Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 12:25   #3391
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ash, orientujesz sie czy w DH Smyku są wózki i foteliki?? Muszę pooglądać kolor fotelika bo chyba zmienię.. Jakoś mi sie gryzie z moim wózkiem:/
tak są, nie oglądałam ich jakoś bardzo dokładnie więc nie wiem ile jest marek i modeli ale trochę tego tam się wala
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:25   #3392
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

dzięki dziewczyny za wypowiedzi co do imienia...
widzę ze wiekszosci nawet się podoba ..pomyśle jeszcze nad tym imieniem ..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:32   #3393
nuna2
Zakorzenienie

Tity o spróbuję z amolem
Stary 2013-03-13, 12:35   #3394
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no właśnie po to
tylko że mój wózek ma to w wyposażeniu i jest na stałe do tych kieszonek przyszyte..że otwieram tylko zamek i rozkładam np..folię jak deszczyk pada
ale ogólnie to wszystkie kieszonki do czegoś dodatkowo używam to na portfel bo nie lubię za bardzo torebek jak wózek prowadzę.. to na pieluszkę czy chusteczki ..i pierdołki przeróżne.. klucze ..butelka z piciem..no wszystko mam pod ręką jak wychodzę na spacer czy zakupy ..i nie muszę brac plecaka
no u mnie w wózku znalazłam tylko dwie i takie bardzo wąskie... myslalam, ze może na komórkę, ale się nie miesci.. więc pewnie jedna na moskitiere a druga na folię przeciwdeszczową..
U mnie w wózku nie było tych dodatkowych rzeczy - tylko gondola, spacerówka adaptery i śpiwortek.. Niby twierdzili, że nie chcą zawyżać ceny bo te rzeczy mozna dokupić jak będą potrzebne.. A orginalne to o zgrozo są strasznie drogie - folia prawie 60 zł.. torba 150 zł, a w innym sklepie prawie 200 zl.. parasolka 150.. masakra..

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
tak są, nie oglądałam ich jakoś bardzo dokładnie więc nie wiem ile jest marek i modeli ale trochę tego tam się wala
no to spoko, bo w innych smykach nei widzialam.. Muszę podjechać dzisiaj/ zaraz/ niedługo, a nie chciałabym na darmo jechać taki kawał drogii w tą obrzydliwą pogode

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:35   #3395
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Mysia za wizytę

dlatego my mamy dwie ... i to każdy swoją ogromną, 160x200

ja jak urodzę mogę powiadamiać - jedna z pierwszych więc potem raczej będę :) od neta jestem uzależniona więc nie sądzę żebym po porodzie miała nagle zniknąć

poszłam się kąpać. wylazłam z wanny, rozglądam się za kotem. gdzie był kot? zdobywał nowe terytorium
oooo.... to jedną chętną już mamy
może wpiszemy vil na pierwszą stronę jako dyżurująca co Jenny
???

xal czy Ty też jesteś uzależniona od kompa?? może też się zgodzisz?

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:42   #3396
maarchewka
Zakorzenienie

Vil - kot boski!

Co do kołder to kiedyś mieliśmy dwie.. w czasach studenckich.. Ale potem jak kupiliśmy piękne łoże małżenskie to stwierdziliśmy, że kupimy wielką malżenską kołdrę.. I w sumie daje rade 220x200, przy łóżku 160.. W międzyczasie też mieliśmy 160x200 bo tak TZ zarządził, że taka będzie najlepsza do łóżka i on innej nie kupi.. I się kończyło na tym,że ja sie budzilam w środku nocy goła i zziębnięta, a tżcik zadowolony otulony w kokon i nijak ani go zbudzic, ani koldrę odzyskać.. No i stwierdziłam, że tak się żyć nie da i kupiłam większą..

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Dociążylam wózek fotelikiem i jeździłam sobie po mieszkaniu.. Operuje nim sie wyśmienicie Ciekawe tylko jak na wybojach będzie czy nie bedzie trząść.. No i ta torba na zakupy jakoś strasznie nisko.. Zobaczymy

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-03-13 o 12:46
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:43   #3397
klauda88
Raczkowanie

vil widzę że Ty też masz mieszkańca wózka u mnie nawet dwa takie aparaty. Jeden kociak stwierdził, że przejmie wszystkie obowiązki dzidzi związane z płakaniem, ciągłym jedzeniem i robieniem kupy a drugi z rozrabianiem także u mnie i wózek i łóżeczko są już zajęte tylko ja się pytam gdzie miejsce dla Dzidziola??
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:52   #3398
banka26
Zakorzenienie

Ja cos slabo sie czuje i lezakuje troche z suka hihi suka krocze grzeje heh to jej ulubiona pozycja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130313_124549-1.jpg (53,6 KB, 55 załadowań)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:56   #3399
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Vil - kot boski!

Co do kołder to kiedyś mieliśmy dwie.. w czasach studenckich.. Ale potem jak kupiliśmy piękne łoże małżenskie to stwierdziliśmy, że kupimy wielką malżenską kołdrę.. I w sumie daje rade 220x200, przy łóżku 160.. W międzyczasie też mieliśmy 160x200 bo tak TZ zarządził, że taka będzie najlepsza do łóżka i on innej nie kupi.. I się kończyło na tym,że ja sie budzilam w środku nocy goła i zziębnięta, a tżcik zadowolony otulony w kokon i nijak ani go zbudzic, ani koldrę odzyskać.. No i stwierdziłam, że tak się żyć nie da i kupiłam większą..

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------
Ja tez moim wozkiem powozilam po mieszkaniu hee

Dociążylam wózek fotelikiem i jeździłam sobie po mieszkaniu.. Operuje nim sie wyśmienicie Ciekawe tylko jak na wybojach będzie czy nie bedzie trząść.. No i ta torba na zakupy jakoś strasznie nisko.. Zobaczymy
Ja swoim tez powozilam po domu i takze zadowolonz jestem
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 12:59   #3400
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
poszłam się kąpać. wylazłam z wanny, rozglądam się za kotem. gdzie był kot? zdobywał nowe terytorium
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 13:01   #3401
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 13:04   #3402
xal
Zakorzenienie

Cytat:
xal czy Ty też jesteś uzależniona od kompa?? może też się zgodzisz?
Uzależniona to może nie Teraz bardziej z nudów bo przeziębiłam się i nie mogę nigdzie wychodzić.
Z numerem telefonu to kilka osób ma, ale ogólnie podawać nie zamierzam, bo niestety z racji mojego zawodu jestem lekko wyczulona.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 13:18   #3403
vil84
Wtajemniczenie

no właśnie, jakby to technicznie zrobić ... bo ja generalnie nie mam problemu żeby Wam podać swój nr, ale wolałabym żeby nie był ogólnie dostępny np. na pierwszej stronie ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 13:24   #3404
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:

ja mam laktator kupiony i jestem pewna że się przyda - nie mam zamiaru siedzieć non stop z dzieckiem w domu, zwłaszcza po tylu miesiącach "uwięzienia" - chcę mieć możliwość zostawienia dziecka na 3-4 godzinki z mężem czy z mamą i wyskoczyć sobie na zakupy czy do fryzjera bez obaw że zaraz muszę pędzić do domu karmić głodomorka
oo tak. ja juz zapowiedziałam tżowi że dwa razy w tygodniu bedę z Blanką chodzić do fitness klubu, a on małego będzie bawił, ale mój to sie lubi i umie dziećmi zajmować także będzie zadowolony na pewno z tych "męskich" wieczorków ale z Blanką tak nie mogłam: chciała jeść TYLKO z mojego cycolka mój kochany ssaczek. Wczoraj w ogóle się razem kąpałyśmy i powiedziałam jej, że jak była mała to mamie z cycusia piła mleczko i się jej pytam czy pamięta, a ona tak na mnie jak na debila spojrzała potem jej powiedziałam, że niektóre dzieci w jej wieku to jeszcze ciągną, a mój tż stwierdził, że to patologia

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

mi tez sie snił hehheh i tez byl mega .łątwy, szybki heheh

ja nie naleze do szczuplych i tez kregoslup odczuwamm hehehe
a mlody dziaij lepiej oko nawet bialawe dziaij heheh ale jesc dalej nie chce hehe musze go szantazowac heheh
no u nas też ostatnio szantaż zabawkowy jest. "Jak będziesz niegrzeczna to ci zabiore to i to." I pół garderoby mojej to składzik zabawek. Nie chcę tak, ale czasem się nie da po dobroci i już. W ekstremalnych sytuacjach jej zabieram coś, a jak potem jest grzeczna to sobie może odebrać, wchodzi wtedy do garderoby i wybiera jedną zabawkę...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

oo to prawdoodobnie będziemy wizytowały razem mam zamiar umówić się na 27 na USG IIItrymestru, dzisiaj lub jutro zadzwonię

ja na razie nie kupuję, troszkę mnie przerażają te staniki no i nie wiem jakie będę miała cycochy po porodzie. Może kupię jeden na próbę, a jak nie to na początek chyba wystarczy sportowy
mi też dzisiaj pielęgniarka umówiła wizytę na 27 bo teraz podobno mam mieć co 2 tygodnie już.
A co do staników to ja chcę taki zwykły miękki bawełniany, niekoniecznie typowy do karmienia, tylko żeby był bez fiszbiny, a wszystkie w sklepach mają fiszbiny, a ja chcę do spania i nie chcę z fiszbiną. Fajne widziałam w H&mie ale 2 staniki kosztują 79 zł, to jak tylko do spania to troszkę za drogo dla mnie.

Cytat:

ja tez to przerabiałam... kicia leżała w łóżeczku, gondoli, nosidełku, na przewijaku... w ogóle koty chyba lubią takie małe dzieci, bo są cieplutkie. Moja Kicia lubiła później już psać u małej w nogach w łóżeczku. Teraz jak małą śpi na dużym łóżku to już nie, ale za to przejęła Kuleczka ten zwyczaj i śpi małej w nogach albo pod łóżkiem...o co kaman?????

ooo....jak mi się nic nie chce..... idę dzisiaj na korki, a potem z Blanką odwiedzamy moją babcię i ciocię. Fajnie.

DZIEWCZYNY, mam do was prośbę... bo Blanka ma pastelowo różowy pokój. No i kupiliśmy teraz błękitną farbę i chcemy to jakoś połączyć... pokój już się trochę przybrudził, ale tylko na wysokości "małej" wymacałą wszystkie ściany rączkami..wiadomo. Dlatego góry niby nie musimy malować. I myślałam, żeby do połowy zrobić coś na niebiesko, ale nie tak na prosto lamperię, tylko jakoś fajnym wzorem to wykończyć... czy to w ogóle ma sens? macie może jakieś sugestie??bo ja to nie mam za bardzo takiego zmysłu do dekoracji mieszkania... spróbuję wam fotki wrzucić, może byście mi pomogły
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 13:38   #3405
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY, mam do was prośbę... bo Blanka ma pastelowo różowy pokój. No i kupiliśmy teraz błękitną farbę i chcemy to jakoś połączyć... pokój już się trochę przybrudził, ale tylko na wysokości "małej" wymacałą wszystkie ściany rączkami..wiadomo. Dlatego góry niby nie musimy malować. I myślałam, żeby do połowy zrobić coś na niebiesko, ale nie tak na prosto lamperię, tylko jakoś fajnym wzorem to wykończyć... czy to w ogóle ma sens? macie może jakieś sugestie??bo ja to nie mam za bardzo takiego zmysłu do dekoracji mieszkania... spróbuję wam fotki wrzucić, może byście mi pomogły

to wrzuć fotki coś się na pewno wymyśli
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 13:39   #3406
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Chce Antośkowi zrobić pokój w leśnym klimacie Zielone ściany, liski, zające, jeże i sowy
Fajny pomysł

My póki co będziemy mieć sypialnię i w niej będzie łóżeczko i kącik W., a jak mały podrośnie to przeniesiemy się do salonu i zrobimy mu pokoik

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja cos slabo sie czuje i lezakuje troche z suka hihi suka krocze grzeje heh to jej ulubiona pozycja
Oby Ci się poprawiło

Cytat:
oooo.... to jedną chętną już mamy
może wpiszemy vil na pierwszą stronę jako dyżurująca co Jenny
???
Cytat:
no właśnie, jakby to technicznie zrobić ... bo ja generalnie nie mam problemu żeby Wam podać swój nr, ale wolałabym żeby nie był ogólnie dostępny np. na pierwszej stronie ...
No to może po prostu na pierwszej stronie wypisać mamy dyżurujące, ale nie podawać nr tel, tylko jak któraś będzie chciała to napisze prośbę o nr na pw

Ja też mam kilka Waszych numerów , a neta mam cały czas - bo jak nie dostęp przez laptopa to albo tablet albo kom przy du.pie

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
mi też dzisiaj pielęgniarka umówiła wizytę na 27 bo teraz podobno mam mieć co 2 tygodnie już.
Wizyta dopisana

Ja się muszę w piątek gina zapytać czy zostajemy przy cyklu wizyt co 4 tyg czy teraz będą częściej

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-03-13 o 13:43
Stary 2013-03-13, 13:40   #3407
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupiłam sobie na teraz staniki sportowe i w takowe mam zamiar zabrać jako staniki do karmienia
ja też mam sportowe
ewentualnie po porodzie kupię sobie jakiś ładny z odpinanymi miseczkami, ale nie wiem jeszcze jaki będę miała rozmiar
Stary 2013-03-13, 13:43   #3408
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
o kurcze!! 100 dniówka dzisiaj u nas

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
chodzę do szkoły rodzenia i tam położne ciągle nam tłumaczą aby z zakupem poczekać do wyjścia ze szpitala, gdyż tam jeszcze będą uczyć karmić maluszka i nie wiadomo czy wogóle on będzie przydatny, oczywiście jeśli planujesz karmić bobaska piersią, bo jeśli nie to lepiej kup od razu go
Za tydzień na SR powinniśmy mieć temat o karmieniu i bardzo jestem ciekawa co K. będzie mówić na ten temat i jakie firmy polecać

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
zaczynamy 31tc 69 dni do wielkiego dnia a ja mam nawet nadzieję, że mniej

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Ja dzisiejszej nocy sadziłam truskawki i obudziłam się zanim zjadłam
Co za sen

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam

Cytat:

ejjj... a co się dzieje z Diabli, gdzie nasza gaduła zaginęła
Nie wiem , zniknęła tak nagle... Ale napisałam do niej niedawno smsa i jak coś się dowiem to dam znać; chyba że do tego czasu odezwie się sama

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-13, 13:46   #3409
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84
nie no, wymiana telefonami to tylko na PW wchodzi w rachubę ja nie mam oporów żeby podawać swój numer, póki mam kontrolę do kogo on trafia
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 13:50   #3410
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Wizyta dopisana

Ja się muszę w piątek gina zapytać czy zostajemy przy cyklu wizyt co 4 tyg czy teraz będą częściej
dzięki! jeszcze teraz mam w niedzielę no bo miałam mieć dzisiaj, ale lekarza nie ma...

ok to wrzucam foty.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-13-401.jpg (69,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-13-402.jpg (60,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20101112117.jpg (68,1 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-03-13, 13:50   #3411
metropolitan
Zadomowienie

no dobra ta jedna fota przypadkowa, zaraz wrzucę tą właściwą.
Stary 2013-03-13, 13:53   #3412
metropolitan
Zadomowienie

no chyba jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110117177.jpg (73,8 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-03-13, 13:56   #3413
nuna2
Zakorzenienie

A właśnie to ustalanie wizyt zależy od ginekologa tak?? Bo np ja praktycznie od początku mam co 3 tyg...

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Metropoli ja bym pomogła, ale za bardzo się nie znam
Stary 2013-03-13, 13:57   #3414
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie to ustalanie wizyt zależy od ginekologa tak?? Bo np ja praktycznie od początku mam co 3 tyg...
Nie mam pojęcia
Ja się póki co umawiam zawsze co 4 tyg i jest ok

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-03-13, 13:59   #3415
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Biedne jesteście z tą zgagą...

lonely ja jak najbardziej mogę z Tobą wizytować

Cytat:
1.mi też dzisiaj pielęgniarka umówiła wizytę na 27 bo teraz podobno mam mieć co 2 tygodnie już.
A co do staników to ja chcę taki zwykły miękki bawełniany, niekoniecznie typowy do karmienia, tylko żeby był bez fiszbiny, a wszystkie w sklepach mają fiszbiny, a ja chcę do spania i nie chcę z fiszbiną. Fajne widziałam w H&mie ale 2 staniki kosztują 79 zł, to jak tylko do spania to troszkę za drogo dla mnie.
oo to często będziesz miała wizyty jakbym miała chodzić co 2 tygodnie do gina to bym zbankrutowała chyba
co do staników bez fiszbin, to ostatnio takie widziałam na targowisku ale chyba same ogromne były, więc nawet nie przeglądałam

Cytat:

No to może po prostu na pierwszej stronie wypisać mamy dyżurujące, ale nie podawać nr tel, tylko jak któraś będzie chciała to napisze prośbę o nr na pw
no dokłądnie, tak chyba będzie najlepiej

Cytat:
ok to wrzucam foty.
hmm... a może jakieś naklejki/szablony pokupujcie i tą błękitną farbą pomalujcie jakieś wzorki fajne

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 14:00   #3416
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam pojęcia
Ja się póki co umawiam zawsze co 4 tyg i jest ok
tak , to zależy od gina
mój ustala zawsze co 4 tygodnie. no i L4 mam na 4 tyg.
Jestem ciekawa tylko czy w kwietniu coś się zmieni w tej kwestii...

metropolitan- ja również myślę, żeby kupić jakieś szablony, poszukam może czegoś w necie

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-03-13 o 14:04
Stary 2013-03-13, 14:00   #3417
metropolitan
Zadomowienie

nuna ja też miałąm do tej pory co 3 tygodnie, ale teraz mam juz mieć co 2... tam to chyba jest standard po 32 tc, albo jakoś tak.

słuchajcie, jeszcze odnośnie tego pokoju, bo oni na początku bedą osobno, mały z nami, ale potem będą musieli się jakoś tym pokojem podzielić, koncepcji mebli itd jeszcze nie mam, mała ma tylko szafę i komodę, reszta rzeczy wala się w pudłach, bo nie chcę teraz inwestować w meble, bo nie wiem, jak to wszystko będzie itd. W każdym razie, ten pokój jest duży ale mega nieustawny przez to że jest ta ściana w której idzie komin... no ale jest też dużo skosów, i może można to jakoś fajnie pomalowac... tam gdzie widać skrawki firanki, to jest okno, takie półokrągłe na górze i nad t ym oknem jest sufi też taka jakby kopuła i jest jeszcze jedna ściana ta, na której jest komoda, ale nie zrobiłam foty bo tam jest okno normalne i balkonowe i światło pada tak, że nic nie widać i tak. Więc oprócz tej ściany to w sumie widać cały pokój na tych 3 fotach...
Stary 2013-03-13, 14:01   #3418
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Moja sypialnia jest malutka, i ciężko mi znaleźć odpowiednie rozwiązanie dla łóżeczka Może mój Tż cos wymyśli , a jeszcze tv i ciężko się go pozbyć
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
TV w sypialni mówię stanowcze nie to ma być intymne miejsce dla pary a TV mi to jakoś wyklucza
Ooo, dobry temat. Dopóki mieszkaliśmy z rodzicami i mieliśmy jeden pokój dla siebie, to spaliśmy z tv. Odkąd mieszkamy sami i kupiliśmy nowy tv, to tż zarządził, że w tym gdzie śpimy telewizora nie będzie. No co zaaaa... A ja tak lubię zasypiać przy tv. Powiedział, że tu będzie jeszcze jeden lokator i jemu się pomysł z telewizorem NA PEWNO nie spodoba. No i stoi sobie ten biedny tele, tak jak stał, tylko poodłączany na amen. Jak złożymy łóżeczko, to wtedy zrobi się przemeblowanie.

Cytat:
mój tż wczoraj oglądał jakiś film i oznajmił mi że podoba mu się imię Gabriel..
nie wiem czy mam się przyzwyczajac czy jednak się odwidzi
mi tak średnio ..choc przypasowuję powiem szczerze imiona do moich synów..nawet pasuje...
ale takiego na 100% imiona nie mamy jeszcze
Gabryś - bardzo ładnie!

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
zaczynamy 31tc 69 dni do wielkiego dnia a ja mam nawet nadzieję, że mniej

Cytat:
odnośnie pleców:
no właśnie bolą i to dość mocno... i pomyślałam o plastrach... a może jakieś inne sposoby??
Mi pomaga siedzenie na piłce.

Dzień dobry.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 14:05   #3419
metropolitan
Zadomowienie

lpnely, ja właśnie bym chciała coś takiego, ale tż mówi, żeby było tak trochę więcej tego niebieskiego, bo Kubuś nie może mieć różowego pokoju... ja się z tym nie zgadzam za bardzo... no ale, on zawsze chce pomagać i wiesz, muszę się liczyć też z jego zdaniem. Myślałam, żeby niektóre ściany tak do połowy mniej więej machnąć niebieskim od dołu tylko na łączeniu kolorów nie na prosto tylko jakieś fale albo chmurki czy coś.... mam też kuzyna, który jest tatuażystą i mógłby mi coś pomalowac fajnego, no ale trzeba wiedzieć co... on ma zdolności plastyczne, ale faceci jak to faceci, nie mają takiego zmysłu estetycznego... wiesz...

no i nie wiem jak to ugryźć, bo nie chcę spierniczyć. Pewnie najlepiej byłoby pozbyc się i różu i niebieskiego i machnąc na jakiś neutralny kolorek, ale powiem ci, że bardzo lubię ten róż, jest bardzo delikatny i dobrze się w nim czuję.
Stary 2013-03-13, 14:15   #3420
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie

gin mnie wychwalił:P
-ze pięknie przytyłam (2,8 kg w miesiąc )
-że super spalam cukier
-szyjka super
-tętno młodego super

Nie wiem czy urósł, bo gin mówi, że ma słabe usg w gabinecie. Mam juz nr do położnej, skierowanie na kolejne usg i mocz przed kolejną wizytą i to tyle widzimy się za miesiąc:0

proszę o wpisanie mi wizyty na 10.04 i usg III trym na 18.04
Cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
Miałam cieżką noc. TZ poszedł wcześniej spac... no i położył się na kołdrze i zawinął w kokon w narzutę.. Potem pół nocy próbowałam tą kołdrę spod niego wyciągnąć, ale kłoda wielka przygniotla i się nie dało.. Przykryłam się jakoś kawałkiem kołdry ale ledno staraczało..
Niech on tylko z roboty wróci...
A rano wstałam cała napuchnięta.. ledwno zginam palce u rąk, ciężko mi się chodzi..ehh
Współczuję nocki

Cytat:
oo to prawdoodobnie będziemy wizytowały razem mam zamiar umówić się na 27 na USG IIItrymestru, dzisiaj lub jutro zadzwonię
Za pamięci Ci już dopisałam wizytę na 27.03, gdyby coś się zmieniło to daj znać

Cytat:
JennyAniołek dopisz mi wizytę 27.03 bo się zorientowałam, że nie ma
Gotowe

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości