|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
bo wlasnie mialam te misie kupic i akurat ich na niemieckim amazone nie sprawdzilam... Zalezy mi przed wszystkim na pilocie, ktoras z mam o tym pisala, ze sie bardzo przydaje a widze, ze ten, ktory kupilas tez go ma, wiec chyba tez sie na to zdecyduje ... Dzieki za tip ![]() a z tym czasem, to moze jeszcze zalezy od stopnia przygotowania - my ciagle probujemy podokanczac mieszkanie + wyprawka, nie mowiac o sprzataniu przed i praniu, prasowaniu ,a deadline goni No i jeszcze wizyty nam sie czesto zdarzaja, wiec w sumie, nie narzekamy na nude
Edytowane przez Mi6ka Czas edycji: 2013-02-28 o 16:09 |
|
|
|
|
|
#962 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
no może tak trochę więcej niż troszeczkę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś zeszłam do piwnicy piętro niżej i już miałam dość a później do znajomej na 3 piętro się wgramoliłam ale zasapałam się jak stara lokomotywa! a wczoraj na wieczór robiłam sobie zdjęcia z brzuchem i dziś to już poczułam zakwasy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
od razu człowiekowi się gęba uśmiecha ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ani się obejrzymy a będziemy rozpakowane wszystkie
|
||||||||
|
|
|
|
#963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do karuzeli to fajna te listki chodzą cichutko i mogą same sie ruszać bez muzyczki albo z muzyczką a muzyka wcale nie jest denerwująca wiec to duży + i są 2 poziomy głośnościCytat:
|
|
|
#964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo ja mam te z misiami - i z bateriami nie tak żle(wszystkie tego typu pobierają bo tyle funkcji..) , karuzela się nigdy nie psuła- mam ją po kubie i ninie , i ogólnie wszystko pasowało - ja polecam .
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko w skrocie opisalam te negatywy, ktore sa na amazonie.. (i jest ich niestety duzo, dlatego moj wybor padl na inna karuzele). http://www.amazon.de/Mattel-C0108-0-...pr_product_top ale mimo wszystko misie sa cudowne ![]() a baterie tez nie byly dla mnie priorytetem, gdyz zdaje sobie wlasnie sprawe, ze chyba wszystkie te karuzele beda w mniejszym czy wiekszym stopniu pobieraly energie.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-02-28 o 16:36 |
|
|
|
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
''paszczke'' tez mam slodka
ale bardziej chodzilo mi o moje nazwisko - R Y F K A Cytat:
oraz wielkie nio w sumie serio nie wiem jakbym zareagowala jakby mnie sie ktos o to zapytal :/ Cytat:
za wizytekochana Poród to PIKUS HEHE ... mi tez ost tygodnie szybko zlecialy a przeciez NIEDAWNO byl 13sierpien i Testa robilam .. a tu jeszcze tylko MIESIAC nooo kompik grzeczny wlaczyl sie za 1 razem ja stwierdzilam ze to co mialam zrobic pozniej zrobie wczesniej ... wiec lazienka wymyta .. podloga kafelki .. prysznic wyszorowany .. pranie wywieszone tylko obiadu juz mi sie nie chce robic ew ... zrobie tosty sobie pozniej albo powiem adze niech Pizze kupi haha no wiec z racji ze tak dzis Szalalam ... nie ide drzemac - zapuszcze sobie jakis koeljny film ![]() aaaaaaaaaaaa no i Makpka za 40 tydzien
|
||
|
|
|
|
#967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też wszyscy mówili że najdłuższa końcówka a mi leci tak szybko że ledwo zauważamCytat:
podnieść coś z podłogi ciężko, a podnieść coś razy sto to już wogóle.Łydki to mam już tak umięśnione że po porodzie mi zostanie, normalne czuje się jakbym wczoraj była cały dzień na siłowni. Dziś mówiłam TŻ że jak pojade z tak wyćwiczonymi łydkami na porodówke to współczuje jak kgoś "niechcący" kopne Kurcze ja też w nocy nie moge spać , bo jak sobie pomyśle o porodzie to już mam pospane Cytat:
a ja tak zpierdzielam tam i zpowrotem na 3 piętra gdybym tak pochodziła po odstawieniu lekarstw to pewnie po godzinie mały by był już na świecie
|
|||
|
|
|
|
#968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za opinie, mam nadzieje, ze i nam karuzela bedzie dobrze sluzyc ![]() Cytat:
(i Malpka tez poleca )
|
|
|
#969 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#970 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
muszę się poważnie zastanowić nad spakowaniem torby. W zasadzie to chyba żaden trymestr mi się nie dłużył mimo że większość czasu obijałam sie w domu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie ,że od rana czyli 7 godz. jak wyszykowałam dzieci do szkoły ,przedsz. byłam 2 razy siku, wypiłam 1 kubek herbaty, zjadłam banana i kilka pasków sera , i raz wstałam aby kubie zrobić jedzenie po szkole .teraz włąsnie przyjechał tż z obiadem .... no i dał mi butelke wody. a jest 17 ..... dzień zmarnowany - a głowa mnie tak boli jak na kaca
|
|
|
#972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale Was trzyma...A spróbujcie sobie na noc wymoczyc nogi w gorącej wodzie z sola i musztardą (taka z ziarnkami gorczycy)... Ja moczyłam 3 dni z rzedu i od razu pod kołdrę i katar mi przeszedł...Nie wiem czy to to;pczy tez kropelki i inne herbaty pomogły, ale teraz psikam tylko na noc nasivin soft i da sie życ... Smarkam sie jeszcze troche w dzien, ale to nie to, co było. Mi mama zawsze kazała te nogi moczyc, co było dla mnie absurdem, bo gdzie nogi, a gdzie nos;p w skrajnych miejsach;p Ale katar zawsze się zmniejszał- nie wiem czy siła sugestii czy innych wspomagaczy, bo ja zawsze stosuje kilka metod na raz. W każdym razie nie zaszkodzi, a moze pomoze?
Cytat:
Skierowania do porodu miec nie trzeba, pytałam osttanio ginki ![]() Cytat:
Szyjki sobie sprawdzać nie wybrażam...CHociaz w ciązy może by sie przydała taka umiejętność- dzwonie do lekarza i mówie:"PAni doktor rozwarcie na 3 palce, przyjeżdzac?"![]() Ale bym coś zjadła dobrego...marzy mi sie jajeczniczka na wiejskiej kiełbasce, ale poczekam na Tżta bo dzis do 19.00 tylko pracuje, a nie do 21.00 to sobie zrobimy
|
||
|
|
|
|
#973 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No z tym 4 piętrem to dobre Jejku jak ty malutko przytyłaś 6 kg na plus to ja w połowie miałam. Teraz już dycha przeszłaCytat:
![]() Cytat:
Co do TŻta będzie spał z nami dopóki na urlopie będzie. A jak do pracy już pójdzie to pewnie też przeniesie się na kanapę ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i żeby wszystko było jak najlepiej
|
|
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do jedzenia to... ale sobie piszcie co to jecie, zjadłyście czy będzie jeść...jeszcze troche
|
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Z małym wszystko w porządku, szyjka też ok. Ból nie wiadomo skąd, więc mam się oszczędzać i brać nos-pe, ale dostałam skierowanie do szpitala, gdyby ból się nasilił, albo nie zniknął po nos-pie.
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka znowu CIe ktos zLiwką pomylił;p Juz taka Wasza uroda- podobizna wizazowa
![]() Co do spania z dzieckiem, to na początku planowałam z tym walczyc, ale połóżna mówiła,ze ona nie widzi nic złego z tym, ze maluch był 9m-cy przy mamie i ma silna potrzebę byc z nia na poczatku byc non stop...Zobczymy jakie Kacper ma potrzeby... Zastanawia mnie tylko jedno, spimy dośc wysoko, tż zasze kołdra zaciagnieta pod sam nos...JAk tu umieścic małego? Na poduszce mu głowy przeciez nie położę, kołdrą całego tez nie zakryję...JAk to zrobic? Na kołdrze w spiworku, czy jak?
|
|
|
|
|
#977 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Karową dla takich maleństw wcześniejszych faktycznie chwalą. O św. Zofii też słyszałam dużo dobrych opinii, ale strasznie tam dużo porodów, idzie to taśmowo. Chwilę się nad nią zastanawiałam, ale nikogo tam nie znam, a na Inflanckiej mam niezłe "zaplecze". Cytat:
Myślę, że w obliczu skurczów ból związany z zakładaniem wenflonu nie będzie naszym najboleśniejszym wspomnieniem ![]() ![]() Cytat:
O jedzeniu też ciągle myślę, przed chwilą skończyłam lasagne i już się rozglądam, co by tu jeszcze... Cytat:
I jeszcze wczoraj rozmawiałam z przyjaciółką - niedawno mi płakała, że jest w ciąży, a teraz już na półmetku, 20 tydzień.
|
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
kochana jaki dzien zmarnowany ... Przeciez NIC nie robials ... to tez Czynnosc wymagajaca skupienia
![]() Cytat:
Cytat:
taa siostra mi napisala ze idzie na PIWO i wroci pozniej ... wiec zostaja tosty - na razie zjadlam pol czekolady z orzechami - pewnie bede miala taka zgage jak z Bergen do LA |
||
|
|
|
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz nie mogę się doczekać aż malutki się pojawi. Moje tygodnie lecą od czwartku do czwartku i wydają mi się jakoś wybitnie krótkie.Mama mi własnie dzwoniła, że znajoma znów ubranka dla małego przyniosła. Będzie co prać i prasować
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Co do piwa...Kasia mi ochoty narobiłą;p
Kupiłąm ostatnio w Tesco za 1.99 piwo bezalkoholowe w takiej puszce jak cola...różne smaki były: brzoskwinka,jabłko, limonka itp i kupiłąm sobie 2- wczoraj wypiłam jedno-było pycha- smakowałao jak zwykły napoj, ale nazywało się piwo Dziś mówie rasno do tżta, ze wypije drugie,a on, ale wiesz, że to piwo ma 4,5%alk? ??Myslałąm, ze zartuje, ale czytam rzeczywiście,wyciągam puszkę z wczoraj ze smeici a tam 0,0% non alkohol Ciekawe czy każdy smak ma inną zawartośc, bo róznią się tylko kolorem;p Ale brzoskwiniowe jest pycha![]() Ot taka anegdota;p |
|
|
|
|
#981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
to nie ja tylko moja sisotra ci zrobila ochote
a anegdota Cytat:
jak ja sie zaraz wnerwie !! ogladam ''porodowke'' i co jak Leci sie zawiesza .. qrwa leca Reklamy 10000% buforowania
|
|
|
|
|
|
#983 | |||||||
|
Raczkowanie
|
a ja dziś kończę 40....ale to brzmi
![]() Cytat:
Ja też dziś przed ktg musiałam zawieźć tżta 40 km po auto. Jak jego kolega usłyszał że termin mam na jutro to zwątpił, że jeszcze tak śmigam, nawet z nimi na warsztacie stałam i kibicowałam podczas przeglądu by wszystko było ok. Ale jak się chce to się da , a zakup auta cieszy , nawet bardzo. Pomimo tego że mam swoje bum bum, to tżtowe będzie rodzinne więc też po części moje Zgadzam się z Tobą w 100% To czekanie mnie męczy najbardzij... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na fb znajomi robią sobie zakłady kiedy urodzę.. Narazie wszyscy przegrywają ![]() I do tego mama dzwoni po 3 razy dziennie i wyptuje o to samo. Właśnie przed momentem miałam taki kontrolny telefon i już zwróciłam uwagę, że zaczyna mnie to irytować i żeby nie pytali mnie co godzinę o to samo. Też bardzo chciałabym już urodzić, ale co zrobić jak małemu dobrze siedzi się w brzuszku.. i mamusi nie chce słuchać ![]() Cytat:
A pies bije na łeb wszystko. Haha ![]() Cytat:
Teraz wszystko wyszłoby taniej... Pewnie się skuszę o jakieś kosmetyki "na zaś" Cytat:
za wizytę waga wzorowa ![]() Ja po kolejnym ktg, skurcze nawet się jakieś napisały, już położna zaczęła gdybać że możeee dziś urodzę ![]() Ale po badaniu ginka stwierdziła że raczej mało prawdopodobne. Rozwarcie dalej 2 cm, szyjka nie gotowa, łożysko 3 stopień. Ogólnie stwierdziła, że gdyby to badanie wyszło trochę lepiej to nawet zostawiliby mnie i spróbowali podpiąć kroplówkę, ale skoro wszystko nie jest gotowe jak należy to nie ma sensu, bo tylko bym się wymęczyła. Także czekamy dalej... Mały waży 3300, także super ![]() Przepływy tez ok. Następne ktg w sobote, a w środę badanie. Jak nic się nie zacznie dziać to czwartek lub piątek przyjmą mnie na oddział i będą zmuszeni wywoływać poród. Ogólnie inaczej sobie to wszystko wyobrażałam. Ja z tych niecierpliwych i chyba dlatego tak źle znosze to czekanie. Na poprawę humoru pojechałam dziś do maka i wykorzystałam kolejne kupony
|
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Gratuluję wszystkim, które już urodziły i oczywiście zazdraszczam jak cholera że macie to już za sobą u mnie jeszcze 27 days to go. Powoli sikam w majty ze strachu tym bardziej, że o porodówce w moim mieście niestety krążą bardzo złe opinie a tymczasem piore,prasuje,kupuję,odbi eram paczki z allegro, układam,przekładam. Czekam teraz na łóżeczko. Tatulek będzie składał i klął na czym świat stoi, znając jego nerwy ![]() powiem szczerze,że jestem już zmęczona ciąża. Boli mnie wszystko, źle sypiam, jestem wiecznie głodna, ledwo sie schylam, żeby coś podnieść. Po prostu ciążowy inwalida. Dziś kiedy rozwieszałam pranie, musiałam lekko podnieść suszarke,żeby ja dosunąć do ściany - jak mi nie chrupnęło w kręgosłupie! Nie mogę się wyprostować Marzę o gorącej kapieli z wielkim kubkiem kawy i paczką papierosów. W poniedziałek kontrola i boję się jak cholera że coś będzie źle i wyśle mnie do szpitala. Mam strasznie obniżony nastrój, wiecznie płaczę. Miałam tak przez pierwsze 2 m-ce, ale zwaliłam to na burzę hormonów. Skąd teraz takie depresyjne nastroje? Mam nadzieję,że jak niunia już będzie ze mną, to wszystko wróci do normy
|
|
|
|
|
#985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A OC mnie opieprzyła, że ją stresuję piorąc już ciuszki Ty dopiero masz tempo! Cytat:
Z jednej strony też pamiętam jak robiłam test, ale to czekanie od piątku do piątku mnie już męczy! Ja w gorącej wodzie kąpana jestem - jest test, troche ciąży, poród, dziecko do szkoły!I właśnie się dziwię, że ja jeszcze nie spakowana, nie przygotowane wszystko na przyjście maluszka... ![]() Coco, za wizytację! 3,3 kg - fajny zgrabny maluch!Idę poleżeć bo zaraz znajomi przychodzą na ploteczki więc pewnie będę trochę pionizować
|
|
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcia wstawię jak ogarnę dom i znajdę kabelek do kompa... Trochę mi to zajmie ![]() Trzymam za Was kciuki i spadam do rodziny Mała ciągle wisi na cycu. Śpi i je, a najczęściej jednocześnie... nie mam czasu od niej odejść
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamunie
Trafia mnie jak mam nadrabiac na tel... ale ciekawosc co u Was slychac silniejsza Nestelle, gratuluje zakupu autka Moderna, karuzelka super, sama sie czaje wlasnie na ta albo na misie. Najwazniejsze zeby byla na pilota ![]() U nas przeplywy dzis wyszly dobre, wiec jutro prawdopodobnie nas wypisza Dzis jeszcze monitoruja ktg. Nawet fajnie sie sklada , bo akurat jutro mi sie konczy zwolnienie, wiec mam nadzieje ze na jakis tydzien mi wypisza a w piatek za tydzien pewnie umowie sie na wizyte
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż 9 miesięcy temu byłam XS i S.Cytat:
|
|
|
#990 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo jest jeszcze kasia i monica. ![]() Cytat:
corka_rosy co do wenflonu i innych problemów w danym momencie - popieram 100 % - tylko coś mi nie zacytowało
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

), ciezko wymienic baterie, czesto sie te karuzele psuja, glosna mechanika, kiepski projektor, niestabilny montaz na lozeczku, no i ogolne niezadowolenie.. wiecej nie czytalam, opini negatywnych bylo wiecej niz tych pozytywnych.. )
a widze, ze ten, ktory kupilas tez go ma, wiec chyba tez sie na to zdecyduje ... Dzieki za tip

najgorsze bylo wyniesc to wszystko na poddasze - z parteru na 4 pietro - zrobilam 3 rundki i jestem wykonczona, a jeszcze przede mna 4 

Tez tak macie?
05.07.2008
nic juz nie rozumiem, jestem chora i słaba, a wszystko się sypie. Na szczęście malutka OK, wszystko z nią wygląda w porządeczku. Nie muszę iść do szpitala na kontrolę, tylko do niego za tydzień.

oraz wielkie 

6 kg na plus to ja w połowie miałam. Teraz już dycha przeszła
i wroci pozniej ... wiec zostaja tosty - na razie zjadlam pol czekolady z orzechami -