|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, ja mam podobnie, jak mała się nie najada z obu piersi, to dokarmiam mm. W przerwach między karmieniami dużo piję - nie trzeba herbatek na laktację, bo one nie działają wg wszystkich położnych, które o to pytałam, wystarczy nawet sama woda mineralna, liczy się po prostu ilość płynów...
Mitabe, dziękuję. Najpierw kosmiczny ból sutków, potem mała miała problem z chwyceniem sutka, potem mi się zrobił zator, a teraz ten problem z ilością mleka, ehh.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-02-26 o 07:44 |
|
|
|
#3723 |
|
Rozeznanie
|
Bokeh mi się wydaje że niektóre dzieciaczki to chyba coś dostają na ten sen i śpią po tyle godzin
nie mogę się doczekać takiej nocy u nas.---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Debrah te piekące sutki to dlatego że myślałaś o małej, bądz była głodna- taka telepatia ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39455118]Przeczytałam was ale nie mam mocy : od 16:30 do teraz Dorka nie spała, boję się nawet zajrzeć do pokoju. Właściwie to spała tylko niecałe 2h na spacerze W efekcie - ryk nie z tej ziemi przez 3h ze zmęczenia usnąc nie umiała.[/QUOTE]moja mała też bardzo mało spi w dzień i tak ok 17 zaczyna się krzyk, ale i uśpić jest ciężko, wczoraj zasnęła dopiero o 21 a tak to tylko ręce i bujanie, jak przysnęła to na 2 min i dalej bujanie. my jesteśmy akurat w skoku wiec mamy jeszcze inne atrakcje ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- ale dużo chłopców w wątku marzec-kwiecien
|
#3724 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kochana ze szkołą było hmm... różnie. W pierwszych terminach egzaminów nie podeszłam, nie dałam rady ( może bym dała gdyby nie bylo drugiego terminu ) na drugie terminy uczylam się tak- dzidzia w wózku- bujanie , ja z notatkami w ręku i czytanie na głos :P ostatni egzamin był ciężki, nie miałam jak sie uczyć bo baba mi kazała przyjsc w weekend, tzt przyjechal to musialam i tztem sie zająć ;p no i tak zaczelam sie uczyc dopiero o północy. później od 4 rano, zaliczyłam.. co do laktacji, ja swoja ostatnio troche podkrecilam wlasnie laktatorem i herbatkami, myslalam ze dam rade odciągac zeby miala dzidzia co jesc jak bede na uczelni, no ale nie dam rady, musialabym co chwile siedziec i odciagac;p ale na brak pokarmu nie narzekam, bo dzidzia najedzona pod sam korek;p hah Cytat:
i mnostwo całusków moja zasnela po 22 i tak sobie kimała do 5.30
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za te ktore nie urodzily (chyba juz ich malutko zostalo) ![]() wybaczcie ze nie nadrobie ani nie odpisze bo sporo napisalyscie od czasu kiedy bylam ![]() mi sie zepsul komputer - znowu dorwalam dzis mezowego no ale nie zawsze sie da.. Nam tez juz miesiec minal 2 dni temu, maly przybral mi w 1 miesiec 1600g wiec wazy 4400g a dopiero co taka kruszynka byla ![]() postram sie jakies jego zdjecie pozniej do klubu wrzucic
|
#3727 |
|
Rozeznanie
|
Delicjanko u mnie mała jest w skoku 5 tydz i teraz zjada 60ml, 90 z przerwami i krzykiem, niekiedy tylko 30 więc jak ona ma się najeść? Mam nadzieję że to już minie bo trzeba cierpliwości żeby ją nakarmić.
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Eff to fajnie rośnie. moja przez 5 tyg 1400g i to mi się wydawało dużo.
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tyle sciagnełam bo sie nie spodziewałam, ze bedzie trzeba wiecej, na szczescie przyjechalismy kwadrans po tym, jak zjadl z butli wiec od razu sie przyssal ![]() Cytat:
Mały relaksuje sie w lezxaczku pojedzony, przwiniety i bączuruje , troszke dzisiaj pokimalismy rano, dopiero wstałam zebrało mu sie na rozmowy po karmieniu o 4 i do 6 kulalismy sie po sypialni dzisiaj gien ciekawe co powie- swoją drogą to chyba chciałabym usłyszec ze mam bana na bunga bunga, ale 2 miechy "po" to chyba raczej niemozliwe ![]() a boje sie tego bunga bunga jak diabeł swieconej wody
|
||
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
mój spioszek wczoraj po poludniu
|
|
|
|
#3730 |
|
Rozeznanie
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja na swojego nie narzekam ale u Ciebie to normalnie cud miod i malina! ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- chyba mi ucielo 90% posta, ehhh juz nie mam sily na ponowne pisańsko wybaczcie |
||
|
|
|
#3732 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I tak sobie myślę, że tym co nie muszą zawodowo to się chce kształcić, a takim położnym nie - szok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie urok... :/ u mnie co prawda kryzysów czy problemów z piersiami nie, ale za to musze uważać co jem ![]() Cytat:
Mały, szczęśliwy budda
|
|||||||
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() NIEMOZLIWE! Wyspałam się ![]() Daria zasnęła o 22!! Potem obudzila sie o 3 a potem o 6 Jadę dziś do mamy Pomoże mi i trochę sobie dychnę ![]() Cytat:
http://www.vitispharma.pl/vita_kd_45.php
|
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
czy macierzyński wypłacany jest za pełny miesiąc czy może być ponad miesięc, jak miałyście?
już wiem dodzwoniłam się
Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2013-02-26 o 10:09 |
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Ale błogi wyraz twarzyczki
![]() Uśpiłam młodego, mam nadzieję że na dłużej niż 10 minut. Znów cyrkuje przy jedzeniu. Nie mam cierpliwości. Mama w końcu miała dziś przyjechać, po 2 tygodniach nieobecności, już plany z mężem zrobiliśmy, że zostanie na godzinę i posiedzi, odciągnęłam mleko. A ona mi dzwoni że wpadnie na chwilę o 11 i nie będzie siedzieć. Załamka. A u mojej siostry to po 2 tygodnie potrafiła siedzieć i pomagać. Jak najbardziej była potrzebna nigdy jej nie było. Mały zachorował, dostał kataru i był bardzo wymagający to się już nie pojawiła. Strasznie to przykre jest. |
|
|
|
#3737 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście już mi przechodzi. Gardło już nie boli jeszcze mam nochol opuchnięty, ale już lepiej. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39444029]Ja przeszłam zapalenie krtani, żarłam cukierki tantum verde, można/ I psikać tez tv można. I ogólnie polecam pytać pediatrę o leki,a nie pierwszego kontaktu, podejrzewam że ogólnie można to co dzieciom się przepisuje przecież.[/QUOTE] Też sobie popsikałam ostatnio tantum verde kilka razy. Cytat:
Ohoho to szybko, tzn,. nie znam się ale tak mi się wydaje
|
|
#3738 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Ciebie i Antosia Wyobrażam sobie jak się czujesz biedulko. No ale w końcu urodzisz, już kilka dziewczyn na tym wątku to udowodniło Trzymaj się i nie denerwuj za bardzo |
||
|
|
|
#3739 |
|
Rozeznanie
|
Po jakim czasie od cc można iść na solarium?
Wiosna idzie wypadałoby się wziąć za siebie ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Dostałam więcej i nie wiedziałam za ile to jest. ale się zgadza bo końcówka stycznia + luty akurat w moim przypadku
|
#3740 | |
|
Rozeznanie
|
U nas dziś była ciężka noc. Mały sobie smacznie spał od 22 i około 1 obudził się na jedzenie jak mniej więcej zazwyczaj, tylko, że to co było potem już nie było jak zazwyczaj i oby nie bywało, tzn. po jedzeniu wzięłam go do odbicia, odbiło się, a potem jakoś tak zwymiotował, że aż w głeboko w nosie mu się to znalazło, i co? nos zatkany, charczał biedactwo, złościł się bo nie mógł oddychać, mąż go nosił na brzuszku, psiknęłam mu wodą morską, żeby mu tam trochę przeczyściło, ale to mu jakoś głeboko musiało wpaść, bo tam biedactwo charczał noskiem. Dopiero o gdzieś po 3 udało mi się go uspokoić i uśpić. Teraz jest chyba wymeczony i śpi sobie na brzuszku u mnie na łóżku.
Rano się zaczęłam zastanawiać, czy nie złapał ode mnie kataru, bo furczał noskiem, ale teraz sobie myślę, że to jeszcze z tej nocnej akcji mu się tam nie do końca wyczyściło. Zresztą jak śpi to ładnie oddycha noskiem, a jak się budzi i zaczyna trochę denerwować to charczy. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz nie wiem moja mała super zasypia na mnie przy mnie itp a jak ją odkładam to od razu oczy otwarte i pospane.... teraz tez przy cycku zasnela poczekalam z 15 min odlozylam do lozeczka i krzyk jak te wasze dzieci tyle spia??? ![]() ma ktoras z was taki ? http://allegro.pl/nowosc-laktator-ph...028106752.html
|
|
#3743 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy do sciagania musza byc twarde piersi?? Cytat:
i czy na noc macie cos spioszki ktore robia za pizamka a rano przebieracie w co innego?? Cytat:
mam tez D w kropelkach za 4,50zł a polozna mi mowila ze jednej dziewczynie sie zdarzylo ze jej kapsulka wpdla do buzi dziecka slicznosci ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- my dzis o 10 wstalysmy, bo sie przestawiamy bo tak wstawalysmy 12, 12:30 |
|||
|
|
|
#3744 |
|
Rozeznanie
|
szaja mam pytanko;
moja mała troszke kicha i pokasłuje, byłam z nią u lekarza, zbadała ją i powiedziała że nic jej nie jest, ale ja widzę że jest troszkę przeziębiona, w nocy jej żęzi, robię inhalacje, mama kazała mi podać 1,5 ml paracetamolu, co o tym myślisz? Dodam też że PANI DOKTOR bardziej się interesowała tym dlaczego nie karmię piersią niż moim dzieckiem. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- my przeważnie kąpiemy się co 2 dzień i nie mamy piżamki
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
O ja
JA też się wyspałam Mały (standardowo )ok 23 zasnął obudził się przed 3, potem po 5, ale nie na am am tylko żeby się poprzytulać, przed 7 na jedzonko, jak tata do pracy szedł i pospaliśmy przytuleni do 9:30 Teraz sobie leży, macha grabusiami i: "Ło, Ło, Ło" Ja w końcu przestałam się biczować, że karmimy go mm. Cyca też dostaje, a widzę, że po tym pepti mu jest lepiej. Jedyne co to po mm kupsztal rzadziej, a on się upiera że po każdym jedzeniu i gapi się na nas, czerwony się robi i marszczy czoło a wczoraj leżał w foteliku, ja idę przez pokój, myślę, co tak wali.. Ten Małpiszonek się śmieje, ja go biorę, a tam papmper przekichany, śpiochy, kocyk a jaki zadowolony bo dupę w misce myliśmy ![]() Neti, gratuluję, jaki duży chłopak ![]() Dawid waży w 7 tygodniu (dziś skończony ) 5,5 kg Klocuch
|
|
|
|
#3746 |
|
Konto usunięte
|
ale po co paracetamol
to lek p. bólowy i p. gorączkowy TYLKO. To tak, jakbys apap brała bo MOŻE głowa cię rozboli. To na żadne przeziębienie nie działa Natomiast przy wszelkich przeziębieniach wskazane jest podawanie witaminy C, jest Juvit C w kropelkach, bodajże 10 kropli podawałam. Nadmiar wydalany jest z moczem, więc nie przedawkujesz.---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Możesz 5 kropli rano i wieczorem. |
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
wow!!! to niezla waga!
![]() a w jakich proporcjach i jak czesto karmisz "Malenstwo"?
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Butle dostaje tak jak zalecają w 2 miesiącu czyli 120 ml (zwykle 20-30 ml zostawia) W nocy jak się obudzi to cyc, rano też, natomiast w ciągu dnia jak mi przy cycu świruje to butla no to jak zje, to dopiero po ok. 3 godzinach kolejne am. I to zależy od jego humorów, ostatnio to właśnie w ciągu dnia butle, a w nocy i rano cycy
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytam sie bo ta waga mnie zaskoczyla, no i te ml! moj jak juz dostanie butle po cycu to wypija 45-50ml i sie martwie czy za malo nie je niby monitoruje wage na bezaco i mlody przyiera ale nie wiem czy nie za malo.... ehhh...
|
|
|
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie nieużywany). I jak dla mnie beznadziejny.Jakoś bardzo słabo przysysa się do piersi i nie umiem nim wogóle odciągać NIC A NIC. Mam na szczęscie drugi też ręczny MEDELA i jest SUPER. Cytat:
Jak nie kąpię to nalewam wodę przegotowaną do miseczki i tylko wacikami ją przemywam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Najpierw kosmiczny ból sutków, potem mała miała problem z chwyceniem sutka, potem mi się zrobił zator, a teraz ten problem z ilością mleka, ehh. 

W efekcie - ryk nie z tej ziemi przez 3h 
) na drugie terminy uczylam się tak- dzidzia w wózku- bujanie , ja z notatkami w ręku i czytanie na głos :P 
i trzymam kciuki za te ktore nie urodzily (chyba juz ich malutko zostalo) 

ciekawe co powie- swoją drogą to chyba chciałabym usłyszec ze mam bana na bunga bunga, ale 2 miechy "po" to chyba raczej niemozliwe

Robię inhalacje z rumianku i płukam gardło wodą z solą, ale nie wiem co mi jeszcze wolno?? Macie jakieś sposoby, albo co można mi ewentualnie zażyć przy karmieniu piersią??? A w ogóle to już jestem spragniona wiosny, słońca, już ta zima mnie denerwuje, szaro i szaro, oj brakuje mi słoneczka.
a ja caly dzien nie moglam sobie dac z nim rady..... i gdzie ta magicznie uspokajajaca sila cyca?