|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Hey
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
-17kg ![]() "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-03-02 o 07:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Monia widzę, że humorek świetny ![]() następnym razem weź mnie ze sobą ![]() Dziewczyny ale ja wam zazdroszczę góry, morze, zamki... ![]() A ja sie ze swojej miejscowości na krok nie ruszam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zważyłam się dziś i oczywiście nie dane mi jest widzieć 7 ![]()
-17kg ![]() "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-03-02 o 07:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja juz jestem po sniadanku, dzis byly 2 kromki z wedlina. Jestem przed okresem i nie chce mi sie jesc ![]() ![]() Dzis czeka mnie chodakowska, mam lenia zawsze w domu jak przyjezdzam, ale musze sie zebrac ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4654 | |
Zadomowienie
|
Hej!
Musiałam wcześniej wstać, bo brata do miasta musiałam zawieźć i teraz najchętniej wróciłabym znowu do łóżka ![]() Co do sportów na dworze, to o kijach też myślałam, ale kasy na razie nie mam, jedynie pozostaje zwykły spacer i rower. No i orbitrek w domu. Dzisiaj chyba poćwiczę, bo ostatnio nie ćwiczyłam za bardzo. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
Furry ja cie rozumiem - jak pije to hamulce gastronomiczne totalnie mi puszczaja
![]() ![]() Poza tym jak poprostu kocham dobre wino (inne alkohole mogą nie istnieć chyba że mohito i ew piwo miodowe ![]() Wiec powiedziałam sobie NIE W marcu (tj do świąt) odstawiam wszelkie alkohole i zobaczymy jak to wpłynie na wage ... Czuje sie z tym bardzo nieszczesliwa - bo ta lampka wina , 2 to kalorii miała nie dużo ... ale to co przez to jadłam to masakra ... Wiec nie ma ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Co do sportów na świeżym powietrzu - to nie ma co sie uspawiedliwiać dziewczyny- szybki ,energiczny spacer ok godziny-dwóch spali bardzo dużo kcal porównywalnie z biegniem które siła rzeczy trwa krócej bo jest intensywniejsze ![]() Co do biegania - ja tez nie lubiłam bo po 30 sekundach nie mogłam oddechu złapać i jak można lubić coś przez co sie prawie umiera na wyplucie płuc? ![]() ![]() ![]() Dodam że ostatnio biegałam w szkole i nie bylam wtedy wstanie przebiec sprawnie 600 metrów - co teraz jest dla mnie śmiesznym dystansem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z bieganiem jest tak jak piszesz. Po pół godzinie, czy godzinie połączonej z ćwiczeniami na świeżym powietrzu jest się inną, lepszą wersją siebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Dziewczęta, jestem w szoku, bo waga mi się trzyma, żadnych wzrostów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4657 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny też się dołączam, chociaż w pracy mam kompanów do odchudzania, ale to są faceci, którym nie powiem ile ważę
![]() 9 miesięcy temu ważyłam 107 kg/171 cm. Teraz jest 90 (tamten tydzień, zważę się dopiero za kilka dni po okresie). Jestem na diecie zrównoważonej, jem praktycznie wszystko, oczywiście bez słodyczy i dużej ilości tłuszczów. Przy mojej wadze i wzroście staram się jeść około 1400 kcal dziennie. Porzuciłam samochód na rzecz roweru. Mam do pracy 11-13 km (na początku mnie to przerażało) w zależności od trasy, więc jest to całkiem fajny trening, około 40 minut w jedną stronę po trasie średnio trudnej, dla grubaska z przewagą na trudną (trochę pagórków, na które trzeba wywieźć te kilkadziesiąt kilo słoniny). Staram się jeździć 4 razy w tygodniu (3 razy do pracy i chociaż raz w weekend). Pierwszy raz był cholernie trudny, a teraz czuję wysiłek, ale nie jest to ostatek moich sił. Mój obecny cel to 78-79 kg do połowy maja, czyli około 4 kg na miesiąc. Docelowo walczę o 65 ![]() Edytowane przez stiria Czas edycji: 2013-03-02 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wiesz, ja robię dokładnie te samy dystanse, co Ty, kocham rower ![]()
![]() |
#4659 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zadomowienie
|
Ja nie wiem, po co dziewczyny sobie podwiekszacie na orbitreku stopnie trudnosci...ja cwicze ciagle na 1, nie chce zeby mi miesnie jeszcze rosly tylko, zeby tluszcz sie spalal
![]() Zaliczylam juz sklep teraz sprzatanko... mam nadzieje, ze w pn, wraz z @ zobacze jakis spadek na wadze ![]() Mam to samo po alko... zjadlabym cala lodowke, razem z obudowa... nie mam hamulcow zadnych, dlatego nie pilam i nie pije i pic nie zamierzam... wiem, ze raz nie zawsze, ale ten weekend zapowiada sie dietetycznie pierwszy raz chyba od 2 mcy ![]() ![]() ![]()
#4661 | |
Zakorzenienie
|
stiria witaj
![]() Furry uciekaj z wagą uciekaj bo ... nadpełzam powoli w Twoim kierunku ![]() Zycze udanego otwarcia i słoneczka ![]() ![]() Mam dzis w planach wizyte w Ikea (urzadzamy sie ze wzgledów finansowych "na raty" wiec jeżdże tam raz na 1-2 miesiace zeby kupic kolejna niedużą partie rzeczy)...Kiedyś bym wyśmiała osobę która ma listę zakupów otwierana przez firanki, półeczke na przyprawy i lampke oświetlajacą lustro przy robieniu makijażu ... i inne niezbedne do życia fanty ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() I myślisz że jedynka jest ok? Ja ćwiecze na orbim tylko z doskoku w domu - na skali 8-10 stopniowe (nie jestem pewna) robie na 5-6 - przy jedynce mam wrazenie jakbym w ogole siły w to wkładać nie musiała ... Najlepiej byłoby patrzec na zakres tętna - no ale to trzeba miec sprzet sensowny - ja zakładam że co bym nie robiła mam sie spocic , lekko zdyszeć ale miec jeszcze gdzies tam siły zeby przyspieszyć ... Dla uspokojenia dodam że moja mama od prawie roku ćwiczy na orbim (na 4-5) praktycznie codziennie, obecnie ok 40 min - i nogi jej widzocznie zeszczuplały, zadnych super mięśni nie widać ... więc myśle że nie jest łatwo wybudować jakieś super mieśnie sobie ... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
Asia ja nie ćwiczę na jedynce, nic nie czuje wtedy.
Zresztą, żeby mięśnie urosły to trzeba diete mieć odpowiednią, z dodatnim bilansem, owszem może być chwilowe spuchnięcie mięśni, ale to schodzi. Ja 3 razy w tygodniu przerzucam na nogach po 40-50 kg i oprócz jędrności nóg, mięśnie mi nie urosły, trochę się wzmocniły i tyle. Wczoraj byłam na siłce. Fajnie było. Jednak trening siłowy to to co mi najbardziej pasuje. Potem 20 minut na orbim, wyszłam zlana potem. (bo sie tetnem nie sugeruje, ak tak jak Asia uważam, że trzeba się spocić i zmachać). Co y tu na obiad zrobić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zadomowienie
|
Pisze z telefonu więc proszę o wyrozumialosc
![]() Scio cwiczysz z trenerem? Coraz bardziej mnie kręci taki trening silowy, tylko sama go sobie nie rozpisze.. a szkoda mi kasy natrenera Asiu - spokojną głowa, zdążysz mnie jeszcze przegonic ![]() ![]()
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Inna sprawa ze nas chyba łączy podobny ideał - sylwetka umieśniona, wyrzeźbiona a nie wiotka trzcina ![]() ![]() Z drugiej strony dokładnie widze gdzie mam jeszcze tłuszcz do zrzucenia - wiec póki co mam co spalać ![]() Za to ta cała szóstka budzic zaczyna we mnie niechęć (zrozumiałe) i brak wiary w efekty (no bo juz prawie 2 tyg ![]() ![]() Tymczasem po II śn (otręby, jogurt, maliny - świeże, hiszpański , o dziwo smaczne a nie tylko ładne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekam aż Młoda wstanie i idziemy na spacerek. I do biedry zajrzymy po warzywka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za pierwszym razem poszłam do mięśniaków, żeby mnie poinstruowali, a teraz jak mam wątpliwość to idę do trenera, on po to jest na siłce, żeby pomagać, demonstrować, pokazywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tych mięśni to wcale nie tak łatwo je rozbudować, tak jak napisała Scio, trzeba także odpowiedniej diety. Ja ustawiam sobie 4 co by się zmęczyć jak jade np. 40 min. Na jedynce to czuję się jakbym jechała z górki rowerem ![]() Postanowiłam też zacząć od przyszłego tygodnia na spacery chodzić i myślę, że będę na przemian robić orbitka i spacery. Poćwiczyłam dzisiaj już 40 min. U mnie słońce w końcu świeci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie podwyższam sobie poziomów po prostu mam do wybory rożne programy i wczoraj robiłam taki ustawiony na 25 min co poziomy wzrastają do max 18 i maleją spowrotem do 1. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Dodatkowo ze robię ten program na orbitreku to jeszcze ćwiczę brzuszki z mel B i ćwiczenia rozluźniające... codziennie chodzę na spacery 40 min bo odprowadzam mała do szkoły.... A waga mi stoi nie zjadłam ani nic ciężkiego ani tłustego a czuje się jak balon i waga się nic nie rusza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Rozeznanie
|
dobry kobietki
![]() ![]() macie wyższe teorie posiadania tak owych mięśni?
#4671 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Siłkę mam nawet na przeciwko domu, na hali sportowej, ale nie lubię ćwiczyć na siłowni.. wolę outdoor ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I tak jak dziewczyny piszą - to nie takie proste z tym mięsem, przy naszych dietach i rodzaju ruchu - nie ma szansy na zostanie kulturystkami, więc bez obaw ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Jej, jestem po obiadku (kasza jęczmienna z surówką) i jak tylko się ułoży w brzuszku to lecę do lasu ![]() Co więcej może będę miała dzisiaj masaż ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Mięśnie są zdrowe, podtrzymują kręgosłup, odciążają kolana itd. 3. Kobieca sylwetka z zarysowanymi mięśniami jest sexy ![]() 4. Zeby mieć mięśnie jak pudzian to: a) należałoby sobie przezczepić ze dwie pary byczych jąder, bo za budowe muskulatury odpowiedzialny jest testosteron, b) trzeba by być na ścisłej diecie z dodatnim bilansem kalorycznym i ciężko trenować Chodząc na siłownie bez dodatkowych suplementów, w postaci anabolików i hormonów można co najwyżej uzyskać taką sylwetkę http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...2&tx=142&ty=23 dodając, że pracuje się na nią latami, pani na zdjęciu w dodatku jest odtłuszczona na maksa i odwodniona ![]() albo taka https://www.google.pl/search?q=marci...2F%3B471%3B652 no chyba ze dla kogoś ideałem jest ciało a la kate moss http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...8&tx=229&ty=75 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Para byczych jąder ![]() Te panie z pierwszego linku, to smaczniutkie ![]() Nie wiedziałam, że Moss ma takie zwisające poślady ![]()
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Witojcie!
![]() Od rana spacerowałam po dolinach i po Karpaczu. Pogoda jest piękna, ale chyba trochę mrozi. Wygrzałam się na słoneczku, swoje baterie naładowałam i zlądowałam na mega kaloryczny obiad: lazanię z mięskiem mielonym ![]() Rano najadłam się słodyczy, co by energii sobie dostarczyć ![]() Powiem Wam, że wczoraj wieczorem zjadłam na obiadokolację smażonego łososia i odbijało mi się nim do rana...Co lepsze, potem zjadłam kilka krówek i wypiłam dużą kawę i w nocy masakrycznie bolał mnie brzuch...Straszne skurcze miałam i wylądowałam w kibelku. Tyle to chyba nigdy ze mnie nie zeszło ![]() ![]() Słodycze mi już nie służą, smażone jedzenie widać też nie... No ale to nic. Na wagę pewnie z tydzień nie wejdę, bo będę się bała ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zadomowienie
|
Ogolnie - szalejesz
![]() ![]() ![]() Dzisiejszy masaż już przyklepany ![]() ![]() ![]()
#4676 |
Zakorzenienie
|
Witajcie juz pare razy chcialam dodac posta ale mi telefon warjuje
![]() Wrocilam. Z pracy i zjadlam 6 pierogow z kapusta i z grzybami ![]() U mnie piekna wiosna ![]() ![]() Zaraz biore sie za przepisywanie notatek bo mam braki....sie uczyc na starosc zachcialo.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zadomowienie
|
Ależ tu cisza, wiosna wyciągnęła Was z domów?
![]() Tak jeszcze odnośnie oczyszczania - coś w tym jednak jest, nie twierdzę, że w ciągu trzech dni mój organizm zaczął na nowo reagować na różne produkty, ale może w jakimś stopniu dało mi to możliwość zweryfikowania, jak czuję się po spożyciu określonych rzeczy... dużo dało na pewno płukanie kiszek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Normalnie bym pewnie tego przesadnie nie zauważyła, ale jeśli ma się jakiś czas komfort, a potem zeżre to, co ja wczoraj, to jednak od razu jak na dłoni widać, jak organizm reaguje... ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Joasiu - nie jestem niestety tak zapaloną biegaczką, by dawać rady ![]() Dziś na otwarcie zrobiłam raptem 4km w pół godziny... więc jednak kondycha do dupy, ale jest mi tak w sam raz - nie przegięłam pały, ale czuję, że biegłam ![]()
#4678 |
Zakorzenienie
|
scio już w sumie wszystko wyjasniła ...
Mi mieśnie są potrzebne bo: Chce móc w miarę normalnie jeść - czasem łyknać coś niezdrowego albo przegryźć ciachem - a jak sie trenuje to bmr idzie w góre Mam wątpliwość czy uda sie utrzymać sylwetke po diecie redukcyjnej bez treningów - no chyba że ktoś 1500-1600 zakłada że jeść będzie do końca życia ... Trzeba też brać pod uwage ze z wiekiem zeby nie tyc trzeba jeść coraz mniej - a ciąć kalorie od 1600 to jakaś masakra ![]() Cieżko osiągnąć jedrność bez mięśni - zwłaszcza jak sie nie ma 16 lat już ![]() ![]() ![]() Umięsniony człowiek jest poprostu fizycznie silniejszy... I psychicznie też ![]() ![]() A poza tym aktywnośc fizyczna jest zdrowa .. Tylko tyle i aż tyle ![]() Jak mam wybrać ograniczanie jedzenia do konca życia albo uprawianie sportu to nie mam wątpliwości ... No i na koniec kwestia estetyki - co kto lubi ...ale Choakowska źle nie wyglada ![]() ![]() A o to jaki cytat znalazłam na sfd : "Każda kobieta chce mieć uniesioną, okrągłą i jędrną jak brzoskwinia pupę, tak? A czymże jest ta pupa? To przede wszystkim mięśnie pośladkowe większe. Podkreślam: mięśnie. Jeśli te mięśnie są duże i silne, to siłą rzeczy są też wypukłe, a więc pupa jest okrągła. Jeśli są małe i słabe... Zadek jest płaski i zwisający do kolan (tzw. płaskodupie ) Podsumowując: Żeby mieć ładną pupę (i całe ciało) trzeba mieć silne mięśnie Żeby były silne, trzeba o nie dbać i je dopieszczać" by Martucca No i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
nadalka oczywiście
![]() Furry mnie wywiało do ikei - pół dnia wyrwane z życiorysu .. ale sama chciałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.