|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() hm...kąpiel w przegotowanej wodzie, nie pamiętam co połozna o tym mówiła ale to chyba nie konieczne Cytat:
![]() a moj ostatnio jakby mniej, moze mu już ciasno i w koncu wyjdzie. jutro pełnia zobaczymy czy nam to jakiś poród uczaruje Cytat:
![]() Cytat:
![]() to ja też mam pytanie: kiedy pierwszy spacer? bo 2 tyg w chacie to mi trochę za długo się wydaje ![]()
![]() |
![]() |
#4802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
boj sie Boga .... nigdy w zyciu .... ustapie wam Pierszenstwa ,,, az tak bardzo mi sie nie spieszy ![]() ![]() nie mam wniskow o macierzynskie zlozone o zasilek na dziecko o dofinasowanie do czynszu ... ogolnie jestem bez Kasy haha - wiec poczekam do tego min 18marca ![]() co so spacerow ... u mnie nawet z tygodniowymi sie wychodzi ... a co zeby bylo smieszne znajoma wyszla w 3dniu ze szpitala i na nast dzien dala mlodego na taras na 15min w wozku ![]() ide spac buuuuuuziaki do jutra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4803 | |||
Zadomowienie
|
Cześć! no i wróciłam po weekendzie
![]() ![]() ![]() ![]() brzuch mi się obniżył i bolą mnie piersi ![]() ale miałam sen ![]() ![]() ![]() ![]() co do kremów do pupci to ja mam próbki z johnsona, zobaczymy jak się będą sprawowały. jak dobrze to kupię całe opakowanie, jak nie to szukamy czegoś innego. No i kiedyś kupiłam w rossmanie na promocji sudocrem i teraz trochę żałuję. Położna powiedziała, żeby nie używać, bo kiedyś to było dobre ale terac coś dodają i ponoć pupa robi się czerwona. Poza tym na tej stronce z analizą składów też nie zebrał najlepszej opinii... no ale zobaczymy, może akurat małemu podpasuje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jeszcze niedziela do nadrobienia ![]()
![]() |
![]() |
#4804 | |||
Wtajemniczenie
|
Bry :P
Ja dziś jakoś niespokojnie spałam / przed wizytą zapewne / i dlatego zerwałam się rano razem z chłopem i już spać nie mogę.. jak już przysypiało mi się słodko, mój syn postanowił zademonstrować swoją obecność.. no cóż jedno jest pewne do 10 to już doliczyłaby jego ruchy z godzinę temu ![]() Cytat:
![]() Kilka moich koleżanek też myło dzieciaki i rok w przegotowanej wodzie. Śmiać mi się chciało, jak wielkie mycie w przegotowanej żeby nic się nie chciało i bo zdrowie najważniejsze, a równocześnie dziecko cały czas pożerało chrupki kukurydziane / syf straszny / hihi jakoś tu już się o zdrowie nie troszczyli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4805 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak ktoś tu juz dotarł to ani nie ucieknie , w dodatku do domu wróci z bobasem ![]() no Joanna ile w końcu tych dzieciaków?? przyznaj się ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]()
15-07-2006 ![]() od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-02-25 o 06:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4806 | ||
Zakorzenienie
|
Witam Was poniedziałkowo
![]() Wczoraj byli u nas znajomi z 4 miesięcznym bobasem, kochany jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co jedno to ładniejsze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4807 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Dobry dzionek
![]() ![]() Cytat:
Mi6ka ![]() U tż w rodzinie właśnie jedna laska taka była przy pierwszym dziecku ale to ewenement począwszy od tego że mieszkali w domu z teściami oni na górze teście na dole to teściowa nigdy przenigdy z wózkiem i wnuczką a później wnukiem na dwór na spacer nie wyszła bo ona jest matką i ona dzieci wychowuje ![]() ![]() Mam nadzieję że mi tak nie walnie i nie będę tak obsesyjna ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do tych naczynek, to tak :/ Nigdy w zyciu tego nie mialam, a teraz jak np dokladnie zaczelam sie przygladac swoim lydkom ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
trolla2405 i Mi6ka ja mam pełno popękanych naczynek na udach masakra przed ciążą nie miałam a na łydkach to mi się takie żylaki porobiły pod kolanem to jak moja mama takie pomarszczone jakby na wierzch wychodziły tragedia coś czuję że pierwsze co po ciąży to do dermatologa na usuwanie popękanych naczynek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Mi6ka no fakt wybaczyć proszę ale w pracy na szybko czytam i odpisuję ciągle na widoku siedzę więc moje posty też mogą być nieskładne
![]() Zmykam pracować bo ruch się robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4813 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jestem tak zmeczona, ale musialam wstac pomoc mezowi torta pokroic, cebule poszatkowac do buleczek z "metka"(?) itp. ![]() Nie wykluczam, ze zaraz wroce do lozka ![]() Cytat:
![]() ![]() Swieze powietrze jest bardzo wazne dla dziecka ![]()
![]() |
![]() |
#4814 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie moge, ale wy macie tutaj czasem super pomysly! ![]()
![]() |
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nadrobiłam wczoraj wszystko, ale komputer mi się zawiesił na amen i dopiero dzisiaj jako tako odzyskał zmysły ![]() Z tego, co pamiętam : Liwka super, że już w domu ![]() Wszystkiego najlepszego dla Mężów - Jubilatów ![]() Strippi zakochałam się w tych Twoich fotach i Maleńkiej ![]() Wczoraj pół dnia byliśmy z tż na zakupach, ale warto było - wanienka i przewijak kupione ![]() ![]() Co do teściów - moi na razie malo aktywni ![]() ![]() Aaaa. no i u nas już 34 tydzień ![]() Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-02-25 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi się wydaje, własnych dzieci nie mam więc mogę wypowiedzieć się z tego co mi powiedzieli i co sama wycztyałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos mi to przypomina, tez czesto szukam mezowi jego kluczy ![]() kochanie, gdzie jest maslo? w lodowce ![]() otwiera lodowke i gapi sie: Nie ma! ... no a maslo lezy za serem, ale to juz przerasta mozliwosci ![]()
![]() |
![]() |
#4819 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4820 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() Nie, nie chcę rozmawiać o tym, że śniła mi się Magda Gessler. To nie jest tez powód do śmiechu ![]() Głowa boli, nadal "czuję się" chora, ale jest lepiej. Może za 2-3 dni będzie jeszcze lepiej. Wieczorem znów mnie bardziej rozłożyło, a jeszcze oglądałam z mężem "Surowych rodziców", to nam ciśnienie skakało. Dziękuję kochane za słowa otuchy ![]() ![]() Moja mała Kluska o 5 rano się obudziła i intensywnie próbowała zmusić mnie do wstania, ale nie udało jej się. No i....wstałam dopiero teraz ![]() Miałam też wczoraj dziwne wrażenie. Wpierw bardzo bolała mnie miednica od dołu, a potem, gdy sobie leżałam poczułam jakbym miała w środku takie bąbelki. Czułam to w pochwie i przez moment się bałam, że jak wstanę to zaleję wszystko wodami, hehe. Mój genialny mąż stwierdził....że włoży mi tam palec i stwierdzi czy jest mokro, i nie rozumie czemu uważam to za głupi pomysł ![]()
![]() |
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
Witam się w rozpoczętym 39 tygodniu
![]() Śnił mi się dzisiaj synuś, prócz pewnych absurdalności, które trudno opowiedzieć to dotykałam jego buzi i była cudownie gładka i mięciutka ![]() Wczoraj byłam z mężem w kawiarni, żeby sobie dogodzić gorąca czekolada i tarta ![]() ![]() Odnośnie kąpania, nawet mi do głowy nie przyszło przegotowywać tej wody ![]() I jeszcze mnie w SR uczyli, że oczka wystarczy przemywać zwykłymi wacikami kosmetycznymi, tylko że jeden na jedno oczko i po przetarciu bierzemy nowy.
powinien więc zadbać, aby było to dobre towarzystwo." Edytowane przez Chocoblue Czas edycji: 2013-02-25 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi też nie przyszło do głowy, żeby przegotowywać wodę. Ale u mnie z kranu nie leci chlorowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4823 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4824 | |||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Malpka jak przeczytałam to dopiero mi sie przypomniało, że kiedyś mówiłaś o tym szpitalu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no właśnie, teściowa dała kołderkę do wózka a my jeszcze wózka nie mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszyscy pytają to i ja mam 2 pytania ![]() 1. dziewczyny, które chodziły na SR. czy w oddychaniu przeponą w skrócie chodzi o to, że na wdechu wypinamy brzuch a na wydechu wciągamy czy jest w tym jakaś większa filozofia, której ja nie kumam? ![]() 2. używacie antyperspirantów? bo mi nawet do głowy nie przyszło, żeby przestać a położna kazała już odstawić, bo niby to trafia do piersi. co o tym myślicie? to nie jest przesada?
![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
![]() u nas ostatnio byłą podobna sytuacja z masłem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4828 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas uczyli w fazie wzrostu skurczu glebokie wdechy, potem w samym szczycie szybkie, w fazie spadku znowu dlugie i na koniec skurczu jeden taki wielki, jakby "uffff" ![]() ![]() W ogole wkurzam sie, bo z tymi szkolami rodzenia, to jest juz tak, ze w zasadzie po prostu chyba kolejna opinia - bo co - jak wiele z nas inne rzeczy slyszy w stosunku do mycia, karmienia, porodu itd. Tragedia ... mogliby miec jedne wspolne zalecenia ![]() 2)pierwsze slysze. Ewentualnie jak dzidzia juz sie urodzi, to slyszalam, ze niektorzy rezygnuja na poczatek, bo drazni dziecko ten zapach, szczegolnie, ze w sumie blisko jedzonka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o antyperspirantach takich nowinek nie slyszalam ![]() ciekawe, jak to jest ![]() Cytat:
![]() ![]() .. i w wielu miastach w PL tez jest woda zdatna do picia z kranu, czesto ozonowana z bardzo nikla iloscia chloru (to nie to samo, co bylo jeszzce 20 lat temu ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Nyaa, Chokoblue gartuluje tygodni ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4830 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Domyślam się że chodzi o pewien skrót myślowy, od wielu lat toczy się dyskusja (koncerny swoje, niezależni badacze swoje) czy związki aluminium nie powodują zwiększonej zachorowalności na raka min raka piersi( te związki to składnik 99 % antyperspirantów ) . I inne różne choroby, zainteresowani znajdą sobie info w necie. Więc pewnie o to chodziło. Odpowiadając na pytanie, od lat nie stosuję antyperspirantów z tymi związkami, jest ich naprawdę spory wybór, począwszy od tych droższych aptecznych po te rossmanowskie, więc nie mam problemu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.