Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 17:38   #2041
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

wrocilam ze spaceru odwiedzila mnie sasiadka z gory! taaak, ta co 3 tyg. temu miala cesarke. mamo jak ona mi poprawila humor przyszla co prawda bez malej Zosi, bo wpadla tylko przyniesc mi gazetki mamuskowe - zebym sie nie nudzila :P i wiecie co? wyglada jak laska! byla dzisiaj u fryzjera, ma sliczna fryzurke, rozpromieniona, z 15kg, ktore zdobyla w ciazy zeszlo jej juz 12!!! ani troche nie wyglada jak "po operacji". opowiadala, ze juz po 2 godzinach krecila sobie stopami kolka, bo znieczulenie schodzilo. drugiego dnia juz chodzila w pasie zastrzyki dostawala tylko w szpitalu. 12 godzin nie mogla jesc ani pic, ale miala mala wode. polozna pytala czy to jej, wiec powiedziala, ze maz zostawil ogolnie zadowolona, za miesiac wraca do pracy na 1/4 etatu. podobno po cesarce na mleko czeka sie do 3 dni, wiec mala byla karmiona na poczatku butelka. myslala, ze bedzie odciagac i karmic z butelki, ale mleko nie bardzo chcialo sie pojawic, wiec odpuscila (na te decyzje wplynal tez ten powrot do pracy, bo nie jest przekonana do mrozenia pokarmu). podobno malutka tylko spi i je :P jak dostanie mleczko o 23 to potrafi spac do rana.
baaaardzo mnie podbudowala, bo myslalam, ze po cesarce to ja ze 3 tyg. z lozka nie wyjde :P i bede musiala potrzebowac ciaglej pomocy rodziny, a ona juz smiga (dzisiaj byla w mopsie zalatwiac becikowe), dwa razy byly juz na spacerze wozkowym. co tydzien zglaszaja sie do pediatry na wazenie. pierwsze szczepienia po 6 tyg.
w szoku jestem, bo nawet na gore do domu zamiast wsiasc do windy to poszla po schodach obiecala, ze wpadnie niebawem z mala aaa i z kosmetykow uzywa tylko alantan do pupy, ocenisept do pepka. rano buzke itd. przemywa malej przegotowana woda albo rumiankiem. do kapieli uzywala jakiegos mydelka, ale zauwazyla, ze wysusza troche skore, wiec polozna dala jej kilka saszetek oilatum...i pewnie przy tym zostana. mowila, zeby sobie kupic kwadratowe waciki do mycia, bo dzidzius ma duuuuzo zakamarkow, ktore lepiej czysci je juz po kapieli
polozna byla u niej 3 razy po porodzie.
podobno wniosek o becikowe to caaaaly stos papierow. tyle nowinek.

aaaa! i doszedl becik w fajnej szmacianej torbie. piekny. nie jest sztywny, ale tez nie zupelnie cienki, taka idealna kolderka polecam, bo wykonany naprawde fajnie.

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Hej Laski
Ja już po USG.
Generalnie wszystko jest w porządku. Mój maluch już nie taki mały, waży 1860g Lekarz powiedział, że spory jest, ale mieści się w normach Wszystkie narządy i przepływy prawidłowe. Leży sobie głową w dół i nadal ma siusiaka
I ma taką śliczna buźkę
jaaaaki duzy! zazdroszcze dla mnie te 2kg to juz taki luz psychiczny...

ide nadrabiac, bo znow mam troche.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:38   #2042
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Z Lublina. A co jakąś gwarą pojechałam?
często piszesz "wraz" a ja nigdy nie słyszałam, zeby ktoś tak mówił i cały czas się zastanawiam z jakiej części Polski jesteś W końcu stwierdziłam, ze się zapytam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:40   #2043
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
takie nic specjalnego dla mnie, ja nie lubię bo za tłuste - zapiekanka: ziemniaki, boczek, cebula, czosnek, ser żólty i śmietana 30% masakryczna bomba kaloryczna..
to danie idealne dla mojego męża - takie byle co, ładna nazwa, ale ma ziemniaki i masę tłuszczu. byle nie było za zdrowe

ale na jutro w menu łazanki, no i jeszcze za mną chodzi zupa z zielonego groszku, więc też pewnie pojawi się w najbliższym czasie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:40   #2044
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
mam prośbę żebyście sie nie rozpisywały aż tak..bo qrcze problem jest z nadrabianiem..ja rozumiem, że niektóre z was mają potrzebę napisania co jadły na obiad itd ale jakbyśmy sie ograniczyły do konkretów dotyczących ciąży, wyprawki i porodu to byłoby super..

normalnie mnie zatkało
Stary 2013-02-25, 17:42   #2045
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale na jutro w menu łazanki, no i jeszcze za mną chodzi zupa z zielonego groszku, więc też pewnie pojawi się w najbliższym czasie
Ja ostatnio jadłąm krem z brokułów - uwielbiam zielone zupy

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
normalnie mnie zatkało
Mnie też ale chyba się dostosuję
Stary 2013-02-25, 17:44   #2046
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Ale zerkam na Was jednym okiem A drugim na X factor bo tak zachwalałyście A rączki szyją same

a ja leżę i leżę i leżę, poczułam małą senność, ale stwierdziłam, że na drzemkę to musiałabym się do sypialni wybrać, bo nie ma szans zasnąć na kanapie przed laptopem więc chyba jednak nie jestem taka zmęczona
która literka?
Stary 2013-02-25, 17:48   #2047
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mam prośbę żebyście sie nie rozpisywały aż tak..bo qrcze problem jest z nadrabianiem..ja rozumiem, że niektóre z was mają potrzebę napisania co jadły na obiad itd ale jakbyśmy sie ograniczyły do konkretów dotyczących ciąży, wyprawki i porodu to byłoby super..

Byłam dziś u gina, jutro też ide ale na usg i prywatnie
szyjka ok hemoglobina spada..11,5, dostałam tardyferon-żelazo, dziś rano miałam spuchnięte kostki;/ a w sprawie skurczy mam brać Aspargin i jeśli będzie więcej niż 4 na godzine to dzwonić
1. przepraszam z góry za siebie, ale ja uwielbiam pisać i czytać o jedzeniu, a mój mąż cieszy się jak mu zrobię coś dobrego zainspirowana tutejszymi przepisami. na temat ciąży oprócz tego że u mnie jest normalnie nie mam więcej do powiedzenia, wyprawki nie kompletuję póki co, więc też nie mam nic do powiedzenia, a o porodzie nie mam zielonego pojęcia. także proszę o omijanie moich postów
2. i za wizytę

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wrocilam ze spaceru odwiedzila mnie sasiadka z gory! taaak, ta co 3 tyg. temu miala cesarke. mamo jak ona mi poprawila humor przyszla co prawda bez malej Zosi, bo wpadla tylko przyniesc mi gazetki mamuskowe - zebym sie nie nudzila :P i wiecie co? wyglada jak laska! byla dzisiaj u fryzjera, ma sliczna fryzurke, rozpromieniona, z 15kg, ktore zdobyla w ciazy zeszlo jej juz 12!!! ani troche nie wyglada jak "po operacji". opowiadala, ze juz po 2 godzinach krecila sobie stopami kolka, bo znieczulenie schodzilo. drugiego dnia juz chodzila w pasie zastrzyki dostawala tylko w szpitalu. 12 godzin nie mogla jesc ani pic, ale miala mala wode. polozna pytala czy to jej, wiec powiedziala, ze maz zostawil ogolnie zadowolona, za miesiac wraca do pracy na 1/4 etatu. podobno po cesarce na mleko czeka sie do 3 dni, wiec mala byla karmiona na poczatku butelka. myslala, ze bedzie odciagac i karmic z butelki, ale mleko nie bardzo chcialo sie pojawic, wiec odpuscila (na te decyzje wplynal tez ten powrot do pracy, bo nie jest przekonana do mrozenia pokarmu). podobno malutka tylko spi i je :P jak dostanie mleczko o 23 to potrafi spac do rana.
baaaardzo mnie podbudowala, bo myslalam, ze po cesarce to ja ze 3 tyg. z lozka nie wyjde :P i bede musiala potrzebowac ciaglej pomocy rodziny, a ona juz smiga (dzisiaj byla w mopsie zalatwiac becikowe), dwa razy byly juz na spacerze wozkowym. co tydzien zglaszaja sie do pediatry na wazenie. pierwsze szczepienia po 6 tyg.
w szoku jestem, bo nawet na gore do domu zamiast wsiasc do windy to poszla po schodach obiecala, ze wpadnie niebawem z mala aaa i z kosmetykow uzywa tylko alantan do pupy, ocenisept do pepka. rano buzke itd. przemywa malej przegotowana woda albo rumiankiem. do kapieli uzywala jakiegos mydelka, ale zauwazyla, ze wysusza troche skore, wiec polozna dala jej kilka saszetek oilatum...i pewnie przy tym zostana. mowila, zeby sobie kupic kwadratowe waciki do mycia, bo dzidzius ma duuuuzo zakamarkow, ktore lepiej czysci je juz po kapieli
super i strasznie szybko twoja sąsiadka wraca do pracy, to można tak? myślałam że jest jakiś obowiązkowy czas który trzeba spędzić z dzieckiem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 17:50   #2048
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

aaaa! i doszedl becik w fajnej szmacianej torbie. piekny. nie jest sztywny, ale tez nie zupelnie cienki, taka idealna kolderka polecam, bo wykonany naprawde fajnie.

jaaaaki duzy! zazdroszcze dla mnie te 2kg to juz taki luz psychiczny...

ide nadrabiac, bo znow mam troche.

dla sąsiadki, że tak się pozbierała ale o takim szybkim powrocie do pracy to jeszcze nie słyszałam, po dwóch miesiącach? na cały etat?
Stary 2013-02-25, 17:53   #2049
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
oja, a co margaryna robiła w mikrofali?
roztapiałam ja w mikrofali bo robiłam ciasteczka owsiane..po raz drugi.
za pierwszym razem jak piekłam to nastawiłam na 40 sekund i wybuchlo lekko.. ale nie bylo roztopione dobrze
to teraz nastawiłam na 1 minute i wybuchlo konkretnie..

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A właśnie jak to jest z tym macierzyńskim?? Możemy wybrać czy chcemy mieć rok i 80% czy pół roku i 100% czy nie bo już sie pogubiłam??
na razie to my nic sobie nie możemy wybierac, bo nie ma ustawy..
Ma być albo decydujesz się od razu na rok na 80%, albo na pół roku 100%, a potem drugie pół 60%.. Finansowo identycznie wychodzi tylko masz mniejsze tąpnięcie w środku..
Jeżeli już będzie ustawa to dla nas będzie tylko ta druga opcja..

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam się co zrobić z laktatorem mianowicie nie wiem czy kupować przed porodem, a jeśli tak to czy ręczny czy od razu elektryczny Zastanawiam się, no bo skąd ja mam wiedzieć czy będę miała pokarm? Pamiętam, że niektóre z Was pisały, że zabierają je ze sobą na porodówkę, bo są przydatne. Wiem też, że niektórym mamuśką się nie przydały a przecież to jest dość spory wydatek, ręczny około 100zł, a elektryczny ok. 250zł, no i nie wiem co zrobić w tej kwestii
mam dokładnie ten sam problem..
Jak już to kupuje tylko elektryczny.. Bo od wielu osób sluszałam, że kupiły ręczny i źle było pompować i i tak kupiły potem elektryczny.. to ja juz wole od razu elektryczny.. ale też nie wiadomo jak z tym mlekiem i czy kupowac..
moze znajdę jakiegos sprzedawcę z warszawy i wysle tzta po zakup?? sama nie wiem co robić..

Cytat:
marchewa pewnie robiła ciasteczka owsiane
dokładnie
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
często piszesz "wraz" a ja nigdy nie słyszałam, zeby ktoś tak mówił i cały czas się zastanawiam z jakiej części Polski jesteś W końcu stwierdziłam, ze się zapytam
a widzisz ja też jestem z tej samej strony Polski, ale nie wiem czy piszę też wraz

Cytat:
to danie idealne dla mojego męża - takie byle co, ładna nazwa, ale ma ziemniaki i masę tłuszczu. byle nie było za zdrowe
no mój właśnie lubi bo tłuste.. tłuszcz się leje i ocieka.. blech..

--
Dziewczyny zaraz będą.. ciasteczka upieczone, sałatka zrobiona, chlebek do sałatki pokrojony, kuchnia lśni łącznie z piekarnikiem.. w ogóle wszędzie lśni..
a sama padam na pyszczek i najchętniej to bym poszla spać..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:54   #2050
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ile razy na forum pojawiały się linki albo opowieści z programów typu trudne sprawy i uwaga, historie nie z tej ziemi, z dziećmi w roli głównej tyle razy ich nie czytałam. link podesłałam, bo to piękna historia pięknej walki rodziców z chorobą Downa ich synka i bardzo nietypowe ich podejście do sprawy i ścieżki wychowania. to nie jest smutna historia, tzn. nie tylko smutna, bardziej pouczająca. tylko mój komentarz na początku był niepotrzebny, wystraszył Was słusznie
\
a.. no chyba że tak ten komentarz mnie wystraszył i nawet nie otworzyłam artykułu

Cytat:
marchewa pewnie robiła ciasteczka owsiane
Happy, ja też się zastanawiałam co Marchewka robiła z margaryną w mikrofali
ale teraz zostałam uświadomiona
w sumie sama jak robię ciasteczka owsiane to rozpuszczam margarynę w mikrofali

Cytat:
ale jesteś spostrzegawcza
strach się bać.. chyba zacznę uważać co piszę

Cytat:
normalnie mnie zatkało
mnie też

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:54   #2051
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Rewelacyjna wiadomość W takim razie życzę szybkiego zakończenia tych prac, które jeszcze przed Wami i może jak byście zagęścili ruchy to przeprowadzicie się przed urodzeniem maleństwa?

Pokażesz jaki domek zbudowaliście? Chodzi mi o projekt.. Bo ja jestem na etapie poszukiwań
też tak skakałam, jak już "zamknięty" dom miałam - ale niestety, same wylewki potrzebują dobre 6 tygodni do schnięcia. a nim one przyjdą, to trzeba wszystko pociągnąć, co w podłodze... ale fakt: już można sobie dobrze wszystko rozplanować i jakoś tak lżej się robi na sercu, bo widać koniec
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 17:55   #2052
diabli
Zakorzenienie

wlasnie doczytalam w ulotce z carrefoura, ze beda pieluchy tetrowe za 5zl sztuka, ale przy zakupie 10 druga za grosz. czyli 2,50 za szt. no i mozna pomacac. co prawda kilka sklepow wykluczyli z promocji (miedzy innymi Bielsko ), ale moze Wy skorzystacie.

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
o Ty, to ja miałam wygraćgratuluję:j upi:
dzieki! Ty nastepnym razem

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

A no nie zaszkodzi Też chcę torbę osobno na porodówkę (bo w tym szpitalu można mieć różne rzeczy, u mnie w mieście tylko telefon i wodę ), spakujemy ją razem pewnie

ja chyba spakuje tylko to co do porodu, a reszte (2 torbe) podrzuci mi mama albo siostra. troche sie boje, ze za duzo bedzie tych gratow zeby brac od razu wszystko...zobacze, bo moze zmiesci sie do jednej

Xal - 90% dziewczynka to juz prawie 100 nie przejmuj sie mniejszymi pomiarami, nadrobi i na nastepne wizycie moze juz miec glowke wieksza od reszty. sasiadka mi dzisiaj mowila, ze martwila sie, bo 3 tyg przed porodem mala wazyla 2700 i chciala zeby chociaz te 3kg wazyla. a urodzila sie 3600
hehe chudzielec jeszcze tluszczyku tez moze nabrac, a jak nie to bedzie Ci latwiej wycisnac z siebie waska zyrafke
u nas tez miednicowe...az zapytam gina czy widzi plec bo ja na tym polowkowym caly czas bazuje, hehe.

ps. tz zamowil witaminy, bo nie bylo mojego centrum materna dha. dzis mial je odebrac...poszedl i przyniosl femibion natal 2 z dha za 54zl!!! przeczytalam sklad i jestem zalamana...tam sa 3 witaminy na krzyz http://www.femibion.pl/femibion-natal-2.html nawet zelaza nie ma...ehh no nic wsune to opakowanie, ale przy mojej anemii moze byc ciezko :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:56   #2053
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

obawiam się, że to niemożliwe..
akurat z tym jedzeniem to sie zaczęłam dzięki temu wątkowi rozwijać kulinarnie, bo co jakiś czas któras zarzuci jakimś fajnym przepisem..
Możemy jakieś kolory zacząć stosować.. jak bedą istotne rzeczy o porodzie, wyprawce i ciąży to jakiś czerwony np.. albo pogrubione??

Wojtek
Stary 2013-02-25, 17:57   #2054
Ashyshqa
Zakorzenienie

Can No to mnie zaskoczyłaś. Rzeczywiście często tak mówię i nawet mi do głowy nie przyszło, że to może być jakiś regionalizm
A zawsze się chęłpiłam, że my w Lublinie mówimy taką czystą polszczyzną

Cytat:
witam was kobitki
widzę że mam 60 zaległych stron.. fajnie nadrobie was w marcu (pewnie będzie już kolejna część) bo 3.03 mam egzamin na podyplomówce i nie mam czasu was podczytywać..

Byłam dziś u gina, jutro też ide ale na usg i prywatnie
szyjka ok hemoglobina spada..11,5, dostałam tardyferon-żelazo, dziś rano miałam spuchnięte kostki;/ a w sprawie skurczy mam brać Aspargin i jeśli będzie więcej niż 4 na godzine to dzwonić
za wizytę I ucz się pilnie, w razie czego wiesz gdzie nas szukać
Co do pogrubionego.... kochana, nie masz na co liczyć. My tu ze sobą przebywamy dla przyjemności, a nie tylko, żeby się suchymi faktami wymieniać Rozumiem, że ciężko nadrabiać, więc rób to wybiórczo, albo wcale, po prostu kiedy możesz to pobądź trochę z nami

Cytat:
a ja leżę i leżę i leżę, poczułam małą senność, ale stwierdziłam, że na drzemkę to musiałabym się do sypialni wybrać, bo nie ma szans zasnąć na kanapie przed laptopem więc chyba jednak nie jestem taka zmęczona
która literka?
Właśnie skończyłam "i" i zaczęłam "a" ale z jakiegoś powodu opuściłam "f" więc jeszcze chwilkę
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 17:57   #2055
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
roztapiałam ja w mikrofali bo robiłam ciasteczka owsiane..po raz drugi.
za pierwszym razem jak piekłam to nastawiłam na 40 sekund i wybuchlo lekko.. ale nie bylo roztopione dobrze
to teraz nastawiłam na 1 minute i wybuchlo konkretnie..

--
Dziewczyny zaraz będą.. ciasteczka upieczone, sałatka zrobiona, chlebek do sałatki pokrojony, kuchnia lśni łącznie z piekarnikiem.. w ogóle wszędzie lśni..
a sama padam na pyszczek i najchętniej to bym poszla spać..
mam nadzieję, że TŻ doceni Twój wysiłek i nie mam tu na myśli katastrfy margarynowej

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Happy, ja też się zastanawiałam co Marchewka robiła z margaryną w mikrofali
ale teraz zostałam uświadomiona
w sumie sama jak robię ciasteczka owsiane to rozpuszczam margarynę w mikrofali

a czemu w mimkrofalówce, bo szybciej? pytam, bo nie mam tego urządzenia
Stary 2013-02-25, 17:58   #2056
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
vvgh padlam przy dyskusji o dwugarbnym wielbladzie i orce

taka prawda.
Stary 2013-02-25, 18:00   #2057
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że TŻ doceni Twój wysiłek i nie mam tu na myśli katastrfy margarynowej

a czemu w mimkrofalówce, bo szybciej? pytam, bo nie mam tego urządzenia
bo w przepisie było, żeby w mikrofalówce i do głowy mi nie wpadło, że można inaczej.. w sumie w garnku jakbym rozpuścila to bym nie musiała przez pół godziny tego czyścić.. a i tak nie do konca wszystko wymyte bo mi grzałka na "suficie" przeszkadzała i jak piekłam to troche śmierdzialo..

niestety TZ niedoceni bo go nie ma.. ale moze docenią kolezanki.. zresztą mam to gdzieś kto to doceni.. ważne ze ja mam satysfakcje

Wojtek
Stary 2013-02-25, 18:02   #2058
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

ps. tz zamowil witaminy, bo nie bylo mojego centrum materna dha. dzis mial je odebrac...poszedl i przyniosl femibion natal 2 z dha za 54zl!!! przeczytalam sklad i jestem zalamana...tam sa 3 witaminy na krzyz http://www.femibion.pl/femibion-natal-2.html nawet zelaza nie ma...ehh no nic wsune to opakowanie, ale przy mojej anemii moze byc ciezko :P

a centrum materna ile kosztuje? strasznie dużo ten femibion, ja kupowałam po fatalnej wizycie u gina i szczerze nie zwróciłam uwagi na cenę, a miałam długi paragon na 98 zł
ja wcinam ten femibion i nie wiedziałam, że jest jakiś ubogi...polecono mi w aptece..

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:

Co do pogrubionego.... kochana, nie masz na co liczyć. My tu ze sobą przebywamy dla przyjemności, a nie tylko, żeby się suchymi faktami wymieniać Rozumiem, że ciężko nadrabiać, więc rób to wybiórczo, albo wcale, po prostu kiedy możesz to pobądź trochę z nami

Właśnie skończyłam "i" i zaczęłam "a" ale z jakiegoś powodu opuściłam "f" więc jeszcze chwilkę
Stary 2013-02-25, 18:03   #2059
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
haha cudnie to za goście no comment

nie rozumiem tych płatnych porodów przecież MAMY PRAWO RODZIĆ Z OSOBĄ TOWARZYSZĄCĄ, i NIKT NIE MOŻE ZA TO POBIERAĆ ŻADNYCH OPŁAT (ew. opłata za jakieś obuwie ochronne itp)
u mnie się płaci, ale 140 zł to przeżyje jakoś :P
http://zozmswiakrakow.pl/oddzialy-sz...rody-rodzinne/

uff, odpoczywma po jodze i Was nadrabiam

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Oni chyba pozmieniali nazwy kolorów, albo i kolory ... Te co podajesz to nie mogę znaleźć w aktualnym katalogu, kiedyś Ci podawalam mój pole lawendy i też go już nie ma ...
Ta biała czekolada może będzie coś jak teraz delikatne ecru, chyba.
pozmieniali:/ nie możemy właśnie dobrać teraz a pasowałoby coś podmalować
Stary 2013-02-25, 18:03   #2060
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

Ma być albo decydujesz się od razu na rok na 80%, albo na pół roku 100%, a potem drugie pół 60%.. Finansowo identycznie wychodzi tylko masz mniejsze tąpnięcie w środku..

mam dokładnie ten sam problem..
Jak już to kupuje tylko elektryczny.. Bo od wielu osób sluszałam, że kupiły ręczny i źle było pompować i i tak kupiły potem elektryczny.. to ja juz wole od razu elektryczny.. ale też nie wiadomo jak z tym mlekiem i czy kupowac..
moze znajdę jakiegos sprzedawcę z warszawy i wysle tzta po zakup?? sama nie wiem co robić..

dokładnie

a widzisz ja też jestem z tej samej strony Polski, ale nie wiem czy piszę też wraz
a czemu dla nas będzie tylko ta druga opcja tzn 100% i potem 60% ??

ja dostałam ( za free) laktator ręczny Medela- nie mam pojęcia czy jest dobry, ale nie będę kupować nic innego, bo nie wiadomo czy się przyda

a czy "wraz" to jakieś złe/dziwne słowo?? też używam
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:04   #2061
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
poprosze medal z okazji bycia największym wielorybcem

i od jutra 31tc
Ale meeeega , Ty to jesteś orka...a ja to orka kierda, bo chociaż zgrabny masz brzucholec, a ja mam wzdęcia ciągle jak taka świnia.
Stary 2013-02-25, 18:05   #2062
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
u mnie się płaci, ale 140 zł to przeżyje jakoś :P
http://zozmswiakrakow.pl/oddzialy-sz...rody-rodzinne/

uff, odpoczywma po jodze i Was nadrabiam

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

pozmieniali:/ nie możemy właśnie dobrać teraz a pasowałoby coś podmalować

dla mnie to jakaś porażka, dobrze, że Ciebie stać, ale szkoda tych wszystkich kobiet, którym miałoby braknąć na pieluchy.
ja rodzę sama
a tej jogi to zazdroszczę wciągnęłaś się, faaaajnie.
Stary 2013-02-25, 18:06   #2063
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hej
mam dziś zły dzień w sumie pół dnia ryczę. Okazało się że dyrektorka się BARDZO przyczyniła do tego że nie dostanę w ogóle macierzyńskiego (nic by na tym nie straciła, a co zyskała to nie wiem). Jeszcze do mnie dzisiaj z tekstem "a po co Ci macierzyński, Twój mąż pracuje w dobrej firmie i pewnie dużo zarabia" kurna tylko skąd ona wie na jakim stanowisku pracuje i ile zarabia? wkurzyłam się strasznie. Nie wiem jaki ona ma cel żeby uprzykrzać ludziom życie. Bo nie jestem pierwsza którą tak "załatwiła". Strasznie mi przykro i smutno
odechciało mi się wszystkiego
:/ masakra, co za pipa:/ mam nadzieję, że sobie poradzicie mimo wszystko ! co za wredne babsko
Stary 2013-02-25, 18:06   #2064
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
a czemu dla nas będzie tylko ta druga opcja tzn 100% i potem 60% ??

ja dostałam ( za free) laktator ręczny Medela- nie mam pojęcia czy jest dobry, ale nie będę kupować nic innego, bo nie wiadomo czy się przyda

a czy "wraz" to jakieś złe/dziwne słowo?? też używam
bo ustawa ma wejść od września, więc już będziemy na macierzyńskim płatnym 100%.. i ewentualnie bedzie można zdecydować, że chcesz wziaść drugie pół roku płatne 60%..

Wojtek
Stary 2013-02-25, 18:07   #2065
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w zasadzie niedaleko do Lublina z miejscowości w której się urodziłam i nigdy nie słyszałam, zeby ktoś tak mówił.
Nie zauważyłam, zebyś tak pisała

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ale jesteś spostrzegawcza
strach się bać.. chyba zacznę uważać co piszę
To takie moje małe zboczenie
Ale nie chciałam być złośliwa czy coś .. po prostu byłam ciekawa

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
też tak skakałam, jak już "zamknięty" dom miałam - ale niestety, same wylewki potrzebują dobre 6 tygodni do schnięcia. a nim one przyjdą, to trzeba wszystko pociągnąć, co w podłodze... ale fakt: już można sobie dobrze wszystko rozplanować i jakoś tak lżej się robi na sercu, bo widać koniec
To może Ty pokazesz nam jak wygląda Twój domek?
Stary 2013-02-25, 18:07   #2066
Paulina 87
Wtajemniczenie

z tymi kolorami dobry pomysł, albo chociaż w klubie można by porobić tematy dodatkowe..np przepisy czy coś.. czasami szkoda mi nie poczytać bo dużo cennych wiadomości piszecie ale sie poddaje bo kręgosłup wysiada przed kompem
Stary 2013-02-25, 18:08   #2067
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
No rzeczywiście nie często mu się ostatnio zdarzało
Ale wkurzył mnie bo jedną z rzeczy jaką chcemy sprzedać jest gitara akustyczna. Wziął ją dziś do ręki i coś zaczął brzdąkać i poszła mu struna. To co zrobił, zdjął wszystkie struny bo i tak ktoś je będzie musiał wymienić... No ale mimo wszystko taki potencjalny kupiec mógł jeszcze chcieć sobie strunkę nastroić i posłuchać jak gitara brzmi... Ale na to już mój mądry mąż nie wpadł. Do tego nie potrafi się przyznać, że głupio zrobił No nic, wracam do literek, dobrze mi robią...
grałam kiedyś na gitarze i podobno nie powinno się ściągać wszystkich strun tylko jak się wymienia to po jednej bo coś się może z gryfem stać
Stary 2013-02-25, 18:09   #2068
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w zasadzie niedaleko do Lublina z miejscowości w której się urodziłam i nigdy nie słyszałam, zeby ktoś tak mówił.
Nie zauważyłam, zebyś tak pisała
a w jakim starym województwie byla ta miejscowosć? może jesteśmy z tej samej.. ja mam tak z 60 km od lublina w starym woj. chełmskim..

Wojtek
Stary 2013-02-25, 18:09   #2069
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu on chce robić za jakiegoś bohatera i poświęca się tak?
Kto to wie...on po prostu z natury jest taki dobry, że każdemu by pomógł itd. Czasem to mnie wkurza bo ja rozumiem, że można komuś pójść na rękę, ale kurde nie dać się wykorzytywać, ale on nie ma takiego "instynktu samozachowawczego"

Cytat:
Kolega mi mówił, że całą opiekę, która należy się ojcu od wyjścia ze szpitala przestał i przejeździł po urzędach...
Mój Tż nie będzie mógł wziąć nawet tej opieki bo wtedy utną mu premię za niechorowanie, a to zawsze 500zł do styczniowej wypłaty.

Cytat:
normalnie mnie zatkało
Mnie też

Cytat:
Czyli jak na ten moment nalezy nam się tylko to pół roku ze 100%??A dopiero jak będzie ustawa to wtedy to 60%?

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:09   #2070
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
bo ustawa ma wejść od września, więc już będziemy na macierzyńskim płatnym 100%.. i ewentualnie bedzie można zdecydować, że chcesz wziaść drugie pół roku płatne 60%..
aaa no faktycznie

lecę zrobić musli z mlekiem dla mnie i TŻ-ta , bo się domagał a siedzi ciągle przed kompem i projektuje płytki
a ja jestem ciągle głodna, więc nie pogardzę
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości