Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 14:41   #1081
Wisienka_0809
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Little, dobrze że sobie przypomniałam. Pas sprawdza się dobrze, tylko po jakimś czasie się podwija do góry. Ale zrzucam to na kark mego ogromnego brzuchola, którego on nie ogarnia, bo zwyczajnie kupiłam za mały rozmiar.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 14:43   #1082
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, ja mysle podobnie.
Zreszta nie chcialabym miec cc. Po sn juz po 3h siadalam, chodzilam, moglam zajac sie Kubusiem, a babeczki z sali po cc nie mialy jednak tak kolorowo.
tak jak któraś napisała, każdy ma inne zdanie i odczucia, bo każda inaczej przeszła poród.. Ja np. jakbym miała rodzić to znowu sn, a to dlatego, że nic nie pękło, nic nie szyli, od razu po porodzie siedziałam nawet po turecku. Miałam też na tyle siły, by od razu iść pod prysznic.. No ale nie każda miała takiego farta jak ja, rany potrafią się długo goić, a blizna długo rozchodzić, inne dziewczyny np. po cc są zadowolone, bo wiedzą co to sn, a inne wolą sn i kółko się zamyka, taka kolej rzeczy, porodu nie unikniemy, jakoś ten dzidziuś musi wyjść, tyle kobiet miało szyte pipki, ze nie ma co robic afery

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej

zdecydowanie moj namber łan!!!!!!
widze ze twoja tesciowka znacznie podniosla poprzeczke!!!! ciezko bedzie ja przebic
myśle, ze w konkursie na glupote moj tż zajmuje miejsce na podium - otóż wczoraj podczas kłótni zadzwonil do mamusi, zeby po niego przyjechała, bo on nie wytrzyma
a teściowej daje drugie miejsce za to, ze w ciagu 5 min już była, ojjjj nie ma swojego życia i lubi sie wpier....lać!!!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
abuuuuuuuuuuu

Ja nie wiem jak to ze mną bedzie. Studia koncze, znaczy sie licencjat. Pracy juz nie bede miala. Musze na magisterke isc, mają otworzyć ale nie wiadomo. Tylko nie wiem czy isc zaocznie czy dziennie. A jak w mojej miescinie nie bedzie to musze zaocznie do innego miasta, myśle o Wawie/Lublinie/Kielcach ;p najblizej ;p Chciałabym się załapać już do jakiejś job, złapać doświadczenia. Ajć.
ja tez koncze i zanim jeszcze zaszlam w ciaze to mgr chcialam zaocznie zeby wlasnie doswiadczenie lapac, ale jak dzidzia to pewnie i tak do pracy nie pojde - nie oddam do żłobka, a teściowej też nie (broń Boże!!!!) no chyba, ze bd u rodzicow, wtedy pomogą z dzidzi
Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem z krwawieniem. Po porodzie przez kilka dni mocno krwawiłam, potem już wystarczyły zwykłe podpaski, a pewnie i tylko wkładki dałyby radę. Po jakimś czasie krwawienie ustało, potem po jakimś czasie trochę bardziej plamiłam, a teraz znowu krwawię (nie za mocno, ale czasem czuję, że mi poleciało). Teraz idzie nam już 8 tydzień. Czy Wam też się tak zdarzało, czy mam się martwić? Jestem po cc. Nic mnie nie boli. Wybieram się do lekarza, ale coś wybrać się nie mogę .
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja tak miałam, po zakończeniu połogu jak już mielismy się bzykać dostałam krwawienia, nic brzuch nie bolał, twalo to tydzień, gin powiedział,że to @ ale to nie @ bo już nie przysła
Ninnag też coś takiego miała
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dokładnie ja też coś takiego miałam i też stwierdzam, że to nie @, bo puki co nie przyszła.[COLOR="Silver"]
Dziewczyny, otóz to była @ Po prostu maluszki rosną i mają coraz większe potrzeby, co za tym idzie - jak karmicie piersią, to produkcja prolaktyny wzrasta, a to ona chamuje owulację/miesiączkę. Ty, Marsi, już rodziłaś, więc nie wiem jak to tam wyglądało u Ciebie po pierwszym porodzie, ale u mnie o było tak: krwawienie po porodzie ustało całkiem po 2 tyg, po 3ech znowu krwawiłam, potem znowu po 6ciu tyg. I jak byłam na wizycie to jeszcze trochę ciekło, gin mówi, że na jej oko to jest miesiączka i często tak jest, że się pojawia, a potem jak karmisz cały czas piersią to sobie zanika, bo właśnie prolaktyny coraz więcej :P
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 14:47   #1083
BlackSanctum
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza. To liszajec - gronkowiec skórny. Niegroźny, tworzy jedynie plamki na skórze, które dość długo się goją, ale żadnych skutków ubocznych nie ma. Dostałam maść Bactroban, której nie można stosować podczas karmienia piersią i mam obserwować paznokietki małej, bo u dzieci to się pojawia najczęściej przy paznokciach właśnie.

Oczywiście nie obyło się bez komentarza na temat tego, że nie karmię piersią. Jakby to była, ☠☠☠☠a, moja wina.

My z TŻem już 2 razy podchodziliśmy do "pierwszego" razu, ale na razie nici, TŻ w ogóle się nie może tam wcisnąć, jakby zamurowana była... Może dzisiaj będzie lepiej... Trza próbować, nie?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 14:49   #1084
s i l v e r
Zakorzenienie

Szaja,Aga za skończone 2 miesiące

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39740214]http://img2.demotywatoryfb.pl/upload...7basxv_600.jpg[/QUOTE]

hahaha świetne!!

Cytat:
acha chciałam się pochwalić- odstawiłąm tabletki na kręgosłup, rehabilitacja działa nie boli NIC
SUPER!!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Muszę mojemu bąblowi manicure zrobić bo normalnie ma pogrzeb za paznokciami a mogę to tylko zrobić na śpiocha.
Ja mojej wczoraj zrobiłam manicure i też tylko na śpiocha.

A właśnie czy wasze maluchy mają tez takie brudne paznokcie?? moja jak ma za długie już to ma normalnie takie brudne jakby w ziemi kopała łapkami No i zastanawiam się...gdzie ona je tak brudzi???

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ile płacicie za szczepionkę przeciwko pneumokokom ?? u mnie najtaniej co znalazłam to 285 zł
O kurka ale drogo. Moja Daria za darmo będzie miała z powodu tej nerki. Za tydzień idziemy na szczepienie.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
troche tak jakby wszystkie nasze dzieci dac obok siebie :P
ale faaajne fajnie jakby tak szło pozbierać Nasze dzieciaczki i takie grupowe zdjęcie zrobić

Cytat:
ja tez jeszcze sama nie kapalam. moze nie dlatego ze sie boje bo raczej bym sobie dala rade, mam nadzieje , ale zwyczajnie we dwojke to zawsze we dwojke. on cos poda, popilnuje malego gdy trzeba itd itp, poprostu łatwiej jesli chodzi o organizacje
A no tak Mi też o to właśnie chodzi
No i bałabym się że wyślizgnie mi się z ręki. A tż ma jednak większe,pewniejsze ręce My robimy tak że Tż ją podtrzymuje w wanience a ja ją myję

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kuurka, po dwóch dniach armagedonu w czystej postaci teściu mi chyba zaczarował dziecko Mały podobno na spacerze spał jak zabity, wyjęłam go z wózka, położyłam na kanapie a on dalej kima więc śpi już dobre 3godziny
nic tylko się cieszyć

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39743563]Uwaga, na biało:

pierwszy raz za sobą, ciasno na początku i piekło, jakbym podrażniona była! ale w sumie... fajnie [/QUOTE]

Cytat:

u mnie nadal przy wchodzeniu boli, ale później już nie,
Mam tak samo Mam nadzieję że z czasem będzie coraz lepiej.

Cytat:
ja to cos czuje ze oglosza mnie I wizazowa dziewica

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-13 o 14:51
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 14:55   #1085
LadyWhisper
Zakorzenienie

A ja juz pisalam, mam wrazenie, jakby moja blizna sie nadwyrezyla boli bardzo, a przy wejsciu jakby mnie rozerwalo..... cwiczyc nie moge, seksu niet, no lipa straszna

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 14:56   #1086
BlackSanctum
Zakorzenienie

Silver, jak dobrze, że z nereczką okej.

Nancy, bardzo fajny opis - widzę, że nie tylko u mnie chwilkę po znieczuleniu trzeba było już rodzić.

Dziewczyny, przyszła do mnie dzisiaj chusta. Jest ogromna! Ale jak się nią owinęłam, to niewiele tego materiału z tyłu zostało... Akurat na kokardę. W każdym razie - jest super. Ładnie tkana, grubiutka, dobrze obszyta, jestem zadowolona z samego materiału póki co , właśnie ją piorę.
Stary 2013-03-13, 15:00   #1087
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Little, dobrze że sobie przypomniałam. Pas sprawdza się dobrze, tylko po jakimś czasie się podwija do góry. Ale zrzucam to na kark mego ogromnego brzuchola, którego on nie ogarnia, bo zwyczajnie kupiłam za mały rozmiar.

Jaki masz pas?

ja dzis wyjelam ze swojego fiszbiny, o rajusiu, od razu lepiej
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

ja tez koncze i zanim jeszcze zaszlam w ciaze to mgr chcialam zaocznie zeby wlasnie doswiadczenie lapac, ale jak dzidzia to pewnie i tak do pracy nie pojde - nie oddam do żłobka, a teściowej też nie (broń Boże!!!!) no chyba, ze bd u rodzicow, wtedy pomogą z dzidzi
No wlasnie, ja do zlobka tez nie oddam, ale czy pojde do pracy czy na dzienne mgr to tesciowa bedzie musiala byc z małą. Innej opcji nie widze.

Tylko, gdzie ta prace znalezc ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:02   #1088
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
myśle, ze w konkursie na glupote moj tż zajmuje miejsce na podium - otóż wczoraj podczas kłótni zadzwonil do mamusi, zeby po niego przyjechała, bo on nie wytrzyma
a teściowej daje drugie miejsce za to, ze w ciagu 5 min już była, ojjjj nie ma swojego życia i lubi sie wpier....lać!!!
Coooooooo???!!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza. To liszajec - gronkowiec skórny. Niegroźny, tworzy jedynie plamki na skórze, które dość długo się goją, ale żadnych skutków ubocznych nie ma. Dostałam maść Bactroban, której nie można stosować podczas karmienia piersią i mam obserwować paznokietki małej, bo u dzieci to się pojawia najczęściej przy paznokciach właśnie.

Oczywiście nie obyło się bez komentarza na temat tego, że nie karmię piersią. Jakby to była, ☠☠☠☠a, moja wina.

A co do komentarza na temat karmienia....to lekka przesada
Stary 2013-03-13, 15:04   #1089
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziewczyny po cc. Minie mi na dniach 2,5 miesiąca od porodu. Czy można jeździć na rowerku stacjonarnym? Czy można robić jakieś ćwiczenia na mięśnie brzucha?
Nie wiem, a też chętnie się dowiem. Byłam w poniedziałek u lekarza i głupia nie zapytałam

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
My już w domku. A więc tak...KCIUKI POMOGŁY DZIĘKUJEMY WAM Nereczka się trochę zmniejszyła więc jest lepiej. Ale urolog powiedział że trzeba to kontrolować i za miesiąc znowu na usg.

Idę nadrabiać
Super

Cytat:

A właśnie czy wasze maluchy mają tez takie brudne paznokcie?? moja jak ma za długie już to ma normalnie takie brudne jakby w ziemi kopała łapkami No i zastanawiam się...gdzie ona je tak brudzi???
Ja też tylko na śpiocha mogę zajmować się pazurkami malutkiej, bo macha nimi okropnie i też ma niektóre brudne A w ogóle też tak szybko rosną paznokcie u Waszych maluchów? Ja swojej muszę przynajmniej raz w tygodniu obcinać

Kurde, zazdroszczę Wam, że macie ochotę na seks. U mnie libido zerowe

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Jaki masz pas?

ja dzis wyjelam ze swojego fiszbiny, o rajusiu, od razu lepiej

No wlasnie, ja do zlobka tez nie oddam, ale czy pojde do pracy czy na dzienne mgr to tesciowa bedzie musiala byc z małą. Innej opcji nie widze.

No właśnie gdzie i to bez znajomości???

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:05   #1090
Debrah
Zakorzenienie

[QUOTE=Lenova;39714060]Witajcie
Korzystam z chwili kiedy jjestem sama w domu a maleństwo ślicznie śpi.
Przeleciałam Was z lekka bo ogólnie to nie nadrobie wszystkiego ;/

Cytat:
bijkora pytalam o mięśnie brzucha fizjoterapeuty(bo ja teraz na rehabilitacje chodzę) okazało się,że moje też się rozeszły
tyle,że nieznacznie
babeczka obiecała,ze odszuka wszystkich informacji dla mnie i pokaże ćwiczenia, jak tylko będę je mieć to odezwę się na PW

ja tez się zaliczam do tych co narzekać nie mogą
od samego początku był stały rytm- spacery o tej samej porze, codzienna kąpiel o 20, potem śpiewanie, karmienie, spanie przy delikatnej lampce, rano poranna toaleta
sprawdziło się to w 100% bo nawet ostatnio jak bylismy na wyjeździe w górach i w hotelu nie bylo wanny, stwierdziliśmy,ze tego dnia zakłócimy małego spokój, poszliśmy do restauracji i z zegarkiem w ręku usnął nam w wózku o 20.30
położna wspominała,ze dwie rzeczy dziecku mogą rytm wyznaczać- kąpiel i spacery

acha chciałam się pochwalić- odstawiłąm tabletki na kręgosłup, rehabilitacja działa nie boli NIC
Ja również poproszę wszelkie info na temat rozstępu mięśni, również go mam..;/
Super, że z kręgosłupem lepiej!
Cytat:
tak jak któraś napisała, każdy ma inne zdanie i odczucia, bo każda inaczej przeszła poród.. Ja np. jakbym miała rodzić to znowu sn, a to dlatego, że nic nie pękło, nic nie szyli, od razu po porodzie siedziałam nawet po turecku. Miałam też na tyle siły, by od razu iść pod prysznic.. No ale nie każda miała takiego farta jak ja, rany potrafią się długo goić, a blizna długo rozchodzić, inne dziewczyny np. po cc są zadowolone, bo wiedzą co to sn, a inne wolą sn i kółko się zamyka, taka kolej rzeczy, porodu nie unikniemy, jakoś ten dzidziuś musi wyjść, tyle kobiet miało szyte pipki, ze nie ma co robic afery

Dziewczyny, otóz to była @ Po prostu maluszki rosną i mają coraz większe potrzeby, co za tym idzie - jak karmicie piersią, to produkcja prolaktyny wzrasta, a to ona chamuje owulację/miesiączkę. Ty, Marsi, już rodziłaś, więc nie wiem jak to tam wyglądało u Ciebie po pierwszym porodzie, ale u mnie o było tak: krwawienie po porodzie ustało całkiem po 2 tyg, po 3ech znowu krwawiłam, potem znowu po 6ciu tyg. I jak byłam na wizycie to jeszcze trochę ciekło, gin mówi, że na jej oko to jest miesiączka i często tak jest, że się pojawia, a potem jak karmisz cały czas piersią to sobie zanika, bo właśnie prolaktyny coraz więcej :P
Cooooo?? O_o

Cytat:
Szaja,Aga za skończone 2 miesiące

hahaha świetne!!

SUPER!!

O kurka ale drogo. Moja Daria za darmo będzie miała z powodu tej nerki. Za tydzień idziemy na szczepienie.

ale faaajne fajnie jakby tak szło pozbierać Nasze dzieciaczki i takie grupowe zdjęcie zrobić

No i bałabym się że wyślizgnie mi się z ręki. A tż ma jednak większe,pewniejsze ręce My robimy tak że Tż ją podtrzymuje w wanience a ja ją myję

nic tylko się cieszyć

Mam tak samo Mam nadzieję że z czasem będzie coraz lepiej.

Cieszę się, że nerką małej lepiej!

Co do paznokci: taaak, dziś to zauważyłam, dziś będę obcinać pazurki. Ale właśnie mnie to szokuje, skąd to się bierze, czyżbym miała taki syf dookoła siebie?
A może to pot?

A mi przyszła chusta!)
Szaja: co robiłaś ze swoją nową? Jak prałaś, prasowałaś?? Nie wiem jak z nią postępować zanim zacznę motać.

Doradzicie, bo mam torebkowy dylemat:
Która?
http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0452
http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0384
i ewentualnie mniejsza:
http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0337

okazuje się, że moje torebki się nie nadają teraz, kiedy na uczelnię z laktatorem chodzę albo gdy z Małą mam wyjść i zabrać drobiazgi dla niej.

Nie było mnie wczoraj bo miałysmy ciężki dzień (i usg bioderek, wyszło ok), Mała nie spała cały dzień i niespokojna jakaś, więc nie miałam czasu zajrzeć do Was. Dziś lepiej, śpi teraz.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:05   #1091
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

My z TŻem już 2 razy podchodziliśmy do "pierwszego" razu, ale na razie nici, TŻ w ogóle się nie może tam wcisnąć, jakby zamurowana była... Może dzisiaj będzie lepiej... Trza próbować, nie?
nie przejmuj się. Ja długo dochodziłam do siebie po tym jak cycki mi spustoszały, obwiniałam siebie, że jestem złą matką, że jestem egoistką (bo teraz jem normalnie np.) ale Mały strasznie się nerwił, płakał ja razem z nim, jak wyszła skaza to bardzo uważałam, jadłam jak królik, często się dostawialiśmy. Najwięcej zrobiły wyjazdy na studia, bo ja odciągnęłam góra dwie butle a nie było mnie cały dzień i tak ilość pokarmu malała a Maluch na butlę się przestawił. Też słyszałam kąśliwe uwagi dużo razy, ale raz drugi i już na mnie nie działają. Najważniejsze że z Dadim wszystko w porządku, je ładnie, nie przekarmiamy się, rośnie zdrowo (i oby tak dalej!) Przy kolejnym dziecku będę walczyć o kp, ale mm to nie jest tragedia i zbrodnia, a nie raz jak tu wchodze i czytam o waszych karmieniach to mam wrażenie że jestem kosmitą bo dziecko mi cycka nie chce
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:09   #1092
Delicjanka
Zakorzenienie

Debrah- jak dla mnie ta najfajniejsza---> http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0337 nastepnie ta ;p http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0384

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:10   #1093
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Która?
i ewentualnie mniejsza:

okazuje się, że moje torebki się nie nadają teraz, kiedy na uczelnię z laktatorem chodzę albo gdy z Małą mam wyjść i zabrać drobiazgi dla niej.
Druga, trzecia za mała raczej moim zdaniem.

To jak już zbiorowe doradzanie to u mnie na warsztacie sukienka na chrzciny. I teraz pytanie...niebieska czy brudny róż? http://allegro.pl/elegancka-olowkowa...095432332.html

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-03-13 o 15:12
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:11   #1094
Wisienka_0809
Rozeznanie

Deli, pas mam Tummy Trimmer. Ale czy fiszbiny można z niego wyciągać, to nie wiem.

Charlizz, tż się postarał, teraz jego będzie trudno przebić.
W ogóle, co to jest... Zawsze był takim synusiem mamusi?

Black, uff, dobrze, że jednak nie jest to takie groźne.:glaszcze: A co do karmienia - bez komentarza.

Silver, Kciuki ciotek wizażowych mają wielką moc.
A paznokcie to tak, młoda ma brudne, jakby nimi orała ziemię. A brudne mają dlatego, że pod paznokciami lubi się zbierać wszelki kurz no i pot, i to daje takie połączenie.
A jeszcze przecież jak dziecko łapie coś, albo nawet jak Mamę drapie, to nie oszukujmy się, my też się przecież pocimy, na twarzy nieraz podkład czy coś. I dziecko to wszystko paznokciami zbiera.

Ewik, takim maluszkom bardzo szybko rosną. I powinno się podobno obcinać nawet co 4 dni. JA bez bicia przyznaję, że do tej pory zrobiłam to tylko 3 razy. Mam stracha, że jej utnę paluchy i tyle. To u rąk, a u nóg nie tykałam do tej pory, ale w sumie nie ma jeszcze czego obcinać. No, tylko raz przejechałam u dużych palców.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-03-13 o 15:15
Stary 2013-03-13, 15:12   #1095
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope , no to właśnie podobnie, jak u nas, moja mała już nie chce cyca, próbowałam ją kilka razy przystawiać, to się kończyło płaczem niesamowitym u niej, nie chciała w ogóle ciągnąć... Mam jeszcze ciągle podobne odczucia, jak te, o których piszesz, ale co ja zrobię, jak ona nie chce... I teraz jeszcze ten antybiotyk... A butla to takie wygodne rozwiązanie właśnie w przypadku studiów, no i co najważniejsze, mała mi przybiera ładnie na wadze, nie ma problemów z kupkami i ogólnie nic się z nią nie dzieje, a dodatkowo nie płacze mi podczas jedzenia, nie stresujemy się w ten sposób obie, a nawet we troje, bo TŻ się w sumie też tym karmieniem denerwował... Więc chyba nie ma się co załamywać, kurczę...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-13 o 15:13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-13, 15:20   #1096
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A w ogóle też tak szybko rosną paznokcie u Waszych maluchów? Ja swojej muszę przynajmniej raz w tygodniu obcinać
ja też raz w tyg muszę obcinać bo tak szybko rosną.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A mi przyszła chusta!)
Szaja: co robiłaś ze swoją nową? Jak prałaś, prasowałaś?? Nie wiem jak z nią postępować zanim zacznę motać.

Która?
i ewentualnie mniejsza:

Nie było mnie wczoraj bo miałysmy ciężki dzień (i usg bioderek, wyszło ok), Mała nie spała cały dzień i niespokojna jakaś, więc nie miałam czasu zajrzeć do Was. Dziś lepiej, śpi teraz.
za bioderka

A co do torebek to najbardziej podoba mi się ta
a na drugim miejscu ta
ale miałam dylemat bo obydwie bardzo ładne
Stary 2013-03-13, 15:20   #1097
Wisienka_0809
Rozeznanie

Black, oczywiście. Przecież najważniejsze, żeby dzidziuś się najadał, i żeby oboje z mamą (i tatą też) byli zadowoleni, a nie stresowali się niepotrzebnie.
Stary 2013-03-13, 15:21   #1098
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kurcze, ja ani razu nie obcinalam mlodemu pazurkow ale nie ma czego w sumie....

Stary 2013-03-13, 15:25   #1099
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

To jak już zbiorowe doradzanie to u mnie na warsztacie sukienka na chrzciny. I teraz pytanie...niebieska czy brudny róż? http://allegro.pl/elegancka-olowkowa...095432332.html
brudny róż

Cytat:
Silver, Kciuki ciotek wizażowych mają wielką moc.
A paznokcie to tak, młoda ma brudne, jakby nimi orała ziemię. A brudne mają dlatego, że pod paznokciami lubi się zbierać wszelki kurz no i pot, i to daje takie połączenie.
A jeszcze przecież jak dziecko łapie coś, albo nawet jak Mamę drapie, to nie oszukujmy się, my też się przecież pocimy, na twarzy nieraz podkład czy coś. I dziecko to wszystko paznokciami zbiera.
A no racja nie wpadłam na to
Stary 2013-03-13, 15:26   #1100
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady, ja mojej też nie. A myślałam, że będę jedyna, co nie obcina, haha.

Wisienko
.

Illusion, śliczna sukienka! Dla mnie najładniejsza czarna - tak dla odmiany , ale z tych dwóch, które się Tobie podobają, to zdecydowanie! brudny róż.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-13 o 15:29
Stary 2013-03-13, 15:29   #1101
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, ja ani razu nie obcinałam mlodemu pazurkow ale nie ma czego w sumie....
to dziwne wogóle mu nie rosną? Ja przez jakiś czas nie obcinałam to tak się strasznie podrapała (w jednym miejscu na policzku prawie do krwi).... ale u nóg nie obcinałam jeszcze bo jakoś nie rosną tak szybko.
Stary 2013-03-13, 15:33   #1102
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tak samo, ja tez myje, a TZ trzyma.
Boje sie dnia, kiedy bede musiala ja sama wykapac...

Kapiecie codziennie?

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Kurde, zazdroszczę Wam, że macie ochotę na seks. U mnie libido zerowe
U mnie tak samo, a w ciazy bylam taka juuurna
Mam nadzieje, ze cos sie zmieni w tej kwestii jak minie polog...

charlizz, zachowanie TZ -
Nie dziwie sie, ze tesciowa sie wtraca skoro TZ daje jej na to przyzwolenie.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:34   #1103
Wisienka_0809
Rozeznanie

Illusion, a mnie się podoba niebieska! Kocham niebieski!!!
Stary 2013-03-13, 15:35   #1104
nafiyqa
Zakorzenienie

Debrah, druga albo trzecia, pierwsza mi sie nie podoba

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:36   #1105
litllesweetangel
Lurker ;)

Wisienka wlasnie kliknelam jakis najtanszy uniwersalny na allegro ;p tak na sprobowanie, ciekawe czy go dopne poki co nosze wyszczuplajace legginsy z pasem i push upem na tylek

charlizz sory ale no nie wierze. Najwidoczniej masz dwoje dzieci w domu wspolczuje szczerze! Jak moj dzwoni do swojej mamy i tylko wspomni ze sie poklocilismy to juz dostaje o☠☠☠☠☠☠☠

Black na poczatku tez czulam sie jak wyrodna matka, ale jak dziecko ma sie najesc 30 ml ktore udawalo mi sie sciagac z dwoch cycow, a sutka zlapac dobrze nie potrafila? Piski, krzyki, jej placz, moj placz. Za to teraz, kiedy dostaje butle z mm jest spokojniejsza, bo po prostu najedzona. I chyba to jest najwazniejsze, zeby nie byly dzidzie glodne i zdrowo rosly.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:37   #1106
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas tak samo, ja tez myje, a TZ trzyma.
Boje sie dnia, kiedy bede musiala ja sama wykapac...

Kapiecie codziennie?
Ja kąpałam co dwa dni. Ale pisałam na fb kiedys z Bokeh - (oni kąpią codziennie) o kąpaniu i od tamtej pory kąpię codziennie bo Daria bardzo to lubi i ją to uspokaja,lepiej po tym zasypia.
Stary 2013-03-13, 15:38   #1107
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Czy Wasze dzieciaki też leżąc na plecach podsuwają się do góry :conf used: moja się nogami tak odbija , że jak wstawałam dziś do niej w nocy to główkę miała przy samych szczebelkach łóżeczka ( nie mam tam ochraniacza), mam nadzieję, że się nie uderzyła w główkę
Ja w ten sposób spadłam z wersalki jak byłam taka mała jak nasze bąble
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39738475]Genialne

Ja w takich sytuacjach olewam kąpiel. Tak naprawdę teraz maluch ani specjalnie brudny, ani spocony - inaczej gdy ciepło na dworze, w upały to czasem i 2 razy dziennie kąpałam Agatkę, zwłaszcza, gdy potówek dostała (chociaż np. cały dzień w samym pampersie była).

Powiem ci, co u nas się sprawdza:

- w dzień telewizor gra, odsłonięte okna, normalnie rozmawiamy - nawet gdy mała śpi
- wieczorem - przygaszam światło (czyli nie zapalam górnego, tylko stojącą lampę), do wieczornego karmienia w ogle wyłączam i tv i światło, a potem kładę się z Dorką i czekam aż uśnie (i taaaak, często pierwsza usypiam )

Czasem pomaga też rytm: kąpiel o stałej porze, przebieranie do spania, karmienie w konkretnym miejscu. I rano też - przebranie w dzienne ciuszki. U mnie to odpada, bo i tak po kilka razy przebieram

-----------------------------
Wczoraj usnęłam po 20 z Dorotką, karmienie o 4 i następne przed 8 znów. Wyspałam się

no i Dorotka kończy dzisiaj 2 miesiące

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Fajne o rozwoju dziecka z podziałem na miesiące (ruchowo głównie):

http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm[/QUOTE]
No u mnie to samo, trzeba jakoś dziecku dać znać, że to już noc :P Jak po kąpieli karmię, to gaszę światło, a tv zostawiam włączony, tylko mocno przyciszony
Cytat:
Cieszę się, bolał mnie kręgosłup po znieczuleniu i jestem w stanie sobie wyobrazić jak Cię bolało
Cytat:

Ja nie wiem czy moja teściowa będzie pracowała czy nie, ale bez względu na to - nie ma opcji, żebym oddała jej dziecko pod opiekę codziennie na te 8 h. oooo nie
Cytat:
Charlizz, tż się postarał, teraz jego będzie trudno przebić.
W ogóle, co to jest... Zawsze był takim synusiem mamusi?
Właśnie nie, do tej pory było wręcz przeciwnie! A teraz to się taki maminsynek zrobił, że mam tego dosyć, nied mogę na mamusie złego słowa powiedzieć, bo "ona chce dobrze" i od razu afera, że nie mam prawa mówić źle o jego mamie uwierzcie, że mam prawo.. Dzwoni do niej z każdą pierdołą, przez to ona żyje naszym zyciem, po prostu.
Cytat:
Ja obcinam , rosną szybko, ale wczoraj powyjmowałam małej takie brudki z raczek kurde, paznokcie ma zawsze czyste, codziennie łapki myjemy, a on między paluszkami i w zgięciach taki miała czarny brudek
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:38   #1108
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Silver, jak dobrze, że z nereczką okej.

Nancy, bardzo fajny opis - widzę, że nie tylko u mnie chwilkę po znieczuleniu trzeba było już rodzić.

Dziewczyny, przyszła do mnie dzisiaj chusta. Jest ogromna! Ale jak się nią owinęłam, to niewiele tego materiału z tyłu zostało... Akurat na kokardę. W każdym razie - jest super. Ładnie tkana, grubiutka, dobrze obszyta, jestem zadowolona z samego materiału póki co , właśnie ją piorę.
Cytat:

Brudny róż.

Hmmmm, jedyny minus tej torby http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0384 to to, że czarna, a ja się jakoś nastawiłam na brąz/jaśniejszą jakąś.

Czyli ta dwukolorowa Was nie przekonuje??

Ewentualnie może wezmę dwie tą czarną i drugą co wskazałyście.. ale ja nie wiem czy mnie na to teraz stać
Malutka śpi nadal. Obudziła się z płaczem, ale ją poprzytulałam, przeniosłam do siebie do pokoju, ułożyłam na brzuszku. Hipotezę miałam dobrą, chodziło o bączki. Poszły w cholerę i dziecko śpi.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:40   #1109
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
cooo ?? Ja mojemu muszę co 4 dni najczęściej
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 15:43   #1110
LadyWhisper
Zakorzenienie

Illusion, brudny roz!!! Piekna
Kuuurka, moze i ja bym se taka sprawila

Silver, no jakos nie zauwazylam, zeby mial dlugie, ani razu sie tez nie zadrapal....

Charlizz, wow

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości