Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 12:24   #4411
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
To zalezy czy jest Ci to potrzebne. Kuznka Tż mówiła mi, że to super opcja i żebym nie kupowała inaczej bo bardzo się przydaje, ale z drugiej strony dziecko też nie może nie wiadomo ile siedzieć w foteliku. To zalezy czy zamierzasz zabierac dziecko np na zakupy. Bo na spacer raczej bym nie brała dziecka w foteliku.
właśnie to taka loteria czy mi to będzie potrzebne czy nie.. ja chciałabym sie z dzieckiem pewnie poruszać na jakieś zakupy.. nie będę miała go z kim zostawic.. z drugiej też mało jeździmy samochodem, raz w tygodniu do kościoła (ale to tylko by samochód przepalić, bo mamy jakieś 600 m i raz na dwa miesiące trasę 230 km w jedną stronę do rodziców..
Chyba ze dokupić później..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 12:31   #4412
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mysle, ze 5-8 miesiecy ale to tez ciezko powiedziec. niektore to pewnie i do roku zalozysz. rozne rozmiarowki, rozne dzieci. szymek swetry moze nosic sprzed 2 lat a jego kuzyn po 2-3 mies. wszystko ma male.

dzięki

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
happy blue ja bym chyba nie wybiegała z tymi ubrankami az tak daleko bo nakupisz ciuszków na zime a się okaze ze w zimie bedą za małe i ich nigdy nie nalożysz, albo na lato a będą dobre dopiero w zimie..

teraz już wiem ja myślałam, że 74 to na 3 miesiące i chciałam kupić letnie gatki
Stary 2013-03-03, 12:32   #4413
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ze dokupić później..
Też tak pomyślałam. A wózek kupujesz nowy?? Bo czasem zestaw 3w1 jest np 100zł droższy niż 2w1 i wtedy nie opłaca się dokupowac fotelika później.
Ja musiałam kupić 3w1 bo nie mamy fotelika.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 12:36   #4414
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Też tak pomyślałam. A wózek kupujesz nowy?? Bo czasem zestaw 3w1 jest np 100zł droższy niż 2w1 i wtedy nie opłaca się dokupowac fotelika później.
Ja musiałam kupić 3w1 bo nie mamy fotelika.
Właśnie nie wiem.. Jest do kupienia używany wózek dzielnicę obok, ten co chce kupić w takim kolorze jaki chce kupić.. TŻ i rodzice znowu mowią, żeby kupić nowy bo w sumie na jedym dziecku chyba nie poprzestaniemy.. A jeżeli ma być następne to bym chciała w miare od razu.. takze nie wiem.. Nie wiem ile takie wozki wytrzymują.. Czy 3 dzieci to wytrzyma, czy lepiej nowy kupic..

Wojtek
Stary 2013-03-03, 12:37   #4415
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie wiem.. Jest do kupienia używany wózek dzielnicę obok, ten co chce kupić w takim kolorze jaki chce kupić.. TŻ i rodzice znowu mowią, żeby kupić nowy bo w sumie na jedym dziecku chyba nie poprzestaniemy.. A jeżeli ma być następne to bym chciała w miare od razu.. takze nie wiem.. Nie wiem ile takie wozki wytrzymują.. Czy 3 dzieci to wytrzyma, czy lepiej nowy kupic..
Ja chcę mieć 3 i kupiłam używaną mure. I tak bedę musiała kupić lekką spacerówkę...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 12:42   #4416
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dlatego podeszlam do tego z rezerwa i tylko wkleilam jakos ciekawostke znaleziona wsrod opinii gdyby ktoras znalazla te testy ogolnodostepne dajcie znac.

hehe meska logika: kupa kupie nierowna
to co podała happy niżej to testy, które znam. tylko ja miałam dostęp do jakiegoś nowszego... no i po niemiecku i tak było. a co tam pisało? bla bla, to co już napisałam. zmiękczające substancje w materiałach, plastiki w plastikach... są wszędzie, tylko w różnych ilościach pewnie jeszcze będzie zależeć od serii
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Pomóżcie- rozmiar 74 to na jaki wiek? wsiąknęłam w allegro, ale nie wiem jakie rozmiary na którą porę roku przewidywać
też bym raczej nie szalała z tym 74... różnie bywa. ostatnio taki 5miesięczny maluch podostawał 74 ciuszki i były akurat, a od jego mamy dostałam kilka sztuk niby 74, bo już wyrósł. tak więc ciężko utrafić, bo same rozmiary między sobą się różnią, a dodatkowo to nigdy nie wiadomo, jaka ci Helenka wyrośnie
Cytat:
Bo mam dylemat.. Dostałam od brata fotelik. On go dostał od mojej ciotki.. Ma jakieś 6 lat.. Bezwypadkowy, w dobrym stanie. Firma Eurobaby.. I prawdopodobnie nie będzie do niego adapterów i nie wstawię go do wózka.. I teraz nei wiem czy kupować nowy fotelik a ten niech leży, zeby mieć taką możliwość wpinania do wózka.. czy sobie darować..
ja bym się nie przejmowała brakiem możliwości wpięcia do stelaża... i tak długo w tym wysiadywać nie wolno, a jak na zakupy chcesz wziąć, to fotelik możesz w koszyku zapiąć, nie? chyba że nie macie takich koszyków w sklepie waszego zaufania
Cytat:
a to nie o to chodzi? po niemiecku.... http://www.test.de/kinder-familie/te...01766-1802602/
właśnie stiftung warentest robi niezależne testy. ale wózki akurat testowali przynajmniej 2 razy
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 12:48   #4417
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

ja bym się nie przejmowała brakiem możliwości wpięcia do stelaża... i tak długo w tym wysiadywać nie wolno, a jak na zakupy chcesz wziąć, to fotelik możesz w koszyku zapiąć, nie? chyba że nie macie takich koszyków w sklepie waszego zaufania
dwie godziny małe może być w foteliku zastanawiam się tylko czy będę wozić po mieście w foteliku, to chyba sens, jak np jedziesz samochodem i gdzieś wysiadasz, click na stelaż i już. a nie na wyjście na spacer, nawet jeśli miałby być krótszy niż dwie godziny. ja nie dostałam adapterów do montowania fotelika na stelażu, ale chyba warto dokupić mimo wszystko?

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-03-03 o 12:49
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-03, 12:51   #4418
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja najczęściej robie zakupy w biedronce którą mam 50 metrów od klatki.. Ale tam to nawet z tym fotelikiem wpiętym w wózek bym się nie zmieściła.. chyba lepiej w chuście..

Wojtek
Stary 2013-03-03, 12:56   #4419
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Ja najczęściej robie zakupy w biedronce którą mam 50 metrów od klatki.. Ale tam to nawet z tym fotelikiem wpiętym w wózek bym się nie zmieściła.. chyba lepiej w chuście..
przypomniałaś mi, że dalej nie mogę się zdecydować, którą chustę kupić, używaną czy nową

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-03-03 o 12:58
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 12:58   #4420
maarchewka
Zakorzenienie

Co to jest odbiór przesylki w DHL SERVICE POINT?
http://allegro.pl/ko8-czytnik-kart-p...030332704.html

Wojtek
Stary 2013-03-03, 13:01   #4421
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się przypomniało..
Gadałam z moją bratową jakiś czas temu o porodzie.. I jej mówię, że pewnie nie będę załatwiać sobie lekarza bo on i tak często nie uczestniczy w porodzie, a jak uczestniczy to można na niego nie trafić itp..
A ona zdziwiona jak to lekarza nie ma u niej bylo trzech??...
Mały szpital, dwie rodzące (łączni z moją bratową), tamta w ogole jeszcze nie rodziła.. jeden mial dyżur, drugi to znajomy mamy to przyszedł, a trzeci prowadził ciażę wiec też przyszedł..

Jeszcze była położna.. a poród siłami natury..
Lekarz jest, na koniec, bo musi. Często jest jeszcze jeden - od noworodków. Czasem jeszcze jeden i to nic dziwnego.

Wiele babek, które chodziły do mojego gina umawiały się z nim aby był, koleżanka moja dzwoniła do niego jak jechała do szpitala i on przyjechał do niej. Teraz już tego nie robi bo nie może być poza dyżurem i babki mają wieeelkie pretensje, że tyyyle mu płacą a jego nie ma. Ale heloł, płacą mu za prowadzenie ciąży a nie za uczestniczenie w porodzie. Ja to w ogóle nawet nie myślę o szpitalu, gdzie mój gin pracuje
Jedyny plus tego, że masz swojego gina przy porodzie jest taki, że może ładniej Cię zszyje w razie czego wg mnie

a co do pytania dlaczego nie należy kupować używanych fotelików to mnie się tylko jedno nasuwa - nie mamy pewności, że jest bezwypadkowy jeśli to od obcych, ja będę miała używany ale wiem, że jest bezwypadkowy bo to od koleżanki no i nie będę go wpinała w wózek, nie chcę mieć takiej opcji, żeby nie kusiło

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 13:08   #4422
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

a co do pytania dlaczego nie należy kupować używanych fotelików to mnie się tylko jedno nasuwa - nie mamy pewności, że jest bezwypadkowy jeśli to od obcych, ja będę miała używany ale wiem, że jest bezwypadkowy bo to od koleżanki no i nie będę go wpinała w wózek, nie chcę mieć takiej opcji, żeby nie kusiło
Najlepiej nowy,albo tak jak mówisz, od kogoś kto nas nie oszuka.
Stary 2013-03-03, 13:18   #4423
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Pytanko: Dlaczego nie powinno się kupować używanych fotelików??
BTW jak to mówi firma która zajmuje się sprzedażą fotelików to troche malo wiarygone...

dzisiaj bylam na targach kielce i wlasnie kobitka mowila dlaczego nie kupowac uzywanych fotelikow bo moga byc powypadkowe a tego po nich nie widac a konstrukcja juz na tym traci mozna kupowac uzywane ale z pewnego zrodla np po rodzinie gdzie ma sie pewnosc ze nieuczeztniczyl w wypadku

A mysleliscie o tej bazie do fotelika ktora montuje sie w samochodzie i wtedy fotelika nie upina sie w pasy ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 13:19   #4424
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
w realu jednym i drugim jest, przy czym na alei pokoju trochę większy wybór
Nie kupujcie Bavarii smakowej. Jabłkowa smakuje jak Żywiec zdrój jabłkowy. Jeżeli już, tylko tylko original.

Cytat:
Jedyny plus tego, że masz swojego gina przy porodzie jest taki, że może ładniej Cię zszyje w razie czego wg mnie
Myślę, że tylko taki.

Cześć!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 13:25   #4425
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
no i nie ma balsamu "bo już tyle zapłaciłam że już nie wchodziłem do rossmana" no lol, prosiłam tylko o tą jedną rzecz ale jutro ma mi kupić po drodze z pracy.
a swoją drogą ... 360 zł za zakupy to jakaś paranoja dla mnie ... i nie jakieś super rzeczy, tylko normalne, "powypłatowe" - proszek, płyn do podłóg, jedzenie, które się kończy - ryż, sosy do mięsa, wędlina itp
my też kupiliśmy chemię, trochę plasterków/chleb/mleko.. takie naprawdę podstawowe pierdoły i jesteśmy pare stów do tyłu.. najgorsze,że tyle się zapłaci a efektów tego nie widać
Cytat:
BTW jak to mówi firma która zajmuje się sprzedażą fotelików to troche malo wiarygone...
bo nie wiesz czy nie były stukane

Cytat:
Bo mam dylemat.. Dostałam od brata fotelik. On go dostał od mojej ciotki.. Ma jakieś 6 lat.. Bezwypadkowy, w dobrym stanie. Firma Eurobaby.. I prawdopodobnie nie będzie do niego adapterów i nie wstawię go do wózka.. I teraz nei wiem czy kupować nowy fotelik a ten niech leży, zeby mieć taką możliwość wpinania do wózka.. czy sobie darować..
jeśli masz 100% pewność, że nie jest wypadkowy to bierz
w zapasie może być

przyszłam do rodziców.. 10min pieszo alejkami przy parku z rododendronami
jeszcze trochę i będzie pięknie, cudne miejsce na spacery z małą.. i mam obok targ, taki prawdziwy targ-warzywa/owoce/ kury/gęsi/kaczki
jakoś nigdy nie zapuszczałam się w te okolice

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nie kupujcie Bavarii smakowej. Jabłkowa smakuje jak Żywiec zdrój jabłkowy. Jeżeli już, tylko tylko original.

Myślę, że tylko taki.

Cześć!
brzoskwiniowa za to jak zwykły sok.. nie warto

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-03-03 o 13:25
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 13:33   #4426
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

nie wiem, ale pewnie już sprawdziłaś
Stary 2013-03-03, 13:34   #4427
Ashyshqa
Zakorzenienie

My już po obiadku. Wczorajszy gulasz wołowy dziś był jeszcze lepszy Tęsknie za takim prawdziwym mięskiem, na codzień mogę tylko wstrętnego kurczaka no i rybkę...

Cytat:
wkurza mnie mój suwaczek - "gdyby się teraz urodził, miałby duże szanse na przeżycie" pfffff oczywiście że by miał i że byłby zdrowy ... mało optymistyczny suwaczek ...
Głupi, tak to se mógł pisać w 24tc... Zmień na inny

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No ale Twój obcokrajowiec to rozumiem
Wiesz, to asekuracja, żeby kupił dokładnie to co chcę, a nie podobne, więc na Polaku też można z powodzeniem zastsować

Cytat:
Ile kupiłyście sobie tych staników sportowych??
Ja nie mogę chodzic w absolutnie żadnym staniku.. Nie wiem co jest, ale zakladam i po 10 minutach czuje, że się dusze.. że mi druty wbijają się w żebra.. Teraz założylam sobie stanik bikini i poczułam lato.. lepsze to niż latajace cycki
Ja mam 3 i chodzę w nich na okrąglo. Podejrzewam, że jak Ci się spodobają to już nie założysz fiszbinowego, nawet jak będziesz wychodzić z domu

Cytat:
bąki to żeby przyzwyczajać męża do smrodu przy przewijaniu. a zgaga, to tak żeby nam za dobrze nie było... i żebyśmy za dużo słodyczy i tłuszczu nie żarły
Taa, mnie zgaga wraz męczy co wieczór a co najgorsze, nawet środków na zgagę nie powinnam za bardzo przyjmować, bo we wszystkim jest sacharoza a migdałów i mleka wieczorem nie powinnam, z resztą niewiele y mi pomogły. Więc czasem sobie trzasnę rennie mimo wszystko.

Cytat:
a swoją drogą ... 360 zł za zakupy to jakaś paranoja dla mnie ... i nie jakieś super rzeczy, tylko normalne, "powypłatowe" - proszek, płyn do podłóg, jedzenie, które się kończy - ryż, sosy do mięsa, wędlina itp
Masakrycznie drogo A gdzie zakupy robicie? My w sumie okupujemy głównie biedronę. Niektóre produkty tylko kupujemy w innych sklepach. Miesięcznie staramy się zamykać w 800zł na jedzenie (ale to bez chemii i wyjść) i tylko raz na jakiś czas się udaje

Cytat:
Już Ci dziewczyny napisały, że chodzi o powypadkowość. To tak jak z kaskami. Po wypadku już nie chronią. Ale może rzeczywiście kupcie dopiero z czasem, a póki co ten co macie też da radę

Cytat:
1. a mi się też coś musiało śnić w ten deseń, bo podobno też jęczałam w nocy i mnie małż uspokajał... może dołączyłam do fight, bo w końcu mój kolor wózka był

2. dobry pomysł może wypróbuję w razie czego na swoim następnym razem! nie chodzi o problemy z dogadywaniem się, ale tak ogólnie - poślesz po jedno, a baby w sklepie wcisną co innego

1. No pewnie bym wiedziała co się dalej działo, jakby mnie TŻ nie obudził Ale kto wie, może ten wózek Mysia Tobie zawinęła, a mi tylko sprzedała bajeczkę o "Bezpiecznym Maluchu" a Ty przyszłaś walczyć o swoje

2. Otóż to, masz pewność, że dostaniesz to o co Ci chodzi

Cytat:
My kupujemy wózek po 2 maluszkach ale chcę go mieć tylko na 1wszy rok więc jestem pewna, ze wytrzyma

Cytat:
Najlepiej w chuście
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 13:40   #4428
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomóżcie- rozmiar 74 to na jaki wiek? wsiąknęłam w allegro, ale nie wiem jakie rozmiary na którą porę roku przewidywać
ja mam kilka takich ciuszków, szacowałam sobie, że na pewno na zimę - kupiłam kilka cieplejszych dresików, koszulek i spodenek w rozmiarach 68-74 i myślę że będą tak od końca września - do końca zimy - wiadomo, dokładnie nie wiadomo ale raczej będą to zimne miesiące niż letnie

Cytat:
dwie godziny małe może być w foteliku zastanawiam się tylko czy będę wozić po mieście w foteliku, to chyba sens, jak np jedziesz samochodem i gdzieś wysiadasz, click na stelaż i już. a nie na wyjście na spacer, nawet jeśli miałby być krótszy niż dwie godziny. ja nie dostałam adapterów do montowania fotelika na stelażu, ale chyba warto dokupić mimo wszystko?
no właśnie ja tak wczoraj o tym myślałam ... kolega który pracuje w sklepie z art. dziecięcymi też mi to mówił ... ale co jak się planuje dłuższą podróż? mój mąż ma rodzinę na drugim końcu PL i w wakacje, jak mały podrośnie, gdzieś w sierpniu chcielibyśmy z nim pojechać, ale to będzie 7-8 godzin podróży w jedną stronę ...

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość

A mysleliscie o tej bazie do fotelika ktora montuje sie w samochodzie i wtedy fotelika nie upina sie w pasy ?
myślę, że to fajna sprawa, tylko drogo - my nie kupujemy ale tylko ze względów finansowych.

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Masakrycznie drogo A gdzie zakupy robicie? My w sumie okupujemy głównie biedronę. Niektóre produkty tylko kupujemy w innych sklepach. Miesięcznie staramy się zamykać w 800zł na jedzenie (ale to bez chemii i wyjść) i tylko raz na jakiś czas się udaje
raz w miesiącu po wypłacie jeździmy do reala, bo tam nam najwięcej rzeczy pasuje i jest duży wybór - i kupujemy chemię, jedzonko, którego nie mamy koło domu czy w lidlu i biedronce, i zawsze te zakupy są droższe, ale nigdy aż tyle, zazwyczaj się zamykaliśmy w 250 zł, a ostatnio coraz to drożej ... a wcale dużo rzeczy nie ma kupionych ale może też dlatego że ja teraz nie jeżdżę na zakupy a jak robimy razem to staram się wybierać te najtańsze rzeczy.
a i tak przynajmniej raz w tygodniu się jeździ właśnie do lidla czy biedronki po pieczywo, mleko, jogurty itp - co się kończy na bieżąco i wtedy też z reguły ze 100 zł idzie ... no masakra po prostu ...

aaa i mąż kupił opakowanie 12 rolek papieru toaletowego i zgubił po drodze od kasy do samochodu ... w domu się zorientował

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 13:42   #4429
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, ale pewnie już sprawdziłaś
własnie szukałam i nie znalazłam.. Dostawa za 0 zł

Wojtek
Stary 2013-03-03, 13:49   #4430
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zyszłam do rodziców.. 10min pieszo alejkami przy parku z rododendronami
jeszcze trochę i będzie pięknie, cudne miejsce na spacery z małą.. i mam obok targ, taki prawdziwy targ-warzywa/owoce/ kury/gęsi/kaczki
jakoś nigdy nie zapuszczałam się w te okolice
No proszę, same plusy Obie kwestie ważne w życiu młodej mamy

Vil Jestem pewna, że to dlatego, że sam poszedł u nas też tylko ja sprawdzam co się bardziej opłaca kupić.

Happy Właśnie muszę zgłębić chustowy temat i to forum chustowe. Na początek kupię pewnie nową (albo dostaniemy w prezencie ) al podejrzewam, że z czasem jeszcze jakąś będę chciała ale wtedy będę już lepiej obcykana, więc będzie łatwiej kupić używaną, ale w dobrym stanie/dobrej jakości. Póki co czekam na opinię o chustach koleżanki, która już drugie dziecko nosi. Napiszę Wam co się ciekawego od niej dowiem
Stary 2013-03-03, 13:50   #4431
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A co do fotelika, skoro nie można dłużej niż 2 godziny to jak np. jechać w dłuższą trasę?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 13:55   #4432
Ashyshqa
Zakorzenienie

jeszcze się nie zdecydowałam dokładnie jaki rożek chcę. A Kalamati wrzuciła ten na fb : https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Mój mąż zobaczył i mówi: Kup!
ja: ale on kosztuje 80zł
on: a co to właściwie jest?
( )
ja mu wytłumaczyłam
on: ma czaszki, możesz kupić!

No i chyba nie mam wyścia! Sofia będzie rock chick od urodzenia
Stary 2013-03-03, 14:03   #4433
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze się nie zdecydowałam dokładnie jaki rożek chcę. A Kalamati wrzuciła ten na fb : https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
( )
ja mu wytłumaczyłam

czaaaaaachyyy
kusisz, kusisz
mamy już smoczek z czachami, sweterek i czapeczkę ... hmm

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 14:04   #4434
szczesliwa25
Rozeznanie

Ash, my dokładnie identyczny zamówiliśmy dla Stasia

Czytam Was codziennie, tylko na udzielanie się nie mam raz albo ochoty, albo czasu,
Stasiek jakoś drugi dzień mało się rusza, ale rusza, więc chyba nie będę panikować.

I dzisiaj stwierdziłam, że naprawdę już nie mam w co się ubrać
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 14:07   #4435
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A co do fotelika, skoro nie można dłużej niż 2 godziny to jak np. jechać w dłuższą trasę?!

nie można, nie można...wiadomo, że niewskazane- jak nie trzeba, tak to rozumiem. oczywiście, że ludzie jeżdzą samochodami na drugi koniec kraju. chociaż ja bym poczekała, aż dzidzia podrośnie, ale oczywiście nie zawsze się da

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

Czytam Was codziennie, tylko na udzielanie się nie mam raz albo ochoty, albo czasu,
Stasiek jakoś drugi dzień mało się rusza, ale rusza, więc chyba nie będę panikować.

cześć, też tak czasem mam, że czytam 3 dni i milczę
moja droga, mogłabyś na priv wysłać mi fotki, które wrzucałaś przed farbowaniem włosów? nie mogę znaleźć tego posta, a chciałabym pokazać fryzjerowi, jakoś na necie nie mogę nic opowiedniego wybrać (nie chce się szukać)
Stary 2013-03-03, 14:11   #4436
maarchewka
Zakorzenienie

Wykąpałam się w naszej mikro wannie, a w zasadzie brodziku od prysznica - 120 cm.. I muszę przyznać że z każdym miesiącem wanna się kurczy, to chyba od tej gorącej wody

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Ash, Aas czy Wy kojarzycie - czy koło metra centrum jest jeszcze taka księgarnia w namiocie??

Wojtek
Stary 2013-03-03, 14:14   #4437
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
czaaaaaachyyy
kusisz, kusisz
Mąż mi kazał też kupić przynajmniej jedną wielorazówkę w czachy
Taką:
http://www.babyetta.pl/pl/p/OTULACZ-PISZCZELOWKA/880
albo taką:
http://www.babyetta.pl/pl/p/OTULACZ-SZKIELETORY/884

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

To Sofka będzie jedyną damą w tym czaszkowym gronie pewnie

Ona też się rusza wtedy kiedy chce. Wczoraj i przedwczoraj to tylko jakieś pojedyńcze kuksańce. Za to dziś ciągle wywija Chyba tak już nasze dzieci mają...

Cytat:
nie można, nie można...wiadomo, że niewskazane- jak nie trzeba, tak to rozumiem. oczywiście, że ludzie jeżdzą samochodami na drugi koniec kraju. chociaż ja bym poczekała, aż dzidzia podrośnie, ale oczywiście nie zawsze się da
Warto się raz na te 2h zatrzymać, wyjąć maluszka z fotelika. Z resztą z takim maleństwem to i tak trzea się zatrzymać, żey przewinąć, czy nakarmić.
Stary 2013-03-03, 14:16   #4438
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż mi kazał też kupić przynajmniej jedną wielorazówkę w czachy
Taką:
http://www.babyetta.pl/pl/p/OTULACZ-PISZCZELOWKA/880
albo taką:
http://www.babyetta.pl/pl/p/OTULACZ-SZKIELETORY/884
jestem za piszczelówką!

Wojtek
Stary 2013-03-03, 14:18   #4439
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam w zestawie adaptery... ale nie wiem, czy bym dokupiła, jak by ich nie było. chyba by mi się nie chciało... bo pewnie bym nie używała zbyt często i tak zastanów się, dokąd będziesz jeździła samochodem i czy spacerówki/gondoli też nie możesz zabrać w razie wu do bagażnika aaa, i często widzę tatusiów, jak noszą te foteliki w ręku - to tak na przejście z parkingu do lekarza na przykład
Cytat:
ooo, happy, widzisz?
Cytat:
Taa, mnie zgaga wraz męczy co wieczór a co najgorsze, nawet środków na zgagę nie powinnam za bardzo przyjmować, bo we wszystkim jest sacharoza a migdałów i mleka wieczorem nie powinnam, z resztą niewiele y mi pomogły. Więc czasem sobie trzasnę rennie mimo wszystko.

1. No pewnie bym wiedziała co się dalej działo, jakby mnie TŻ nie obudził Ale kto wie, może ten wózek Mysia Tobie zawinęła, a mi tylko sprzedała bajeczkę o "Bezpiecznym Maluchu" a Ty przyszłaś walczyć o swoje

2. Otóż to, masz pewność, że dostaniesz to o co Ci chodzi
z tą zgagą to bym też olała dietę i brała rennie itp... przecież mogłabyś sobie żołądek i przełyk wykończyć

1. sen na pewno ja za ciebie skończyłam, walczyłam o mój wózek!!!
2.
Cytat:
no właśnie ja tak wczoraj o tym myślałam ... kolega który pracuje w sklepie z art. dziecięcymi też mi to mówił ... ale co jak się planuje dłuższą podróż? mój mąż ma rodzinę na drugim końcu PL i w wakacje, jak mały podrośnie, gdzieś w sierpniu chcielibyśmy z nim pojechać, ale to będzie 7-8 godzin podróży w jedną stronę ...
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
już wam piszę ja właśnie z tego względu pieprzę jazdy do polski, od razu powiedziałam dziadkom, że jak chcą wnuka oglądać, to mają auta/autobusy/pociągi i mogą się w jazdę bawić. maluchowi nie wolno i basta. (poza tym ja bym się tyle stresu najadła, że by mi się mleko zwarzyło... nie, dziękuję ).
aaaaale! jeśli jest się zmuszonym, to robi się tak, że co 2 godziny przerwa, maluszka rozkłada się na płaskiej powierzchni, karmi, bawi, cokolwiek. ale kręgosłup musi odpocząć przynajmniej pół godziny. i warto odczekać przynajmniej te pierwsze miesiące, kiedy kręgosłup jeszcze naprawdę jest słabiutki. jak już dzieciak chociaż trochę sam siada, to jest mniejsze ryzyko.
Cytat:
własnie szukałam i nie znalazłam.. Dostawa za 0 zł
to pewnie coś jak placówki poczty. u nas różne firmy kurierskie mają swoich "partnerów" - czy to jakaś sieć stacji benzynowych, czy jakieś kioski... i tam sobie można odebrać paczki
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 14:20   #4440
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
( )
ja mu wytłumaczyłam

kolorki piękne, ale nie rozumiem fenomenu czaszek i to dla niemowląt

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
czaaaaaachyyy
kusisz, kusisz

o, nie!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości