|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Ja właśnie chcę dopytać u siebie na SR jak to jest z tym odcinaniem pępowiny. Wczoraj miałam to zrobić, ale już nie chciałam przedłużać spotkania
![]() Ale dali nam wczoraj plany porodów do wypełnienia, muszę zobaczyć czy jest tam taki punkt. W ogóle fajnie, że respektują plany porodów ale położna przestrzegała przed pisaniem w nich rzeczy kategorycznych, typu: za nic w świecie nie chcę nacięcia krocza, albo chcę rodzić w takiej i tylko takiej pozycji, gdyż wielu rzeczy nie jesteśmy w stanie przewidzieć i nie wiemy teraz w jakiej pozycji będzie nam najwygodniej. A jeśli taki zapis jes w planie porodu, który jest włączony do dokumentacji medycznej to personel czuje się zobligowany przestrzegać tego planu. Najlepiej jest więc mieć tak kilka opcji wpisanych dla naszej własnej wygody. Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
ale późnym latem (kiedy pyli zwłaszcza bylica) męczę się jeszcze bardziej. No i leki astmatyczne biorę cały czas, naet teraz w ciąży ![]() Cytat:
![]() ja zaraz idę przesadzać kwiatki, już na mnie czekają ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() uwielbiam kotki ![]() pomyłka jak zwykle Was pomyliłam, chodziło o Marchewkę ![]() Witam się z Wami i lecę przesadzać kwiatki, bo Tż mi wszystko rano poznosił do piwnicy żebym nie dźwigała.. Odezwę się później |
|||||
|
|
|
#3123 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
wbijaj sie wbijaj zapraszmy tez mam jutro wizytet ![]() Ale nuda... Tak jak myslalam juz jakas babka zagadnela ile mam lat.. Na szczescie nie w chamski sposob. Jak wroce to napisze o co chodzilo
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-02-28 o 10:13 |
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że z synkiem OK i za 28t
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i jak my nie będziemy w stanie to mąż niech dopilnuje, także będziesz musiała swojego przeszkolić z rozmówek z położną jakby coś
|
|
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie głupie przekonanie, że zielone wody są od papierosów. Rzecz jasna nie pochwalam palenia w ciąży, ale mama mojego chrześniaka paliła a wody miała idealne.Jak leżałam w szpitalu to położne mówiły nawet, że jak ktoś palił przed ciążą, to lepiej żeby nie rzucał od razu, bo to też jest szkodliwe, ale ile w tym prawdy ![]() U mnie szaro i burooo. Kupiliśmy wczoraj leżaczek, bo na huśtawkę się nie zdecydowaliśmy póki co. Bolą mnie strasznie oczy. Miałam wczoraj dziwną rozmowę z lekarzem z OIOMU, niby był miły, ale poczułam się dziwnie... Niech wychodzi słońce!!!!!!! Był już ktoś w TESCO?! Bo nam droga rozpłynęła się i nie wiem czy wyjedziemy ![]()
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
witam się z inką ![]() miałąm beznadziejne sny, wstawiłam prania by na jutro mieć wszystko świeżunie. o 20idziemy podpisać umowę a sobota-niedziela wielka przeprowadzka ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
a same zielone to nic złego ![]() moja mama też miałą zielone ale o fajkach to ona nawet nie myślałą a ze mna wszystko bło ok. TESCO GAMONIE!! LOVELA ZA 19,99 za 1,8kg
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3131 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jaki leżaczek kupiliście? Pokażesz ![]() A co w ogóle słychac u Matyldy? |
|||
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3134 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze tylko dla filcomaniaczek - obrazek w załączniku (o ile się załadował)
Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-02-28 o 10:33 |
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matylda miała wczoraj dzień świra! Cały Boży dzień wariowała Nie miała chwili przerwy, aż dziwne...http://www.ceneo.pl/2748195 Taki ![]() Planujemy do tego takie samo krzesełko, ale najpierw muszę je znaleźć gdzieś i obejrzeć
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, zenie mamy takich dylematów ![]() złe tylko w tym sensie, że mogą być niebezpieczne dla dziecka, mama nie ma na nie żadnego wpływu. |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam za pozytywne załatwienie sprawy w urzędzie...
|
|
#3139 |
|
Raczkowanie
|
witam ja jak miałam robione pierwsze badanie krwi położna stwierdziłam ze muszę mieć podane przeciw ciała bo nie wiedza jak mąż ma krew i w tej ciąży jest Oki ale w następnej może wystąpić konflikt krwi. Dostałam specjalna kartę która mam mieć zawsze przy sobie i tam pisze tak 0rh+D negativ. Kuzynka pytała w Polsce o to lekarke i też podaja przeciw ciała ale juz po porodzie i ta lekarka powiedziała ze jak już leczy 20lat tlko raz sie zdarzył konflik krwi.
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Motylek za leżaczek
![]() Cytat:
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a znów mi ginka mówiła,że do ust nikoretów nie brać bo ma za duże stezenie nikotyny ![]() ja z dnia na dzień poprostu rzuciłam ![]() i tak jak mnie odrzucało ciągle ostatnio od fajek to teraz jakoś mnie ciągnie ![]() nie zapalę, co to to nie,ale błagam bym po ciąży już nigdy nie uległa ćmikom ![]() AA!!! na styczniowo-lutowych zostal dodany opis porodu.. i bardzo zdziwila mnie jedna rzecz,że lasce nie podali znieczulenia bo miala wyniki badan krwi z przed miesiaca, czyli,że za stare. ![]() to co,jak ktoś chce zzo to musi co tydzień przed terminem krew badać?? Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-28 o 10:36 |
|
|
|
|
#3142 |
|
siedzę i myślę
|
Jeszcze tylko 10 min... Wreszcie bede mogla cos zjesc
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakup!Fajny ten leżaczek, ale cena...
|
|
#3144 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
komiksowa- doczytałam z tym ginem,co za baran
![]() jeśli byś chciała namiar na mojego poznańskiego ginka to chętnie podam. na nfz ale facet cudowny, mimo iż specyficzny to naprawdę świetny lekarz |
|
|
|
#3146 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje wszystkim dziewczynom za nowo zaczęte tygodnie
![]() U nas dzisiaj stuknął 30 tydzień Coraz bliżej, tak to szybko idzie, eh...Czekam na wpływy i zaczynam znów dokupywać stuff dla bejbika. Położna zasugerowała mi nakładki silikonowe na brodawki, żeby w razie "w" ochronić je od uszkodzeń i krem bepanten. A co myślicie o aspiratorach bezfiltrowych? http://allegro.pl/nosalek-aspirator-...038715388.html Wiem, że wszyscy polecają fridę, czy z jakiegoś konkretnego powodu, bo lepiej zasysa? |
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się jeszcze wstrzymuje z oknami bo jeszcze przez tydzień niepewna pogoda. Ale moje okna to już wołają o pomstę do nieba. Mam nadzieję że będę w stanie je umyć, ale mam zamiar 1 dziennie![]() Wstawiłam ostatnie ciuszki do prania. Czekałam z tym na ostatnią przesyłkę ciuszków z all ale laska nie daje znaku życia a przesyłki od 2 tyg brak inne doszły po 2 dniach.happy co do mycia okien to chyba chodzi o podnoszenie rąk do góry- bo to duże obciążenie. Ja mam wielkie parapety więc mogę spokojnie usiąść i myć okna bez podnoszenia rąk. Te wyżej zostawię TŻtowi
|
|
|
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super te z Twoich zdjęć Cytat:
ma czasem bardziej aktywne momenty, ale nigdy nie szaleje cały dzień, nawet o jedną pełną godzinę aktywności u niej trudno Mam nadzieję, że to też jest norma...A leżaczek wypaśny ![]() Tylko uważaj z tym jedzeniem. Ja też tylko o tym marzyłam, a potem żałowałam, że zjadłam Na wszelki wypadek poczekaj z tym aż już będziesz w domu
|
||
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
angie za 30t
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Mąż ma plusa, rodzice mają plusa, dziadkowie i całe moje kuzynostwo mają plusa, a ja ... no cóż 

ale późnym latem (kiedy pyli zwłaszcza bylica) męczę się jeszcze bardziej. No i leki astmatyczne biorę cały czas, naet teraz w ciąży
Ale przecież dziecku nie odmówię... 

a wody miała idealne.

Jaki leżaczek kupiliście? Pokażesz 
Nie miała chwili przerwy, aż dziwne...
za pozytywne załatwienie sprawy w urzędzie...