Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-25, 18:34   #3661
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja też tego nie ogarniam, stwierdziła że jednak mam trochę czasu jeszcze. Ginka powiedziała że mam iść na ktg około 11 jak ordynator na pewno będzie w szpitalu, czyli podejrzewam że to on będzie oceniał wyniki. Ja już się nie nastawiam na nic, będzie co ma być. Ważne żeby kruszynka byłą zdrowa i za dużo nie urosła w brzuszku
to myślę, że może coś jutro się ruszy, zobaczą ktg, jesteś po terminie, myślę, że ordynator zdecyduje żebyś stawiła się w szpitalu i za to trzymam kciuki. Ja się w sumie nie nastawiam na jutro, bo boję się, że jak się nastawię to i tak nic się nie podzieje. Co prawda małżon już wziął sobie urlop na jutro na wszelki wypadek ale ja jakoś nie wierzę, że coś się jutro ruszy...

Debrah na czczo do 100 a po 2 h do 140 mg/dl, nie mierzy się po 1 h.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 18:58   #3662
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no ja tez tak mam, normalnie az mnie telepie;]
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Mam to samo tylko staram się nie okazywać, zęby gryzę:
no to mi ulżyło, że sama nie jestem, ja też się staram niezbyt okazywać, ach te instynkty

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
mój opis porodu póki mały jeszcze śpi...
Poród był po terminie (termin na 13.02)...dostałam skurczy 17.02.(wczesniej żadnych przepowiadaczy..nic)ok. godz. 18...jak kilka razy się powtórzyły mój Rafał zaczął je liczyć-częstotliwość i długość...no i o 21 były już co 7 min..poleciałam się umyć i do szpitala...a tam...masakra.
Jak już skurcze były co chwila...nie do wytrzymania...błagałam o znieczulenie..dała mi dwa razy coś..ale zewnątrzoponowego nie- bo stwierdziła że badanie krwi z 27.01. jest za stare...tym sposobem doszłam do rozwarcia 10 cm..ok godz. 1- i do tego czasu badali mnie trzykrotnie i mimo że się ruszałam przy skurczach główka małego nie wygięła sie tak żeby wejść w kanał rodny..więc podjęto decyzje o cesarskim cięciu- ale zanim to-to trzeba było żeby mnie i drugi lekarz zbadał a ten gdzieś przepadł..do tego lekarka też poszła na chwilę i zniknęła..położna się wkurzyła (a miałam całkiem fajną) bo tętno dziecka zaczęło niebezpiecznie spadać..w końcu się zjawili..jak mi ten ginekolog wsadziła całą łapę w ...... myślałam że go zabiję...i uznał "cięcie"...więc prawie dwie godziny z takim rozwarciem się męczyłam...no i w końcu było to cięcie..ale cieżko naprawdę.Ale jeszcze przed samym cięciem...jak ten ginekolog już mnie zbadał...i sobie poszedł na sale się przygotowywać..to druga lekarka przyszła z tymi srebrnymi narzędziami i zaczęła mi mierzyć biodra..itd..Myślę sobie -PO kiego??? skoro mam mieć cesarke?? Ale ona zmierzyła i poszła...i oczywiście mierzyła mnie w czasie skurczy.
Jak dostałam już znieczulenie od pasa...to była najwspanialsza ulga...a potem wyszarpali jakby ze mnie malucha..i wtedy słyszę: "4600 i 57 cm"- myślę sobie, kurde ale wielkoludek.. "
Antoś dostał 6 pkt w pierwszej minucie, 9 pkt w 3 i 10 pkt. w 5 minucie..a to dlatego ze owinięty był pępowina i powietrze tam jakoś nie doszło...najważniejsze ze wszystko ok.
Ból po cesarce jest niezły..choć przy skurczach to ten idzie wytrzymać. Natomiast w szpitalu spędziliśmy tyle..ja już wypis miałam w środę..ale mały miał cos z moczem i trzykrotnie go badali..a że za trzecim razem to już cewnikowali małego, żeby uzyskać całkowicie niezanieczyszczony mocz to żeby nie doszło do zakażenia przy cewnikowaniu-musiał przyjąć antybiotyk przez 3 doby..więc w sobotę wiedzieliśmy że bakterii nie ma..ale musiał dokończyć antybiotyk i wyszliśmy dopiero dziś..jak zasnął po wielkich płaczach ok. 14 tak śpi do teraz...ja troszkę przy nim podrzemałam i korzystam...z chwili..nic specjalnie nie roie..bo mam jeszcze szwy i mąż mnie wyręcza we wszystkim. Wogóle przy porodzie był ze mną i wspierał...widziałam bezradnośc w jego oczach gdy ja się męczyłam..ale dzielnie był przy mnie i to był taki wspaniały dowód na to jak mnie kocha. A przez cały tydzień był ze mną dzień w dzień- choć biedak siedział na niewygodnym stołku i pilnował małego tyle godzin...bym ja choć godzinkę mogła odespać..Aż mi się łza zakreciła w oku..
Wzruszający opis, ah ci nasi tż, co my byśmy zrobiły bez nich strasznie się sentymentalna zrobiłam jak chodzi i wspominanie czasów ciąży i porodu

Cytat:
Dziewczyny czy jak Wam smyki zasypiają i śpią długo to je potem budzicie?? bo nie wiem czy jak mój śpi np od 14 do teraz ..to dobre rozwiązanie????
Ja wybudzam za dnia, bo się małemu zdarzało zrobić dłuższą przerwę na spanie zamiast w nocy, no i potem wiadomo no ale my już mamy mniej więcej stałe pory karmienia, no i głównie już na mm. Ogólnie położna na sr mówiła, żeby karmić na żądanie ale nie rzadziej niż co 3 godziny. Natomiast w nocy nie wybudzam, niech śpi

Zauważyłam że po jedzeniu Oliwier często płacze, mamy od początku Bebilon, tyle wcześniej karmiłam pół na pół, teraz już duża przewaga mm, nie wiem czy mleko przestało mu pasować? kupki robi w miarę normalnie, przynajmniej jedna na dzień, czasem więcej, nie wiem z czego to może wynikać
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:00   #3663
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Odnośnie Parfois to może ja ci po prostu pomogę? służę Ja mam inteligo, i karta visa od nich powinna przejść, bo w internetowej bershce itp normalnie zamawiałam.
Mogę ci kliknąć, a wtedy ty siupniesz przelew do mnie zwykły.

Moja też ma tak czasem. Najczęściej po porannym karmieniu po 6-7 już leżymy razem, ze 2h - ona na mnie śpi na brzuszku wtulona.

Zauważyłam, że : jeśli chcę ją do łóżeczka odłożyć to dobrze by leżała w łóżeczku w tej samej pozycji co na mnie poza nim. Jeśli na mnie leżała na brzuszku i tak spała to tak ją położę - bo jej zwyczajnie niewygodnie i się budzi nagle obrócona inaczej, na plecy np.
Tak jak zaśnie - tak odkładam.

Kochana, wiem co czujesz, tego samego się boję!
Trzymam kciuki, to musi być pomyłka.
Jak ci zdiagnozowali cukrzycę ciążową? wysoki miałaś po glukozie czy ten na czczo?

W ogóle jakie nas teraz normy obowiązują? na czczo do 100? ile po posiłku normalnie się mierzy? 2 godziny i norma dla 140???

Fewcia! Gratki

Brawo za wagę małej!

Masz Małą przytulankę z Blaneczki.

Fajny chłopak, dużyyy Pokoik sówkowy się podoba?

już niedługo!

Mam to samo tylko staram się nie okazywać, zęby gryzę:

Podoba mi się bluzka na stronie RE, szkoda, że nie mają sprzedaży online, odkąd jest dzieć strasznie trudno z domu wyjść ( a jak już wyjdę, mam wyrzuty sumienia...;/ - macie tak?? )

pokaż jaka
Ja od kąd siedze w domu to juz zrobilam jedno zamowienie z zary drugie ze stradivariusa i teraz kazdy sklep dla mnie musialby miec sprzedaz online

i mam dokladnie tak samo jak wychodze na maaax 2h i zostawiam malą z tż to bedac gdzies mysle ciagle o małej a jak wracam to doslownie malo co a bym biegła do domu... czyli nie jestem wariatką?

moja niunia nie chce spać husiam bujam spiewam tulam i nic teaz sobie lezymy obok siebie na łóżku...
Stary 2013-02-25, 19:16   #3664
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też ma tak czasem. Najczęściej po porannym karmieniu po 6-7 już leżymy razem, ze 2h - ona na mnie śpi na brzuszku wtulona.

Zauważyłam, że : jeśli chcę ją do łóżeczka odłożyć to dobrze by leżała w łóżeczku w tej samej pozycji co na mnie poza nim. Jeśli na mnie leżała na brzuszku i tak spała to tak ją położę - bo jej zwyczajnie niewygodnie i się budzi nagle obrócona inaczej, na plecy np.
Tak jak zaśnie - tak odkładam.
Dobry pomysl

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
u mnie na Wielkanoc to nie wiem jak będzie, gadałam z mamą i zaprosiła już teściów do siebie ale ja nie wiem jak to będzie z Małym, musimy dojechać prawie 200 km a z takim Maluszkiem to nie wiem jak podróż będzie wyglądać i teraz sama nie wiem,czy nie lepiej byłoby gdyby rodzice i teściowie do nas przyjechali.
Pewnie samo sie wszystko wyjasni. Najwazniejsze, zeby razem byc

Cytat:
Dziewczyny czy jak Wam smyki zasypiają i śpią długo to je potem budzicie?? bo nie wiem czy jak mój śpi np od 14 do teraz ..to dobre rozwiązanie????
Ja takiego maluszka jednak bym wybudzala, tak co 3-3,5h. Jesli bylby starszy, to dawalabym mu spokoj.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:18   #3665
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Podoba mi się bluzka na stronie RE, szkoda, że nie mają sprzedaży online, odkąd jest dzieć strasznie trudno z domu wyjść ( a jak już wyjdę, mam wyrzuty sumienia...;/ - macie tak?? )

Ja na początku miałam wyrzuty, a teraz po prostu potrzebuję czasami wyjść i zobaczyć innych ludzi ale też max 2h mnie nie ma, bo tyle wytrzyma bez cyca
a tak bym chciała się wybrać do fryzjera i ni ma jak
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:20   #3666
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dobry pomysl

Pewnie samo sie wszystko wyjasni. Najwazniejsze, zeby razem byc

Ja takiego maluszka jednak bym wybudzala, tak co 3-3,5h. Jesli bylby starszy, to dawalabym mu spokoj.
ja na początku też wybudzalam, ale teraz to juz nie, chyba ze w dzien mi spi dluzej niz 4h.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:20   #3667
LadyWhisper
Zakorzenienie

Neti :brawo: za opis.

Debrah, robie tak samo, jak odkladam to w takiej samej pozycji, w jakiej zasnal.

Maly plakal i w histerie wpadal, maz przyszedl, dziecko ululal i spi juz prawie 3 godz a ja caly dzien nie moglam sobie dac z nim rady..... i gdzie ta magicznie uspokajajaca sila cyca?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:43   #3668
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja na początku miałam wyrzuty, a teraz po prostu potrzebuję czasami wyjść i zobaczyć innych ludzi ale też max 2h mnie nie ma, bo tyle wytrzyma bez cyca
a tak bym chciała się wybrać do fryzjera i ni ma jak
ja mam jutro fryzjera, ale to moja stała fryzjerka i zrobiłam tak, że w sumie obetnie moją siostrę, tatę, tż + dla mnie cięcie i kolor. Żeby jej się opłacało jechać.

Może w weekend pojedziesz jak ktoś zostanie z maluszkiem?

Bokeh: http://www.reserved.com/pl/collectio...swetry/X0018_2 na zdjęciu jakoś mało atrakcyjnie wygląda, ale ostatnio miała ją na sobie koleżanka i mnie "zaraziła" (nie ma nic przeciwko, że zapragnęłam również takiej) koronka świetnie wygląda. to bardziej cienki sweterek niż bluzka.

I fajna też http://www.reserved.com/pl/collectio...sweaters/W3795

Moja niespokojna też, chyba faktycznie skok. Może dużo nie płacze,ale widzę taką ekscytację wszystkim przeplataną z niepokojem.
Czy to, że częściej chce być przy piersi to też może być objaw skoku??

Bardzo często ją przystawiam dziś - nie je długo, ale wyraźnie się wycisza wtedy i zasypia.
Teraz znowu to podziałało jak się obudziła niespokojna mam wrażenie, że nagle dociera do niej zbyt wiele naraz i ona nie wie co z tym zrobić.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 19:49   #3669
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jutro fryzjera, ale to moja stała fryzjerka i zrobiłam tak, że w sumie obetnie moją siostrę, tatę, tż + dla mnie cięcie i kolor. Żeby jej się opłacało jechać.

Bokeh: http://www.reserved.com/pl/collectio...swetry/X0018_2 na zdjęciu jakoś mało atrakcyjnie wygląda, ale ostatnio miała ją na sobie koleżanka i mnie "zaraziła" (nie ma nic przeciwko, że zapragnęłam również takiej) koronka świetnie wygląda. to bardziej cienki sweterek niż bluzka.

Moja niespokojna też, chyba faktycznie skok. Może dużo nie płacze,ale widzę taką ekscytację wszystkim przeplataną z niepokojem.

Bardzo często ją przystawiam dziś - nie je długo, ale wyraźnie się wycisza wtedy i zasypia.
Teraz znowu to podziałało jak się obudziła niespokojna mam wrażenie, że nagle dociera do niej zbyt wiele naraz i ona nie wie co z tym zrobić.
sliczne bluzeczki, ja nie zaloze jeszcze takich, nie z tym brzuchem, chyba ze pas i wtedy. A kiedy idziesz na wizyte Debrah do gienia????/

moja ciagle sie smieje dzisiaj spokojniutki dzien, zaraz bede kąpać

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-25, 19:59   #3670
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
sliczne bluzeczki, ja nie zaloze jeszcze takich, nie z tym brzuchem, chyba ze pas i wtedy. A kiedy idziesz na wizyte Debrah do gienia????/

moja ciagle sie smieje dzisiaj spokojniutki dzien, zaraz bede kąpać
Jeszcze się nawet nie zapisałam, wypadło mi z głowy,a u nas dziś w nocy minie 5 tygodni od porodu.

Co do bluzek, wiesz..nie mierzyłam ich na sobie, więc nie wiem co na to mój brzuch... chyba jest z nim trochę lepiej, ale nadal jest nie taki jeszcze. Pociesza mnie tylko, że to nie skóra luźna bo jest raczej twardy, po prostu wydęty trochę...( i ten rozstęp mięśni, mniejszy mam ale jest).

Co ci Delicjanko ginek mówił odnośnie ćwiczeń po cc? jak długo nie można??

AA Lenova bo bym zapomniała : smaruję bliznę contratubexem i przy okazji przejeżdżam po tych kilku moich rozstępach w dole brzucha i wiesz, że są dużooo mniej widoczne? A stosuję dopiero niecałe 3 tygodnie tą maść. Nie wiem czy to ona działa czy te rozstępiki były płytkie dość i skóra się regeneruje trochę??

Padło tu ostatnio pytanie o staniki do karmienia. Kupiłam, żeby mieć na noc - ten co polecała Lady z Atlantica za 39.90 czarny. Do spania jest bardzo okej - trzyma, ale nic mnie nie uwiera w mostek i nie brudzę ciuchów,
Stary 2013-02-25, 20:05   #3671
nancykenator
Zakorzenienie

troszkę cichutko tu u nas, pewnie wszystkie dzieciaczki w kąpieli
ja się zbieram, trzymajcie jutro za nas kciuki

iffonka oby u Ciebie też coś się ruszyło
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:07   #3672
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Maly plakal i w histerie wpadal, maz przyszedl, dziecko ululal i spi juz prawie 3 godz a ja caly dzien nie moglam sobie dac z nim rady..... i gdzie ta magicznie uspokajajaca sila cyca?
Skąd ja to znam
Czasami też sobie nie radzę,mąż go przejmuje i jak ręką odjął

Fewcia-gratuluję

Mój synek wczoraj przebił samego siebie-usnał nam o 19 a obudzil sie dopiero o 2
Przez to nie został wykąpany nawet

Poza tym wczoraj sie z nim ważyłam i wychodzi że mój maluch ma już koło 5 kg a ma miesiąc i 2 dni

Dziś wyrwałam sie na zakupy bo nie miałam już w czym chodzić nawet. Kupiłam super stanik,w końcu wygodny i fajne spodnie. Dzień ogolnie udany tylko padam na pyszczek już.

A no i małemu kupiliśmy fotelik w końcu Dziś był w nim bujany i widze że bardzo mu sie podoba
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:14   #3673
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39444451]Lady można ja zaraz po powrocie do domu brałam, pytałam położnej pro forma tylko, bo już nawet Agatka jako maluszek 2,5 miesięczny dostawała. A w takich sytuacjach w aptece ręce opadają...

Badzia, po 5 tygodniu. Potem 7-9.[/QUOTE]

u nas wlasnie skok rozwojowy 7-9 tygodnia, Bartus przytulacz, cycolub i ogólnie sam niet, najlepiej u mamusi do tego drzemki kilkuminutowe teraz wykąpany, najedzony, spi

wybaczcie, ze sie nie odnosze, nadrobiłam, ale musze sie ogarnąc i dom troszke bo jutro maluch pewnie znowu bedzie naręczny

aha, padłam po przeczytaniu tego tytułu

Neti- ale synus

jak wymalowane te nasze wątkowe dzieciątka

Iffonka, nie smutaj, jeszcze tylko troszkę, my tez sie denerwowałyśmy i nie mogłymy doczekac sie naszych bobasów
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:35   #3674
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
A, zapomniałabym moje słodkości
CUDO

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
powiem wam, że ta sytuacja mnie przerasta, no nie daję już rady...
O jezuniu STRASZNIE MI PRZYKRO TRZYMAM KCIUKI ZA WAS

Cytat:
Dziewczyny, fewcia juz nie potrzebuje kciukow, bo: Blanka jest juz z nami Przyszla na swiat dzisiaj o 9 05. Nasze 3650g i 58 cm szczescia!
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Meduzza, jakbym o sobie czytała, mój jeden palec też tam na początku nie wchodził a jak widziałam mężowego dżonego to ojezu, w panikę wpadałam jestem ciekawa, jakie będą kolejne razy po wczorajszym, hmm...

Cytat:
Cześć dziewczynki...juz jestesmy..w końcu!!!!!!!!
a to nasz Antoś..
Witajcie Śliczny Antoś

Cytat:
Dziewczyny po sn - nosicie pasy poporodowe?
Ja noszę

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
i mam dokladnie tak samo jak wychodze na maaax 2h i zostawiam malą z tż to bedac gdzies mysle ciagle o małej a jak wracam to doslownie malo co a bym biegła do domu... czyli nie jestem wariatką?
Mam dokładnie TAK SAMO
Stary 2013-02-25, 20:39   #3675
BlackSanctum
Zakorzenienie

Deli, byłam, a co? Co prawda, nie na wszystkich zajęciach, ale byłam.

Dziewczyny, ale po co wybudzać maluszki? Nie róbcie tak. One się same upomną o jedzenie, nie ma co wybudzać, bo tylko je rozzłościcie. Ja mojej nigdy nie wybudzam, a potrafi pospać nawet 6h.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 20:46   #3676
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: ja też prawie biegnę - zwłaszcza jak byłam teraz pierwszy raz na uczelni na pełnym zjeździe, czyli nie było mnie do wieczora.

A jeszcze wczoraj : dałam cynk Tż że już do domu wracam. Za 15 minut dzwoni Tż, i pyta czy jestem daleko, bo małą dopadła głodzilla, właśnie się obudziła i nie wie czy robić mm, czy lepiej poczekać chwilę na mnie i ja ją nakarmię swoim. Byłam już niemal pod domem, uslyszałam w tej słuchawce płacz malutkiej, wpadłam i od razu do karmienia. I autentycznie mi łzy w oczach stanęły, że ona głodna a mnie nie ma, jak tak przylgnęła do mnie tym swoim małym ciałkiem i zaczęła pić zachłannie.

Czy któraś z Was odciąga pokarm i przechowuje go?
Bo zamierzam zbierać, żeby dawać małej jak jestem na uczelni.

Większość z Was wtedy daje mm - i planujecie wyrzucać do kosza ledwo rozpoczęte opakowania mm? Bo to strasznie krótko ważne jest.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Co do wybudzania: jeśli to noworodek taki jak u Neti i nie je ponad 6 godzin - to ja bym jednak obudziła niestety. Ale - w przypadku takich maluchów wystarczy tylko przystawić, może się uda na śpiocha nakarmić i dziecko dalej będzie spało.
Nam, w pierwszych dobach jak mała uczyła się ssania i ważne było by nie traciła na wadze - położne kazały budzić - w dzień. W nocy bym nie budzila.
Stary 2013-02-25, 20:59   #3677
bokeh
Zakorzenienie

4h snu nieprzerwanie?

moja to 2h w nocy 3h max.... eh
Stary 2013-02-25, 21:07   #3678
e_vel
Wtajemniczenie

hej, nie mam za nic czasu dlatego rzadko zaglądam. Mamusiom gratuluję
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:13   #3679
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Jeszcze się nawet nie zapisałam, wypadło mi z głowy,a u nas dziś w nocy minie 5 tygodni od porodu.

Co do bluzek, wiesz..nie mierzyłam ich na sobie, więc nie wiem co na to mój brzuch... chyba jest z nim trochę lepiej, ale nadal jest nie taki jeszcze. Pociesza mnie tylko, że to nie skóra luźna bo jest raczej twardy, po prostu wydęty trochę...( i ten rozstęp mięśni, mniejszy mam ale jest).

Co ci Delicjanko ginek mówił odnośnie ćwiczeń po cc? jak długo nie można??

AA Lenova bo bym zapomniała : smaruję bliznę contratubexem i przy okazji przejeżdżam po tych kilku moich rozstępach w dole brzucha i wiesz, że są dużooo mniej widoczne? A stosuję dopiero niecałe 3 tygodnie tą maść. Nie wiem czy to ona działa czy te rozstępiki były płytkie dość i skóra się regeneruje trochę??

Padło tu ostatnio pytanie o staniki do karmienia. Kupiłam, żeby mieć na noc - ten co polecała Lady z Atlantica za 39.90 czarny. Do spania jest bardzo okej - trzyma, ale nic mnie nie uwiera w mostek i nie brudzę ciuchów,
ja jeszcze tez nie byłam, jeszcze kurna leci ze mnie;/;/ ale za tydzien/dwa maxymalnie ide na kontrole. Co do cwiczen- jak bylam u ginki 2 tyg po porodzie podziękować jej to zapomnialam zapytac;p ale teraz na pewno zapytam glownie mi chodzi o bieganie i moze ten skalpel?? teraz duzo o tym mowia;p a i jeszcze A6W bym chciala, ale wiem ze na pewno nie wczesniej niz za pół roku to cwiczenie.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ale po co wybudzać maluszki? Nie róbcie tak. One się same upomną o jedzenie, nie ma co wybudzać, bo tylko je rozzłościcie. Ja mojej nigdy nie wybudzam, a potrafi pospać nawet 6h.
i cio, sciagalaas pokarm? czy mm?? ja nie wiem mi cyce chyba wybuchną przez 7 h w szkole;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-25, 21:14   #3680
iffonka7
Zadomowienie

Dziękuje za dobre słowo jesteście kochane

Nancy ja też trzymam kciuki żeby u ciebie się rozwineło.

Debrah a jak byłaś cały dzień na uczelni to musiałaś odciągać pokarm czy wytrzyma cały dzień?
Stary 2013-02-25, 21:16   #3681
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki...juz jestesmy..w końcu!!!!!!!!
a to nasz Antoś..
Witajcie, cudny

Cytat:
I co ? I jedno wielkie nic.

Jestem po wizycie u ginki, rozwarcie ciągle na 2 cm. Jutro mam iść na ktg.

Tylko po co mi na ostatniej wizycie mówiła że jak do 25 nie urodzę to mnie położy w szpitalu?

Jestem zła, okropnie zła.

Najpierw leżenie w szpitalu od 30 tc bo szyjka się skraca a teraz............. brak mi słów.
Spokojnie, niestety zazwyczaj tak bywa.

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
kurde łeb mi dziś peka czuję się fatalnie czym można sobie podnieść ciśnienie? kawę już jedną wypiłam
Miałam tak samo, aż z bólu mi niedobrze było. Musiałam wziąć 2 apapy.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Noworodki nie powinny dłużej nie jeść niż ok 4h w dzień, najlepiej co 3. Trzeba tego pilnować żeby na wadze nie zeszły. Takim starszym niemowlakom można pozwolić pospać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:17   #3682
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
troszkę cichutko tu u nas, pewnie wszystkie dzieciaczki w kąpieli
ja się zbieram, trzymajcie jutro za nas kciuki
Zgadlas

Cytat:

Większość z Was wtedy daje mm - i planujecie wyrzucać do kosza ledwo rozpoczęte opakowania mm? Bo to strasznie krótko ważne jest.
Ja dzis wychodzilam (co prawda na krotko), odciagnelam 90ml. Walcze z mm jak sie da i robie wszystko, zeby nie musiec go uzywac.

Jak bede szla na uczelnie tez chce odciagac. A dopiero w razie jak Maly sie tym nie naje, to TZ zrobi mu mm.

A jesli chodzi o przechowywanie to raczej w temp.pokojowej, czyli odciagac bede na biezaco. Nie mam nawet zamrazalnika.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-02-25 o 21:26
Stary 2013-02-25, 21:21   #3683
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za dobre słowo jesteście kochane

Nancy ja też trzymam kciuki żeby u ciebie się rozwineło.

Debrah a jak byłaś cały dzień na uczelni to musiałaś odciągać pokarm czy wytrzyma cały dzień?
Tak, musiałam odciągać - po 4h autentycznie bolało, piekły mnie też sutki. Jak poszłam do łazienki to prawie kapało ze mnie

Cytat:
ja jeszcze tez nie byłam, jeszcze kurna leci ze mnie;/;/ ale za tydzien/dwa maxymalnie ide na kontrole. Co do cwiczen- jak bylam u ginki 2 tyg po porodzie podziękować jej to zapomnialam zapytac;p ale teraz na pewno zapytam glownie mi chodzi o bieganie i moze ten skalpel?? teraz duzo o tym mowia;p a i jeszcze A6W bym chciala, ale wiem ze na pewno nie wczesniej niz za pół roku to cwiczenie.

i cio, sciagalaas pokarm? czy mm?? ja nie wiem mi cyce chyba wybuchną przez 7 h w szkole;p
Ściągałam, ale wylałam go bo nie miałam w czym przechować. Pojemniki kupiłam w niedzielę dopiero. I mam w planie ściągać i może mrozić i zostawiać małej. Tylko nie wiem jaki sobie system obrać, zjazdy na uczelni mam co 2 tygodnie.

Delicjanko : 7h na uczelni bez odciągania nie dasz rady raczej, niestety.
Stary 2013-02-25, 21:26   #3684
nafiyqa
Zakorzenienie

Debrah, moze jak nie chcesz kupowac calej paczki to sprobuj: http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...e._plynne.html ? Choc podejrzewam, ze cenowo wyjdzie podobnie, bo drogie to...

Stary 2013-02-25, 21:27   #3685
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Przeczytałam was ale nie mam mocy : od 16:30 do teraz Dorka nie spała, boję się nawet zajrzeć do pokoju. Właściwie to spała tylko niecałe 2h na spacerze W efekcie - ryk nie z tej ziemi przez 3h ze zmęczenia usnąc nie umiała.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:28   #3686
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

ja jutro jade do gienia, nie wiem ile mi zejdzie wiec sciagnelam przed południem 90 ml i trzymam w lodówce, mozna chyba? bo jak nie to jutro rano bede sciagac na nowo.

powiem szczerze, ja nigdy nie mialam nawet kupionego mm.... nawet w czasie ryzysu laktacyjnego (2 dni) gdzies po 3 tygodniu.... maly wisiał wtedy na cycu bez przerwy ale sie zaparłam i powiedziałam, ze nigdy w zyciu skoro ja jestem w stanie go wykarmic bardzo duzo dąły mi wskazówki udzielane tu na wątku i nie zwątpiłam w siebie jako w matke karmiacą teraz Bartus sie najada, a w piersi jeszcze zostaje mleko a na wadze przybiera pięknie, wychwalony przez pediatre- takze czuje sie bardzo dowartosciowana
Stary 2013-02-25, 21:33   #3687
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, musiałam odciągać - po 4h autentycznie bolało, piekły mnie też sutki. Jak poszłam do łazienki to prawie kapało ze mnie

Ściągałam, ale wylałam go bo nie miałam w czym przechować. Pojemniki kupiłam w niedzielę dopiero. I mam w planie ściągać i może mrozić i zostawiać małej. Tylko nie wiem jaki sobie system obrać, zjazdy na uczelni mam co 2 tygodnie.

Delicjanko : 7h na uczelni bez odciągania nie dasz rady raczej, niestety.
wiem, wiem kochana, dzisiaj po 4 mialam cyce jak donice. Dobrze ze mam 7 minut samochodem do domu, to bede sie urywac z 15 minut z zajec do domu odciagnac i dalej na zajecia. Bo nie wyobrazam sobie tego robic w szkolnej lazience, no nie i juz.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja jutro jade do gienia, nie wiem ile mi zejdzie wiec sciagnelam przed południem 90 ml i trzymam w lodówce, mozna chyba? bo jak nie to jutro rano bede sciagac na nowo.

powiem szczerze, ja nigdy nie mialam nawet kupionego mm.... nawet w czasie ryzysu laktacyjnego (2 dni) gdzies po 3 tygodniu.... maly wisiał wtedy na cycu bez przerwy ale sie zaparłam i powiedziałam, ze nigdy w zyciu skoro ja jestem w stanie go wykarmic bardzo duzo dąły mi wskazówki udzielane tu na wątku i nie zwątpiłam w siebie jako w matke karmiacą teraz Bartus sie najada, a w piersi jeszcze zostaje mleko a na wadze przybiera pięknie, wychwalony przez pediatre- takze czuje sie bardzo dowartosciowana
ja kupilam i wyrzucilam cale praktycznie bo mala tylko 30 ml wypila. Tez sie zaparlam ze bede karmic cycemitd. Ale niestety gadanie ciagle tzta i tesciowej ze glodna itd zrobilo swoje;] a na uczelni jak bede to niestety nie dam rady odciagac i mrozic, chyba ze jak bede po tych dluzszych zajeciach i bede odciagac i to mrozic? moze to zda egzamin, chociaz ja bede w szkole hmm rzadko ;p przynajmniej teraz.Mysle zeby od kwietnia juz tak byc bardziej na bieżąco.
a w czerwcu/lipcu obrona aaaaaaaaaaaa

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-02-25, 21:36   #3688
sylwietta1988
Zakorzenienie

aaaa Lekarze
Malaszynskiego wielbie nawet z podwójnym podbródkiem
Stary 2013-02-25, 21:37   #3689
BlackSanctum
Zakorzenienie

No moja po urodzeniu nie spała aż tak długo, tzn maks 3h, ale teraz jej się zdarza 6h... Wszędzie czytałam, w różnych poradnikach (i nie mówię tu o internecie), żeby nie wybudzać maluszków, bo wiadomo, że nie każda ich drzemka będzie długo trwała, następna może potrwać 30 minut i znów będą chciały jeść, więc się wyrówna. Każdy mówi co innego. Jak zawsze zresztą - w każdej kwestii są podzielne zdania: czy to na temat pielęgnacji, czy na temat karmienia... Co położna czy lekarz, to opinia - na tej zasadzie. Wkurzające.

Deli, nie ściągałam, bo wyszłam na krótko z domu, no i mam aktualnie kryzys laktacyjny i moje piersi malutko produkują.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-02-25 o 21:39
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-25, 21:42   #3690
litllesweetangel
Lurker ;)

bijkora- ona ma dopiero 10 dni wiec karmimy ja co 3h, dlatego sie przestraszylam ze byla tyle bez jedzonka. Nie karmie piersia z wlasnego wyboru- nie wytrzymywalam bolu podczas karmienia, mala strasznie poranila mi sutki. Bolalo nawet przez oslonki. Nie potrafila dobrze " sie przyssac" i konczylo sie moim i jej placzem. Planowalam inaczej, niestety na to cierpliwosci mi zabraklo

Lady u mnie czesto jest podobnie, ja nie daje rady a TZ bierze na raczki ponosi i dzidzia spokojnie zasypia.... Nie ma to jak u taty

Black trzeba wybudzac maluszki na poczatku bo one musza jesc co te pare godzin dzis mi to tlumaczyla polozna, ze spada im cukier i pozniej mozna miec problem z dobudzeniem... Moja sama sie nie budzi, glodna, kupa, siusiu a ona dalej spi :p

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości