|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#3392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
dzięki dziewczyny za wypowiedzi co do imienia...
![]() widzę ze wiekszosci nawet się podoba ..pomyśle jeszcze nad tym imieniem ..
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Tity o spróbuję z amolem
|
#3394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w wózku nie było tych dodatkowych rzeczy - tylko gondola, spacerówka adaptery i śpiwortek.. Niby twierdzili, że nie chcą zawyżać ceny bo te rzeczy mozna dokupić jak będą potrzebne.. A orginalne to o zgrozo są strasznie drogie - folia prawie 60 zł.. torba 150 zł, a w innym sklepie prawie 200 zl.. parasolka 150.. masakra.. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może wpiszemy vil na pierwszą stronę jako dyżurująca co Jenny ??? xal czy Ty też jesteś uzależniona od kompa?? może też się zgodzisz?
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Vil - kot boski!
Co do kołder to kiedyś mieliśmy dwie.. w czasach studenckich.. Ale potem jak kupiliśmy piękne łoże małżenskie to stwierdziliśmy, że kupimy wielką malżenską kołdrę.. I w sumie daje rade 220x200, przy łóżku 160.. W międzyczasie też mieliśmy 160x200 bo tak TZ zarządził, że taka będzie najlepsza do łóżka i on innej nie kupi.. I się kończyło na tym,że ja sie budzilam w środku nocy goła i zziębnięta, a tżcik zadowolony otulony w kokon i nijak ani go zbudzic, ani koldrę odzyskać.. No i stwierdziłam, że tak się żyć nie da i kupiłam większą.. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Dociążylam wózek fotelikiem i jeździłam sobie po mieszkaniu.. Operuje nim sie wyśmienicie Ciekawe tylko jak na wybojach będzie czy nie bedzie trząść.. No i ta torba na zakupy jakoś strasznie nisko.. Zobaczymy
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-03-13 o 12:46 |
|
|
|
#3397 |
|
Raczkowanie
|
vil widzę że Ty też masz mieszkańca wózka u mnie nawet dwa takie aparaty. Jeden kociak stwierdził, że przejmie wszystkie obowiązki dzidzi związane z płakaniem, ciągłym jedzeniem i robieniem kupy a drugi z rozrabianiem
także u mnie i wózek i łóżeczko są już zajęte tylko ja się pytam gdzie miejsce dla Dzidziola??
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cos slabo sie czuje i lezakuje troche z suka hihi suka krocze grzeje heh to jej ulubiona pozycja
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Uzależniona to może nie
Teraz bardziej z nudów bo przeziębiłam się i nie mogę nigdzie wychodzić.Z numerem telefonu to kilka osób ma, ale ogólnie podawać nie zamierzam, bo niestety z racji mojego zawodu jestem lekko wyczulona.
|
#3403 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie, jakby to technicznie zrobić ... bo ja generalnie nie mam problemu żeby Wam podać swój nr, ale wolałabym żeby nie był ogólnie dostępny np. na pierwszej stronie ...
|
|
|
|
#3404 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z Blanką tak nie mogłam: chciała jeść TYLKO z mojego cycolka mój kochany ssaczek. Wczoraj w ogóle się razem kąpałyśmy i powiedziałam jej, że jak była mała to mamie z cycusia piła mleczko i się jej pytam czy pamięta, a ona tak na mnie jak na debila spojrzała potem jej powiedziałam, że niektóre dzieci w jej wieku to jeszcze ciągną, a mój tż stwierdził, że to patologia ![]() Cytat:
Cytat:
bo teraz podobno mam mieć co 2 tygodnie już.A co do staników to ja chcę taki zwykły miękki bawełniany, niekoniecznie typowy do karmienia, tylko żeby był bez fiszbiny, a wszystkie w sklepach mają fiszbiny, a ja chcę do spania i nie chcę z fiszbiną. Fajne widziałam w H&mie ale 2 staniki kosztują 79 zł, to jak tylko do spania to troszkę za drogo dla mnie. Cytat:
ooo....jak mi się nic nie chce..... idę dzisiaj na korki, a potem z Blanką odwiedzamy moją babcię i ciocię. Fajnie. DZIEWCZYNY, mam do was prośbę... bo Blanka ma pastelowo różowy pokój. No i kupiliśmy teraz błękitną farbę i chcemy to jakoś połączyć... pokój już się trochę przybrudził, ale tylko na wysokości "małej" wymacałą wszystkie ściany rączkami..wiadomo. Dlatego góry niby nie musimy malować. I myślałam, żeby do połowy zrobić coś na niebiesko, ale nie tak na prosto lamperię, tylko jakoś fajnym wzorem to wykończyć... czy to w ogóle ma sens? macie może jakieś sugestie??bo ja to nie mam za bardzo takiego zmysłu do dekoracji mieszkania... spróbuję wam fotki wrzucić, może byście mi pomogły
|
||||
|
|
|
#3405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wrzuć fotki coś się na pewno wymyśli
|
|
|
|
|
#3406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My póki co będziemy mieć sypialnię i w niej będzie łóżeczko i kącik W., a jak mały podrośnie to przeniesiemy się do salonu i zrobimy mu pokoik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam kilka Waszych numerów , a neta mam cały czas - bo jak nie dostęp przez laptopa to albo tablet albo kom przy du.pie ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
![]() Ja się muszę w piątek gina zapytać czy zostajemy przy cyklu wizyt co 4 tyg czy teraz będą częściej
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-03-13 o 13:43 |
|||||
|
|
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ewentualnie po porodzie kupię sobie jakiś ładny z odpinanymi miseczkami, ale nie wiem jeszcze jaki będę miała rozmiar
|
|
|
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Co za sen Nie wiem , zniknęła tak nagle... Ale napisałam do niej niedawno smsa i jak coś się dowiem to dam znać; chyba że do tego czasu odezwie się sama
|
||
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam oporów żeby podawać swój numer, póki mam kontrolę do kogo on trafia
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no bo miałam mieć dzisiaj, ale lekarza nie ma... ok to wrzucam foty. |
|
|
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
no dobra ta jedna fota przypadkowa, zaraz wrzucę tą właściwą.
|
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
no chyba jest
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie to ustalanie wizyt zależy od ginekologa tak?? Bo np ja praktycznie od początku mam co 3 tyg...
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Metropoli ja bym pomogła, ale za bardzo się nie znam
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się póki co umawiam zawsze co 4 tyg i jest ok
|
|
|
|
|
#3415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakbym miała chodzić co 2 tygodnie do gina to bym zbankrutowała chyba ![]() co do staników bez fiszbin, to ostatnio takie widziałam na targowisku ale chyba same ogromne były, więc nawet nie przeglądałamCytat:
hmm... a może jakieś naklejki/szablony pokupujcie i tą błękitną farbą pomalujcie jakieś wzorki fajne
|
|||
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
tak , to zależy od gina
mój ustala zawsze co 4 tygodnie. no i L4 mam na 4 tyg. Jestem ciekawa tylko czy w kwietniu coś się zmieni w tej kwestii... metropolitan- ja również myślę, żeby kupić jakieś szablony, poszukam może czegoś w necie
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-03-13 o 14:04 |
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
nuna ja też miałąm do tej pory co 3 tygodnie, ale teraz mam juz mieć co 2... tam to chyba jest standard po 32 tc, albo jakoś tak.
słuchajcie, jeszcze odnośnie tego pokoju, bo oni na początku bedą osobno, mały z nami, ale potem będą musieli się jakoś tym pokojem podzielić, koncepcji mebli itd jeszcze nie mam, mała ma tylko szafę i komodę, reszta rzeczy wala się w pudłach, bo nie chcę teraz inwestować w meble, bo nie wiem, jak to wszystko będzie itd. W każdym razie, ten pokój jest duży ale mega nieustawny przez to że jest ta ściana w której idzie komin... no ale jest też dużo skosów, i może można to jakoś fajnie pomalowac... tam gdzie widać skrawki firanki, to jest okno, takie półokrągłe na górze i nad t ym oknem jest sufi też taka jakby kopuła i jest jeszcze jedna ściana ta, na której jest komoda, ale nie zrobiłam foty bo tam jest okno normalne i balkonowe i światło pada tak, że nic nie widać i tak. Więc oprócz tej ściany to w sumie widać cały pokój na tych 3 fotach... |
|
|
|
#3418 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No co zaaaa... A ja tak lubię zasypiać przy tv. Powiedział, że tu będzie jeszcze jeden lokator i jemu się pomysł z telewizorem NA PEWNO nie spodoba. No i stoi sobie ten biedny tele, tak jak stał, tylko poodłączany na amen. Jak złożymy łóżeczko, to wtedy zrobi się przemeblowanie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry. |
|||||
|
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
lpnely, ja właśnie bym chciała coś takiego, ale tż mówi, żeby było tak trochę więcej tego niebieskiego, bo Kubuś nie może mieć różowego pokoju... ja się z tym nie zgadzam za bardzo... no ale, on zawsze chce pomagać i wiesz, muszę się liczyć też z jego zdaniem. Myślałam, żeby niektóre ściany tak do połowy mniej więej machnąć niebieskim od dołu tylko na łączeniu kolorów nie na prosto tylko jakieś fale albo chmurki czy coś.... mam też kuzyna, który jest tatuażystą i mógłby mi coś pomalowac fajnego, no ale trzeba wiedzieć co... on ma zdolności plastyczne, ale faceci jak to faceci, nie mają takiego zmysłu estetycznego... wiesz...
no i nie wiem jak to ugryźć, bo nie chcę spierniczyć. Pewnie najlepiej byłoby pozbyc się i różu i niebieskiego i machnąc na jakiś neutralny kolorek, ale powiem ci, że bardzo lubię ten róż, jest bardzo delikatny i dobrze się w nim czuję. |
|
|
|
#3420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gotowe
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

za wizytę 

, zniknęła tak nagle... Ale napisałam do niej niedawno smsa i jak coś się dowiem to dam znać; chyba że do tego czasu odezwie się sama 

Powiedział, że tu będzie jeszcze jeden lokator i jemu się pomysł z telewizorem NA PEWNO nie spodoba. No i stoi sobie ten biedny tele, tak jak stał, tylko poodłączany na amen.