|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Malpka, Leonikowa - witajcie w świecie "nieżywych"
![]() Cytat:
Ja Klan oglądam ... średnio odcinek w roku I uwielbiam ten momentu, pierwszych 15 min jak widzę nowe osoby, wątki i postarzałych starych bohaterów ![]() Cytat:
Dragusia, mnie się wydaje, że liczysz tak tp: OM+9m-cy +tydzień Pokrywa się toto z terminami porodów z kalkulatorów w sieci ![]() Cytat:
Cytat:
ja tam wolę Piłsudskiego i to też by było 3xSIdę do wanny uspokoić synorka - po wczorajszym spokojnym dniu dzisiaj wariuje jakby się szaleju najadł... a we wannie zawsze się łobuz uspokaja ![]() Ah, i dzisiaj mnie brzuch lekko bolał jak na okres (przypomniałam sobie w końcu jaki to ból)... tak 2x w ciągu dnia Istne szaleństwo ![]() Słodkich znów
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-03-06 o 19:58 |
||||
|
|
|
|
#2342 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Cytat:
Bo te wszystkie kremy to zazwyczaj te jasne cienkie wloski usuwają![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym... jesli dzieci znoszą trwające czasami kilkanascie godzin skurcze porodowe... to te, które są zapewnie tylko namiastką - na pewno mu nie zaszkodzą![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/canpol-laktator-re...017275194.html Mi własnie zależało na takim z gruszką, bo wydaje mi się że taki sobie spokojnie będę obsługiwać dwiema rękami na zmianę... A jednak trochę się namachać trzeba Bo ten z rączką to wydaje mi się, że wygodnie jest obsługiwać tylko jedną ręką - tzn. jesli ściągam mleko z lewej piersi, to pompuję prawą ręką... A ściągać lewą ręką z lewej piersi lub prawą ręką z prawej piersi może juz byc niewygodnie (takie mam wrażenie)![]() A, no i pomimo tego że kupowałam go w sklepie, to zaplaciłam 39 zł... widzę, że taniej niz na allegro ![]() Cytat:
|
|
|
#2343 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a twój wyrostek jakiś nietypowy bo to przecież boli. A i trochę się uspokoiłam bo jak mnie kuje to po lewej stronie albo po środku tak nisko. A w ogóle jak byłam młodsza to miałam operację na przepuklinę pachwinową i teraz mam "tam" bliznę tak po skosie. Pytałam gina czy może to mieć jakiś wpływ na ciąże i poród ale na szczęście nie ma. Cytat:
A tak na marginesie to podziwiam położne i lekarzy, co oni się napatrzą przy tych porodach i na nich to wrażenia nie robi żadnego. Trzeba mieć jakąś wrażliwość inną chyba. Wiem że to ich praca i nie jedno widzieli ale i tak ich podziwiam. Ja tylko raz na yutubie chciałam poród obejrzeć. Po 5 sekundach nie mogłam już patrzeć ![]() A to jest 3w1? Czy spacerówka i gondola tylko? A powiesz ile zapłaciłaś za takie cudo. Nie powiem, podoba mi się. I moje kolorki ulubione. No i mam kolację, twarożek ze szczypiorkiem
|
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie wymyślam bo niedoświadczona kompletnie w tej materii jestem, może doświadczone mamusie się wypowiedzą. a jeszcze oglądając laktatory gdzieś natknęłam się na informację o dacie ważności. czyli że po tych powiedzmy 3 latach (bo chyba taką datę widziałam) nie nadaje się już do użytku? tak mi się skojarzyło z tym, że któreś z Was pisały o tym, że pożółkły czy coś tam się podziało z nimi po jakimś czasie. |
||
|
|
|
|
#2345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wlasnie opisalas moj porod w Mega Skrocie nio ja sie panicznie BOJE - no ale co ma byc to bedzie.Kochana 3mam Kciuki bys tez na dniach Tulila malenstwo bo tyz tak bez tego czopa chodzisz i chodzisz taaaa mowisz ze bedziesz BARZO obrazowo opisywala porod .. tylko uwazaj by ci Postow starczylo Cytat:
![]() spacer .... mi tez dzis polozna mowila zebym sie ruszala - taaa jak ja sie ledwo co po domu turalm a wyjscie na spacer wiaze sie ze zdobyciem jakiegos nie wiem 15tysiecznika Cytat:
nie boj zabci - mnie dzis tez cala prawa strona rwie i kloje bleeeno to wstalam z drzemki - po 3 h nie wiem czemu tak dlugo - a jake GLUPSTWA mi sie snily az wstyd pisac haha.oldzinx - nie lubie twarozku :P ale az pociekla jakzem przeczytala Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-03-06 o 20:29 |
||||
|
|
|
|
#2347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
biedna, tez bym sie wkurzyla. Chociaz ja sie ostatnio o wszysto wkurzam... jeszcze??? generalnie tydzien po porodzie powinno byc juz przeciez duzo lepiej.... no to pocieszajace... |
|
|
|
|
|
#2348 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Cytat:
Już za parę dni i Ty będziesz spacerować Cytat:
i przechodzi. Cytat:
za prasowaniedzięki kochana Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziękiDziś odpadł nam pępuszek z rana Mieliśmy też wizytę położnej No i odbyliśmy pierwszy spacerek
|
|
|
|
#2349 | |
|
Raczkowanie
|
Witam Was przy wieczorze. W końcu mam neta, i mogę popatrzyć co w świecie słychać. Choc pewnie długo nie zabawię, bo jakoś dziwnie mi
nie to że mi się coś dzieje, ale tak mi się jakoś ryczeć chce że masakra - sama nie wiem czemu Czy to ten halny czy hormony. Cóż może jutro będzie lepszy dzień.---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
za pępuszek i spacerek ![]() A powiedz, czego używałaś do pępuszka ?? |
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładny. Też mam x-landera tylko, że starszy model używany
|
|
|
#2351 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to nie wiem jak to było realnie ale zdaje się lajtowo i oby każda takie szczęście miała.Rodzić non stop, to możesz urodzić za nas ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zatem czekamy cierpliwieCytat:
Ale ważne że już wszystko dobrze i jesteście w domku i w komplecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale podziwiam Cię że dajesz radę cały dzień w biegu, odpocznij kobietko ![]() Cytat:
![]() za pępuszek i za spacerek. Michaś grzeczny był? Witam się po całym dniu ![]() U mnie nie co lepiej, Maluszek już aktywny dzisiaj był Tak piszecie o tym porodzie że się boicie a raczej że się nie boicie. A ja się boję i panikuję ale fakt nie wiem co mnie czeka ale boję się bólu i tego że ból będzie na tyle mocny że nie dam rady przeć i urodzić Małego A pochwalę się jeszcze że szwagierka urodziła przez CC synek ma 3600 ale powiem wam że ja nie wiem jak on się zmieścił u niej w brzuchu bo miała taki mały brzuszek że aż śmieszny ![]() Urok wizażu nie zacytowało mi wszystkiego i oczywiście wiadomość przeładowana grafiką |
|||||||||
|
|
|
|
#2352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2353 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łykaj żurawinę i wit c (ja mam w tabletkach) pij 2 l wody, często siusiaj i jak coś to popłucz rumiankiem pisię Cytat:
dziękuję Cytat:
dzięki kochana buziaki dla Kingi! Cytat:
![]() Cytat:
![]() buziaki dla was Cytat:
za wizytę kochana!wagą i brzuchem się nie przejmuj, bo my podobne i wagowo i brzuchowo hehehe i u mnie już -11 kg dzięki kochana Cytat:
to miałaś akcję z tym wyrostkiem Cytat:
![]() to prawda, maluszek wynagradza cały ból Co do laktatora to ja mam avent ręczny i spisywał mi się 7 miesięcy gdziee karmiłam tylko odciąganym a teraz też odciągam już w szpitalu musiałam bo miałam nawał
|
|
|
|
#2354 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny cos tam probuje podczytac, ale chyba zostawie sobie to na jutro. Bylam dzis 4h na spacerze - z przerwa na kawe i powiem Wam, ze tak sie dotlenilam i doslonecznilam, ze az moj organizm chyba w szoku jest i jakos dzwnie mi - jakby byla pijana. Ogladne top model i chyba pojde spac. Do jutra i spokojnej nocki wszystkim
|
|
|
|
|
#2355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a po porodzie na skutek zatrucia ciazowego - pani dr mowila ze nawet tyle co polog 6 tyg, takze jeszcze gdzies 4 :P . z kazdym dniem jest lepiej ale nogi np. po wycieczce do szpitala znowu jak balony ;(
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś chyba taki dzień, Michałek nie spał od 13:00 do 20:45 ciągle na cycu, co go odkładałam to płacz, masakra normalnieno i kupę za kupą walił hehe ![]() Julka też dała popis, że na koniec dnia też się poryczałam ehh dzięki ![]() niczego nie używałam do pępuszka przy kąpieli starałam się nie zamoczyć i tyle Cytat:
super, że maluszek aktywny ![]() Michaś spał na spacerku Jutro idziemy już na godzinę Dziewczyny nadrobiłam was, sorki jeśli nie zacytowałam każdego dziękuję za miłe słowa odnośnie Michałka i mężaGratuluję skończonych tygodni i wizyt. Dragusia - czekam z niecierpliwością na Florka
|
|
|
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Ja już po pogrzebie taty ![]() Jakoś to wszystko przetrzymałam, choć nie ukrawam było i nadal jest cieżko ![]() Muszę myśleć o dziecku więc staram się jakoś z rozsądkiem podchodzić do całej sytuacji. Nie mogę sie całkiem rozkleić bo mame mam w fatalnym stanie, ona bardzo źle to wszystko przechodzi. Dziękuję za wszystkie wyrazy współczucia, widzialam że pisałyście. Na poniedziałkowym ktg pisały mi się dosyć spore skurcze, ale przebadali mnie i stwierdzili że narazie rodzić nie powinnam, bo szyjka dalej nie gotowa. Dziś rano zaczął mi odchodzić czop, do południa miałam spore skurcze, leżałam i modliłam się żebym tylko dziś jeszcze jakoś przetrzymała. Zażyłam nospe, rozruszałam się i jakoś bóle minęły. Potem pogrzeb, było ciężko, smutek, żal, łzy i do tego bolący brzuch, ale udało się przetrzymać. Nadal mnie coś pobolewa, ale nie jest tak źle, myślę że gdyby się faktycznie zaczynało to byłby to inny ból. Dziś planowo miałam mieć ktg, usg i badanie, ale przełożyli mi ze wzg na te okolicznoci na jutro. Także jutro zobaczymy co to będzie się pisało na ktg. W piątek tak czy siak mam się przyjąć na oddział, ale coś czuję że jutro mnie zostawią. Nadrobiłam Was, ale tak na szybko, bo tyle napisałyście, że nie jestem w stanie się skupić i wczytać. Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() Myślałam że któraś z Was urodziła ale widzę że narazie zastój w porodach. Dargusia, czytalam o Twoich perypetiach na IP, widze że Twój Florek umówił się z moim Ksawerym i obydwoje się ociągają. Pewnie urodzimy w tym samym terminie...oby jak najszybciej. Postaram się teraz w miare możliwości byc z Wami na bierząco.
|
|
#2358 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
no to nadrabiam ....
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za łakomczuszka !
|
|
|
#2359 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no i super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale w sumie jesli wszystko będzie szczelne to chyba odleglośc nie ma wiekszego znaczenia... Okaże się w praniu![]() Dobra, idę oglądac tap madl
|
|
|
#2360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
strasznie wspolczuje, trzymaj sie kurcze
|
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro mi strasznie, że teraz gdy powinnaś się tylko cieszyć, to taka tragedia Was spotkała... Dobrze, że w takich okolicznościach maluszek się jeszcze wstrzymał. Trzymaj się Kochana i dobrze, że jesteś z nami z powrotem
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, Ty daj sobie czas na wszystko i odpocznij. Podziwiam, że dałaś radę. Ale zapewne stres straszny. Współczuję bardzo, bardzo mocno. Nas na razie może sobie czytaj dla odprężenia i zapomnienia i wróć jak będziesz już mogła Nestelle - a niby w ciąży kobietom na mózg siada... pozwoliłam sobie przedstawić tę sytuację mojemu mężowi i jego komentarz: "no ale o co chodzi?" Więc wiesz... ![]() Oby jutro już był luz. Życzę Ci, żebyś zdążyła odpocząć przed wielkim P.
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Chanell ściskam mocno!;*
Mnie coś brzuch pobolewa...Ale tak dziwnie- nie wiem, czy to dzieć tak sie rusza, czy jakies drobne skurczybyki? Ehhh nic to idę spać, zobaczymy, co jutro dzien pokaze. nestelle- wspolczuje ciezkiego dnia! strippi- gratuluje odpadu kikuta ![]() buźki! |
|
|
|
|
#2364 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciąża trwa 40 tyg czyli 280 dni czyli 23.05 plus 280 dni = 27 luty http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...2&dzisrok=2013 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hm... ucieło mi cytaty ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Cytat:
a czemu dali ci wybor w cc czy pena narkoza czy pol? Cytat:
no i powiem wam ze mysle o tej CC. jutro sobie poczytam dokładniej. Za i Przeciw. a tymczasem ide spac bo od 5.30 na nogach. i juz mi chyba kolano wysiada. jutro leże do gory :dupa: no ciasto upieke bo dziś juz mi sie nie chcialo.
|
|
|
#2365 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no..było ostro - ale teraz tż chodzi jak w zegarku ![]() gratulacje dla szwagierki !Cytat:
Cytat:
a co do niespania małego - to mega długo jak na taką kruszyne .... szok Cytat:
Cytat:
ehhhh faceci... niedawno chwaliłam za pomoc i do tego nawet nieproszoną - przynósł łózeczko ,złożył, wyczyścił wraz z innymi rzeczami , przemeblował,ustawil..... .... a za dzisiejszą akcję to bym najchetniej ... ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- znowu pogubiłam cytaty - i nie pamiętam co chciałam napisać .... przepraszam głowa mi pęka - idę spać ,pa ...
|
|
|
#2366 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kopiec powiadasz? może być kopiec, tylko się boję ze jak wejdę to nie będę wstanie zejść; i co wtedy? śmigłowiec z TOPRu? ![]() a mój tż po moim tekscie, ze myslałam ze jak bedzie na urlopie to mi trochę pomoze, ze bedzie mi lżej to odkurzył trochę, się napracował cholera Cytat:
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Chanel_Coco
dzien do :dupa: no serio serio nic porzytecznego dzis nie zrobilam - oprocz odkrzenia salonu z kuchnia i nastawienia zmywarki - do tej pory sa w niej talerze jakos nie chce mi sie ich wyjac ![]() przeczytalam dzis na necie Kawal ... w zatłoczonym autobusie - kobieta pyta się siedzącego mężczyzny - przepraszam czy ustąpi mi pan miejsca, jestem w ciąży na to mężczyzna ze stoickim spokojem - trzeba było się sex.ksic z kims kto ma samochód no to na tyle ide obejrze do konca ost odcniek CM jaki mam zgrany i do spania - jutro do 11 musze isc oddac krew ![]() jak ja kocham swoje 0rh -
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka niby nie mam się o co martwić ale ja prawie ruchów nie czuje, czasami wylapie coś między kurczaku, ale żeby tak swobodnie kopał to bardzo rzadko
![]() Wózek może być nawet za 2 dni ale odbierzemy dopiero jak będziemy mieć resztę kasy ![]() Anika piękny xlander też go chciałam ale jednak za ciężki jest Monika ja słyszę to samo jak paznokiec o paznokiec Joanna chyba czekam na Ciebie wkurzajacy jest ten szpital, a mi też się marzy Ktg... Mi oczywiście skurcze nie pozwolily dłużej spać,ale przynajmniej czuje małego więc jest jakas nagroda
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Też kiepsko torresa czuję... Czekałam na poranny obchód jak na zbawienie.... Ale tętno mnie uspokoiło... Uff
|
|
|
#2370 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek
![]() Tak Wam tylko chciałam powiedzieć, że śniłyście mi się dzisiaj wszystkie, hihihi ![]() Nie znam Was przecież, ale przez cały mój sen przewijały się osoby o Waszych Nickach. Pozdrawiam i dobrego dnia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

więc możesz próbować 

Bo te wszystkie kremy to zazwyczaj te jasne cienkie wloski usuwają
Jest cos takiego w sprzedazy? Noi ta wkladka? Czy sama sobie cos kombinujesz?

- no ale co ma byc to bedzie.
bys tez na dniach Tulila malenstwo bo tyz tak bez tego czopa chodzisz i chodzisz
bleee
pociekla jakzem przeczytala 

położna kazała się położyć, żeby nabrać siły na poród ok na początku nie było źle słuchałam muzyki, rozwiązywałam sudoku niestety z godz na godz bóle były już coraz mocniejsze.... panie położne przychodziły co godz i słuchały tętna maluszka.... o 6:30 rozwarcie ok 1 do 1,5 cm (mogłam wtedy zadz po tż) godz 7:00 rozwarcie nadal na 1,5 cm, podano mi antybiotyk na paciora ok 8:00 dostałam kroplówkę, ok 9:00 podano mi zastrzyk rozkurczowy... wizyta lekarza który powiedział urodzi pani ok 13 30 lub 16 o 11 kolejna wizyta lekarza, który kazał podać GAZ DZIEWCZYNY JAK MACIE MOŻLIWOŚĆ TO SKORZYSTAJCIE w momencie rozwarcie zrobiło mi się na o 8 pełne rozwarcie i rodziłam... byłam tak rozluźniona, ŻE MÓWIŁAM POŁOŻNYM ŻE MOGĘ RODZIĆ NON STOP