|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Ogolnie brawo za spadki
![]() W ogóle to dzień dobry. Wstałam dziś wcześniej niż moje dziecko ![]() Niunia witaj kolezanko po fachu |
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja już też wstałam bo mój piesek skakał mi po łóżku...chyba miała potrzebe jakąś ![]() Z rana już się zdenerwowałam...być może przesadzam ale....mieszkamy narazie z rodzicami...wszyscy się smieją z mojej diety...kupuje żytni chlebek ze słonecznikiem....oni stwierdzili ze takiego nie będą jedli....a dziś schodze na dół...szukam chlebka mojego...i masz zjedzony...i jeszcze podsuwają mi białe pieczywo.....no to się wkurzyłam ![]() Zrobiłam sobie swoją dietetyczną szuflade w lodówce i powiedziałam ze nikt nie ma się do niej zbliżać bo ![]() Już nie mogę się doczekac kiedy się wyprowadzimy bo potrzebuje samotnosci
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!
Nie zasypało Was? bo mnie okropnie! Nie dość, że wczoraj 2 razy odśnieżałam, to dziś nic z tego odśnieżania nie było widać wioooooooooosna, gdzie ty?! ![]() Znowu nie wlazłam dziś na wagę, normalnie medal mi się należy z kartofla No dobra, zabieram się za pracę. Miłego dnia!! FurrySue, pisz co było na rozmowie i po . 3mam kciuki
|
#3694 |
|
Rozeznanie
|
Furry trzymam kciuki podwójnie i za rozmowę i za spotkanie
pisz jak było![]() Ja po śniadaniu owsianka z orzechami i żurawiną i startuję z ćwiczeniami a i wczorajszy jadłospis przyczynił się do przyśpieszenia metabolizmu---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- lolita znam ten ból ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Martha mnie wczoraj tak zasypało, że świata nie było widać dodam, że dzień wcześniej nie było ani płatka śniegu a rano Antarktyda
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka ty masz w podpisie 80
Więc wiesz jak to jest A ja też nie chce poprzestać na dobrym BMI -to dla mnie od 70 w dół - poprostu mam nadzieje trochę wyluzować juz wtedy i cieszyć sie zejściem z nadwagi ... Wiec tez się ciesz - bo dla Twojego zdrowia to już ok I nie ma w tym nic zlego I nigdzie nie uciekaj ![]() kwiatuszek już widać kto sięszykuje na 6 sprzodu No ale masz spore szanse być tam pierwsza Wiesz dla nas zawsze będziesz usosobieniem success story... Ale jednak startowałaś z 90-tki - i nie sądzę żebys nie cieszyła się z 69 i dalej....scio witamy w naszym gronie oczywiście latem ... I raczej spódniczki ... ale szorty też .. Jak ćwiczysz to masz na pewno niezłe nogi ...Nie ma wiecco przesadzać - zresztą na siłowni to co to pokaz mody |
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Furry
Trzymam kciukasy za pracę i za kawkę Wlazłam na wagę. Ja się uzależniłam, więc nawet nie próbuję nie wchodzić A tym bardziej jak są spadki, to lubię sobie wejść 105,9 kg Może to i nie tłuszcz, ale ja i tak się cieszę Hmm, chociaż czemu nie tłuszcz, przecież jem zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem...A nie wiem, ważne, że kolejny cel coraz bliżej Idę na śniadanko. Miłego dnia |
|
|
|
#3697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jedz dziś jedz - bo do ćwiczeń trzeba siły ... Żeby mięśni nie spalać a tłuszczyk![]() Apropo jadłospisów przyśpieszających metabolizm - ja mam dziś -300g ... A pisałam ile wczoraj zjadłam Nie do wiary ale potwierdza się to co milenka wiele razy pisała - na diecie trzeba JESC!!!!A ja nie dowierzalam ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Wczoraj czytałam jakiś wątek gdzie dziewczyny ważą się parę razy dziennie - my tylko raz więc i tak chyba jest ok A ten cel to waga dwucyfrowa ? To już blisko
|
||
|
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ja obudziłam się dziś raniutko znów ale zwlekłam się z łóżka dopiero o 8 Zjadłam śniadanko - zrobiłam mieszanke - platki owsiane,otreby, migdaly, zurawina, morele + mleko i kawa![]() Poczekam jeszcze z godzine i poćwicze sobie dziś ![]() U mnie też dużo sniegu... chce wiosne juz ![]() Furry Sue, trzymam kciuki ![]() Ogolnie, gratuluje spadku wagi i cm ![]() Scio, witam Joanna, ja szortow nie nosze, a marza mi sie takie jedne Przez całe zycie nie nosilam, ale od niedawna jestem maniakiem spodniczek Niunia, piekne butki Ja dzis też sie mierzyłam i u mnie wygląda to po troche ponad miesiacu diety tak: talia 87-81 -6 cm brzuch 100-94 - 6 cm udo 60-59 - 1 cm łydka 38-37 - 1 cm |
|
|
|
#3700 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zeszłam z 3 stopnia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
strasznie Cytat:
Ja chyba mam dzisiaj dobry humor bo się wyspałam Dziecko zasnęło mi o 20,30 i spało do 8 bez pobudki Do tego dziąsełko już na zewnątrz pęka więc i nie długo będzie ząbek Zasypało nas przeokrutnie ![]() No i mam spadek -0,5kg ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, u mnie jeśli chodzi o czerwona herbate to ja nie zauważyłam jej negatywnego wpływu a pijałam codziennie i nadal pije na zmiane z zieloną
Jedyne co zauwazyłam to to, że jest moczopędna![]() nadalka, rowniez gratuluje spadku
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam 78,1 - więc brnę do podpisowego ... To jest dobra wiadomość
A zła że na weekend jednak wybywam do pl... Ale postaram się żeby to na mojej wadze się nie odbilo Choć niby zawsze sie staram i zawsze kończe na plusie |
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
nadalka
Idziesz jak burza z wagą A co do tego mojego wkurzu to masz rację, dla nas problem 5 kg wydaje się być...dość komiczny Joanna No oczywiście, że dwucyfrowa to kolejny cel Sama w domu jestem chwilowo, więc przed chwilą krytycznym okiem spojrzałam na swoje nagie cielsko w lustrze Uznałam, że mi się wygładziły boczki I nogi mam zgrabniejsze. A no i wreszcie obojczyki się zarysowały Jeszcze nie dotarłam na śniadanie Idę idę, bo już późna pora na jedzenie ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
Chcesz znowu wracać do podpisowej? Gratki za spadek |
|
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz zmykam do pracy...ale jeszcze rano do marketu poczytać ile co ma kcal,ostatnio bardzo mnie to interesuje
Miłego dnia!!!!
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ogolnie gratuluje spadku u mnie waga poszla o 70 dag do gory ale nie wiem czemu skoro nic nie zjadalm takiego wczoraj oto moj wczorajszy jadlospis :Dzień 2 (2013-02-19) Śniadanie godz. 07:00 (258.02 kcal) Mleko 2%|Mlekovita 200 [g/ml] (98 kcal) Płatki musli FRUIT & NUT|Tesco 21 [g/ml] (78.75 kcal) Płatki śniadaniowe Nestle Fitness Chocolate|Nestle 21 [g/ml] (81.27 kcal) II Śniadanie godz. 10:00 (401.2 kcal) Bułka z nasionami słonecznika|Lidl 100 [g/ml] (293 kcal) Masło Lekko Solone|Lurpak 5 [g/ml] (37 kcal) Ogórek 10 [g/ml] (1.6 kcal) Pomidor koktajlowy 80 [g/ml] (12 kcal) Szynka konserwowa Cooked Ham|Sainsbury's 60 [g/ml] (57.6 kcal) Obiad godz. 15:00 (52.8 kcal) Fasola szparagowa 50 [g/ml] (14 kcal) Jogurt Activia Naturalny|Danone 20 [g/ml] (13.8 kcal) Kalafior gotowany 50 [g/ml] (11 kcal) Marchew gotowana 50 [g/ml] (14 kcal) Podwieczorek godz. 17:00 (257.9 kcal) Banan 90 [g/ml] (81 kcal) Gruszka 180 [g/ml] (104.4 kcal) Jabłko 145 [g/ml] (72.5 kcal) Kolacja godz. 19:00 (496.7 kcal) Cebula 10 [g/ml] (4 kcal) Makaron Penne Rigate|Combino 90 [g/ml] (322.2 kcal) Pierś z kurczaka bez skóry pieczona na grillu 100 [g/ml] (158 kcal) Pomidory krojone bez skórki w soku pomidorowym|Pudliszki 50 [g/ml] (12.5 kcal) i z czego ten wzrost wagi ![]() jestem załamana .....
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwoną piję od dwóch dni - więc ciezko sie wypowiadać
Zastapiłam nią drugą kawę poranną więc zapewne i tak na plus dla zdrowia U mnie też śnieg - trochę mam dosyć ... Niby miałam od 1 marca biegać ale średnio to widzę przy tej pogodzie. Trudno bede dalej męczyć chodakowską
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle obiad powinnien być najobfitszy - np przesuń tam makaron i banana... Po obiedzie staramy się jeść mniej weglowodanow - na kolacje głównie białka np z warzywami (sałatka, lub ideał : twarożek z szynką ![]() Banany są umiarkowanie zalecane w diecie - lepiej jeść je z rana albo w okolicach treningu... Na podwieczorek nie same owoce "owoc to nie posiłek" jak mawia milenka dodaj choćby jogurt ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- I nie przejmuj się za bardzo - dopracujesz jadłospis jeszcze nie wiem czy pracujesz - to komplikuje sprawę - ale jak nie to postaraj się między posiłkami robić przerwy 2-3 godzinne a nie 5 jak między II śn i obiadem Zwróć uwagę że od II śn do kolacji właściwie nic konkretnego nie zjadłaś - wiec sie nie dziwię że ci makaronik podszedł na kolację - musiałaś być wygłodniała
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Joanna dzięki za pomoc mam nadzieje że dzis bedzie lepiej ... tak pracuje ale w miare staram sie jesc co 3 godz.... czasmai mi nie wychodzi ale sie staram
.. ide zaprowadzic corke do szkoly a potem skalpel ....
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odpisalam duzo ale sie skasowalo. Lolita nie przejmuj sie! wdech i wydech! wdech i wydech! ze mnie i K. sie smiali, a teraz galy wychodza! ![]() Witam nowe kolezanki i gratuluje spadkow! ![]()
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Chwilę człowieka nie ma a tu tyle do nadrabiania ![]() Bateria w wadze mi się wyczerpała, więc mam przymusową przerwę od ważenia Dzisiaj na śniadanie musli, a na obiad kurczak na ostro z ryżem. Furry Sue kciuki trzymam ![]() Scio Witaj! ![]() kwiatuszek miałam kiedyś problemy z tarczycom więc wiem, że to uciążliwe jest. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży Niuuniiaaa boskie buty, sama bym takie chciała lolita wiem jak to jest, jak inni jedzą twoje osobiste jedzenie, bo u mnie jest to samo, oni się nie odchudzają i nie będę moich rzeczy jeść, ale one i tak dziwnym trafem znikają ![]() martha mnie też zasypało, będzie trzeba ruszyć się i odśnieżać ![]() sunshine i ogolnie gratuluję spadku cm i nadalka też gratki za kilogramy zrzucone ![]() Kinia_Sw wzrost wagi od tego, że kolacji za dużo, a obiadu za mało tak jak Asia pisała. Postaraj się to dopracować a waga zacznie spadać Dzisiaj do lekarza muszę skoczyć jeszcze, a nic mi się kompletnie nie chce dzisiaj.
|
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
Ja na tak długą przerwę 2784 kroki w 25 min na stepperze uważam za sukces
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
Napisane przez kwiatuszek2 3
właśnie wróciłam od lekarza..jestem potwornie zmęczona i zdołowana nie dość że siedziałam w poczekalni 3 godziny to jeszcze dowiedziałam się że mam tarczycę do usunięcia ..ewentualnie leczenie jodem przy czym przy podawaniu jodu przez 2 tyg nie mogę mieć dzieci w domu ..nie wiem Witaj. |
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja spódnicę założe, spodenek prawie nigdy... |
||
|
|
|
#3715 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale nastukałyście
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Piękny spadek w talii i w ogóle wszędzie.Cytat:
A kosztują niewiele, 70 zł.Cytat:
Dobrze że u mnie mama jest świeżo po odchudzaniu i teraz na stabilizacji, więc w domu nie brakuje razowego pieczywa czy ryżu oraz piersi z kurczaka, warzyw mrożonych, chudej wędliny, twarożków i jogurtów.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja zmierzyłam talię i mam -2cm od 6.02 Czyli w sumie w talii już straciłam 5 cm od 10 stycznia |
|||||||||
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Sunshine,
ale masz spadek niedługo będziesz spodnie gubić maria też pięknie 5 cm to jest bardzo dużo, ado tego w talii - szok!! No właśnie z warzywami zimą jest ciężko. Radzę sobie kupując mrożonki - przeważnie w BiednejRonce : mrożoną marchewkę z groszkiem, kalafior, brokuł, fasolkę, szpinak i truskawki (pyszne ). Zimą i tak wolę ciepłe jedzenie niz zimne, więc gotuję paczkę warzyw i do tego mięso/ryba i obiad gotowy. Ze świeżych to marchew, seler, kapusty i ogórki kiszone + sałatki domowe w słoikach. Się rozpisałam i zgłodniałam
Wiecznie na diecie ![]() 73 kg / 168 cm Edytowane przez martha22 Czas edycji: 2013-02-20 o 11:28 |
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za kciuki, niestety nie pomogły. Dzisiejszy poranek to jakaś pomyłka.
Gdyby był wieczór, to bym się właśnie alkoholizowała. Wpadnę później
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
Oj, to niedobrze. 3 maj się
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Mam mega doła i wpiertalam własnie rafaello. I pewnie bede żarła cały dzień, a od jutra odchudzanie od nowa i chudnieciecie "tego samego"
Otoz jak wiecie walczzylam z 72,7 i przez 4 dni naprawde malutko jadłam, jakies 1300, wczoraj jakies 1700 i co na wadze?? 73,5 życ sie odechciewa, a co dopiero odchudzac ![]() wtf???!!! czy to cos z ta waga, czy ja aby schudnac totalnie nie moge nic żreć? oO |
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Furry
Nie smutaj Anuszka Może masz zastój wagi, organizm się dostosowuje do nowych warunków? Boże drogi, po co na dokładkę wpierdzielasz to Rafaello? I mi smaka robisz Trzymaj się diety jak zawsze, wagę odstaw, wyrzuć, cokolwiek. I pij dużo herbaty zielonej oraz wody mineralnej. I nie dołujemy się Kinia To chociaż ja Ciebie po głowie pogłaszczę (przynajmniej ja tak robię, jak mam szaleńczą ochotę na słodkie, a to się zdarza przed okresem) Zamiast płatków śniadaniowych kup sobie otręby pszenne albo owsiane (mi owsiane bardziej smakują) i zjedz z jogurtem naturalnym. Masełko solone zastąp innym. Ja używam Delmy, ale znikome ilości, gdyż nigdy nie lubiłam zbyt smarować pieczywa. Jedno opakowanie pewnie by mi na rok starczyło Gdyby się nie psuło No cóż, początki bywają trudne, ja jak zerknę na swoje jadłospisy z początku diety, to się za głowę trzymam, że mogłam na diecie jeść białe pieczywo z nutellą albo smażonego świniaka Uczymy się na błędach, dietowania tym bardziej Idę robić obiad. Dziś ziemniaki, jajko sadzone i marchewka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

z kartofla

u mnie waga poszla o 70 dag do gory ale nie wiem czemu skoro nic nie zjadalm takiego wczoraj oto moj wczorajszy jadlospis :

Czyli w sumie w talii już straciłam 5 cm od 10 stycznia