|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
|
11 | 25,58% |
| Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
4 | 9,30% |
| Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
|
9 | 20,93% |
| Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
17 | 39,53% |
| Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
|
2 | 4,65% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Hej Mamuśki
Mam do Was pytanie. A szczególnie do tych, które są już po wypiciu glukozy. Idę jutro na tą nieszczęsną glukozę i mam obawy, że będzie mi po tym niedobrze i zwymiotuję Można po wypiciu glukozy popijać sobie wodę mineralną niegazowaną?Mała od kilku dni kopie mnie po żebrach aż mnie prostuje po takim kopie
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racje. Alimenty koniecznie trzeba uregulować.
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje Dziecko ani razu nie kopnęło mnie nad pępkiem ![]() W ogóle rzadko kiedy zapuszcza się na wysokość pępka... chyba ma lęk wysokości Zdecydowanie A Tż to się dowiedział dopiero tydzień później
|
|
#2136 |
|
Konto usunięte
|
Wokół tej glukozy to już naprawdę jest legenda
To nie jest takie złe. Ot, cukier puder rozpuszczony w wodzie Tylko to czekanie jest męczące, radzę zabrać jakąś książkę lub gazetę. A ja zawsze wiedziałam, że chcę mieć dzieci. Ale to było takie nierealne, takie odległe... Nigdy nie miałam kontaktu z małymi dziećmi i trochę sobie tego nie wyobrażałam. Potem już zaczęliśmy o tym poważnie myśleć, 1 cykl starań i się udało. Jak się skończyło - wiecie. Później już bardzo bardzo chcieliśmy szybko być w drugiej ciąży. No i jesteśmy i jest to dla mnie teraz absolutny priorytet. Inne (moje) sprawy nie istnieją. Liczy się tylko dziecko. Myślę, że po urodzeniu i odchowaniu dziecka trochę wrócę na swoje tory, tj. praca i zainteresowania, ale na razie o tym zbytnio nie myślę. |
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
łoo jery, u mnie po 3 godzinach, jak tylko zamknęłam biuro i wróciłam z pracy do domu. dłużej bym nie wytrzymała
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39760828]Wokół tej glukozy to już naprawdę jest legenda To nie jest takie złe. Ot, cukier puder rozpuszczony w wodzie Tylko to czekanie jest męczące, radzę zabrać jakąś książkę lub gazetę.[/QUOTE] dla mnie glukoza jest dramatem (a muszę z 3 razy ją zrobić...) - dla mnie napicie się łyka herbaty od męża, który słodzi dwie łyżeczki skończyło się mdłościami i pawiem, więc glukoza - masakra |
|
|
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
no i byłam u tego gina, ale cóż z tego, skoro gin mi się rozchorował? No nic, wytrzymam jakoś do przyszłego tygodnia
na pocieszenie kupiłam sobie kawałek ciacha i jeszcze peeling o zapachu cappucino i tiramisu tak przecudnie pachnie że zaraz bym go zjadłahttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...su.html&next=1 W naszym przypadku to klasyczna wpadka - ślub był na początku sierpnia, ja jestem na studiach, a wtedy mało kto planuje dzieci myśleliśmy o tym żeby poczekać jeszcze rok, żeby się urodziło po mojej obronie, ale widać natura postanowiła inaczej. Nie powiem, bez początkowych łez się nie obyło, ale teraz już jest inaczej oczywiście Tż dałby się pokroić za córkę, mówi, że syna do ochronki odda i nie wiem jak ja to zrobię, bo postanowił że nie chce wiedzieć, ciężko mi będzie zachować milczenie moment może i nie jest rewelacyjny, ale nie oddałabym mojego wyrośniętego TicTaca za żadne skarby
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry madi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hurra Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kciukasy kochana!!! Cytat:
U mnei tez kominek chodzi...jets mega gorąco w domu.... |
||
|
|
|
#2144 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pan tylko życzył powodzenia z tym drinkiem
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Moi słodcy tak pięknie sobie siedzą
|
|
|
|
|
#2147 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do porodu to ja rodzilam sn i powiem tak - trudno bylo, wyczerpujace to cale przygotowywanie sie ciala do porodu, bole pamietam do dzis ale dumna jestem z siebie ze dalam rade i widok synka to bylo cos pieknego. Moja szwagierka pierwszy porod miala cc i strasznie narzekala jak to bylo co mnie wkurzalo bo nie musiala doswiadczac tej parogodzinnej batalii ze skurczami itp ale jak urodzila drugie dziecko przez sn to powiedziala ze nie chce miec juz wiecej dzieci i cesarka i polog po niej to nic w porownaniu do porodu i pologu przez sn. Cytat:
![]() Witam mamuski Gratuluje wszystkich udanych wizyt i poznania plci dzieciaczkow ![]()
|
|
#2148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym złożyła Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja siedziałam w poczekalni i czytałam M jak mama i pan się mnie pyta czy moja kolej, ja mówię, że nie, że muszę teraz czekać 2 godziny, a on pyta czy glukoza, no to mówię, że tak... A on mówi, żebym nie czytała tej gazety bo w rzeczywistości i tak będzie inaczej.. On to już 3 razy przechodził
|
|
#2150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
Też zazdroszczę tym z Was, którym przyszli dziadkowie coś kupują dla dziecka lub dają na to kasę. U mnie niestety nie możemy na to liczyć z żadnej ze stron. Rodzice tż są głuchoniemi i mają marną rencinę, a moi z kolei ciągle spłacają dwa kredyty które wzięli by wyprawić wesele moje i mojej siostry. Więc nawet nie oczekuję teraz od nich żadnych takich prezentów.
Ale przynajmniej kupimy sobie to co chcemy i za ile chcemy, więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. A jutro po glukozie jedziemy z TŻ na wycieczkę do Tarnowa zrobić rozpoznanie po sklepach dziecięcych w poszukiwaniu wózka PS: Ja nadal nic nie mam dla dzidziusia A zaczęłam już chyba 7 miesiąc ciąży ![]() Jednak jeszcze nie zaczęłam 7 miesiąca zacznę za tydzień
Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2013-03-14 o 11:49 |
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami
trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze bede pozniej bo ide robic jajka na wielkanoc moze zrobie cos nadprogramowo i wystawie na allegro
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Koniec lenistwa. Zabieram się do pracy Mamusie. Nastawiam pranie, odkurzam, myję podłogi, robię obiad, zmywam gary (wstyd, bo mam jeszcze talerze z wczorajszej kolacji), a później może zrobię sobie w nagrodę jakieś małe spa. Maseczka jakaś, paznokietki na wiosenny kolorek sobie pomaluję i będę wypoczywać
Do później
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem głodomorem,
zjadłam galaretę, nie dużą co prawda, potem pomarańcza, teraz jem monte Młode szczęśliwe, bo kopie
|
|
|
|
#2157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale dostałam jeszcze raz skierowanie na bete i wynik wyszedł w tysiącach już, szczęśliwa pędzę do gina z wynikami (akurat były mikołajki) a on, że ciąża może być pozamaciczna i znowu sprowadza mnie na ziemie, ale zrobił mi usg i...wszystko było na miejscu ![]() TŻ miał super niespodziankę jak mu dałam prezent mikołajkowy. Maleńkie buciki i zdjęcie usg naszej kruszynki
|
|
#2158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raz w ciązy zrobiłam sobie maseczkę na twarz i dostałam takiego uczulenia, że szok. Cytat:
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-03-14 o 11:59 |
||
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
no i pięknie, w całym województwie wlkp nie ma żadnego Tako Acoustic do zobaczenia w sklepie stacjonarnym
to jedyny model jaki mnie interesuje, którego jeszcze nie wiedziałam w realu.Sporo Tako nie chce przyjechać do wielkopolski, wielkopolska jedzie do Tako, także w przyszłą sobotę mamy wycieczkę z mężem do Częstochowy- sklepu firmowego Tako
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
No ja sie wlasnie napracowalam, zrobilam i powiesilam 3 prania, pomalowalam kolejna warstwe podkladu na decoupage'ach, zszylam malej kaputki, wystawilam aukcje... teraz sobie zjadlam grahamki z twarozkiem, kilka rzodkiewek i pije jogurt... no nie wiem, jak tak slonko swieci to mam wrazenie, ze powinnam wiecej dzialac niz jak nie swieci
jakos nie jestem z siebie zadowolona dzis
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Można po wypiciu glukozy popijać sobie wodę mineralną niegazowaną?
aż mnie prostuje po takim kopie

(a muszę z 3 razy ją zrobić...) - dla mnie napicie się łyka herbaty od męża, który słodzi dwie łyżeczki skończyło się mdłościami i pawiem, więc glukoza - masakra
i jeszcze peeling o zapachu cappucino i tiramisu tak przecudnie pachnie że zaraz bym go zjadła

Nie dość, że źle się czuję i dostałam okropnej biegunki, to jeszcze chyba jakieś choróbsko mnie bierze
Jeszcze odebrałam wyniki i okazało się, że jeszcze grzybica się przypałętała

. Ale dostałam jeszcze raz skierowanie na bete i wynik wyszedł w tysiącach już, szczęśliwa pędzę do gina z wynikami (akurat były mikołajki) a on, że ciąża może być pozamaciczna i znowu sprowadza mnie na ziemie, ale zrobił mi usg i...wszystko było na miejscu 

to jedyny model jaki mnie interesuje, którego jeszcze nie wiedziałam w realu.