|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
pola!!!!!!!!!!!! Zobacz jak się robi naleśniki!
![]() http://www.wykop.pl/link/1439479/tak...obi-nalesniki/
![]() |
#4682 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Dzis bylysmy u lekarza. Oliwa wazy 9 kg w calym opakowaniu ( ubranie + pampers). LEkara stwierdzila, ze rzeczywiscie ja wysypalo i dala skierowanie do alergologa, a doraznie przepisala masc. Do tego przez zabkowanie odparzyla jej sie dup.cia ( mimo, ze w domu biega czesto bez pampersa), robi po 7 kupek dziennie i tez ma jakas przepisana. Jutro bede dzwonic i blagac o jak najszybsza wizyte.
Znalazl sie pierscionek !!! ![]() ![]() Dzis Oliwa tak sie super bawila, gadala, ze moglabym miec chwilke, zeby cos zrobic, ale wolalam posiedziec i popatrzec na nia i z nia sie bawic. Najwiecej frajdy i smiechowych spazmow sprawila jej zabawa w berka. Na czworakach ją gonilam, jak juz dogonilam to ona mnie... dziewczyny, mloda zanosila sie od smiechu ![]() A teraz juz spi moja krolewna- ciekawe jak bedzie wygladala noc po takim dniu ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- ale tu cisza.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zadomowienie
|
to i ja dodam zdjęcia Liwii
![]() ![]()
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2013-03-11 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajne zabawy ![]() ![]() ![]() ![]() Idę spać. PS myślałam że ja się ostatnio mało udzielałam, ale faktycznie tu cisza.. dzieciaczki wymagają więcej uwagi chyba.. Jakbyście mogły to napiszcie jakie macie foteliki samochodowe "następne" i czym się głównie kierowałyście w zakupie. Chcę żeby to był przemyślany zakup.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no tak, dzieciaki potrzebują więcej uwagi a do tego mało czasu po powrocie do pracy ![]() u nas póki co ok ![]() dobranoc! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- pola, ale tymi kocimi ruchami musisz też koniecznie się zainspirować ! Antoś będzie zachwycony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | ||||
Wtajemniczenie
|
hejo
Mamy ładowarkę już, więc pewnie będę wrzucać jakieś zdjęcia, ale chyba do albumu na moim profilu Cytat:
![]() Mój patyczek trochę inny może to dlatego nie idzie:P Cytat:
![]() Oby maść pomogła, przynajmniej żeby trochę ulgi jej przyniosła... Ciekawe na co to uczulenie... Cytat:
![]() I brawa za czapeczkę Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mieliśmy noc - masakrę!
Maciek obudził się o 1.30, zasypiał w łóżeczku i się budził. Gadał, rozglądał się, siadał, klękał... Próby ululania nic nie dawały. Co przyłożył głowę do materacyka to się podrywał. Ewidentnie coś mu nie pasowało. Jak wyszłam do łazienki to się rozbeczał. Wzięłam go do łóżka, przytuliłam, dałam cyca, przysnął. Odłożyłam do łóżeczka, śpi. Zamknęłam oczy, a on z powrotem... bababa, opaopaaa, uuuuuu (zdziwienie), oooooooooo (jeszcze większe zdziwienie) ![]() ![]() Położyliśmy go między nami, a on dalej swój koncert bababababa, opa opa opa... cały repertuar plus siadanie, wstawanie... ![]() Przysypiał, podrywał się. Dałam jeszcze raz cyca, pierdzi, stęka, zrobił kupę! Zasypia. Ale przecież gościa przewinąć trzeba. ![]() Śpiworek, pajacyk, pielucha, wycieranie na czuja. Świeża pielucha, ucieka, śmieje się! ![]() ![]() W końcu udało się ujarzmić syna. Ale usnąć nie chce. Wziął go chłop na ręce. Wrzask jakby go ze skóry obdzierał! Gdybym nie widziała to bym uwierzyła, że jakaś krzywda się dziecięciu dzieje. Nic nie pomaga, wrzeszczy strasznie. Może coś go boli. Cóż, damy czopka. Śpiworek, pajacyk, pielucha... ucieka, wiecie... od razu mu lepiej. ![]() Do 4 rano... śpi na naszym łóżku, zaciąga, płacze przez sen. Chyba w jakąś histerię wpadł przez to, że nie mógł zasnąć. A jak już zasnął to ja nie mogłam spać ![]() Tym bardziej szacun dla rodziców, których dzieciaki nie chcą spać w nocy.
![]() |
#4689 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Te nasze dzieciaki robia sie coraz bardziej kumate i mozna naprawde w wiele zabaw sie juz bawic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam podejrzenie, ze od bialego pieczywa ja wysypalo, od dwoch dni jej nie daje i uczulenie znika, a make pszenna normalnie je, bo daje jej makaron i jest okey. Wczesniej dawalam jej chleb bialy i nic nie bylo, ale teraz kupilam w innej piekarni i bach... moze cos do tego chleba dodaja. Narazie zakaz na biale pieczywo ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba moja Oliwa sie zaminila dzis z Twoim synem, bo do 4 ladnie spala, a o 4 wstala z mega placzem i w koncu wyladowala u nas w lozku o 5 i spala do 6 ![]() Rozowa, masz sliczna corcie. Czapka tez fajowa ![]() Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-03-12 o 08:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | ||
Wtajemniczenie
|
Ok, wrzuciłam zdjęcia do albumu u mnie w profilu
![]() Cytat:
![]() Agata, tak jak pisze MArtula, to było po to, byś poznała różne odcienie macierzyństwa ![]() W każdym razie, oby to był jednorazowy wyskok... Cytat:
![]() A widziałyście jak ta babka kroi banany?D A co do tego uczulenia, może być, przecież do chlebów dodają masę różnych dodatków... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, jak widzę jak stroicie Wasze córeczki to aż Wam zazdroszczę, Seba nie dość, ze chłop to jeszcze nie lubi się ubierać ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
ranyboskie, a Maciek cały czas body i rajtuzy.
![]() Jestem zgon!
![]() |
#4694 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Timi po powrocie do pracy każda chwila w domu jest cenna, także rozumiem Cie jak najbardziej ![]() Gościu od naleśników mega, miszczu normalnie ![]() ![]() rinco ja mam córę a też nie znosi się ubierać.. ostatnio jak idę z nią w kierunku sypialni (gdzie ją przewijam/przebieram/ubieram) to już zaczyna zawodzić a jak ją kładę na łóżku to jest regularny ryk, no mówię wam męka jest z tym ostatnio, próbuję ją zabawiać, dawac jakieś zreczy do zabawy, ale to zajmuję ją tylko na moment, ehhh Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2013-03-12 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szymonek zaczął raczkować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś w końcu trzeba poczuć, że się ma dziecko, nie?
![]()
![]() |
#4698 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dla odmiany, u nas pierwsza noc przespana CAŁA, bez ani jednej pobudki ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zakorzenienie
|
Gabbi, oby nie było
![]() Dziewczynki co do biustu polecacie? Kremik jakiś mi potrzebny ![]()
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() agata- nocek u nas takich wiele, takze wiesz juz czym to pachnie ![]() kremik polecam Eveline - wszelkie ujedrniacze z tej firmy lubie ![]() pola- a to zeby zdjecia zobaczyc to do znajomych trzeba sie dodac, prawda?:P a ja jeszcze chciałam dopytac- jaki przecier/ koncentrat pomidorowy mozna podac dziecku? konkretna firma mi potrzebna ![]() i co za potrawy szykujecie na Wielkanoc, trzeba zaczac myslec ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Renatka89 Czas edycji: 2013-03-12 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |||||
Wtajemniczenie
|
Bry
Cytat:
My na razie nie kupujemy parasolki, bo jeździmy nadal gondolą, ale mamy kupno w planach...raczej późniejszych, może bardziej na lato. Na spacery raczej będziemy jeździć zwykłą spacerówką, ale jak gdzieś pojadę sama autem to wolałabym coś lżejszego. Może kupimy używaną. Cytat:
Nie reklamowałam go, bo ja miałam taki zwykły za chyba 17zł, więc mi się nie chciało. On w sumie dobrze mierzy, tylko nie ma sygnału zakończenia mierzenia. Po prostu jak zmierzy do końca to dalej nie mierzy, no i go nie używam. Mamy teraz taki http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p54607-Ter...85_podczerwien WYCZACHOWAŁO, ten termometr to OREGON ![]() jestem zadowolona póki co. miło mi ![]() Cytat:
Ja raczej gotuje kaszę kukurydzianą, ryż, płatki ryżowe, pł.owsiane, ale kaszkę z torebki też daję. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaki smak ma ta komosa? coś zbliżonego do ryżu? Paulinka uwielbia ryż, za to mam problem z ziemniakami ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() TAK ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Raczkowanie
|
piękne dzieciaczki macie
![]() zawsze zarzekałam się, że nie chce więcej dzieci, ale zaczęła mi się marzyć córeczka ![]() agata super ten budyń, młodemu smakował ![]() dziewczyny moje dziecie dostało się do żłobka ![]() ![]() jakoś nie potrafię wbić się w wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Wtajemniczenie
|
No i na koniec zostawiłam sprawę bada słuchu Paulini.
Z niedzieli na poniedziałek Paula miała nocne badanie słuchu w szpitalu. Miało odbyć się w nocy, no ale kto będzie czekał, aż dziecko mocniej zaśnie, zróbmy badanie, będziemy miały spokój do rana, no i miała babeczka pecha ![]() ![]() ![]() ![]() Lewe uszko wyszło jak wychodziło 40db, a lewe ku mojemu zdziwieniu wyszło 70db ![]() O 9 obchód, o 12,30 wypis, no kto wymyśla takie przepisy. Sale trzeba opuścić, bo nowi goście hotelowi przybyli ![]() Godzina wypisu też dla nas nie była zła, bo mieliśmy jeszcze w poradni wizytę u audiologa (wizytę której nie powinno być w dniu wypisu ze szpitala, ale my mamy 40km w jedną stronę, zresztą nie tylko my mieliśmy tę wizytę, bo jeszcze 2 dzieci badano). Jeszcze mieliśmy wizytę u pani protetyk do gabinetu której czekaliśmy 3godz ![]() ![]() Wybraliśmy aparaciki, teraz postaramy się o dofinansowanie i może za miesiąc je dostanie. Ehh, chyba dopiero jak będzie je miała w uszkach to dotrze do mnie, że moje dziecko ma wadę słuchu. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Czy któraś się orientuje ile kosztują badania genetyczne? chodzi mi o takie żeby stwierdzić czy między rodzicami istnieje konflikt genetyczny (bo pewnie są różne te badania) Jeśli tak, proszę o wiadomość prywatną lub tutaj.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2013-03-12 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Rozeznanie
|
my też nie, tzn jeszcze jeździmy w gondoli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u nas nadal bez zębów, dziecko namiętnie pakuje wszystko do buzi, ale tak robi od kiedy nauczył się brać zabawki do rączki i wkładać je do buzi... czyli bardzoo dawno już ![]() nadal śmiga po domu tyłem, choć kopuluje dłużej i dokładniej ![]() trochę mi się ostatnio nudzi, czytam o odsmoczkowaniu i nocnikowaniu.. smoka mamy do zasypiania tylko więc odpuszczam, ale na kupkę poluję ![]() ![]() Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2013-03-12 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4709 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Filipek teraz niezadowolony, ale jeszcze chwila i razem się będa tym lego bawić ![]() Cytat:
Gabi, a to Ty chyba pisałaś, że Hani się przestawił dzień z nocą jeśli chodzi o jedzenie, i miałaś stosować jakieś sposoby Tracy Hogg? Coś robiłas w końcu, czy samo się tak ładnie ustawiło? Cytat:
![]() Co do koncentratu pomidorowego - nie pomogę co do konkretnej firmy, ale generalnie trzeba patrzeć na skład ![]() No i czasem są jakieś wersje ekologiczne a o Wielkanocy jakoś nie myślę - spędzamy ją we dwoje, tutaj zresztą Wielkanoc sprowadza się do czekoladowych jajek... Cytat:
![]() Mi sie kojarzy trochę z kuskusem. Jak lubi ryż, to może jej posmakować ![]() Cytat:
![]() Gratulacje! Pierwsze "dostanie się" do placówki edukacyjnej... ech No i powodzenia Cytat:
co do badań genetycznych, nie orientuję się niestety. Aha, u nas dzisiaj na obiad były naleśniki gryczane ![]() Nabieram wprawy z moimi nowymi zabawkami ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wpadłam na chwilę oznajmić, że ledwo, ale żyję... Choróbsko trzyma, istna sztafeta. Co rusz ktoś z nas jest chory. Teraz ja kaszlę, a Dawid z katarem się zmaga. Już mam dość czasami. Pracy mam bardzo dużo, siedzę wieczorami i nocami i sprawdzam sprawdziany, kartkówki, przygotowuję konkursy i inne materiały na lekcje. Ledwo zipię. ![]() Dawid jest w dalszym ciągu wesołkiem. Znów przesypia prawie całe noce. Przebudza się koło 4-5 i wyraźnie chce bliskości, bo jak go biorę na ręce i przytulam, to od razu zasypia znowu. Czasem biorę go do nas do łóżka i śpimy z nim do rana. Budzi się koło 6. Czekamy na kolejne ząbki, prawdopodobnie górne jedynki, ale raz czuję pod dziąsłem, a raz nie. Dawid chodzi przy meblach i prowadzony pod paszki (nie wyperswadujesz babciom, by go nie uczyły chodzić), stoi sam przez kilkanaście sekund. Mówi "be-be", "ba-ba" i oczywiście "ma-ma", ale nie zna znaczenia tych słów. Próbuję go nauczyć robić "papa" i bić brawo, ale średnio to wychodzi na razie. Nadrobić Was nie nadrobię, bo naprawdę czasu nie mam wcale. Postaram się częściej zaglądać i wpadać na chwilkę. Aha, i byliśmy z mężem na Giełdzie Mam. Obkupiliśmy Bąbla, że szok. Kurtki, bluzy, spodnie - za przysłowiowe grosze. Taniej niż w lumpeksie, a jakość nieporównywalnie wyższa. Niektóre rzeczy całkowicie nowe. Dowiedzcie się, może w Waszych miastach też takie coś urządzają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.