|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- witaj i opowiedz coś o sobie |
|
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
No wlasnie a jakirozmiar stanika kupic po porodzie? Myslalam ze wystarczy rozmiar wiekszy ? mnie raczej nie powiekszyl sie biust wie rozmiar wiekszy chyba bedzie ok
Czytam opinie o tej serii klsmetykow z rosmana babydream no i sie skusze na te i na hipp ten sklad jednak najlepszy tylko zeby kubusiowi podpasowaly
|
|
|
|
#2253 |
|
Rozeznanie
|
karota - nam jest bardzo miło jak jest nas więcej
a Twoja kruszynka to on czy ona? ja już się boję karmienia - teraz mam już miseczkę ff - jeśli jeszcze mi urosną to chyba staniki zacznę od babci ważącej 100kg pożyczać
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
serdecznie witamy!
|
|
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
No to troszkę Wam opiszę
![]() Ja mam 27 lat, mąż 29 , pierwszą ciążę poroniłąm w styczniu 2012 ;( na etapie pęcherzyka ciążowego ok. 5-6 tc Obecna ciąża rozwija się prawidłowo, oczekujemy synka, imię jeszcze nie wybrane od lutego przeszliśmy sobie na zwolnienie Obecnie jestem na etapie kompletowania wyprawki, trochę zagubiona w tymjestem, ale mam nadzieję, ze sie wyrobię
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie też pisałam że jest to zmiana mimo wolna ..raczej nieszkodliwa.. przecież wszystkie widzą tylko własne dziecko a nie gapiów..ale masz racje takie tematy mają wiele zdań..i oczywiście również szanuje kazde..piszę tylko z własnego doświadczenia..jak po sobie widzę ile mi się odmieniło.. zbuntowana niegdyś i roztrzepana..kochająca zwierzęta ponad ludzi..po urodzeniu syna (mając ledwo 19 lat) wzruszająca się oglądając krzywdę ludzką czy nie daj boże dzieci.. w wiadomościach zwykłych.. rozumiejąca wszystko i wszystkich ...i nie do poznania empatyczna...takie rzeczy dzieją się..tak po prostu jak sie staję matką!!! tak też takie rzeczy jak karmienie tu czy tu własnego dziecka nie robi dla mnie wiekszego wstydu ..owszem instynktownie wiem że zakrywam się czy robię unik ale to nie istotne w ogóle dla mnie jest.... nie.. nigdy jeszcze nie zauważyłam siniejących u mnie rąk czy paznokci ![]() Cytat:
no i pewne jest to że pracowac nad nimi trzeba...bo efekt flaczków już mniej się podoba... ja karmiłam długo jednego i drugiego około dwóch lat...nie narzekam na ich wygląd bo o nie dbam (chociażby zmiennym chłodno-ciepłym prysznicem) mimo ze zmniejszyły się znacznie po ostatnim karmieniu są jędrne..no ale..przecież jestem w ciąży ..więc ta jędrnośc może byc spowodowana jednak hormonami..dowiem się w jakim stanie będą po kolejnych dwóch latkach he he ![]()
|
||
|
|
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale już dziewczyny i tak coś węszyły , zaokrągliłam się tu i ówdzie ![]() A na zwolnienie poszłam, bo ciężko ;/ pracuję w firmie ubezpieczeniowej na obsłudze klienta, niby wydaje się lekko,a le ludzi full i braki kadrowe, i poszłam, bo przemęczona byłam, wolę dmuchać na zimne, niż późneij żałować ![]() A Ty zdrowotne powody? |
|
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Ja poszlam na zwolnienie tez od lutego to sie w pracy dziwili ze tak dlugo chodzilam u nas z regoly po 3 miesiacu dziewczyny ida na l4 w ciazy
|
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za przyjęcie do grupy, postaram się ponadrabiać, chociaz duże tempo
|
|
|
|
#2262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powaznie ..nie wiadomo jak będzie po porodzie..Ja ..na początek kupiłam tylko jeden taki sportowy coby mógł się dopasowac..a na zakup wymiarowych szłam już dwa tygodnie po porodzie z dzidzią w wózku ..wtedy kupiłam sobie trzy ..idealne do rozmiaru i w różnych kolorkach.. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() po 20 latach zycia mieć w końcu biust... kolacja zrobiona,uwielbiam takie szybkie rzeczy
|
|||
|
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak do mnie koleżanka powiedziałą, ze po co ja się przemęczam, nikt mi późneij orderu za to nie da ![]() No i też maiąłam niechęć do pracy bałam się, ze zostawię złe wrażenie, bo ciężko p-lan było mi zrobić
|
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pomysł z dwiema torbami do szpitala - jedna na później bardzo fajny, na początki nie będę potrzebować kremu dla dziecka, multum koszuli nocnych itp. tzn będę, ale jak mąż dowiezie po kilku godzinach to wystarczy a co do karmienia piersią - nie mam nic przeciwko temu, jak ktoś to robi publicznie, poza jednym wyjątkiem. kiedyś do nas do sklepu przyszła kobietka z dzieckiem, nawet nie klientka, weszła sobie, siadła na fotelu i zaczęła karmić. to mnie zniesmaczyło wtedy bardzo. rozumiem, jakby nie było gdzie - ale w CH mamy pokój matki z dzieckiem, w pasażu jest multum ławeczek, a w ostateczności mogła wyjść przed CH do parku, zaraz obok wyjścia są ławeczki też. ale tak jak mówię, to był jeden raz co uznałam że to przegięcie. ale podejrzewam, że na początku będę miała problem z karmieniem przy kimkolwiek poza mężem. |
||
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kazdym razie stwierdziłam, że tak dawno mialam czas dla siebie i robienie tego na co mam ochotę, że mi się należy i przestalam mieć jakiekolwiek wyrzuty sumienia.. i w sumie nie żałuje bo codziennie coś fajnego robie, a w niedziele wieczorem nie mam stresa ze jutro poniedziałek i znowu do roboty.. |
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
z innej beczki-ciekawe czy po porodzie wyłączy mi się tryb "płacz o wszystko",czy to juz tak zostanie..
|
|
|
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie wieczorowo
![]() Miałam wczoraj wrzucić zdjęcie sensorka, ale jakoś zabrakło czasu, więc dziś nadrobię z nawiązką ![]() sensor by me polarek taki mięciusi, że mam ochotę sama z nim sypiać i ręczniczek z kapturkiem
|
#2270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
umowę mam do końca grudnia 2013, a na macierzyński idę na rok, wieć generalnie już nie bedę pracownikiem a teraz różnie jest ...Dokładnie, ja mam teraz czas, zeby spokojnie poodpoczywać z syneczkiem i pojeździć po sklepach i wogóle, wszystko na spokojnie wybieram
|
|
|
|
|
#2271 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ja kupiłam jedne i więcej raczej nie kupię, latem raczej się nie przydają ...
eee dlaczego? pod spodniami na jesień jak dla mnie w sam raz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do karmienia to ja nie wiem o co Wam chodzi ale osobiście nie spotkałam jeszcze matki karmiącej, która publicznie świeciłaby cycami nagimi Sama mam zamiar karmić dzieciaczka na dworze, nie będę biegła do domu a spacery po centrach handlowych raczej odpadają Chyba Wam nawet ostatnio pisałam, że w Empiku spotkałam babeczkę z dzidziusiem, siedziała, czytała książkę i karmiła Jedynie trzeba będzie pomyśleć o tym aby nosić bluzki, sweterki, które to karmienie ułatwią (czyli raczej dekolty) karota11 - witaj ---- Jestem dzień szybko zleciał, najpierw szkoła, później goście (dostaliśmy mnóstwo ubranek dla Bartka, takich większych ) a teraz marzę tylko o spanku
|
||||||
|
|
|
#2272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale to taki czas..hormony..rozterki ..wszystko się skumuluje ..łzy same będą płynąc po policzkach...ale po czasie wszystko wróci do normy..jak już zorganizujemy się i nauczymy się nowej rzeczywistości..będąc z dziecmi... wszystko będzie dobrze ... |
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet nie pomyślałam,że może być gorzej.. masakra.... |
|
|
|
|
#2274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no właśnie o to mi chodzi..to tylko karmienie..a nie świecenie cycami których i tak nie widac
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd wzięłaś tyle tasiemek? Chyba, że część atłasowa? ![]() Ręczniczek też sama uszyłaś? ![]() ![]() Może któraś mama, która chce x-landera się skusi http://allegro.pl/wozek-x-lander-xa-...074615243.html
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
melduję, że wszystko u nas ok, ale nie mam chyba sily dzisiaj Was nadrabiać |
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oł je.. Muszę jeszcze przeprowadzić poważna rozmowę z tztem na ten temat co by to bidulek psychicznie zniósł..Może coś na ten temat będzie na szkole rodzenia to trochę wprowadzą go w temat.. |
|
|
|
|
#2278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super piekne a ja informuje, iz jak to w niedziele u banki bywa zaliczylam kapiel w wannie mam nadzieje ze jutro nie bedzie tej po....przonej lekarki ![]() ![]() i trzymac kciuki za wyniki i zeby nie bylo bialka w moczuu wrrr
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co TY ostatnio taka zabiegana? |
|
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chciałam Cie wystraszyc...
to będzie albo nie..chwilowe..takie huśtawki hormonalne... niemoc..słabośc.. troska o maleństwo... w sumie to brak powodów..nie wiem dokładnie dlaczego ale tak się działo ze mną i mnóstwem innych mam z mojego wątku 2011... nie smutaj się już.... przepraszam...chyba już muszę iśc małego położyc spac... pa pa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Jak się uderzę czy coś sobie zrobię, mój mąż mówi zawsze "come here, let me kiss it better" 

ja karmiłam długo jednego i drugiego około dwóch lat...nie narzekam na ich wygląd bo o nie dbam (chociażby zmiennym chłodno-ciepłym prysznicem) mimo ze zmniejszyły się znacznie po ostatnim karmieniu są jędrne..no ale..przecież jestem w ciąży ..więc ta jędrnośc może byc spowodowana jednak hormonami..dowiem się w jakim stanie będą po kolejnych dwóch latkach he he 

) ale przecież to chyba niepraktyczne
dzień szybko zleciał, najpierw szkoła, później goście (dostaliśmy mnóstwo ubranek dla Bartka, takich większych