MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 23:20   #4801
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
bo ten octenisept do pępka można kupić w sprayu albo w buteleczce z tego co wiem. nam położna mówiła o moczeniu gazika i przecieraniu wokół pępka, ale równie dobrze można pewnie psiknąć tylko czy wtedy przecierać?

to jeszcze jedno pytanie z serii "głupich": słyszałyście teorię, że dziecko na początku powinno się kąpać w przegotowanej wodzie, żeby wygotować z niej chlor obiło mi się coś takiego o uszy, ale przecie w szpitalu i tak przez kilka dni będą kąpać normalnie pod kranem
psiknąć i przetrzeć żeby było sucho i czysto bo może być taki śluz
hm...kąpiel w przegotowanej wodzie, nie pamiętam co połozna o tym mówiła ale to chyba nie konieczne
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziś znowu byłam u tej małej kruszynki Dominiki nawet kilka fotek zrobiłam

http://www.photoblog.pl/alcoa/145227157

W ogóle nogi mnie boląD bo najpierw wchodziłam na 4 piętro, a potem na 3
niestety dziś bez spaceru, bez porodu też, bo mój syn w najlepsze buszuje sobie w brzuszku nie ma mowy by wychodził
przepiekne
a moj ostatnio jakby mniej, moze mu już ciasno i w koncu wyjdzie. jutro pełnia zobaczymy czy nam to jakiś poród uczaruje
Cytat:
po schodach polatałam, mąż wykorzystany, wczoraj 3km spacer zaliczony, najedzona smakołykami
no Michał - wychodź już!!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Wiecie co wam powiem .... Siedze z siostra ogladam ost odcinek Greys Anathomy ... Jak tu nagle ni stad ni zowad megasnie stwardnial brzuch i czuje wcale nie Lekkie klocie ( porownam to do skretu kiszek bo blizej im do tego bylo ) i trzyma tak ok 30sekund .... Uff przeszlo poglaskalam Emilka ohladam dalej i Znowu to samo .... Kaze cofnac siostrze serial do momentu kiedy 1wszy raz tak poczulam - wyszlo 30 minut - wiec to chyba te przepowiadacze ...?? Jak myslicie bo odchodze od zmyslow ...!!!
no tak nawet ty chcesz mnie wyprzedzić

to ja też mam pytanie: kiedy pierwszy spacer?
bo 2 tyg w chacie to mi trochę za długo się wydaje

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 23:50   #4802
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

no tak nawet ty chcesz mnie wyprzedzić

boj sie Boga .... nigdy w zyciu .... ustapie wam Pierszenstwa ,,, az tak bardzo mi sie nie spieszy
nie mam wniskow o macierzynskie zlozone o zasilek na dziecko o dofinasowanie do czynszu ... ogolnie jestem bez Kasy haha - wiec poczekam do tego min 18marca

co so spacerow ... u mnie nawet z tygodniowymi sie wychodzi ... a co zeby bylo smieszne znajoma wyszla w 3dniu ze szpitala i na nast dzien dala mlodego na taras na 15min w wozku dosc popularne werandowanie w Norwegii dzieci przed ''normalnym'' spacerm.

ide spac buuuuuuziaki do jutra

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 05:32   #4803
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć! no i wróciłam po weekendzie w sobotę wieczorem znowu bolał mnie okropnie brzuch i stwierdzam, że jednak nie przeżyję porodu i to by było na tyle z mojego spokoju po wizycie położnej będą mnie musieli przywiązać bo inaczej ucieknę i już

brzuch mi się obniżył i bolą mnie piersi

ale miałam sen Joanna śniło mi się, że jakoś znalazłam się u Ciebie i okazało się, że tak na prawdę masz 8 dzieci a nie tak jak mówiłaś jedno przyznaj się ale wszystkie były śliczne, choć oczywiście najsłodsze te najmniejsze w wieku 2-3lat, no takie wielkie i ładne oczy mieli, że nie mogłam się napatrzeć. Pod koniec zaczęłaś rodzić i poszło Ci na prawdę szybko

co do kremów do pupci to ja mam próbki z johnsona, zobaczymy jak się będą sprawowały. jak dobrze to kupię całe opakowanie, jak nie to szukamy czegoś innego. No i kiedyś kupiłam w rossmanie na promocji sudocrem i teraz trochę żałuję. Położna powiedziała, żeby nie używać, bo kiedyś to było dobre ale terac coś dodają i ponoć pupa robi się czerwona. Poza tym na tej stronce z analizą składów też nie zebrał najlepszej opinii... no ale zobaczymy, może akurat małemu podpasuje

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Pokażę Wam mój brzuszek z34t
superowy ale czy obniżony czy nie to Ci nie powiem, bo u siebie ledwo to zauwazylam

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
A co do tego programu na TVN to w kwietniu ma się zacząć już , fajny tytuł będzie " O Matko". I Bosacka też w ciąży. Pewnie będę oglądać.
o właśnie, nie mogłam sobie przypomnieć nazwy ja też będę oglądać o ile najmłodzsy członek rodziny pozwoli

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

aaa i dajem kilka fotów :P tak dla pośmiania się
ślicznie wyglądasz i widać że impreza była udana

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Tak, ten program już prawie skończyli nagrywać. Dziś przez przypadek poznałam prowadzącą, hehe, Kasię Bosacką. Byłam na ciążowej sesji zdjęciowej w studiu, w którym pracują jej stylistki
oo i jak wrażenia? (z sesji i z poznania Bosackiej )

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
...a pokażę Wam jeszcze mój brzuchol i spróbuję się położyć i zasnąć

Dobrej nocy

jeszcze niedziela do nadrobienia
Stary 2013-02-25, 06:02   #4804
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry :P

Ja dziś jakoś niespokojnie spałam / przed wizytą zapewne / i dlatego zerwałam się rano razem z chłopem i już spać nie mogę.. jak już przysypiało mi się słodko, mój syn postanowił zademonstrować swoją obecność.. no cóż jedno jest pewne do 10 to już doliczyłaby jego ruchy z godzinę temu

Cytat:
ja się trochę obawiam, że przesadzimy ze sterylnością wszystkiego i popadniemy w jakąś paranoję. jeśli dziecko które ma 1-3 dni kąpie się w szpitalu pod bieżącą wodą to czemu tygodniowe mam w domu kąpać w przegotowanej?
Dla mnie to jakaś przesada i nonsens, przecież na ten pępek zakłada się chociażby ubranka które sterylne nie są, a leżały ileś tam w szafce... więc ja np nie planuję w ogóle pępka przemywać niczym, chyba że coś będzie się działo, a dziecko myć w zwykłej kranówce

Kilka moich koleżanek też myło dzieciaki i rok w przegotowanej wodzie. Śmiać mi się chciało, jak wielkie mycie w przegotowanej żeby nic się nie chciało i bo zdrowie najważniejsze, a równocześnie dziecko cały czas pożerało chrupki kukurydziane / syf straszny / hihi jakoś tu już się o zdrowie nie troszczyli , no ale jak to mówią nie mój cyrk, nie moje małpy

Cytat:

Jedno dodałam, można zobaczyć tutaj, niestety fotoblog psuje jakość zdjęcia :/
Ale się rozmarudziła

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ale miałam sen Joanna śniło mi się, że jakoś znalazłam się u Ciebie i okazało się, że tak na prawdę masz 8 dzieci a nie tak jak mówiłaś jedno przyznaj się ale wszystkie były śliczne, choć oczywiście najsłodsze te najmniejsze w wieku 2-3lat, no takie wielkie i ładne oczy mieli, że nie mogłam się napatrzeć. Pod koniec zaczęłaś rodzić i poszło Ci na prawdę szybko
Stary 2013-02-25, 06:35   #4805
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć! no i wróciłam po weekendzie w sobotę wieczorem znowu bolał mnie okropnie brzuch i stwierdzam, że jednak nie przeżyję porodu i to by było na tyle z mojego spokoju po wizycie położnej będą mnie musieli przywiązać bo inaczej ucieknę i już

przeżyjesz poród - i na pewno im nie uciekniesz moja znajoma jak rodziła i bardzo ją bolało to powiedziała ze jak nie zrobią cesarki to ucieka do domu i nie chce dziecka - lekarz na to:
jak ktoś tu juz dotarł to ani nie ucieknie , w dodatku do domu wróci z bobasem

no Joanna ile w końcu tych dzieciaków?? przyznaj się

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Pozwoliłam sobie do Was napisać bo widzę że za Wami juz pierwsze rozpakowania i powitania maluszków
Aż mnie sentyment dopadł bo pamiętam jakby to było wczoraj a za niecałe 2 miesiące mój syn kończy roczek
Dziewczyny z całego serca życzę Wam spokojnych , szybkich , bezbolesnych i bez komplikacji porodów A później cieszcie się każdym spędzonym dniem ze swoją kruszynką bo niestety czas za szybko płynie.
Niby dziecko ma niespełna roczek ale już pokazuje jakie chce być samodzielne Ale każda chwila kiedy przytula się lub uśmiecha jest bezcenna.
Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie
Dziękujemy i Wam życzymy wszystkiego co najlepsze

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2013-02-25 o 06:57
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 06:52   #4806
monicca1989
Zakorzenienie

Witam Was poniedziałkowo
Wczoraj byli u nas znajomi z 4 miesięcznym bobasem, kochany jest oj nie mogę się doczekać Naszego

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Piękny ma ten domek to po co będzie wychodził
My dzisiaj sesje strzeliliśmy domową to jutro wrzucę jakąś fotkę.
Czekamy na fotke

Cytat:

Jedno dodałam, można zobaczyć tutaj, niestety fotoblog psuje jakość zdjęcia :/
http://www.photoblog.pl/alcoa/145227157
Strippi mówię Ci to poraz kolejny MASZ OGROMNY TALENT do takich zdjęć
Co jedno to ładniejsze jak wrzucisz jeszcze jakieś to dawaj linka, chętnie pooglądam
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 06:55   #4807
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Dla mnie to jakaś przesada i nonsens, przecież na ten pępek zakłada się chociażby ubranka które sterylne nie są, a leżały ileś tam w szafce... więc ja np nie planuję w ogóle pępka przemywać niczym, chyba że coś będzie się działo, a dziecko myć w zwykłej kranówce

Kilka moich koleżanek też myło dzieciaki i rok w przegotowanej wodzie. Śmiać mi się chciało, jak wielkie mycie w przegotowanej żeby nic się nie chciało i bo zdrowie najważniejsze, a równocześnie dziecko cały czas pożerało chrupki kukurydziane / syf straszny / hihi jakoś tu już się o zdrowie nie troszczyli , no ale jak to mówią nie mój cyrk, nie moje małpy

A to w ogole pierwsze slysze, ze w przegotowanej Moze ludziom pomylilo sie z dawnymi czasami, jak sie wrzatek dolewalo, bo cieplej wody w kranach nie bylo i grzac trzeba bylo Ehhh no wlasnie tak samo jak z prasowaniem. Ostatnio dowiedzialam sie, ze znajoma dalej kilkumiesiecznemu dziecku prasuje wszystkie ciuszki - po obu stronach Ja chyba bym odpadla przy pierwszej partii

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:

Ja dziś jakoś niespokojnie spałam / przed wizytą zapewne / i dlatego zerwałam się rano razem z chłopem i już spać nie mogę.. jak już przysypiało mi się słodko, mój syn postanowił zademonstrować swoją obecność.. no cóż jedno jest pewne do 10 to już doliczyłaby jego ruchy z godzinę temu

No tez sobie zawsze z rana tak mysle A potem sie gryze w jezyk i stwierdzam, ze jeszcze przed porodem nie raz mlody bedzie mial dzien leniwca i znowu bede wyczekiwac na kazdy znak :/ ehh ta ciaza....
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 07:01   #4808
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dobry dzionek

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
A to w ogole pierwsze slysze, ze w przegotowanej Moze ludziom pomylilo sie z dawnymi czasami, jak sie wrzatek dolewalo, bo cieplej wody w kranach nie bylo i grzac trzeba bylo Ehhh no wlasnie tak samo jak z prasowaniem. Ostatnio dowiedzialam sie, ze znajoma dalej kilkumiesiecznemu dziecku prasuje wszystkie ciuszki - po obu stronach Ja chyba bym odpadla przy pierwszej partii

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

No tez sobie zawsze z rana tak mysle A potem sie gryze w jezyk i stwierdzam, ze jeszcze przed porodem nie raz mlody bedzie mial dzien leniwca i znowu bede wyczekiwac na kazdy znak :/ ehh ta ciaza....

Mi6ka kilkuletniemu dziecku wszystkie ubranka prasować to albo to lubi strasznie prasować i nie ma co robić albo przewrażliwiona.

U tż w rodzinie właśnie jedna laska taka była przy pierwszym dziecku ale to ewenement począwszy od tego że mieszkali w domu z teściami oni na górze teście na dole to teściowa nigdy przenigdy z wózkiem i wnuczką a później wnukiem na dwór na spacer nie wyszła bo ona jest matką i ona dzieci wychowuje teraz jak dzieciaki starsze to teściowa pilnuje ich jak jadą na wakacje itp. ale do 2 latek to tak jakby wnuków nie miała. A ta Mała to taka chorowita no ale jak dziecko weszło do piaskownicy i ręką piasek dotknęła to od razu do domu leciała matka jej myć rączki bo bakterie bo brudne fakt drugie dziecko inaczej chowa ale mała ma 4 latka a w szpitalu już tyle raz była co choroba z przedszkola na wakacjach nad polskim morzem bo zatrucie tak jakby w egipcie była no straszne to.
Mam nadzieję że mi tak nie walnie i nie będę tak obsesyjna
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 07:02   #4809
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

jałowe gaziki zamierzam stosować tylko do momentu zagojenia pępka, oczka to mogą być zwykłe, niejałowe, albo waciki

czy wam też pękają naczyńka?na nogach robi mi się tego coraz więcej dziś zauważyłam kolejny i to takie wielkopowierzchniowe 1-2cm2
Kurcze wlasnie mi tez sie srenio te waciki jalowe do oczu podobaja :/ Szczegolnie, ze uwazam, ze az tak jalowe to one nie musza byc :/ Ale juz kupilam w ferworze kilka ladnych opakowan :/

A co do tych naczynek, to tak :/ Nigdy w zyciu tego nie mialam, a teraz jak np dokladnie zaczelam sie przygladac swoim lydkom Tragedia... A najgorzej, ze nawet tego dobrze nie moge poznac w gaszczu widocznych zyl i tak ogolnie skory jakiejs takiej czerwoej, mocno ukrwionej :/ Wiec mysle, ze po ciazy dopiero wszystko wyjdzie
Stary 2013-02-25, 07:04   #4810
oliwka__
Zakorzenienie

trolla2405 i Mi6ka ja mam pełno popękanych naczynek na udach masakra przed ciążą nie miałam a na łydkach to mi się takie żylaki porobiły pod kolanem to jak moja mama takie pomarszczone jakby na wierzch wychodziły tragedia coś czuję że pierwsze co po ciąży to do dermatologa na usuwanie popękanych naczynek ale aż boję się myśleć bo mi jeszcze 2 miesiące do porodu zostały co to będzie pod koniec
Stary 2013-02-25, 07:08   #4811
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dobry dzionek

Mi6ka kilkuletniemu dziecku wszystkie ubranka prasować to albo to lubi strasznie prasować i nie ma co robić albo przewrażliwiona.

U tż w rodzinie właśnie jedna laska taka była przy pierwszym dziecku ale to ewenement począwszy od tego że mieszkali w domu z teściami oni na górze teście na dole to teściowa nigdy przenigdy z wózkiem i wnuczką a później wnukiem na dwór na spacer nie wyszła bo ona jest matką i ona dzieci wychowuje teraz jak dzieciaki starsze to teściowa pilnuje ich jak jadą na wakacje itp. ale do 2 latek to tak jakby wnuków nie miała. A ta Mała to taka chorowita no ale jak dziecko weszło do piaskownicy i ręką piasek dotknęła to od razu do domu leciała matka jej myć rączki bo bakterie bo brudne fakt drugie dziecko inaczej chowa ale mała ma 4 latka a w szpitalu już tyle raz była co choroba z przedszkola na wakacjach nad polskim morzem bo zatrucie tak jakby w egipcie była no straszne to.
Mam nadzieję że mi tak nie walnie i nie będę tak obsesyjna
Kilkumiesiecznemu Tak sie dziwie, bo rozumiem jeszcze prasowanie takie dokladne tak max do 3 miechow, bo niektore mamy tak maja, cos je nachodzi i robia to z mysla o dziecku. Ale tam 5 miesiac juz i dalej po dwoch stronach temu chlopczykowi :/ Ja mam zamiar po jednej stronie do 1 miesiaca, zeby nie bylo Choc moze pozniej tez tak z grubsza, ale raczej jesli chodzi o walory estetyczne, nie wiem, u mnie jakos wszystko tak lekko wymietolone z prania, a bede chciala, zeby dziedzic pieknie wygladal

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 07:10   #4812
oliwka__
Zakorzenienie

Mi6ka no fakt wybaczyć proszę ale w pracy na szybko czytam i odpisuję ciągle na widoku siedzę więc moje posty też mogą być nieskładne

Zmykam pracować bo ruch się robi
Stary 2013-02-25, 07:13   #4813
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

Jestem tak zmeczona, ale musialam wstac pomoc mezowi torta pokroic, cebule poszatkowac do buleczek z "metka"(?) itp.
Nie wykluczam, ze zaraz wroce do lozka

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
sa chyba rozne szkoly.. my mamy zamiar wychodzic od razu, po wyjsciu ze szpitala , na poczatek krotkie spacery 15-30 minut (no chyba, ze pogoda bedzie ekstremalna w roznych keirunkach, to wtedy taki dzien odpuszcze ).
Swieze powietrze jest bardzo wazne dla dziecka
Stary 2013-02-25, 07:22   #4814
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
napisałam się i mi nie dodało posta zła jestem ehhh

Dziewczyny czy smarujecie już sutki koleżanka mi poradziła abym już zaczęła bo ona pomimo iż zaczęła smarować 2 mc wcześniej to mała jej tak pogryzła że po tygodniu odstawiła ją od piersi i tak samo miała z drugą córką.

I jeszcze jedno pytanko czy was też tak już w początku 8 miesiąca bolał kręgosłup??? Mnie boli co kilka dni tak bardzo że wytrzymać nie idzie nawet usnąć jest problem i płakać z bólu się chce już sama nie wiem co na takie bóle robić.

czarny flamaster ja na twoim miejscu bym ładnie podziękowała i poszła się położyć niech tż siedzi z rodzicami. Ja tak robię nawet dziś jak byli u nas goście to się przy nich położyłam na kanapie i do kuzyna tż żony mówie ty też się kładź jak Ci potrzeba Jak rodzice to czy teściowie to od razu idę do łóżka nie patyczkuję się. Nawet na początku ciąży bodajże 3-4 miesiąc byli goście a ja poszłam do sypialni leżeć aż mi się usnęło a tż siedział chyba do 2 w nocy z nimi.

LiwkaO super że was wypisali a w domku to zawsze w domku a wyniki będą na pewno dobre [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------
U nas na SR nie bardzo byli za kombinowaniem przy sytkach. Ale moja kumpela np hartowala (chlodna i ciepla woda i taka szorstka gabka +smarowala czyms, tylko nie pamietam czym). I ja sie tak zastanawiam, czy wlasnie to hartowanie ewentualnie + delikatni gabke poprzykladac szorstka pod prysznicem. Ale smarowanie do mnie nie przemawia raczej :/ Z tym gryzieniem, to na szkole twierdzili niby, ze jak gryzie, tzn ze za daleko dziecko od sutka jest :/ Zobaczymy jak w zyciu to wyjdzie ...

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Jestem tak zmeczona, ale musialam wstac pomoc mezowi torta pokroic, cebule poszatkowac do buleczek z "metka"(?) itp.
Nie wykluczam, ze zaraz wroce do lozka

Tez musialam wstac przez meza - wpadl do sypialni i pyta sie czy nie widzialam jego kluczykow od auta, bo on juz sprawdzal wszedzie, wszedzie po 3 razy i nie ma, no nigdzie nie ma No to wstalam, choc noc mialam koszmarna... Ide na slepo do koszyczka przy wyjsciu, gdzie zawsze leza klucze, pierwsze wlozenia dloni do koszyczka i co? Jego klucz od auta Normalnie slepota Tak jak ja to mowie, to jest po prostu meska dysfunkcja mozgu :/ No troche slepy, ale za to jaki fajny hehe, wiec siedze i kminie, czy sie jeszcze aby nie polozyc, no ale teraz to mnie zgaga zaleje, bo jadlam przed chwila cos, bo glodna bylam i tak sobie siedze w rozterce ciazowej

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Mi6ka no fakt wybaczyć proszę ale w pracy na szybko czytam i odpisuję ciągle na widoku siedzę więc moje posty też mogą być nieskładne

Zmykam pracować bo ruch się robi
hehe teraz to ja na szybko przeczytalam " zmykam prasowac" heheh tak a propos
Stary 2013-02-25, 07:24   #4815
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
szybko zweryfikujesz czy teściowie chcą pomóc tylko czy ponudzić, przychodzą a ty masz już wózeczek przygotowany, dziecko karmisz i mówisz żeby przyszli za 2h ze spacerku, ty idziesz spać, i niech kupią po drodze parę rzeczy w sklepie. jeśli przyjdą następny raz to chociaż będzie wiedzieć ze mają przynajmniej dobre chęci......

no nie moge, ale wy macie tutaj czasem super pomysly!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 07:24   #4816
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Hej
Nadrobiłam wczoraj wszystko, ale komputer mi się zawiesił na amen i dopiero dzisiaj jako tako odzyskał zmysły

Z tego, co pamiętam :
Liwka super, że już w domu

Wszystkiego najlepszego dla Mężów - Jubilatów

Strippi zakochałam się w tych Twoich fotach i Maleńkiej

Wczoraj pół dnia byliśmy z tż na zakupach, ale warto było - wanienka i przewijak kupione do tego kapcie do szpitala i gaciorki siatkowe no i kilka innych drobiazgów.

Co do teściów - moi na razie malo aktywni może się uaktywnią po narodzinach oby tylko nie za bardzo.

Aaaa. no i u nas już 34 tydzień

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-02-25 o 07:26
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 07:25   #4817
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
U nas na SR nie bardzo byli za kombinowaniem przy sytkach. Ale moja kumpela np hartowala (chlodna i ciepla woda i taka szorstka gabka +smarowala czyms, tylko nie pamietam czym). I ja sie tak zastanawiam, czy wlasnie to hartowanie ewentualnie + delikatni gabke poprzykladac szorstka pod prysznicem. Ale smarowanie do mnie nie przemawia raczej :/ Z tym gryzieniem, to na szkole twierdzili niby, ze jak gryzie, tzn ze za daleko dziecko od sutka jest :/ Zobaczymy jak w zyciu to wyjdzie ...
Mi6ka mi się też wydaje że jak gryzie to źle podana pierś za słabo włożona no ale możesz debatować z matką dwójki dzieci nie dała sobie przemówić no bo w końcu ona ma 2 a ja żadnego jeszcze. Ja rozumie że może mocno zacisnąć i wtedy brodawki są pokaleczone delikatnie ale pogryzione sutki to na pewno za płytko włożone.
Tak mi się wydaje, własnych dzieci nie mam więc mogę wypowiedzieć się z tego co mi powiedzieli i co sama wycztyałam.
Stary 2013-02-25, 07:31   #4818
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Tez musialam wstac przez meza - wpadl do sypialni i pyta sie czy nie widzialam jego kluczykow od auta, bo on juz sprawdzal wszedzie, wszedzie po 3 razy i nie ma, no nigdzie nie ma No to wstalam, choc noc mialam koszmarna... Ide na slepo do koszyczka przy wyjsciu, gdzie zawsze leza klucze, pierwsze wlozenia dloni do koszyczka i co? Jego klucz od auta Normalnie slepota Tak jak ja to mowie, to jest po prostu meska dysfunkcja mozgu :/

cos mi to przypomina, tez czesto szukam mezowi jego kluczy

kochanie, gdzie jest maslo?
w lodowce
otwiera lodowke i gapi sie: Nie ma!
... no a maslo lezy za serem, ale to juz przerasta mozliwosci
Stary 2013-02-25, 07:34   #4819
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

tylko jak nie muszą być jałowe to po co tak przepłacać i kupować jałowe (dużo droższe) jeśli za chwilę zrobi się z nich nie jałowe otwierając je i przekładając
Bo juz kupilam pare ladnych opakowan i teraz jak je wkladalam do szuflady, to dopiero zaczelam sie zastanawiac, ze bez sensu i tak I kminie co i jak zrobic, zeby dobrze przetrzymac,z eby np tez paprochy zadne sie do nich nie podostawaly itd... I tak mi sie kojarzy, ze chyba zawsze lepiej w szkle takie rzeczy przechowywac.... Bo wlasnie do oczu niby moim zdaniem te platki moglyby byc, tylko co wlasnie z tymi klaczkami... Choc juz sama nie wiem, czy tez nie przesada Paranoja

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:

cos mi to przypomina, tez czesto szukam mezowi jego kluczy

w lodowce
Tja no dokladnie to samo moj ma Dysfunkcja mozgu taka - podobno typowo meska

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 07:35   #4820
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie kochane

Nie, nie chcę rozmawiać o tym, że śniła mi się Magda Gessler. To nie jest tez powód do śmiechu

Głowa boli, nadal "czuję się" chora, ale jest lepiej. Może za 2-3 dni będzie jeszcze lepiej. Wieczorem znów mnie bardziej rozłożyło, a jeszcze oglądałam z mężem "Surowych rodziców", to nam ciśnienie skakało. Dziękuję kochane za słowa otuchy Jesteście The Best!

Moja mała Kluska o 5 rano się obudziła i intensywnie próbowała zmusić mnie do wstania, ale nie udało jej się. No i....wstałam dopiero teraz
Miałam też wczoraj dziwne wrażenie. Wpierw bardzo bolała mnie miednica od dołu, a potem, gdy sobie leżałam poczułam jakbym miała w środku takie bąbelki. Czułam to w pochwie i przez moment się bałam, że jak wstanę to zaleję wszystko wodami, hehe. Mój genialny mąż stwierdził....że włoży mi tam palec i stwierdzi czy jest mokro, i nie rozumie czemu uważam to za głupi pomysł

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 07:38   #4821
Chocoblue
Raczkowanie

Witam się w rozpoczętym 39 tygodniu Nagle zrobiło się tuż tuż i bardzo się cieszę, bo powoli zaczyna mi się dłużyć i chciałabym już być po. Z drugiej strony trochę się boję i bólu i na zasadzie co ja zrobię jak mi dadzą takiego malucha?

Śnił mi się dzisiaj synuś, prócz pewnych absurdalności, które trudno opowiedzieć to dotykałam jego buzi i była cudownie gładka i mięciutka

Wczoraj byłam z mężem w kawiarni, żeby sobie dogodzić gorąca czekolada i tarta Jakoś tak powoli się żegnam z moim starym ja, wszystko mam wrażenie robię ostatni raz

Odnośnie kąpania, nawet mi do głowy nie przyszło przegotowywać tej wody jedynie do przewijania to tak - jakąś przegotowaną pod ręką chcę mieć.

I jeszcze mnie w SR uczyli, że oczka wystarczy przemywać zwykłymi wacikami kosmetycznymi, tylko że jeden na jedno oczko i po przetarciu bierzemy nowy.

Edytowane przez Chocoblue
Czas edycji: 2013-02-25 o 07:40
Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 07:43   #4822
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Witam się w rozpoczętym 39 tygodniu
Odnośnie kąpania, nawet mi do głowy nie przyszło przegotowywać tej wody jedynie do przewijania to tak - jakąś przegotowaną pod ręką chcę mieć.
za tydzień

mi też nie przyszło do głowy, żeby przegotowywać wodę. Ale u mnie z kranu nie leci chlorowana

Stary 2013-02-25, 07:43   #4823
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
szybko zweryfikujesz czy teściowie chcą pomóc tylko czy ponudzić, przychodzą a ty masz już wózeczek przygotowany, dziecko karmisz i mówisz żeby przyszli za 2h ze spacerku, ty idziesz spać, i niech kupią po drodze parę rzeczy w sklepie. jeśli przyjdą następny raz to chociaż będzie wiedzieć ze mają przynajmniej dobre chęci......

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja tylko na sekunde
Witam się z TŻ nadal także za wiele się nie udzielam
także tylko was nadrobie i zmykam

Super

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

a ja tak marudziłam ,że mi się niechce jechać na to ktg ,że w końcu wyszło na to ,że jechać nie mam po co bo jest tyle ludzi na różne badania ,że czekałabym pewnie kilka godz. buuuu - jestem rozczarowana teraz.......
achhh dogodzić kobiecie ......
oj to szkoda

Cytat:
Dziewczyny czy smarujecie już sutki koleżanka mi poradziła abym już zaczęła bo ona pomimo iż zaczęła smarować 2 mc wcześniej to mała jej tak pogryzła że po tygodniu odstawiła ją od piersi i tak samo miała z drugą córką.
.
ja przy Julce nie smarowałam i nic mi sie nie działo tzn zaczełam smarowac dopiero w szpitalu wczesniej nie smarowałam, teraz od kilku dni na wieczór smaruję sobie po umyciu

Cytat:

to jeszcze jedno pytanie z serii "głupich": słyszałyście teorię, że dziecko na początku powinno się kąpać w przegotowanej wodzie, żeby wygotować z niej chlor obiło mi się coś takiego o uszy, ale przecie w szpitalu i tak przez kilka dni będą kąpać normalnie pod kranem
ja tam Julke od razu kąpałam w wodzie z kranu i teraz też tak zamierzam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 07:45   #4824
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Hej my juz w domu!
nie ma to jak w domu trzymam kciuki za wyniki posiewu

Malpka jak przeczytałam to dopiero mi sie przypomniało, że kiedyś mówiłaś o tym szpitalu dobrze, że będziesz pod fachową opieką

Cytat:
no i ja wolalabym chyba, by zaczelo sie w nocy
ja chyba też

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Ja dziekuje jeszcze 30 str nadrabiania mi zostalo. Pedzicie jak szalone, ale cos czuje, ze dzis najpozniej jutro w koncu do Was dolacze.
od początku czytasz? podziwiam

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Kurcze, chyba sie zmobilizuję i w końcu za prasowanie wezmę, bo ciuszki od prawie tygodnia wyprane czekają na prasowanie...
zbierasz się do prasowania jak ja już nawet uporałam się z tym wszystkim. poprane i poprasowane ciuszki poukładałam do szafki a tu koleżanka przyniosła mi jeszcze reklamówkę ciuchów, od teściowej dostałam pościel i kołderkę do wózka także jeszcze ze 2 prania i prasowanie mnie czekają

no właśnie, teściowa dała kołderkę do wózka a my jeszcze wózka nie mamy

Cytat:
smaruję od wczoraj, nie wiem czy to coś pomoże ale już mnie bolą więc myślę, że nie zaszkodzi

Cytat:
I jeszcze jedno pytanko czy was też tak już w początku 8 miesiąca bolał kręgosłup??? Mnie boli co kilka dni tak bardzo że wytrzymać nie idzie nawet usnąć jest problem i płakać z bólu się chce już sama nie wiem co na takie bóle robić.
poproś tż żeby trochę pouciskał i pomasował miejsce gdzie Cię boli. mi to bardzo pomaga

Cytat:
tak jak moja kuzynka, marchewki dla synka w sklepie nie kupi bo pryskana, z nawozami itd ale dzieciak parówki wcina jak szalony...

Wszyscy pytają to i ja mam 2 pytania

1. dziewczyny, które chodziły na SR. czy w oddychaniu przeponą w skrócie chodzi o to, że na wdechu wypinamy brzuch a na wydechu wciągamy czy jest w tym jakaś większa filozofia, której ja nie kumam? i oddychamy tak jak zbliża się skurcz tak? 2 takie wdechy i wydechy a potem szybkie wydechy?

2. używacie antyperspirantów? bo mi nawet do głowy nie przyszło, żeby przestać a położna kazała już odstawić, bo niby to trafia do piersi. co o tym myślicie? to nie jest przesada?
Stary 2013-02-25, 07:45   #4825
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Aaaa. no i u nas już 34 tydzień

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Witam się w rozpoczętym 39 tygodniu
Piękne cyfry
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 07:48   #4826
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
w lodowce
jakbym o swoim czytała
Stary 2013-02-25, 07:52   #4827
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
jakbym o swoim czytała

u nas ostatnio byłą podobna sytuacja z masłem

Stary 2013-02-25, 07:57   #4828
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

1. dziewczyny, które chodziły na SR. czy w oddychaniu przeponą w skrócie chodzi o to, że na wdechu wypinamy brzuch a na wydechu wciągamy czy jest w tym jakaś większa filozofia, której ja nie kumam? i oddychamy tak jak zbliża się skurcz tak? 2 takie wdechy i wydechy a potem szybkie wydechy?

2. używacie antyperspirantów? bo mi nawet do głowy nie przyszło, żeby przestać a położna kazała już odstawić, bo niby to trafia do piersi. co o tym myślicie? to nie jest przesada?
1. Jak oddychasz przepona rusza sie brzuch, jak nie przepona to klatka piersiowa
U nas uczyli w fazie wzrostu skurczu glebokie wdechy, potem w samym szczycie szybkie, w fazie spadku znowu dlugie i na koniec skurczu jeden taki wielki, jakby "uffff" A potem moja polozna, z ktora bede rodzic jak jej to opowiadalam, usmiechnela sie i powiedziala, ze najwazniejsze zeby skupic sie na oddechu Takze...

W ogole wkurzam sie, bo z tymi szkolami rodzenia, to jest juz tak, ze w zasadzie po prostu chyba kolejna opinia - bo co - jak wiele z nas inne rzeczy slyszy w stosunku do mycia, karmienia, porodu itd. Tragedia ... mogliby miec jedne wspolne zalecenia

2)pierwsze slysze. Ewentualnie jak dzidzia juz sie urodzi, to slyszalam, ze niektorzy rezygnuja na poczatek, bo drazni dziecko ten zapach, szczegolnie, ze w sumie blisko jedzonka Ale teraz? Mnie osobiscie chyba to nie przekonuje jakos :/
Stary 2013-02-25, 08:01   #4829
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

u nas na SR oddychamy normalnie, nic nam polozna nie mowila o przeponie.. w tych oddechach to glownie chodzi o odwrocenie naszej uwagi od bolu (ale tez odpowiednia wentylacja, dostarczenie tlenu dziecku)- czyli koncentracja na czyms innym: wdech, glosny wydech fffff, przytrzymanie 5 sekund bez oddechu i ponownie to samo, przy tym wykonujemy tez jakis ruch np. na pilce wdech - odrobine do przodu, wyciagamy sie w gore, wydech - do tylu do pozycji polzgietej. (chyba kazda SR ma inne metody )

a o antyperspirantach takich nowinek nie slyszalam
ciekawe, jak to jest

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja tam Julke od razu kąpałam w wodzie z kranu i teraz też tak zamierzam
ja tez zwykla wode z kranu bede uzywac (no ale u nas wode z kranu mozna pic )
.. i w wielu miastach w PL tez jest woda zdatna do picia z kranu, czesto ozonowana z bardzo nikla iloscia chloru (to nie to samo, co bylo jeszzce 20 lat temu )

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Nyaa, Chokoblue gartuluje tygodni
Cytat:
Dysfunkcja mozgu taka - podobno typowo meska
Cytat:
jakbym o swoim czytała
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

u nas ostatnio byłą podobna sytuacja z masłem
czyli jednak dysfunkcja mozgu
Stary 2013-02-25, 08:02   #4830
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

tyg.

Cytat:

Domyślam się że chodzi o pewien skrót myślowy, od wielu lat toczy się dyskusja (koncerny swoje, niezależni badacze swoje) czy związki aluminium nie powodują zwiększonej zachorowalności na raka min raka piersi( te związki to składnik 99 % antyperspirantów ) . I inne różne choroby, zainteresowani znajdą sobie info w necie. Więc pewnie o to chodziło.

Odpowiadając na pytanie, od lat nie stosuję antyperspirantów z tymi związkami, jest ich naprawdę spory wybór, począwszy od tych droższych aptecznych po te rossmanowskie, więc nie mam problemu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości