Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 20:13   #2251
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
W angielskim jest fajne wyrażenie : to kiss something better Jak się uderzę czy coś sobie zrobię, mój mąż mówi zawsze "come here, let me kiss it better"

Mam nadzieję, kochana, że to fałszywy alarm. A cały czas masz mokrą wkładkę? Czy to tylko jakaś taka jednorazowa sytuacja była? Trzymam kciuki za jutro!
no ogólnie od początku ciąży mam obfitą wydzielinę, nawet gin to stwierdził po badaniu, wody zawsze w porządku były, no ale dzisiaj z rana jakoś mi się wydało tego więcej, bo co chwile wkładkę zmieniałam, teraz juz jest ok.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie majowo-czerwcowe
Wszystkim serdecznie gratuluję
Czy jest szansa, zeby dołączyć do grupy wiem, ze już się znacie, ale postarams ie nadrobić Ja mam termin z OM na 23.05.2013, a z usg na 10.06.2013 r.i chętnie Wam potowarzyszę
witaj i opowiedz coś o sobie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:23   #2252
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

No wlasnie a jakirozmiar stanika kupic po porodzie? Myslalam ze wystarczy rozmiar wiekszy ? mnie raczej nie powiekszyl sie biust wie rozmiar wiekszy chyba bedzie ok

Czytam opinie o tej serii klsmetykow z rosmana babydream no i sie skusze na te i na hipp ten sklad jednak najlepszy tylko zeby kubusiowi podpasowaly
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:25   #2253
szczesliwa25
Rozeznanie

karota - nam jest bardzo miło jak jest nas więcej a Twoja kruszynka to on czy ona?

ja już się boję karmienia - teraz mam już miseczkę ff - jeśli jeszcze mi urosną to chyba staniki zacznę od babci ważącej 100kg pożyczać
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:26   #2254
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Czy jest szansa, zeby dołączyć do grupy wiem, ze już się znacie, ale postarams ie nadrobić Ja mam termin z OM na 23.05.2013, a z usg na 10.06.2013 r.i chętnie Wam potowarzyszę
Witaj masz ladny termin porodu z om rocznica mojego slubu ale moze i ja na nia trafie zeswoim porodem
Stary 2013-03-10, 20:26   #2255
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
serdecznie witamy!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:26   #2256
karota11
Zadomowienie

No to troszkę Wam opiszę
Ja mam 27 lat, mąż 29 , pierwszą ciążę poroniłąm w styczniu 2012 ;( na etapie pęcherzyka ciążowego ok. 5-6 tc
Obecna ciąża rozwija się prawidłowo, oczekujemy synka, imię jeszcze nie wybrane od lutego przeszliśmy sobie na zwolnienie Obecnie jestem na etapie kompletowania wyprawki, trochę zagubiona w tymjestem, ale mam nadzieję, ze sie wyrobię
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:28   #2257
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
No to troszkę Wam opiszę
Ja mam 27 lat, mąż 29 , pierwszą ciążę poroniłąm w styczniu 2012 ;( na etapie pęcherzyka ciążowego ok. 5-6 tc
Obecna ciąża rozwija się prawidłowo, oczekujemy synka, imię jeszcze nie wybrane od lutego przeszliśmy sobie na zwolnienie Obecnie jestem na etapie kompletowania wyprawki, trochę zagubiona w tymjestem, ale mam nadzieję, ze sie wyrobię
o to tak jak ja, ja też od lutego na zwolnionku.. A u Ciebie też wszyscy w pracy zaskoczeni, ze już na zwolnienie, czy miałaś poważne podstawy zdrowotne?

Wojtek
Stary 2013-03-10, 20:29   #2258
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ada, ja nie czuję bym miała zmienić zdanie i jestem prawie na 100% pewna, że nie zmienię.
Mam 2 koleżanki o podobnych poglądach, obie dotrzymały słowa.
Generalnie już może mniej chodzi o publiczne karmienie ( choć na pewno nie gdy znajomi są na kawie u nas i siedzimy przy stoliku!!!!) ale na pewno o zakrywanie się w takich momentach. Są kocyki, są pieluszki tetrowe i mnóstwo innych rzeczy.
Natura, naturą ale naprawdę nie muszę bombardować wszystkich widokiem swoich piersi, mogę przykryć się dyskretnie.
Podkreślam jednak, że każda z nas na pewno ma inne zdanie na ten temat i szanuję je.

Zmieniając jednak temat- czy którejś teraz, zimą sinieją czasami paznokcie? Bo ja już 3x zauważyłam, że tak się stało. Co prawda nie było mi wtedy zbyt gorąco, ale nie pamiętam by przed ciążą się zdarzało. Napisałam już do mojej ginekolog, ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń i rad w tym temacie.
i o tym dyskretnym zakrywaniu też pisałam..jestem za..
ogólnie też pisałam że jest to zmiana mimo wolna ..raczej nieszkodliwa.. przecież wszystkie widzą tylko własne dziecko a nie gapiów..ale masz racje takie tematy mają wiele zdań..i oczywiście również szanuje kazde..piszę tylko z własnego doświadczenia..jak po sobie widzę ile mi się odmieniło.. zbuntowana niegdyś i roztrzepana..kochająca zwierzęta ponad ludzi..po urodzeniu syna (mając ledwo 19 lat) wzruszająca się oglądając krzywdę ludzką czy nie daj boże dzieci.. w wiadomościach zwykłych.. rozumiejąca wszystko i wszystkich ...i nie do poznania empatyczna...takie rzeczy dzieją się..tak po prostu jak sie staję matką!!!
tak też takie rzeczy jak karmienie tu czy tu własnego dziecka nie robi dla mnie wiekszego wstydu ..owszem instynktownie wiem że zakrywam się czy robię unik ale to nie istotne w ogóle dla mnie jest....

nie.. nigdy jeszcze nie zauważyłam siniejących u mnie rąk czy paznokci

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
bo właśnie się zastanawiam, bo jakby miało się nic nie zmienić to już zrobię zapasy mleka bo dziecko będzie niedożywione
żartje oczywiście

rozumiem,że jak po porodzie urosną to po jakimś czasie wróca do stanu z przed ciąży?

moja mama tez dopiero po porodzie zaczęla mieć biust
za to jej rodzona siostra zawsze była z tych wielkobiuściastych ale po porodzie nic się nie zmieniło
hmmmm...tu już jednak są różne sytuacje..u jednych zostają u innych kapcieją a jeszcze u innych takie same jak przed ciążą...
no i pewne jest to że pracowac nad nimi trzeba...bo efekt flaczków już mniej się podoba... ja karmiłam długo jednego i drugiego około dwóch lat...nie narzekam na ich wygląd bo o nie dbam (chociażby zmiennym chłodno-ciepłym prysznicem) mimo ze zmniejszyły się znacznie po ostatnim karmieniu są jędrne..no ale..przecież jestem w ciąży ..więc ta jędrnośc może byc spowodowana jednak hormonami..dowiem się w jakim stanie będą po kolejnych dwóch latkach he he

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:33   #2259
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
o to tak jak ja, ja też od lutego na zwolnionku.. A u Ciebie też wszyscy w pracy zaskoczeni, ze już na zwolnienie, czy miałaś poważne podstawy zdrowotne?
u mnie w parcy dopiero powiedziałam w 18 tyg. ale już dziewczyny i tak coś węszyły , zaokrągliłam się tu i ówdzie
A na zwolnienie poszłam, bo ciężko ;/ pracuję w firmie ubezpieczeniowej na obsłudze klienta, niby wydaje się lekko,a le ludzi full i braki kadrowe, i poszłam, bo przemęczona byłam, wolę dmuchać na zimne, niż późneij żałować

A Ty zdrowotne powody?
Stary 2013-03-10, 20:33   #2260
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Ja poszlam na zwolnienie tez od lutego to sie w pracy dziwili ze tak dlugo chodzilam u nas z regoly po 3 miesiacu dziewczyny ida na l4 w ciazy
Stary 2013-03-10, 20:34   #2261
karota11
Zadomowienie

Dziękuję za przyjęcie do grupy, postaram się ponadrabiać, chociaz duże tempo
Stary 2013-03-10, 20:38   #2262
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
No wlasnie a jakirozmiar stanika kupic po porodzie? Myslalam ze wystarczy rozmiar wiekszy ? mnie raczej nie powiekszyl sie biust wie rozmiar wiekszy chyba bedzie ok

Czytam opinie o tej serii klsmetykow z rosmana babydream no i sie skusze na te i na hipp ten sklad jednak najlepszy tylko zeby kubusiowi podpasowaly
trudno jest kupic stanik przed porodem..
powaznie ..nie wiadomo jak będzie po porodzie..Ja ..na początek kupiłam tylko jeden taki sportowy coby mógł się dopasowac..a na zakup wymiarowych szłam już dwa tygodnie po porodzie z dzidzią w wózku ..wtedy kupiłam sobie trzy ..idealne do rozmiaru i w różnych kolorkach..

Cytat:
No to troszkę Wam opiszę
witam nową mamusię

W

G
Stary 2013-03-10, 20:40   #2263
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w parcy dopiero powiedziałam w 18 tyg. ale już dziewczyny i tak coś węszyły , zaokrągliłam się tu i ówdzie
A na zwolnienie poszłam, bo ciężko ;/ pracuję w firmie ubezpieczeniowej na obsłudze klienta, niby wydaje się lekko,a le ludzi full i braki kadrowe, i poszłam, bo przemęczona byłam, wolę dmuchać na zimne, niż późneij żałować

A Ty zdrowotne powody?
tak szczerze to nie, nie chcialo mi się już pracować.. już mi brzuch ciążyl, spać się chcialo, oczy piekły od kompa i miałam kryzys w pracy - taką ogólną niechęc do robienia to co robię.. Więc wszystko składało się na to by iść jak najwcześniej.. ale u mnie zdziwieni ze szybko.. U mnie jestem dopiero drugą osobą w zespole która będzie miala dziecko i tamta dziewczyna pracowała do 9 miesiąca.. teraz jest w drugiej ciąży i ma takie same plany..

Wojtek
Stary 2013-03-10, 20:44   #2264
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
hejo, tu nadrobić się chyba nie da

Cytat:
No to troszkę Wam opiszę
gratuluje synka!

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
i o tym dyskretnym zakrywaniu też pisałam..jestem za..
ogólnie też pisałam że jest to zmiana mimo wolna ..raczej nieszkodliwa.. przecież wszystkie widzą tylko własne dziecko a nie gapiów..ale masz racje takie tematy mają wiele zdań..i oczywiście również szanuje kazde..piszę tylko z własnego doświadczenia..jak po sobie widzę ile mi się odmieniło.. zbuntowana niegdyś i roztrzepana..kochająca zwierzęta ponad ludzi..po urodzeniu syna (mając ledwo 19 lat) wzruszająca się oglądając krzywdę ludzką czy nie daj boże dzieci.. w wiadomościach zwykłych.. rozumiejąca wszystko i wszystkich ...i nie do poznania empatyczna...takie rzeczy dzieją się..tak po prostu jak sie staję matką!!!
tak też takie rzeczy jak karmienie tu czy tu własnego dziecka nie robi dla mnie wiekszego wstydu ..owszem instynktownie wiem że zakrywam się czy robię unik ale to nie istotne w ogóle dla mnie jest....

nie.. nigdy jeszcze nie zauważyłam siniejących u mnie rąk czy paznokci

hmmmm...tu już jednak są różne sytuacje..u jednych zostają u innych kapcieją a jeszcze u innych takie same jak przed ciążą...
no i pewne jest to że pracowac nad nimi trzeba...bo efekt flaczków już mniej się podoba... ja karmiłam długo jednego i drugiego około dwóch lat...nie narzekam na ich wygląd bo o nie dbam (chociażby zmiennym chłodno-ciepłym prysznicem) mimo ze zmniejszyły się znacznie po ostatnim karmieniu są jędrne..no ale..przecież jestem w ciąży ..więc ta jędrnośc może byc spowodowana jednak hormonami..dowiem się w jakim stanie będą po kolejnych dwóch latkach he he
oby urosly i takie zostały
po 20 latach zycia mieć w końcu biust...

kolacja zrobiona,uwielbiam takie szybkie rzeczy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:46   #2265
karota11
Zadomowienie

Cytat:
tak szczerze to nie, nie chcialo mi się już pracować.. już mi brzuch ciążyl, spać się chcialo, oczy piekły od kompa i miałam kryzys w pracy - taką ogólną niechęc do robienia to co robię.. Więc wszystko składało się na to by iść jak najwcześniej.. ale u mnie zdziwieni ze szybko.. U mnie jestem dopiero drugą osobą w zespole która będzie miala dziecko i tamta dziewczyna pracowała do 9 miesiąca.. teraz jest w drugiej ciąży i ma takie same plany..
ja w pracy niby siedzę za biurkiem, ale ciągle w ruchu, i często wychodząc z pracy musiałam podtrzymywać brzuch, bo tak mnie ciągnęło coś tam i tak do mnie koleżanka powiedziałą, ze po co ja się przemęczam, nikt mi późneij orderu za to nie da
No i też maiąłam niechęć do pracy bałam się, ze zostawię złe wrażenie, bo ciężko p-lan było mi zrobić
Stary 2013-03-10, 20:48   #2266
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A planujecie mieć oddzielny kosz na brudne ubranka dzieciece? tzn oddzielny od tego z waszymi ubraniami??
nie myślałam o tym wcześniej ale w sumie dobry pomysł, ciuszki dziecięce i tak będziemy prać osobno i praktyczniej będzie osobno trzymać niż wyciągać za każdym razem wszystko z kosza, a miejsca jest

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
ja już się boję karmienia - teraz mam już miseczkę ff - jeśli jeszcze mi urosną to chyba staniki zacznę od babci ważącej 100kg pożyczać
mam dokładnie ten sam problem

pomysł z dwiema torbami do szpitala - jedna na później bardzo fajny, na początki nie będę potrzebować kremu dla dziecka, multum koszuli nocnych itp. tzn będę, ale jak mąż dowiezie po kilku godzinach to wystarczy

a co do karmienia piersią - nie mam nic przeciwko temu, jak ktoś to robi publicznie, poza jednym wyjątkiem. kiedyś do nas do sklepu przyszła kobietka z dzieckiem, nawet nie klientka, weszła sobie, siadła na fotelu i zaczęła karmić. to mnie zniesmaczyło wtedy bardzo. rozumiem, jakby nie było gdzie - ale w CH mamy pokój matki z dzieckiem, w pasażu jest multum ławeczek, a w ostateczności mogła wyjść przed CH do parku, zaraz obok wyjścia są ławeczki też. ale tak jak mówię, to był jeden raz co uznałam że to przegięcie. ale podejrzewam, że na początku będę miała problem z karmieniem przy kimkolwiek poza mężem.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:49   #2267
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja w pracy niby siedzę za biurkiem, ale ciągle w ruchu, i często wychodząc z pracy musiałam podtrzymywać brzuch, bo tak mnie ciągnęło coś tam i tak do mnie koleżanka powiedziałą, ze po co ja się przemęczam, nikt mi późneij orderu za to nie da
No i też maiąłam niechęć do pracy bałam się, ze zostawię złe wrażenie, bo ciężko p-lan było mi zrobić
orderu niby nie, ale potem trzeba tam wrocić..
w kazdym razie stwierdziłam, że tak dawno mialam czas dla siebie i robienie tego na co mam ochotę, że mi się należy i przestalam mieć jakiekolwiek wyrzuty sumienia.. i w sumie nie żałuje bo codziennie coś fajnego robie, a w niedziele wieczorem nie mam stresa ze jutro poniedziałek i znowu do roboty..

Wojtek
Stary 2013-03-10, 20:51   #2268
axella
Zakorzenienie

GG do axella

z innej beczki-ciekawe czy po porodzie wyłączy mi się tryb "płacz o wszystko",czy to juz tak zostanie..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 20:53   #2269
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam się niedzielnie wieczorowo

Miałam wczoraj wrzucić zdjęcie sensorka, ale jakoś zabrakło czasu, więc dziś nadrobię z nawiązką

sensor by me polarek taki mięciusi, że mam ochotę sama z nim sypiać i ręczniczek z kapturkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9088.jpg (147,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9083.jpg (162,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-03-10, 20:54   #2270
karota11
Zadomowienie

Cytat:
orderu niby nie, ale potem trzeba tam wrocić..
w kazdym razie stwierdziłam, że tak dawno mialam czas dla siebie i robienie tego na co mam ochotę, że mi się należy i przestalam mieć jakiekolwiek wyrzuty sumienia.. i w sumie nie żałuje bo codziennie coś fajnego robie, a w niedziele wieczorem nie mam stresa ze jutro poniedziałek i znowu do roboty..
nie wiem czy wrócę własnie umowę mam do końca grudnia 2013, a na macierzyński idę na rok, wieć generalnie już nie bedę pracownikiem a teraz różnie jest ...
Dokładnie, ja mam teraz czas, zeby spokojnie poodpoczywać z syneczkiem i pojeździć po sklepach i wogóle, wszystko na spokojnie wybieram
Stary 2013-03-10, 20:56   #2271
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
super ja się zastanawiałam właśnie nad rajstopkami czy kupować
ja kupiłam jedne i więcej raczej nie kupię, latem raczej się nie przydają ...

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dla mnie fajne rajstopki ale nie dla chłopców
eee dlaczego? pod spodniami na jesień jak dla mnie w sam raz

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Tak sobie myślałam,że nakupuję tego wszystkiego do szpitala,a potem się okaze, że będę mieć cesarkę i co z tym :P
Ale że czego nakupujesz? Wszystkiego potrzebujesz tak czy siak

Cytat:
Ostatnio jak byłam na gimnastyce to babka miala taką chustę do karmienia:
http://www.google.pl/imgres?q=chusta...w=1173&bih=556
to już dla mnie przesada
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
ale wózek mało atrakcyjny no ale jak kogoś nie stać to super
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nie, nawet mi to do głowy nie przyszłono i w zasadzie po co? Przecież przed praniem i tak się segreguje rzeczy.
No właśnie ja teżsegreguję, robię sobie kupki i piorę, więc drugiego kosza nie potrzeba.

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na jakie kosmetyki zdecydowalyscie sie dla dzieciaczko ? Bo ja wlasnie dzisiaj przegladalam rozne opinie i sama nie wiem skusze sie chyba na hipp ale zastanawiam sie czy na poczatek uzywac do kapieli emolientow czy raczej nie przyzwyczajac skory dziecka
Hipp a później babydream (którego sama używam dla siebie bo ostatnio wszystko mnie uczula).

Cytat:
usztywniane staniki do karmienia sa ładne (na te materiałowe patrzeć nie mogę ) ale przecież to chyba niepraktyczne bo jak miałabym niby wywinąć usztywnioną miseczkę?? któraś miała/używała? help..
ja nie noszę całkiem usztywnianych staników tylko takie pół usztywniane, z takiego bez problemu pierś wyjmę jedną ręką

Co do karmienia to ja nie wiem o co Wam chodzi ale osobiście nie spotkałam jeszcze matki karmiącej, która publicznie świeciłaby cycami nagimi
Sama mam zamiar karmić dzieciaczka na dworze, nie będę biegła do domu a spacery po centrach handlowych raczej odpadają Oczywiście mam zamiar robić to dyskretnie a w gościach raczej będę wychodziła do drugiego pomieszczenia aby maluszek miał spokój podczas jedzenia
Chyba Wam nawet ostatnio pisałam, że w Empiku spotkałam babeczkę z dzidziusiem, siedziała, czytała książkę i karmiła Piękny widok, cycka nagiego nikt nie ujrzał
Jedynie trzeba będzie pomyśleć o tym aby nosić bluzki, sweterki, które to karmienie ułatwią (czyli raczej dekolty)

karota11 - witaj

----

Jestem dzień szybko zleciał, najpierw szkoła, później goście (dostaliśmy mnóstwo ubranek dla Bartka, takich większych ) a teraz marzę tylko o spanku

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:58   #2272
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
z innej beczki-ciekawe czy po porodzie wyłączy mi się tryb "płacz o wszystko",czy to juz tak zostanie..
nie chce Cię straszyc ale....zaraz po porodzie będzie codziennie płacz he he..
ale to taki czas..hormony..rozterki ..wszystko się skumuluje ..łzy same będą płynąc po policzkach...ale po czasie wszystko wróci do normy..jak już zorganizujemy się i nauczymy się nowej rzeczywistości..będąc z dziecmi...
wszystko będzie dobrze ...

W

G
Stary 2013-03-10, 21:00   #2273
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
nie chce Cię straszyc ale....zaraz po porodzie będzie codziennie płacz he he..
ale to taki czas..hormony..rozterki ..wszystko się skumuluje ..łzy same będą płynąc po policzkach...ale po czasie wszystko wróci do normy..jak już zorganizujemy się i nauczymy się nowej rzeczywistości..będąc z dziecmi...
wszystko będzie dobrze ...

nawet nie pomyślałam,że może być gorzej..
masakra....

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-10, 21:02   #2274
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja kupiłam jedne i więcej raczej nie kupię, latem raczej się nie przydają ...

eee dlaczego? pod spodniami na jesień jak dla mnie w sam raz

Ale że czego nakupujesz? Wszystkiego potrzebujesz tak czy siak

to już dla mnie przesada

ale wózek mało atrakcyjny no ale jak kogoś nie stać to super

No właśnie ja teżsegreguję, robię sobie kupki i piorę, więc drugiego kosza nie potrzeba.

Hipp a później babydream (którego sama używam dla siebie bo ostatnio wszystko mnie uczula).

ja nie noszę całkiem usztywnianych staników tylko takie pół usztywniane, z takiego bez problemu pierś wyjmę jedną ręką

Co do karmienia to ja nie wiem o co Wam chodzi ale osobiście nie spotkałam jeszcze matki karmiącej, która publicznie świeciłaby cycami nagimi
Sama mam zamiar karmić dzieciaczka na dworze, nie będę biegła do domu a spacery po centrach handlowych raczej odpadają Oczywiście mam zamiar robić to dyskretnie a w gościach raczej będę wychodziła do drugiego pomieszczenia aby maluszek miał spokój podczas jedzenia
Chyba Wam nawet ostatnio pisałam, że w Empiku spotkałam babeczkę z dzidziusiem, siedziała, czytała książkę i karmiła Piękny widok, cycka nagiego nikt nie ujrzał
Jedynie trzeba będzie pomyśleć o tym aby nosić bluzki, sweterki, które to karmienie ułatwią (czyli raczej dekolty)

karota11 - witaj

----

Jestem dzień szybko zleciał, najpierw szkoła, później goście (dostaliśmy mnóstwo ubranek dla Bartka, takich większych ) a teraz marzę tylko o spanku
no lepiej bym tego nie ujęła
no właśnie o to mi chodzi..to tylko karmienie..a nie świecenie cycami których i tak nie widac

W

G
Stary 2013-03-10, 21:02   #2275
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Miałam wczoraj wrzucić zdjęcie sensorka, ale jakoś zabrakło czasu, więc dziś nadrobię z nawiązką

sensor by me polarek taki mięciusi, że mam ochotę sama z nim sypiać i ręczniczek z kapturkiem
Piękny sensorek
Skąd wzięłaś tyle tasiemek? Chyba, że część atłasowa?

Ręczniczek też sama uszyłaś?

Może któraś mama, która chce x-landera się skusi
http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...074615243.html

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:03   #2276
lonely_lady
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie
melduję, że wszystko u nas ok, ale nie mam chyba sily dzisiaj Was nadrabiać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:04   #2277
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie po porodzie to się dopiero płacz zacznie i baby blues oł je.. Muszę jeszcze przeprowadzić poważna rozmowę z tztem na ten temat co by to bidulek psychicznie zniósł..
Może coś na ten temat będzie na szkole rodzenia to trochę wprowadzą go w temat..

Wojtek
Stary 2013-03-10, 21:04   #2278
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
oo,to tak się da?
byłoby super

teraz jeszcze jedno pytanie do doświadczonej mamy: jeśli teraz całą ciąże cyc urósł mi nieznancznie, to po porodzie to się zmeni czy zostana takie ?

ALE PAKA! http://tablica.pl/oferta/wyprawka-ID...b32386b6;r:;s:
heheh zalezy jednej sie powieksza drugiej nie , jedne zostane inne zrobia sie flaki obysmy my mialy duze i piekne heheh
Cytat:
witam
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

super piekne

a ja informuje, iz jak to w niedziele u banki bywa zaliczylam kapiel w wannie czyli orka wykapa , wymoczona a foczka ogolona
mam nadzieje ze jutro nie bedzie tej po....przonej lekarki
i trzymac kciuki za wyniki i zeby nie bylo bialka w moczuu wrrr
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:05   #2279
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie
melduję, że wszystko u nas ok, ale nie mam chyba sily dzisiaj Was nadrabiać
własnie o Tobie myślałam sobie..
A co TY ostatnio taka zabiegana?

Wojtek
Stary 2013-03-10, 21:06   #2280
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

nawet nie pomyślałam,że może być gorzej..
masakra....
nie chciałam Cie wystraszyc...
to będzie albo nie..chwilowe..takie huśtawki hormonalne...
niemoc..słabośc.. troska o maleństwo...
w sumie to brak powodów..nie wiem dokładnie dlaczego ale tak się działo ze mną i mnóstwem innych mam z mojego wątku 2011...

nie smutaj się już....
przepraszam...chyba już muszę iśc małego położyc spac...

pa pa

W

G
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości