|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
swiatowo. i tak powinno byc i u nas...
Cytat:
ale widać wyraźnie że dzieci mają czas kozaczenia (do ok. 33 tc), potem często stopują... Cytat:
a ja lubię. ale czytam jak każde opinie - krytycznie i nie bardzo wierzę w niektóre 5*... (tu akurat kolorówkę mam na mysli, bo tu mam skalę porównawczą)
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Fotka
))moim starym aparatem nie zrobię jakiegoś super jakościowego zdjęcia, ale nie jest źle. Do tego na tym pożyczonym kompie nie mam programów do zdjęć, ściągnęłam jeden do zmniejszania i podpisywania. http://www.photoblog.pl/alcoa/145001024 Na razie jedno wstawiłam, bo ładowało się ponad 30 min
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4294 | |||
|
Wtajemniczenie
|
nestelle, ale kiciak!!!
kiedyś też bawiłam się piankolinką, ale wolę tradycyjną plastelinkę albo modelinę ![]() Cytat:
to i ja się witam w skończonym 35!!! ![]() Cytat:
![]() za 40!!!CHCEMY ZOBACZYĆ! ![]() Cytat:
A po drugie... czasami też używam kostek... i czasami jem śmieci (właśnie bym zjadła jakiegoś fast fooda, Burger King mi sie marzy... i cola... albo kebab)... ALE... na kosmetyki zwracam uwagę... przynajmniej staram się jak mogę ![]() Wiecie co? Mąż mi nie kupił rano chlebusia.. i bidusia muszę teraz sama iść do piekarni... a to jakieś 100m będzie jak nic!
|
|
|
|
#4295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wstawiam foto fotela do rodzenia, wiem ze to troche obrzydliwe, ale jakos nie moglam sie oprzec ![]() mysle, ze tak tez bedzie ![]() polozna mowila, zebysmy sie nie baly o cos prosic, czegos zyczyc - to nasz porod, i one sa tam po to, by nam pomoc przejsc te trudne chwile w jak najlepszych warunkach Cytat:
dziewczyny, ale nam te tygodnie leca... ![]() a parafina dla dzieci jest fujjj.. i nawet jak ktos sie nie zna na skladach, to niech najlepiej omija kosmetyki z parafina, a bedzie krok do przodu ![]() ahhh i jeszcze z ta torba do szpitala, glupio mi bylo pytac przy tylu ludziach, czy musze zabrac ze soba wkladki, kosmetyki i pieluchy dla dziecka, majtki jednorazowe itp. .. wiec moj maz dyplomatycznie tylko zapytal, czy jest cos o czym musimy pamietac przy pakowaniu torby do szpitala - polozna powiedziala - tak, karta ubezpieczeniowa i karta ciazy ufff... czyli nie musze zabierac walizki na kolkach
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4297 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Malpka, zagłosowane, ale przypominaj, bo sam podpis nie wystarczy - mózg dziurawy mam jak sitko. Cytat:
Liwka, trzymam kciuki, żeby ze szwami skończyło się dobrze i żebyś już się nie męczyła Cytat:
A gdzie fotki?? |
|||
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4299 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dużo prawdy w tym co piszesz (ja na punkcie jedzenia bardzo wrażliwa jestem )Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tygodnie!Dziewczyny wy idziecie łeb w łeb, jak się posypią maluszki w jednym terminie będzie ciekawie Co do Ziaji i jedzenia glutaminianu, to się zgadzam, ludzie nie mają świadomości składów, a może nie chcą mieć, bo tak im wygodniej. Dziwię się,że dla swojego wyczekiwanego maluszka nie chce im sie wgłębić w temat i zorientować bardziej, zwłaszcza, że nie trzeba wcale przepłacać za kosmetyki o dobrych składach, jak babydream czy babylove, tylko trzeba je wybierac świadomie. A tak wogóle, to miłego dnia wszystkim Ja chyba dzisiaj w końcu też sie przejadę do Rossmana zrobić zapasy z rabatem (jak mnie ktoś weźmie, bo auta dalej nie mam). Wczoraj poszłam na spacer do sklepu, wyszlo słońce, pomyślalam,że będzie miło, a ledwo wróciłm pod górkę, szłam powolutku krok za krokiem, wszystko mi ciążyło i ciągnęło w stronę ziemi I ten bok tak bardzo bolał przy każdym kroku. Czuje się jak sloń inwalida.Dobra, zamiast narzekac wezmę sie za drugą część prania ...
|
|
|
#4301 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a zdjęcie pewno, że pokaż.. ![]() zauważyłam właśnie.. ![]() marcowe marcówki.. Cytat:
![]() mój w okolicach 33tc przez 4 tyg przybrał tylko 200g wg usg mojej gin.. a teraz w ciągu 3 tyg 1kg.. wszystko jest ok.. ![]() [QUOTE=monicca1989;3938458 9]Witam się w skończonym 35 tygodniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
super warunki jak widać.. zazdraszczam.. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a koleżance się chyba pomyliło.. ![]() skończony 35 tc.. czas zacząć 36..
|
|
|
#4302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sorry Cytat:
Ja kostek nie używam, colunie pijam i rzadko ale chadzam do fast foodów - ale grzeszę świadomie w sensie wiem że to g.. a nie podniecam się wcinając danonki z cukrem (czyli 99 % ich produktów) że robię coś dobrego dla siebie bo jem jogurcik ) Tylko mówię sobie: ok mam dziś ochotę na syf i planuję to zjeść i bawić się świetnie ! ![]() Fajnie, fajnie !
|
|
|
#4303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dałam w poście wyżej Cytat:
![]() Cytat:
mam jeszcze małą paczkę new born 44 szt z pampers do szpitala i wczoraj dostałam paczkę new born 44 szt pampers ) także jedynek mi starczy.Z dwójek na razie mam do wypróbowania te rossmana, bo wychodzą naprawdę tanio, a może nam przypasują dziękuję powiem Ci, że jakbym umiała układać maluszka do fotki to byłoby lepiej a tu bałam się założyć czapeczkę i Dominiki mama musiała to samo ją przesuwać hehehe Ja nie wiem jak ja Michała będę ogarniać hahahah
|
|
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
strippi piękne zdjęcie, mówię CI kupuj aparat i rób sesję dzieciakom, przez fora znajdziesz klientów a to wymarzona praca dla Ciebie !
|
|
#4305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no a z nazewnictwem to nie wiem dla mnie to wsio foteliki ![]() w kazdym razie oba w testach wypadaja super, dlatego sie na nie zdecydowalam a o tych pasach przy maxi cosi pearl nie wiedzialam, ale nam glownie chodzilo, by uzytkowac razem z baza, wiec nie bedzie problemu
|
|
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co! Laska będę jak się patrzy
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zdjęcie śliczne.. ![]() ![]()
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz SR przy szpitalu?
|
|
|
#4310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za tydzień w nagrodę zagłosowane x 3 ![]() wielkie kciuki za Natalkę i ptasią mamę!!! Wszystko szybko będzie dobrze
|
|
|
|
|
|
#4311 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnieto ja z tych co sie nie znają wezme od ciebie tewlefon i będę ze sklepu dzwonicdzięki za odpowiedz o tych kosmetykach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na śpiocha ją rozbierałyście czy na golaska usneła? czy po prostu zmróżyła oczka
|
|
|
#4312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja 3 lata temu też kupowałam najdroższe, bo nie znałam się i jeszcze się o tym tak nie mówiło, czyli chusteczki pampers, sudocrem, kosmetyki z nivea przepłacałam słono, a składy fatalne teraz chusteczki z reala (timi/tami jakoś tak) kosmetyki z babydream i hippa Cytat:
|
|
|
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to już zapuściłam bulwersa z rana mogę pić kawusie ![]() A słoń inwalida bardzo ładne określenie Ja też czuję, że spadek kondycji następuje w tempie galopującym pomimo, że nie ustaje w spacerkach, nawet chłop zauważył że jest ciężej.. mało tego mam wrażenia że mam duże dobowe zatrzymania wody..w dzień mi się chce pić totalnie i nieraz wieczorem ważę 3-4 kg więcej niż rano..nie wiedziałam, że różnice mogą być aż takie.. a w sumie nie mam opuchniętych nóg ani nic.. ![]() hihi może to podświadome unikanie zbliżającej się godziny 0 - jakiś psychoanalityk musiałby się wypowiedzieć... dzięki dziewczyny za czujność rewolucyjną )
|
|
|
#4314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() :rot fl:
|
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, przy szpitalu. Poznałam położne i wydają się super babeczkami, a ja się tylko modlę, żeby ta porodówka została, bo mają ją likwidować. Jeśli tak się stanie to będę musiała jechać 60km do innego, obcego szpitala
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze, to byloby niedobrze.. a mowily, dlaczego maja likwidowac?
|
|
#4317 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze gadasz ![]() no fakt ja już byłam 'głupią babą' ![]() Cytat:
Aa, Strippi, foto piękne, dawaj jeszcze
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-02-22 o 09:53 |
||||
|
|
|
|
#4318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie mąż mi pokazywał reklamę nikona wczoraj hehe jakby coś sugerował na razie w planach kupno nowego laptopa, ale może w czerwcu kupimy aparat mam tego mojego sony już 4 lata i zrobił multum klatek, chętnie bym wymieniła na lepszy model sony, bo lubię się z tym aparatem, a każdy mi mówi bym kupiła Nikona dziękuję dziękuję Cytat:
dopiero po 15 min spania na brzuszku obudziła się, bo stwierdziła że coś jest nie tak hihi
|
|
|
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() akurat to cenię Cytat:
a pielęgnacja - hm ja nie zwracam uwagi na składy... do swoich KWC doszłam metodą prób i blędów, choć też jestem - wciąż - bardzo podatna na reklamę, opinię koleżanki - jej pasuje)Cytat:
nie ustalajac czasu pracy z brygadzista z naszego brzucha
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Bo im się mało dzieci rodzi i oddział stał się nieopłacalny. A to, że u nas w okolicy nie ma innej porodówki i niekiedy w nagłych przypadkach niektórzy muszą zrobić 100km do innego szpitala to się nie liczy. Po prostu chodzi o kasę i tyle.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

))
kiedyś też bawiłam się piankolinką, ale wolę tradycyjną plastelinkę albo modelinę
czyli tylko 70g przez 6 dni
No ale nic na to nie mówiła - powiedziaął tylko że ten sprzęt racze zaniża wagę... No fajnie, ale tak czy inaczej nie zmienia to faktu, że mało przybrał... W poniedziałek znowu ktg no a normalna wizyta za tydzień w piątek
hahah 

z rzeczy które wymieniłaś u mnie tylko 24 rooming-in jest
no i podobno fotel do rodzenia w miarę wypasiony, ale raczej z tego star-treka z lat 60tych 

I ten bok tak bardzo bolał przy każdym kroku. Czuje się jak sloń inwalida.

05.07.2008