Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 19:33   #3181
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A jeszcze pytanie, jaki kolor byście wzięły fotelika: http://cybex-online.com/pl/carseats/aton2.html do tego wózka http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/Trans...iofix-2013/108 granatowego??
weź jaki Ci się podoba mi się podoba niebieski albo czarny
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:36   #3182
salviae
Zadomowienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Widziałyście, że dziś na marcowo-kwietniowych urodził się prawie 5kg maluszek => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3365
widziałam i od razu pomyślałam o tych maleńkich ubrankach które się nie przydadza
Cytat:
A jeszcze pytanie, jaki kolor byście wzięły fotelika: http://cybex-online.com/pl/carseats/aton2.html do tego wózka http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/Trans...iofix-2013/108 granatowego??
fajny wózek fotelik podoba mi się zielony, szary i czarny, a do wózka musi kolor pasować ? no w sumie kosz zostaje, ale będziesz często fotelik woziła żeby to jakoś się rzucało ?
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:36   #3183
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
To ciesz się, ze Ci cesarki nie zrobił
OMG

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć

dziewczyny byłaby taka koszula do porodu?? Bo ona potem i tak do wyrzucenia??
http://allegro.pl/koszula-do-porodu-...084513122.html
Mi powtarzano, żebydo porodu wziąc starszą koszulkę męża. Tylko mój mąż jest połową mnie
Ja swoją z pierwszego porodu wyrzuciłam, chociaż dało się ją doprać, ale nie mogłam na nią patrzec
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
najważniejsze że wszystko u Małego w porządku poza tym różnie podają, że nawet w 35 tyg się dzieci obracają

a propos tatusiowych urlopów mój mąż już w październiku zapowiedział szefowi że od razu po porodzie bierze 2 tyg wolnego i teraz co jakiś czas mu przypomina
A nie lepiej wziąć opieki nad zoną 80% na dwa tygodnie a potem dopiero urlop 100%? Niekoniecznie od razu?

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja na Twoim miejscu (zmęczona, opuchnięta, ledwo siedząca) bym nie czekała wcześniej jak miałam mniejszy brzuch to jakoś nie prosiłam żeby mnie przepuszczać bo faktycznie dość długo nie było widać po mnie ciąży... Ale teraz jestem już w 33 a właściwie prawie 34 tc, jak zdejmę mój płaszcz - pomidor to nie mam skrupułów żeby nie wejść w kolejkę nie chce mi się siedzieć 1,5h w kolejce wśród narzekających emerytów i ciągle mi się sikać chce, poza tym ciężarne mają przywilej to korzystam i już
Jakbyś widziała miny niektórych jak te kobiety z dziećmi wlazły w kolejkę!!!! Bałam się że mnie zatłuką.

Cytat:
Widziałyście, że dziś na marcowo-kwietniowych urodził się prawie 5kg maluszek => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3365
OMG dobrze że cesarkę miała. Skąd takie wielgachy się biorą???

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:40   #3184
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
mi kiedyś koleżanka mówiła że jest różnica między tacierzyńskim a ojcowskim. któryś z nich można wziąć razem z mamą -czyli np od razu po porodzie a drugi dopiero jak mamie skończy się macierzyński.
zaraz spróbuje poszukać info na ten temat bo jeszcze się okaże że coś poprzekręcałam

a co do mojej nowej. znaklazłam sposób najej uciszenie. dałam jej mój komputer i sobie filmy ogląda. przynajmniej się nie odzywa a ja sobie w spokoju czytam książkę
tylko teraz jest problem bo ja mam komputer a ona mi ględzi nad uchem

i tylko dzwoni do swojego faceta (który oświadczył jej się w dzień kobiet jak się kąpała w wannie ) co pól godziny: już rodzę, a nie jednak nie, a nie chyba jednak rodzę, ale nie oni mi mówią że jeszcze nie. no załamka.
macie rację - nieślubna córka ferdynanda

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:40   #3185
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Jenny, to lab. na Skłodowskiej ma ceny z kosmosu. Ostatnio za morfologię+mocz zapłaciłam 21zł, a dzisiaj na Byłych Więźniów 13zł. Anty toxo IGM na S. 25zł, a na BW. 20zł. Dobrze, że pojechałam na BW., bo zamiast 46zł zapłaciłam 33zł. Szkoda, że tyle przepłaciłaś.
Dzięki za info

Tylko na BW musiałabym specjalnie jechać do centrum, w dodatku busem, bo nie ma mnie rano kto zawieźć więc muszę liczyć dodatkowe ok 7zł na bilet; a tak to 5-10 min spacerkiem i jestem w przychodni na osiedlu

A w jakich godzinach mają tam czynne ?? I czy wynik może być w tym samym dniu do odbioru ?? Bo może jak będę musiała zrobić jakieś droższe badania to się tam jednak przejadę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-12 o 19:43
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:41   #3186
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Wiecie co? Śnił mi isę dziś mój poród:

Wstałam z łózka, wody PLUM i mąż poród odbierał. Ja się drę: co ty robisz? miała być cesarka, a dziecko już obok mnie leży i się uśmiecha, takie duże, roczne

Możecie wkleić na pierwszą stronę
Super, żeby to wszytko tak faktycznie szybko szło ...
Cytat:
kurde, ja już z tą dziołchą nie wytrzymam. ma już coraz częstsze skurcze. chyba. bo leży pod ktg i pielęgniarki jej mówią że to na razie nie są skurcze tylko takie bóle brzucha. ale obserwują ją. rozwaliła się na łóżku z brzuchem i gada pierdoły. np że musi poprosić o jakieś tabletki na wywołanie porodu
A masz słuchawki to sobie włóż

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:42   #3187
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
kojarzę ją, podczytuje teraz codziennie jej z 1,5 tyg temu odszedł czop i od tego czasu była w szpitalu. ale fakt, dziś sobie pomyślałam że w sb zacznie się de facto 35 tydzień
pakuj pakuj

wiecie co, życie jest tak cholernie niesprawiedliwe ... pisałam Wam kiedyś że koleżanka zaszła w ciążę w tym samym czasie co ja. było kilka dni różnicy między TP. po moim pierwszym wyjściu ze szpitala poroniła. teraz znów im się udało, ale dostałam właśnie smsa że jest po zabiegu i zaś poronienie ... i nie wiadomo czy to nie z nerwów bo dwa tyg temu lekarz nie słyszał serduszka, a niby już powinien (było widać serduszko bijące na usg, nam z kolei lekarz tłumaczył że na początku nie słychać), to był jakoś 6 tydzień i ją nastraszył, przejęła się biedna i zaczął ją brzuch mocno boleć, pojechała do szpitala, było wszystko ok ale zatrzymali ją na obserwacji. potem zrobili usg, że niby jej lekarz źle wyliczył owulację i ciąża jest wcześniejsza. ale zaczęła krwawić z nadżerki, i zostawili ją na dłużej. w efekcie leżała od dwóch tyg w szpitalu i nie wiem co się stało ostatecznie ale znów nie wyszło ;( ;(
Biedna
Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie dlugo siedziałam bo dużo lekarz mówił co mnie czeka w najbliższym czasie na dodtaek mam twardy brzuch na dole i do świąt mam wiecej leżeć i w nocy podnieść materac do góry zeby nogi były wyżej bo jak teraz mi sie ten brzuch nie uspokoi to bede leżeć do końca wiec dzisiaj już przygotowuje materac do podniesienia po za ty Kubuś duży termin porodu przesunął się na 22 z 28 maja i własnie sobie uświadomiłam ze jeszcze nie mam tylu rzeczy czekam do końca miesiąca i robie zakupy
Witam w klubiee...niżej napiszę co u NAS.
Cytat:
Właśnie wróciłam od krawcowej, tak jej nawymyślałam z tym kocykiem, że się podniosła na 30 zł śmiała się, że kocyk robiony 100% na indywidualne zamówienie, w piątek ma być gotowy, ciekawam efektów
ja ręcznie nawet lubię się bawić (zrobiłam do tej pory sensorek) ale kocyk 160x100 to by było samobójstwo, jeszcze z tym wkładem - poległabym
To czekam na zdjęcia tego wypasionego kocyka
Cytat:
śliczny przewijak a nie możesz go kłaść gdzieś na stole albo innej jakiejś płaskiej powierzchni?

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

o dzięki za wstawkę , bo jeszcze tego nie oglądałam
Właśnie wyobraziłam siebie z tym ogromnym przewijakiem pod pachą jak idę z nim na stół Ale pewnie tak będzie
Cytat:
Kupiłam wózek - Mutsy Transporter i fotelik Cybex Aton 2..
Był strasznie beznadziejny sprzedawca i jakoś nie specjalnie nam pokazywał..
W dodatku mój TŻ taki ogarnięty, że mnie jego pytania dołowały- a ta spacerówka i gondolka to są dwa różne wózki?? Mówię, że jest jeden stelaż i wymieniasz raz spacerówkę raz gondolę.. ale cenę się mnoży razy dwa?? i trzeba zapłacić 4 tys
Co do fotelika to nie wiem czy dobry wybór.. Sprzedawca mówil, że ma 5 gwiazdek, ale nic o tej firmie nie słyszałam.. Orientuje się ktoś?
Mam jak coś 7 dni na zwrócenie..
TŻ mówił, dobra 5 gwiazdek może byc to kupujemy.. Ja mówię, że może warto coś poczytać, a on ze on nie ma czasu jeździc w te i spowrotem
Czyli zobaczył w sumie jeden wózek, zobaczył dwa foteliki i już kupujemy.. No i kupiliśmy..
Gratuluję zakupu Mnie jedynie przerażają w transporterach koła, bo ona piankowe podajże.
Cytat:

Nic Wam nie pisałam, ale przez dwa dni wylatywały ze mnie za przeproszeniem gluty...:| Myślałam, że to czop
Jeszcze dziś rozbolał mnie brzuch jak na okres, twardy, ciężki - masakra.
Pojechałam do swojego lekarza i odbębniliśmy czwartkową wizytę.
Na szczęście to nie czop.
Szyjka długa.
Mała dalej głową do góry i twarzą do kręgosłupa, więc zdjęć brak.
Kopie po pęcherzu ile wlezie.
Brzuch jak głaz.
Propozycja - szpital, bo tam odpocznę, oderwę się od stresu związanego z pogrzebami etc.
Ale jak mu przypomniałam o tym doktorze chamie, to stwierdził, że lepiej może bym została w domu jednak jak ma mnie wku*wiać.
Więc leżeć, leżeć, nie robić sobie wycieczek, leżeć, leżeć.
Brać luteinę, a nospę gdy twardnieje brzuch.
A Matylda waży 1390 gram, trochę wyprzedza wymiarami, ale wszystko z nią w porządku
No i wizyty od dziś co 3 tygodnie.

Jenny zapisz mi wizytę na 04.04, a wykreśl tą czwartkową

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:42   #3188
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jeszcze pytanko : kupowała któraś z Was piłkę do ćwiczeń ? Gdzie ? Za ile ?
ja dostałam na urodziny, prawdopodobnie kupiona w Tesco.. Dostałam we wrześniu, cały czas była napompowana i w styczniu już powietrze zaczęlo z niej schodzic i za każdym razem jak chce uzyc to by się przydało napompować..

Wojtek
Stary 2013-03-12, 19:44   #3189
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
mimo wszystko za wizytę..
a J też jeszcze glukozy nie miałam..teraz mój gin na urlopie..a do jego żony jakoś mnie nie ciągnie..ale czas już na wizytę więc chyba jednak pójdę...a glukozę sama zrobie ..tak dla przyzwoitości....:rolleye s:

Ja też ciągle chcę JEŚĆ!!
i mogę cały czas mówic o jedzeniu i się delektowac i nakręcac na przygotowywanie przeróżnych dań

zdrowiej szybciutko....
Ja nadal nic nie piorę ..rany no chyba zdąże

za wizytę
ciekawe co to za znamię
może zejdzie samo
u nas też problem z imieniem ciągle jest....

odpoczywaj...połóż się i odpocznij
pospalam wstalam o 18 :P i zaraz znowu do wyra hehe
Cytat:
Na marcówkach urodziła dziewczyna w 33t 6d, waga 2440g 46 cm. Maluszek w inkubatorze. Nawet spory jak na wcześniaczka.
Vil ona miała termin po nas, na 3o kwietnia. Chyba zacznę jednak pakować torbę.
nom , dziewczynyy szykujmy sie powoli czas leci ...ja sie spakuje w polowie kwietnia i zaczne prac i prasowacc

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Ada- spełnienia marzeń i zdrowia

Laktator- też chyba kupię ręczny na początek
Pościel do wózka- dla mnie bez sensu, nie kupuję! nawet nie wiem, czy się szarpnę na prześcieradło, czy nie położę dużej tetrowej lub flanelowej pieluszki

Jussti- fajnie, że kupiłaś chustę, weszłam po Twoim poście na tę aukcję, ale patrzę zakończona. Kto rano wstaje... Jednak wystawili kolejnych 20 sztuk Pewnie też kupię, ale za jakiś czas.
ja takze nie kupuje poscieli do wozka
Cytat:
a nom super wielki , tydzien przenoszony
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:46   #3190
kalka
Zadomowienie

Dziewczyny? Czy wy wymieniałyście się telefonami na wypadek gdyby którąś zebrało wcześńiej???? I chcaiąła napisac że jest na porodówce?

Stary 2013-03-12, 19:49   #3191
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny? Czy wy wymieniałyście się telefonami na wypadek gdyby którąś zebrało wcześńiej???? I chcaiąła napisac że jest na porodówce?
niektóre dziewczyny się wymieniały numerami

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:52   #3192
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
każdy bo przecież stelaż jest neutralny
Kosz zostaje.. W sklepie był brązowy, czerwony i szary.. Szary mi się nie podobał ale najbardziej pasował.. A teraz jak szukam na stronie Cybex to ten fotelik ma 4 gwiazdki a nie 5.. Facet pomylił .. Tak czułam, że najpierw przydalo się poczytać, popatrzeć a nie brac brac bo nie ma czasu

Wojtek
Stary 2013-03-12, 19:55   #3193
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Kosz zostaje.. W sklepie był brązowy, czerwony i szary.. Szary mi się nie podobał ale najbardziej pasował.. A teraz jak szukam na stronie Cybex to ten fotelik ma 4 gwiazdki a nie 5.. Facet pomylił .. Tak czułam, że najpierw przydalo się poczytać, popatrzeć a nie brac brac bo nie ma czasu
no ale bez przesady, kosz się tak nie rzuca w oczy a fotelika nie będziesz miała wpiętego cały czas... ja bym wzięła taki, żeby mi się podobał i już

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 19:56   #3194
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
niektóre dziewczyny się wymieniały numerami
Pewno w klubie No nic, napiszę najwyżej do kogoś na priv o numer poproszę. Najlepiej kogoś aktywnego z końca listy (czerwiec) ktoś chętny? No chyba żę nie chcecie wiedzieć że rodzę

Stary 2013-03-12, 20:03   #3195
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
i tylko dzwoni do swojego faceta (który oświadczył jej się w dzień kobiet jak się kąpała w wannie ) co pól godziny: już rodzę, a nie jednak nie, a nie chyba jednak rodzę, ale nie oni mi mówią że jeszcze nie. no załamka.
macie rację - nieślubna córka ferdynanda

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jestem dobrej myśli, może 22 będzie dla mnie szczęśliwym dniem

Jeszcze pytanko : kupowała któraś z Was piłkę do ćwiczeń ? Gdzie ? Za ile ?
będziemy trzymać kciuki
mi mąż sprezentował piłkę z allegro

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
syn mówi: "No twój kot nasrał na środku dywanu! Ja nie będę po nim sprzątać! Idiota." haha, myślałam,że tam oszaleję
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:06   #3196
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie lepiej wziąć opieki nad zoną 80% na dwa tygodnie a potem dopiero urlop 100%? Niekoniecznie od razu?
nie no, to już by szef nie był zbyt szczęśliwy, mąż jest kierownikiem w firmie produkcyjnej i wiele rzeczy potrafi tylko on ogarnąć. wystarczy 2 tyg ojcowskiego, potem ma jeszcze cały swój urlop do wykorzystania

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:07   #3197
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
On- a to nie można tylko tego wózka co wybrałam juz kupić?
Ja- No można ale można też zobaczyć inne..
On- A po co?
Ja - A kolor?
On- A nie można pierwszego z brzegu?
Ja -

Cytat:
jaki duży chłopak!
Stary 2013-03-12, 20:07   #3198
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
czy ten program można oglądać gdzieś w necie?
Ja oglądam na TLC, więc nie wiem. Ale może lepiej nie oglądać tego programu? mi się zdarza tylko czasami, za bardzo się wzruszam (wcześniej trzeba było cudu, żeby mi łzy poleciały).
A i w dzisiejszym odcinku dziewczyna miała stan przedrzucawkowy i też rodziła wcześniej..lekka masakra...wiesz co, może tego nie oglądaj lepiej

Cytat:
I podobno to zapalenie było przez to, że sobie w nocy trochę tego cyca przez sen przygniotłam. Także trzeba uważać na to.
To chociaż raz mam powód, żeby się cieszyć, że nie ma czego przygniatać

Obejrzałam ten filmik o uspokajaniu dziecięcia. Techniki wydają się super. Zastanawiam się tylko nad tym kokonem. Jak dziecko często tak owinięte, to jak z przepływem krwi? ALe na bank wypróbuję, dzięki za linka
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:08   #3199
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

zrobiłam mu wykładzic/streszczenie po co jedziemy do sklepu i jaki jest nasz cel:
1. Zobaczyć wszystkie wózki Mutsy i wybrać ten który się nam najbardziej podoba
2. Zobaczyć też inne wózki czy nie ma lepszych
3. Jak wybierzemy wózek to wybrać kolor
4. Zobaczyc foteliki
5. Zdecydować czy z cabriofixem czy bez
6. Wybrać kolor fotelika..
On- a to nie można tylko tego wózka co wybrałam juz kupić?
Ja- No można ale można też zobaczyć inne..
On- A po co?
Ja - A kolor?
On- A nie można pierwszego z brzegu?
Ja -

Potem weszliśmy do Świata Dziecka..
Zobaczył bujaczek - ej fajny może kupimy..Ja mówię, że mamy dostac od bratowej po synku.. A on ale przecież mozemy sobie kupić..
Potem polazł na butelki i inne pierdoły i do mnie a stąd nam niczego nie trzeba?? Po co są te wszystkie plastiki??
Mówie ze przyjechaliśmy wozki oglądać.. Zaciągnęłam go na wózki potem zobaczył wannienki - a wanienkę mamy?? może też weźniemy
Jak już doszedł do wózków to zaczął się wypytywać czym one się różnią i dlaczego niektóre kosztują 3000 a niektóre 1500.. Wyciągnął Jedo i stwierdził, że ten może być ma takie same kółka jak Mutsy i pewnie zadna różnica.. Potem jednak kazałam mu podnieśc i stwierdził, że faktycznie Mutsy jest lżejsze to moze jednak mutsy... A potem zaczął się wypytywać sprzedawcy czy te wózki to się w ogole składają.. bo on ma maly bagaznik..

Daliśmy 2350.. czyli 1810 za wózek (gondola, spacerówka, adaptery i śpiworek) plus 540 za fotelik. Powyżej 2 tys zł. jest zniżka 8%. Ja już dostałam na stałe, wiec jak ktoś z Wawy potrzebuje to mogę pożyczyc..
To spoko cena A mąż zobacz jak się przejął, inne rzeczy też chcial kupić Już nie bądź dla niego taka sroga

Cytat:
ciekawe czy cesarkę miała ze względu na wielkość dziecka, czy miała inne wskazania.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Jeśli Cię to pocieszy, to byłam z mamą w dzień gazetki ok. godziny 9. My wprawdzie kupiliśmy 3 komplety, ale było tam pełno babeczek i wszystkie przebierały. Później przechodziłam jeszcze raz obok tego wieszaka, to zostały już chyba tylko 3. Tak więc myślę, że poszły wszystkie właśnie w środę.
Tak, czuję się pocieszona Ja tak z ciekawości zajrzałam, bo w sumie nawet nie liczyłam, że jeszcze będą. Pamiętam jak w środę o nich pisałaś. Ale, że nie mam w okolicy carrefoura to już nie drążyłam tematu

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nic Wam nie pisałam, ale przez dwa dni wylatywały ze mnie za przeproszeniem gluty...:| Myślałam, że to czop
Szyjka długa.
Brzuch jak głaz.
Propozycja - szpital, bo tam odpocznę, oderwę się od stresu związanego z pogrzebami etc.
Ale jak mu przypomniałam o tym doktorze chamie, to stwierdził, że lepiej może bym została w domu jednak jak ma mnie wku*wiać.
A Matylda waży 1390 gram, trochę wyprzedza wymiarami, ale wszystko z nią w porządku
dla Matyldy, a dla mamusi meliska i łóżeczko Zdecydowanie potrzebujesz odpocząć...
A co do zwiększonej wydzieliny to też ostatnio dużo tego u mnie

Cytat:
Pewno w klubie No nic, napiszę najwyżej do kogoś na priv o numer poproszę. Najlepiej kogoś aktywnego z końca listy (czerwiec) ktoś chętny? No chyba żę nie chcecie wiedzieć że rodzę
Ja chcę! Ale jestem na początku listy, a pod koniec czerwca wyjeżdzam prawdopodobnie więc nie jestem najlepszą osobą kontaktową
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:09   #3200
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Szyjka długa.
Brzuch jak głaz.
ojj brzmiało nie za fajnie, dobrze że wszystko ok
znów miałaś nerwy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:09   #3201
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Szyjka długa.

Brzuch jak głaz.

Dobrze, że wszystko ok i faktycznie lepiej, żebyś w domu leżała niż w szpitalu i miała się użerać z tym chamem

A z Matyldy już duża panienka

Wizyta dopisana

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-12, 20:11   #3202
komiksowa
Raczkowanie

A Axelli chyba pies zjadł kompa, skoro nic nie pisze
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:12   #3203
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hejoszka..ja znów podczytałam piąte przez dziesiąte.. jutro też raczej nie dam rady..
ale za to czwartunio mam caaałkiem wolny,tż w pracy więc posiedzę z Wami i zdam relacje z ostatnich wydarzeń

3majcie sie ciepło

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:12   #3204
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja chcę jestem baaaaaardzo z końca listy
Stary 2013-03-12, 20:14   #3205
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejoszka..ja znów podczytałam piąte przez dziesiąte.. jutro też raczej nie dam rady..
ale za to czwartunio mam caaałkiem wolny,tż w pracy więc posiedzę z Wami i zdam relacje z ostatnich wydarzeń

3majcie sie ciepło
Trzymaj się i wracaj do nas szybko!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-12, 20:16   #3206
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Lublana, my mieliśmy kredyt załatwiany przez pośrednika i okazało się, że lepiej byśmy zrobili sami włócząc się od banku do banku. Kredyt bardzo niekorzystny, ale tak jak pisałam wyżej, przez DG nie mieliśmy zbyt dużego wyboru. Ostatnio rozmawiałam z kumpelą, która pracuje w jednej z firm pośredniczących w załatwianiu kredytów i mnie oświeciła, że nasz bank to jeden z najgorszych Na szczęście za 3 lata możemy przenieść raty do innego banku.
No ja akurat pośredników znam od wewnątrz bardzo dobrze i bardzo polecam nietkóre firmy a niektóre mocno odradzam, bo w niektórych doradcom płacą więcej za konkretne banki i jak się trafi na uja a nie doradcę to on wciśnie niekorzystny kredyt

Cytat:
Kupiłam wózek - Mutsy Transporter i fotelik Cybex Aton 2..
Był strasznie beznadziejny sprzedawca i jakoś nie specjalnie nam pokazywał..
W dodatku mój TŻ taki ogarnięty, że mnie jego pytania dołowały- a ta spacerówka i gondolka to są dwa różne wózki?? Mówię, że jest jeden stelaż i wymieniasz raz spacerówkę raz gondolę.. ale cenę się mnoży razy dwa?? i trzeba zapłacić 4 tys
Co do fotelika to nie wiem czy dobry wybór.. Sprzedawca mówil, że ma 5 gwiazdek, ale nic o tej firmie nie słyszałam.. Orientuje się ktoś?
Mam jak coś 7 dni na zwrócenie..
TŻ mówił, dobra 5 gwiazdek może byc to kupujemy.. Ja mówię, że może warto coś poczytać, a on ze on nie ma czasu jeździc w te i spowrotem
Czyli zobaczył w sumie jeden wózek, zobaczył dwa foteliki i już kupujemy.. No i kupiliśmy..
fotelik dobry

Cytat:
Szyjka długa.
Brzuch jak głaz.

dobrze, ze jest ok
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:19   #3207
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

3majcie sie ciepło

no wiesz, chyba należy nam się chociaż jedno zdanie nt akcji z psem, jak możesz nas tak trzymać w niepewności
Stary 2013-03-12, 20:19   #3208
maarchewka
Zakorzenienie

A sprawdzałyście na waszych fotelikach kiedy były wyprodukowane?? W sklepie powiedzieli, że foteliki przyjechały tydzień temu, na paragonie jest fotelik 2013, a widnieje na naklejce 12012 czyli chyba I tydzien 2012 roku..

Wojtek
Stary 2013-03-12, 20:20   #3209
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To spoko cena A mąż zobacz jak się przejął, inne rzeczy też chcial kupić Już nie bądź dla niego taka sroga

ciekawe czy cesarkę miała ze względu na wielkość dziecka, czy miała inne wskazania.

Tak, czuję się pocieszona Ja tak z ciekawości zajrzałam, bo w sumie nawet nie liczyłam, że jeszcze będą. Pamiętam jak w środę o nich pisałaś. Ale, że nie mam w okolicy carrefoura to już nie drążyłam tematu

dla Matyldy, a dla mamusi meliska i łóżeczko Zdecydowanie potrzebujesz odpocząć...
A co do zwiększonej wydzieliny to też ostatnio dużo tego u mnie

Ja chcę! Ale jestem na początku listy, a pod koniec czerwca wyjeżdzam prawdopodobnie więc nie jestem najlepszą osobą kontaktową
Tylko u mnie to naprawdę były gluty a nie wydzielina. Takie centymetr na centymetr. Białe, gęste, ciągnące i wyglądało jak galaretka budyniowa
Sorry za opis

Cytat:
ojj brzmiało nie za fajnie, dobrze że wszystko ok
znów miałaś nerwy
Nerwów jako takowych nie miałam, ale jak to mówią lepiej nosić niż się prosić, choć nie wiem czy tu pasuje

Cytat:
Dobrze, że wszystko ok i faktycznie lepiej, żebyś w domu leżała niż w szpitalu i miała się użerać z tym chamem

A z Matyldy już duża panienka

Wizyta dopisana
Dziękuję

Cytat:

3majcie sie ciepło

Każda się tu o psa wypytuje a Ty nam mówisz, że tyle mamy czekać na relację z ostatnich dni

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-12, 20:22   #3210
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

3majcie sie ciepło
no to czekamy na relację, zwłaszcza na epizod związany z psem

ale mnie bolą żebra po prawej stronie-są jakieś ćwiczenia żeby to złagodzić?

tymczasem idę do wanny z książką, do jutra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości