Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-01, 10:01   #4231
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Kubuś nie chcial sie dac nagrac jak byl w brzuszku to teraz ma za swoje
http://www.youtube.com/watch?v=8w8pf...ature=youtu.be

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-03-01 o 11:53
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:07   #4232
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, tak, karmię na takiej poduszce właśnie, jeśli karmię na siedząco... A co do wagi, to we wtorek mamy przyjść do lekarza u nas w miasteczku, to mała zostanie znowu zważona, oby coś przybrała do tego czasu. A co do piersi, to owszem, nie powinny być kamienne, jeśli laktacja jest już unormowana, w innym przypadku jest to znak, że czas na karmienie - tak mi mówiła wczoraj położna. A u mnie laktacja jest jeszcze w lesie, jeśli chodzi o unormowanie.

No i położna też stwierdziła, że ta waga to wcale nie jest za mało, że niektóre dzieci tak przybierają i ważne jest, że przekroczyła już wagę urodzeniową... Ale nie wiem, czy wierzyć w jej słowa, skoro wszędzie jest napisane, że przez 1. miesiąc dziecko powinno przybrać przynajmniej 500g.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-01 o 10:09
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:15   #4233
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Marsi, tak, karmię na takiej poduszce właśnie, jeśli karmię na siedząco... A co do wagi, to we wtorek mamy przyjść do lekarza u nas w miasteczku, to mała zostanie znowu zważona, oby coś przybrała do tego czasu. A co do piersi, to owszem, nie powinny być kamienne, jeśli laktacja jest już unormowana, w innym przypadku jest to znak, że czas na karmienie - tak mi mówiła wczoraj położna. A u mnie laktacja jest jeszcze w lesie, jeśli chodzi o unormowanie.

No i położna też stwierdziła, że ta waga to wcale nie jest za mało, że niektóre dzieci tak przybierają i ważne jest, że przekroczyła już wagę urodzeniową... Ale nie wiem, czy wierzyć w jej słowa, skoro wszędzie jest napisane, że przez 1. miesiąc dziecko powinno przybrać przynajmniej 500g.
oj Black, mam wrażenie że u Ciebie lekki dołek
musisz wierzyć bo ona zna się na rzeczy i wie co mówi kobita

a co do laktacji to faktycznie ja zapomniałam,że Ty całkiem niedawno urodziłaś więc przed Tobą górki i pagórki

u mnie na wszelkie niepowodzenia laktacyjne pomagał dzień spędzony w łózku z maleństwem i cała reszta typu brak obiadyu, bałagan nie interesowały mnie- te obowiązki spadły na TZ

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39523078]Marsi, 30zł za 200ml, podajesz 5ml po każdym jedzeniu 10-15 minut po, on jest oglnie gęsty bardzo i działa na zasadzie ścinania w galaretkę kwaśnej treści żołądka

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Dziewczyny piersiowe - tu macie siatki centylowe wyłącznie dla dzieci kp! a lekarze w pl niestety biorą pod uwagę tylko siatki dla mm:

dziewczynki: http://www.who.int/childgrowth/stand...irls_p_0_6.pdf
chłopcy: http://www.who.int/childgrowth/stand...boys_p_0_6.pdf[/QUOTE]

dzięki, to troszkę drożej wychodzi od zagęstnika
ale spróbuje bo mnie strasznie wkurza,że podczas podawania wszędzie jestem uciapana tym kisielem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:40   #4234
BlackSanctum
Zakorzenienie

No minęły dopiero 3 tygodnie, także przede mną jeszcze kawał czasu do unormowania...
A dołek - jest, jeśli chodzi o karmienie, bo moja pierś powinna być najlepsza dla małej, a wychodzi na to, że wcale tak nie jest, bo mało mi przybiera na wadze. Mam wrażenie, że ciągle nie dojada. Trochę to smutne.
Stary 2013-03-01, 10:41   #4235
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Ucałuj i utul malutką też ode mnie
utuliłam

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

bardzo plakalo dzieciatko?
Bardzo( bidula usneła.
Przed szczepionka dalam jej czopka viburcol, ale i tak strasznie sie zanosiła. Masakra, dobrze ze pielegniarki spoko były. W sumie ta sama co mi od maluśkiego robiła szczepionki.

Acha, niunia waży już 5200
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07130.jpg (39,1 KB, 60 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-03-01 o 10:44
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 10:44   #4236
bokeh
Zakorzenienie

czesć dziewczyny

Marsi! dawno Cię nie było, albo przegapiłam jak tam Leoś ? jakieś zdjęcie pokaż ciotkom wizażowym

Dziewczyny jakie macie karuzelki? bo Hania chyba już na etapie że chciała by na coś popaczeć
Stary 2013-03-01, 10:51   #4237
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
czesć dziewczyny

Marsi! dawno Cię nie było, albo przegapiłam jak tam Leoś ? jakieś zdjęcie pokaż ciotkom wizażowym

Dziewczyny jakie macie karuzelki? bo Hania chyba już na etapie że chciała by na coś popaczeć
a dzieki Leo super, jestem w nim po uszy zakochana,wynagrodził mi wszystkie cierpienia w ciąży

nie mam zdjęc na tym kompie, cos w weekend wkleje

ja osobiscie polecam karuzele fisher price rainforest z pilotem, jest genialna
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=169
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:03   #4238
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli, a ile wkluc miala Mala? Boshe, tez sie tak boje strasznie tego szczepienia
Sliczna niunka
Wszystkie nasze dzieciaczki sa cudowne <3

Dziewczyny, poprawilyscie mi humor, wasi tzci miazdza

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:43   #4239
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny gardło mnie boli! Jestem przerażona, mam już wizję że wracamy do szpitala znów z zapaleniem płuc Nie zniosę tego drugi raz. Piję wapń, łykam rutinoscorbin, syrop stodal, psikam hascoseptem, mam homeogene 9 na ból gardła i noszę maseczkę przy młodym.
Chyba się załamię tak się boję że Misia zarażę
Mnie też ciągle gardło boli. Jak śpię z Małą przy cycu to ona jest przykryta a ja cała goła u góry i tak całe nocki więc mnie przewiewa;/
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wlasnie włączyłam tv a tu o bólu porodowym
Wiesz co ja kiedyś chętnie oglądałam porodówkę ale teraz po swoim porodzie sn te ich wszystkie na zzo to dla mnie nic
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Black 3mam kciuki za Twoją laktację, oby się udało, a jak nie wyjdzie to pamiętaj, że to żadna tragedia. Na butelce też zdrowiuśkie dzieciaczki rosną!

Meduzza brawo za opis, superancki

Przedstawiam Wam zdjęcie z serii "Jak foch to foch" albo "Jak mnie jeszcze raz obudzisz to ci PIF PAF zrobię!"
Hihihi Jejciu jaka kruszynka! Ale te nasze dzieci się różnią
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
nie chcial sie dac nagrac jak byl w brzuszku to teraz ma za swoje
http://www.youtube.com/watch?v=8w8pf...ature=youtu.be
Ojeeeeeeeeej już się nie mogę doczekać! Cudnie

A ja mam chyba nawał w 3 tygodniu dziwne. Godzinę po karmieniu cycki już jak kamienie i marzę żeby mała chciała jeść

A i 2 wybawienia dla nas: zaadaptowaliśmy kołyskę (nie trzeba kołysać na rękach) i kupiliśmy smoczek canola typu bąbelek czy coś takiego no i też mamy kilka chwil wytchnienia więcej
Co do zabezpieczania się to ja nie będę brać pigułek raczej... Zostają gumki u nas bo baaardzo rzadko uprawiamy seks, no ale rozwaga oczywiście przede wszystkim, nie chcemy na razie rodzeństwa dla Julci
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:44   #4240
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nie Ty jedna, Ja ostatnio do mojego psa(obslinił się po jedzeniu) mówie chodz Edziu przewinę Cię z amiast wytre ;D

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To mój mąż był lepszy. Raz w nocy przez sen mnie po tyłku głaszcze , przebudził się i mówi, że sprawdzał czy pielucha bardzo mokra
Hhehe dobre

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny my od wczoraj w domu. Mamy wielkie problemy z kp od wczoraj musieliśmy podać mm. Powiedzie mi czy jest coś na brzuszek co mogę podać od 3 doby życia? BioGaia czy coś? Proszę o szybko pomoc.

I jak jest z tymi witaminami jak kp to D i K, a jak mm to samo D?
Witamy Jak pierwsze wrazenia?
Jak karmisz piersia to K i D, jak dokarmiasz co najmniej 50% butla to wtedy tylko D.

Cytat:
Co za pozycja

Maly dzis byl baaardzo grzeczny. Zasnal ok 21, pozwolil nam pospac do 1, a potem do 6. Nie wiem czy to nie za dlugie przerwy w karmieniu jak na 12dniowe dzieciatko..

Ja wstalam rano, odciagnelam pokarm i polecialam na uczelnie. Wracam, a tu dziecko najedzone, przebrane, spi w najlepsze. Gary pozmywane, odkurzone, lazienka wysprzatana.
TZ sie postaral i biedak polecial do pracy.

A tu moj Kubeczek podczas szykowania na balkon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2270004.jpg (81,7 KB, 58 załadowań)

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:48   #4241
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ojej, to niedobrze
a jest jeszcze jeden specyfik, zapomniałam nazwy- ninnag podowała swojej kruszynce

u nas dobrze toleruje nie ma problemu i faktycznie nie ulewa ale jak tylko nie podam to masakra się dzieje

ile kosztuje ten syrop???? i jakie ma działanie skoro jest syropem a nie zagęstnikiem?
Tak jest jeszcze Debridat, ale na receptę. I rzeczywiscie skuteczny, on reguluje prace miesni żoladka. Ja dawałam 2 razy po 2,5 ml. Mała fajnie wypijała z kieliszka. Ulewa jeszcze ale tylko troszke
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 11:50   #4242
eff8
Zakorzenienie

Gratuluje nowym mamusiom

dziewczyny ja wpadlam tylko na momencik, bo maja do mnie dzis kolezanki przyjsc wiec miedzy zajmowaniem sie dziecmi, gotowaniem i sprzataniem znalazlam tylko na wizaz 2 minutki

rzucily mi sie w oczy 2 pytania:

Jesli chodzi o to ze leci za duzo mleczka jak karmie malego i sie krztusi to u Nas tez tak jest, polozna mi radzila odciagac laktatorem przed jedzeniem - i faktycznie jest duzo lepiej pozniej
wiec ja tak robie odciagam ok 20-40 ml

i u nas karmienie wyglada wlasnie tak 1 karmienie 1 piers i jak najbardziej sie sprawdza

Black trzymam kciuki za Twoja laktacje

Meduzza super opis brawa za porod

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:51   #4243
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ja wstalam rano, odciagnelam pokarm i polecialam na uczelnie. Wracam, a tu dziecko najedzone, przebrane, spi w najlepsze. Gary pozmywane, odkurzone, lazienka wysprzatana.

śliczny Niuniek
szacun dla TZ!

Stary 2013-03-01, 11:51   #4244
eff8
Zakorzenienie

mam jeszcze pytanie.. ktoras pisala o kroplach bobotic?? pomagaja cos ? jak sie je podaje ? i ile kosztuja ?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 11:52   #4245
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
:
Witamy Jak pierwsze wrazenia?
Jak karmisz piersia to K i D, jak dokarmiasz co najmniej 50% butla to wtedy tylko D.
Pierwsze wrażenia, hm .................... tyle nie wiadomych ale na prawdę fajnie poród - jak tak teraz sobie pomyśle to w sumie też nie takie straszne, chociaż co ja mówie . Położną miałam bardzo fajną podczas porodu, bardzo dużo mi pomogła bo TŻ nie zdążył dojechać. A jakie głupoty ja jej gadałam ale opisze kiedyś cały poród to wam wszystko opowiem ze szegółami

Mały właśnie śpi ale coś nie spokojnie bo nakarmiłam go piersią i chyba nie jest do końca najedzony. Bardzo mi przysypia przy karmieniu albo pieć razy pociągnie i przestanie muszę go ciągle po brodzie smyrać, czy któraś wie czemu tak jest?

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-03-01 o 12:04
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-01, 12:01   #4246
bokeh
Zakorzenienie

dziewczyny ja pare pytań mam odnośnie koopy

Mianowicie gdzieś mi mignęło że Szaja pisała, że jak kupy są pieniste to nietolerancja laktozy??? u mnie jest tak że jak przewijam małą i ma kupe to jak ją podcieram to po każdym podtarciu ona puszcza takie mini bączki z kupą i właśnie sie robi taka piana ale tlyko na chwile i na pieluszce jest już zwykła kupa bez piany... i w ogóle przy każdej zmianie pieluszki jest mniejsza ilośc lub większa kupki, u was też tak jest? i jeśli to może byc nietolerancja laktozy to będe musiała zmienić karmienie na mm ?

sory za temat ale myślę że was nie będzie brzydziło
Stary 2013-03-01, 12:07   #4247
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Black, kochana- moja Ola równo w 3tż miała tylko 160gram na +. Pediatra też mi powiedział, że to mało,ale że ważne, że odbiła od wagi urodzeniowej, i że mam żadnej butli nie dawać, tylko dalej cyca. Do kontroli idziemy za1,5 tyg. i też mam nadzieję,że mała więcej przybierze na wadze, a z drugiej strony nie obwiniam swojego mleka, bo jest go sporo, ale co mam zrobić, jak ja cyca w buźkę na siłę w dzień co 2 godziny pcham, a ona usteczka zaciska i nie chce jeść cholera mała. A dziś w nocy to 6 godzin przespała. Jak spróbowałam butle dać, to bleeeeeeeeeeee robiła, czyli najedzona i widocznie więcej jej nie potrzeba. Nie martw się kochana
Stary 2013-03-01, 12:13   #4248
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja pare pytań mam odnośnie koopy

Mianowicie gdzieś mi mignęło że Szaja pisała, że jak kupy są pieniste to nietolerancja laktozy??? u mnie jest tak że jak przewijam małą i ma kupe to jak ją podcieram to po każdym podtarciu ona puszcza takie mini bączki z kupą i właśnie sie robi taka piana ale tlyko na chwile i na pieluszce jest już zwykła kupa bez piany... i w ogóle przy każdej zmianie pieluszki jest mniejsza ilośc lub większa kupki, u was też tak jest? i jeśli to może byc nietolerancja laktozy to będe musiała zmienić karmienie na mm ?

sory za temat ale myślę że was nie będzie brzydziło
Odpowiem tylko na pogrubione, bo o reszcie pojecia nie mam.

U nas tez tak jest. Polozna na sr mowila, ze kilka kleksow dziennie to prawidlowy objaw

Kurcze, nie sadzilam, ze to powiem majac malutkie dziecko, ale...NUDZI MI SIE
Maly jest POKI CO bardzo malo absorbujacy (w kolko by spal ), w nocy dal nam pospac, wiec nie musze odsypiac.
Jak pisalam wyzej - TZ wszystko wysprzatal, takze pozostaje mi chyba tylko lezec i pachniec

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Pierwsze wrażenia, hm .................... tyle nie wiadomych ale na prawdę fajnie poród - jak tak teraz sobie pomyśle to w sumie też nie takie straszne, chociaż co ja mówie . Położną miałam bardzo fajną podczas porodu, bardzo dużo mi pomogła bo TŻ nie zdążył dojechać. A jakie głupoty ja jej gadałam ale opisze kiedyś cały poród to wam wszystko opowiem ze szegółami
Nie takie straszne?! Wypluj te slowa

Fajnie, ze jest fajnie

Stary 2013-03-01, 12:18   #4249
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nawijko, czy Kubeczek ma skarpetki na lapkach? cudenko

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Eff, doszlo doszlo, dziekuje!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 12:18   #4250
sarah67
Zadomowienie

dziewczyny karmiące piersią ktoras z Was bierze cos na allergie mam taka wysypke ze drapie sie juz do krwi, alergenow nie wyklucze bo jestem uczulona na kurz, roztocza, grzyby, pleśńie i pyłki traw a te wkrótce nadejdą, byłam u dermatologa bo alergologa nie ma, przepisala diphergan i masc robiona a le pomoglo tylko na chwile, inny lekarz mowi ze mam przestac karmic piersia, innych lekarzy brak musialabym jechac gdzies do duzego miasta 100km ale nie zostawie malutkiej na tak dlugo, a czytalam na forum jakims ze dziewczyny biora na alergie leki te karmiace,

już dłużej nie wytrzymam najgorzej oczy mysle ze zaraz je wydrapie tak swedzą
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 12:18   #4251
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nawijko, czy Kubeczek ma skarpetki na lapkach? cudenko

Strasznie dlugie pazurki ma!

Ale kochany jest - daje sie przebierac po 5x dziennie i ani pisnie. Zadne czapeczki, skarpetki, niedrapki mu nie przeszkadzaja

Stary 2013-03-01, 12:27   #4252
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Strasznie dlugie pazurki ma!

Ale kochany jest - daje sie przebierac po 5x dziennie i ani pisnie. Zadne czapeczki, skarpetki, niedrapki mu nie przeszkadzaja
To się ciesz, bo moja też kiedyś dała się ubierać a teraz to istna tragedia. Zwłaszcza przy ubieraniu na spacer, wczoraj az się zanosiła.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-01, 12:29   #4253
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Hahah, mam juz schizy. ObudzIlam saie w nocy, zaczelam glaskac TZ po glowie i robic "csssssss". Dopiero do mnie dotarlo, ze cos jest nie tak jak poczulam zarost

Cytat:
Nie Ty jedna, Ja ostatnio do mojego psa(obslinił się po jedzeniu) mówie chodz Edziu przewinę Cię z amiast wytre ;D

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

To mój mąż był lepszy. Raz w nocy przez sen mnie po tyłku głaszcze , przebudził się i mówi, że sprawdzał czy pielucha bardzo mokra

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gardło mnie boli! Jestem przerażona, mam już wizję że wracamy do szpitala znów z zapaleniem płuc Nie zniosę tego drugi raz. Piję wapń, łykam rutinoscorbin, syrop stodal, psikam hascoseptem, mam homeogene 9 na ból gardła i noszę maseczkę przy młodym.
Chyba się załamię tak się boję że Misia zarażę
Kurde teraz masakra z tymi chorobami u nas to samo, ja zasmarkana, mąż zasmarkany, młody zasmarkany Też mnie gardło strasznie piekło ale popsikałam 2 dni Tantum Verde Forte i jak ręką odjął.

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam zdjęcie z serii "Jak foch to foch" albo "Jak mnie jeszcze raz obudzisz to ci PIF PAF zrobię!"
Ale ona maleńka
Cytat:

Słodka i już od małego Hello Kitty to co to będzie później I widzę na zdjęciu coś różowego od cioci Ani
Cytat:
Fisherprice rainforest - synek baaaaardzo zainteresowany, potrafi pół godziny leżeć i się gapić.
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

kupiliśmy smoczek canola typu bąbelek czy coś takiego no i też mamy kilka chwil wytchnienia więcej
Jaki to dokładnie smoczek? Mój na razie nie chce żadnego a mamy: avent, lovi, nuk, tomee coś tam i jakiś canpola.
Cytat:

Maly dzis byl baaardzo grzeczny. Zasnal ok 21, pozwolil nam pospac do 1, a potem do 6. Nie wiem czy to nie za dlugie przerwy w karmieniu jak na 12dniowe dzieciatko..

złote dziecko i złoty TŻ

Co do karmienia u mnie też jedno karmienie - jedna pierś.
Co do zabawek z sh ja kupowałam takie które da się wyprać, np konika z FP.
Jeśli chodzi o antykoncepcję to ja od poniedziałku biorę Cerazette. Na dzień dzisiejszy jestem za tym żeby więcej dzieciów nie mieć a jak jednak się zdecyduję to nie wcześniej niż za 3 lata.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 12:30   #4254
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiem tylko na pogrubione, bo o reszcie pojecia nie mam.

U nas tez tak jest. Polozna na sr mowila, ze kilka kleksow dziennie to prawidlowy objaw

Kurcze, nie sadzilam, ze to powiem majac malutkie dziecko, ale...NUDZI MI SIE
Maly jest POKI CO bardzo malo absorbujacy (w kolko by spal ), w nocy dal nam pospac, wiec nie musze odsypiac.
Jak pisalam wyzej - TZ wszystko wysprzatal, takze pozostaje mi chyba tylko lezec i pachniec

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Nie takie straszne?! Wypluj te slowa

Fajnie, ze jest fajnie
ciesz sie kobito! i nie mów tego za głośno !

moja nie chce spać połozyłam ją na poduszcze i gada do kocyka
Stary 2013-03-01, 12:32   #4255
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39522117]
Wiesz co, niekoniecznie doroku. Agatka mając jakieś 9mcy jeździła w większym już, chociaż ważyła 8kg, ale długa była, a nogi nie powinny wystawać. No i przed rokiem dziecko też może osiągnąć wagę 13kg.[/QUOTE]

Określiłam tak na oko. Moja ciotka kupiła drugi jak mały miał prawie roczek, zas znajomi zmienili jak mała miała 8 miesiecy.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-01, 12:36   #4256
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Maly jest POKI CO bardzo malo absorbujacy (w kolko by spal ),
U nas też na początku taki aniołek był
Cytat:

jw.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 12:37   #4257
BlackSanctum
Zakorzenienie

Maluchna, dzięki za słowa otuchy , może faktycznie niepotrzebnie się martwię, skoro położna powiedziała, że to jest okej. Moja mama też dodała od siebie, że moja starsza siostra tak słabo przybierała na wadze i lekarze nie widzieli wtedy w tym niczego dziwnego... Dopiero w 3. miesiącu zaczęła bardziej tyć. Ważne, że waga wzrosła, może z czasem mała zacznie bardziej przybierać... W każdym razie będziemy to kontrolować.
Stary 2013-03-01, 13:02   #4258
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Mały właśnie śpi ale coś nie spokojnie bo nakarmiłam go piersią i chyba nie jest do końca najedzony. Bardzo mi przysypia przy karmieniu albo pieć razy pociągnie i przestanie muszę go ciągle po brodzie smyrać, czy któraś wie czemu tak jest?
moze mu sie poprostu chce pic

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie.. ktoras pisala o kroplach bobotic?? pomagaja cos ? jak sie je podaje ? i ile kosztuja ?
na ulotce jest 4x8kropelek na dobe. ja akurat podaje 4 kropelki o 3 godziny. nie prezy sie mlody przy baczkach wiec pomagaja. ale powoli bede je odstawiac.

Stary 2013-03-01, 13:19   #4259
sylwietta1988
Zakorzenienie

wietrzymy jajeczka dziecka jak by nie było wierzga nózkami, sisiorek sterczy nadrobie Was wieczorem bo o 15 przychodzi do Bartusia kolejna "ciocia"
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-01, 13:20   #4260
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Worth Pokaż wiadomość
Hej.
Okropnie Was tu dużo, ale może znajdzie się miejsce dla mnie i Nikoli urodzonej 2.01.2013?
hej, witaj.
napisz cos wiecej o sobie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości