Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 11:27   #361
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się kochana, mój tak samo jak Twój. mają depresję z powodu nawrotu zimy i dlatego

Haha.. albo ja Was będę furą wozić jak zdam prawko na kąpiele na Ruczaj hahahahahaha

Nooo Mela to w tym roku więcej niż jednego się spodziewała, a nam nic nie powiedziała !

Dziewczyny sukces! Pierwszy raz w ciąży zabrałam się za jakiekolwiek ćwiczenia w domu i mimo, że to jakieś 8 minut, to jestem z siebie dumna Tż mi wczoraj je znalazł, bo kupił mi kiedyś piłkę
http://www.youtube.com/watch?v=GqJoYWSsGNE

Aaaa no i nie wiem czy mówilam, ale planuję dzisiaj 5 km pokonać na bieżni siłownianej ! nie biegając ani nic, tylko chodząc to tak optymalnie w ciąży, żebym się nie przemęczyła.

Jesteście ze mnie dumne?
gratuluje samozaparcia

juz oczy bola od tego siedzenia, i jednak darowałam sobie kupienie czegokolwiek, mało zdecydowana jestem poczekam az Tż wróci, wtedy go wymolestuje i bedzie musiał zdecydowac

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:29   #362
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny sukces! Pierwszy raz w ciąży zabrałam się za jakiekolwiek ćwiczenia w domu i mimo, że to jakieś 8 minut, to jestem z siebie dumna Tż mi wczoraj je znalazł, bo kupił mi kiedyś piłkę

Aaaa no i nie wiem czy mówilam, ale planuję dzisiaj 5 km pokonać na bieżni siłownianej ! nie biegając ani nic, tylko chodząc to tak optymalnie w ciąży, żebym się nie przemęczyła.

Jesteście ze mnie dumne?
Tak tak oczywiście jesteśmy dumne

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Mnie już ciarki przechodzą na myśl o szpitalnych smakołykach, tym bardziej, że ja strasznie obrzydliwa jestem, zwłaszcza w kwestii wędlin, parówek i mięsa ogólnie Mężuś ma już zapowiedziane, że bez wałówy od mamusi ma nie przychodzić!
Ja to planuję juz do torby do szpitala spakować jakieś smakołyki, bo u nas podobno w szpitalu dają suchy chleb i kostka masła, a na obiad zupa ryżowa.. blee, bez własnego prowiantu się nie przeżyje

Cytat:
U mnie mama sama będzie donosić coś czuję, bo Tż już zapowiedział, że jak pójdzie w tany z powodu narodzin syna to raz dziennie może uda mu się z łóżka zwlec hahahah już ja mu dam

NENI SIĘ POJAWIŁA
Ja swojemu postawiłam ultimatum, że śmierdzącego go do dziecka nie wpuszczę, więc ma przychodzić trzeźwy... Czas pokaże jak bedzie, ale ogólnie to oprócz niego to nie mam na kogo liczyć, aby mnie odwiedził i coś przywiózł jak będzie potrzebne, więc może się nademną zlituje i bedzie lekko świętowal

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Do mojego terminu porodu ma się ocielić jeszcze chyba z 8 krów i koza. Ja jestem ostatnia w kolejce No i po drodze przecież urodził się u brata Kacperek.
Niezła kolejka porodowa

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:34   #363
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
juz oczy bola od tego siedzenia, i jednak darowałam sobie kupienie czegokolwiek, mało zdecydowana jestem poczekam az Tż wróci, wtedy go wymolestuje i bedzie musiał zdecydowac
Tż też już nie może z mojego niezdecydowania, bo podoba mi się, ale....

Więc jak idziemy na zakupy i zaczynam marudzić to on przejmuje kontrolę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:37   #364
enlevee
Zakorzenienie

Ach dziewczyny dziękuję za oklaski hahah

Ja się zdecydowałam już całkowicie na szpital, Margosia, Dotka- jednak rodzę w Uniwersyteckim ze względu na to, że mamy przyjaciółkę ma tam jeszcze dodatkowo znajomą to będę obstawiona dobrą opieką + mój lekarz prowadzący więc krzywdy mi chyba nie dadzą zrobić W dodatku mają bardzo dobry sprzęt i znieczulenie bezpłatne haha.. więc na porodówce się nie spotkamy, ale na spacerniaku już myślę na pewno

Ewusia- ja myślę, że mój aż sobie za bardzo do serca weźmie te narodziny syna i później będę musiała go jeszcze szukać po wytrzeźwiałkach hahahah. Chociaż odwiedzin to będę miała nadto i bez niego, więc jedzenia również nie zabraknie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:37   #365
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dzień dobry Kochane
grubnę dalej to może mnie zauważycie
ale pogoda dziś fatalna...szaro, buro i pada...
Stary 2013-03-11, 11:41   #366
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Shestiger zgadzam się i z Oliath i z Enlevee. Skoro twoja mama domaga się uwagi to widocznie jej tego potrzeba i może spróbować w drugą stronę, a nie odwrót plecami i śmiech. Moja babcia taka jest, ale odkąd zaczęliśmy przyznawać jej racje i mówić, że przykro nam (tak przykładowo mówię, bo syt są różne) zrobiła się mniej nerwowa i mniej narzeka. Poza tym mieszkając u rodziców jesteś jakby nie patrzeć na ich garnuszku. I wypada być fair w stosunku do jednego jak i drugiego rodzica.
A tak poza tym myślę, że twoja mama mimo wszystko o ciebie się martwi, bo pracy nie masz, dziecko na utrzymaniu jest, mieszkasz z nimi i co dalej? Myślę, że nie widzi, żebyś robiła coś w kierunku poszukiwania pracy (my wiemy dlaczego), a modeling to jednak nie jest dochodowa i długoterminowa praca (przynajmniej od pewnego momentu jest dopiero).
Dziękuję za wasze wypowiedzi jednak z moją mamą już tak jest, przez wiele lat wyniszczała mnie w sposób psychologiczny, tak że kiedyś z domu uciekałam a mój brat wcześniej jak był młodszy tak samo. Musiałam brać magnez długi czas bo od stresu który wywoływała okropnie trzęsły mi się ręce. Stąd wiem że jakiekolwiek gadanie z nią tu nie pomoże na załagodzenie sytuacji. Nie raz nawet mówi że Marikę kocha ale nie potrzebne mi było to dziecko oO. Przeniosłam się do nich bo i tak lepiej użerać się z własną matką niż obcą babą a dwa ze względu na to że mam łatwy dostęp do wszystkich lekarzy itd.
Tż przez ten weekend zrobił bardzo dobre wrażenie, sam im poszedł zanieść trochę pieniążków na zakupy i jeszcze sami podokupowaliśmy (był tylko 3 dni w pracy więc nie miał standardowej tygodniówki), mama ewidentnie się czuła nieswojo że dał jej kase ale o to nam chodziło, by pokazać że On o nas dba i będzie dbał. Bo Ona oczywiście już sobie opinię wyrobiła jak ten czas był w domu bo pracy nie było (a to nie jego wina ze brak zleceń) taka już jest budowlanka. Szef na szczęście gadał że teraz się wszystko unormuje a TŻ bardzo poważnie myśli o mieszkaniu bo chce byśmy mieli już swoje życie bez wtrącania się rodziców.
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:42   #367
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Moi rodzice dowiedzieli się dość późno, bo dopiero na Boże Narodzenie, ale to ze względu na fakt, że chciałam im powiedzieć osobiście a nie przez telefon
Ale nie zmienia to faktu, że dowiedzieli się przed znajomymi, itp. wcześniej wiedziała tylko Mama i Siostra Tż, bo z nimi widujemy się częściej i moja Siostra, bo z nią mam też super kontakt
Ale zależało mi na zachowaniu pierwszeństwa dlatego znajomi musieli czekać, aż najpierw poinformujemy rodziców- to było dla mnie ważne

(...)
A bo tetra ma inne wymagania niż te polarki, bambusy i inne wkładki pieluchowe
Podobno jak się zatłuszczą to tracą chłonność, a mydło jednak tłuści

(...)
GR-AN <-ja kupowałam u tego użytkownika, ale bardziej rzeczy dla siebie (bo mi się u niego podobały koszule nocne) więc w jednej paczce wzięłam podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne i takie pierdółki... jak zamawiałam w poniedziałek to we wtorek paczka była u mnie i dostaliśmy skarpetki gratis
Niespodzianka a tchórzenie to dwie rozne sprawy, nieprawdaz?
Aaaaa, no widzisz jaka ja zacofana
Dzieki za linka, juz lece obczajac
Cytat:

A nasze najulubieńsze to z szynką, mozzarellą, sosem pomidorowym i oregano przypomniałaś mi o nich, jutro na kolację będą
zamawiam produkty i zgapiam jutrzejszy obiad - dzis u nas krupniczek z pulpetami
Cytat:
I PROSZĘ NIE BIĆ ZA MOJĄ SZCZEROŚĆ! ZA STARA JUŻ JESTEM PO PROSTU I NIEKTÓRE RZECZY MNIE DRAŻNIĄ.
Cos w tym jest, ja jeszcze starsza i jeszcze drazliwsza
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny sukces! Pierwszy raz w ciąży zabrałam się za jakiekolwiek ćwiczenia w domu i mimo, że to jakieś 8 minut, to jestem z siebie dumna (...)

Jesteście ze mnie dumne?
No jasneeee! Ja z kolei towarzysze od wczoraj mezowi w wieczornym joggingu - tzn on biegnie, a ja z psem w tym czasie tocze sie po trasie - jak wraca, to mnie w ktoryms miejscu zgarnia do domu
Cytat:
U mnie mama sama będzie donosić coś czuję, bo Tż już zapowiedział, że jak pójdzie w tany z powodu narodzin syna to raz dziennie może uda mu się z łóżka zwlec hahahah już ja mu dam
Aaaaa, moj juz szuka cioc-opiekunek do dziewczyn, twierdzi, ze bedzie pil trzy doby
Cytat:
Do mojego terminu porodu ma się ocielić jeszcze chyba z 8 krów i koza. Ja jestem ostatnia w kolejce No i po drodze przecież urodził się u brata Kacperek.
Mela, mamusiu a moze powinnam pisac - babciu?.... skoro zywinie matkujesz, to zywiny potomstwo jakby nie patrzyc wychodzi na Twoje wnusiatka raczej
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:45   #368
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane
grubnę dalej to może mnie zauważycie
ale pogoda dziś fatalna...szaro, buro i pada...
Grubnij na zdrowie

Cytat:
Ach dziewczyny dziękuję za oklaski hahah

Ja się zdecydowałam już całkowicie na szpital, Margosia, Dotka- jednak rodzę w Uniwersyteckim ze względu na to, że mamy przyjaciółkę ma tam jeszcze dodatkowo znajomą to będę obstawiona dobrą opieką + mój lekarz prowadzący więc krzywdy mi chyba nie dadzą zrobić W dodatku mają bardzo dobry sprzęt i znieczulenie bezpłatne haha.. więc na porodówce się nie spotkamy, ale na spacerniaku już myślę na pewno
Myślę, że to słuszny wybór
Bo najważniejsze to dobre samopoczucie

A na spacerniak zapraszamy, tylko strasznie na nim tłoczno

Mały
Stary 2013-03-11, 11:45   #369
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nie kojarzę czy któraś z was ma coś wspólnego z księgowością?
Bo ogólnie jestem wściekła a z mojej firmy to się niczego nie dowiem, bo mam taką wredną księgową..
Chodzi o to, że od połowy stycznia jestem na l4. Rozumiem, że przez 33 dni podlegam pod pracodawcę a potem pod ZUS. W zeszłym tygodniu dostałam psie pieniądze z pracy i nie wiem co z resztą. W Zusie twierdzą, że żadne moje L4 nie zostało zarejestrowane u nich, księgowa mówi, że wysłali dokumenty. Ile jest czasu na rejestrację tego i wypłatę- słyszałam, że 30 dni. I co?Będę ciągle o miesiąc w plecy? drugie moje l4 dostarczałam 18 lutego ....
Stary 2013-03-11, 11:49   #370
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No jasneeee! Ja z kolei towarzysze od wczoraj mezowi w wieczornym joggingu - tzn on biegnie, a ja z psem w tym czasie tocze sie po trasie - jak wraca, to mnie w ktoryms miejscu zgarnia do domu
z Twojego cytowania wyszło, że to ja ćwiczę, nie wiem czemu
Ale miło się tak ćwiczy nic nie robiąc
Cytat:
Bo ogólnie jestem wściekła a z mojej firmy to się niczego nie dowiem, bo mam taką wredną księgową..
Chodzi o to, że od połowy stycznia jestem na l4. Rozumiem, że przez 33 dni podlegam pod pracodawcę a potem pod ZUS. W zeszłym tygodniu dostałam psie pieniądze z pracy i nie wiem co z resztą. W Zusie twierdzą, że żadne moje L4 nie zostało zarejestrowane u nich, księgowa mówi, że wysłali dokumenty. Ile jest czasu na rejestrację tego i wypłatę- słyszałam, że 30 dni. I co?Będę ciągle o miesiąc w plecy? drugie moje l4 dostarczałam 18 lutego ....
Ja się nie znam Ale sytuacja dziwna i nieprzyjemna

Mały
Stary 2013-03-11, 11:52   #371
czarownica1
Zakorzenienie

Nadrobiłam
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:52   #372
lachryma
Zakorzenienie

aaaaaa, ale mam super pecha
miałam dziś zaplanowaną wizytę u fryzjera, następnie lekarz, potem kosmetyczka i na koniec wizyta u koleżanek na pogaduchy. tak się cieszyłam! i co?!!? wsiadam do tego zakichanego samochodu i dupa, akumulator padł ale to nie koniec syfu
akumulator mi padł podczas włączania silniczka, w tym momencie zaciął się zamek elektryczny w aucie i nie mogłam wyjść ze środka!! auto było zamknięte ze mną w środku myślałam, że padnę z nerwów i bezsilności. akumulator był całkowicie martwy, więc nawet nie chciał mi odblokować tego zamkniętego zamka, szyby też elektryczne, więc byłam w czarnej .
nie pozostało mi nic innego jak krzyczeć zimno jak cholera, wizja umówionych spotkań, a ja zamknięta w aucie nikt na dodatek nie przyszedł mi na pomoc
po 10 minutach akumulator zlitował się nader mną i wykrzesał siły na otwarcie zamka i mogłam w popłochu opuścić auto

odwołałam wszystkie spotkania, cieszę w domu i dochodzę do siebie. normalnie moje auto chciało mnie zabić
teraz już nawet mi nie żal tej świni- i dobrze, że ją sprzedajemy za parę miesięcy

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-03-11 o 11:56
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:56   #373
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Dziękuję za wasze wypowiedzi jednak z moją mamą już tak jest, przez wiele lat wyniszczała mnie w sposób psychologiczny, tak że kiedyś z domu uciekałam a mój brat wcześniej jak był młodszy tak samo. Musiałam brać magnez długi czas bo od stresu który wywoływała okropnie trzęsły mi się ręce. Stąd wiem że jakiekolwiek gadanie z nią tu nie pomoże na załagodzenie sytuacji. Nie raz nawet mówi że Marikę kocha ale nie potrzebne mi było to dziecko oO. Przeniosłam się do nich bo i tak lepiej użerać się z własną matką niż obcą babą a dwa ze względu na to że mam łatwy dostęp do wszystkich lekarzy itd.
Tż przez ten weekend zrobił bardzo dobre wrażenie, sam im poszedł zanieść trochę pieniążków na zakupy i jeszcze sami podokupowaliśmy (był tylko 3 dni w pracy więc nie miał standardowej tygodniówki), mama ewidentnie się czuła nieswojo że dał jej kase ale o to nam chodziło, by pokazać że On o nas dba i będzie dbał. Bo Ona oczywiście już sobie opinię wyrobiła jak ten czas był w domu bo pracy nie było (a to nie jego wina ze brak zleceń) taka już jest budowlanka. Szef na szczęście gadał że teraz się wszystko unormuje a TŻ bardzo poważnie myśli o mieszkaniu bo chce byśmy mieli już swoje życie bez wtrącania się rodziców.
Dlatego też tak jak napisałam zrobisz jak uważasz. Nie napisałam Ci swojej opinii ze złej woli, tylko widzę, że mimo wszystko życie masz trochę zagmatwane a i wydaje mi się, że ufasz bezgranicznie Tżtowi i potrafisz mu wybaczyć bardzo wiele i co najgorsze on zdaje sobie z tego doskonale sprawę. Wiem, że się poprawił i życzę Wam jak najlepiej, trzymam kciuki żeby się ułożyło..ale z tego wszystkiego co piszesz wyłania się trochę obraz zagubionej dziewczyny, która chce dla wszystkich jak najlepiej ale zapomina o sobie samej.
Dopiero teraz napisałaś jakie były relacje z Twoją mamą wcześniej- nie mi się w to wtrącać, sama wiesz jak najlepiej rozegrać tą sytuację. Pamiętaj tylko, że dopóki masz rodziców warto się z nimi liczyć bo w razie czego to Oni wyciągną zawsze pomocną dłoń jaka sytuacja by nie była trudna.

Życzę Wam powodzenia jakiej byście decyzji nie podjęli I nie odbieraj źle tego co napisałam, bo myślę, że wszystkie tutaj od samego początku chcemy dla Ciebie jak najlepiej, a życia łatwego nie masz. Trzeba się wziąć do kupy i pokierować to życie tak jak chcecie, a nie godzić się na dowolny tor, który Wam akurat wypadnie

Cytat:

Aaaaa, moj juz szuka cioc-opiekunek do dziewczyn, twierdzi, ze bedzie pil trzy doby

Mela, mamusiu a moze powinnam pisac - babciu?.... skoro zywinie matkujesz, to zywiny potomstwo jakby nie patrzyc wychodzi na Twoje wnusiatka raczej
Hahahahahahaha.. wszystkie trzy wątki mnie rozwaliły mój zapowiada, że będzie tak długo pił jak długo będziemy w szpitalu jakbym była chamem to bym się wypisała na własne żądanie

Co do spaceru z psem- ciesz się, że Cię zgarnia

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
miałam dziś zaplanowaną wizytę u fryzjera, następnie lekarz, potem kosmetyczka i na koniec wizyta u koleżanek na pogaduchy. tak się cieszyłam! i co?!!? wsiadam do tego zakichanego samochodu i dupa, akumulator padł ale to nie koniec syfu
akumulator mi padł podczas włączania silniczka, w tym momencie zaciął się zamek elektryczny w aucie i nie mogłam wyjść ze środka!! auto było zamknięte ze mną w środku myślałam, że padnę z nerwów i bezsilności. akumulator był całkowicie martwy, więc nawet nie chciał mi odblokować tego zamkniętego zamka, szyby też elektryczne, więc byłam w czarnej .
nie pozostało mi nic innego jak krzyczeć zimno jak cholera, wizja umówionych spotkań, a ja zamknięta w aucie nikt na dodatek nie przyszedł mi na pomoc
po 10 minutach akumulator zlitował się nader mną i wykrzesał siły na otwarcie zamka i mogłam w popłochy opuścić auto

odwołałam wszystkie spotkania, cieszę w domu i dochodzę do siebie. normalnie moje auto chciało mnie zabić
teraz już nawet mi nie żal tej świni- i dobrze, że ją sprzedajemy za parę miesięcy
Nie zazdroszczę.. chociaż wybacz, ale się śmiałam jak to czytałam bo sobie siebie wyobraziłam w swoim aucie taką biedną i krzyczącą.. Dobrze, że się nad Wami zlitowało i nie dało marznąć Tobie ani maluchowi malenstwo

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-11, 12:02   #374
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
u nas wczoraj zapadła ostateczna decyzja dotyczące wózka. byliśmy w sklepie i utwierdziliśmy się, że dla nas najlepszym wyborem jest Jedo Bartatina Alu Plus. Tak się cieszę, że mam już te dylematy wózkowe z głowy
jeszcze tylko trzeba zdecydować się na kolor
a podasz jakis link do tego wózka? Może znalazłaś gdzieś w dobrej cenie.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jestem
nie wiem kiedy wszystko nadrobię, na razie mam 156 stronę starego wątku

W klubie zdjęcie mojego Synka
idę nadrabiać!
Myślałam o tym, że dawno Cie nie było. Stęskniłam się

Cytat:
Lachryma, my wczoraj oglądaliśmy Bartatinę i jednak prawie jesteśmy zdecydowani na Jedo FYNa
My oglądaliśmy wczoraj FYNA. Nie podoba mi się w nim sposób wypinania i wpinania gondoli.

Cytat:
Moja bratowa próbuje rozbujać laktację dla małego (bo 3 tyg ma być jeszcze w inkubatorze) i kupili wczoraj laktator el. Medeli i mówi że to rewelacja. Miała aventu ręczny, miała jakiś inny firmowy el i ją piersi bolały jak odciągała, a od wczoraj mówi, że idealnie nic nie boli.
Powiedz bratowej żeby piła herbatkę na laktację ,,bocianek"

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-03-11 o 12:07
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:04   #375
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
po 10 minutach akumulator zlitował się nader mną i wykrzesał siły na otwarcie zamka i mogłam w popłochu opuścić auto

Oj współczuje A ja myślałam że to że przed chwilą gaz mi leciał na mieszkanie bo chyba zgasł podczas gotowania wody oO to jest pech ^^ Przebiłaś mnie
Cytat:
Dlatego też tak jak napisałam zrobisz jak uważasz. Nie napisałam Ci swojej opinii ze złej woli, tylko widzę, że mimo wszystko życie masz trochę zagmatwane a i wydaje mi się, że ufasz bezgranicznie Tżtowi i potrafisz mu wybaczyć bardzo wiele i co najgorsze on zdaje sobie z tego doskonale sprawę. Wiem, że się poprawił i życzę Wam jak najlepiej, trzymam kciuki żeby się ułożyło..ale z tego wszystkiego co piszesz wyłania się trochę obraz zagubionej dziewczyny, która chce dla wszystkich jak najlepiej ale zapomina o sobie samej.
Dopiero teraz napisałaś jakie były relacje z Twoją mamą wcześniej- nie mi się w to wtrącać, sama wiesz jak najlepiej rozegrać tą sytuację. Pamiętaj tylko, że dopóki masz rodziców warto się z nimi liczyć bo w razie czego to Oni wyciągną zawsze pomocną dłoń jaka sytuacja by nie była trudna.

Życzę Wam powodzenia jakiej byście decyzji nie podjęli I nie odbieraj źle tego co napisałam, bo myślę, że wszystkie tutaj od samego początku chcemy dla Ciebie jak najlepiej, a życia łatwego nie masz. Trzeba się wziąć do kupy i pokierować to życie tak jak chcecie, a nie godzić się na dowolny tor, który Wam akurat wypadnie
Nie no ja żadnej z waszej opinii nie odbieram jako dogryzanie czy coś, każdą czytam i z każdej coś wynoszę Na tż-ta mam ciągle oko itd, i fakt coś w tym jest bo zawsze kieruję się dobrem innych a ja to tam gdzieś na potem Sporo czasu byłam wolontariuszką, sporo pracowałam z osobami niepełnosprawnymi, pomagałam pilnować grup dzieci na wyjściach (z tych trudnych, wybiedzonych rodzin). Mam w sobie sporo empatii i zawsze ją wykorzystywałam w odpowiedni sposób. O związek z TŻ walczę, dlatego daje mu szansę na poprawe, On doskonale wie że to jego ostatnia szansa.
Kto za mnie posprząta??Bo ten leń się odczepić nie chce..siedze i wcinam szarlotkę taty ^^
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:06   #376
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39697912]No ja na szczęście nie mam innych dolegliwości, ale on jest zwykle dość aktywny, a tu taki śpioch.
Ale miałam przecież we wtorek USG, w środę mam wizytę...[/QUOTE]
Może pogoda go zmuliła? Mój Filip się przestawił i buszuje w brzuchu o 6 rano Ale pogłaskam, pogłaskam i śpimy dalej.
Przed mężem ucieka, nie chce go kopać i mój ukochany mówi "będę go dotykał jak będzie mocniej kopał, bo taki mięczak na razie" ;p To mu mówię, że jego geny, niech się nie czepia dziecka.

Cytat:

Jesteście ze mnie dumne?
Jestem bardzo dumna! Bo moja piłka czeka już 2 tygodnie na ćwiczenia :P I dziękuję za linka, bo ja trafiałam na takie, że pokazali jedno ćwiczenie i nara, trzeba było pauzować, a tu można ćwiczyć razem z nimi

Cytat:

A ja już bez teściowej

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:06   #377
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
a podasz jakis link do tego wózka? Może znalazłaś gdzieś w dobrej cenie.
http://allegro.pl/jedo-bartatina-alu...063591637.html
Stary 2013-03-11, 12:07   #378
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

trzymam kciuki za wizyty

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:08   #379
cynamon_owa
Zadomowienie

Cześć Mamusie
Melduje się w nowym wątku

Gratuluje ujawnionych Maluszków, przemiany czarownicowego Maluszka (dobrze zapamiętałam? ) i witam nowe Mamy

Ja statnio mam spadek formy, brzuch mi twardnieje więc leżę żeby Adasia i siebie nie męczyć I ciężko mi przed komputerem wysiedzieć żeby być z Wami na bieżąco

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:09   #380
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

o rety! współczuję szkoda spotkań, ale dobrze, że Cię auto wypuściło...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:09   #381
Rockyyy
Zakorzenienie

Dzień dobry żabki
Ja mam dziś zaganiany dzien.Wyszłam z mego domowego spa i wio z Tż-em na miasto..Mamy duzo spraw do ogarnięcia...Juz na samą mysl jestem zmęczona ....
Miłego dnia
Stary 2013-03-11, 12:10   #382
idzia111
Zakorzenienie

dziękować
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:12   #383
Oliath
Zakorzenienie

MARGO zabiję Cię, nie dosc ze wisze na tym sprzedawcy zamiast wozek prac, to jeszcze wyszlo na to, ze fortune zostawie u niego babo niedobra
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:13   #384
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Może pogoda go zmuliła? Mój Filip się przestawił i buszuje w brzuchu o 6 rano Ale pogłaskam, pogłaskam i śpimy dalej.
Przed mężem ucieka, nie chce go kopać i mój ukochany mówi "będę go dotykał jak będzie mocniej kopał, bo taki mięczak na razie" ;p To mu mówię, że jego geny, niech się nie czepia dziecka.

Jestem bardzo dumna! Bo moja piłka czeka już 2 tygodnie na ćwiczenia :P I dziękuję za linka, bo ja trafiałam na takie, że pokazali jedno ćwiczenie i nara, trzeba było pauzować, a tu można ćwiczyć razem z nimi

A ja już bez teściowej
Moja czekała 2 msc więc i tak jesteś do przodu hahahaha

To jak bez teściowej to high life

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Cześć Mamusie
Melduje się w nowym wątku

Gratuluje ujawnionych Maluszków, przemiany czarownicowego Maluszka (dobrze zapamiętałam? ) i witam nowe Mamy

Ja statnio mam spadek formy, brzuch mi twardnieje więc leżę żeby Adasia i siebie nie męczyć I ciężko mi przed komputerem wysiedzieć żeby być z Wami na bieżąco
To dziewczynka Irmith zmieniła się w chłopaczka
To leż cynamonku żeby Tobie i Adasiowi było dobrze

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-11, 12:14   #385
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam

Cytat:

Chyba bym zeszła na zawał
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A ja już bez teściowej
Sama radość
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry żabki
Ja mam dziś zaganiany dzien.Wyszłam z mego domowego spa i wio z Tż-em na miasto..Mamy duzo spraw do ogarnięcia...Juz na samą mysl jestem zmęczona ....
Miłego dnia
Miłego

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
MARGO zabiję Cię, nie dosc ze wisze na tym sprzedawcy zamiast wozek prac, to jeszcze wyszlo na to, ze fortune zostawie u niego babo niedobra
Powinien mi odpalić jakąś prowizję?

Mały
Stary 2013-03-11, 12:16   #386
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
To dziewczynka Irmith zmieniła się w chłopaczka
To leż cynamonku żeby Tobie i Adasiowi było dobrze
Przepraszam w takim razie i czarownicę i Irmith- cóż za wpadka

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:18   #387
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Przepraszam w takim razie i czarownicę i Irmith- cóż za wpadka
Błagaj o wybaczenie a może przyjmą

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

ciekawe jak tam Madi po wizycie !!!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-03-11, 12:18   #388
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie z pracy zwolnienie odesłano 1 lutego. W zeszłym tyg dokładnie 5 marca dostałam kasę z okres od 3-21 lutego. Za 18 dni. Nie wiem jak oni będą to rozliczać. Zwolnienia mam od 21 do 21 zawsze więc chyba będą mi tak wycinkami wysyłać.

Shestiger tak pomyślałam, bo mam koleżankę z podobną mamą to zaczęło jej się poprawiać jak dostała leki na menopauzę i depresję. Takie rzeczy się leczy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:18   #389
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:

sytuacja okropna, chyba bym klaustrofobii dostała w tym aucie, ja raz zatrzęsłam się w piwnicy u mnie w bloku to takiego szoku dostałam, też krzyczałam, na szczęście sąsiedzi przyszli w pomoc. Teraz zawsze do piwnicy biorę telefon

Cytat:

Jesteście ze mnie dumne?
brawo za ćwiczenia, jestem z Ciebie dumna

Cytat:
Mnie już ciarki przechodzą na myśl o szpitalnych smakołykach, tym bardziej, że ja strasznie obrzydliwa jestem, zwłaszcza w kwestii wędlin, parówek i mięsa ogólnie Mężuś ma już zapowiedziane, że bez wałówy od mamusi ma nie przychodzić!
jak byłam w szpitalu przed sylwestrem to spróbowałam tych smakołyków
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny rozglądacie się już/kupujecie rzeczy dla maluszków w stylu: pieluszki tetrowe, cążki do paznokci, termometry, smoczki itd. ? Szukałyście może czegoś na allegro? Zastanawiam się czy możecie polecić jakiegoś konkretnego sprzedawcę.
ja powoli też o tym myślę ale jeszcze nie kupowałam nic

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Miło się tu z Wami siedzi i zdrowieje ale muszę się pouczyć - trzymajcie kciuki po południu za dzisiejsze zaliczenie seminarium zajrzę jeszcze później i zobaczę co żeście jeszcze ciekawego naskrobały

Miłego plotkowania
trzymam kciuki za seminarium

Cytat:
My wczoraj poszaleliśmy na ponad 400 zł w mothercare
bodziaki, skarpetunie, czapunie, śpioszki, kaftanik, sporo kasy i teraz będę się rozglądała za tańszymi Wszystko niebieskie. Jak ogarnę wątki to wstawię zdjęcia.
pokaż koniecznie

Cytat:
To tak jak ja, specjalny kajecik sobie założyłam i spisuję tam różne info na temat bobasa (kosmetyki, wprowadzanie pokarmów, akcesoria, wózki, itp, co mi wpadnie w oko) a mamy na razie 5 par bodziaków, smoczek+ zawieszka i butelka antykolkowa, którą dostaliśmy gratisowo

Załączam nasz pięęęękny smoczek bo się jeszcze nie chwaliłam
śliczny smok

byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego bo w zeszłym tygodniu codziennie mnie żołądek bolał i mój lekarz się przejął i dostałam skierowanie na usg jamy brzusznej i badania morfologię, mocz, próby wątrobowe i coś tam jeszcze. Tylko do laboratorium do którego nie cierpię chodzić bo kolejki są strasznie długie i idzie wszystko ślimaczym tempem ale to nic, ważne, że za free.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:21   #390
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
DZień dobry, w końcu będę pierwsza rano....

Brzuch w nocy pobolewał...ale jakoś dospaliśmy...ale jak rano dalej mam "wzdęty" i taki dziwny to umówiłam sie do gina na 10.30 i cisnę... muszę sie upewnic czy z młodym wsio ok!!!!bo do środy bym nie wytrzymała...
Trzymaj sie Żabciu.Daj znac jak tam moj zięciulek
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mela pytałaś o Perfecta mama.. Rzeczywiście kupiłaś w promocyjnej cenie..17,99 jakoś tak? Ja kupowałam za 22 z groszami w Rossmannie, a w Smyku widziałam za podobną cenę..więc myślę, że one tak za 22-23zł chodzą..[COLOR="Silver"]
W Naturze jest za 22.99
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
To ja jeszcze się czymś pochwalę.. ja chwalipiętka W sobotę jak po imprezie u mamy położyliśmy się z mężem spać Mały bardzo szalał w brzuchu, chyba się rozbrykał tyle podniesionych głosów naraz słyszał Co chwilę czułam jakieś mocniejsze uderzenie w ścianę brzucha..wydawało mi się, że poczułam na zewnątrz na dłoni..Wzięłam rękę męża i przyłożyłam do brzusia iiii.....poczuł kopniaczka!! Specjalnie mu nie mówiłam 'o teraz kopnął'..'o czułeś teraz?', sam mówił kiedy, a ja potwierdzałam, że akurat w tym momencie i ja czułam uderzonko w brzuch..więc nie mógł sobie zmyślić Ale co..poczuł jedno silne, drugie słabsze i maluch miał go w nosie.. przestał brykać Chyba woli ciepło z dłoni mamusi.. tatuś ma za dużą łapę i za gorąco mu pewnie się zrobiło
A strasznie miło mi się zrobiło, gdy rano taka oparta o blat stałam, czekając na zagotowanie się wody do śniadankowej kawki, a mąż pierwszy raz klęknął przede mną, rozwinął mi szlafrok i przystawił ucho do brzucha mówiąc: 'Halo Lol..Looluś..Looolek..... .Lolu śpisz?', wstał i do mnie 'Lol śpi' Cóż mogłam tylko potwierdzić, że też go nie czuję
Maluch wczoraj już tak mocno nie kopał, żeby dało się wyczuć..ale to i tak dobry znak, że pomału się zaczyna

Oj się rozpisałam.. jak któraś dotrwała do końca to daję kwiatka
Wytrwałam.Dawaj chwasta
Cytat:

A gdzie Rockyyy? Gdzie się też podziała Ghia ostatnio?
Jestem ale na chwilke.Tż ma wolne wiec spedzam z nim czas......Zajrze wieczorkiem pospamowac
Taki fajny weekend miałam a dzis od rana deprecha mnie dopadła.Musze sie pozbierac bo nie chce Laury smutac

Jutro wracam z moim spamem,Tż idzie do pracy więc bede juz ,,normalnie"

Lece.Paaaaaaaaaaa

Miłego dzionka żabcie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości