![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Heja!
U nas dobrze, noce przespane można powiedzieć, drugi dzień w żłobku zaliczony, tym razem odprowadzał tata, więc oszczędził mi emocji ![]() No i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Wtajemniczenie
|
agunia-też mam twistera, zakupiony 2 dni temu, oczywiście pierwszego dnia to był hit....ale coś mojej ostatnio nic nie pasuje....
mamcia-współczuje zmartwienia....oby szybko minęło ![]() Lilka też z rana mleka nie ruszyła, biegłam robić kaszę-zjadła na 100ml wody...wydziwia:/
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-02-23 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już od jakiegoś czasu nie natłuszczamy skóry i wszystko jest ok ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
Agunia przeczytałam artykuł i widzę, że Nadia też od jakiegoś miesiąca przeżywa lęk separacyjny, jak tylko mnie nie widzi od razu jest płacz,albo głośne marudzenia
![]() Tż zadzwonił to teściowej i uważa, że mama taka po prostu jest i była zawsze i , że bardzo chce się opiekować Nadia i przyjedzie poduczyć się pewnych rzeczy w tygodniu, oj jak ja nie lubię ludzi nie zdecydowanych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na spacerach też widzieć mnie nie musi, jeździ przodem do kierunku jazdy i jest ok. Pumcia brawa dla B. ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-23 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
W sumie to nie bal, tylko przyjęcie urodzinowe (w domu znajomych)
![]() ![]() Przy okazji podpatrzę jak takie party wygląda, bo nas w tym roku też takie czeka, tylko w maju ![]() Marysia jeszcze śpi to mam chwilkę dla siebie ![]() W nocy nadal się budzi, ale przy piersi szybko zasypia ![]() Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2013-02-23 o 09:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 | |||
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Dzień zaczęłam od zakupów na MAM - Agunia dziękuję za cynk ![]() Jednak zamówienie złożyłam na szybko o 9.50 - jeszcze musiałam ich polubić na fb ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Hehe widzę, że zrealizowałaś swoje zakupowe założenia ![]() Biedna Ami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moja siada tak samo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas nawet jak się bawi i zobaczy nagle , że wyszłam to na 8 z 10 przypadków jest marudzenie lub płacz chyba , że ma nową zabawkę albo udało jej się coś niedozwolonego dopaść to wtedy mama też nie istnieje. W nocy zasypia sama , ale jak wypadnie jej smoczek przy zasypianiu to jest straszny płacz muszę wtedy siedzieć koło niej chwileczkę i pogłaskać po główce i dalej zasypia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A żałuj, że tylko niekapka, bo promocja była niezła, porównywałam ceny z all no i faktycznie opłacało się bardzo ![]() tak, plan zrealizowany ![]() Mała obudziła się i mnie rano to oddałam ją małżowi do przebrania a sama myk do kompa i zrobiłam zakupy. A potem jeszcze poszliśmy wszyscy spać ![]() Ja już wczoraj się rozejrzałam co chcę, więc dzisiaj to była kwestia kliknięcia kup ![]() no mam nadzieję, że już dzionek będzie ok, ale chyba tak, bo Lu ma humor przedni, rano jak wzięliśmy ją do nas do łóżka to istny wulkan energii
![]() |
#881 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny , a jakiego płynu do kąpieli używają Wasze maluszki ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
Jestesmy w drodze do Pozka - pierwsza dluzsza podroz Malej w nowym foteliku. Bawi sie swietnie
![]() Kupilam smoczek, ten cienki, i niekapek 6+. Agunia, zdaj relacje, jak sprawia sie termoopakowanie. Mamcia nawadniaj ja, troche plynu przyjmie, nawet jak wyglada, jakby wszystko zwrocila. Co to za paskudztwo sie przypaletalo ![]() Haniu, dobrej zabawy! Szczegolnie dla Dorotki. Phdwao, super, ze juz lepiej! Pumcia, B. jest bardzo dzielna! Super, ze tak sobie radzi! Agunia, dobrze, ze z Lu juz lepiej - oby sie utrzymalo! Chyba cos jeszcze mialam napisac... |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No, ale cóż pocieszam się tym niekapkiem. Dobre i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
J&J - mamy 3w1 i fioletowy. Dostalismy tez Emolium i Oilatum, wiec od czasu do czasu ja w nich kapiemy. Na co dzien niczym jej nie smaruje. No i ma szamponik J&J.
Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-02-23 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Houserka, opowiedz, co to się podziało, że taka ściema... Teściowa zamieszka z wami ? Pola się przyzwyczai do babci na nowo, kwestia kilku minut ![]() My nie założyliśmy żadnej lokaty ani nawet konta oszczędnościowego, nie możemy się do tego zabrać, póki co kasę z chrzcin trzymamy w domu, ale koniecznie coś musimy pomyśleć choćby tylko po to, by tej kasy nie rozwalić, a i czasem wpłacać małej coś ![]() Kurde, wcięło mi większość cytowania, nienawidzę tego :/ Cytat:
A swoją drogą, fajny ten nocnik, z fisher price kaczuszka, ładny i grający ![]() Oby szybko się zagoił ! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Reszty mi niestety nie zacytowało, a cofnęłam się aż o 3 strony ![]() Phdwao, super, że ława pasuje i nie jest taka duża. Wanilka, strasznie mi szkoda Ciebie i chłopaków, że jeden marudny, a drugi przeziębiony. Istny sajgon. Ale widzę, że masz strasznie dojrzałego syna tego starszego! Mamka, jak Amelcia ?? Lepiej już ? Moje dziecko smacznie śpi od godziny, samo zasnęło w łóżeczku, malutka dorosła dzidzia ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
My obecnie używamy oilatum na zmianę z baby dream. Szczerze mówiąc? zero różnicy, tylko ogromna różnica w cenie. Nie smarujemy niczym ciała, chyba że strategiczne miejsca kremikiem. Oliwkę rzadko używamy.
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Blue, co to za smoczek cienki ? Karolina, właśnie, kiedy powinno się zmienić smoczek na inny? My cały czas używamy zwykłych z Aventu, ona je uwielbia, ale nie wiem, czy są one dobre dla dziecka w wieku 8 miesięcy. |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
My też J&J. Moich dziewczyn nie uczula, ani nie wysusza im skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urbanski z tvn/tvn turbo dobrze sie o nim wypowiadal ale jak wiadomo dobra opienie mozna kupic. Carsh testami mozna sobie tylek podetrzec wedlug pewnego bloga ktorego ktoras z Was tu udostpenila. Czesciowo go przejrzalam. Natomiast ten fotelik jeszcze nie byl testowany przez znanych testerow. My mamy ten fotelik. Wizualnie super a co do bezpieczenstwa to mam nadzieje ze nigdy nie przyjdzie mi sie przekonac.
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
babydream z pompką. Jak dla mnie genialny, no i ma dobry, w miarę naturalny skład. Dla mnie hit nad hiciory, sama go używam pod prysznic i jako szampon (super domywa włosy)
jak przyjdzie to celowo przetestuję, bo używać będziemy raczej sporadycznie. Ale już kilka razy potrzebowałam i małż za każdym razem pytał "dlaczego nie kupiliśmy termoopakowania?" - bo kiedyś miałam kupić i zapomniałam... Cytat:
![]()
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Wybieram sie właśnie na zakupy, temperatura to 2 stopnie a obok mnie na przystanku stała dziewczyna około 20 lat w krótkich spodenkach, golych nogach i trampkach plus cienki sweterek. Tutaj już nic mnie nie zdziwi
![]()
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoczki się zużywają, mogą zostać uszkodzone. Więc nie tylko przedział wiekowy mówi o wymianie ![]()
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Nelawłaśnie jak czytałam o tym foteliku, to pisano o testach Adac (pozytywnych) i jakiegoś polskiego odpowiednika tych testów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
tez mnie juz nie dziwia takie widoki :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() dziecko śpi mi na rękach, odłożona się budzi ![]() opis lęku separacyjnego też pasuje do zachowania małej ale takie jej zachowanie trwa już kilka tygodni, więc nie wiem czy to to ![]() co można dać dziecku dobrego do picia? co lubią pić Wasze dzieci? chcę małą przekupić czymś dobrym i zachęcić do niekapka bo wody pić nie chce... Hipp do kąpieli, jest bardzo dobry. Nie używamy żadnej oliwki ani kremu a skóra jak atłas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą TZ też tyle ma. Jak na faceta to z kolei niezbyt wiele. No ale on zawsze się broni, ze w starym dowodzie osobisytym miał wpisany "wzrost wysoki " ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#896 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Wyspałam się jak młody bóg. Pospaliśmy do 10.30. Co prawda ok. 7 mały się obudził na jedzenie ale zajął się nim mąż a ja spałam dalej. jak mały mnie nie widzi to jest lepiej. Nawet zasnął u ojca bez marudzenia. Teraz mąż ma podejście do drzemki nr 2. Ciekawe jak się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Marchewka i jabłko są wystarczająco królicze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie natłuszczam. Używam J&J Bed Time - jest super! Mam też mleczko po kąpieli ale używam rz w tygodniu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dzisiaj miałam pobudkę wcześniej niż zwykle (zwykle mam o 7), więc jestem niewyspana i zmęczona bardziej niż zwykle ![]() ![]() Do mycia mamy >> http://imgx.☠☠☠☠☠☠☠/image/preparaty_zdjecie/80011 ![]() I to tyle, bo mały już pospał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakbyś chciała zobaczyć real foto to daj znać ![]()
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Haniu, mail do Ciebie pofrunął ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.