|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Witam dziewczyny! . Ja jak zwykle w pracy, ale dzisiaj ostatni- inwenteryzacja.. ;/ Już minęły mi wszystkie dolegliwości oprócz senności ![]()
![]() |
#1682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety co kobieta to inne objawy. Jak poczytałam szereg wątków na wizażu i innych stronach to chyba nie reguły co do objawów oznaczających ciążę ![]() Na test jest jeszcze za wcześnie, z reguły chyba min tydzień po implantacji może coś wyjść. To jest właśnie ta zmyłka na opakowaniu testów - 7 dni po zapłodnieniu - czyli 7 dni po zagnieżdżeniu się zarodka a nie 7 dni po stosunku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zadomowienie
|
hej dziewczęta, ja mam grupę krwi arh- ale co ciekawe nie wiem jaką ma mój mąż bo:
1. on się panicznie boi pobierania krwi i mdleje ![]() 2. znalazłam jakieś dwa jego stare dokumenty, i na każdym z nich inna grupa krwi :/ chyba go wyslę na zrobienie grupy, przekonywanie potrwa z miesiąc.... to powiedzcie, bo ja tego nie kumam - skoro ja mam arh- to przy jakiej jego grupie mam się martwić??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Raczkowanie
|
Cześć ! Ja tak szybciuteńko tylko skrobnę iz mam jutro 6 dzień cyklu i zaopatrzona jestem w testy owulacyjne, termomentr i pozytywne nastawienie na nowy cykl
![]() ![]() Buziole, miłego wieczoru!
#1685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja z wami rozmawiam już dziś jako 30-latka ![]() ![]() a o konflikcie serologicznym już poczytałam... :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, dzięki za miłe słowa
![]() Cytat:
Mi po poronieniu zaraz podali, ale musiałam mówić o tym wszystkim na około w szpitalu, bo nikt mnie o to w ogóle nie pytał. W obecnych czasach konflikt serologiczny to nic groźnego, więc się nie martw. Ja za to po dobrej nowinie przyjaciółki pobiegłam do swojego lekarza. Powiedziałam mu co i jak. I muszę wysłać męża na badania. On w pierwszej kolejności. U mnie wszystko jest ok, raz już w ciąże zaszłam, więc dużo od razu wykluczył. Po badaniach męża muszę zrobić tylko hormony, ale to dopiero w następnym cyklu. Mam nadzieję, że w ogóle nie będę musiała tego robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | ||||
Rozeznanie
|
Ja się wieczornie z domku już witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jak już doczytałaś to pisać nie będę o co chodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A mi jeśli teraz nie wyjdzie, to chyba się też obkupię jak Dzokero ![]() Pradip - dostałaś moją wiadomość na priv? bo pisałam z pociągu i mi zasięg uciekał i w końcu nie wiem czy udało się wysłać.... ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- no i zmykam już, bo muszę się przecież kiedyś mężem nacieszyć ![]() dobrej nocy dziewczęta ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za kciuki, ale wychodzi na to, że nic z tego
![]() Dziś 23 dc i nic, jedna krecha ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gubię się już trochę bo ostatnio mam zawirowania na uczelni i robię jednocześnie praktyki i się gubię ![]() ![]() Zauważyłam u siebie taki żółtobrązowy śluz i nie wiem czy to efekt infekcji czy początek @ ale temperatura nie spadła ![]() Hmmm ja też mam chyba grupę krwi Rh - muszę zobaczyć jak mój Tż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
heh, a mnie ovufriend tak kusi i zwodzi:
DETEKTOR OZNAK CIĄŻY Suma punktów: 34/100 Dzisiejsze punkty: + 6 Czas współżycia: Bardzo dobry Pozytywny test: 54 % tylko ze temperatura delikatnie i powoli spada o 0,1 dziennie... co to bedzie. ciekawa jestem czy doczekam do weekendu do testowania czy mnie zaleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |||
Rozeznanie
|
Witam się z kawką
![]() Nota bene chyba muszę iść na odwyk od kawy ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, mega mocno trzymam za Was kciuki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja siebie to już w ogóle nie rozumiem. Dzisiaj dostała @ i wychodzi na to, że ostatni cykl miałam mega krótki - raptem 27 dni... nigdy takiego nie miałam, zawsze jeżeli już to dłuższe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | ||
Raczkowanie
|
Witam dziewczeta,
dzisiaj urlopik na wkuwanie ale jakos nie moge sie zebrac ![]() Cytat:
![]() ![]() nie wiem jak to jest po odstawieniu tabletek, ale 28 dni to późno troche na owulacje, co do testowania jeżeli była owu to teraz i tak ci nic nie wyjdzie więc musisz czekać cierpliwie - przynajmniej 14 dni od stosunku. A co do konfliktu to słyszałam że to ma znaczenie dopiero przy drugim dziecku. Ale trzymam kciuki może w zawirowaniach po tabsach .... ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1695 | ||
Raczkowanie
|
No i dalej nie ma @. Ciekawa jestem czy jak odstawię luteinę to zaraz przyjdzie, bo ostatnio przyszła już w 6tym dniu brania...
Rozebrałam dzisiejszy test, bo miał ciulowe okienko ![]() ![]() ![]() Dziwnie mi trochę, wczoraj i przedwczoraj brzuch mnie bolał, jajniki i plecy jak na @. Normalnie się nospą posiłkowałam. Dzisiaj cisza, nic nie boli, w sensie może lekko zaćmi, ale pewnie dlatego czuję, bo jestem na czujce. Sutki lekko powiększone i wrażliwe na dotyk, ale mniej niż ostatnio. Poza tym szyjka wysoko, leciutko rozpulchniona i biały śluz. Ciekawe co z tego będzie... A i temperatury ponad 37, ale to niemiarodajne, bo niemierzone przed wstaniem. No i rozpalone policzki od jakichś 5 dni, notorycznie. Myślałam jeszcze dzisiaj czy nie przedłużyć brania luteiny, ale odpuszczam, brałam tylko po jednej tabletce 50 mg to jakby co nic się nie powinno stać. Powiedziałam sobie, że ostatni raz się tak wkręcam. Ale luzuję dopiero od następnego cyklu, więc do czasu @ wkręta pozostaje ![]() Cytat:
Czasem jak człowiek taki zawalony to i lepiej, psychika odpoczywa ![]() Cytat:
![]() Ech, przykro mi, że @ przyszła, ale przy monitoringu przynajmniej będziesz pewna, że wszystko działa tak jak trzeba. Myślę, że trzeba potraktować to jak inwestycję ![]() A może Ci się owulka przesunęła szybciej? Różnie bywa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Załapałam dziś doła. Zaczęły mi się plamienia więc najpóźniej jutro będzie @. Zaczynam więc 6 cykl starań.
Regularnie chodzę do ginekologa na nfz i zastanawiam się kiedy dziad wyśle mnie na jakiekolwiek badania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1699 |
Zakorzenienie
|
To mamy tak samo beznadziejną sytuację
![]() Dziewczyny jak zrobić jakieś badania hormonów? Musze dostać skierowanie od gina czy zrobić prywatnie? A jak prywatnie to co dalej z nimi? W sensie iść do "zwykłego" ginekologa i prosić o interpretacje ![]() Mój gin jest dziwny zaczął mi się już 6 cykl a on mi nawet witamin nie zaproponował. W ogóle mam wrażenie, że nie będę mogła w cale mieć dzieci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | ||||
Rozeznanie
|
Widzę, że dzisiaj nie tylko ja mam zwalony humor...
![]() Eleo765 - no właśnie niestety picie kawy wpływa negatywnie, i to jak pije kobieta jak i mężczyzna. Kawa zakwasza środowisko w pochwie jak i spermę, a pleminiki giną w kwaśnym ph... Oczywiście zależy od stężenia, wytrzymałości plemników itd... ale zasadniczo zaleca się, oby przestać pić jak się człowiek stara ![]() Monitoring tak jak Madziusia napisała... koszt każdej wizyty i usg ![]() ![]() ![]() A mój cykl to zazwyczaj 29 - 31 dni.. więc te ostatnie 28 i 27 to takie przy krótkie... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zazdroszczę Ci, że dajesz radę nie pić.. ja cholera nawet nie mogę sobie wyobrazić dnia w pracy bez kawusi z ekspresu... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do badań, to ja sama prywtanie robiłam bez żadnego skierowania. No ale wiadomo trzeba płacić. A potem na wizytę po interpretację. Korzyść taka, że raz tylko za wizytę płacisz. Bo tak musiałabyś za tą pierwszą też płacić, a na tej to Ci i tak nic nie powie, bo każe zrobić badania i z nimi dopiero wrócić. Idę zaraz do domu i się chyba z tego wszystkiego dziś upiję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przykro mi że Was @ nawiedziły... Coś dzisiaj dzień złych wiadomości...
Ja czuję, że @ mnie też nawiedzi. Co prawda oprócz wściekłości na wszystko i wszystkich nie czuję się jak na @, ale pewnie mam jeszcze kilka dni. Wszystko mi się poprzesuwało to nawet nie wiem kiedy mogę się spodziewać. Najgorsze, że w czwartek umówiłam się ze znajomymi na piwo - i do czwartku dobrze by było się czegoś dowiedzieć - w sensie piwo albo soczek... madziusia - nie martw się tą pracą, może z tamtą dziewczyną jeszcze nic pewnego i jednak przyjmą Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jak znajdziesz kogos kto da Ci skierowania to będzie super ![]() ja robiłam 2-3dc - tsh, fsh, lh, prolaktynę, po 20 dc progesteron, dodatkowo też toxo i cytomegalowirus tak na przyszłą ciążę ![]() z wynikami poszłam do pani ginekolog dała mi tabletki na wysoką prolaktynę, mam nadziej ze szybko zadziałaja bo jak nie .... ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() krótsze cykle są lepsze szybciej mijają i szybciej się staramy także to tylko plus kochana. a ten staż to już stracony w UP wiedzą że wybrała tamtą dziewczyne, staż 6 miesięcy a później mają kase tylko na takie staże dla osób po 50 roku życia, takze nie licze na nic. ![]() mam tak straszny dzień że jak wróciłam do domu to ciagle rycze, przypomne sobie to i rycze, pomysle że mam @ i rycze, strasznie mi, też bym się upiła, ale przez ten bromergon nic nie mogę wypic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem mamusią wrześniową, ale postanowiłam napisać tu parę słów, może dodadzą Wam otuchy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zadomowienie
|
Madziusia, miałaś rację, u mnie dziś już spadek do 36,2 i jedna kreska na teście, co oznacza, że dzisiaj będzie @ :P zaczne wiec 3 cykl.
tak swoja droga, wykupilas abonament w ovufriend? i co to jest cytomegalowirus??? snwowhite, dziekujemy za to że podzielilas sie swoja historia, jest nieprawdopodobna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
witam, ale słonecznie dizś u mnie i ptaki śpiewają, to na bank wiosna!!! trochę mi lepiej w związku z tym ![]() eleo wykupiłam na 3mce, a co jeszcze się nacieszę punktami ![]() ![]() ten wirus był oznaczony CMV na badaniach zleconych, też musisz miec przeciwciała bo t oneibezpieczne dla dziecka , szczerze nie wczyttywałam się w to. ale mi wyszło że mam przeciwciała, i z wyniku wynika ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1707 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Widzę że jakieś smutki zawitały na nasz wątek trzeba je zaraz przegonić ![]() Cytat:
![]() A co do Twojej rozmowy z szefostwem daję Ci kopa na szczęście i motywację ![]() Cytat:
![]() Witaj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wróciłam w końcu do świata żywych i na obcasy to chyba długo teraz nie spojrzę bo nogi mam jak balony ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dziewczyny, nie wiem jak tam z tą kawą jest naprawdę, ale i ja i mój mąż jesteśmy kawoszami jakich mało i nam się udało ! co prawda w drugim cyklu, ale jednak ![]()
#1709 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
proszęo kopa żeby zmobilizowac sie w koncu do nauki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z drugiej strony obrona to tylko formalnośc no ale wypadałoby cos wiedziec ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.