Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 11:58   #2431
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

dziewczyny z jakiego materiału robicie te sensorki z polaru? a te tasiemki to w pasmanterii sie kupuje ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:02   #2432
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

I ja sie melduje po wizycie, oczywiscie byla moja ulubiona lekarz hehehhe ale dzisij byla chyba w wysmielitym humorze , usmiechala sie ze hoho hehe
i dzieki za kciuki bo wyniki dobre wszystkie , oprocz cisnienia((
i dostalam leki Dopegyt na cisnienienie, bo mam za duze skoki i jest przy gornej grsnicy i czasami je przekracza.... moje obrzeki - widocznie taka moja uroda ciazy kazdej!!! i ze dlatego mi ciezko i to cisnienie bo duze obrzeki uciskaja na na naczynia ..... a i musialam isc do labolatorium kwas moczowy jeszcze zrobic... a i wizyta za 2 tyg. i tak juz o konca lece ponadrabiac i wogole jakos slabo mi , podejrzewam ze dlatego ze niedawno sniadanie zjadlam dopieroo ....
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam
Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Hemoglobina spada tradycyjnie więc dostałam witaminki i żelazo..Cukier po obciążeniu glukozą wychodzi poza maksymalną normę. Niby nie dużo ale jednak jest podwyższony i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej:/ Norma maksymalna tutaj to 106 a ja mam 112...
Przytyłam przez ostatni miesiąc niecałe 2kg i tym o to sposobem w 28 tygodniu mam 9,4 kg na plusie
Dostałam też reklamówkę z próbkami proszku,herbatki dla mam karmiących,żelazem właśnie w kropelkach, butelka Lovi i coś tam jeszcze było

Trzymam kciuki za dziewczyny dzisiaj wizytujące
Color skad on wzial takie dziwne normy , norma jest do 140
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:05   #2433
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
I ja sie melduje po wizycie, oczywiscie byla moja ulubiona lekarz hehehhe ale dzisij byla chyba w wysmielitym humorze , usmiechala sie ze hoho hehe
i dostalam leki Dopegyt na cisnienienie, bo mam za duze skoki i jest przy gornej grsnicy i czasami je przekracza.... moje obrzeki - widocznie taka moja uroda ciazy kazdej!!! i ze dlatego mi ciezko i to cisnienie bo duze obrzeki uciskaja na na naczynia ..... a i musialam isc do labolatorium kwas moczowy jeszcze zrobic... a i wizyta za 2 tyg. i tak juz o konca lece ponadrabiac i wogole jakos slabo mi , podejrzewam ze dlatego ze niedawno sniadanie zjadlam dopieroo ....

Color skad on wzial takie dziwne normy , norma jest do 140
za wizytę i mam nadzieję że ciśnienie się unormuje
tez nie rozumiem skąd takie dziwne normy u Color
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:05   #2434
becik_4
Zadomowienie

Color faktycznie dziwna norma mój gin powiedział że do 140
Stary 2013-03-11, 12:06   #2435
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no niby taaak, jak znajdę coś odpowiedniego za niewielkie pieniądze to kupię...

właśnie wiem, że w mieszkaniu też można ale nie mam naprawdę na jakim tle tego zrobić chyba, żeby tak robiła foty, że tło byłoby zamazane, muszę z nią porozmawiać dokładnie, wczoraj to było takie między maseczką a peelingiem

2.Suchą, czystą pieluszką po prostu?
razem na pewno znajdziecie jakiś fajny kącik, może na łóżku, na kanapie..
a jak nie to właśnie tło można jakoś fajnie rozmazać..

2. czystą pieluszką, można suchą lub lekko zwilżoną czystą wodą

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Lecę po chlebek zanim to coś co pada za oknem przerodzi się w śnieg.
I do biedrony po pomarańczki
Tż mi przyniósł całą siatkę pomarańczy mogę wcinać

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
a obiad hmmm... co by tu ugotowac dziś?
ja dzisiaj nic nie muszę robić, jak to zwykle w poniedziałki
mamy obiad od teściowej

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja miałam tak samo, schudłam 1kg w tydzień od rozpoczęcia diety i od tamtej pory waga pokazuje ten sam wynik Mnie to cieszy bo już mocno mi się rozpędzała waga a teraz, mając skończone 31tc mam 9kg na plusie więc w normie. Brzuszek rośnie ładnie, a boczki są troszkę mniejsze więc się cieszę

a jedynie pocieszenie cukrzycowych mam jest takie, że chociaż kilogramy wolniej przybywają

Z resztą jest taka opinia, że dieta cukrzycowa to najzdrowsza dieta na świece, bo rezygnuje się z prostych węglowodanów i tłuszczów nasyconych. Po ciąży mam zamiar zachować ją z modyfikacjami typu: owoce bez ograniczeń
bardzo fajne to pocieszenie
może też się zastanowię nad dietą cukrzycową, tylko nie wiem czy już nie za późno

Cytat:
Witam
Ja dzisiaj po wizycie u lekarza. Hemoglobina spada tradycyjnie więc dostałam witaminki i żelazo..Cukier po obciążeniu glukozą wychodzi poza maksymalną normę. Niby nie dużo ale jednak jest podwyższony i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej:/ Norma maksymalna tutaj to 106 a ja mam 112...
Przytyłam przez ostatni miesiąc niecałe 2kg i tym o to sposobem w 28 tygodniu mam 9,4 kg na plusie
Dostałam też reklamówkę z próbkami proszku,herbatki dla mam karmiących,żelazem właśnie w kropelkach, butelka Lovi i coś tam jeszcze było
ale fajne próbki podostawałaś, u nas nic takiego nie dają
trzymam żeby hemoglobina szybko skoczyła

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:06   #2436
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wogole jakos slabo mi , podejrzewam ze dlatego ze niedawno sniadanie zjadlam dopieroo ....
jeju dlaczego tak późno? ja bym padła gdzieś po drodze bez śniadania
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:12   #2437
colorblue
Zakorzenienie

Tu na wyniku mam podane
Jedn. mg/dl
min 74
max 106
wynik 111,72

To co mówicie,żeby z takim wynikiem darować sobie poradnie?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:14   #2438
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
wiecie dzisiaj dotykałam przez brzuch synuśka ale fajnie tak sie wypinał do głaskania ale nie mam pojęcia co to za część ciała super tak pod paluszkami sie prężył ale jestem zakochana w nim po uszy :
pewnie dupcia
mój często wypina dupkę do głaskania
i praktycznie zawsze w tym samym miejscu
kocham to Maleństwo jak Wariatka

Cytat:
dziewczyny z jakiego materiału robicie te sensorki z polaru? a te tasiemki to w pasmanterii sie kupuje ?
tasiemki w pasmanterii, polarek też. Wszystkie robiłyśmy z polarku, a niektóre z jednej strony dawały jeszcze jakiś kolorowy materiał (pewnie flanela albo bawełna ) pamiętam, że Motylek robiła tak, że z jednej strony dała polar a z drugiej kolorowy materiał, super to wyglądało

Cytat:
za wizytę, widzisz Pani doktor nie jest taka zła
a USG nie miałaś ? jak tam Michaś ? oby to ciśnienie się unormowało

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:15   #2439
becik_4
Zadomowienie

lonely_lady dzieki za info też zrobie z polarku i flaneli zawsze to inne doznania dotykowe
Stary 2013-03-11, 12:16   #2440
xal
Zakorzenienie

Cytat:

też mam parcie na pomarańcze!
uwielbiam je wysysać
Też wysysam
Cytat:
zaczne od prania jakiegoś bo mi jedna łazienka już się nie domyka..

a obiad hmmm... co by tu ugotowac dziś?
Pranie nastawiłam, a na obiad dostałam wczoraj od teściowej gulasz z żołądków indyczych w sosie chyba śmietanowym. Mniam. Mam jedną porcję, bo mężuś na gulasz był chętny, ale na żołądki powiedział "fuj" Kupiłam jakieś wieprzowe to mu zrobię gulasz z moim sosem, bo strasznie dużo i tłusty ten śmietanowy.
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
i sieeeerota jestem - miałam iść dziś do laboratorium na badania - mocz, krzepliwość krwi i crp, a wstałam koło 5, zjadłam na śniadanie 4 michałki, po czym mnie olśniło że jeszcze glukozę miałam zrobić bez obciążenia no i tyle z badań by było na dziś. pójdę jutro ale w środę mam gin więc mam nadzieję że dojdą te wyniki.
Ja też zwlekam z badaniami bo jestem przeziębiona.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:16   #2441
karota11
Zadomowienie

Cytat:
wiecie dzisiaj dotykałam przez brzuch synuśka ale fajnie tak sie wypinał do głaskania ale nie mam pojęcia co to za część ciała super tak pod paluszkami sie prężył ale jestem zakochana w nim po uszy :
heh, cudowne uczucie, mój to się ostatnio kilka razy tak wpakował, ze pół brzuch miałam wypchane, a pół normalne i mogłam Go głaskać
a już niedługo bedziemy miały na żywo
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:20   #2442
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Tu na wyniku mam podane
Jedn. mg/dl
min 74
max 106
wynik 111,72

color ale każde laboratorium ma swoje własne min i max, więc skoro u Ciebie jest przekroczone to ja bym poszła do poradni..... A co na to Twój lekarz?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:20   #2443
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry. sniegu nie ma, ale pogoda straszna. budzik dzwnil o 7 i wzywal na glukoze...ale odpuscilam
ciezka noc za nami, ciagle snilo mi sie ile to jeszcze mam zalatwien mala fikala jak szalona. milego dnia, ide nadrabiac.

Szprotka pieeeekne trampki

Szczesliwa - glosik oddany
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:20   #2444
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
mniam mniam uwielbiam ciasto drożdżowe
Ja tez zawsze mówię mężowi że to Eliza ma ochotę na coś a nie ja czuję sie usprawiedliwiona

mi tez się cały czas wydaje że jeszcze wcześnie kupować i jakoś nie mogę się przemóc żeby coś kupić. Także mam na razie jedne spodnie i jednego pajacyka ale to tylko temu że mam kupiła dla córeczki siostry w lumpku ale na nią są za małe
Ogólnie to dostanę dużo rzeczy od siostry z jej córeczki. Tylko dopiero w czerwcu bo wtedy przyleci do kraju. Mam nadzieję że zdąży przed urodzeniem się małej

Szczęśliwa zagłosowane, chociaż nie mam pojęcia co to takiego kindziuk

Też dostałam od kuzynki sporą reklamówę ciuszków na pierwszy miesiąc, ale to było jeszcze wtedy, jak nie znałam płci, a ona ma córeczkę, no i w torbie jest duuuużo różu Nie zrobię tego Wojtusiowi

Też zagłosowałam i też nie wiem, co to kindziuk. Będę guglowac
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:24   #2445
humpback
Zakorzenienie

color idź do poradni skoro dostałaś skierowanie. najwyżej tam okaże się że to pomyłka
Stary 2013-03-11, 12:25   #2446
becik_4
Zadomowienie

Kamciatka mój kubuś ma jedne body ze smokiem w kolorze ciemnego różu a drugie biało różówe ale więcej białego niż różowego były kupione przed poznaniem płci ale to ciemny róży da rade

http://allegro.pl/label-label-przytu...032327991.html fajne te przytulanki zdecydowałam się na lwa

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2013-03-11 o 12:26
Stary 2013-03-11, 12:26   #2447
karolina2121
siedzę i myślę

Hej

Wczoraj cały dzień bez kompa
Dzisiaj wchodzę na pocztę - o wygrałam licytację Mury Ale niespodzianka

Wczoraj zrobiliśmy sobie z mężem domowe kino - oglądaliśmy "Mój przyjaciel Hachiko"... pół filmu przebeczałam
Stary 2013-03-11, 12:30   #2448
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj zrobiliśmy sobie z mężem domowe kino - oglądaliśmy "Mój przyjaciel Hachiko"... pół filmu przebeczałam
cały komplet licytowałaś? jaki kolor? ja się długo czaiłam na murę, ale zrezygnowałam Ale jak słyszę, to sece mi pyknie jeszcze na te hasło mura
Stary 2013-03-11, 12:31   #2449
szczesliwa25
Rozeznanie

karolina - gratuluję wygranej aukcji! jak już przyjedzie to koniecznie zrób fotki i się pochwal,

ktoś tu jeszcze się chwalił że wózek przyszedł i że nie wyciąga jeszcze z kartonu, także na te fotki też czekam,
ja to uwielbiam oglądać wszystko co macie dla maluchów

staram się zmobilizować do sprzątania.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

karota, ja też mam murę, ale ostatnio zachwycałam się wózkiem mutsy - aż sama nie wiem czy bym jednak się na mutsy nie zdecydowała gdybym miała wybierać raz jeszcze.

mi się dość szybko rzeczy nudzą
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:34   #2450
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
karolina - gratuluję wygranej aukcji! jak już przyjedzie to koniecznie zrób fotki i się pochwal,

ktoś tu jeszcze się chwalił że wózek przyszedł i że nie wyciąga jeszcze z kartonu, także na te fotki też czekam,

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

karota, ja też mam murę, ale ostatnio zachwycałam się wózkiem mutsy - aż sama nie wiem czy bym jednak się na mutsy nie zdecydowała gdybym miała wybierać raz jeszcze.

mi się dość szybko rzeczy nudzą
mnie ta budka trochę zniechęciła, bo pod względem wyglądu, mura jest debeściarska mutsy ja nie lubię teraz chyba jest xmove w planach
Stary 2013-03-11, 12:37   #2451
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Kamciatka mój kubuś ma jedne body ze smokiem w kolorze ciemnego różu a drugie biało różówe ale więcej białego niż różowego były kupione przed poznaniem płci ale to ciemny róży da rade

http://allegro.pl/label-label-przytu...032327991.html fajne te przytulanki zdecydowałam się na lwa
Rewelacja chyba też się skuszę
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:37   #2452
szczesliwa25
Rozeznanie

becik - ja mam od tego samego sprzedawcy krowę
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:38   #2453
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
cały komplet licytowałaś? jaki kolor? ja się długo czaiłam na murę, ale zrezygnowałam Ale jak słyszę, to sece mi pyknie jeszcze na te hasło mura
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------
Tak, cały komplet Chyba niedużo zapłaciłam, bo tylko 1000 zł. Kolor szaro-czarny.
Stary 2013-03-11, 12:39   #2454
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121
gratulacje
Stary 2013-03-11, 12:39   #2455
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Mi też się strasznie podobają Zastanawiam się nad lwem, świnką lub krową
Stary 2013-03-11, 12:43   #2456
becik_4
Zadomowienie

dziewczyny tylko spokojnie nie wykupcie mojego lwa bo dopiero zamówienie składam pod koniec tygodnia
Stary 2013-03-11, 12:44   #2457
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jeju dlaczego tak późno? ja bym padła gdzieś po drodze bez śniadania
jakos czasu nie mialam , ale mam nauczke bo to 2 raz juzx sie stalo
Cytat:
Tu na wyniku mam podane
Jedn. mg/dl
min 74
max 106
wynik 111,72

bardzo mala roznica miedzy minimum a maximum, le tak jak dziewczyny pisaly idz, najwyzej cIE ODESLA
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
pewnie dupcia
mój często wypina dupkę do głaskania
i praktycznie zawsze w tym samym miejscu
kocham to Maleństwo jak Wariatka

tasiemki w pasmanterii, polarek też. Wszystkie robiłyśmy z polarku, a niektóre z jednej strony dawały jeszcze jakiś kolorowy materiał (pewnie flanela albo bawełna ) pamiętam, że Motylek robiła tak, że z jednej strony dała polar a z drugiej kolorowy materiał, super to wyglądało

za wizytę, widzisz Pani doktor nie jest taka zła
a USG nie miałaś ? jak tam Michaś ? oby to ciśnienie się unormowało
nie mialm usg Michas chyba ok , dobrze ze usg mialam w srode to wiem ze rosnie i ze przeplywy ok sa .... zaraz lece do apteki i zaczne brac bo teraz mierzylam i dalej mam wysokie 1 i 2 i czuje glowe ...
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:45   #2458
Kamciatka
Rozeznanie

Jak tak Was czytam, to się podłamujęWygląda na to, że sporo przytyłam - jestem 30tc i mam już 12kg do przodu, z czego najwięcej przytyłam w pierwszym trymestrze, potem 1kg - 1,5kg na miesiąc
Kurka, oby to tylko zrzucić.

Co do wypinania naszych Pociech - uwielbiam, jak Synek to robiI też go kocham już bardzo, pewnie sfisiuje, jak go zobaczę

A na obiadek u mnie zupa krem z pomidorów and placki ziemniaczane z białym serem Wojtuś lubi takie męskie żarcie
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:47   #2459
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja mam pyszny żurek z wczoraj nawet sobie trochę do pracy wzięłam, bo taki dobry mi wyszedł

za wizytę

jeeee....żurek!!!
.......
na święta Wielkanocne musi poczekac

a z czym go jesz??
z jajkiem czy białą kiełbaską..czy z grzankami??

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Też wysysam

Pranie nastawiłam, a na obiad dostałam wczoraj od teściowej gulasz z żołądków indyczych w sosie chyba śmietanowym. Mniam. Mam jedną porcję, bo mężuś na gulasz był chętny, ale na żołądki powiedział "fuj" Kupiłam jakieś wieprzowe to mu zrobię gulasz z moim sosem, bo strasznie dużo i tłusty ten śmietanowy.
Ja też zwlekam z badaniami bo jestem przeziębiona.
takim to dobrze jak nie od mamy to od teściowej
fajnie macie..
smacznego!!
swoją drogą zrobiłaś mi apetyt na żołądki ...ale Ja to robię taką zupę al'a gulaszowa na żołądkach jest ona taka troszkę na ostro a żołądki pokrojone w małe kawałeczki

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

za licytację

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:49   #2460
becik_4
Zadomowienie

Kamciatka to ja chyba przytyłam najmniej a może nie będę pisac zeby nie dołować dziewczyny tak na prawdę to są slodkie kilogramy no dobra powiem koniec 28 tygodnia a przytyłam 6 kg nie wiem skąd ten mój Kubuś taki duży
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości