|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Poczekam, aż Tobie przyjdzie i podzielisz się opinią jestem pewna, że są ok, ale zawsze to dobrze jeszcze potwierdzisz, jak już zamówiłaś ![]() Cytat:
dziwię się troszkę, że się tak dałaś wyprzedzić, ale rozumiem, że to niw był Twój dzień. Ja jestem dość spokojna, ale stanowczo egzekwuję swoje prawa. Korzystam z kolejek uprzywilejowanych, w innych też proszę o ustąpienie, kiedy czuję, że muszę bo się źle czuję.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
ale to co mnie interesowało to zobaczyłam i posłuchałam ![]() Cytat:
i kij że brzuch mały, ale jakbym miała czekać na czczo na końcu kolejki to bym tam padła Cytat:
uwielbiam ten temat
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
Hej
, a najlepsze, że twardo siedzi pupą w dół i lekarz mówił, że mało prawdopodobne żeby się odwrócił i raczej będzie cc. Myślałam o tych ćwiczeniach, ale teraz się zastanawiam, czy nie lepiej ta cesarka
|
|
#3094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem jaka to pustka serduszko to różnie, myślę,z e zależy od sprzętu czy słychac czy nie ;/ U mnie gin nie chciał właczyć przy tak wczesniejszym etapie, bo powiedział,z e nie ma sensu maluszka naświetlać większą liczbą fal ;/ A gdzie mozna zdobyć? |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
bo masz termin na czerwiec, czyż nie?
![]() eh no fajnie, ale co z tego jak jestem gruba Dziś moja grubość to temat no.1 moich dumań Ja chce na bieżnię ![]() Cytat:
tak czy inaczej biedna dziewczyna moja znajoma poroniła półtora roku temu i od tamtej pory nie może zajść w ciążę, strasznie mi jej szkoda...
|
|
|
|
|
#3096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już tego nie ogarniam. Książkę mogłabym napisać... Suma sumarum dowiedziałam się, że gdybym nie była w ciąży to by nie było tych problemów. Tzn byłyby, ale nie w takiej ilości. A tak traktują mnie jak osobę, która ten pieprzony bank chce oszukać, bo złożyła wniosek, chce kredyt, ale jest sobie w ciąży, a później będzie dziecko i kto będzie kredyt spłacał. A pytam się- czy ktoś mnie zapytał czy jestem w ciąży/planuję być itp. Nie, więc ja niczego nie ukrywałam, ba! Wiem, że jestem w ciąży, więc decyzja o kredycie itp jest jak najbardziej przemyślana... Przy tej całej sytuacji to mi i ręce i cycki opadają! (to tak pokrótce, bo ze szczegółami, to bym Ci tutaj 5 stron zapisała)
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-03-12 o 17:40 |
||
|
|
|
#3097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
paczkomaty są super
![]() Cytat:
Cytat:
i życzę szczęścia następnym razem
|
|
#3100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę, że nie ma co się nakręcać na ćwiczenia, pogódź się z cc a może się mały obróci u mnie w 29 tc mała była głowa w dół, lekarka mówiła, że raczej się nie przekręci już, po czym w 31 tc była już głową do góry a teraz w 32 tc znów jest głowa w dół i uznałam, że się luzuję, nie mam na to wpływu skoro z mojego dziecka taka wiercipięta
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Spojrzałam właśnie w kalendarz, a tam 12.03... Nic odkrywczego niby, ale akurat za równe trzy miesiące Kubuś będzie z nami na świecie (chyba, że nie będzie Mu się chciało czekać do tego czasy, albo wręcz przeciwnie- za bardzo Mu się spodoba w brzuszku)
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa straszna historia... to ja naprawdę doceniam to że mam badanie co tydzień i ktg 4 razy dziennie...
kurde, ja już z tą dziołchą nie wytrzymam. ma już coraz częstsze skurcze. chyba. bo leży pod ktg i pielęgniarki jej mówią że to na razie nie są skurcze tylko takie bóle brzucha. ale obserwują ją. rozwaliła się na łóżku z brzuchem i gada pierdoły. np że musi poprosić o jakieś tabletki na wywołanie porodu |
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym różnie podają, że nawet w 35 tyg się dzieci obracają a propos tatusiowych urlopów mój mąż już w październiku zapowiedział szefowi że od razu po porodzie bierze 2 tyg wolnego i teraz co jakiś czas mu przypomina
|
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo coś mi przemknęło, ze analityk Ci maile pisze, bez jaj doradca jest od pacyfikowania analityka. Niektóre rzeczy da się obejść, ale widać trafiliście na jakąś ostatnia ciućmę, której się nie chce/nie umie Was dobrze obsłużyć Oby się to szybko skończyło![]() Ogólnie jak jest się na L4 to jest ciężko o kredyt, podobnie na macierzyńskim (tylko niektóre banki dają) za to jak normalnie pracujesz i jesteś w ciąży nie ma co się bankowi przyznawać do ciąży i problemu nie ma. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wstawiały wcześniej maila. Niestety nie pamiętam i nie mam go zapisanego. Wysłałam do nich wiadomość z prośbą o darmową próbkę i swoje dane.
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez...moze by chciala zeby samo wyszło.
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziwi mnie to, że ta babka, która zajmuje się kredytami pracuje już w tym ponad 10 lat, więc jest obyta generalnie w tych sprawach, a nie potrafi się porozumieć z tą analityczką. Ganiam kilka razy dziennie z każdym jednym świstkiem, jakbym nie mogła dostać wytycznych, że potrzebują tego, tego i tego, załatwiłabym i bym zaniosła i każdy byłby szczęśliwy. A co do ciąży, to ja wiem, że jest gorzej, dlatego nie zamierzałam się z tym afiszować, no ale wyszło na papierach z ZUSu, że są od grudnia "0" składki, więc dochodzenie dlaczego itp...
|
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale myślę, że wykorzysta tacierzyński, ew. L4 i wio do pracy |
||
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
ja już po wizycie dlugo siedziałam bo dużo lekarz mówił co mnie czeka w najbliższym czasie na dodtaek mam twardy brzuch na dole i do świąt mam wiecej leżeć i w nocy podnieść materac do góry zeby nogi były wyżej bo jak teraz mi sie ten brzuch nie uspokoi to bede leżeć do końca
|
|
|
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze na Was zarobi babsko wymagajci e tez od niej i jak znów o coś poprosi to zrób zadymę i powiedz, że pójdziesz do innego banku, bo bez jaj:/Cytat:
L4 ani tacierzyńskiego nie weźmie, bo mu firma po prowizji pojedzie no ale za to za urlop dostaje ekwiwalent i na tym zarobimy parę tysięcy, więc de facto ich strata
|
||
|
|
|
#3115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja ręcznie nawet lubię się bawić (zrobiłam do tej pory sensorek) ale kocyk 160x100 to by było samobójstwo, jeszcze z tym wkładem - poległabym
|
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i muszę leżeć raczej niż łazić, żeby nie wywoływać wilka z lasu a mały Cię nie kopie boleśnie tak strasznie nisko? Bo moja jak była dupką w dole to mnie strasznie mocno kopała, to były takie ukłucia gdzieś na szyjce, w okolicach spojenia łonowoego, ze masakra..
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już dawno byśmy poszli do innego banku, ale szkoda nam tracić czasu na wszystko od początku... Zwłaszcza, że byłoby bardzo miło, gdyby kasa była do końca marca...
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mi ostatnio wyliczał ile będzie w domu siedział ale stwierdziłam, że pewnie po tygodniu go wywalę do roboty |
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie widziałam Twojego sensorka w ogóle widzę, że zapoczątkowałam lawinę sensorkowej twórczości
|
|
|
|
|
#3120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jeszcze tyle do zrobienia! Ale cieszę się, że casz leci i po cichutku liczę, że Sofcia już na początku maja zaszczyci nas swoją obecnością ![]() Cytat:
za wizytę. Ale to tylko ze względu na twardniejący brzuch masz leżeć? A szyjka jak? Bo ja mam twardnienia cały, czas, ale szyjka twarda jak skała, więc nie musze leżeć bez przerwy, mogę czasem wyjść z domu nawet. Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie.A co do terminu to on się już na tym etapie nie przesuwa. Każde dziecko rośnie swoim tempem i rodzą się różnej wielkości
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

bo za dużo przytyłam. W sumie ok. 12 kg, jestem w 29 tc (28 tc i 3 dzień wczoraj).
a nie lubię się rozklejać publicznie.
Poczekam, aż Tobie przyjdzie i podzielisz się opinią
jestem pewna, że są ok, ale zawsze to dobrze jeszcze potwierdzisz, jak już zamówiłaś
dziwię się troszkę, że się tak dałaś wyprzedzić, ale rozumiem, że to niw był Twój dzień. Ja jestem dość spokojna, ale stanowczo egzekwuję swoje prawa. Korzystam z kolejek uprzywilejowanych, w innych też proszę o ustąpienie, kiedy czuję, że muszę bo się źle czuję.

.Dwie kobiety z dziecmi owszem, ale zmęczoną, opuchniętą, ledo siedzącą ciężarną nie
i kij że brzuch mały, ale jakbym miała czekać na czczo na końcu kolejki to bym tam padła

Wiem jaka to pustka 

Ślub 27. X. 2012
bo coś mi przemknęło, ze analityk Ci maile pisze, bez jaj doradca jest od pacyfikowania analityka. Niektóre rzeczy da się obejść, ale widać trafiliście na jakąś ostatnia ciućmę, której się nie chce/nie umie Was dobrze obsłużyć