Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-20, 15:26   #4381
AsieniA
Raczkowanie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja się ostatnio wkurzyłam na męża jak pojechał na zakupy. powiedziałam mu, że ma mi kupić coś słodkiego. kupił ptasie mleczko i rodzynki w czekoladzie. a ja prawie w płacz, gdzie czekolada, i że przecież oczywiste że jak mówię "coś słodkiego" to ma być czekolada biedny
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
też tak mam, czasem chce żeby się odezwał żebym mu mogła dogryźć jaki to jest okropny gorzej że mój mąż już się nauczył że z moim fochem nie ma szans i mówi tylko żebym wylazła z tego wku.rwidołka to pogadamy

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio poryczałam w kfc dziubałam sobie frytki i tak mnie naszło, żeby spróbować kanapkę M. (a on bardzo nie lubi jak mu coś zabieram z talerza... chociaż tam talerzy nie dają ).. rozwinęłam ją z papierka, ugryzłam a on spojrzał na mnie wzrokiem mordercy nic nie powiedział ale tak patrzył, że mi się zaraz łzy zebrały i po chwili grochy poleciały a on panika i mi mówi, że na kogo teraz wyszedł!! mówię mu, że na DRANIA!! nie mogłam się uspokoić, dobrze, że nie było za dużo ludzi
hehehe biedni ci nasi faceci z nami teraz. Dobrze wiedzieć że nie jestem jedną taką "ciążową wariatką" u mnie też każda akcja która mi się nie spodoba (często sama przeze mnie prowokowana) kończy się a jak mnie nie przeprosi to już awantura na całego

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
znalazłam Was całkiem niedawno i już chyba cały wątek nadrobiłam, więc skoro wiem co i jak, to się grzecznie witam
W telegraficznym skrócie:
1. Dzisiaj zaczynam 24 tydzień (5 kg do przodu, nie jest źle), tp na 19 czerwca.
2. W rodzinie pojawi się kolejny fifol (ach te słodkie sukieneczki, szkoda, szkoda).
3. Imię było wybrane już na co najmniej dwa lata, zanim zaczęliśmy się starać i będzie MIESZKO (gdzieś w wątku przewinęło się to imię w niezbyt sympatycznym kontekście, ale mam to w pompie ).
4. Mam 32 lata (dżizaz) i podczytując Was czuję się jak rasowy wapniak To moje 1-wsze dziecko.
5. Jestem na L4 od dwóch miesięcy, dojeżdżałam codziennie 100 km do pracy w jedną stronę, zajmowało mi to 4,5 godziny, a po przeprowadzce firmy 5, więc darowałam sobie.
6. Mieszkam w samym centrum naszego kraju, ale pochodzę z "Kresów", niektórzy śmieją się ze mnie, że to jak zza Buga (racja, tam kończy się świat).
Witam komiksowa gratuluję synka

Cytat:
Ja spadam uczyć się hiszpańskiego (ambitny plan na ciążowe L4 - chociaż samemu się uczyć ciężko).
za motywację, jak Ci się to udaje? Ja planowałam naukę angielskiego (po powrocie do pracy będzie konieczny) ale jakoś nie wychodzi

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Rano zwlokłam męża, żeby pojechał ze mną oddać próbkę moczu na posiew (lab mam 3 przystanki tramwajem) i mimo, że nie bardzo był z tego powodu szczęśliwy to dobrze zrobiłam bo w drodze powrotnej zasłabłam w tramwaju Byłam po śniadaniu i w ogóle, ale jakoś od rana było mi niedobrze i czułam się słaba... Na szczęście nie zemdlałam całkiem i szybko poprosiłam, żeby ktoś mi ustąpił miejsce(wcześniej tego nie zrobiłam, głupia). Jak usiadłam to po chwili wróciłam do siebie.

No i stwierdziliśmy, że tego już za wiele, jedziemy na IP (tym bardziej, że skurcze mam wciąż). Na wszelki wypadek pojechaliśmy nie do tego szpitala w którym już 2 razy leżałam, tylko do tego gdzie jestem zapisana do diabetologa, bo gdyby mnie zostawili w szpitalu to przynajmniej mnie i cukrzycowo skonsultują. I dobrze zrobiliśmy. Nie zostawili mnie na szczęście w szpitalu, ale kazali przyjść w pt, tak jak jestem umówiona i powiedzieli, że nie muszę już latać za skierowaniem. Ufff. Gdybym pojechała do mojego szpitala na ank by mnie zostawili na oddziale
Szyjka długa, zamknięta (nawet nie wiecie jaka jestem z niej dumna, że przy tych wszystkich sensacjach ona ani drgnie ) za to dowiedziałam się, że fenoterol nie jest najlepszy przy cukrzycy ciążowej i mam zmniejszyć dawkę do 0,5tabx4 dziennie i do tego przyjmować Scopolan - też rozkurczowy, ale ziołowy
Co do zasłabnięć - widać taki mój urok, więc mam unikać stania. Najlepiej to po prostu cały czas leżeć
Na SR mogę pójść, bo skoro szyjka się nie skraca mimo skurczy od 2 m-cy to będzie trzymać, tylko mam nie chodzić sama. W ogóle najlepiej się nie ruszać nigdzie sama...
TŻ wziąż urlop na żądanie (chyba po raz pierwszy w życiu ) więc mam towarzystwo

Dobra, idę Was poczytać....
Oj to miałaś przygody, uważaj na siebie
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:35   #4382
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Witaj nowa mamusiu

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
a który model maclarena poleasz/chcesz kupić? Ja jeszcze nie dumałam nad tym za bardzo... I idźże wreszcie po to dziecko do tej zerówki
Wróciłam
maclarena grand tour lx chciałam kupić, ale.. po pomacaniu i zmierzeniu gondolki odłożyłam zakup na "później" tzn po porodzie, ponieważ mój mały nie będzie mały a gondolka ma raptem 60cm długości
Gdyby nie to, to już bym go kupiła ale co ja zrobię jak mi się dziecko urodzi 60cm
Także czekam na poród i dopiero wtedy kupię wózek.
Jak się okarze, ze mały wykracza z cm poza maclarena to po 6 m-cach kupię spacerówkę maclarena techno xlr a wózek kupię wtedy pewnie quinny moodd albo murę 3 kołowca.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
do tych typów dorzuciłabym jeszcze maxi cosi mura
oł jeee - zapomniałam o nim a właśnie nad nim ostatnio dumałam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 15:45   #4383
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
maclarena grand tour lx chciałam kupić, ale.. po pomacaniu i zmierzeniu gondolki odłożyłam zakup na "później" tzn po porodzie, ponieważ mój mały nie będzie mały a gondolka ma raptem 60cm długości
Gdyby nie to, to już bym go kupiła ale co ja zrobię jak mi się dziecko urodzi 60cm
Jak się okarze, ze mały wykracza z cm poza maclarena to po 6 m-cach kupię spacerówkę maclarena techno xlr a wózek kupię wtedy pewnie quinny moodd albo murę 3 kołowca.
60 cm to rzeczywiście niewiele
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:04   #4384
maarchewka
Zakorzenienie

Rodzice pojechali więc mam chwile dla Was.

Ogladałam wózki Mutsy.. Były 4 - 4rider, Transporter, Urban Rider i Evo..

Urban Rider ma 4 pompowane duże koła i przednią oś skrętna. Ten polecała mi koleżanka.. Mi się trochę te koła niepodobają.. Trudno się prowadzi.. Jak się odblokuje os to lata na wszystkie strony, jak się zablokuje to mozna jechać tylko na prosto..
Zaletą jest prostę składanie. Mi sie jednak nie mieści ten stelaż do bagażnika - tzn brakuje mi z 2 cm..

Podobnie jest z 4rider.. Jest ten sam stelaż co w Urban Rider, tylko kółka przednie są obrotowe.. Słaba jest półka na "zakupy" na dole.. taka maleńka..

Evo z kolei całkiem fajny skrętne kółka. Możliwość przestawienia spacerówki w przód i w tyl.. Tylko spacerówka jest przez to dosyć mala.. i taka niezabudowana.. Brakuje mi boczków..

Najbardziej mi sie podobal Transporter.. Kółka są piankowe, skrętne przednie.. Całkiem duże, ale lekkie.. Fajnie się prowadzi.. Jest mały po zlożeniu. Jest spora spacerówka.. Wadą jest ze nie można przestawiać spacerówki do tyłu. ale przez to jest badalne składanie. dwa przyciski i jest złozona.. klik klik rozłożona..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:05   #4385
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że masz zwolnienie
to fakt
Cytat:
Cześć dziewczyny
znalazłam Was całkiem niedawno i już chyba cały wątek nadrobiłam, więc skoro wiem co i jak, to się grzecznie witam
W telegraficznym skrócie:
1. Dzisiaj zaczynam 24 tydzień (5 kg do przodu, nie jest źle), tp na 19 czerwca.
2. W rodzinie pojawi się kolejny fifol (ach te słodkie sukieneczki, szkoda, szkoda).
3. Imię było wybrane już na co najmniej dwa lata, zanim zaczęliśmy się starać i będzie MIESZKO (gdzieś w wątku przewinęło się to imię w niezbyt sympatycznym kontekście, ale mam to w pompie ).
4. Mam 32 lata (dżizaz) i podczytując Was czuję się jak rasowy wapniak To moje 1-wsze dziecko.
5. Jestem na L4 od dwóch miesięcy, dojeżdżałam codziennie 100 km do pracy w jedną stronę, zajmowało mi to 4,5 godziny, a po przeprowadzce firmy 5, więc darowałam sobie.
6. Mieszkam w samym centrum naszego kraju, ale pochodzę z "Kresów", niektórzy śmieją się ze mnie, że to jak zza Buga (racja, tam kończy się świat).

A z ważniejszych rzeczy, które mi wpadły w pamięć, to:
1. Mam białe łóżeczko. Sama malowałam, było ciężko. Jeśli któraś z Was ma jeszcze ochotę na taki wyczyn, to polecam pociąć zwykły zmywak na małe kawałki i tapować powierzchnię, tak jak w technice deoupage. Ja musiałam nałożyć jakieś 5 warstw. Malowanie szczebelków to masakra. Ale malowałam tylko dlatego, że jak kupowaliśmy dom, to poprzedni właściciele zostawili nam łóżeczko w prezencie (+ całą masę mebli), więc skoro było, to je wykorzystałam.
2. Na wyprawkę wydaliśmy niewiele, bo niewiele możemy (jak na razie). Właściwie, to dopiero jakieś 50 zł poszło na ciuszki w lumpie, wszystkie firmowe (ostatnio dorwałam śliczny sweterek Nexta z metką). Badań i dojazdów do lekarza nie liczę. Zamierzamy wydać nie więcej niż 1500 (łącznie z używanym wózkiem), no dobra pewnie wyjdzie jakieś 2 tysiaki, chociaż będzie ciężko.
3. Na zaparcia polecam otręby. Ja dodaję do chleba (piekę w automacie), ponadto robię sobie prawie codziennie koktajl - banan, pół jabłka, pół jogurtu naturalnego, trochę mleka i otręby - super kopniak dla organizmu. Mój mąż, który miał niezłe zaparcia, mówi, że nie ma w ogóle, odkąd wcina mój chlebek.
4. Przeczytałam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i polecam każdej z Was. Ciąża i baby blues bez cenzury, a uwierzcie mi (patrząc po moich koleżankach-matkach) nie jest łatwo na początku.
5. Jak na razie mocno obstajemy przeciw chrzcinom, ale może być ciężko - teściowie mimo, że sami nie za bardzo chodzą do kościoła, zaczęli naciskać już w drugim miesiącu na tę kwestię.
6. Moja teściowa jest naprawdę fajną babką. To jej pierwszy wnuk, więc już nie może się doczekać. Kupiła nam kilka rzeczy, a dzisiaj teściu przywiózł nowy karnisz do świeżo pomalowanego pokoju. Poza tym piecze pyszne ciasta, którym nikt by się nie oparł. Oczywiście ma swoje wady, ale ja też jestem twardym charakterkiem i nie dam sobie w kaszę dmuchać

I więcej nie pamiętam...pamięć mam zupełnie dziurawą od tej ciąży
Więc witam się, bo jeszcze nie jest za późno
Witam z pamiecia masz tak jak ja
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Zdrowiej!
Cieszę się, że wszystko ok! A z Bartka to już spory kawaler

Taki jakiś dziwny dzień był wczoraj, wszystko mnie wkurzało ale dziś już lepiej

Wizyty dopisane

Hump podziel się oscypkiem! Ale mi narobiłaś smaka

Ja kupiłam ostatnio ale małe opakowanie
Dobrze ze juz lepeij, nie raz sa takie dni . Naszczescie nie jest ich za duzo dzieki
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej laski, sorki, ale nie będę nadrabiać waszego gadulstwa, bo jadę jutro na ten egzam, no i muszę się uczyć.... ale wpadłam na chwilkę po wizycie, więc krótka relacja:

szyjka 3 cm, czyli jest ok. (dolegliwości biorą się najprawdopodobniej z tego, że mały leży mi głową tak nisko, że chyba wylezie mi zaraz normalnie, lekarz badając szyjkę powiedział: ooo, szyjki jeszcze nie widzę, a główkę już widzę... z Blanką miałam podobnie, więc pewnie do końca ciąży będę musiała się męczyć.)

żelazo muszę brać, bo hemo spadła.

dostałam ochrzan, bo schudłam kilogram, a łącznie od początku ciąży przytyłam 5 kilo. Powiedział lekarz, że jak nie mam apetytu, to żebym chociaż troszkę wmuszała w siebie, ze względu na dzidziusia.

TYLE

buziaki i miłego dnia dla was i waszych maluszków!!!!!!

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

aha, Kubuś waży w 30 tc 1,3 kilo nie wiem czy to dużo czy mało, ale ponoć prawidłowa waga.
za szyjkee , waga jak najbardziej prawidlowa
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Witajcie! Dziś dostałam wypis ze szpitala. Jestem już w domu, po 7 dobach. Zalecenie lekarza, oprócz luteiny, magnezu i fenoterolu, leżenie. Conajmniej do 33 tygodnia. Teraz mamy 27.. Nici ze szkoły rodzenia, ze ślubnego obiadu chyba też zrezygnujemy, czeka nas jeszcze przeprowadzka, ale to mało ważne. Podczas pobytu szyjka wydłużyła się 6 mm, mierzy teraz 27mm.
w koncuu do domu i tez brawo za szyjke )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:13   #4386
nuna2
Zakorzenienie

uff... po obiadku...
Stary 2013-02-20, 16:36   #4387
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Haha, portfel to i mnie boli coraz bardziej...
Tak sie zastanawiam czy te mamy ktore nie chca aby lekarz podal im plec dziecka same sie jej nie domyslaja patrzac na ekran z usg?

Co do materaca, wybieramy sie jak bedzie cieplej do ikei, tam kupie i lozeczko i materac
u mnie tak szybko przeleciał ze bym nie zauważyłam.. zreszta ja sisiora z nogą pomyliłam dopiero TZ mnie uświadomil ze to jednak nie to..

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Kupiłam sobie stoliczek pod lapciaka w ikei - jest super
Szukałam też muslinowych ręczniczków, ale nie mogłam znaleźć

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio poryczałam w kfc dziubałam sobie frytki i tak mnie naszło, żeby spróbować kanapkę M. (a on bardzo nie lubi jak mu coś zabieram z talerza... chociaż tam talerzy nie dają ).. rozwinęłam ją z papierka, ugryzłam a on spojrzał na mnie wzrokiem mordercy nic nie powiedział ale tak patrzył, że mi się zaraz łzy zebrały i po chwili grochy poleciały a on panika i mi mówi, że na kogo teraz wyszedł!! mówię mu, że na DRANIA!! nie mogłam się uspokoić, dobrze, że nie było za dużo ludzi
mój też niecierpi jak mu zjadam z talerza, albo chce gryza.. Co ja poradze jak mi jega najbardziej smakuje, chociażbym miała obok takie same...

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mój jak jedzie do sklepu to połowy rzeczy nie kupi albo dzwoni do mnie po 10 razy.
Co do zaparć to bierzesz no spe?? Mi gin powiedziała, że bedziemy zmniejszać ilość do 2 dziennie z 3 bo wlasnie ona może zaparcia powodować. Ja zawsze jak wstanę, zanim coś zjem piję szklankę wody i pomaga. Nie miałam problemów.

Ubranka posegregowane. Zajęły pół szafy albo nawet więcej...
Lecę ogarnąć dom
A ja swojego lubie wysyłać do sklepu, bo on w odróżnieniu ode mnie kupi tylko te rzeczy które ma na liscie.. I ani jednaj rzeczy więcej ani jednej rzeczy mniej..Tylko jemu się rzadko do tego sklepu chce chodzić..

Wojtek
Stary 2013-02-20, 16:38   #4388
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Zanim Was trochę poczytam, napiszę na szybko jaki mieliśmy masakryczny dzień...
Ale przygody, dobrze, że mąż był z Tobą.
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a z tym ocieplaniem to naprawdę załamka. muszę zainwestować w jakieś moskitiery. bo nie wyobrażam sobie nie otwierać okna w maju
i tylko dziewczynek mi żal że od razu do takiego hałasu i syfu się wprowadzą
Szybko im pójdzie, mielismy to rok temu, dobrze, że ja mam okna na 3 strony, ale popołudniami jak sobie szli to otwieraliśmy okna na wietrzenie. Jak będziecie mieć ściągany azbest to już gorzej, uważaj bo pył jest rakotwórczy!

Autko ubezpieczone tylko nadal mam wzwyżkę bo po ostatniej wypłacie z AC nie minęło 2 lata, bo uwaga, nie liczy się data stłuczki, data zgłoszenia czy data naprawy, tylko data wypłaty kasy. Robiłam bezgotówkowo, a zgłoszone koniec stycznia, robione w lutym a wypłacili dopiero w marcu trudno.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 16:56   #4389
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dzięki przepisowi znalezionemu tutaj zrobiłam ciasteczka owsiane (u mnie + słonecznik, wiórki kokosowe i ewentualnie orzeszki, o ile nie zdążę ich zjeść wcześniej ) i tak mi zasmakowały, że dziś/jutro znów będę je robić. Są rewelacyjne!!!! Mój mąż, który nienawidzi płatków owsianych też się nimi zajada i każdemu, kto się na nie załapie, też smakują. Więc cieszę się, że trafiłam na Wasz watek, jak widać moje podniebienie też na tym skorzystało
Ja spadam uczyć się hiszpańskiego (ambitny plan na ciążowe L4 - chociaż samemu się uczyć ciężko), a męża zaraz wyganiam do Lidla po Lovelę. Byłam rano, ale nie chciałam tachać. U nas jest dużo, więc powinien się jeszcze załapać.
ja też mam przez ciążę uczyć sie hiszpańskiego.. a skad się uczysz?

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny! Ile wyście naprodukowały od rana

Jak tak z Wami na bieżąco siedzę, to tego tak nie odczuwam, ale wystarczy, że człowiek dołączy w porze obiadowej a już do wieczora nic tylko nadrabia

Rano zwlokłam męża, żeby pojechał ze mną oddać próbkę moczu na posiew (lab mam 3 przystanki tramwajem) i mimo, że nie bardzo był z tego powodu szczęśliwy to dobrze zrobiłam bo w drodze powrotnej zasłabłam w tramwaju Byłam po śniadaniu i w ogóle, ale jakoś od rana było mi niedobrze i czułam się słaba... Na szczęście nie zemdlałam całkiem i szybko poprosiłam, żeby ktoś mi ustąpił miejsce(wcześniej tego nie zrobiłam, głupia). Jak usiadłam to po chwili wróciłam do siebie.

No i stwierdziliśmy, że tego już za wiele, jedziemy na IP (tym bardziej, że skurcze mam wciąż). Na wszelki wypadek pojechaliśmy nie do tego szpitala w którym już 2 razy leżałam, tylko do tego gdzie jestem zapisana do diabetologa, bo gdyby mnie zostawili w szpitalu to przynajmniej mnie i cukrzycowo skonsultują. I dobrze zrobiliśmy. Nie zostawili mnie na szczęście w szpitalu, ale kazali przyjść w pt, tak jak jestem umówiona i powiedzieli, że nie muszę już latać za skierowaniem. Ufff. Gdybym pojechała do mojego szpitala na ank by mnie zostawili na oddziale
Szyjka długa, zamknięta (nawet nie wiecie jaka jestem z niej dumna, że przy tych wszystkich sensacjach ona ani drgnie ) za to dowiedziałam się, że fenoterol nie jest najlepszy przy cukrzycy ciążowej i mam zmniejszyć dawkę do 0,5tabx4 dziennie i do tego przyjmować Scopolan - też rozkurczowy, ale ziołowy
Co do zasłabnięć - widać taki mój urok, więc mam unikać stania. Najlepiej to po prostu cały czas leżeć
Na SR mogę pójść, bo skoro szyjka się nie skraca mimo skurczy od 2 m-cy to będzie trzymać, tylko mam nie chodzić sama. W ogóle najlepiej się nie ruszać nigdzie sama...

oj dobrze, że meżula namówiłaś!!

Wojtek
Stary 2013-02-20, 16:59   #4390
Lublana
Zadomowienie

Cytat:

Jak tak z Wami na bieżąco siedzę, to tego tak nie odczuwam, ale wystarczy, że człowiek dołączy w porze obiadowej a już do wieczora nic tylko nadrabia

biedna jesteś oby się poprawiło

Cytat:
Witajcie! Dziś dostałam wypis ze szpitala. Jestem już w domu, po 7 dobach. Zalecenie lekarza, oprócz luteiny, magnezu i fenoterolu, leżenie. Conajmniej do 33 tygodnia. Teraz mamy 27.. Nici ze szkoły rodzenia, ze ślubnego obiadu chyba też zrezygnujemy, czeka nas jeszcze przeprowadzka, ale to mało ważne. Podczas pobytu szyjka wydłużyła się 6 mm, mierzy teraz 27mm.
dobrze, że juz w domku, długo Cię trzymali. A w którym tc będziecie mieć ślub?

Cytat:
dobra, idę piętro niżej do taty wydrukować coś i czekam na męża i jedziemy ... boję się z pessara i tak nici dziś, bo nie dojechał ...
powodzenia

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Witaj nowa mamusiu

Wróciłam
czyli ten najdroższy techno xlr jest najlepszy?Bo ja właśnie będę chciała kupić po 6 miesiącach. Jak tak przeglądam te maclareny to nie widze między nimi specjalnej różnicy i założyłam, że kupę najdroższy, bo pewnie ma coś dobrego co tamte nie mająpewnie nei ma tylko producent uznał, że będzie więcej takich debilek jak ja
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:02   #4391
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ale przygody, dobrze, że mąż był z Tobą.

Szybko im pójdzie, mielismy to rok temu, dobrze, że ja mam okna na 3 strony, ale popołudniami jak sobie szli to otwieraliśmy okna na wietrzenie. Jak będziecie mieć ściągany azbest to już gorzej, uważaj bo pył jest rakotwórczy!

Autko ubezpieczone tylko nadal mam wzwyżkę bo po ostatniej wypłacie z AC nie minęło 2 lata, bo uwaga, nie liczy się data stłuczki, data zgłoszenia czy data naprawy, tylko data wypłaty kasy. Robiłam bezgotówkowo, a zgłoszone koniec stycznia, robione w lutym a wypłacili dopiero w marcu trudno.
na szczeście blok jest bezazbestowy moe kiedyś coś było na balkonach ale o już na pewno nie za naszej kadencji.
w zeszłym roku ocieplali rodziców moich i syf był niesamowity...
a długo im się u was zeszło? bo u nas blok 10 piętrowy to boję sie że do czerwca posiedzą...
ciekawe tylko czy będa stawiali rusztowania czy winda będzie.. winda byłaby lepsza...

Cytat:
Witaj nowa mamusiu

Wróciłam

oł jeee - zapomniałam o nim a właśnie nad nim ostatnio dumałam
o matko to dla jakichś mikrusków te gonodole. faktycznie małe
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:05   #4392
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej laski, sorki, ale nie będę nadrabiać waszego gadulstwa, bo jadę jutro na ten egzam, no i muszę się uczyć.... ale wpadłam na chwilkę po wizycie, więc krótka relacja:

szyjka 3 cm, czyli jest ok. (dolegliwości biorą się najprawdopodobniej z tego, że mały leży mi głową tak nisko, że chyba wylezie mi zaraz normalnie, lekarz badając szyjkę powiedział: ooo, szyjki jeszcze nie widzę, a główkę już widzę... z Blanką miałam podobnie, więc pewnie do końca ciąży będę musiała się męczyć.)

żelazo muszę brać, bo hemo spadła.

dostałam ochrzan, bo schudłam kilogram, a łącznie od początku ciąży przytyłam 5 kilo. Powiedział lekarz, że jak nie mam apetytu, to żebym chociaż troszkę wmuszała w siebie, ze względu na dzidziusia.

TYLE

buziaki i miłego dnia dla was i waszych maluszków!!!!!!

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

aha, Kubuś waży w 30 tc 1,3 kilo nie wiem czy to dużo czy mało, ale ponoć prawidłowa waga.
Ważne że wszystko ok z Kubusiem i szyjka długa a co do wagi to chyba dobrze ,że nietyjesz za dużo, łatwiej Ci bedzie potem schudnąć, choc Ty i tak jesteś chudzinka
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:06   #4393
nuna2
Zakorzenienie

zmierzyłam obwód brzucha na wysokości pępka. 99 cm
Stary 2013-02-20, 17:09   #4394
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Witaj
Gratuluje Mieszka i jego 24 tyg no i małego jeszcze przyrostu wagi - 5kg
Stary 2013-02-20, 17:10   #4395
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
o kurka, to już zaczynasz? w czym pierzesz? ja nie wiem czy nie zacząć od płatków mydlanych
no zaczynam zaczynam na razie poszły dwa prania, czyli jeszcze 7
a jutro zaczynam prasowanie
a piorę w persilu dla dzieci

marchewka za nowe nabytki

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a u mnie nic. zero wlosow w wannie, zero w umywalce i na szczotce fajnie tak. ciekawe co bedzie po porodzie...
do tej pory też tak miałam, ba! nawet było lepiej niż przed ciążą a teraz jakaś masakra

banka za 29 tc

Tak tak dziewczyny ważyć mamy się rano!!! ja jak stanę wieczorem na wagę to mam z 2 kg więcej
Stary 2013-02-20, 17:17   #4396
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
prawidłowo, u nas tydzień temu w 30 tc było 1,5 kilo więc jest ok
qrde .. a mi lekarz nic nie mówi że przytyłam kilogram tylko ... zapytam dziś jeszcze o to ... ale skoro młody rośnie ładnie, to chyba wszystko ok ...
Vil ważne że synek przybiera na wadze, a co do twojej wagi ,może gin bierze pod uwage twoje problemy wszystkie jakie masz w ciaży od początku i moze to wtedy jest normalne ,ze nietyjesz, może po lekach, przemęczenia, stresu??

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:

Ash to uważaj na siebie i lepiej odpoczywaj jak najwięcej byś tych zasłabnieć niemiała, i od teraz to zawsze każ sobie ustępować miejsca wszedzie gdzie tylko to możliwe czy w tramwaju czy u lekarza- to rozkaz i ciesze się ,że z szyjką wszystko ok

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Fajnie że opuszczasz szpital teraz dbaj o siebie bo zdowie twoje i dzieciaczka najważniejsze i grunt ze szyjka się wydłużyła
Stary 2013-02-20, 17:20   #4397
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
A cellulitu jeszcze nie widzę, tzn. jakiś tam mały mam, ale zawsze miałam, rozstępów nowych też jeszcze nie odnotowałam się troszkę się w duchu cieszę, ale mam jeszcze 15 tyg żeby nadrobić..
no to pozazdrościć. Ja rozstępy mam już na piersiach.
Ale dziewczyny nie ma co się cieszyć, mojej koleżance ( kosmetyczka która na prawdę dbała o wszelakie smarowania itp itd ) rozstępy na brzuchy wyszły w ostatni tydzień przed porodem (jak się brzuch obniżył) i dziewczyny nikomu nie życzę czegoś takiego. Szczupła ładna dziewczyna a brzuch ma STRASZNY- aż się przeraziłam jak mi pokazała a jest prawie rok po porodzie.

Asieni BARDZO współczuję teściowej. Przykre to.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
on mnie ciągle opieprza
powiedział że powinnam przytyć max 20% masy ciała z przed ciąży
czyli co mam przestać jeść?
Stary 2013-02-20, 17:22   #4398
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no zaczynam zaczynam na razie poszły dwa prania, czyli jeszcze 7
a jutro zaczynam prasowanie
a piorę w persilu dla dzieci
to ja chyba też zacznę za jakieś 2 tygodnie, bo mnie kuszą te płatki mydlane, bo nigdy nie uzywałam i tak jestem ciekawa jak to działa i tak bym sobie powąchała te malusie ubranka takie czyściutkie i pachnąceale troche się boję, ze coś spieprzę i zafarbuje mi połowa ciuchów
Stary 2013-02-20, 17:24   #4399
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A ja swojego lubie wysyłać do sklepu, bo on w odróżnieniu ode mnie kupi tylko te rzeczy które ma na liscie.. I ani jednaj rzeczy więcej ani jednej rzeczy mniej..Tylko jemu się rzadko do tego sklepu chce chodzić..
ja nie lubię jak mój mąż robi sam zakupy bo on oprócz rzeczy z listy dokupi mnóstwo pierdół, no i część listy pominie bo niby nie wie o co dokładnie chodzi
Stary 2013-02-20, 17:25   #4400
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Ale dziewczyny nie ma co się cieszyć, mojej koleżance ( kosmetyczka która na prawdę dbała o wszelakie smarowania itp itd ) rozstępy na brzuchy wyszły w ostatni tydzień przed porodem (jak się brzuch obniżył) i dziewczyny nikomu nie życzę czegoś takiego. Szczupła ładna dziewczyna a brzuch ma STRASZNY- aż się przeraziłam jak mi pokazała a jest prawie rok po porodzie.
ja mam na jednej piersijuż widzę co będzie jak mi się pokarm pojawi po porodzie no ale walić to, bo niezależne ode mnie, smaruję się i g z tego. Oby mnie tylko na brzuchu ominęły...
Stary 2013-02-20, 17:26   #4401
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

czyli co mam przestać jeść?
no żeby sie aby dało ja to ciągle coś musze jesć, już mnie to przeraża a tż śmieje się że przed ciąża bochenek chleba mieliśmy na 2 dni, ateraz rano kupuje a jak wraca z pracy to mu tylko na kolacje starcza ewentulanie na śniadanie mamy an drugi dzień
Stary 2013-02-20, 17:30   #4402
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam na jednej piersijuż widzę co będzie jak mi się pokarm pojawi po porodzie no ale walić to, bo niezależne ode mnie, smaruję się i g z tego. Oby mnie tylko na brzuchu ominęły...
ja mam na dwóch... smaruje się a wyglądam jakby mnie kto pociął... no co zrobie... Mam 23 lata i będę miała cycki jak po 40 i nic nie poradze...
Stary 2013-02-20, 17:31   #4403
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja nie lubię jak mój mąż robi sam zakupy bo on oprócz rzeczy z listy dokupi mnóstwo pierdół, no i część listy pominie bo niby nie wie o co dokładnie chodzi
mój mnie zaskakuje czasmai jak jest sam na wiekszych spożywczych zakupach- dzwoni wówczas kilka razy np. ostatnio napisałam mu na kartce H2O mineralna a on dzwoni i mówi,że przeszukał wszystkie marki wody mineralnej jaka jest w sklepie (w realu) i nieznalazł takiej marki i jaka ma wziąśc- a ja do niego,że H2O to skrót że to woda, i potrafił się o to obrazić, bo zmarnował kilka minut na szukanie
Stary 2013-02-20, 17:33   #4404
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No bo tak często jest, czasem podczas porodu wyłażą świnie

Cytat:
to ja chyba też zacznę za jakieś 2 tygodnie, bo mnie kuszą te płatki mydlane, bo nigdy nie uzywałam i tak jestem ciekawa jak to działa i tak bym sobie powąchała te malusie ubranka takie czyściutkie i pachnąceale troche się boję, ze coś spieprzę i zafarbuje mi połowa ciuchów
ja też choć chyba jeszcze nigdy niczego nie zafarbowałam

Cytat:
też się tego obawiam ale kit... mąż mnie kocha w staniku może nie będzie widać... właśnie oby na brzuchu nie wylazło za dużo

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
mój mnie zaskakuje czasmai jak jest sam na wiekszych spożywczych zakupach- dzwoni wówczas kilka razy np. ostatnio napisałam mu na kartce H2O mineralna a on dzwoni i mówi,że przeszukał wszystkie marki wody mineralnej jaka jest w sklepie (w realu) i nieznalazł takiej marki i jaka ma wziąśc- a ja do niego,że H2O to skrót że to woda, i potrafił się o to obrazić, bo zmarnował kilka minut na szukanie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:37   #4405
xal
Zakorzenienie

Cytat:
na szczeście blok jest bezazbestowy moe kiedyś coś było na balkonach ale o już na pewno nie za naszej kadencji.
a długo im się u was zeszło? bo u nas blok 10 piętrowy to boję sie że do czerwca posiedzą...
ciekawe tylko czy będa stawiali rusztowania czy winda będzie.. winda byłaby lepsza...
U mnie tylko 4 kondygnacje, już nie pamiętam jak długo były rusztowania, bo postawili je, a później poszli poprawiać inną ścianę ... W sumie to blok robili długo, ale to 5 klatek. Robili po 1 ścianie więc krótko były rusztowania. A, i nie mieliśmy styropianu tylko jakieś uszczelniania, siatki i tynki, bo mamy podwójne ściany bloku.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:40   #4406
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
choć trochę rozumiem, bo była sytuacja że pytam się czemu nie kupił mąki. bo było dużo rodzajów i nie wiedział który. i tłumaczę że chodziło o zwykłą, dlatego nie określałam rodzaju. ale były tylko pszenne z różnymi numerkami, żytnia i coś tam-coś tam no i się dogadaliśmy
Stary 2013-02-20, 17:41   #4407
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
No i witam sie w 27 tc

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
mi się wydaje że tak od 22 do 32 tc
to by się zgadzało u mnie największy przyrost był 24-28 tc teraz będę się ważyć w 32 więc zobaczymy

Cytat:
yyy a możemy?
nie można nic oddać do apteki (bo niby nie wiedzą co Ty z nimi robiłaś/gdzie je przetrzymywałaś). Ja kiedyś też wysłałam TŻta z receptą wrócił z opakowaniem które jest bez recepty i Pani wymienić nie chciała mimo że to ewidentnie jej wina była. Wkurzyłam się wtedy strasznie bo za 10 tabletek zapłacił 3 razy więcej niż za 30 tabletek na receptę.
Stary 2013-02-20, 17:54   #4408
maarchewka
Zakorzenienie

Próbuje te wszystkie ubranka poukładać rozmiarami.. masakra..
Czasami jest rozmiar w cm, czasami 0-3, 3-6.. czasami 0-3 jest tak samo długie jak 3-6.. czasami dłuższe ale o połowę węższe
zaczęłam to układać na raczej małe, raczej średnie, raczej duże...

Wojtek
Stary 2013-02-20, 17:55   #4409
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Z 2 stron bloku macie okna? U nas też było w zeszłym roku ocieplanie (lipiec-sierpień), mamy tylko po 1 stronie mieszkanie, były rusztowania i na stronę zeszło im 3-4 tygodnie. Nie jest aż tak źle, zaklejają okna folią i robią do ok 16-17 (no z tym, że akurat byliśmy w pracy a Ty z maluszkami będziesz w domu :/). Są też pozytywy - teraz w zimę prawie nie używamy kaloryfera, jest tak ciepło, więc jak macie podzielniki ciepła to dzięki temu zaoszczędzicie
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 17:56   #4410
sharpnowaja
Zakorzenienie

komiksowa witaj

happy za powrót do domu

ja dziś cały dzień głodna jestem. Na obiadek miałam gołąbki z sosem pomidorowym. Jeszcze trochę zostało na jutro.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości