|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Debrah na czczo do 100 a po 2 h do 140 mg/dl, nie mierzy się po 1 h. |
|
|
|
|
#3662 | ||
|
Rozeznanie
|
no to mi ulżyło, że sama nie jestem, ja też się staram niezbyt okazywać, ach te instynkty ![]() Cytat:
strasznie się sentymentalna zrobiłam jak chodzi i wspominanie czasów ciąży i porodu ![]() Cytat:
no ale my już mamy mniej więcej stałe pory karmienia, no i głównie już na mm. Ogólnie położna na sr mówiła, żeby karmić na żądanie ale nie rzadziej niż co 3 godziny. Natomiast w nocy nie wybudzam, niech śpi ![]() Zauważyłam że po jedzeniu Oliwier często płacze, mamy od początku Bebilon, tyle wcześniej karmiłam pół na pół, teraz już duża przewaga mm, nie wiem czy mleko przestało mu pasować? kupki robi w miarę normalnie, przynajmniej jedna na dzień, czasem więcej, nie wiem z czego to może wynikać
|
||
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaż jaka ![]() Ja od kąd siedze w domu to juz zrobilam jedno zamowienie z zary drugie ze stradivariusa i teraz kazdy sklep dla mnie musialby miec sprzedaz online ![]() i mam dokladnie tak samo jak wychodze na maaax 2h i zostawiam malą z tż to bedac gdzies mysle ciagle o małej a jak wracam to doslownie malo co a bym biegła do domu... czyli nie jestem wariatką? ![]() moja niunia nie chce spać husiam bujam spiewam tulam i nic teaz sobie lezymy obok siebie na łóżku...
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja takiego maluszka jednak bym wybudzala, tak co 3-3,5h. Jesli bylby starszy, to dawalabym mu spokoj. |
||
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku miałam wyrzuty, a teraz po prostu potrzebuję czasami wyjść i zobaczyć innych ludzi ale też max 2h mnie nie ma, bo tyle wytrzyma bez cyca ![]() a tak bym chciała się wybrać do fryzjera i ni ma jak
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Neti :brawo: za opis.
Debrah, robie tak samo, jak odkladam to w takiej samej pozycji, w jakiej zasnal. Maly plakal i w histerie wpadal, maz przyszedl, dziecko ululal i spi juz prawie 3 godz a ja caly dzien nie moglam sobie dac z nim rady..... i gdzie ta magicznie uspokajajaca sila cyca?
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w weekend pojedziesz jak ktoś zostanie z maluszkiem? Bokeh: http://www.reserved.com/pl/collectio...swetry/X0018_2 na zdjęciu jakoś mało atrakcyjnie wygląda, ale ostatnio miała ją na sobie koleżanka i mnie "zaraziła" (nie ma nic przeciwko, że zapragnęłam również takiej) koronka świetnie wygląda. to bardziej cienki sweterek niż bluzka. I fajna też http://www.reserved.com/pl/collectio...sweaters/W3795 Moja niespokojna też, chyba faktycznie skok. Może dużo nie płacze,ale widzę taką ekscytację wszystkim przeplataną z niepokojem. Czy to, że częściej chce być przy piersi to też może być objaw skoku?? Bardzo często ją przystawiam dziś - nie je długo, ale wyraźnie się wycisza wtedy i zasypia. Teraz znowu to podziałało jak się obudziła niespokojna mam wrażenie, że nagle dociera do niej zbyt wiele naraz i ona nie wie co z tym zrobić. |
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ciagle sie smieje dzisiaj spokojniutki dzien, zaraz bede kąpać
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bluzek, wiesz..nie mierzyłam ich na sobie, więc nie wiem co na to mój brzuch... chyba jest z nim trochę lepiej, ale nadal jest nie taki jeszcze. Pociesza mnie tylko, że to nie skóra luźna bo jest raczej twardy, po prostu wydęty trochę...( i ten rozstęp mięśni, mniejszy mam ale jest). Co ci Delicjanko ginek mówił odnośnie ćwiczeń po cc? jak długo nie można?? AA Lenova bo bym zapomniała : smaruję bliznę contratubexem i przy okazji przejeżdżam po tych kilku moich rozstępach w dole brzucha i wiesz, że są dużooo mniej widoczne? A stosuję dopiero niecałe 3 tygodnie tą maść. Nie wiem czy to ona działa czy te rozstępiki były płytkie dość i skóra się regeneruje trochę?? Padło tu ostatnio pytanie o staniki do karmienia. Kupiłam, żeby mieć na noc - ten co polecała Lady z Atlantica za 39.90 czarny. Do spania jest bardzo okej - trzyma, ale nic mnie nie uwiera w mostek i nie brudzę ciuchów, |
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
troszkę cichutko tu u nas, pewnie wszystkie dzieciaczki w kąpieli
![]() ja się zbieram, trzymajcie jutro za nas kciuki ![]() iffonka oby u Ciebie też coś się ruszyło
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami też sobie nie radzę,mąż go przejmuje i jak ręką odjął ![]() Fewcia-gratuluję ![]() Mój synek wczoraj przebił samego siebie-usnał nam o 19 a obudzil sie dopiero o 2 Przez to nie został wykąpany nawet ![]() Poza tym wczoraj sie z nim ważyłam i wychodzi że mój maluch ma już koło 5 kg a ma miesiąc i 2 dni Dziś wyrwałam sie na zakupy bo nie miałam już w czym chodzić nawet. Kupiłam super stanik,w końcu wygodny i fajne spodnie. Dzień ogolnie udany tylko padam na pyszczek już. A no i małemu kupiliśmy fotelik w końcu Dziś był w nim bujany i widze że bardzo mu sie podoba
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39444451]Lady można
ja zaraz po powrocie do domu brałam, pytałam położnej pro forma tylko, bo już nawet Agatka jako maluszek 2,5 miesięczny dostawała. A w takich sytuacjach w aptece ręce opadają...Badzia, po 5 tygodniu. Potem 7-9.[/QUOTE] u nas wlasnie skok rozwojowy 7-9 tygodnia, Bartus przytulacz, cycolub i ogólnie sam niet, najlepiej u mamusi do tego drzemki kilkuminutowe teraz wykąpany, najedzony, spi wybaczcie, ze sie nie odnosze, nadrobiłam, ale musze sie ogarnąc i dom troszke bo jutro maluch pewnie znowu bedzie naręczny ![]() aha, padłam po przeczytaniu tego tytułu Neti- ale synus jak wymalowane te nasze wątkowe dzieciątka ![]() Iffonka, nie smutaj, jeszcze tylko troszkę, my tez sie denerwowałyśmy i nie mogłymy doczekac sie naszych bobasów |
|
|
|
#3674 | |||
|
Zakorzenienie
|
O jezuniu STRASZNIE MI PRZYKRO TRZYMAM KCIUKI ZA WAS Cytat:
Cytat:
Witajcie Ja noszę Cytat:
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, byłam, a co?
Co prawda, nie na wszystkich zajęciach, ale byłam. Dziewczyny, ale po co wybudzać maluszki? Nie róbcie tak. One się same upomną o jedzenie, nie ma co wybudzać, bo tylko je rozzłościcie. Ja mojej nigdy nie wybudzam, a potrafi pospać nawet 6h.
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh: ja też prawie biegnę - zwłaszcza jak byłam teraz pierwszy raz na uczelni na pełnym zjeździe, czyli nie było mnie do wieczora.
A jeszcze wczoraj : dałam cynk Tż że już do domu wracam. Za 15 minut dzwoni Tż, i pyta czy jestem daleko, bo małą dopadła głodzilla, właśnie się obudziła i nie wie czy robić mm, czy lepiej poczekać chwilę na mnie i ja ją nakarmię swoim. Byłam już niemal pod domem, uslyszałam w tej słuchawce płacz malutkiej, wpadłam i od razu do karmienia. I autentycznie mi łzy w oczach stanęły, że ona głodna a mnie nie ma, jak tak przylgnęła do mnie tym swoim małym ciałkiem i zaczęła pić zachłannie. Czy któraś z Was odciąga pokarm i przechowuje go? Bo zamierzam zbierać, żeby dawać małej jak jestem na uczelni. Większość z Was wtedy daje mm - i planujecie wyrzucać do kosza ledwo rozpoczęte opakowania mm? Bo to strasznie krótko ważne jest. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Co do wybudzania: jeśli to noworodek taki jak u Neti i nie je ponad 6 godzin - to ja bym jednak obudziła niestety. Ale - w przypadku takich maluchów wystarczy tylko przystawić, może się uda na śpiocha nakarmić i dziecko dalej będzie spało. Nam, w pierwszych dobach jak mała uczyła się ssania i ważne było by nie traciła na wadze - położne kazały budzić - w dzień. W nocy bym nie budzila. |
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
4h snu nieprzerwanie?
![]() moja to 2h w nocy 3h max.... eh
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, nie mam za nic czasu
dlatego rzadko zaglądam. Mamusiom gratuluję
|
|
|
|
#3679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i cio, sciagalaas pokarm? czy mm?? ja nie wiem mi cyce chyba wybuchną przez 7 h w szkole;p
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za dobre słowo
![]() Nancy ja też trzymam kciuki żeby u ciebie się rozwineło. Debrah a jak byłaś cały dzień na uczelni to musiałaś odciągać pokarm czy wytrzyma cały dzień?
|
#3681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, cudny
![]() Cytat:
Cytat:
Noworodki nie powinny dłużej nie jeść niż ok 4h w dzień, najlepiej co 3. Trzeba tego pilnować żeby na wadze nie zeszły. Takim starszym niemowlakom można pozwolić pospać. |
||
|
|
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak bede szla na uczelnie tez chce odciagac. A dopiero w razie jak Maly sie tym nie naje, to TZ zrobi mu mm. A jesli chodzi o przechowywanie to raczej w temp.pokojowej, czyli odciagac bede na biezaco. Nie mam nawet zamrazalnika. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-02-25 o 21:26 |
||
|
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Delicjanko : 7h na uczelni bez odciągania nie dasz rady raczej, niestety. |
||
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, moze jak nie chcesz kupowac calej paczki to sprobuj: http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...e._plynne.html ? Choc podejrzewam, ze cenowo wyjdzie podobnie, bo drogie to...
|
|
|
|
#3685 |
|
Konto usunięte
|
Przeczytałam was ale nie mam mocy : od 16:30 do teraz Dorka nie spała, boję się nawet zajrzeć do pokoju. Właściwie to spała tylko niecałe 2h na spacerze
W efekcie - ryk nie z tej ziemi przez 3h ze zmęczenia usnąc nie umiała.
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem szczerze, ja nigdy nie mialam nawet kupionego mm.... nawet w czasie ryzysu laktacyjnego (2 dni) gdzies po 3 tygodniu.... maly wisiał wtedy na cycu bez przerwy ale sie zaparłam i powiedziałam, ze nigdy w zyciu skoro ja jestem w stanie go wykarmic bardzo duzo dąły mi wskazówki udzielane tu na wątku i nie zwątpiłam w siebie jako w matke karmiacą teraz Bartus sie najada, a w piersi jeszcze zostaje mleko
|
|
|
|
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
a w czerwcu/lipcu obrona aaaaaaaaaaaa
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa Lekarze
Malaszynskiego wielbie nawet z podwójnym podbródkiem |
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
No moja po urodzeniu nie spała aż tak długo, tzn maks 3h, ale teraz jej się zdarza 6h... Wszędzie czytałam, w różnych poradnikach (i nie mówię tu o internecie), żeby nie wybudzać maluszków, bo wiadomo, że nie każda ich drzemka będzie długo trwała, następna może potrwać 30 minut i znów będą chciały jeść, więc się wyrówna. Każdy mówi co innego.
Jak zawsze zresztą - w każdej kwestii są podzielne zdania: czy to na temat pielęgnacji, czy na temat karmienia... Co położna czy lekarz, to opinia - na tej zasadzie. Wkurzające. Deli, nie ściągałam, bo wyszłam na krótko z domu, no i mam aktualnie kryzys laktacyjny i moje piersi malutko produkują. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-25 o 21:39 |
|
|
|
#3690 |
|
Lurker ;)
|
bijkora- ona ma dopiero 10 dni wiec karmimy ja co 3h, dlatego sie przestraszylam ze byla tyle bez jedzonka. Nie karmie piersia z wlasnego wyboru- nie wytrzymywalam bolu podczas karmienia, mala strasznie poranila mi sutki. Bolalo nawet przez oslonki. Nie potrafila dobrze " sie przyssac" i konczylo sie moim i jej placzem. Planowalam inaczej, niestety na to cierpliwosci mi zabraklo
![]() Lady u mnie czesto jest podobnie, ja nie daje rady a TZ bierze na raczki ponosi i dzidzia spokojnie zasypia.... Nie ma to jak u taty ![]() Black trzeba wybudzac maluszki na poczatku bo one musza jesc co te pare godzin dzis mi to tlumaczyla polozna, ze spada im cukier i pozniej mozna miec problem z dobudzeniem... Moja sama sie nie budzi, glodna, kupa, siusiu a ona dalej spi :p
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

i za dużo nie urosła w brzuszku 

kupki robi w miarę normalnie, przynajmniej jedna na dzień, czasem więcej, nie wiem z czego to może wynikać
Ja mam inteligo, i karta visa od nich powinna przejść, bo w internetowej bershce itp normalnie zamawiałam.

a ja caly dzien nie moglam sobie dac z nim rady..... i gdzie ta magicznie uspokajajaca sila cyca?

ja zaraz po powrocie do domu brałam, pytałam położnej pro forma tylko, bo już nawet Agatka jako maluszek 2,5 miesięczny dostawała. A w takich sytuacjach w aptece ręce opadają...