|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() jak Ci sie podoba to kup
|
|
|
#2822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
leniwiec ze mnie...Cytat:
materacyk z kompletu łóżeczka może być na wyjazdy Cytat:
nieeee, nigdy nie zrozumiem, jak tak można... co to, olewała cały swój organizm??? ruchy ruchami, ale kurna chata, jest tyle możliwości, żeby się skapnąć ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- aaa, axella nie pisała, co z psinką się stało, nie???
|
|
#2823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cześć
|
||
|
|
|
#2824 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej laski! cały weekend mnie nie było, coś tam doczytałam, godzinę nadrabiałam, ale i tak po łebkach. Gaduły!!
Cytat:
o ja też. nie wyobrażam sobie takiemu niemowlakowi nie wyprasować Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale powiem tak, pokoje do karmienia nie zawsze są rozwiązaniem, bo czasem jest w nich taki syf i PRL głęboki, że bym w życiu nie nakarmiła dziecka w takim miejscu. Co do znajomych itd. Dla mnie to żaden problem, jeżeli siedzimy ze znajomymi, gadamy, dobrze się bawimy to dla mnie jest bez sensu wychodzić z tym cycem... kiedyś zostałam delikatnie "wyproszona" przez znajomą, jak byliśmy u nich (dobrzy znajomi), powiedziałam, że będę karmić Blankę i już miałam zaczynać, a ona na to, że w takim reazie zaprasza mnie na fotel do sypialni. Poszłam i było mi nieprzyjemnie, że tak się zachowala w stosunku do mnie, tak jakbym robiła coś złęgo czy coś. Dla mnie to jest zachowanie nie do przyjęcia. Ogólnie mam takie podejście, że dla mnie są miejsca )jak np. supermarket) gdzie sama bym NIE karmiła np. między półkami, jak któraś z dziewczyn pisała...próbowałabym znaleźć bardziej komfortowe miejsce, bo nie lubię jak się ludzie na mnie gapią. Natomiast widok osoby karmiącej nawet w restauracji czy gdziekolwiek jest mi kompletnie obojętny, nie wiem jak może gorszyć coś tak naturalnego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
OXY to największy syf, jaki można sobie wyobrazić! teraz będąc już po pierwszym porodzie w życiu nie wyraziłabym zgody na podanie oxy. Ja miałam podaną zaraz na początku, bo odeszły wody i niby na przyspieszenie, bo za rzadkie skurcze był i zero rozwarcia. Nie wiem po jakiego grzyba mi ten syf podali, chyba po to tylko, żebym miała skurcze prawie bez żadnej przerwy pomiędzy i dalej zero rozwarcia. Tak mnie to umęczyło, że musiałam mieć cc, a skąd wiedziały, że jak nie podadzą, to poród sam naturalnie nie postąpi??? chciały mieć z głowy mnie po prostu, żeby mogły sobie w spokoju kawkę pić. NIGDY nie zgodziłąbym się już na to. |
||||||||
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wtorkowo
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga za 33t
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pytaniu na śniadanie moda ciążowa. |
|
|
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już widać.
Cytat:
Ja mam pralkę z dużym bębnem, dziecku kupuję kolorowe jasne ciuszki, a moja szafa czy męża to raczej ciemne ... Cytat:
Moja mała wczoraj szalała, ale sobie myślę ok ma taki dzień. Wieczorem już spokój, połozyliśmy się spać i co? Ona zaczęła na nowo i tak pół godziny jak nie dłużej pierwszy raz mi tak dała w kość ...Jak szliśmy spać mówię do męża, że dziecko sobie znowu wędrówki zaczyna, a on na to, "dobrze mała, podokuczaj mamie". Jak wróci z pracy to ja mu pokażę Ale przynajmniej wiem, że dziecko już go słucha
|
|
#2829 |
|
Raczkowanie
|
Pisałyście o wózkach mutsy. Siostra męża ma mutsy evo. I jest bardzo zadowolona. Po pierwsze użytkuje wózek na różnych terenach. Sprawuje się świetnie nawet na polnych dróżkach. Po drugie łatwo i szybko się składa i mieści się nawet do małego bagażnika w samochodzie. No i wizualnie jest bardzo atrakcyjny. My z mężem zamówiliśmy wózek w tym w tygodniu i musimy czekać cały miesiąc na dostawę. Oby nasz synek nie postanowił wcześniej pojawić się po drugiej stronie ;-)
|
|
|
|
#2830 |
|
Raczkowanie
|
Lonely - śliczna żyrafka, zainspirowałaś mnie
tylko papierków po cukierkach nie mam, bo cukierki raczej mnie przez całą ciążę brzydzą ![]() Paulina - zgłoś naruszenie regulaminu Allegro - przycisk po prawej stronie pod danymi firmy (jeśli nie wiesz, gdzie go znaleźć ). Jeśli zgłoszenie nie przepadnie w gąszczu innych, to koleś dostanie ostrzeżenie, a może nawet zawieszą mu konto. Chyba mu się coś na głowę rzuciło z tymi kosztami wysyłki. Jeśli chcesz odstąpić od aukcji, to zawsze możesz zacząć z nim spór. Napisz mu to, powinien odpuścić. To prawda, że miał to napisane w aukcji, ale takie naliczanie kosztów przesyłki jest poważnym naruszeniem regulaminu All.Dziewczyny pamiętajcie o jednej rzeczy. Jeśli kupujecie u firmy, to koszty wysyłki zawsze będą trochę wyższe, dlatego, że firmy muszą płacić podatek od wpływu na konto, czyli od kosztów przesyłki też (i nie mogą sobie tego odliczyć, bo usługi pocztowe są nieoVATowane). Ja znów dzisiaj wymemłana jakaś, a przede mną rozprawa w sądzie - jupi ![]() Oglądałam wczoraj "O matko", super, lubię Bosacką. |
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Która to wczoraj podała linka do chust? Veronic? Serdeczne dzięki, przespałam się z myślą o nich i zamówiłam przed chwilą
Obym tylko dała sobie radę z nią a jak nie dam to wiecie, chętnie sprzedam |
|
|
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z Wami po jak zwykle długiej nieobecności
My z Igusiem zaczynamy dziś 29 tc!!! Idę na śniadanie i postaram się chociaż troszkę ponadrabiać co się u Was działo
|
|
|
|
#2833 |
|
Rozeznanie
|
ja byłam pewna że go kupimy ale po przeczytaniu opinii na stronie http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-lander-x-move zrezygnowaliśmy. NIc na siłe . Za to warto przecztać na tej samej stronie opinie o Jedo Fyn - praktycznie wszystkie pozytywne.
|
|
|
|
#2834 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
jak to możliwe aż tak późno???? nie pojmuję tego..co ona myślała, że jelita jej napuchły i wyprężały się przez brzuch do głaskania ??? Aaś- a jak tam dziewczyny ? Jak Ty się czujesz? Cytat:
Cytat:
nie będę wrzucała drugi raz, bo podobno tamtą fotkę widać
|
|||
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj mężuś powiedział, że może być czarny byle coś jasnego było wstawionego no i jak się dziadki zgodzą, bo on później wysłuchiwać nie będzie, że dziecka w czarnym się nie wozi. No cóż, babcia powiedziała że kupuje wózek to się jej zapytam, może być ciężko, ale czarny taki elegancki .... Za tydzień może wam napiszę opinię na temat freeline z pierwszej ręki, bo kuzynka taki ma i kilka spacerów już zaliczyli. Może z nami też pójdą na spacerek
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(sama jest mamą ale dziecko już wyrosło z wózka) i stwierdziła, że wózek jest w porządku, fajnie się prowadzi w śniegu, lekko bardzo |
|
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze wam sie pochwalę, że miałam wczoraj wieczorem ostatnie usg prenatalne i z Kubusiem jest wszystko ok, waży juz prawie 2 kg! ma ok. 45 cm. Mam foty 3D, w ogóle ułożył sie ślicznie buzią do aparatu i super go było widać. Od razu stwierdziłyśmy z lekarką, że jest mega podobny do tża, ale ma naprawdę duuuuży nosek, a tż nie ma takiego wielkiego, ja małego nie mam, ale wielkiego teź chyba nie. Ciekawe po kim ma taki nochalek...?
w ogóle w piątek bliśmy u żony kuzyna mojego tża i dała mi 2 wielkie torby ciuchów po swoim synku |
|
|
|
#2838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz zamiast tego spróbować z torebką foliową, są takie bardziej szeleszczące ![]() współczuję rozpraw w sądzie.. my też się z tym borykamy ![]() i jest to okropnie dobijające Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2839 |
|
Raczkowanie
|
My zamówiliśmy wózek ciemno granatowy, który wygląda jak czarny. Siostra męża tez ma czarny. I wcale nie wygląda to źle. Przecież w tym wózku zawsze są jakieś kolorowe pierdółki, jak kocyk czy zabawki.
|
|
|
|
#2840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
tu miałam mega problem ale w końcu zdecydowałam się na pierwszą, która mnie urzekła kilka tygodni temu - Avocado
![]() myślę, że za te pieniądze naprawdę warto
|
|
|
|
#2842 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, moja kolezanka dowiedziala sie w 24 albo 26 ale miala caly czas miesiaczke przytyla moze ze 4 kg ale tak wszedzie i przez przypadek dowiedziala sie bo poszla na usg bo ja zoladek bolal i tam dowiedziala sie ze zoladek boli bo dzidzia uciska i teraz Marus jest zdrowym 6 mc chłopcem ![]() dziekujemy Cytat:
Cytat:
za 29 tc
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
No nie
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
aa zapomnialam rano zmierzylam cisnienie i bylo 145/92 wiec chyba w odpowiednim momencie dala mi tabletki , bo od paru dni takie wysokie mi sie utrzymuje... wzielam tabsa i zmierze sobie za godzinke i zobaczymy czy co kolwiek obnizy ...hmmm
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą ciążą "z zaskoczenia" to moja przyjaciółka nie wiedziała do 5 miesiąca, no ale to nieco wcześniej niż 34tc. Kiedyś wam pisałam, podejrzewała na samym początku, ale lekarka powiedziała, że ciąży nie ma ... A ona była szczuplutka, chudzinka 48kg przy prawie 170cm a brzuszek miała troszeczkę napuchnięty pod koniec niewiedzy, ale nie więcej niż na miesiączkę. Jak zaczęło się jej tyć to dużo więcej ćwiczyła, więc do pewnego momentu jestem w stanie zrozumieć.
|
#2849 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż na szczęście jest zdania, że to jednak ja większość dnia będę spędzała z małym i to ja będę chodziła na spacery, gdy on będzie w pracy, więc mam sobie wybrać taki wózek jaki mi się podoba. Tak też zrobiłam ;-)
|
|
|
|
#2850 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no allegro to ciągle sie wiesza..juz ostatnio tak miałam że aukcja sie skończyła ktos tam wygrał patrze na 2 dzień i znowu mogłam licytować ![]() ja na swoje łóżeczko będę musiała czekać do końca marca bo maja takie opóźnienia z zamówieniami ale wiedziałam o tym bo widziałam w negatywach na all u sprzedawcy..także dobrze, że wcześniej kupiłam (5 marca). zgłosilam..ale nie wiadomo czy odpiszą w ogóle.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziękiza inf gdzie sie zgłasza, właśnie kliknęłam, a wczoraj napisałam maila do allegro. a teraz mu odpisałam tak: "Według regulaminu allegro zabronione jest zarabianie na kosztach wysyłki, dlatego proponuję wysłać to w 1 dużej kopercie za 9,5 (wszystko spokojnie się zmieści) albo w paczce do kilkunastu złotych. W przeciwnym razie zakładam spór na Allegro. Wg tego co ma Pan/i napisane na swojej stronie cena kosztów wysyłki dot. ubranek jest ustalana osobno i indywidualnie, nie ma także informacji, że wysyłacie tylko po 2 rzeczy w liście- więc ja na takie koszty się nie zgadzam, płacę za towar a nie za makulaturę z listów. Proszę o inf. jaka decyzja." ![]() Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-03-12 o 10:08 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

tylko trochę zasmuciły mnie informacje o xlanderze
bo juzprawie byłam zdecydowana

leniwiec ze mnie...

bo jak miałabym niby wywinąć usztywnioną miseczkę?? któraś miała/używała?
help..
?

Ale przynajmniej wiem, że dziecko już go słucha 

jak to możliwe