Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-26, 07:41   #3721
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jak Wam smyki zasypiają i śpią długo to je potem budzicie?? bo nie wiem czy jak mój śpi np od 14 do teraz ..to dobre rozwiązanie????
moja jeszcze tyle nie spała
Stary 2013-02-26, 07:43   #3722
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lenova, ja mam podobnie, jak mała się nie najada z obu piersi, to dokarmiam mm. W przerwach między karmieniami dużo piję - nie trzeba herbatek na laktację, bo one nie działają wg wszystkich położnych, które o to pytałam, wystarczy nawet sama woda mineralna, liczy się po prostu ilość płynów...

Mitabe, dziękuję. Dzwoniłam wczoraj do poradni laktacyjnej i powiedzieli mi prawie to samo, staram się jak mogę, ale na razie jest dupa blada, no cóż, może problem minie, a może nie, czas pokaże. Tak strasznie chciałabym bezproblemowo karmić piersią, a tu ciągle pod górkę. Najpierw kosmiczny ból sutków, potem mała miała problem z chwyceniem sutka, potem mi się zrobił zator, a teraz ten problem z ilością mleka, ehh.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-02-26 o 07:44
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 08:33   #3723
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
4h snu nieprzerwanie?

moja to 2h w nocy 3h max.... eh
Bokeh mi się wydaje że niektóre dzieciaczki to chyba coś dostają na ten sen i śpią po tyle godzin nie mogę się doczekać takiej nocy u nas.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Debrah te piekące sutki to dlatego że myślałaś o małej, bądz była głodna- taka telepatia

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39455118]Przeczytałam was ale nie mam mocy : od 16:30 do teraz Dorka nie spała, boję się nawet zajrzeć do pokoju. Właściwie to spała tylko niecałe 2h na spacerze W efekcie - ryk nie z tej ziemi przez 3h ze zmęczenia usnąc nie umiała.[/QUOTE]

moja mała też bardzo mało spi w dzień i tak ok 17 zaczyna się krzyk, ale i uśpić jest ciężko, wczoraj zasnęła dopiero o 21 a tak to tylko ręce i bujanie, jak przysnęła to na 2 min i dalej bujanie.
my jesteśmy akurat w skoku wiec mamy jeszcze inne atrakcje

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

ale dużo chłopców w wątku marzec-kwiecien
Stary 2013-02-26, 08:59   #3724
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
W jakiej formie podajecie wit.K i D?
Kapsulki czy kropelki? A moze jeden preparat zawierajacy obie witaminy?
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja mam kapsułki twist-off witamina D+K
ja tez kapsułki

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Debrah dzięki za tą maść postaram się ją kupić bo cepan mi nie odpowiada, to to może będzie lepsze. A muszę czymś smarować bo mam tendencję do bliznowca , moja blizną po wyrostku wygląda tragicznie.
Co do ćwiczeń to mi położona przy ściąganiu szwów mówiła że dopiero po pół roku... Załamka

Blanka cały dzień wczoraj dawała czadu, zaczęłam ją usypiać o 21 skończyłam o 1.30... Padam na pysk

Dziewczyny studiujące- kiedy macie czas na naukę? Bo ja czarno to widzę wszystko, mam 2 egzaminy w weekend a jeszcze nic nie umiem, Mała w ogóle nie da mi czasu, nie wiem co to będzie :-(
Właśnie teraz w weekend idę pierwszy raz do szkoły i mała zostaje z moja mama, tak się martwię jak one sobie poradzą bo mnie nie będzie w domu 12h.

Co do kp u mnie jest coraz gorzej, jeśli mam przerwę w kamieniu krótsza niż 4 h to bardzo mało pokarmu jest, mała się nie najada to kilku minutach ładnego ssania są nerwy płacz, daje druga pierś i historia się powtarza z cycow nic potem nie leci a mała krzyczy rączki gryzie.
Chciałam laktatorem ściągać to dopiero po 6h przerwy uda mi się 80 z obu piersi ściągnąć wielkim trudem.
Herbaty piję na laktacje, mała przystawiam i nic nie pomaga. Nie mam już siły ,chyba w większości już będzie mm w sumie lepsze to niż żeby mała głodna była.

