|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
i uaktualnić ale to już jutro
|
||
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie
Możemy ustalić, że będziemy wrzucać dane w poniedziałki. Wieczorkiem posiedzę i podrasuję tabelkę |
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wszystkim!
U mnie dzisiaj słońce wyszło w końcu i śnieg się topi ) i uważam, że pomysł z tabelką jest dobry, ale zostało jeszcze trochę czasu, żeby o tym pomyśleć. Nie mam czasu cytować i komentować, więc na razie tego robić nie będę. ![]() I mam złą wiadomość - muszę przerwać dietę, w sensie ograniczenie kalorii (bo zdrowa żywność to zawsze i wszędzie ). Byłam ostatnio u lekarza odnośnie pompy insulinowej i mi dietetyczka tam wyliczyła zapotrzebowanie itp., no i na czas przystosowania do pompy nie mogę się za bardzo odchudzać (chociaż dietetyczka zapotrzebowanie i tak trochę zmniejszyła, bo ogólnie schudnąć by się przydało). Jak już wszystko obczaję to zacznę odchudzanie na nowo, mam nadzieję, że będzie mi łatwiej. Ale wagi nie będzie sensu na razie meldować bo się chyba nie zmieni - ostatnio trzyma się w okolicach 75,5 kg. ![]() Ale wątku nie opuszczam, tak łatwo się mnie nie pozbędziecie Jutro mam drugie szkolenie pompowe na temat żywienia, więc jakbym się czegoś ciekawego dowiedziała to napiszę ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Scio fajna tabelka, myślę, że takie rozwiązanie będzie najlepsze
|
|
#4146 |
|
Raczkowanie
|
Fajna tabela, mam tylko mały problem z nazewnictwem (definicyjny), dla mnie zawsze talia to było najwęższe miejsce na brzuchu (tak się składa, że przypada ono akurat na wysokości pępka), czy mam złą definicję, czy też to jest kwestia mojej figury?
PS. Nie przejrzałam całego wątku, więc chciałabym zadać pytanie- czy przy odchudzaniu korzystacie z jakiś pomocy? Np. kremy wyszczuplające, suplementy typu chrom, cla, fatburnery? Czy polecacie jakieś kremy na ujędrnienie skóry, bo zaczyna być "luźna"
|
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski,
Melduje sie obolala i wazaca juz ze 2kg wiecej na luzie. Wczoraj sie okropnie skrzywdzilam. Poszlam do kolezanki na befora. Wypilysmy kilka drinkow na cytrynowce, zglodnialysmy i zamowilysmy kebaba majac swiadomnosc, ze za godzine z pelnym zoladkiem bedziemy wychodzily do klubu. Nie wiem dlaczego sobie to zrobila, bo zazwyczaj kebab u nas zakanczal wyjscie, a nie rozpoczynal. Caly czas mi sie w klubie odbijalo kebabem i czosnkowym sosem. Juz nie mowiac ze byl przeogromny. Przy polowie juz nie moglam, ale przeciez nie przezylabym gdybym wyrzucila go do smietnika. Od razu znajomych informowalysmy, ze zjadlysmy kebaba i bedziemy wam huhac. Poza tym nie pamietam kiedy ostatni raz bylam w klubie, ale troszke czasu minelo noi ostatnio to bylo 10kg mniej.... i tanczylo sie lepiej. Jakos mozna bylo sie wyluzowac. Tym razem caly czas myslalam jak wygladam, jaka jestem gruba, jak tancze, jak sie sadlo wylewa, ze zaraz rozporek sie na bebechu rozsunie. Potem sie jakos bardziej wyluzowalam, ale mimo wszystko to nie bylo tak jak kiedys.... Poza tym brakowalo mi TZ, kiedys jak sie bylo singielka to sie szalalo, a teraz jako tak dziwnie. Moze poprostu sie starzeje. towarzystwo tez spiete. kiedys luz i beztroska a teraz patrzeni na telefon czy tesciowa nie dzwoni, ze mleko sie dla dziecka skonczlo... Z tym nowym watkiem, to bedzie jak bedzie. Jak bedzie tabelka to cudownie, jak nie bedzie to tez OK, wazne ze cz II watku w ogole jest w perspektywie Furry fajna ta Marika - nigdy tego wczesniej nie slyszalam, ale fajne - pozytywne i chilloutowe
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2013-02-24 o 14:46 |
|
|
|
#4148 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kremów i balsamów dziewczyny używają (ja używam zwykłych kosmetyków - nie bardzo przemawiają do mnie te ujędrniające itp.) co do suplementów to chyba nie bardzo - czasami się zdarza - ja biorę witaminy na włosy, skórę i paznokcie - nie związane z dietą ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
kiedyś była zabawa i jeszcze raz zabawa a teraz nawet nie chce mi się chodzić do klubów a jak już pójdę to mało lub wcale się nie bawię bo mam takie same myśli o wyglądzie. Co do jedzenia ja też mam ten okropny nawyk, że już nie mogę ale przecież nie wyrzucę - więc jem a później mi wręcz nie dobrze...---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Kwiatuszku, Anuszko i Furry jest cud
|
|
#4149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem pod wrażeniem
|
|
#4150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na taka imprezkę mam mega ochotę tak wiec do tego czasu muszę być slim......![]() Ja tez wczoraj zgrzeszyłam zjadając hamburgera z MC ale potem mi było bardzo nie dobrze i bolał mnie brzuch.... ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Super będziesz miała na czym sok wycisnąć ... kurcze chciała by spróbować tej diety oczyszczającej ale nie wiem czy wytrzymam .... a wy zaczynacie od jutra na 100%??
|
||
|
|
|
#4151 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
swoją drogą te stare - są najlepsze ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
dawaj razem z nami- spróbujemy- w końcu to tylko 3 dni ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
|
#4152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sądzę, że jutro mogę zacząć później dopiero za tydzień w poniedziałek by mi pasowało...
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Mona ja mam pępek niżej niż talie. Z kremów to zwykły balsam lub na rozstępy. A z suplementów to chyba zacznę brać błonnik z ananasem, detocell i coś na avo.
|
|
|
|
#4154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie gniewasz się prawda.....a mogę ją jeszcze pokolorować ? - jakoś mnie kusi
|
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
kwiatuszek i niuania
ok daje z wami od jutra o tym piszecie tak ??Oczyszczenie kefirem Pierwszy dzień: wypić 2,5 litra kefiru w 6 dozach wraz z sucharkami z czarnego pieczywa (nie spoŜywać Ŝadnych posiłków). Drugi dzień: wypić 1,5 do 2 litrów soku z jabłek w 6 dozach wraz z sucharkami z czarnego pieczywa. Sok powinien być świeŜo przygotowany, jabłka powinny być słodkie (nie spoŜywać Ŝadnych posiłków). Trzeci dzień: W ciągu dnia jeść tylko sałatki z gotowanych warzyw (buraki, marchew, ziemniaki, moŜna dodać kiszone ogórki, kiszoną kapustę, cebulę, olej roślinny, wraz z sucharkami z czarnego pieczywa). Stosować dwa razy w miesiącu. Tylko powiedzcie mi czy zamiast kefiru może być jogurt naturalny ?? a chlebek mam jakiś taki z nasionami brązowy to wrzucę go do tostera może taki być ?? nie mogę tutaj w uk znaleźć czarnego chelbka
Edytowane przez Kinia_Sw Czas edycji: 2013-02-24 o 15:38 |
|
|
|
#4156 |
|
Raczkowanie
|
Mi błonnik jakoś nic nie dawał, jeśli chodzi o wypełnianie żołądka, od razu robiłam się głodna. Oczywiście jem owsiankę i inne produkty z błonnikiem, ale nie wierzę, że coś mi on da, poza podkręceniem przemiany materii. Trzy lata temu ładnie schudłam na bioCla, niestety po roku nastąpił efekt jojo. U mnie pępek przypada jakieś 2-3cm pod najwęższym miejscem, dlatego napisałam, że przypada na tej wysokości.
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do tej tabelki możemy same wpisywać bo widzę że można edytować
|
|
|
|
|
#4158 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wpiszcie się to potem porobię formuły, żeby bmi się zmieniało z każdą zmianą wagi, bez wyliczania. |
||
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
No super scio
Tylko w tym nowym wątku to wystarczy linka do tego podkleić (tego co typodałaś) ? Jesli pytanie jest głupie to sorry ale jeste antyinformatyczna Zjadłam zdrowy obiad - łosoś z pieca z kiszona kapusta- i niestety troche winka i kabanosa ja używam balsamów wyszcuplających - obecnie kolastyna - mega efektów nie widze ... cenymetry spadaja ale co maja nie spadać jak ćwicze dostrzegam lekkie zwiotcznie na brzuchu - mimo smarowaia![]() Pijam również herbatke - zioło mnicha odchudzające (niezbyt regularnie) ... Efekty są srednie - spadek wagi jak widać na 3 miesiące to niezbyt duży - ale trzeba przyznać że diete trzymam tylko od czasu do czasu
|
|
|
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja dzięki tej tabelce zauważyłam, że jestem nieproporcjonalna
Chyba Kurde, byłam na spacerze, tak piździ, że szok, łepetynę mi przewiało i teraz w uszach huczy...Masakra, jakbym miała balona w głowie. Ale mam zdjęcia i zaraz coś wstawię do Klubu. |
|
|
|
#4163 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co z tym moim chłopem sie nie da gadać ani dogadać jest on po zawale serca...
i wygląda to tak że nie rozmawiałem albo nic nie odpowiedziałem bo źle się czułemm..... Chyba sie tu ktoś sam nad sobą rozczula !! no chelloł to może nie powinnam z nim w ogóle rozmawiać ja już sie nie liczę że żle się czuje no bezsens.... po za tym gdyby nie to że ja sie czasem do niego odzywam to nie ma mi nic do powiedzenia męczy mnie to ciągłe ciągnięcie za język żeby coś czasami powiedział sam od siebie.... A jak sie mi zbiera na żale żeby powiedzieć że coś mi nie pasuje to on mulczy Niedziele nie planuje
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno idzie dotrzeć do takiego kogoś tylko trzeba sposobu...
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na taką terapie żeby iść razem to już go bardzo dawno temu namawiałam i on nie chciał iść.... Teraz na pytanie po co zemną jesteś odpowiada mi nic no właśnie nic ... to cholerne milczenie aż mi sie ryczeć chce..ale jestem twarda nie dam się!! I jeszcze zamiast rozmawiać ze mną to on wychodzi a potem sie źle czuje bo sie denerwuje i go serce kuje TZW użalanie sie nad sobą.... Chyba sobie nie zdaje sprawy że niszczy małżeństwo tym wszystkim....Może myśli że mi robi na złość i że mi zaraz przejdzie ale ja nie odpuszcze mu tego płazem !! bo niby co to wszystko ma znaczyć takie zachowanie ????? Albo sie z kimś chce być albo nie!!
|
|
#4166 |
|
Raczkowanie
|
Tak sobie właśnie przeglądam strony o dietach, ćwiczeniach, odchudzaniu, szukając porad, wskazówek itp. I znalazłam takie coś: http://www.poradnikzdrowie.pl/odchud...-kg_37536.html co o tym sądzicie? Prawdopodobne? Trochę nie chce mi się wierzyć. Sama kiedyś próbowałam pić wodę z octem jabłkowym, ale po 3-4 próbach zrezygnowałam ze względu na smak (podobnie też to nie jest zbyt zdrowe). Ogólnie na stronie poradnika jest wiele artykułów, parę naprawdę wartych przejrzenia
|
|
|
|
#4167 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwilę przykro mi bo bardzo się nakręciłam żeby wystartować jutro z Wami Olu, Anuszko, Furry i Kiniu niestety moje dolegliwości z rana nasiliły się i doszła temperatura
jak na złość... Nawet sokowirówka się odnalazła i kefiry kupione... No nic ja wystartuje później - powodzenia i silnej woli kobietkiUciekam spać, bo okropnie się czuje miłej nocy.
|
#4168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak szczerze to zaczynam się bać jutrzejszego dnia - czy oby dam radę
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
niunia trzymaj sie i zdrowiej nam
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
niunia zdrowiej zdrowiej ;-) dziewczyny a czy podczas tego oczyszczania mozna pic herbate i wode jak myslicie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

kiedyś była zabawa i jeszcze raz zabawa a teraz nawet nie chce mi się chodzić do klubów a jak już pójdę to mało lub wcale się nie bawię bo mam takie same myśli o wyglądzie. Co do jedzenia ja też mam ten okropny nawyk, że już nie mogę ale przecież nie wyrzucę - więc jem a później mi wręcz nie dobrze...
jestem pod wrażeniem 
na taka imprezkę mam mega ochotę

jak na złość... Nawet sokowirówka się odnalazła i kefiry kupione... No nic ja wystartuje później - powodzenia i silnej woli kobietki