|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Kubuś nie chcial sie dac nagrac jak byl w brzuszku to teraz ma za swoje
![]() http://www.youtube.com/watch?v=8w8pf...ature=youtu.be Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-03-01 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Marsi, tak, karmię na takiej poduszce właśnie, jeśli karmię na siedząco... A co do wagi, to we wtorek mamy przyjść do lekarza u nas w miasteczku, to mała zostanie znowu zważona, oby coś przybrała do tego czasu.
![]() ![]() No i położna też stwierdziła, że ta waga to wcale nie jest za mało, że niektóre dzieci tak przybierają i ważne jest, że przekroczyła już wagę urodzeniową... Ale nie wiem, czy wierzyć w jej słowa, skoro wszędzie jest napisane, że przez 1. miesiąc dziecko powinno przybrać przynajmniej 500g. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-01 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musisz wierzyć bo ona zna się na rzeczy i wie co mówi kobita a co do laktacji to faktycznie ja zapomniałam,że Ty całkiem niedawno urodziłaś ![]() u mnie na wszelkie niepowodzenia laktacyjne pomagał dzień spędzony w łózku z maleństwem i cała reszta typu brak obiadyu, bałagan nie interesowały mnie- te obowiązki spadły na TZ ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39523078]Marsi, 30zł za 200ml, podajesz 5ml po każdym jedzeniu 10-15 minut po, on jest oglnie gęsty bardzo i działa na zasadzie ścinania w galaretkę kwaśnej treści żołądka ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Dziewczyny piersiowe - tu macie siatki centylowe wyłącznie dla dzieci kp! a lekarze w pl niestety biorą pod uwagę tylko siatki dla mm: dziewczynki: http://www.who.int/childgrowth/stand...irls_p_0_6.pdf chłopcy: http://www.who.int/childgrowth/stand...boys_p_0_6.pdf[/QUOTE] dzięki, to troszkę drożej wychodzi od zagęstnika ale spróbuje bo mnie strasznie wkurza,że podczas podawania wszędzie jestem uciapana tym kisielem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
No minęły dopiero 3 tygodnie, także przede mną jeszcze kawał czasu do unormowania...
![]() A dołek - jest, jeśli chodzi o karmienie, bo moja pierś powinna być najlepsza dla małej, a wychodzi na to, że wcale tak nie jest, bo mało mi przybiera na wadze. Mam wrażenie, że ciągle nie dojada. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
utuliłam
![]() Bardzo ![]() Przed szczepionka dalam jej czopka viburcol, ale i tak strasznie sie zanosiła. Masakra, dobrze ze pielegniarki spoko były. W sumie ta sama co mi od maluśkiego robiła szczepionki. Acha, niunia waży już 5200 ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-03-01 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
czesć dziewczyny
![]() Marsi! dawno Cię nie było, albo przegapiłam ![]() ![]() ![]() Dziewczyny jakie macie karuzelki? bo Hania chyba już na etapie że chciała by na coś popaczeć ![]()
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zdjęc na tym kompie, cos w weekend wkleje ja osobiscie polecam karuzele fisher price rainforest z pilotem, jest genialna https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=169 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Deli, a ile wkluc miala Mala? Boshe, tez sie tak boje strasznie tego szczepienia
![]() Sliczna niunka ![]() Wszystkie nasze dzieciaczki sa cudowne <3 Dziewczyny, poprawilyscie mi humor, wasi tzci miazdza ![]()
#4239 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co ja kiedyś chętnie oglądałam porodówkę ale teraz po swoim porodzie sn te ich wszystkie na zzo to dla mnie nic ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja mam chyba nawał ![]() ![]() ![]() A i 2 wybawienia dla nas: zaadaptowaliśmy kołyskę (nie trzeba kołysać na rękach) i kupiliśmy smoczek canola typu bąbelek czy coś takiego no i też mamy kilka chwil wytchnienia więcej ![]() Co do zabezpieczania się to ja nie będę brać pigułek raczej... Zostają gumki u nas bo baaardzo rzadko uprawiamy seks, no ale rozwaga oczywiście przede wszystkim, nie chcemy na razie rodzeństwa dla Julci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak karmisz piersia to K i D, jak dokarmiasz co najmniej 50% butla to wtedy tylko D. Co za pozycja ![]() ![]() Maly dzis byl baaardzo grzeczny. Zasnal ok 21, pozwolil nam pospac do 1, a potem do 6. Nie wiem czy to nie za dlugie przerwy w karmieniu jak na 12dniowe dzieciatko.. Ja wstalam rano, odciagnelam pokarm i polecialam na uczelnie. Wracam, a tu dziecko najedzone, przebrane, spi w najlepsze. Gary pozmywane, odkurzone, lazienka wysprzatana. TZ sie postaral i biedak polecial do pracy. A tu moj Kubeczek podczas szykowania na balkon ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje nowym mamusiom
![]() ![]() dziewczyny ja wpadlam tylko na momencik, bo maja do mnie dzis kolezanki przyjsc wiec miedzy zajmowaniem sie dziecmi, gotowaniem i sprzataniem znalazlam tylko na wizaz 2 minutki ![]() rzucily mi sie w oczy 2 pytania: Jesli chodzi o to ze leci za duzo mleczka jak karmie malego i sie krztusi to u Nas tez tak jest, polozna mi radzila odciagac laktatorem przed jedzeniem - i faktycznie jest duzo lepiej pozniej ![]() wiec ja tak robie odciagam ok 20-40 ml i u nas karmienie wyglada wlasnie tak 1 karmienie 1 piers i jak najbardziej sie sprawdza ![]() Black trzymam kciuki za Twoja laktacje ![]() Meduzza super opis brawa za porod ![]()
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szacun dla TZ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
mam jeszcze pytanie.. ktoras pisala o kroplach bobotic?? pomagaja cos ? jak sie je podaje ? i ile kosztuja ?
#4245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mały właśnie śpi ale coś nie spokojnie bo nakarmiłam go piersią i chyba nie jest do końca najedzony. Bardzo mi przysypia przy karmieniu albo pieć razy pociągnie i przestanie muszę go ciągle po brodzie smyrać, czy któraś wie czemu tak jest?
26.02.2013 ![]() 18.11.2014 ![]() Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-03-01 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja pare pytań mam odnośnie koopy
![]() Mianowicie gdzieś mi mignęło że Szaja pisała, że jak kupy są pieniste to nietolerancja laktozy??? u mnie jest tak że jak przewijam małą i ma kupe to jak ją podcieram to po każdym podtarciu ona puszcza takie mini bączki z kupą i właśnie sie robi taka piana ale tlyko na chwile i na pieluszce jest już zwykła kupa bez piany... i w ogóle przy każdej zmianie pieluszki jest mniejsza ilośc lub większa kupki, u was też tak jest? i jeśli to może byc nietolerancja laktozy to będe musiała zmienić karmienie na mm ? ![]() sory za temat ale myślę że was nie będzie brzydziło ![]()
#4247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez tak jest. Polozna na sr mowila, ze kilka kleksow dziennie to prawidlowy objaw ![]() Kurcze, nie sadzilam, ze to powiem majac malutkie dziecko, ale...NUDZI MI SIE ![]() Maly jest POKI CO bardzo malo absorbujacy (w kolko by spal ![]() Jak pisalam wyzej - TZ wszystko wysprzatal, takze pozostaje mi chyba tylko lezec i pachniec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Fajnie, ze jest fajnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Nawijko, czy Kubeczek ma skarpetki na lapkach?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Eff, doszlo doszlo, dziekuje! ![]()
#4250 |
Zadomowienie
|
dziewczyny karmiące piersią ktoras z Was bierze cos na allergie mam taka wysypke ze drapie sie juz do krwi, alergenow nie wyklucze bo jestem uczulona na kurz, roztocza, grzyby, pleśńie i pyłki traw a te wkrótce nadejdą, byłam u dermatologa bo alergologa nie ma, przepisala diphergan i masc robiona a le pomoglo tylko na chwile, inny lekarz mowi ze mam przestac karmic piersia, innych lekarzy brak musialabym jechac gdzies do duzego miasta 100km ale nie zostawie malutkiej na tak dlugo, a czytalam na forum jakims ze dziewczyny biora na alergie leki te karmiace,
już dłużej nie wytrzymam najgorzej oczy mysle ze zaraz je wydrapie tak swedzą |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
![]() Strasznie dlugie pazurki ma! Ale kochany jest - daje sie przebierac po 5x dziennie i ani pisnie. Zadne czapeczki, skarpetki, niedrapki mu nie przeszkadzaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
To się ciesz, bo moja też kiedyś dała się ubierać a teraz to istna tragedia. Zwłaszcza przy ubieraniu na spacer, wczoraj az się zanosiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słodka i już od małego Hello Kitty to co to będzie później ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do karmienia u mnie też jedno karmienie - jedna pierś. Co do zabawek z sh ja kupowałam takie które da się wyprać, np konika z FP. Jeśli chodzi o antykoncepcję to ja od poniedziałku biorę Cerazette. Na dzień dzisiejszy jestem za tym żeby więcej dzieciów nie mieć a jak jednak się zdecyduję to nie wcześniej niż za 3 lata. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja nie chce spać połozyłam ją na poduszcze i gada do kocyka ![]()
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39522117]
Wiesz co, niekoniecznie doroku. Agatka mając jakieś 9mcy jeździła w większym już, chociaż ważyła 8kg, ale długa była, a nogi nie powinny wystawać. No i przed rokiem dziecko też może osiągnąć wagę 13kg.[/QUOTE] Określiłam tak na oko. Moja ciotka kupiła drugi jak mały miał prawie roczek, zas znajomi zmienili jak mała miała 8 miesiecy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
Maluchna, dzięki za słowa otuchy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ulotce jest 4x8kropelek na dobe. ja akurat podaje 4 kropelki o 3 godziny. nie prezy sie mlody przy baczkach wiec pomagaja. ale powoli bede je odstawiac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
wietrzymy jajeczka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz cos wiecej o sobie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.