MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 08:23   #4291
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
... no full wypas, jak to mowia, 3 dni w hotelu 5-gwiazdkowym
swiatowo. i tak powinno byc i u nas...

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
co do wagi to i tak większość z was ma częste kontrole ja wiem tylko ze w 30 tc Karol ważył 1400g i już więcej usg nie miałam
dokładnie. częste wizyty powodują te porównania.
ale widać wyraźnie że dzieci mają czas kozaczenia (do ok. 33 tc), potem często stopują...

Cytat:
"Janek chodź, będziemy robić alkohol"

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A co tam piszą na KWC to trochę olewam, większość ludzi po prostu nie zna się na niczym, w tym na kosmetykach, żrą glutaminian, używają kostek rosołowych i innych śmieci, więc dla mnie żaden wzór.
toś mnie podsumowała
a ja lubię. ale czytam jak każde opinie - krytycznie i nie bardzo wierzę w niektóre 5*... (tu akurat kolorówkę mam na mysli, bo tu mam skalę porównawczą)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:24   #4292
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Fotka ))
moim starym aparatem nie zrobię jakiegoś super jakościowego zdjęcia, ale nie jest źle. Do tego na tym pożyczonym kompie nie mam programów do zdjęć, ściągnęłam jeden do zmniejszania i podpisywania.

http://www.photoblog.pl/alcoa/145001024

Na razie jedno wstawiłam, bo ładowało się ponad 30 min
Stary 2013-02-22, 08:25   #4293
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
no i jeszcze ze śmiesznych anegdotek wam coś napisze
Mój tż jest fanem robienia nalewek i co jakiś czas filtruje kolejne, przelew a Jula uwielbia się przyglądać. Wczoraj przyjechała do mnie siostra z synkiem Janek ma 2 lata 3 miesiące Julka moja 3 lata 9 miesiecy. Tż wziął się za przelewanie kolejnej nalewki na którą przyszedł czas a Julka mówi do Jasia
- "Janek chodź, będziemy robić alkohol"
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:26   #4294
Sorceresss
Wtajemniczenie

nestelle, ale kiciak!!! kiedyś też bawiłam się piankolinką, ale wolę tradycyjną plastelinkę albo modelinę

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
My dziś po wizycie (miała byc jutro ale ginka zadzwoniła, że jutro z ktg będzie jakiś problem, więc pojechalismy dziś). Pod ktg przeleżalam 40 min... wszystko ok, żadnych skurczy Potem mnie wyjątkowo zbadał mąz ginki (też gin), bo jej jeszcze nie było... I wyszlo mu, że ucio waży 2350 Ale to było w drugim gabinecie, na innym sprzęcie... Potem przyjechała ginka i zbadała mnie na tym sprzęcie co zwykle, no i wyszła waga 2150 czyli tylko 70g przez 6 dni No ale nic na to nie mówiła - powiedziaął tylko że ten sprzęt racze zaniża wagę... No fajnie, ale tak czy inaczej nie zmienia to faktu, że mało przybrał... W poniedziałek znowu ktg no a normalna wizyta za tydzień w piątek
Mokka, maluszek na pewno przybiera... nie martw się i nie upasaj go

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
hahah

no i witam sie w 35 tygodniu

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witam się w skończonym 35 tygodniu
Meldować się imprezowiczki
to i ja się witam w skończonym 35!!!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
A ja witam się w 39 tygodniu, zaczynam 40
zostało równe 7 dni

Chcecie zobaczyć jedno foto 3 tygodniowej Dominiki ode mnie z rodziny, co wczoraj byłam u niej?
za 40!!!

CHCEMY ZOBACZYĆ!

Cytat:
Hej !

Witam się w skończonym 34 tygodniu ! 35 czas zacząć! i odliczanie 5 ...

A co tam piszą na KWC to trochę olewam, większość ludzi po prostu nie zna się na niczym, w tym na kosmetykach, żrą glutaminian, używają kostek rosołowych i innych śmieci, więc dla mnie żaden wzór.
Po pierwsze! Witasz się z nami w skończonym 35!!! Już nie oszukuj!

A po drugie... czasami też używam kostek... i czasami jem śmieci (właśnie bym zjadła jakiegoś fast fooda, Burger King mi sie marzy... i cola... albo kebab)... ALE... na kosmetyki zwracam uwagę... przynajmniej staram się jak mogę

Wiecie co? Mąż mi nie kupił rano chlebusia.. i bidusia muszę teraz sama iść do piekarni... a to jakieś 100m będzie jak nic!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:28   #4295
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

a szpital normalnie Hilton z rzeczy które wymieniłaś u mnie tylko 24 rooming-in jest no i podobno fotel do rodzenia w miarę wypasiony, ale raczej z tego star-treka z lat 60tych
hehehe...
wstawiam foto fotela do rodzenia, wiem ze to troche obrzydliwe, ale jakos nie moglam sie oprzec
Cytat:
Moderna a opis porodówki super ! to się nazywa rodzić po ludzku
mysle, ze tak tez bedzie
polozna mowila, zebysmy sie nie baly o cos prosic, czegos zyczyc - to nasz porod, i one sa tam po to, by nam pomoc przejsc te trudne chwile w jak najlepszych warunkach
Cytat:

dziewczyny, ale nam te tygodnie leca...

a parafina dla dzieci jest fujjj.. i nawet jak ktos sie nie zna na skladach, to niech najlepiej omija kosmetyki z parafina, a bedzie krok do przodu

ahhh i jeszcze z ta torba do szpitala, glupio mi bylo pytac przy tylu ludziach, czy musze zabrac ze soba wkladki, kosmetyki i pieluchy dla dziecka, majtki jednorazowe itp. .. wiec moj maz dyplomatycznie tylko zapytal, czy jest cos o czym musimy pamietac przy pakowaniu torby do szpitala - polozna powiedziala - tak, karta ubezpieczeniowa i karta ciazy ufff... czyli nie musze zabierac walizki na kolkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14160-1.jpg (43,4 KB, 49 załadowań)
Stary 2013-02-22, 08:28   #4296
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Fotka ))
moim starym aparatem nie zrobię jakiegoś super jakościowego zdjęcia, ale nie jest źle. Do tego na tym pożyczonym kompie nie mam programów do zdjęć, ściągnęłam jeden do zmniejszania i podpisywania.

Piękne masz dar do fotografowania
Stary 2013-02-22, 08:28   #4297
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Skoro do terminu 28 dni, to pora na fotkę mieszkania Lokatora vel brzuszka Rozstępy jak widać poszły już po całej linii, hehe, ale mam taką z nich radochę, że brak mi słów.

No i załapał się fragment pokoju dla małego i miejsce na łóżeczko
Piękny, zaawansowany brzuszek. Gorzej z tymi rozstępami, ale co tam! Są plusy dodatnie i plusy ujemne ciąży.

Malpka, zagłosowane, ale przypominaj, bo sam podpis nie wystarczy - mózg dziurawy mam jak sitko.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ja też tak parę razy miałam. to albo uczucie ogromnego napięcia skóry, jakby zaraz miała popękać ale nic się nie zrobiło więc to chyba nie początki rozstępów. a ostatnio jak dotykam brzucha, zwłaszcza w okolicach pępka czuję jakby to nie była moja skóra... jest jakby zdrętwiała
Też mam uczucie pękania skóry, ale rozstępów nie widać. I wokół pępka też mam dziwne uczucie jak się np. smaruję - tak jakby brak czucia.

Liwka, trzymam kciuki, żeby ze szwami skończyło się dobrze i żebyś już się nie męczyła

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Siusiak też jest udokumentowany i włoski widziałam od razu lekarz mi je pokazał jak sterczały
1700g w 31 tygodniu to chyba dobrze, myśle że nie musze się martwić że będzie klocuszek
A gdzie fotki??

Cytat:
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 08:30   #4298
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Właśnie miałam to pisać OC zgubiła 1 tydzień
Stary 2013-02-22, 08:31   #4299
alliw
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
mocara z Ciebie
ale dużo prawdy w tym co piszesz (ja na punkcie jedzenia bardzo wrażliwa jestem )

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Wiecie co, na szkole rodzenia położna pokazywała nam pierwszą kąpiel niemowlaczka. Mama urodziła synka o 15.30 i pozwoliła, żeby o 18.30 położna go przy nas wykąpała. Coś pięknego, taki cudny był, maleńki, zakochałam się od pierwszego wejrzenia
o kurcze, ale wam się trafiło
Stary 2013-02-22, 08:36   #4300
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Hej !

Ogólnie o ile lanolinę mają wd mnie spoko, to np skład oliwki dla dzieci jak zerknęłam na szybko jest beznadziejny, na pierwszym miejscu Paraffinum liquidum , jak widzę w większości jej produktów dla dzieci

czyli :

Olej mineralny, parafina, olej parafinowy- to ten sam składnik- produkty destylacji ropy naftowej.
Otóż - ten niewinnie brzmiący składnik zdecydowanej większości kosmetyków:
Nie wchłania się z jelit i skóry. Zatyka pory, absorbuje kurz i bakterie. Hamuje wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwia swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarza beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjuje tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpiesza procesy starzenia. Powoduje kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu

Dajmy na to w oliwce hipp nie ma tego wcale są same olejki słonecznikowy, migdałowy etc.

Dla mnie Ziaja to strasznie gówniana firma, do wielu kosmetyków robiłam podejście ale składy wielu są lipne...taniej lub porównywalnie można właśnie kupić właśnie fajne składowe kosmetyki BD więc dla mnie bez sensu zakup ziajki.

, dawaj focie

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

O widzę, że to samo napisałyśmy
za tygodnie!

Dziewczyny wy idziecie łeb w łeb, jak się posypią maluszki w jednym terminie będzie ciekawie

Co do Ziaji i jedzenia glutaminianu, to się zgadzam, ludzie nie mają świadomości składów, a może nie chcą mieć, bo tak im wygodniej. Dziwię się,że dla swojego wyczekiwanego maluszka nie chce im sie wgłębić w temat i zorientować bardziej, zwłaszcza, że nie trzeba wcale przepłacać za kosmetyki o dobrych składach, jak babydream czy babylove, tylko trzeba je wybierac świadomie.

A tak wogóle, to miłego dnia wszystkim
Ja chyba dzisiaj w końcu też sie przejadę do Rossmana zrobić zapasy z rabatem (jak mnie ktoś weźmie, bo auta dalej nie mam). Wczoraj poszłam na spacer do sklepu, wyszlo słońce, pomyślalam,że będzie miło, a ledwo wróciłm pod górkę, szłam powolutku krok za krokiem, wszystko mi ciążyło i ciągnęło w stronę ziemi I ten bok tak bardzo bolał przy każdym kroku. Czuje się jak sloń inwalida.

Dobra, zamiast narzekac wezmę sie za drugą część prania ...

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:37   #4301
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
dziś byłam, ale posłuchała tętna 3 min, zmierzyła ciśnienie i do domu
powiedziała, że badanie zrobimy za tydzień w piątek, czyli w dzień terminu porodu

dziś byłam u tej 3 tygodniowej Dominisi z naszej rodziny
robiłam jej fotki w tych 2 czapeczkach Michałka
bosko wyglądała!!
jeju jaka ona jest malutka, a jak się urodziła to waga 3,6kg i 55długa
to trochę lipa, że nie sprawdziła jak tam rozwarcie..
a zdjęcie pewno, że pokaż..

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
joanna200 dużo to nas urodzonych w marcu
zauważyłam właśnie..
marcowe marcówki..

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
My dziś po wizycie (miała byc jutro ale ginka zadzwoniła, że jutro z ktg będzie jakiś problem, więc pojechalismy dziś). Pod ktg przeleżalam 40 min... wszystko ok, żadnych skurczy Potem mnie wyjątkowo zbadał mąz ginki (też gin), bo jej jeszcze nie było... I wyszlo mu, że ucio waży 2350 Ale to było w drugim gabinecie, na innym sprzęcie... Potem przyjechała ginka i zbadała mnie na tym sprzęcie co zwykle, no i wyszła waga 2150 czyli tylko 70g przez 6 dni No ale nic na to nie mówiła - powiedziaął tylko że ten sprzęt racze zaniża wagę... No fajnie, ale tak czy inaczej nie zmienia to faktu, że mało przybrał... W poniedziałek znowu ktg no a normalna wizyta za tydzień w piątek
ale sama widzisz, że na innym sprzęcie waga wyszła większa i to o 200g.. myślę, że nie ma się czym martwić..
mój w okolicach 33tc przez 4 tyg przybrał tylko 200g wg usg mojej gin.. a teraz w ciągu 3 tyg 1kg..
wszystko jest ok..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
hahah

no i witam sie w 35 tygodniu

[QUOTE=monicca1989;3938458 9]Witam się w skończonym 35 tygodniu

Cytat:
A ja witam się w 39 tygodniu, zaczynam 40
zostało równe 7 dni

Cytat:
W kazdym razie jestem bardzo zadowolona, oddzial super - 5 pojedynczych pokojow do rodzenia, z przyciemnianym swiatlem (pokoj przypomina bardziej pokoj domowy, niz szpitalny ), lazienka, swietnym wyposazeniem, łóżko do rodzenia rodem ze star-treka dostepna pilka, sznur zawieszony na suficie, mozliwosc rodzenia w innej pozycji, jeden pokoj ze specjalna wanna do rodzenia, ZZO na zyczenie, opieka wydaje sie tez byc bardzo dobra..
Maz moze byc ze mna caly czas, na zyczenie rowniez przy CC, pokoje po porodzie dwuosobowe z lazienka, mozliwosc 24-rooming-in (dziecko jest z nami caly czas w pokoju)... no full wypas, jak to mowia, 3 dni w hotelu 5-gwiazdkowym
szkoda, że to nie opis mojego szpitala..
super warunki jak widać.. zazdraszczam..

Cytat:
Mój tż jest fanem robienia nalewek i co jakiś czas filtruje kolejne, przelew a Jula uwielbia się przyglądać. Wczoraj przyjechała do mnie siostra z synkiem Janek ma 2 lata 3 miesiące Julka moja 3 lata 9 miesiecy. Tż wziął się za przelewanie kolejnej nalewki na którą przyszedł czas a Julka mówi do Jasia

Cytat:
Hej !

a koleżance się chyba pomyliło..
skończony 35 tc.. czas zacząć 36..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 08:38   #4302
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

toś mnie podsumowała
a ja lubię. ale czytam jak każde opinie - krytycznie i nie bardzo wierzę w niektóre 5*... (tu akurat kolorówkę mam na mysli, bo tu mam skalę porównawczą)
Jak zawsze jestem miss subtelności sorry A odnośnie KWC wydaje mi się że jeszcze kolorówka może być względnie zbliżona do prawdy? /bo zakładam, że powinno oceniać się trwałość/ łatwość aplikacji etc/ tak zawsze sądziłam..ale ja mało kolorówki używam więc się nie znam na tym../ bo jeśli chodzi o balsamy, kremy i inne to niestety jedno to wyeliminować szkodliwe / złe składniki - a drugie to metodą prób i błędów dobrać dla siebie coś co działa i jest spoko, ja sama od jakiegoś czasu bawię się w kręcenie balsamów/ kremów i po prostu już kilkanaście przetestowałam żeby sobie coś tam zrobić, co np nie znaczy, że to że ktoś zachwalał jakiś składnik mnie wkręcał, po prostu w tym wypadku, jak z cukrem, na każdego działa trochę coś innego...

Cytat:

A po drugie... czasami też używam kostek... i czasami jem śmieci (właśnie bym zjadła jakiegoś fast fooda, Burger King mi sie marzy... i cola... albo kebab)... ALE... na kosmetyki zwracam uwagę... przynajmniej staram się jak mogę
No właśnie zawsze mi się pitoli kiedy co ja kończę :P

Ja kostek nie używam, colunie pijam i rzadko ale chadzam do fast foodów - ale grzeszę świadomie w sensie wiem że to g.. a nie podniecam się wcinając danonki z cukrem (czyli 99 % ich produktów) że robię coś dobrego dla siebie bo jem jogurcik ) Tylko mówię sobie: ok mam dziś ochotę na syf i planuję to zjeść i bawić się świetnie !

Cytat:
.. wiec moj maz dyplomatycznie tylko zapytal, czy jest cos o czym musimy pamietac przy pakowaniu torby do szpitala - polozna powiedziala - tak, karta ubezpieczeniowa i karta ciazy ufff... czyli nie musze zabierac walizki na kolkach
Fajnie, fajnie !
Stary 2013-02-22, 08:39   #4303
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No i w koncu wczoraj wybralismy sie na zwiedzanie porodowki - bylo chyba ze 100 osob zwiedzajacych, az takich tlumow to sie nie spodziewalam

W kazdym razie jestem bardzo zadowolona, oddzial super - 5 pojedynczych pokojow do rodzenia, z przyciemnianym swiatlem (pokoj przypomina bardziej pokoj domowy, niz szpitalny ), lazienka, swietnym wyposazeniem, łóżko do rodzenia rodem ze star-treka dostepna pilka, sznur zawieszony na suficie, mozliwosc rodzenia w innej pozycji, jeden pokoj ze specjalna wanna do rodzenia, ZZO na zyczenie, opieka wydaje sie tez byc bardzo dobra..
Maz moze byc ze mna caly czas, na zyczenie rowniez przy CC, pokoje po porodzie dwuosobowe z lazienka, mozliwosc 24-rooming-in (dziecko jest z nami caly czas w pokoju)... no full wypas, jak to mowia, 3 dni w hotelu 5-gwiazdkowym

No tak, teraz tylko urodzic (najlepiej jak ten nestellowy yeti )
wow!!!! pozazdrościć!!

Cytat:
padłam!

Cytat:
Hej !

, dawaj focie

dałam w poście wyżej

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dady 1 - 15zł (bez grosa chyba) za 28 sztuk
pampersy 1 - 21,99 za 43 sztuki

.
no to pięknie

Cytat:
Pampersy New Born po 21,99 z rabatem 19.13 za 43szt czyli 44gr/szt
Dada 14,99 za 28szt (chyba tyle) czyli 53gr/szt
Babydream 11,99 z rabatem 10,43 za 30szt czyli 34gr/szt
dobrze wiedzieć, my kupiliśmy pampers new care 78szt za ok 50zł (niecałe) w biedronce
mam jeszcze małą paczkę new born 44 szt z pampers do szpitala
i wczoraj dostałam paczkę new born 44 szt pampers ) także jedynek mi starczy.
Z dwójek na razie mam do wypróbowania te rossmana, bo wychodzą naprawdę tanio, a może nam przypasują

Cytat:
Piękne masz dar do fotografowania
dziękuję
powiem Ci, że jakbym umiała układać maluszka do fotki to byłoby lepiej a tu bałam się założyć czapeczkę i Dominiki mama musiała to samo ją przesuwać hehehe
Ja nie wiem jak ja Michała będę ogarniać hahahah
Stary 2013-02-22, 08:39   #4304
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

strippi piękne zdjęcie, mówię CI kupuj aparat i rób sesję dzieciakom, przez fora znajdziesz klientów a to wymarzona praca dla Ciebie !
Stary 2013-02-22, 08:40   #4305
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
slicznie! masz talent strippi

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jedną bazę do 2 fotelików (2 grup wiekowych) robi też recaro to był mój faworyt fotelikowy dopóki się nie okazało, że nie pasują do wózka, który wybraliśmy. w końcu mamy maxi cosi i tą bazę, ale i tak będziemy jej używać tylko do tego pierwszego fotelika (0-13kg), bo owszem, można dokupić kolejny "fotelik" do tej bazy, ale to nie jest typowy fotelik tylko jak to nazywają siedzisko transportowe(?). chodzi o to, że on pasuje jedynie do tej bazy i nie można go zamontować np. na pasy do samochodu, który nie ma isofixa, co jest możliwe przy większości fotelików na zasadzie, że baza ułatwia sprawę, ale w razie czego można i na pasy zamontować..
o prosze, czyli jeszcze jest jedna marka, ktora ma taka oferte

no a z nazewnictwem to nie wiem dla mnie to wsio foteliki
w kazdym razie oba w testach wypadaja super, dlatego sie na nie zdecydowalam
a o tych pasach przy maxi cosi pearl nie wiedzialam, ale nam glownie chodzilo, by uzytkowac razem z baza, wiec nie bedzie problemu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 08:41   #4306
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Piękny, zaawansowany brzuszek. Gorzej z tymi rozstępami, ale co tam! Są plusy dodatnie i plusy ujemne ciąży.
Mąż powiedział, że mogę sobie zrobić plastykę brzucha A co! Laska będę jak się patrzy

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:41   #4307
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Wczoraj poszłam na spacer do sklepu, wyszlo słońce, pomyślalam,że będzie miło, a ledwo wróciłm pod górkę, szłam powolutku krok za krokiem, wszystko mi ciążyło i ciągnęło w stronę ziemi I ten bok tak bardzo bolał przy każdym kroku. Czuje się jak sloń inwalida.
Ja wczoraj wstałam pełna energii, wyszorowałam całą kuchnię, co mi zajęło pół dnia, czułam się dobrze, więc myślę sobie posprzątam samochód. Poodkurzałam i ogarnęłam go w środku. Niby nic wielkiego, a jak się później okazało był to dla mnie wysiłek ogromny, bo jak się położyłam to usnęłam o 17stej, wstałam na kolację, umyłam się i jak poszłam spać o 20stej tak spałam do ósmej

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:44   #4308
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Fotka ))

jaka słodziutka..
zdjęcie śliczne..

Cytat:

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:45   #4309
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, na szkole rodzenia położna pokazywała nam pierwszą kąpiel niemowlaczka. Mama urodziła synka o 15.30 i pozwoliła, żeby o 18.30 położna go przy nas wykąpała. Coś pięknego, taki cudny był, maleńki, zakochałam się od pierwszego wejrzenia
ohh
masz SR przy szpitalu?
Stary 2013-02-22, 08:46   #4310
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:

dawaj fotkę

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

dzięki za odpowiedz ja na razie kupiłam tylko do brodawek i ten na odparzenia do pupy ale rzeczywiście mają spory asortyment
za tydzień w nagrodę zagłosowane x 3

wielkie kciuki za Natalkę i ptasią mamę!!! Wszystko szybko będzie dobrze
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:47   #4311
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w skończonym 34 tygodniu ! 35 czas zacząć! i odliczanie 5 .

Ogólnie o ile lanolinę mają wd mnie spoko, to np skład oliwki dla dzieci jak zerknęłam na szybko jest beznadziejny, na pierwszym miejscu Paraffinum liquidum , jak widzę w większości jej produktów dla dzieci

czyli :

Olej mineralny, parafina, olej parafinowy- to ten sam składnik- produkty destylacji ropy naftowej.
Otóż - ten niewinnie brzmiący składnik zdecydowanej większości kosmetyków:
Nie wchłania się z jelit i skóry. Zatyka pory, absorbuje kurz i bakterie. Hamuje wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwia swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarza beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjuje tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpiesza procesy starzenia. Powoduje kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu

Dajmy na to w oliwce hipp nie ma tego wcale są same olejki słonecznikowy, migdałowy etc.

Dla mnie Ziaja to strasznie gówniana firma, do wielu kosmetyków robiłam podejście ale składy wielu są lipne...taniej lub porównywalnie można właśnie kupić właśnie fajne składowe kosmetyki BD więc dla mnie bez sensu zakup ziajki.

:
za tygodnie
to ja z tych co sie nie znają wezme od ciebie tewlefon i będę ze sklepu dzwonic

dzięki za odpowiedz o tych kosmetykach czyli wszystko z Parafinum odpada

Cytat:
az z ciekawosci popatrzylam na ta Ziajke.. i sklady jak dla mnie fatalne, duzo chemii i parafiny! (oliwka dla dzieci, a na pierwszym miejscu parafina
ojj nie
to ja juz wole bardziej naturalne kosmetyki.
dzięki!

Cytat:
Polecam Ci analizy składów ze strony, którą wrzucała OC.
Ziajka wcale tak rewelacyjnie nie wypada.
http://podwojona-sroka.blogspot.com/...-kremy_15.html

http://podwojona-sroka.blogspot.com/...ce-kapiel.html
dzięki

Cytat:
Pampersy New Born po 21,99 z rabatem 19.13 za 43szt czyli 44gr/szt
Dada 14,99 za 28szt (chyba tyle) czyli 53gr/szt
Babydream 11,99 z rabatem 10,43 za 30szt czyli 34gr/szt
ja kupiłam właśnie babydream jedynki Dada 2 już wychodzą 38 gr/szt

Cytat:
Fotka ))

sliczna fotka na śpiocha ją rozbierałyście czy na golaska usneła? czy po prostu zmróżyła oczka
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:47   #4312
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Co do Ziaji i jedzenia glutaminianu, to się zgadzam, ludzie nie mają świadomości składów, a może nie chcą mieć, bo tak im wygodniej. Dziwię się,że dla swojego wyczekiwanego maluszka nie chce im sie wgłębić w temat i zorientować bardziej, zwłaszcza, że nie trzeba wcale przepłacać za kosmetyki o dobrych składach, jak babydream czy babylove, tylko trzeba je wybierac świadomie.
dokładnie tak
ja 3 lata temu też kupowałam najdroższe, bo nie znałam się i jeszcze się o tym tak nie mówiło, czyli chusteczki pampers, sudocrem, kosmetyki z nivea
przepłacałam słono, a składy fatalne
teraz chusteczki z reala (timi/tami jakoś tak)
kosmetyki z babydream i hippa

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
to trochę lipa, że nie sprawdziła jak tam rozwarcie..
a zdjęcie pewno, że pokaż..
zdjęcie jest powyżej w linku
Stary 2013-02-22, 08:47   #4313
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziwię się,że dla swojego wyczekiwanego maluszka nie chce im sie wgłębić w temat i zorientować bardziej, zwłaszcza, że nie trzeba wcale przepłacać za kosmetyki o dobrych składach, jak babydream czy babylove, tylko trzeba je wybierac świadomie.

. Wczoraj poszłam na spacer do sklepu, wyszlo słońce, pomyślalam,że będzie miło, a ledwo wróciłm pod górkę, szłam powolutku krok za krokiem, wszystko mi ciążyło i ciągnęło w stronę ziemi I ten bok tak bardzo bolał przy każdym kroku. [B]Czuje się jak sloń inwalida.
Też się dziwię że się nie chce poszukać 5 minut, mało tego ludzie są wręcz nieprzemakalni - wiedza leży i można z niej skorzystać a jednak - wpływ reklamy i wybieranie koncernów ( nivea i inne bambino) i nieśmiertelny argument bo mojej Mamie/ koleżance/ kuzynce służył... pomimo że w składzie nie ma nic co może służyć - dobija mnie ! No to już zapuściłam bulwersa z rana mogę pić kawusie

A słoń inwalida bardzo ładne określenie Ja też czuję, że spadek kondycji następuje w tempie galopującym pomimo, że nie ustaje w spacerkach, nawet chłop zauważył że jest ciężej.. mało tego mam wrażenia że mam duże dobowe zatrzymania wody..w dzień mi się chce pić totalnie i nieraz wieczorem ważę 3-4 kg więcej niż rano..nie wiedziałam, że różnice mogą być aż takie.. a w sumie nie mam opuchniętych nóg ani nic..

Cytat:
Właśnie miałam to pisać OC zgubiła 1 tydzień
Cytat:

a koleżance się chyba pomyliło..
skończony 35 tc.. czas zacząć 36..
hihi może to podświadome unikanie zbliżającej się godziny 0 - jakiś psychoanalityk musiałby się wypowiedzieć... dzięki dziewczyny za czujność rewolucyjną )
Stary 2013-02-22, 08:48   #4314
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
co do wagi to i tak większość z was ma częste kontrole ja wiem tylko ze w 30 tc Karol ważył 1400g i już więcej usg nie miałam

wow rzeczywiście jak w hotelu u was super

-------------------------------

:rot fl:
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:50   #4315
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
ohh
masz SR przy szpitalu?
Tak, przy szpitalu. Poznałam położne i wydają się super babeczkami, a ja się tylko modlę, żeby ta porodówka została, bo mają ją likwidować. Jeśli tak się stanie to będę musiała jechać 60km do innego, obcego szpitala

Stary 2013-02-22, 08:51   #4316
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, przy szpitalu. Poznałam położne i wydają się super babeczkami, a ja się tylko modlę, żeby ta porodówka została, bo mają ją likwidować. Jeśli tak się stanie to będę musiała jechać 60km do innego, obcego szpitala
o kurcze, to byloby niedobrze.. a mowily, dlaczego maja likwidowac?
Stary 2013-02-22, 08:52   #4317
alliw
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Wiecie co? Mąż mi nie kupił rano chlebusia.. i bidusia muszę teraz sama iść do piekarni... a to jakieś 100m będzie jak nic!

Cytat:
hehehe...
wstawiam foto fotela do rodzenia, wiem ze to troche obrzydliwe, ale jakos nie moglam sie oprzec
fuuuj

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Cytat:
Dobra, zamiast narzekac wezmę sie za drugą część prania ...
dobrze gadasz

Cytat:
Jak zawsze jestem miss subtelności sorry
no fakt ja już byłam 'głupią babą'

Cytat:
Ja kostek nie używam, colunie pijam i rzadko ale chadzam do fast foodów - ale grzeszę świadomie w sensie wiem że to g.. a nie podniecam się wcinając danonki z cukrem (czyli 99 % ich produktów) że robię coś dobrego dla siebie bo jem jogurcik ) Tylko mówię sobie: ok mam dziś ochotę na syf i planuję to zjeść i bawić się świetnie !

Aa, Strippi, foto piękne, dawaj jeszcze

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2013-02-22 o 08:53
alliw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:54   #4318
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi piękne zdjęcie, mówię CI kupuj aparat i rób sesję dzieciakom, przez fora znajdziesz klientów a to wymarzona praca dla Ciebie !
dziękuję
no właśnie mąż mi pokazywał reklamę nikona wczoraj hehe jakby coś sugerował
na razie w planach kupno nowego laptopa, ale może w czerwcu kupimy aparat
mam tego mojego sony już 4 lata i zrobił multum klatek, chętnie bym wymieniła na lepszy model sony, bo lubię się z tym aparatem, a każdy mi mówi bym kupiła Nikona

Cytat:
slicznie! masz talent strippi
dziękuję

Cytat:
jaka słodziutka..
zdjęcie śliczne..
dziękuję

Cytat:

sliczna fotka na śpiocha ją rozbierałyście czy na golaska usneła? czy po prostu zmróżyła oczka
na śpiocha, bo przyszłam to spała, a potem zaczęła kwilić to ją rozebrałyśmy i zaraz znowu zasnęła dopiero po 15 min spania na brzuszku obudziła się, bo stwierdziła że coś jest nie tak hihi
Stary 2013-02-22, 08:58   #4319
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tak, karta ubezpieczeniowa i karta ciazy ufff...

Cytat:
Jak zawsze jestem miss subtelności sorry
akurat to cenię

Cytat:
A odnośnie KWC wydaje mi się że jeszcze kolorówka może być względnie zbliżona do prawdy? /bo zakładam, że powinno oceniać się trwałość/ łatwość aplikacji etc/ tak zawsze sądziłam..
wiesz ja raczej mam na mysli skalę porównawczą... kwestia ceny, popularności, dostępności, reklamy odgrywa ogromną rolę.
a pielęgnacja - hm ja nie zwracam uwagi na składy... do swoich KWC doszłam metodą prób i blędów, choć też jestem - wciąż - bardzo podatna na reklamę, opinię koleżanki ... i niestety czasem daję szansę drugi raz mysląc że może coś sie zmieniło (np. ostatnio nie chciałam fatygowac chlopa i przy okazji kupilam w aptece krem Vichy... a wiem, ze moja skora nie jest nimi zachwycona... znow mama dostanie krem - jej pasuje)

Cytat:
Niby nic wielkiego, a jak się później okazało był to dla mnie wysiłek ogromny
bo my mamy teraz w sobie ogromną fabrykę życia... a myśl cały czas na poziomie: mogę nie ustalajac czasu pracy z brygadzista z naszego brzucha

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-22, 08:59   #4320
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, to byloby niedobrze.. a mowily, dlaczego maja likwidowac?
Bo im się mało dzieci rodzi i oddział stał się nieopłacalny. A to, że u nas w okolicy nie ma innej porodówki i niekiedy w nagłych przypadkach niektórzy muszą zrobić 100km do innego szpitala to się nie liczy. Po prostu chodzi o kasę i tyle.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości