|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Chyba ze dokupić później.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
dzięki ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
teraz już wiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
Też tak pomyślałam. A wózek kupujesz nowy?? Bo czasem zestaw 3w1 jest np 100zł droższy niż 2w1 i wtedy nie opłaca się dokupowac fotelika później.
Ja musiałam kupić 3w1 bo nie mamy fotelika.
#4414 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem.. Jest do kupienia używany wózek dzielnicę obok, ten co chce kupić w takim kolorze jaki chce kupić.. TŻ i rodzice znowu mowią, żeby kupić nowy bo w sumie na jedym dziecku chyba nie poprzestaniemy.. A jeżeli ma być następne to bym chciała w miare od razu.. takze nie wiem.. Nie wiem ile takie wozki wytrzymują.. Czy 3 dzieci to wytrzyma, czy lepiej nowy kupic..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4416 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
J + D = H ![]() Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-03-03 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
Ja najczęściej robie zakupy w biedronce którą mam 50 metrów od klatki.. Ale tam to nawet z tym fotelikiem wpiętym w wózek bym się nie zmieściła.. chyba lepiej w chuście..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
J + D = H ![]() Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-03-03 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
Co to jest odbiór przesylki w DHL SERVICE POINT?
http://allegro.pl/ko8-czytnik-kart-p...030332704.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele babek, które chodziły do mojego gina umawiały się z nim aby był, koleżanka moja dzwoniła do niego jak jechała do szpitala i on przyjechał do niej. Teraz już tego nie robi bo nie może być poza dyżurem i babki mają wieeelkie pretensje, że tyyyle mu płacą a jego nie ma. Ale heloł, płacą mu za prowadzenie ciąży a nie za uczestniczenie w porodzie. Ja to w ogóle nawet nie myślę o szpitalu, gdzie mój gin pracuje ![]() Jedyny plus tego, że masz swojego gina przy porodzie jest taki, że może ładniej Cię zszyje w razie czego ![]() ![]() a co do pytania dlaczego nie należy kupować używanych fotelików to mnie się tylko jedno nasuwa - nie mamy pewności, że jest bezwypadkowy jeśli to od obcych, ja będę miała używany ale wiem, że jest bezwypadkowy bo to od koleżanki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj bylam na targach kielce i wlasnie kobitka mowila dlaczego nie kupowac uzywanych fotelikow bo moga byc powypadkowe a tego po nich nie widac a konstrukcja juz na tym traci mozna kupowac uzywane ale z pewnego zrodla np po rodzinie gdzie ma sie pewnosc ze nieuczeztniczyl w wypadku A mysleliscie o tej bazie do fotelika ktora montuje sie w samochodzie i wtedy fotelika nie upina sie w pasy ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cześć! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w zapasie może być ![]() przyszłam do rodziców.. 10min pieszo alejkami przy parku z rododendronami ![]() ![]() jeszcze trochę i będzie pięknie, cudne miejsce na spacery z małą.. i mam obok targ, taki prawdziwy targ-warzywa/owoce/ kury/gęsi/kaczki ![]() jakoś nigdy nie zapuszczałam się w te okolice ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-03-03 o 13:25 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem, ale pewnie już sprawdziłaś ![]()
![]() |
#4427 | ||||||||
Zakorzenienie
|
My już po obiadku. Wczorajszy gulasz wołowy dziś był jeszcze lepszy
![]() Cytat:
![]() Wiesz, to asekuracja, żeby kupił dokładnie to co chcę, a nie podobne, więc na Polaku też można z powodzeniem zastsować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Otóż to, masz pewność, że dostaniesz to o co Ci chodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() a i tak przynajmniej raz w tygodniu się jeździ właśnie do lidla czy biedronki po pieczywo, mleko, jogurty itp - co się kończy na bieżąco i wtedy też z reguły ze 100 zł idzie ... no masakra po prostu ... aaa i mąż kupił opakowanie 12 rolek papieru toaletowego i zgubił po drodze od kasy do samochodu ... w domu się zorientował ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
własnie szukałam i nie znalazłam.. Dostawa za 0 zł
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Vil Jestem pewna, że to dlatego, że sam poszedł ![]() Happy Właśnie muszę zgłębić chustowy temat i to forum chustowe. Na początek kupię pewnie nową (albo dostaniemy w prezencie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
A co do fotelika, skoro nie można dłużej niż 2 godziny to jak np. jechać w dłuższą trasę?!
#4432 |
Zakorzenienie
|
![]() Mój mąż zobaczył i mówi: Kup! ja: ale on kosztuje 80zł on: a co to właściwie jest? ![]() ( ![]() ja mu wytłumaczyłam on: ma czaszki, możesz kupić! ![]() No i chyba nie mam wyścia! Sofia będzie rock chick od urodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kusisz, kusisz ![]() mamy już smoczek z czachami, sweterek i czapeczkę ... hmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Rozeznanie
|
Ash, my dokładnie identyczny zamówiliśmy dla Stasia
![]() Czytam Was codziennie, tylko na udzielanie się nie mam raz albo ochoty, albo czasu, Stasiek jakoś drugi dzień mało się rusza, ale rusza, więc chyba nie będę panikować. I dzisiaj stwierdziłam, że naprawdę już nie mam w co się ubrać |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie można, nie można...wiadomo, że niewskazane- jak nie trzeba, tak to rozumiem. oczywiście, że ludzie jeżdzą samochodami na drugi koniec kraju. chociaż ja bym poczekała, aż dzidzia podrośnie, ale oczywiście nie zawsze się da ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() moja droga, mogłabyś na priv wysłać mi fotki, które wrzucałaś przed farbowaniem włosów? nie mogę znaleźć tego posta, a chciałabym pokazać fryzjerowi, jakoś na necie nie mogę nic opowiedniego wybrać (nie chce się szukać) ![]()
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
Wykąpałam się w naszej mikro wannie, a w zasadzie brodziku od prysznica - 120 cm.. I muszę przyznać że z każdym miesiącem wanna się kurczy, to chyba od tej gorącej wody
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Ash, Aas czy Wy kojarzycie - czy koło metra centrum jest jeszcze taka księgarnia w namiocie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taką: http://www.babyetta.pl/pl/p/OTULACZ-PISZCZELOWKA/880 albo taką: http://www.babyetta.pl/pl/p/OTULACZ-SZKIELETORY/884 Cytat:
![]() Ona też się rusza wtedy kiedy chce. Wczoraj i przedwczoraj to tylko jakieś pojedyńcze kuksańce. Za to dziś ciągle wywija ![]() Warto się raz na te 2h zatrzymać, wyjąć maluszka z fotelika. Z resztą z takim maleństwem to i tak trzea się zatrzymać, żey przewinąć, czy nakarmić. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. sen na pewno ja za ciebie skończyłam, walczyłam o mój wózek!!! ![]() 2. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() aaaaale! jeśli jest się zmuszonym, to robi się tak, że co 2 godziny przerwa, maluszka rozkłada się na płaskiej powierzchni, karmi, bawi, cokolwiek. ale kręgosłup musi odpocząć przynajmniej pół godziny. i warto odczekać przynajmniej te pierwsze miesiące, kiedy kręgosłup jeszcze naprawdę jest słabiutki. jak już dzieciak chociaż trochę sam siada, to jest mniejsze ryzyko. to pewnie coś jak placówki poczty. u nas różne firmy kurierskie mają swoich "partnerów" - czy to jakaś sieć stacji benzynowych, czy jakieś kioski... i tam sobie można odebrać paczki ![]()
![]() |
#4440 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
o, nie! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.