|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VI - czekamy na pierwsze maluszki!!
Cytat:
![]() Cytat:
mysle podobnie ![]() tez stosuje jeden proszek dla nas (a nie, przepraszam dwa, w plynie do ubran, w proszku do wiekszych zabrudzen), i dla dziecka i do naszych ubran, bez dodatku płynu do płukania (pewnie, uczucie miękkiego recznika z zapachem wanilii jest super, ale tez ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej spore - no i zostaje cos w kieszeni )ehhh juz 10:30, a ja jeszcze za nic sie nie zabralam
|
|
|
#4862 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może znajoma lubi prasować? ja teraz prasowałam głównie po lewej stronie, od strony skóry, z prawej już tak byle jak. nie przepadam za prasowaniem i myślę, że tak będę przez miesiąc może prasować, potem do ok 3 m-cy tak cokolwiek żeby przeprasować a potem co się da to wcale, czyli jak swoje rzeczy. chyba, że ktoś będzie mi chciał prasować ![]() Cytat:
![]() z tym hartowaniem.. nie zamierzam stosować tego na sobie, jakoś nie przemawia do mnie szorstka gąbka i podrażnianie tych miejsc. u nas położna mówiła, żeby nie ruszać. Cytat:
tak myślałam o tych zwykłych płatkach kosmetycznych do oczu i kłaczkach i chyba jak płatki będą mokre to tak nie zostawią kłaczków ![]() Cytat:
dokładnie. co położna to inna opinia. nam mówiła właśnie położna, że nawet jak pracują w jednym szpitalu to mają przecież różne opinie i może być tak, że będziemy karmić, położna pochwali, że dobrze przystawiamy dziecko, itp, a przyjdzie druga i powie, że źle bo inna metoda lepsza, itp. |
||||||
|
|
|
|
#4863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie mama troche sie nastawiala, ze przyjedzie juz przed porodem, ale juz porozmawialysmy sobie i zadnych odwiedzic tuz przed Z jednej strony niby odciaga to moze uwage, taki przyjazd, moze tak sie nie bedziesz denerwowac i czekac na kazdy skurcz, ale z drugiej, ja stwierdzilam, ze jak juz sie zacznie, to chce byc sama w domu z TZ i jakos to razem ze spokojem, etapowo przejdizemy. I nie bede chciala kogos trzeciego przy mnie, nawet lub szczegolnie mamy, ktora pewnie by sie przejmowala i mnie draznila kazdym takim slowem, a stres podobno pozytywnie nie wplywa na przebieg i tempo porodu... Mam nadzieje, ze choc nie beda u Was nocowac w czasie tego weekendu?
|
|
|
|
|
|
#4864 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za dobrą organizację Cytat:
![]() tetrowe wyprałam w 40 stopniach a flanelowe mam 2 szt (kolorowe) to przeprałam ręcznie...
|
|
|
#4865 |
|
Zadomowienie
|
I co dalej żadna nie urodziła?
Nie śpieszy Wam się :P Wy tu tak o spacerkach... a my mamy areszt domowy, dopóki Jaśka nie będzie dobrze temperatury trzymać. Nawet test słuchu musiałam przełożyć na 12 marca (miałam mieć jutro). No ale nic - trzeba przeżyć. A co do gotowania wody do kąpieli - jak dla mnie wielka głupota... Ciuszków też nie prasowałam. Co więcej prałam w zwykłym proszku bo u nas nie ma takiego specjalnie dla dzieci (; Tylko odradzają płynu do płukania używać. nestelle widzę że w końcu się szykujesz
|
|
#4866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym tygodniu chce sie wybrac do fryzjera ![]() ja jeszzce nie zdazylam pokazac tego filmu mojemu mezowi, ale planuje, bo jest bardzo ciekawy Cytat:
![]() no i jeszcze to zapewnienie rozrywek? kobieta w ciazy, tuz przed porodem..
|
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak na serio to tez dziwie się ,że sie zgodziłaś
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-02-25 o 10:43 |
||
|
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kwiatuszekkk21 ja tam pierwszy raz słyszę o tym żeby nie używać antyperspirantów ostatnio zaczęłam pocić się jak głupia nigdy tak nie miałam nie wyobrażam sobie ![]() alliw też mi się wydaje że źle przystawiała i nie miała paracia na karmienie piersią ale oczywiście kłócić się nie zamierzam bo padło sama zobaczysz nie miałaś doczynienia jeszcze to nie wiesz więc skończyłam przekonywać. A to taka koleżanka od tż kolegi żona mimo iż 3 lata starsza to taka troszkę zacofana typu "mało wartościowy pokarm" itp. więc się nie spieram bo i tak nie przekonam a wyszłam już na przewrażliwioną a jeszcze dziecka nie mam. |
|
|
|
|
|
#4869 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- na całe szczeście będą nocować w pobliskim hotelu..
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do aresztu to trudno , trzeba skakać z radości ,że i tak wszystko dobrze się układa , mała zdrowa - to najważniejsze !!!!! ...no właśnie ,kopnijcie mnie w du** - bo jakoś nic się nie chce ....
|
|
|
#4872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a o klaczkach to nie wiem o co chodzi.. dla siebie do zmywania makijazu tez stosuje platki kosmetyczne i jeszzce nigdy nie spotkalam sie z klaczkami .. Cytat:
Cytat:
![]() u nas tez dziecíowych proszkow brak
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-25 o 10:51 |
|||
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję wizyty. Ja bym się nie zgodziła, nie mogli trochę później przylecieć za miesiąc-dwa? ?I jeszcze wycieczki masz im organizować
|
|
|
|
|
|
#4874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnięte co do panikarstwa, to nie Ty jedna hehe tak to już jest, kiedy nie wiadomo na co czekać ale nie martw się, zaraz u Ciebie 36 tydzień, więc już maluch donoszony Cytat:
aż mąż się śmiał, tak wariował dzięki hehe no jakaś taka marudna się stałam, ale namówiłam męża i kupuję body sony bez obiektywów i będzie to a55 bądź model wyżej Cytat:
aż się zawstydziłam, nie mogą się doczekać nowego aparatu, to będziecie mieli dość, bo Michałka fotki to chyba codziennie będą haha ![]() szkoda, że nie mieszkacie w moim mieście, bo bym wam wszystkim zdjęcia porobiła dziękuję już niedługo w synku zakochasz się po uszy brawo za 34 tydzień nie przypadła jej opaska na głowie hehe U mnie 4 do do TP
|
|
|
|
#4875 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Weszłam i pierwsze co, to zerknęłam czy nie ma wpisów na czerwono Ale spokój widzę po weekendzie.Widzę, że na tapecie wątek prania. Ja uważam, że nie ma co za bardzo schizować. Ja większość wyprałam w 40 stopniach, bez plynu do plukania, upewnialam sie tylko czy wszystko sie dobrze wyplukalo. a prasowalam z reguły z 1 strony. Skóra dziecka sobie poradzi. No chyba, że dzidziuś ma jakieś problemy skórne poważniejsze, ale to inna historia. Pochwalę się,że miałam wczoraj urodziny i chyba się naprawdę starzeję bo wcale nie miałam ochoty na pląsy i wielkie biby, a wieczór z filmem uznaję za niezwykle udany ![]() Podrzucam link: jak można opisać straszny P tak, żeby się pośmiać ![]() http://www.siostraania.pl/artykul/po...atki-sanepid,1 Leonikowa: ta kuzynka to ma wyczucie... :/ Miłego dnia! Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-02-25 o 10:54 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4876 |
|
Rozeznanie
|
ja wyprałam flanelowe osobno bo są w jakieś kolorowe pajace i się bałam, że mogą mi pofarbować białe pieluchy :/
|
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak nie, to ja bym pewnie przy kolejnym praniu juz wrzucila do bialego (choc tez mam zawsze schizy, jak musze prac biale z nadrukiem, nigdy nie wiem, czy wrzucac do bialego czy kolorowego )
|
|
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
Witam się w 32 tc Zastanawiam się kiedy prać ciuszki?w którym tygodniu?żeby za wcześnie tego jakoś nie zrobić... Postanowiłam rodzić gdzieś tak 8 kwietnia spodobała mi się ta data stwierdziłam że nie ma co czekać do 23
|
|
#4879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za plan
|
||
|
|
|
|
#4880 |
|
Rozeznanie
|
A to w zasadzie jak bedziesz sie dobrze czuc, to mozesz cos porobic, moze faktycznie odciagnie to uwage, a jak nie, to piszesz, ze zle sie czujesz i niech sie bawia sami
Jak dla mnie nie byloby problemu, byleby ktos na karku mi nie siedzial
|
|
|
|
|
#4881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a następnym razem wrzucę to z kolorowymi ubrankami
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
prałam jakoś w drugiej połowie 8 m-ca. teraz już byłoby mi dużo ciężej to wszystko poprasować bo jednak sporo roboty przy tym.
|
|
|
|
|
#4883 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak z karmieniem? rosnie Maluszek? o tyle dobrze... mam nadzieje, że z tymi atrakcjami to tez sobie zartowala... ![]()
|
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego najlepszego oo fajna stronka ja wam polecam do poczytania o wpadkach porodowych, czasami płakałam ze śmiechu czytałam przed porodem z Julią. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3241856 Ja już sobie poodkurzałam, zrobiłam pranie, mąż przed pracą ogarnął zmywarkę i kuchnię tylko przetrzeć kurze i dom błyszczy W sobotę sprzątałam dokładnie salon, tak jak na święta z meblami, lampą itd itdmąż przychodzi z pracy i mówi: "matko ciebie to już całkiem z tym sprzątaniem, po co sprzątasz jak na święta? " a ja do niego: "no przecież oczekujemy świąt, największego święta w życiu - przyjście na świat naszego synka" ![]() Dziś jestem sama do 19:00, bo Jula w przedszkolu, a potem idzie do dziadków, mąż w pracy do 19:00. Także obijanie się przez cały dzień mnie czeka
|
|
|
|
#4886 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Cytat:
zakładam że jak będą wilgotne to nie będą się kłaczki odklejać ![]() Cytat:
Na kostkach mam tego masę i właśnie takie powierzchnie popękanych naczyniek... okropieństwo!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za tygodnieco do przemywania oczek - to samo nam mówili Cytat:
że jak jest skurcz i się nasila to oddychamy ładnie przeponą zwiększając częstotliwość oddechów zgodnie z tym jak nasila się skucz (bosz... jakież to łatwe się wydaje).Dla mnie oddychanie przeponą to takie oddychanie... głębokie, że czuję że mi powietrze nie tylko do klatki piersiowej wpada, ale i tam ... głęboko. I właśnie przy takim oddychaniu rusza się góra-dół brzuch ![]() A ziajanie, czy zdmuchiwanie świeczki to położna mówiła, że stosuje się jak są np skurcze parte już a my z jakiś przyczyn nie powinnyśmy przeć ![]() Cytat:
ja wszystko w 40 albo 60 piorę... Cytat:
powiedz kochana od kiedy masz zapiski w zeszyciku co kupić, hm? Cytat:
ależ dzisiaj dużo tygodni zaczynających się ![]() Ja mam ambitny plan na dzisiaj - pranie! W związku z tym, że lekarz mnie postraszył wcześniejszym przyjściem na świat Pimpusia Sadełko, a wizytę mam w piątek postanowiłam zacząć już dzisiaj ogarniać powoli co tam mam... W pierwszej kolejności wrzucam elementy głębokiego wózka - są czyste, ale nie używane dość długo więc zastosuję metodę wymoczenia we wannie ![]() Obserwatorko, o której wizytacja Dziedzica? Obstawiam wagę 2850!
|
|
|
|
#4887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tak jak pisałam miałam lekko żółtawą wodę
|
|
|
#4888 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takie tam rady cioci trolli ![]() coś mi się wydaje ze wychodzę na strasznie złośliwe babsko w ostatnich postach, fakt nie wszyscy mnie lubią ![]() ja może będę mieć wizytę kuzynki ale my jesteśmy blisko zżyte, jesli przyjedzie przed porodem to ja sie tylko uciesze bo mi pomoże z młodą i dotrzyma towarzystwa, a jeśli by się zaczął poród to nie było by problemu z kim zostawić młodą, a po to jej normalnie powiem zeby sobie dała na jakis czas spokoj i już Cytat:
![]() Villga wszystkiego najlepszego spróbuję się umówić do fryzjera bo muuuuusze juz
|
|
|
#4889 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzba było ostro jej powiedzieć, że będziesz miała inne zajęcia w tedy na głowie.. co za ludzie.. ![]() Cytat:
![]() chcemy może dziś wyjść przed dom, niech trochę pojeździ.. to jest w sumie nasz pierwszy rower, wcześniej miała tylko te jeździki, ew taki mały rowerek 3-kołowy..
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wrzuciłam razem i kolorowe flanelowe (bo mam tylko 2) i kolorowe tetrowe (też 2) i zwykłe białe tetrowe i nic nie puściło białe nadal idealnie białe.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

)

Moze ludziom pomylilo sie z dawnymi czasami, jak sie wrzatek dolewalo, bo cieplej wody w kranach nie bylo i grzac trzeba bylo
Z jednej strony niby odciaga to moze uwage, taki przyjazd, moze tak sie nie bedziesz denerwowac i czekac na kazdy skurcz, ale z drugiej, ja stwierdzilam, ze jak juz sie zacznie, to chce byc sama w domu z TZ i jakos to razem ze spokojem, etapowo przejdizemy. I nie bede chciala kogos trzeciego przy mnie, nawet lub szczegolnie mamy, ktora pewnie by sie przejmowala i mnie draznila kazdym takim slowem, a stres podobno pozytywnie nie wplywa na przebieg i tempo porodu... Mam nadzieje, ze choc nie beda u Was nocowac w czasie tego weekendu?

zaciśnięte
dziś zauważyłam kolejny i to takie wielkopowierzchniowe 1-2cm2
Na kostkach mam tego masę