|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
a najgorsze że sprzedałam orbiterek bo był stary i skrzypiał ... muszę kupić nowy i po porodzie ćwiczyć, bo mięśni już prawie nie mam ;/ tylko że nikt mi na raty nie da bez historii kredytowej
|
|
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Oglądam właśnie supernianie na tvn style. Uczy 4,5 trojaczki samodzielnosci bo nic nie robiły same. Spały w łożeczkach, myli je rodzice łącznie z zębami, jadły tylko miksowane jedzie.
|
|
#2823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ja wysyłam przez internet 3. oj nie mów nawet - ja ostatnio wchodzę po schodach na pierwsze piętro i już czuję że serce bije mi szybciej ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() glupie jak but :P Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- aa,wyniki mam chooyowe żelazo mi ciągle spada ale wymyśliłam "żelazną" sałatkę buraki ugotowane krojonę w kostkę,z jajem na twardo w kostkę,jabłkiem i ogórem kiszonym w sosie z majonezu
|
||
|
|
|
#2825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też mam nadzieję że nas to ominieheh taki już nasz los chyba z tym lenistwem... ![]() ja na 17 musze jechac na zajecia ponad 50km w jedna strone na 1,5godziny Cytat:
![]() A co do jedzienia to ja tez jem wszystko tylko staram się jeść codziennie jakies warzywo i owoce bo wcześniej to u mnie z tym było różnie ![]() A łyczka piwa tez czasem pociągnę od męża
|
||
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale polecam mięsko, żelazo z tego źródła wchłania się znacznie lepiej
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
orientujecie się może jak to jest z zaświadczeniem o zatrudnieniu na macierzyńskim? bo tak sobie myślę właśnie że spróbuje wywalczyć raty na ten orbiterek, ale po porodzie - i będę potrzebowała zaświadczenia o zatrudnieniu - mimo że firma się likwiduje ale "nie do końca" - nie wnikajcie, sama tego nie ogarniam - ale skoro nie dostanę wypowiedzenia w ciąży i macierzyński to niby dalej jestem tam zatrudniona i mogę dostać takie zaświadczenie? czy lepiej teraz się tym zająć? i jeszcze jedno pytanie przyszły mi właśnie te majtki wielorazowe siateczkowe - ale nie zapakowane, tylko w osobnym woreczku, na aukcji było napisane że pojedyncze sztuki ze zbiorczego opakowania - i takie moje głupie pytanie - prałyście je? no bo z jednej strony by wypadało, nie wiadomo gdzie to leżało, ale z drugiej i tak będzie ogromna podpaska w nich ;> mam jeszcze jednorazowe ale zapakowane fabrycznie. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-27 o 12:17 |
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(z dodatkiem soku z cytryny, która zwiększa wchłanianie żelaza ). Obróbka termiczna zmniejszy zawartość żelaza w buraku niestety.Zetrzyj buraka na tarce (a potem odciśnij sok) albo potraktuj sokowirówką najlepiej, dodaj sok z cytryny i popijaj co 2-3 godziny po łyku |
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli
kciuki: oby okazał się to fałszywy alarm ![]() ja wczoraj byłam w pracy i zdrażnił mnie jeden klient.. k - poprosze 2 paczki route 66 czerwone ja - rozglądam się po półce bo widzę tylko 1 i mówię, że chwileczkę sprawdzę w komputerze czy mam więcej... sprawdzam po czym mówię, ze niestety ale tylko 1 mi została k - a to wszystko w komputerze musi pani sprawdzać? (chamskim tonem) ja - tak bo po co mam się schylać jak mogę najpierw zobaczyć czy mam więcej k - no taaaak bo to ciężko sie schylić ja - no niestety brzuch mi trochę przeszkadza w schylaniu się k - a to nic nie szkodzi stary cep.. tak mi tym podniósł ciśnienie, że myslałam że mu przywalę ![]() Co cepa interesuje czy się schylać będe czy nie
|
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuu bezsensu tylko 1,5godz zajęć, a tyle czasu stracisz na dojazdy... a no ja też staram się jeść troszkę zdrowiej więcej sałatek itp, kiełki np brokuła do kanapek![]() myślę, że tragedii nie ma z moim odżywianiem ![]() mam nadzieję, że nie szkodzę Maluszkowi
|
|
|
|
|
#2832 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Nie byłam na glukozie, bo zaspałam Idę jutro, ale to już na 100% ![]() Atena wszystkiego naaaaj ! ![]() Diabli żeby wszystko skończyło się dobrze i dla wizytujących potterka, Magiusa, Kinga_20 ![]() Wczoraj przeżyłam traumę... wchodzę na wagę, a tam 127,5 Wołam męża i dopiero on mnie uświadomił, że pod spodem jest przycisk zmieniający z kg na lbs - musiałam go nie chcący włączyć
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-02-27 o 12:24 |
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
A ja powoli się zbieram...musze do apteki po no spe bo się kończy i po tą glukoze, a później do rossmana, gminy i banku. Ale jak wróce to chyba się położę bo coś brzuszek nie taki jakbym chciała i lekko boli.
|
#2834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale do wyleczenia! więc bardzo dobrze, że szybko termin dostałaś. gratuluję wytrwałości kciuków nawet nie puszczam.........Cytat:
a teraz zostań z nami, może skusisz się na szycie literek? takie piękne dziewczynom wychodzą no i przede wszystkim dzisiaj świętujemy! zdrówko kochana
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
To będziemy razem się glukozować...
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ogórami kiszonymi ![]() Cytat:
biorę.. bez nich byłaby tragedia :P ja też te gatki mam luzem ale ani sekunde nie pomyslalam by je wyprac chyba nieee i tak wkleje podpache :Praty dostaniesz tez pokazujac zaswiadczenie,ze masz macierzynski ja juz to sprawdzilam :P
|
||
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jemu to na pewno nic nie szkodzi
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
http://kwejk.pl/obrazek/1685426/nie-poddal-sie.html
zabiłabym kogoś kto to zrobił..kto doprowadził do tego stanu..i na rękach bym nosiła tych co pomogli.. matko jak mnie wzruszają takie rzeczy
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z czego szalenie się cieszę bo po raz pierwszy w końcu będę miała zwrotOficjalnie nie powinno się, ale z tym jak z wszystkim innym trzeba na rozsądek. Tak naprawdę z tymi surowymi rybami, wędzonymi i serami pleśniowymi chodzi o to samo o co z alkoholem, że mogą akurat, jeśli były źle skontrolowane zawierać niekorzystne bakterie i jeśli się pechowo trafi to jeśli do tego jest akurat dogodny termin to może to co nieco namieszać Maluszkowi ( w przypadku alkoholu bardziej chodzi o termin, że jak pechowo trafi się na okres gdy on akurat jakoś tam się rozwija w ten a nie inny sposób to można zaszkodzić, poza tym nie) ATENA STO LAT!!!! A ja powoli zbieram się do ginekologa i mam nadzieję, że moja Pani Doktor nie oleje wszystkiego i machnie ręką ( w tym wyników krwii) jak zwykle tylko pogada ze mną jak profesjolany i pełen troski lekarz i objaśni wszystko.
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i 3 czy 4?---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
u mnie dzisiaj duszonki! najem sie "chlopskiego" jedzenia i od razu bedzie lepiej, hehe.
|
||
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki na razie nic się nie dzieje, osłabiona jestem tylko bardzo po tej nocy. a co do skurczów - nimi się akurat nie przejmuje, bo od grudnia co kilka dni mam tak że są bardzo częste przez pół dnia na przykład - wczoraj po 22 to miałam dosłownie co kilka minut - ale o 23 wzięłam fenoterol, potem podwójną nospę, poszłam spać i było dobrze. taki urok mojej ciąży boję się tylko o tą szyjkę nieszczęsną, w pt idę na badanie i poproszę gin żeby mi ją obejrzała jak się trzyma ...ja nie mogę oglądać zdjęć z tak zmaltretowanymi zwierzakami ... zabiłabym !!!!!!
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-02-27 o 12:50 |
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

a najgorsze że sprzedałam orbiterek bo był stary i skrzypiał ... muszę kupić nowy i po porodzie ćwiczyć, bo mięśni już prawie nie mam ;/

za wózek! Kolejna mura na wątku! Super, mam nadzieję, że jak przyjdzie to będzie się Wam równie podobać
Ślub 27. X. 2012
żelazo mi ciągle spada

Idę jutro, ale to już na 100% 
zdrówko kochana
zabiłabym kogoś kto to zrobił..kto doprowadził do tego stanu..
ciśnienie niskie, jak zawsze ...