|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII
Cytat:
![]() A jak jestem u mamy to ta waga mnie tam kusi, więc dobrze ze nie mam swojej u siebie Tak jak zwykłe jaja mąka pełnoziarnista i mleko.... Ja zawsze daję wszystkiego na oko ![]() 2 łyżki mąki to 1 porcja skrobii prawda ? Więc dodaję jedno jajo i tyle mleka żeby konsystencja było ok i na patelnię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A te pancake'i kretki to już w ogóle są mega, ale trochę więcej z nimi zachodu... ![]() Cytat:
Pewnie że pomożemy jak tylko będziemy mogły Sprawdzony blog to dietetycznie siostro oraz wizażowy wątek z przepisami SB... Ale powiem Ci szczerze że najwięcej przepisów i pomysłów pojawia się tu u nas na forum
|
||||
|
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zjedz sobie łyżkę dżemu jako porcję owoców, wydaje mi się, że będzie ok. No bo nie ma co jako słodkie traktować, nie ma tam konkretnie cukru czy słodzika.
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
ogladamy kuchenne rewolucje. jak ta pipa mnie wkurza!
przeklina, rzuca kim ona jest do ch... ???!!! jaki przyklad daje dzieciom, ktore ogladaja tv o tej porze? albo ludziom prowadzacym testauracje? ze sie tak traktuje pracownikow i klnie do nich i rzuca w nich naczyniami? ![]() Kretko my wlasnie pijemy grantsa, dalam za 0.7 12 funtow ale przeliczaj raczej wszystko tak: 1 zlotowka to 1 funt bo tu sie niby wiecej zarabia ale wiecej wydaje
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#4384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zamałoooo chyba 2 zjem ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- ide sie malować JAk ja to rzadko robie Co ta anglia robi z ludźmi
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wódke będę pić raz na miesiac oooo Czekam ![]() No w sensie robić dużo galaretek z żelatyny nie że samą żelatynę pić Co do dżemu Arschen to ja traktuję 1 łyżkę jako jedną porcję owoców Kretko napisałam Ci przepis mój zły A te pancake'sy robiłaś już ???
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
kala raz na dwa tyg jest jak najbardziej bezpiecznie
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#4387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie słodkie to deser. Owsianki z owocem nie liczę jako słodkie, choć ma słodki smak. W takim razie każdy owoc były słodkością, a my ich jemy sporo Słodkie u mnie jest wtedy kiedy coś dosładzam sztucznie, stewią czy ksylitolem. Ale każdy ma swoje rozumienie tego pojęcia, wiadomo ![]() Cytat:
Dziękuję za przepis, w poniedziałek będą naleśniki na śniadanko 3 łyżki mąki Mądry? Oj weź Pancakes chciałabym zrobić, ale za dużo roboty na szybkie śniadanie, więc na II śniadanie weekendowe kiedyś będzie.
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, ze slodkie to nie owsianka ale bez batonika, bez ciastka, bez ciasta tyle czasu?? nigdy:brz ydal:
|
|
|
|
#4389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jednak taniej Cytat:
E tam co robi z ludźmi, po co się malować codziennie Ja tylko brwi przyciemniam sobie kredką codziennie, zwykle też rzęsy maluję (ale nie zawsze) i tyle.Cytat:
![]() Dobry! Ale napisałaś posta w czasie jak ja pisałam
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Ej gorąco mi sie zrobilo od tego drinka
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu mamy dobre zamienniki. Nie każdy chyba o nich wie ![]() I nie przekona mnie gadanie, że to zamienianie słodkiego złego na dobre też jest złe, bo to jednak słodkie i się nie chudnie, bo jakimś kurna cudem tak żrąc schudłam
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-03-09 o 19:04 |
|
|
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jakbym mnozyla na zlotowki to bilet za autobus kosztuje eee 17 zl jednorazowo ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie też jutro na śniadanie będą naleśniki bo mnie skusiłyście hihi Zrobię sobie z nutellą i owockami Cytat:
![]() Pancakesy rzeczywiście są baaardzo czasochłonne jak na szybkie śniadanko ale zrób sobi eje koniecznie bo sa zaje*iste po prostu |
|||
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesz?
A patrz, nie widziałam. Myślałam, że tylko dobre jesz Bosz, ja nie jadłam sklepowego słodkiego od 3 miesięcy A byłoby 9 miesięcy gdyby nie czas świąt i sylwestra gdzie jadłam normalnie. Teraz nie tykam w ogóle. Nawet w święta. Bo widziałam, że nie przysłużyły mi się.---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() Ooo, ja też bym zjadła z nutelką, ale nie mam mleka w proszku i nie chcę kupować. Chyba po prostu podgrzeję mleko z kakao i stewią, żeby taka polewa była I będą naleśniki z serkiem homo, pomarańczą, polane polewą kakaową
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
lece dziewuszki na imprezke Oby bez grzeszną
bye
|
|
#4396 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Melduję, że pierwszy post przeczytany Planuję książki przejrzeć i muszę sobie wydrukować listy zakazanych produktów.Cytat:
|
||
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
kretko przeciez pisalam, ze jadlam wczoraj torta
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Kretko wlasnie kliknelam w Twoje zdjecia znowu i musze Ci znowu pogratulowac zupelnie inna kobietka---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- baw sie dobrze
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ten tort się zaliczał do 10% odstępstw, bo w końcu to urodziny i świętowanie. Ja na takie okazje sobie zostawiam moje 10%. No i sama go zrobiłaś, to jak nie zjeść! ![]() I jak się zabiorę za porządny trening, regularny, to po paru miesiącach mam nadzieję widzieć jeszcze większą różnicę ![]() Muszę się z Wami czymś podzielić. Ja się generalnie już czuję... szczupła. Nie wiem czy mam dobre wyobrażenie, ale tak się czuję. Nie "z nadprogramowymi kilogramami", a normalna. Dla mnie to zadziwiające, bo praktrycznie całe życie byłam przy kości.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-03-09 o 19:46 |
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe zawsze mi sie smiac sie, moja kumpela tutaj jest z Torunia i tak mowi![]() Moja rada- cwiczyc. NIC nie da takich efektow jak regularne cwiczenia. Fajnie kretko ja nigdy sie nie czulam szczupla i nie bede ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Kretko jak regularnie cwiczylam to moja skora byla w 100% lepszym stanie niz np cwiczylam czasami i sie smarowalam kremem. Robilam tez masaz chinskimi bankami i na swoim przykladzie moge powiedziec, ze cwiczenia odgrywaja najwieksza role.Mozna sie czyms wspomagac ale najwiekszy efekt to ciezka praca. A TWOJ brzuch na zrzucenie tyle kg jest swietny
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ćwiczyć... tak myślałam, że to ta najgorsza opcja Nie no, lubię ćwiczyć. Lubię się tak zmęczyć i spocić, że już siły nie mam nawet na podniesienie ręki po ręcznik. I siłowe ćwiczenia lubię, jak czuć ciężar sztangielek i trzeba się pomęczyć. Lubię to. Ale jestem tak leniwa, że ciężko dupę na siłownię ruszyć Nie gadaj, będziesz się tak czuć! Chyba, że masz anoreksję
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2013-03-09 o 20:17 |
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak Kretko, cwiczenia CI pomoga i znam Twoj bol- u mnie wiekszosc ciala to wlasnie skora... a to jest najgorsze gdyby nie ona wszystko by bylo piekniejsze ![]() ech szczupla bym sie czula jakbym wygladala tak jak pragne a tak nigdy nie bede bo mam szerokie biodra no , dosc marudznia!![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- strasznie mnie meczy kaszel dziewczyny juz mnie nie laskocze w gardle a jest sucho... i przez to kaszle. Macie jakies rady??
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tabletki na kaszel, na gardło, dużo pij, też ciepłe napoje. Ukoją Ci gardło. Niestety bardziej nie pomogę, bo jak mnie coś takiego męczy to też sposobu dobrego nie mam i czekam aż przejdzie łagodząc sobie dolegliwości tym piciem i tabletkami ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Na kolację były dwie parówy, zło i niedobro
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff, wreszcie doczytałam.
Dziś jakiś krewetkowy dzień. Ja miałam ogromną na nie ochotę,a w sklepie nie było Ja robię naleśniki z dwóch jajek, wlewam mleka na oko, ale tak 50-60 ml (tak myśle) i sypię troszkę mąki (pół łyżeczki) pełnoziarnistej. Do tego ciut oliwy, to już patelni nie smaruję. Ciasto jest bardzo rzadkie, ale po usmażeniu są na tyle sztywne, ze można je nadziać i zwinąć. Z samych jajek i mleka taka jajecznica wychodzi i się rozpadają. Fajnie nie miec kaca, ja mam zawsze giganta, dlatego piję bardzo mało, głownie wino. To właśnie alkohol jest dla mnie tym, co absolutnie mogłoby nie istnieć ![]() Za to TŻ kocha piwo i whisky, dobrze, ze u nas jest takie drogie, bo by się chyba zapił. Ostatnio kupił w mega promocji Ballanteinsa za 35zł, to sobie dawkuje po troszku ![]() Smutno mi tak samej, Dziedzic śpi, nie ma z kim pogadać ani nawet się pokłócić. Skończyłam czytać drugi tom Wiedźmina, a trzeci leży u mnie w pracy w biurku, w poniedziałek się za niego zabiorę Bawcie się dobrze imprezowiczki
|
|
|
|
#4404 |
|
Raczkowanie
|
Jak nadrabiam zaległości kilku stron, to zapominam o cytowaniu i nie mogę Wam wszystkim odpowiedzieć jak już skończę.
Hej, metalfish. Kretko, słusznie bardzo, że szczupło się czujesz - na zdjęciach wyglądasz świetnie, a nogi masz wzmagające moje zazdrosne tony. Kala, ja wiedziałam, że przeczucie Cię nie myli. Tak pozytywne podsumowanie Waszych grzesznych dni wcale nie działa dobrze na moje morale. No i mi też się zachciało naleśników. Zrobię, jak mi dojrzeje awokado. Macie jakiś ulubiony przepis na SB chilli con carne? |
|
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam duza nadwage... jak nie schudne minimum 4 kg to rzucam ta diete ;p
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
Mój ulubiony przepis to 2 cebule, 3 ząbki czosnku rumienię na łyżce oliwy z oliwek, dodaję mielone mięso z piersi z kurczaka (2 zmielone osobiscie cycki), 2 puszki czerwonej fasoli z zalewą, przecier pomidorowy.
goruję na małym ogniu i dowalam oczywiscie czerwonej papryki, trochę soli i chilli ![]() z tego mi wychodzą ok 4 porcje obiadowe ![]() Taki mój zmodyfikowany przepis. metalfish witaj ![]() dziewczyny wrócę i przeczytam was jak w koncu dostanę wolne. Wczoraj miałam awanturę w pracy i myślałam że wyjdę, trzasnę drzwiami i nie wrócę. Nie wytrzymuję już. Pracuję w restauracji i cholera mój dział jest traktowany gorzej niż psy... o zarobkach nie wspomnę :/ ponad 200 godzin w miesiącu a wypłata jak to stwierdził mój kolega "jak zasiłek". Inna praco- przybądź!
|
|
|
|
#4407 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześc
Chyba większość przybalowała wczoraj ![]() U mnie dziś sypnęło śniegiem ostro. Miłego dnia, wcinam jabłko, okrecam sie szalikiem i wychodzę
|
|
|
|
#4408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak nie lubię awokado to bym sobie spróbowała takiej. 300 g mięsa mielonego,cebula, papryka czerwona i żółta, puszka fasoli, puszka pomidorów, trochę przecieru pomidorowego (na oko, żeby konsystencja dobra była), przyprawy. Mięso z cebulą na patelnię, potem do gara gdzie są pomidory, gotuje się, dorzuca paprykę i pod koniec wrzuca fasolę. Ja jadam z ryżem ![]() Cytat:
To lepiej już rzuć, nie będzie zawodu.Cytat:
![]() Cytat:
Lubię zimę, ale nie lubię takich wahań pogody. Więc jak już się zrobiło wiosennie to mogło zostać...Na śniadanie była owsianka z masłem orzechowym i pomarańcza do tego. Nie wrzucałam jej do owsianki, bardziej mi pasuje obok. A masło orzechowe jadłam z Lidla, z tygodnia amerykańskiego. Kupiłam wczoraj. Ma cukier brązowy w składzie i sól, ale: - ma 602 kcal, a Primavika 691 - ma 23 g białka, a Primavika 13 - ma 49 g tłuszczu, a Primavika 67 - jedynie ma więcej węgli - 12 g, a Primavika 9 , nieznaczna różnica Poza tym kosztuje 9,99 za niecałe pół kilo, a Primavika 12,50 zł za 350 g. Lidlowski ma dwie wersje - smooth (gładkie masło) i crunchy (z kawałkami orzechów), nie wiem jak ta crunchy wypada wartościowo na tle smooth, sprawdzę. W takim wypadku niestraszny mi ten cukier i sól. Idę dziś po zapasowe 3 słoiki lidlowskiego
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Zainteresowalam się tym tematem od kiedy weszlam na blog z przepisami do dietki! Po prostu cud malina- same pysznosci i wcale nie trzeba duzo kombinowac. Stracilam motywacje do liczenia kalorii, wiec od jutra zaczynam Ifaze. Odchorowalam co moje, pojadlam to co moje, wiec ruszam do walki. Nie znam swojej wagi obecnej. Zaczynalam z 68,9, a ostatnio juz 60 bylo z przodu, ale teraz to nawet nie wiem, bo sie pozegnalam z tym urządzeniem. Z wymiarami to z 93 w boczkach udalo mi się zbic do 82, w pasie z 77 do 67. Teraz to nawet nie powiem, bo po chorobie i przed@ wszystko musi wrocic do normy. Nudzi mnie cwiczenie w domu, ale staram się wychodzic na zajęcia (zumba)+ siłownia/basen. Zobaczymy jakie będą efekty. Liczę, ze wytrzymam I faze :P Tak w ogole to awokado jest dozwolone w 1fazie? |
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do jakiej wagi chcesz zejść? I ile masz wzrostu? Lepiej zważ się przed rozpoczęciem diety, żeby mieć kontrolę nad nią w trakcie. Jeśli nie masz dużo do zrzucenia (mniej niż 10 kg) to nie rób I fazy. Chyba, że masz napady głodu, to I faza ustabilizuje poziom cukru we krwi, bo po to ona tak naprawdę jest.SB jest naprawdę przyjemną dietą, bez liczenia kalorii, BTW, tylko porcjami liczymy. I jak sobie sprawdzisz w kalkulatorach BTW swój jadłopis SB to możesz zauważyć, że odżywiasz się zgodnie z wytycznymi, a bez liczeni! Ja tak robię, parę razy w tygodniu wrzucę cały mój dzienny jadłopspis w tabelkę na PoTreningu i widzę, że wszystkiego mam jak potrzeba Awokado można 1/3
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

jaja mąka pełnoziarnista i mleko....
Daje słodkość, ale nie jest tym "złym, najźlejszym cukrem". Nie widzę sensu, nie widzę. Zrozumiałabym gdyby te osoby chciały zerwać ze smakiem słodkiego na zawsze, jak ta dziewczyna co 3 lata nie je. Ale czy tak jest? Po schudnięciu się rzuca na batoniki "bo się schudło już przecież, to można" i tyle z diety. Lepiej zamienić je na coś lepszego i nauczyć się z tym żyć, a batonika zjeść raz na ruski rok jeśli już się potrzebuje. Albo zostawić sobie te 10% diety na jakieś wesela, urodziny, święta, okazje rodzinne, gdzie ciężko o dietetyczne jedzenie.
).

bo tu sie niby wiecej zarabia ale wiecej wydaje

Po prostu mamy dobre zamienniki. Nie każdy chyba o nich wie 
A byłoby 9 miesięcy gdyby nie czas świąt i sylwestra gdzie jadłam normalnie. Teraz nie tykam w ogóle. Nawet w święta. Bo widziałam, że nie przysłużyły mi się.
gdyby nie ona wszystko by bylo piekniejsze
no , dosc marudznia!