|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#662 |
|
Kniaginia
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Trolla, śliczna córa!
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Maria, Demeter, Monica
dzięki dziewczyny, wg mnie jest śliczna no ale to zdanie matki ![]() tak i artystka z niej się robię wielka aż się boję co będzie dalej a pisaki zmywalne hahaha przynajmniej tyle mam rozumku a z tym praniem to ja myślałam że już jakaś popieprzona jestem, ale mnie uspokoiłyście, uff idę coś gotować, sprzątać, prać bo mężuś wróci a tu lipa a co do wanienki to młoda ma taką najtańszą z hipermarketu i jeszcze czasem jej używamy jak chce się dłużej pobawić w wodzie, bo żeby nalać jej w wannie do pasa wody to sorry, wstawiamy ją do wanny i się tam pluska dziewczyny rodzicie?może jednak coś sie ruszy
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2013-02-27 o 14:25 |
|
|
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny co do opinii na temat wanienki, pewnie kupimy taką na początek a potem jak już bedzie nam kąpanie sżło dobrze to sprzedamy a kupimy zwyklą większą .
Trollaa ale śliczna ta Twoja córa |
|
|
|
|
#668 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie raz obudziło moje własne chrapanie - ale TŻ mówi, że nie chrapię, więc pewnie to dziec... ![]() Cytat:
Cytat:
A co do alergii - może pogadaj o tym z anestezjologiem? ![]() No zmobilizuj się dziewczyno! ![]() Cytat:
Oki, nadrabiam dalej. A Wy zacznijcie rodzić - Dragusia!
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
nic mi nie wiadomo. nie sądzę, żeby cokolwiek zmienili. byłoby o tym głośno, a nigdzie żadnych informacji na ten temat nie ma.
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj mój TŻ odbył pierwszą poważną rozmowę z synkiem, że ma czekać co najmniej do 17 marca 2013r. na wyjście Oczywiście niech wyjdzie w przybliżonym TP, ale nie za wcześnie, bo wiadomo, że to może się zdarzyć...
|
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcę na siłę niczego zamawiać żeby dobić do 20zł i wolałabym stacjonarnie, ale jak problemy są.. chociaż może skuszę się na jakieś gaziki do pępka od razu czy coś. |
|
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zadomowienie
|
chyba nie czop, bo za mało tego Cytat:
co do wód to na pewno by zauważył. AFI wylicza się z 4 wybranych miejsc, tzw kieszonek i np u mnie ostatnio mierzył z 3 czy 4 a dziś wody były już tylko w dwóch, więc lekarz nawet na oko zauważy, że coś jest nie tak. a jak samemu rozpoznać to Ci nie powiem bo sama nie byłam pewna czy to to, ale wyglądało jak plamki ze zwykłej bezbarwnej wody Cytat:
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 17 wypada 2 dni przed tp, więc w sumie szanse niewielkie na załapanie się na roczny macierzyński. szczerze mówiąc to chciałabym żeby już się urodził, bo ta końcówka jakoś wyjątkowo mnie męczy i stresuje.
|
|
|
|
|
#675 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
z godzinę temu wpadł tż. okazało się, że telefon zaczął mi się aktualizować i biedak nie mógł się dodzwonić. jechał 25km bo myślał, że coś mi się stało. ąz mi głupio, ale to wina telefonu
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za info w sprawie macierzynskiego... czyli pewnie jakas przemądrzała mamuśka coś źle podsłyszała i pierdzieli farmazony:/
Kwiatuszek, co do szpitala-jak mus do mus... przeciez ciąża donoszona, dzidzia ładnie waży- nie ma co przeciągać ![]() Dragusia, to długo Cię trzymają w niepewności. Czyli wygląda, że ten drugi termin biorą pod uwagę?
|
|
#678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#679 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
mam jeszcze jedno pytanie
jakie ciuszki bierzecie do szpitala? komplet body z długim rękawem+ śpioszki+kaftanik albo body z długim rękawem+pajacyk starczy? nie będzie bobasowi za gorąco? może lepiej body z krótkim rękawem?
|
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo fajny, no ale poza moim zasięgiem finansowym. Dokładnie, ale powiem Ci, że ja bym chciała urodzić w połowie kwietnia właśnie, nie chce mi się czekać cały dłuuugi marzec i cały kwiecień. ======== Dziewczyny, jak myślicie, czy poduszka do siedzenia po porodzie (bo jest dosyć tania) to dobry pomysł ? Czy to potrzebne ? Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-02-27 o 14:51 |
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"RZECZY DLA DZIECKA 1. Śpioszki + kaftaniki (3 pary), 2. Pieluszki tetrowe (5 szt.), 3. Pieluszki jednorazowe (mała paczka), 4. Chusteczki nawilżane (1 opakowanie), 5. Czapeczka, skarpetki (2 pary). 6. Przybory do czesania noworodka" i subtelny dopisek: "UWAGA: Zwracamy się z uprzejmą prośbą do naszych pacjentek aby przy zgłoszeniu się do porodu zabierały ze sobą rzeczy tylko i wyłącznie w takich ilościach jak zapisano powyżej !!!"
|
|
|
|
#683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na wyjście mąż przywiezie rajstopki, ogrodniczki, bluzę, kurtkę i takie materiałowe buciki. Kuuurczę, przespałam się 2 godziny, a Wy już tu 2 strony dalej. Tempo jest! Zjadłam sobie sałatkę i Was nadrabiam powolutku. Co do jeżdżenia autem, to ja bym baaaaardzo chciała. Jednak mąż bierze samochód do pracy, a w weekend jak razem jeździmy, to na ogół on prowadzi. Ja ewentualnie wracam jak piwko wypije. Jeździ mi się dobrze, ale ostatnio było kiepsko, bo mgła straszna, droga nieoświetlona i dziurawa, a mąż stwierdził, że się popisze gwarą śląską, którą nie wie jak się posługiwać.... Myślałam, że go wysadzę w środku pola. )
|
|
|
|
#684 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za tygodnie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i 50 zł za podcięcie włosów![]() Cytat:
![]() Cytat:
I jak do tego dojdą rzeczy młodego to będzie jakaś masakra.
|
|
|
#685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że spacer ma pomóc niby do pon. urodzić czy jak![]() Cytat:
No chyba że na marzec to oby do 5 się zaczęło dziać coś...Cytat:
a jaka kreatywna![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
Idę dalej nadrabiać bo jeszcze 3 strony mi zostały.
|
|
#687 | |||
|
Zakorzenienie
|
trolla - sliczna masz core ... i te oczka
Cytat:
ew jak mi sie spodoba kupie sobie jeszcze jedna jak bede do Norge wracac ![]() niooo takie flaki z olejem romatyczne ... ale idzie zwiezle wiec nie jest najgorzej ale jesli chcesz film .. to polecam ost z sisotra ogladalam ... pozniej 2 razy u znajomych ... Twarze w tłumie - Faces in the Crowd Cytat:
w sumie sie zastanawialam ktora z nas 1wsza urodzi TY - OC - SORCE czy JA ( przypominam ze w PL mialabym termian na 29.marca ) Cytat:
taaa wiecie co NIBY a juz od rana poszlo 6 stron ... haha i ze niby zadna nic nie pisze yhmm .... to co bedzie jak sie kazda z nas rozpisze OLABOGA
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-02-27 o 15:10 |
|||
|
|
|
|
#688 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie usłyszała, że marzec, ale od którego to już nie zapamiętała. Cytat:
![]() Śliczną masz córę! Cytat:
Cytat:
![]() To smacznego! My wczoraj piekliśmy i wyszła nam przepyszna. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki Cytat:
DZIECKO: - DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH - TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE - TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA - PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK - PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE - CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT
|
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
a ja jeszcze Was troche wykorzystam, a wiec czy któras z Was widziała na żywo taki kolor tutka grandera, grafitowo srebrny? czy ten srebrny jest strasznie jasny, jak biały? czy taki bardziej przyjemny szarawy ?
|
|
|
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, my juz po wizycie w szpitalu, czekamy na wyniki paciorkowcow ... a tak to ok, szyjka ok, ktg tez. Tylko jestem mega wkurzona i smutna USG... Tydzien temu bylismy na wizycie u naszego lekarza i maly wazyl 2240g i byl idealnie w sordku normy (z reszta jak zawsze), a dzis nie robil mi usg moj lekarz w szpitalu, tylko jakis mlody gosciu i on mi mowi, ze wszystko ok, maly wazy 1900 g
To ja do niego, kurcze, ze tydzien temu bylo duzo wiecej i ze rozumiem blad pomiaru - ale zeby az tyle ?!?! Na to on jeszcze raz posprawdzal brzuszek i mowi, ze jak nic 1900... Wiec ja juz cala w stresie co jest - bo na wykresie sam dol normy... a my z mezem do malych ludzi nie nalezymy. Wszedl moj lekarz na to badanie, ja od razu do niego, co jest, przeciez az taka roznica i to jeszcze po tygodniu?!?!?! On, a ze spokojnie, ze w normie i tak dalej i w sumie nic, ze roznice w pomiarze. I teraz nie wiem, jestem smutna, bo sam dol normy. Widzac, ze mam duzy brzuch, dobre wyniki i maly ciagle w samym srodku juz od dluzszego czasu lykam witaminy co 2 lub 3 dni... I teraz mam wyrzuty sumienia, nie wiem co myslec. Teraz za 2 tyg pojde na wizyte znowu do mojego lekarza i ciekawe co bedzie... Nawet jak bedziemy znowu w srodku, to komu wierzyc ... Nie wiem, mam nadzieje, ze gosciu sie uczy jeszcze i ze to moj lekarz tydz temu mial racje, ale nie wiem, wkurzona jestem, ze nie usiadl do tego usg i sam nie sprawdzil...ale z drugiej strony moze nie byloby to ok kwestionowanie tego goscia wg etyki szpitalnej, jak mniemam...Mialam dzis tyle dzis pozytywnej energii i fajnych planow, a teraz siedze na kanapie i smutno mi, wkurzona jestem, zaraz kogos zabije i maly tez sie pewnie tylko denerwuje ze mna ;( No to sprobuje podczytac, co tam u Was, moze mi sie humor poprawi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

:

bo nie rodzisz :P 
a mój syn z wielkimi nogami, nie lubi w ogóle jak siedzę - bo np kiedyś wprowadzałam jakieś dane do kompa Męża przy biurku - kopanie że szok, obiad przy stole na prosto - kopanie - kibelek ostatnio - kopanie 

)

możliwe, ze to po badaniu rozwarcia?