|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
http://allegro.pl/siekacz-rozdrabnia...972075859.html
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
ad 1 - no wlasnie zastanawiam sie co zjesc na obiad ... na sniadanie pochlonelam 4 kromki z szynkowa i ogorkiem konserwowym yhmm pysznosciad 2 - NIE MAM POJECIA ...... pisalam wczoraj ze wyszedl mi za Rzadki ![]() ooo tak zarty mnie sie dzis trzymaja ... pomino wstania lewa noga ( haha zawsze wstaje lewa tak lozko ustawione :P ) oooo i juz za Kwilunie bede ... tylko sie ogarne by ludzi w pizamie nie straszyc haha dobra o 15 jest porodowka pewnie Hamerykanska wersja
|
|
|
|
|
#3903 | |||||||
|
Kniaginia
|
Dragusia, a wiadomo coś więcej, oprócz wagi? CC?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Strippi, śliczny pokoik Cytat:
Dobra jest też stojąca, np. przy drabinkach, ale to trudna sztuka, chyba nogi trzeba mieć bardzo silne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już wszystkie obstawiały, a tu cisza na pokładzie.
|
|||||||
|
|
|
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
Od brata
Kiedyś kupił sobie do ćwiczeń. Jakiś czas temu za ok.30zł były w Biedronce. Można też dostać je na Allegro. Potem nieźle przyda się w powrocie do formy )
|
|
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak bepanthen, ale większość maści można spokojnie stosować przed porodem, więc pewnie i tą. |
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie przesadzilas z iloscia mleka ![]() a nastepnym razem jak cos takiego sie przydarzy to sprobuj dolac troche rozbeltanej maki ziemniaczanej (zageszcza ja wlasnie zjadlam pizze.. ale zjadlabym jeszcze cos slodkiego.. pucharek lodow z bita smietana
|
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
a mi nie wiem co, od jakiegoś czasu jest mi po prostu niedobrze blee i mam uczucie ze zaraz
no i dzis w pracy to juz jakas kumulacja tego, zastanawiam sie tylko kiedy puszcze pawia
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Zerknijcie na sam dół
http://www.twojapogoda.pl/polska/pod...eszow/16dniowa |
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
ja piję codziennie. co prawda słabą i z mlekiem, ale od początku ciąży miałam może ze 2-3 tyg w I trymestrze takie, że mnie odrzucało, a tak co rano piję
Cytat:
aż zapytam jutro na szkole rodzenia o to, bo teraz ostatnie badania z krwi będę robić już przed wizytą to nie poczekam na zdanie lekarza. ale i tak skierowania nie mam ale w sumie co mi w szpitalu zrobią jak będę mieć na stare nazwisko? jak chcą to niech mi sami zrobią na nowe gin mi wpisywał w kartę ciąży na podstawie starego nazwiska i nic nie mówił.
|
|
|
|
|
|
#3911 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
szybciutkoCytat:
to teraz leż i góry zostaw w spokojuCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
pod ktg to raczej nie ma możliwości chodzenia. a niektóre szpitale tak praktykują, że leży się prawie non stop pod ktg bo muszą wiedzieć co z dzieckiem.. wiadomo, że muszą, ale nie we wszędzie się tak leży tylko, można monitorować co jakiś czas. jakoś obawiam się właśnie tego leżenia pod ktg na mocnych skurczach..
|
|
|
|
|
#3913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Lezałam w szpitalu tez przeciez, wołali na mnie grupe krwi, pokazywałam, i nikt sie nie czepiał, ze nazwisko inne teraz nagle problemDziewczyny na jakiej stronie ta porodówke na TLC oglądacie? http://weeb.tv/online/kaszpiktv tu? Bo mi nie działa Prosze o linka!
|
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe... ja już nie pamiętam jaki to jest ból na okres
|
|
|
|
#3916 | |||
|
Zakorzenienie
|
zajefajny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hej, nadrobiłam. witam się po wizycie i w ostatni dzień 39tygodnia. jutro zaczynam 40 tydzień! 7 dni do tp Szyjka miekka. Wczoraj chyba opadl brzuch bo sikam co chwile. Lozysko 3 stopien. Noi klocek ma ok 4,4kg choc ginka powiedziala ze to usg zawyza.oby!!! Jak nic sie nie wydarzy to za tydz wizyta i da mi skierowanie do szpitala na tydz po terminie. Ale moze cos sie bedzie dzialo bo moja waga juz stoi w miejscu. o cesarce nic nie wspominala ale licze ze po pierwsze usg zawyza o pół kilo a po drugie że jak już pójde rodzic to mi zrobią usg i zobacza ile na ich sprzecie waży. ok nadrobiłam aha znowu jestem chora
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Strippi cudaśny pokoik
Dragusia woow duży Twój maluch :szok: no i 40 tydzień... szalejecie ![]() Liwka ojej! żeby Was szybko wypuścili! U nas na oddziale maluchy zwykle po 2 dniach wychodziły z pod lamp, u Was też pewnie szybko pójdzie! A Ty trochę przystopuj i nie szalej A my dzisiaj o 18.00 mamy rozmowę z pediatrą.
|
|
#3918 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
no to super
![]() Cytat:
On zawsze tylko do Tżta sie przymilal, wskakiwał mu na kolana i ugniatał brzuch Za to ja zawsze bardziej świrowaąłm z tym młodszym kocurkiem No i do Tżta zrobił sie jeszcze bardziej przymilny niż zwykle. Ciągle by z nami "rozmawiał" - tylko się na niego popatrzy to on zaraz jakieś swoje "miau" albo "mrrr" Tak stwierdziliśmy, że chyba wyczuwa że to ostatnie momenty, kiedy kićki są w naszym centrum zainteresowania... A poza tym to się zastanawiam czy to możliwe, by kot słyszał że ktos tam mi się w brzuchu wierci?![]() Cytat:
Ale fakt, jak napisała któraś z dziewczyn... Co w sytuacji gdybyś wylądowała nagle w innym szpitalu? ![]() Cytat:
![]() ja piję dwie słabe z mlekiem dziennie (rozpuszczalna z 1 łyżeczki) 4,4? Toż to dwa moje Gucie![]() Cytat:
Biedna dziewczyna... biedny synek... Straznie jej współczuję![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaka to ta apteczna lewatywa? Myslałam, że to te czopki glicerynowe... ale rozumeim, że to jeszcze coś innego? No i kiedy te czopki wziąć? Bo się boję, że zamaist polepszyć to sobie pogorszę i zaczna działać np. dopiero na porodówce![]() Kurcze, miałam się wziąć za prasowanie... ale zabieram się za to jak pies za jeża W sumie ostatnie ciuszki mi schną i tylko do wyprania zostaly pieluchy i prześcieradełka do łóżeczka i do wózka... Ciuszki w sumie rozmiarami posortowane, więc pora się wziąć za prasowanie Tak się zastanawiam czy na tego naszego szczuplaczka nie dokupić jeszcze jakiegos pajacyka na 50cm... Coś czuje, że jak gdzies ładny znajdę to sie skuszę
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy kciuki za was
|
|
|
|
|
#3920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem Ci, że uwielbiam spędzać czas w tym pokoju, czytam książki, siedzę na necie, ćwiczę na piłce Julci pokój też lubię, ale już tam tyle zabawek, że wydaje mi się zagracony, a Jula nie chce nic schować wszystko koniecznie pod ręką musi być Dzięki takim kolorom pokoik jest bardzo wesoły, bałam się, że będzie naciapane, a wszystko jest super dopasowane zupełnie inaczej i zawsze mamy łóżko w razie "W" jak go zobaczyłam to od razy musiałam kupić Cytat:
![]() [QUOTE=Lukrecjas;39345194] Cytat:
koło 30zł za jeden, ale warto, drugi raz kupowałam u tej babki, po latach dalej wyglądają jak nowe ![]() Cytat:
mam nadzieję, że będzie mu się podobać oj ciężko było, na ścianie pod światło widać ślady od kleju :/ ehh
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tym ogladam ... i byla ''ciaza z zaskoczenia '' pomylilo mi sie
|
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Raczkowanie
|
STRIPPI
obrazki na allegro koło 30zł za jeden, ale warto, drugi raz kupowałam u tej babki, po latach dalej wyglądają jak nowe podaj linka do sprzedawcy proszę właśnie planowałam jakieś kolorowe obrazki kupić ale nigdzie nic ciekawego nie trafifłam te Wasze są świetne
|
|
|
|
|
#3924 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnjeska nam odpadł pepuszek dziś
cienka pepowina była i szybko poszło.Dragusia pewnie waga Florka zawyżona o pol kilo. Nie martw się
|
|
|
#3925 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śniegu znowu dapadało ale ciapa już się robi Od rana się zbieramy żeby wyjśc do biedronki![]() na stałe są w decathlonie po 39,90 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i mam nadzieję, że Maleńka też szybko się pozbędzie żółtaczki Czyli jednak nie ma co szarżować jak się będziemy dobrze czuły po porodzie... kilka dni musowego odpoczywania i koniec... żadnych porzadków Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po spotkaniu z położną . Ogólnie bardzo fajna babeczka -pomomagała mi przy 2 poprzednich porodach.... i teraz tez bedzie .
Bardzo mi pasuje jej podejście do sprawy a mówi to samo co wcześniej... jak najdłużej w domu ,skurcze co 5 min.to wtedy wsiadamy w auto . rodzimy(my ??? ) bez znieczulenia aby dziecku nic sie nie dostało ... (ewentualnie jakis tam gaz ale to słabe jest ..) W razie cięcia - wcześniej dostanę lidokainę (bo mam traumę po poprzednim cieciu ). I tyle .nadrobie Was jak wrócę ....
|
|
#3927 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() chociaz ja już chyba nie dam rady, mama mówi ze końcówka bo ledwo chodze tak mi rozpierdziela plecy i spojenie.. jak mam wstać do ubikacji to jak na ścięcie normalnie więc albo niech wyjdzie albo niech siedzi tylko jakoś wygodniej!Co do pielgrzymek to mi znów żal bo u nas wogole nie wchodzi sie na sale.. a ja bym chciała z TŻ pospędzać troche czasu w szpitalu.. mi by nie przeszkadzali inni mężowie gdyby mój mógł być ![]() ale tylko mężowie, żadni inni ludzie! a tak to chwila z TŻ na korytarzu i nara. Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do czopków to właśnie nie wiem ale skoro tak Ci położna mówiła to super by było bez lewatywy.. tylko z tego co czytałam to lepiej lewatywe zrobić w szpitalu bo czasami puści na pare razy a trzeba jechać do szpitala i można się po*rać w aucie kurde tak źle i tak nie dobrze bo też mieć biegunke podczas parcia to nie za bardzo... Cytat:
Cytat:
także czekamy ![]() Cytat:
![]() teraz nam zostało ustalenie kiedy wziąść czopki ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
|
#3928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i bez przerwy miauki i wskakiwala do mojego taty na kolana, nie chciala go odstapic na krok Ciekawe... Myslalam, ze po porstu wariuje na starosc, ale kto wie, kto wie
|
|
|
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Naprodukowałyście tyle że omatko! Ja po ktg: wszystko pozamykane, skurcze jakieś wyszły, ale podobno to nie TE, pytałam czy nie przegapię tych właściwych, więc pani powiedziała, że nie ma takiej opcji za tydzień kolejny zapis. Z tego co zapamiętałam: gratuluję wizyt, Klementyna ostro wysuwa się na prowadzenie, ale Dragusia też nie odpuszcza ![]() Liwka, kciuki żebyście szybko z tego szpitala wyszły Strippi, pokoik piękny! więcej nie pamiętam, idę jeść obiad
|
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki za linka o 17.30 obejrze sobie ta słynna porodówkę;p Ja Dragusi chętnie miejsca ustąpie, ona ma wczesniejszy termin i dzidziuś większy, to niech FLorek sięszybciej rodzi Poczekam jeszcze z tydzień
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-02-20 o 16:14 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

ciasto od razu wyrabiam ręką tzn najpierw makę z cukrem proszkiem i margaryną rozkruszę dopiero potem dodaję żółtka i zagniatam 

zawał serca- taki młody facet i została sama z 3 letnim synem.... Ehh to życie.

no i dzis w pracy to juz jakas kumulacja tego, zastanawiam sie tylko kiedy puszcze pawia

Biedna dziewczyna... biedny synek... Straznie jej współczuję
te Wasze są świetne