kochana ze szkołą było hmm... różnie.
W pierwszych terminach egzaminów nie podeszłam, nie dałam rady ( może bym dała gdyby nie bylo drugiego terminu ) na drugie terminy uczylam się tak- dzidzia w wózku- bujanie , ja z notatkami w ręku i czytanie na głos :P
ostatni egzamin był ciężki, nie miałam jak sie uczyć bo baba mi kazała przyjsc w weekend, tzt przyjechal to musialam i tztem sie zająć ;p no i tak zaczelam sie uczyc dopiero o północy. później od 4 rano, zaliczyłam..

co do laktacji, ja swoja ostatnio troche podkrecilam wlasnie laktatorem i herbatkami, myslalam ze dam rade odciągac zeby miala dzidzia co jesc jak bede na uczelni, no ale nie dam rady, musialabym co chwile siedziec i odciagac;p

ale na brak pokarmu nie narzekam, bo dzidzia najedzona pod sam korek;p hah

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Bokeh mi się wydaje że niektóre dzieciaczki to chyba coś dostają na ten sen i śpią po tyle godzin nie mogę się doczekać takiej nocy u nas.

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------
edni post napisano o 07:58 ----------

taaaaaaaaaaaak, duza dawka jedzonka przed snem i mnostwo całusków
moja zasnela po 22 i tak sobie kimała do 5.30

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:04   #3725
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No tak...tylko kwestie pępka czy kąpeli ławiej mi olać...niż jedzenie - to mega ważne jest..w paranoję popaść można, że się poda dziecku zepsute czy coś, przez te rozbieżności z przechowywaniem...cholery już dostaję od paru dni, bo mam teraz 2 tygodnie, żeby coś postanowić i uzbierać swój pokarm na następny zjazd.
Nam na Sr mówili, że w temp. pokojowej 12h, w lodówce 24h.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:11   #3726
eff8
Zakorzenienie

Witam sie

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za te ktore nie urodzily (chyba juz ich malutko zostalo)

wybaczcie ze nie nadrobie ani nie odpisze bo sporo napisalyscie od czasu kiedy bylam

mi sie zepsul komputer - znowu
dorwalam dzis mezowego no ale nie zawsze sie da..

Nam tez juz miesiec minal 2 dni temu, maly przybral mi w 1 miesiec 1600g wiec wazy 4400g a dopiero co taka kruszynka byla

postram sie jakies jego zdjecie pozniej do klubu wrzucic

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:21   #3727
misia1505
Rozeznanie

Delicjanko u mnie mała jest w skoku 5 tydz i teraz zjada 60ml, 90 z przerwami i krzykiem, niekiedy tylko 30 więc jak ona ma się najeść? Mam nadzieję że to już minie bo trzeba cierpliwości żeby ją nakarmić.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Eff to fajnie rośnie. moja przez 5 tyg 1400g i to mi się wydawało dużo.
Stary 2013-02-26, 09:21   #3728
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm moj tygodniowy maluszek tez zjadl dzis "na sniadanko" 90ml (mojego odciagnietego pokarmu), czyli tyle co Twoj prawie dwumiesieczny.
To znaczy, ze moj je za duzo?[COLOR="Silver"]
jak pierosiowego to chyba nie ma limitu?
ja tyle sciagnełam bo sie nie spodziewałam, ze bedzie trzeba wiecej, na szczescie przyjechalismy kwadrans po tym, jak zjadl z butli wiec od razu sie przyssal

Cytat:
ja mam łaczone w takich kapsułkach do wyciskania prosto w buzke

Mały relaksuje sie w lezxaczku pojedzony, przwiniety i bączuruje , troszke dzisiaj pokimalismy rano, dopiero wstałam
zebrało mu sie na rozmowy po karmieniu o 4 i do 6 kulalismy sie po sypialni

dzisiaj gien ciekawe co powie- swoją drogą to chyba chciałabym usłyszec ze mam bana na bunga bunga, ale 2 miechy "po" to chyba raczej niemozliwe
a boje sie tego bunga bunga jak diabeł swieconej wody już mi małzon zapowiedział, ze bedzie sie działo, bo on nadrobic musi 4 miesiące....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:23   #3729
sylwietta1988
Zakorzenienie

mój spioszek wczoraj po poludniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia P1240012.jpg (61,3 KB, 51 załadowań)
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:42   #3730
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
supcio
Stary 2013-02-26, 09:45   #3731
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
hej, wlasnie sie karmimy, a mi sie udało trochę was poczytać. jesteśmy po pierwszym dniu rehabilitacji, mały płakał strasznie, a ja z nim. powiem wam, że za to w domu jak musiałam powtórzyć ćwiczenie był o wiele spokojniejszy i prawie nie płakał. jestem z niego dumna!
pochwalić sie też mogę - kubuś zaliczył pierwsze 2 świadome uśmiechy, coś wspaniałego !

też zamierzam magazynowac mleczko i chyba będę się trzymać tego co Lady wkleila.

Black miałam już 2 razy problem z kryzysem laktacji, mogę poradzić to co mi polozna z pogotowia laktacyjnego mówiła - pomogło!:
- przystawiac dzidzie co 2 - 2,5 godziny
- dawać raz jedną raz druga piers na zmianę po 10 min, karmiac minimum 40 min w sumie
- jak mała nie chce tak często to ratować sie laktatorem metodą 7-5-3
- koniecznie budzić w nocy też co 2,5 max 3 godziny
- jesc minimum co 4 godzimy, można w nocy podjadac no i pić herbatki na laktacje małymi kulami cały przez dzień jeden kubek
max 3- 4 dni i po kłopocie, ciężko ale warto

dziewczyny z końcówki, życzę powodzenia! IDE spać !!!!1
Cytat:
sama slodycz

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

taaaaaaaaaaaak, duza dawka jedzonka przed snem i mnostwo całusków
moja zasnela po 22 i tak sobie kimała do 5.30
szok, ta Twoja niunia to prawdziwa rekordzistka jest!
ja na swojego nie narzekam ale u Ciebie to normalnie cud miod i malina!

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

chyba mi ucielo 90% posta, ehhh juz nie mam sily na ponowne pisańsko wybaczcie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 09:57   #3732
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
http://baby-under-construction.blogs...amy-kilka.html

Ja sie trzymam wytycznych z tego bloga, Szajka kiedys podawala, calego przeczytalam
Fajny, nie?
I tak sobie myślę, że tym co nie muszą zawodowo to się chce kształcić, a takim położnym nie - szok

Cytat:
K w kapsułkach, D w kropelkach.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczynki, mój małżon ma jednak moc gorzej ze mną
upociłam się jak świnia, za to teraz mam skurcze póki co nieregularne ale kto wie, kto wie
ooo

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Ola przespala 5 godzin i o 3 sama ja musialam na papu budzic.Ale przynajmniej sama nie jestem padnieta i z usmiechem na twarzy karmie moja Calinke.
U nas też usnęła o 22, a o 3 wstała na jedzenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Neti, ja podobnie jak Debrah jestem zdania,ze takie maluszki należy wybudzac. Ja po cc miałam takiego śpiącego krolewicza, myślałam,ze złote dziecko mi sie trafiło...potem wyszły ogromne spadki na wadze i walka o każdy gram przyrostu.obecnie poza nocą nie daje spać dłużej niż 3h.dzisiaj ponownie wybieramy sie do poradni laktacyjnej,mam nadzieje,ze waga nadal idzie pięknie w górę.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lenova, ja mam podobnie, jak mała się nie najada z obu piersi, to dokarmiam mm. W przerwach między karmieniami dużo piję - nie trzeba herbatek na laktację, bo one nie działają wg wszystkich położnych, które o to pytałam, wystarczy nawet sama woda mineralna, liczy się po prostu ilość płynów...

Mitabe, dziękuję. Dzwoniłam wczoraj do poradni laktacyjnej i powiedzieli mi prawie to samo, staram się jak mogę, ale na razie jest dupa blada, no cóż, może problem minie, a może nie, czas pokaże. Tak strasznie chciałabym bezproblemowo karmić piersią, a tu ciągle pod górkę. Najpierw kosmiczny ból sutków, potem mała miała problem z chwyceniem sutka, potem mi się zrobił zator, a teraz ten problem z ilością mleka, ehh.
W płyny wsio wliczamy, zupy też na przykład. Czy mleko do płatków.

Jak nie urok... :/ u mnie co prawda kryzysów czy problemów z piersiami nie, ale za to musze uważać co jem

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
moja mała też bardzo mało spi w dzień i tak ok 17 zaczyna się krzyk, ale i uśpić jest ciężko, wczoraj zasnęła dopiero o 21 a tak to tylko ręce i bujanie, jak przysnęła to na 2 min i dalej bujanie.
my jesteśmy akurat w skoku wiec mamy jeszcze inne atrakcje

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

ale dużo chłopców w wątku marzec-kwiecien
Uśpić ciężko, bo maluchy tak mają, im bardziej padnięte tym trudniej zasnąć...

Cytat:
Mały, szczęśliwy budda
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:00   #3733
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
NIEMOZLIWE! Wyspałam się
Daria zasnęła o 22!! Potem obudzila sie o 3 a potem o 6

Jadę dziś do mamy Pomoże mi i trochę sobie dychnę

Cytat:
Ja podaję te
http://www.vitispharma.pl/vita_kd_45.php
Stary 2013-02-26, 10:03   #3734
misia1505
Rozeznanie

czy macierzyński wypłacany jest za pełny miesiąc czy może być ponad miesięc, jak miałyście?

już wiem dodzwoniłam się

Edytowane przez misia1505
Czas edycji: 2013-02-26 o 10:09
misia1505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:10   #3735
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ale błogi wyraz twarzyczki

Uśpiłam młodego, mam nadzieję że na dłużej niż 10 minut. Znów cyrkuje przy jedzeniu. Nie mam cierpliwości. Mama w końcu miała dziś przyjechać, po 2 tygodniach nieobecności, już plany z mężem zrobiliśmy, że zostanie na godzinę i posiedzi, odciągnęłam mleko. A ona mi dzwoni że wpadnie na chwilę o 11 i nie będzie siedzieć. Załamka. A u mojej siostry to po 2 tygodnie potrafiła siedzieć i pomagać. Jak najbardziej była potrzebna nigdy jej nie było. Mały zachorował, dostał kataru i był bardzo wymagający to się już nie pojawiła. Strasznie to przykre jest.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:22   #3736
nafiyqa
Zakorzenienie

Misia, i jak to jest z tym macierzynskim?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:27   #3737
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
sprawdzilam. ja bralam homeovox i coryzalia. wyczytalam gdzies o tych lekach na jakiejs stronce dla mam i postanowilam kupic. na mnie podzialaly ale wiem ze homeopatyki nie dzialaja na wiekszosc osob. wybor nalezy do ciebie. ja polecam tym barziej ze przy kp niestety mamy male pole manewru jesli chodzi o leki

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

o wlasnie, jeszcze prenalen ale na mnie akurat w ogole nie dzialal i jeszcze bodajze syrop prawoslazowy.
Basiu, dobrze ze o tym piszesz bo u nas to samo moj od jakis 3 dni tez przesypia dnie a do tego czasu to tak srednio byo u niego ze spaniem w dzien. widocznie dzieciaczki w tym okresie tak maja. powinnysmy sie tylko cieszyc
A to homeovox też brałam Na szczęście już mi przechodzi. Gardło już nie boli jeszcze mam nochol opuchnięty, ale już lepiej.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39444029]Ja przeszłam zapalenie krtani, żarłam cukierki tantum verde, można/ I psikać tez tv można. I ogólnie polecam pytać pediatrę o leki,a nie pierwszego kontaktu, podejrzewam że ogólnie można to co dzieciom się przepisuje przecież.[/QUOTE]

Też sobie popsikałam ostatnio tantum verde kilka razy.

Cytat:
Na mojego tez nic nie dziala...

Wasze dzieciaczki tez maja tak czesto czkawke?
Moj nawet i 2 razy dziennie...

Ok, czyli rozumiem, ze moge bez wyrzutow sumienia klasc go razem z nami
ojej, czkawa to jest okropieństwo, a Krzychu się tak wtedy złości noi wcale mu się nie dziwie, nieraz to nawet 20 min. Przy czkawce nieraz go przystawiam do piersi, ale nie zawsze wtedy chce,

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
kurczaki, wszystko wskazuje na to ze mister okres mnie nawiedzil
Ohoho to szybko, tzn,. nie znam się ale tak mi się wydaje
Stary 2013-02-26, 10:29   #3738
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, fewcia juz nie potrzebuje kciukow, bo: Blanka jest juz z nami Przyszla na swiat dzisiaj o 9 05. Nasze 3650g i 58 cm szczescia!
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ja niestety jestem trochę przeziębiona, tzn. mam katar i nochal napuchnięty jak kulfon i pobolewa gardło Robię inhalacje z rumianku i płukam gardło wodą z solą, ale nie wiem co mi jeszcze wolno?? Macie jakieś sposoby, albo co można mi ewentualnie zażyć przy karmieniu piersią??? A w ogóle to już jestem spragniona wiosny, słońca, już ta zima mnie denerwuje, szaro i szaro, oj brakuje mi słoneczka.
Też mnie wzięło. Gardło pryskamk Tantum Verde i już po jednym dniu jest dużo lepiej. Katar uznałam że przejdzie sam, na szczęście niezbyt uciążliwy jest.
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki...juz jestesmy..w końcu!!!!!!!!
a to nasz Antoś..
Witam Ciebie i Antosia
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
I co ? I jedno wielkie nic.
Wyobrażam sobie jak się czujesz biedulko. No ale w końcu urodzisz, już kilka dziewczyn na tym wątku to udowodniło Trzymaj się i nie denerwuj za bardzo
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 10:33   #3739
misia1505
Rozeznanie

Po jakim czasie od cc można iść na solarium?
Wiosna idzie wypadałoby się wziąć za siebie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Misia, i jak to jest z tym macierzynskim?
Dostałam więcej i nie wiedziałam za ile to jest. ale się zgadza bo końcówka stycznia + luty akurat w moim przypadku
Stary 2013-02-26, 10:44   #3740
Basia_Bogusia
Rozeznanie

U nas dziś była ciężka noc. Mały sobie smacznie spał od 22 i około 1 obudził się na jedzenie jak mniej więcej zazwyczaj, tylko, że to co było potem już nie było jak zazwyczaj i oby nie bywało, tzn. po jedzeniu wzięłam go do odbicia, odbiło się, a potem jakoś tak zwymiotował, że aż w głeboko w nosie mu się to znalazło, i co? nos zatkany, charczał biedactwo, złościł się bo nie mógł oddychać, mąż go nosił na brzuszku, psiknęłam mu wodą morską, żeby mu tam trochę przeczyściło, ale to mu jakoś głeboko musiało wpaść, bo tam biedactwo charczał noskiem. Dopiero o gdzieś po 3 udało mi się go uspokoić i uśpić. Teraz jest chyba wymeczony i śpi sobie na brzuszku u mnie na łóżku.

Rano się zaczęłam zastanawiać, czy nie złapał ode mnie kataru, bo furczał noskiem, ale teraz sobie myślę, że to jeszcze z tej nocnej akcji mu się tam nie do końca wyczyściło. Zresztą jak śpi to ładnie oddycha noskiem, a jak się budzi i zaczyna trochę denerwować to charczy.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej
NIEMOZLIWE! Wyspałam się
Daria zasnęła o 22!! Potem obudzila sie o 3 a potem o 6

Jadę dziś do mamy Pomoże mi i trochę sobie dychnę

Ja podaję te
http://www.vitispharma.pl/vita_kd_45.php
Co do witaminek ja podaje Bobik D+K w takich kapsułkach do wyciskania.
Stary 2013-02-26, 10:50   #3741
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ale błogi wyraz twarzyczki

Uśpiłam młodego, mam nadzieję że na dłużej niż 10 minut. Znów cyrkuje przy jedzeniu. Nie mam cierpliwości. Mama w końcu miała dziś przyjechać, po 2 tygodniach nieobecności, już plany z mężem zrobiliśmy, że zostanie na godzinę i posiedzi, odciągnęłam mleko. A ona mi dzwoni że wpadnie na chwilę o 11 i nie będzie siedzieć. Załamka. A u mojej siostry to po 2 tygodnie potrafiła siedzieć i pomagać. Jak najbardziej była potrzebna nigdy jej nie było. Mały zachorował, dostał kataru i był bardzo wymagający to się już nie pojawiła. Strasznie to przykre jest.
strasznie to nieodpowiedzialne a niby dorosla osoba... przeciez mieliscie juz ustalone jakies plany i co... ehhh

Stary 2013-02-26, 10:57   #3742
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Neti :brawo: za opis.

Debrah, robie tak samo, jak odkladam to w takiej samej pozycji, w jakiej zasnal.

Maly plakal i w histerie wpadal, maz przyszedl, dziecko ululal i spi juz prawie 3 godz a ja caly dzien nie moglam sobie dac z nim rady..... i gdzie ta magicznie uspokajajaca sila cyca?
no ale podczas podnoszenia czy tam przekladania sie nie budzi? np jak zasnie Ci na klacie to co? nie da sie tak podnieść idealnie

Ja juz nie wiem moja mała super zasypia na mnie przy mnie itp a jak ją odkładam to od razu oczy otwarte i pospane.... teraz tez przy cycku zasnela poczekalam z 15 min odlozylam do lozeczka i krzyk jak te wasze dzieci tyle spia???

ma ktoras z was taki ? http://allegro.pl/nowosc-laktator-ph...028106752.html
Stary 2013-02-26, 11:12   #3743
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Zgadlas

Ja dzis wychodzilam (co prawda na krotko), odciagnelam 90ml. Walcze z mm jak sie da i robie wszystko, zeby nie musiec go uzywac.

Jak bede szla na uczelnie tez chce odciagac. A dopiero w razie jak Maly sie tym nie naje, to TZ zrobi mu mm.

A jesli chodzi o przechowywanie to raczej w temp.pokojowej, czyli odciagac bede na biezaco. Nie mam nawet zamrazalnika.
a mi sie w ogole nie odciaga, ja mam zawsze miekkie piersi moze dlatego???? mam reczny, podobno elektryczny lepszy ale nie bede kupowac bo wydam kasy i jak tez nic nie zejdzie
czy do sciagania musza byc twarde piersi??

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja czytałam, że pokarm z piersi można przechowywać w temperaturze pokojowej do 4h, maks 6h, potem w innym miejscu było podane, że 8h, można zgłupieć. Tak samo pielęgnacja pępka - niektórzy mówią, żeby niczym nie smarować, niech sam zaschnie i odpadnie (tak poradzili mojej siostrze w szpitalu, w którym urodziła, no i raz tylko przemyła Leko, pępuszek odpadł po 5 dniach), a niektórzy każą ciągle smarować (ja smarowałam kilka razy dziennie gazikami Leko i Alkoclean, no i pępek odpadł po 16 dniach). Kolejna kwestia - kąpiel. Niektórzy mówią - codziennie, niektórzy - co 2-3dni. I milion innych kwestii. Można zgłupieć, naprawdę, zgłupieć.

Moja mała nie chciała dzisiaj spać, zasnęła dopiero przy tym utworze: http://www.youtube.com/watch?v=1pskj9sbffg Słuchałam tego bardzo namiętnie podczas ciąży. Czyżby zapamiętała?
no wlasnie dziewczyny a jak wy kapiecie?? codziennie czy co drugi dzień??

i czy na noc macie cos spioszki ktore robia za pizamka a rano przebieracie w co innego??

Cytat:
ja mam teraz BIOARON w kapsulkach do wyciskania k+d razem 75 tabletek za 20zł osobno k i d tez sa
mam tez D w kropelkach za 4,50zł

a polozna mi mowila ze jednej dziewczynie sie zdarzylo ze jej kapsulka wpdla do buzi dziecka

Cytat:
slicznosci

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

my dzis o 10 wstalysmy, bo sie przestawiamy bo tak wstawalysmy 12, 12:30
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:16   #3744
misia1505
Rozeznanie

szaja mam pytanko;
moja mała troszke kicha i pokasłuje, byłam z nią u lekarza, zbadała ją i powiedziała że nic jej nie jest, ale ja widzę że jest troszkę przeziębiona, w nocy jej żęzi, robię inhalacje, mama kazała mi podać 1,5 ml paracetamolu, co o tym myślisz?

Dodam też że PANI DOKTOR bardziej się interesowała tym dlaczego nie karmię piersią niż moim dzieckiem.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

my przeważnie kąpiemy się co 2 dzień i nie mamy piżamki
Stary 2013-02-26, 11:36   #3745
hope01
Zakorzenienie

O ja JA też się wyspałam Mały (standardowo )ok 23 zasnął obudził się przed 3, potem po 5, ale nie na am am tylko żeby się poprzytulać, przed 7 na jedzonko, jak tata do pracy szedł i pospaliśmy przytuleni do 9:30 Teraz sobie leży, macha grabusiami i: "Ło, Ło, Ło"

Ja w końcu przestałam się biczować, że karmimy go mm. Cyca też dostaje, a widzę, że po tym pepti mu jest lepiej. Jedyne co to po mm kupsztal rzadziej, a on się upiera że po każdym jedzeniu i gapi się na nas, czerwony się robi i marszczy czoło a wczoraj leżał w foteliku, ja idę przez pokój, myślę, co tak wali.. Ten Małpiszonek się śmieje, ja go biorę, a tam papmper przekichany, śpiochy, kocyk a jaki zadowolony bo dupę w misce myliśmy

Neti, gratuluję, jaki duży chłopak

Dawid waży w 7 tygodniu (dziś skończony ) 5,5 kg Klocuch
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:38   #3746
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

ale po co paracetamol to lek p. bólowy i p. gorączkowy TYLKO. To tak, jakbys apap brała bo MOŻE głowa cię rozboli. To na żadne przeziębienie nie działa Natomiast przy wszelkich przeziębieniach wskazane jest podawanie witaminy C, jest Juvit C w kropelkach, bodajże 10 kropli podawałam. Nadmiar wydalany jest z moczem, więc nie przedawkujesz.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Możesz 5 kropli rano i wieczorem.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 11:48   #3747
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dawid waży w 7 tygodniu (dziś skończony ) 5,5 kg Klocuch
wow!!! to niezla waga!
a w jakich proporcjach i jak czesto karmisz "Malenstwo"?

Stary 2013-02-26, 11:55   #3748
hope01
Zakorzenienie

Butle dostaje tak jak zalecają w 2 miesiącu czyli 120 ml (zwykle 20-30 ml zostawia) W nocy jak się obudzi to cyc, rano też, natomiast w ciągu dnia jak mi przy cycu świruje to butla no to jak zje, to dopiero po ok. 3 godzinach kolejne am. I to zależy od jego humorów, ostatnio to właśnie w ciągu dnia butle, a w nocy i rano cycy
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-26, 12:02   #3749
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Butle dostaje tak jak zalecają w 2 miesiącu czyli 120 ml (zwykle 20-30 ml zostawia) W nocy jak się obudzi to cyc, rano też, natomiast w ciągu dnia jak mi przy cycu świruje to butla no to jak zje, to dopiero po ok. 3 godzinach kolejne am. I to zależy od jego humorów, ostatnio to właśnie w ciągu dnia butle, a w nocy i rano cycy
a w ciagu dnia dajesz cyca i dopiero butle czy odrazu butla?
pytam sie bo ta waga mnie zaskoczyla, no i te ml! moj jak juz dostanie butle po cycu to wypija 45-50ml i sie martwie czy za malo nie je niby monitoruje wage na bezaco i mlody przyiera ale nie wiem czy nie za malo.... ehhh...

Stary 2013-02-26, 12:07   #3750
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja mam taki (dostałam w spadku po siostrze prawie nieużywany). I jak dla mnie beznadziejny.Jakoś bardzo słabo przysysa się do piersi i nie umiem nim wogóle odciągać NIC A NIC.
Mam na szczęscie drugi też ręczny MEDELA i jest SUPER.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
no wlasnie dziewczyny a jak wy kapiecie?? codziennie czy co drugi dzień??
Ja co drugi dzień.
Jak nie kąpię to nalewam wodę przegotowaną do miseczki i tylko wacikami ją przemywam.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości