Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-23, 09:43   #871
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Heja!
U nas dobrze, noce przespane można powiedzieć, drugi dzień w żłobku zaliczony, tym razem odprowadzał tata, więc oszczędził mi emocji Malutka podobno grzeczna, ładnie je i co dziwne, ładnie śpi, zasypia wśród innych dzieci bez problemu.
No i tyle
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 09:45   #872
karolka110
Wtajemniczenie

agunia-też mam twistera, zakupiony 2 dni temu, oczywiście pierwszego dnia to był hit....ale coś mojej ostatnio nic nie pasuje....

mamcia-współczuje zmartwienia....oby szybko minęło

Lilka też z rana mleka nie ruszyła, biegłam robić kaszę-zjadła na 100ml wody...wydziwia:/

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2013-02-23 o 09:47
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 09:48   #873
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
a wszędzie jest napisane, że ten lęk to w skoku rozwojowym 26 tygodnia. Tak mi się wydawało że to za wcześnie.

Do kiedy trzeba natłuszczać skórę dziecka? Skończył mi się płyn do kąpieli z oliwką po którym już nic nie robiłam i zastanawiam się czy mogłabym kupić teraz taki z nivei już bez oliwki?
no właśnie tak piszą, ale mi nie dawało spokoju to, co się teraz dzieje i jak widać jednak ten klasyczny lęk separacyjny jest później

My już od jakiegoś czasu nie natłuszczamy skóry i wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Olcia tak poki co bie ma ale w nocy w ogole nie pila mleka rano jej zrobilam 150 wypila moze 90 po czym wszystko wyrzygala poczekalam chwilke dalam jej herbatke tez zwrocila bo zaczela kaszlec no i teraz jej zrobilam i wypila tylko60.. ehh apetyt jej spadl konkretnie.

Wanilka tak chora jeszcze nie byla to co bylo w polsce przy tym to pikus...
oj bidulka ale przy takim choróbsku to i dorośli nie mają apetytu.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 09:48   #874
Kasik_12
Zadomowienie

Agunia przeczytałam artykuł i widzę, że Nadia też od jakiegoś miesiąca przeżywa lęk separacyjny, jak tylko mnie nie widzi od razu jest płacz,albo głośne marudzenia

Tż zadzwonił to teściowej i uważa, że mama taka po prostu jest i była zawsze i , że bardzo chce się opiekować Nadia i przyjedzie poduczyć się pewnych rzeczy w tygodniu, oj jak ja nie lubię ludzi nie zdecydowanych
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 09:52   #875
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Agunia przeczytałam artykuł i widzę, że Nadia też od jakiegoś miesiąca przeżywa lęk separacyjny, jak tylko mnie nie widzi od razu jest płacz,albo głośne marudzenia
jak Lu się bawi to ja właściwie mogę dla niej nie istnieć. Łazi sobie po całym mieszkaniu, zagląda we wszystkie zakamarki, zajmuje się sobą nieważne, czy ma mnie na oku czy nie. Ale jak przychodzi czas spania czy jak już zmęczona oj, to nie ma zmiłuj. Mama ma tulić i już
Na spacerach też widzieć mnie nie musi, jeździ przodem do kierunku jazdy i jest ok.

Pumcia brawa dla B.

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-02-23 o 09:53
Stary 2013-02-23, 09:52   #876
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Heja!
U nas dobrze, noce przespane można powiedzieć, drugi dzień w żłobku zaliczony, tym razem odprowadzał tata, więc oszczędził mi emocji Malutka podobno grzeczna, ładnie je i co dziwne, ładnie śpi, zasypia wśród innych dzieci bez problemu.
No i tyle
fajnie nie wiem czy doczytałaś też niedługo rozstaję się córcią bo wracam do pracy, z jednej strony jestem szczęśliwa, że znowu wpadnę w ten wir ,ale też mam obawy czy teściowa poradzi sobie z Nadia ( z karmieniem, płaczem itp)
Stary 2013-02-23, 09:52   #877
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie ten bal? za co ja przebierasz? pokaz foty po
W sumie to nie bal, tylko przyjęcie urodzinowe (w domu znajomych) Także bez przebierania (zresztą karnawał się już skończył). Na chrzcinach będzie mieć śliczną sukienkę, a że od razu potem na te urodziny jedziemy to akurat będzie pasować
Przy okazji podpatrzę jak takie party wygląda, bo nas w tym roku też takie czeka, tylko w maju

Marysia jeszcze śpi to mam chwilkę dla siebie
W nocy nadal się budzi, ale przy piersi szybko zasypia

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2013-02-23 o 09:53
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 09:53   #878
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello
Dzień zaczęłam od zakupów na MAM - Agunia dziękuję za cynk
Jednak zamówienie złożyłam na szybko o 9.50 - jeszcze musiałam ich polubić na fb i kupiłam jedynie niekapka Ale i tak jestem zadowolona. Gdyby nie to, że małż wołał mnie na śniadanie to wykorzystałabym ostanie 10 minut na zakupy

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej
Nocka w miarę, mała rano obudziła się pełna energii i z apetytem jadła

co kupiłaś?
ja smoczek, termoopakowanie, miseczkę, łyżeczki i gryzak twister
Super, że Lu obudziła się wypoczęta. Oby cały dzień był taki
Hehe widzę, że zrealizowałaś swoje zakupowe założenia

Cytat:
dzisiaj to juz w ogole nie chce jesc
Biedna Ami

Cytat:
Do kiedy trzeba natłuszczać skórę dziecka? Skończył mi się płyn do kąpieli z oliwką po którym już nic nie robiłam i zastanawiam się czy mogłabym kupić teraz taki z nivei już bez oliwki?
Spokojnie możesz kupić bez oliwki. My już nie używamy. Na początku używaliśmy oilatum, a teraz fioletowe Johnsona (oczywiście wybór nieprzypadkowy - polecały dziewczyny) i jestem bardzo zadowolona. Nie oliwkuję, a ze skórą nic się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Maciejka Mały siada z pozycji na klęczkach, czołga się, podwija nóżki na kolanka i siada odpychając się rękami od ziemi, jak raz mu się udało to teraz ciągle ćwiczy
Wczoraj nie pogratulowałam nowej umiejętności więc gratuluję dzisiaj
Moja siada tak samo Zresztą tak dzieci powinny siadać, taki etap rozwoju.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 09:56   #879
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
jak Lu się bawi to ja właściwie mogę dla niej nie istnieć. Łazi sobie po całym mieszkaniu, zagląda we wszystkie zakamarki, zajmuje się sobą nieważne, czy ma mnie na oku czy nie. Ale jak przychodzi czas spania czy jak już zmęczona oj, to nie ma zmiłuj. Mama ma tulić i już

U nas nawet jak się bawi i zobaczy nagle , że wyszłam to na 8 z 10 przypadków jest marudzenie lub płacz chyba , że ma nową zabawkę albo udało jej się coś niedozwolonego dopaść to wtedy mama też nie istnieje. W nocy zasypia sama , ale jak wypadnie jej smoczek przy zasypianiu to jest straszny płacz muszę wtedy siedzieć koło niej chwileczkę i pogłaskać po główce i dalej zasypia
Stary 2013-02-23, 09:56   #880
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dzień zaczęłam od zakupów na MAM - Agunia dziękuję za cynk
Jednak zamówienie złożyłam na szybko o 9.50 - jeszcze musiałam ich polubić na fb i kupiłam jedynie niekapka Ale i tak jestem zadowolona. Gdyby nie to, że małż wołał mnie na śniadanie to wykorzystałabym ostanie 10 minut na zakupy

Super, że Lu obudziła się wypoczęta. Oby cały dzień był taki
Hehe widzę, że zrealizowałaś swoje zakupowe założenia
polecam się na przyszłość

A żałuj, że tylko niekapka, bo promocja była niezła, porównywałam ceny z all no i faktycznie opłacało się bardzo

tak, plan zrealizowany
Mała obudziła się i mnie rano to oddałam ją małżowi do przebrania a sama myk do kompa i zrobiłam zakupy. A potem jeszcze poszliśmy wszyscy spać
Ja już wczoraj się rozejrzałam co chcę, więc dzisiaj to była kwestia kliknięcia kup
no mam nadzieję, że już dzionek będzie ok, ale chyba tak, bo Lu ma humor przedni, rano jak wzięliśmy ją do nas do łóżka to istny wulkan energii

Stary 2013-02-23, 10:08   #881
Kasik_12
Zadomowienie

Dziewczyny , a jakiego płynu do kąpieli używają Wasze maluszki ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 10:09   #882
blueberry88
Zakorzenienie

Jestesmy w drodze do Pozka - pierwsza dluzsza podroz Malej w nowym foteliku. Bawi sie swietnie
Kupilam smoczek, ten cienki, i niekapek 6+. Agunia, zdaj relacje, jak sprawia sie termoopakowanie.

Mamcia nawadniaj ja, troche plynu przyjmie, nawet jak wyglada, jakby wszystko zwrocila. Co to za paskudztwo sie przypaletalo

Haniu, dobrej zabawy! Szczegolnie dla Dorotki.

Phdwao, super, ze juz lepiej!

Pumcia, B. jest bardzo dzielna! Super, ze tak sobie radzi!

Agunia, dobrze, ze z Lu juz lepiej - oby sie utrzymalo!

Chyba cos jeszcze mialam napisac...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:11   #883
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
polecam się na przyszłość

A żałuj, że tylko niekapka, bo promocja była niezła, porównywałam ceny z all no i faktycznie opłacało się bardzo
A żałuję, żałuję Już wcześniej oglądałam produkty MAM jednak wolałabym aby były nieco tańsze. Jednak wczoraj wieczorem już nic nie oglądałam (małż miał wobec mnie niecne plany ), no a dzisiaj trochę poleniuchowaliśmy w łóżku
No, ale cóż pocieszam się tym niekapkiem. Dobre i tyle

Stary 2013-02-23, 10:13   #884
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
J&J - mamy 3w1 i fioletowy. Dostalismy tez Emolium i Oilatum, wiec od czasu do czasu ja w nich kapiemy. Na co dzien niczym jej nie smaruje. No i ma szamponik J&J.

Edytowane przez blueberry88
Czas edycji: 2013-02-23 o 10:15
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:14   #885
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
nie słyszałam o tym A co się stało?
My założyliśmy Małemu symfonię zysków w Getin banku. Wpłacamy tam co miesiąc 100 zł.
A co to ta symfonia ? Jakie warunki?

Houserka, opowiedz, co to się podziało, że taka ściema...
Teściowa zamieszka z wami ?
Pola się przyzwyczai do babci na nowo, kwestia kilku minut

My nie założyliśmy żadnej lokaty ani nawet konta oszczędnościowego, nie możemy się do tego zabrać, póki co kasę z chrzcin trzymamy w domu, ale koniecznie coś musimy pomyśleć choćby tylko po to, by tej kasy nie rozwalić, a i czasem wpłacać małej coś

Kurde, wcięło mi większość cytowania, nienawidzę tego :/

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Sadza chyba tylko Luby. Ja na razie 2 razy spróbowałam - za pierwszym razem za późno, a dzisiaj za wcześnie, albo na zbyt krótko, bo zrobiła jakieś 2 minuty później do pieluszki. Skoro mając 15,5 miesiąca poszłam do żłobka bez pieluchy, to korzystania z nocnika musieli nauczyć mnie wcześniej. Córcia ma 7,5 miesiąca i szczerze mówiąc nie wiem, jak się za to odpieluchowanie zabrać.

Kurde, zszokowałyście mnie tym nocnikiem - moja mama też mi przywiozła parę dni temu, żebym już B. sadzała na nim, ale kurde... uważam, że takie dziecko jeszcze niewiele rozumie w tych kwestiach i nie będzie kapowało, że to jest do robienia siku :/
A swoją drogą, fajny ten nocnik, z fisher price kaczuszka, ładny i grający

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
jade na ip mam palca rozcietego w pol do miesa
Oby szybko się zagoił !

Cytat:
Hej

dzwoniła do mnie kierownik chcą , abym wróciła do pracy o której Wam pisałam ustaliłyśmy , że 4.marca wracam do pracy...z jednej strony jestem szczęśliwa , wir pracy ,ludzie z drugiej boję się, że Nadia będzie bardzo tęsknić , teściowa boi się się podawać Nadii mleko na śpiocha, a ona inaczej nie je i wiele innych obaw , ech zrozumieć kobietę\\ swoją drogę muszę zadzwonić do teściowej czy ona nadal chce opiekować się małą , bo formalności wszystkie właśnie załatwiam , a zapomniałam o opiekę zapytać
Super, gratuluję! A o teściową się nie martw, jakoś się wdroży

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dopieromwrocilam. tyle czekalam na chirurga ze moj rozjechany palec(na zgieciu niestety te rozciecie bylo) napuchl i sie od srodka od krwi skleił i lekarz przyszedl mowi z eplasterki nie wystarcza ze trzeba szyc. znieczulił mi ale ☠☠☠☠a nie poczekal az zdrentwieje tylko zaczal go rozcinac mam 4 szfy a musze sie bujac z nimi 10 dni. boli jak cholera(a niby znieczulony) masakra. Mam zawiniety w bandaz ale ruszac nim nie moge i ja niwiem jak przy dziekcu bede robiła bo to w prawej rece na szczescie ostatni wiec te najbardziej potrzebne palce mam zdrowe. Tyle ze spuchnieta reke mam musialam obraczke na szybkiego i na chama sciagac.

a ja mylam na naczynia i mi pekla szklanka i tak mi sie wbiła w palca ze rozjechał mi sie az skora dyndała i widziałam to co jest w srodku
Nie wygląda to dobrze, ale byle się szybko goiło i nie bolało.

Cytat:
Luśka nie chce nic dzisiaj jeść rano pociągnęła trochę z jednego cycka i to wszystko. Próbowałam jej teraz podać mleko w kubeczku doidy i niekapku, ale wypiła może z 20 ml
tyle dobrego, że humor nie najgorszy i chętnie się bawi
Katja smaruję...

Ciastek to się załatwiłaś
Dzieci czasem nie chcą jeść, nie są głodne. B. tylko jeden dzień taki miała, miała bardzo długą przerwę w jedzeniu, od 12 do 20.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej my po szczepieniu
mała płakła ma-sa-kry-cznie, nawet przy rozbieraniu i ubieraniu, właściwie to tylko przekroczyłam próg gabinetu, ona rozejrzała się i w ryk pani doktor stwierdziła ze mała pamięta wtorkowy zabieg jeszcze (może za szybko poszłam na to szczepienie )
no w każdym razie zdrowa jest, płuca ma jak.. dzwon chyba (tu nie dosłyszałam bo mała tak dawała)
wagowo wciąż, niezmiennie i od zawsze na 15 centylu (niespełna 7 kg), wzrostowo 69 cm
co do rozwoju ruch. - pani doktor nie widzi powodu do niepokoju
aaa i jeszcze usłyszałam, ze dawno nie widziala dziecka z tak bogatą mimiką twarzy
:
Brawa dla Martynki ! No i wzrost wow! wysoka będzie, pewnie po cioci A wagowo podobnie do mojej, moja 2 tyg. temu 7,5

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Witam w dobrym humorze, bo sporo kasy dziś wydałam Ale część odzyskałam, bo skorzystałam z rabatu w rossmannie, więc zwróciło się na waciki
Biednego Leosia ewidentnie coś męczy Często się budzi w nocy, w dzień wybucha niespodziewanie płaczem, którego nie jesteśmy w stanie szybko ukoić, no i te kupki częste... Mam nadzieję, ze to "tylko" kolejne zęby
Co kupiłaś żeś taka zadowolona?

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
myslę że powinnaś zostawić męża samego z tym usypianiem i nie odbierać Małego żeby go uspokoić, on w ten sposób uczy się że jak będzie płakał to go weźmiesz

aha i Mały nauczył się sam siadać
Myślę podobnie, ale wiem, jakie to ciężkie. U nas było identycznie Victoria i jak mała zaczynała beczeć, to ją brałam i się wściekałam na tż. Ale w końcu odpuściłam i tż nauczył się ją usypiać no i dzięki bogu mamy ten problem rozwiązany. Powodzenia!

Cytat:
fajnie nie wiem czy doczytałaś też niedługo rozstaję się córcią bo wracam do pracy, z jednej strony jestem szczęśliwa, że znowu wpadnę w ten wir ,ale też mam obawy czy teściowa poradzi sobie z Nadia ( z karmieniem, płaczem itp)
Tak doczytałam Wiesz, opieka nad dzieckiem nie jest trudna, wymaga jednak chęci i wyobraźni, a myślę, że skoro teściowa wychowała choćby Twojego męża, no to sobie da radę, musisz jej zaufać - chyba, że żłobek wchodzi w grę albo coś podobnego?

Reszty mi niestety nie zacytowało, a cofnęłam się aż o 3 strony

Phdwao, super, że ława pasuje i nie jest taka duża.

Wanilka, strasznie mi szkoda Ciebie i chłopaków, że jeden marudny, a drugi przeziębiony. Istny sajgon. Ale widzę, że masz strasznie dojrzałego syna tego starszego!

Mamka, jak Amelcia ?? Lepiej już ?

Moje dziecko smacznie śpi od godziny, samo zasnęło w łóżeczku, malutka dorosła dzidzia
Stary 2013-02-23, 10:16   #886
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Takiego

Stary 2013-02-23, 10:18   #887
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
My obecnie używamy oilatum na zmianę z baby dream. Szczerze mówiąc? zero różnicy, tylko ogromna różnica w cenie. Nie smarujemy niczym ciała, chyba że strategiczne miejsca kremikiem. Oliwkę rzadko używamy.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Blue, co to za smoczek cienki ?

Karolina, właśnie, kiedy powinno się zmienić smoczek na inny? My cały czas używamy zwykłych z Aventu, ona je uwielbia, ale nie wiem, czy są one dobre dla dziecka w wieku 8 miesięcy.
Stary 2013-02-23, 10:24   #888
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
My też J&J. Moich dziewczyn nie uczula, ani nie wysusza im skóry.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg johnsonbabyBATH.jpg (22,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg original_CW.jpg (17,9 KB, 1 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:25   #889
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
Fabi ma właśnie drzemkę. Wstał o 7
Impreza urodzinowa wczoraj była super. Do tego pyszny tort tiramisu Fabiś był grzeczny i wytrzymał z nami do 21. Dzisiaj znowu na urodziny

Aga słyszał Twój TŻ coś o foteliku Avionaut Glider (9-25kg)? właśnie mnie zainteresował i szukam coś o nim
To fotelik robiony u nas - uff dobrze ze nie chinszczyzna.
Urbanski z tvn/tvn turbo dobrze sie o nim wypowiadal ale jak wiadomo dobra opienie mozna kupic. Carsh testami mozna sobie tylek podetrzec wedlug pewnego bloga ktorego ktoras z Was tu udostpenila. Czesciowo go przejrzalam. Natomiast ten fotelik jeszcze nie byl testowany przez znanych testerow. My mamy ten fotelik. Wizualnie super a co do bezpieczenstwa to mam nadzieje ze nigdy nie przyjdzie mi sie przekonac.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 10:43   #890
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
babydream z pompką. Jak dla mnie genialny, no i ma dobry, w miarę naturalny skład. Dla mnie hit nad hiciory, sama go używam pod prysznic i jako szampon (super domywa włosy)

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Agunia, zdaj relacje, jak sprawia sie termoopakowanie.
jak przyjdzie to celowo przetestuję, bo używać będziemy raczej sporadycznie. Ale już kilka razy potrzebowałam i małż za każdym razem pytał "dlaczego nie kupiliśmy termoopakowania?" - bo kiedyś miałam kupić i zapomniałam...

Cytat:
Karolina, właśnie, kiedy powinno się zmienić smoczek na inny? My cały czas używamy zwykłych z Aventu, ona je uwielbia, ale nie wiem, czy są one dobre dla dziecka w wieku 8 miesięcy.
ja nie Karolina, ale mogę odpowiedzieć. Smoczki mają oznaczenia dla przedziałów wiekowych. Jeśli nie zmieniałaś i masz te same cały czas to pewnie macie 0-3 miesięcy więc powinien być zmieniony dawno My teraz mamy smoczki MAM 6+ i smoczek TT ortodontyczny 3-9 miesięcy

Stary 2013-02-23, 10:48   #891
ewka5891
Zakorzenienie

Wybieram sie właśnie na zakupy, temperatura to 2 stopnie a obok mnie na przystanku stała dziewczyna około 20 lat w krótkich spodenkach, golych nogach i trampkach plus cienki sweterek. Tutaj już nic mnie nie zdziwi

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 10:51   #892
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
babydream z pompką. Jak dla mnie genialny, no i ma dobry, w miarę naturalny skład. Dla mnie hit nad hiciory, sama go używam pod prysznic i jako szampon (super domywa włosy)

jak przyjdzie to celowo przetestuję, bo używać będziemy raczej sporadycznie. Ale już kilka razy potrzebowałam i małż za każdym razem pytał "dlaczego nie kupiliśmy termoopakowania?" - bo kiedyś miałam kupić i zapomniałam...

ja nie Karolina, ale mogę odpowiedzieć. Smoczki mają oznaczenia dla przedziałów wiekowych. Jeśli nie zmieniałaś i masz te same cały czas to pewnie macie 0-3 miesięcy więc powinien być zmieniony dawno My teraz mamy smoczki MAM 6+ i smoczek TT ortodontyczny 3-9 miesięcy
no ale tak czy siak smoczki powinno się wymieniać w zależności jak często jest używany - co 1-3 miesiące.
Smoczki się zużywają, mogą zostać uszkodzone.
Więc nie tylko przedział wiekowy mówi o wymianie

Stary 2013-02-23, 11:44   #893
Soleilka
Zakorzenienie

Nelawłaśnie jak czytałam o tym foteliku, to pisano o testach Adac (pozytywnych) i jakiegoś polskiego odpowiednika tych testów Więcej nie znalazłam... A spodobał mi się ten fotelik

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 11:54   #894
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Wybieram sie właśnie na zakupy, temperatura to 2 stopnie a obok mnie na przystanku stała dziewczyna około 20 lat w krótkich spodenkach, golych nogach i trampkach plus cienki sweterek. Tutaj już nic mnie nie zdziwi
tez mnie juz nie dziwia takie widoki :p

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 11:59   #895
Linka25
Zakorzenienie

hej
dziecko śpi mi na rękach, odłożona się budzi
opis lęku separacyjnego też pasuje do zachowania małej ale takie jej zachowanie trwa już kilka tygodni, więc nie wiem czy to to

co można dać dziecku dobrego do picia? co lubią pić Wasze dzieci? chcę małą przekupić czymś dobrym i zachęcić do niekapka bo wody pić nie chce...

Cytat:
Hipp do kąpieli, jest bardzo dobry. Nie używamy żadnej oliwki ani kremu a skóra jak atłas

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
poczuła wiosnę

Cytat:
Brawa dla Martynki ! No i wzrost wow! wysoka będzie, pewnie po cioci A wagowo podobnie do mojej, moja 2 tyg. temu 7,5
Ciocia ma 179 cm - wydaje mi się ze aż za dużo dla dziewczyny.
Swoją drogą TZ też tyle ma. Jak na faceta to z kolei niezbyt wiele. No ale on zawsze się broni, ze w starym dowodzie osobisytym miał wpisany "wzrost wysoki " Ja jestem mała i przez to skazana na wysokie obcasy Płaskie toleruję jedynie buty sportowe
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:05   #896
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.
Wyspałam się jak młody bóg. Pospaliśmy do 10.30. Co prawda ok. 7 mały się obudził na jedzenie ale zajął się nim mąż a ja spałam dalej. jak mały mnie nie widzi to jest lepiej. Nawet zasnął u ojca bez marudzenia. Teraz mąż ma podejście do drzemki nr 2. Ciekawe jak się uda

Cytat:
Hej.
Wyszła nam druga jedynka. Czułam wieczorem na sutku.
Lecę spać, bo zmęczona jestem po urodzinach, na których byliśmy

Cytat:
i juz nie spi i placze

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Blue ja sie czuje lepiej tylko ten katar mnie meczy ale Amelka.. ehh naprawde jest chora. katar kaszel goraczka czerwone szkliste oczka zasmarkany nosek wyglada tak.. tak ze mi jej tak strasznie szkoda.
Biedna Ami. Dobrze, że Ty się czujesz lepiej.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Karolka - myślę, że Lilka rozwija się dobrze.
Sama raz wzięłam środek homeopatyczny przeciw chorobie lokomocyjnej i mdliło mnie zanim ruszyliśmy.
Mama po czymś na gardło straciła głos (tymczasowo oczywiście), a ja "tylko" prawie, bo szybciej to odstawiłam.
Także homeopatii dziękujemy.

Niecałą godzinę temu podałam malutkiej 0,25 ml Pedicetamolu. Jest tylko troszeczkę cieplejsza, ale żele na dziąsła słabo pomagały, a po tej minimalnej dawce zasnęła i co prawda dwa razy obudziła się z płaczem, ale na moment.

Za to ja mam chyba powinnam wziąć znacznie większą dawkę czegoś lepszego, niż paracetamol. Biedna Ami.
Niezły pomysł, chociaż pietruszkę zastąpiłabym selerem.Brawo!
Z jakiej pozycji?

Może zajrzę wcześniej, ale odezwę się po weekendzie.
Ty też chora?Mam nadzieję, że to nic powżnego.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
myślałam że masz coś innego króliczego na myśli

dzień dobry!
Marchewka i jabłko są wystarczająco królicze

Cytat:
hej jak tam?
u nas nocka w miare ale od rana rzyg!
biedny maluszek

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej, tylko się witam i lecę dalej, bo czeka nas zabiegany dzień Kolejne chrzciny a potem pierwszy kinder bal Dorotki

Mamcia zdrówka dla Amelki
udanej zabawy i pokaż zdjęcia później

Cytat:
a może skoro usypianie nie wychodzi to jakoś inaczej małż by się zajmował małym a usypianie już Ty? U nas np. mąż wraca z pracy powiedzmy o 17 i już do kąpieli bawi się z małym ja mam czas wolny, kąpiemy razem a usypianie to już ja. No chyba że to problem z usypianiem też w ciągu dnia kiedy będzie sam z małym.
A w ogóle to myślałam że Kuba to zasypia sam odkładany do łóżeczka.

Zasypiał sam do czasu choroby. Niestety jak był chory to katar mu przeszkadzał no i teraz znowu będziemy próbować żeby sam zasypiał.

Ja nie natłuszczam. Używam J&J Bed Time - jest super! Mam też mleczko po kąpieli ale używam rz w tygodniu.

Cytat:
Heja!
No i tyle

Cytat:

Tż zadzwonił to teściowej i uważa, że mama taka po prostu jest i była zawsze i , że bardzo chce się opiekować Nadia i przyjedzie poduczyć się pewnych rzeczy w tygodniu, oj jak ja nie lubię ludzi nie zdecydowanych
Echhh, ale mogłaby tak nie marudzić. Niezdecydowana! Dobrze, że się wyjaśniło.

Cytat:
Myślę podobnie, ale wiem, jakie to ciężkie. U nas było identycznie Victoria i jak mała zaczynała beczeć, to ją brałam i się wściekałam na tż. Ale w końcu odpuściłam i tż nauczył się ją usypiać no i dzięki bogu mamy ten problem rozwiązany. Powodzenia!
Mam nadzieję, że nam się uda powrócić do tego jak zasypiał przed chorobą

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:20   #897
katja_22
Zadomowienie

Cześć

Dzisiaj miałam pobudkę wcześniej niż zwykle (zwykle mam o 7), więc jestem niewyspana i zmęczona bardziej niż zwykle Mąż w pracy, a tak czekam zawsze na weekend... Zawsze się małym zajmie chwilę i mogę przynajmniej coś zrobić. Ja już nie wiem co myśleć... Zęby ewidentnie idą i to już dłuugo, ale żaden nie chce się pokazać Do tego ten lęk separacyjny... Odłożyć do łóżeczka jest naprawdę ciężko.

Do mycia mamy >> http://imgx.☠☠☠☠☠☠☠/image/preparaty_zdjecie/80011

I to tyle, bo mały już pospał
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:27   #898
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Nelawłaśnie jak czytałam o tym foteliku, to pisano o testach Adac (pozytywnych) i jakiegoś polskiego odpowiednika tych testów Więcej nie znalazłam... A spodobał mi się ten fotelik
mąż mówił że nasz w porównaniu do fotelika szwagrów to niebo a ziemia bo tamten lekki jak ze styropianu
jakbyś chciała zobaczyć real foto to daj znać

Stary 2013-02-23, 12:40   #899
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mąż mówił że nasz w porównaniu do fotelika szwagrów to niebo a ziemia bo tamten lekki jak ze styropianu
jakbyś chciała zobaczyć real foto to daj znać
Pewnie, że chcę Mi się podoba ten beż+zielony. Jak zdam prawko, to pojedziemy samochodem do Rzeszowa, obejrzymy czy pasuje nam do samochodu (bo mamy 3 drzwiowy)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:42   #900
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie, że chcę Mi się podoba ten beż+zielony. Jak zdam prawko, to pojedziemy samochodem do Rzeszowa, obejrzymy czy pasuje nam do samochodu (bo mamy 3 drzwiowy)
nie ma sprawy, cyknę a na pw podeślij mi maila

Haniu, mail do Ciebie pofrunął

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości