MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 14:15   #3811
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
no to żeście mi wykrakały kontrol z ZUS-u
za to długie zwolnienie? dobrze pamiętam?

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Wczoraj rozmawiałam z "teściową" o łożeczku, bo ma kupić i pisała, że chciałaby te ochraniacze, żeby maluszek sobie krzywdy nie zrobił. Kurcze, mi się to nie widzi, bo na łózeczku bedziemy mieli też przewijak i Kubuś nie będzie wiele widział, ja go zresztą też nie podglądnę z łóżka, tylko będe musiała wstawać.
nam położna mówiła, że żadnych ochraniaczy na łóżeczko bo to tylko kurz zbiera a na początku zupełnie nie jest potrzebne. dopiero jak dziecko zaczyna się "przemieszczać" to warto założyć. a wcześniej nic żeby można było w każdej chwili i z każdej strony "podejrzeć" dziecko. u nas łóżeczko będzie przy łóżku i nie chciałabym non stop wstawać żeby zobaczyć czy wszystko ok tylko dlatego że na łóżeczku będą nikomu niepotrzebne ochraniacze.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
każdy robi wg swojego zdania i zasobów w portfelu ... ale też to zdanie zależne jest od naszych planów ,ja tam nie będę oceniać pepco czy innych firm bo wszystkich nie znam ..... ale ja mam ciuszki trochę droższe (śpioch wtedy koszt.ok 50 -60 zł )-jednak już są dla 3 malucha i cały czas są w idealnym stanie .... wyglądają na serio jak nówki . koszt w sumie mi się zwraca ..... bo jednak mogę je już po wszystkim sprzedać albo wydać.....
pewnie tak. nas teraz nie stać na porządniejsze ciuszki, więc mamy co mamy i też będzie dobrze.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2013-03-14 o 14:17
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:21   #3812
kmagg81
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:

ale że co?

Na ostatniej wizycie u gina (4 marca) dostałam zwolnienie aż do 21 kwietnia, no i któraś z Was powiedziała, że pewnie mnie skontrolują z zus-u. No tak się stało
Z tym, że mnie nie było i teraz, że tak powiem dupa blada
Nie było mnie dlatego, że jestem zameldowana u moich rodziców i taki tez adres ma zus, a ja niestety mieszkam w innym miejscu z mężusiem mym.
Z pewnie własnej głupoty i zamyślenia nad wieloma innymi rzeczami ciążowymi nie zgłosiłam do zus-u faktu, że egzystuje pod innym adresem.
Z tego co mama mówiła, to Pani zdziwiona była, ze ja w ciąży jestem, a przecież na zwolnieniu lekarskim pisze dokładnie. No ale cóż.
Paniusia kazała oświadczenie napisać o innym miejscu zamieszkania i jutro muszę się pofatygować do tego "cudnego" urzędu
A na zwolnieniu oczywiście miałam napisane ze mogę chodzić a tak na serio to już prawie nie mogę bo po 2 krokach dysze jak parowóz

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Jak mają płacić - to Zus się miga ale do kontroli to są pierwsi.

No ale co tam, kupiłam sobie strucla z makiem to akurat będzie na poprawę humorku może któraś ma ochotę ??

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:21   #3813
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że też uwielbiam, ale od początku ciąży po prostu odrzuca mnie od takich syntetycznych zapachów wszelkich i po prostu nie znoszę ich ... i cała moja kolekcja leży i się kurzy i co mi uświadomiłaś... pokurzy się jeszcze trochę.. teraz już ciut lepiej, ale gdzieś do końca II trymestru nawet TŻ się musiał ze swoich myć, bo nie mogłam znieść zapachu tych co wcześniej uwielbiałam...
ja ogólnie uwielbiam jak mi skądś zaleci ale jak mam na sobie to nie mogę za długo wyrobić... nawet gdy sa to bardzo subtelne perfumy No i niestety jak bardzo by mi sie nie podobały to zazwyczaj po zużyciu połowy flakonika reszty juz nie moge zdzierżyć wyjątkiem były tylko dwie wody, które zuzyłam do końca i kupiłam jeszcze raz (Gucci Envy me i D&G Light blue). A teraz w ciązy to już w ogóle... naprawde tylko antyperspirant Dlatego w zeszłym tyg wystawiłam na alle... ponapoczynane flakoniki... bo szkoda mi żeby się przeterminowały czy cuś...
Cytat:
ooo... I jak to wyglądało? Opowiadaj...
Cytat:

co do ubranek to nie widziałam w kapphalu- ale pewnie żle szukałam . potrzebuje dla lalki Ninki ...
to my tu poważnie, o dzieciach... a Ty o lalce...

Kurcze, no tak mi się dziś Leoś wypycha w brzuchu jak nigdy... Normalnie mam wrażenie, że chce mi powiedzieć: "pie...le, wychodzę!..."

edit: a dziś imieniny Leona, więc kto wie

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2013-03-14 o 14:24
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:22   #3814
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Na ostatniej wizycie u gina (4 marca) dostałam zwolnienie aż do 21 kwietnia, no i któraś z Was powiedziała, że pewnie mnie skontrolują z zus-u. No tak się stało
Nie było mnie dlatego, że jestem zameldowana u moich rodziców i taki tez adres ma zus, a ja niestety mieszkam w innym miejscu z mężusiem mym.
Z pewnie własnej głupoty i zamyślenia nad wieloma innymi rzeczami ciążowymi nie zgłosiłam do zus-u faktu, że egzystuje pod innym adresem.
Z tego co mama mówiła, to Pani zdziwiona była, ze ja w ciąży jestem, a przecież na zwolnieniu lekarskim pisze dokładnie. No ale cóż.
Paniusia kazała oświadczenie napisać o innym miejscu zamieszkania i jutro muszę się pofatygować do tego "cudnego" urzędu
A na zwolnieniu oczywiście miałam napisane ze mogę chodzić a tak na serio to już prawie nie mogę bo po 2 krokach dysze jak parowóz

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

No ale co tam, kupiłam sobie strucla z makiem to akurat będzie na poprawę humorku może któraś ma ochotę ??
Ja też mam podobną sytuację z adresem zameldowania. A powiedz mi jaki miałaś na zwolnieniu podany ??
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:22   #3815
BYou
MBZ♥

kmagg szkoda, że nie zgłosiłaś tegoale jutro wszystko wyjaśnisz, zgonisz na sklerozę ciążową i będzie oku mnie lekarz wystawia l4 maks na miesiąc żeby zus-u nie drażnić

Demeter jednym uchem wpuść, drugim wypuść dobre rady

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:22   #3816
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
No to ładnie ale nie martw się jakoś to wyjaśnisz
Ja też miałam i to na początku L4 mimo, że było krótkie bo 2 tyg ale ja dostałam wezwanie i miałam się stawić u nich.
A jeszcze co do tego, że było chodzące to z tego co się orientuję dla Zusu chodzące oznacza, że możesz wyjść do lekarza, laboratorium czy apteki i w razie nie zastania Cię w domu musisz przynieść zaświadczenie, gdzie wtedy byłaś.
Ale Ty masz inną sytuację bo mieszkasz gdzie indziej, to zapewne doniesiesz zaświadczenie i będzie dobrze
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:26   #3817
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam podobną sytuację z adresem zameldowania. A powiedz mi jaki miałaś na zwolnieniu podany ??
Na zwolnieniu miałam podany adres zameldowania, czyli ten u rodziców, bo tu gdzie wynajmujemy to nawet czasowo nie możemy się zameldować ;/

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
kmagg szkoda, że nie zgłosiłaś tegoale jutro wszystko wyjaśnisz, zgonisz na sklerozę ciążową i będzie oku mnie lekarz wystawia l4 maks na miesiąc żeby zus-u nie drażnić
No wiem właśnie, biję się w pierś powiem, że w trakcie ciąży mi się mózg zmniejszył (jak to mawia mój brat) i że akurat sprawy zus-u wyleciały.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 14:28   #3818
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
na zwolnieniu chyba tylko adres zameldowania można wpisać, bo lekarz spisuje z dowodu
Stary 2013-03-14, 14:30   #3819
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
na zwolnieniu chyba tylko adres zameldowania można wpisać, bo lekarz spisuje z dowodu
w zusie zgłasza się wtedy, że przebywa się pod innym adresem

Stary 2013-03-14, 14:30   #3820
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

kmagg... myślę, że nie masz się co przejmowac jeśli mieszkasz gdzie indziej... Jutro jak do nich pójdziesz to napiszesz oświadczenie i już
a co do informowania ZUSu o zmianie miejsca zamieszkania... to ja sama się zastanawiam czy to robiłam Zakład pracy tego nie robi? Wydaje mi się że u mnie kadry się tym zajmują...

Nie zacytowało mi wszystkiego wczesniej...
Demeter, ja nie mam ochraniacza. Może za jakies pół roku pomyślę o nim w komplecie z pościelą... Ale póki co tylko prześcieradełko a Maly będzie spał w śpiworku
Stary 2013-03-14, 14:34   #3821
kmagg81
Raczkowanie

Dzięki za słowa pociechy Jutro Wam powiem jak poszło wyjaśnianie.
A teraz zmykam obiad grzać i zajadać się tym struclem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 14:41   #3822
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
w zusie zgłasza się wtedy, że przebywa się pod innym adresem
być może. ja na szczęście po ślubie jak i tak wymieniałam dokumenty zmieniłam też adres zameldowania, bo już męczyło mnie podawanie 2 adresów, albo zastanawianie się czy to oficjalny dokument i mam wpisać adres zameldowania czy mogę adres zamieszkania. ładnych kilka lat tak mieszkałam z zameldowaniem u rodziców.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Ale póki co tylko prześcieradełko a Maly będzie spał w śpiworku
u nas tak samo.
Stary 2013-03-14, 14:45   #3823
BYou
MBZ♥

Cytat:
być może. ja na szczęście po ślubie jak i tak wymieniałam dokumenty zmieniłam też adres zameldowania, bo już męczyło mnie podawanie 2 adresów, albo zastanawianie się czy to oficjalny dokument i mam wpisać adres zameldowania czy mogę adres zamieszkania. ładnych kilka lat tak mieszkałam z zameldowaniem u rodziców.
jestem w takiej sytuacji, że przebywam poza stałym adresem zameldowania i nie było żadnego problemu-zapisali sobie to i tyle

Stary 2013-03-14, 14:48   #3824
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Dzięki dziewczyny za info w sprawie ochraniaczy. Ja własnie planuję, że w łożeczku bedzie tylko prześcieradło, a mały będzie spał w rożku, później przerzucimy się na śpiworek

Co do tej kontroli z ZUSu i adresu to w pracy mają moje oba adresy, wydawało mi się, że ta kwestia leży po ich stronie Ech, nie będę się tym teraz przejmować, miałam wiele L4 tak wystawianych i żadnego info z Zusu czy pracy, że coś jest nie tak.
Jeszcze dla spokoju sprawdzę to w firmie i przedzwonię do Zusu.
Zresztą mam nadzieję, że kontrola mi się nie przytrafi, moja gin. pilnuje wystawiania na max. 1 miesiąc, choć nigdy nie wiadomo....

Wymyśliłam co zrobię dziś na obiad - TŻ poszedł własnie po kiełbasę i będzie zapiekanka z kiełbasą, pomidorami i innymi warzywami
Później muszę wziąć się do roboty i ogarnąć mieszkanie...

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-03-14 o 14:51
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:48   #3825
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Ja poprzednią wizytę miałam 19 luty i dostałam już zwolnienie do 20 kwietnia

Czy też moge się spodziewać kontroli??

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 14:51   #3826
BYou
MBZ♥

Maluda chyba zalezy od gorliwości kontroli

Demeter ja to robiłam samai pani, która to zapisywała prosiła o podawanie każdej zmiany w razie czego

Stary 2013-03-14, 14:55   #3827
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość

na 2 m-ce dostałaś? No to nieźle gin zaszalał Tak rzadko masz wizyty?
Stary 2013-03-14, 15:04   #3828
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

nieźle. a czemu tak? tak rzadko masz wizyty? ale te kontrole to kwestie zusów, nie przewidzisz. raz skontrolują takie długie L4, raz krótkie, choć zawsze większe prawdopodobieństwo że jak zaczną kontrolować to od tych długich.
Stary 2013-03-14, 15:08   #3829
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm, ja dostałam teraz na 1,5 miesiąca, to mam leżeć w gotowości?
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A jeszcze co do tego, że było chodzące to z tego co się orientuję dla Zusu chodzące oznacza, że możesz wyjść do lekarza, laboratorium czy apteki i w razie nie zastania Cię w domu musisz przynieść zaświadczenie, gdzie wtedy byłaś.
heh, wyobraziłam sobie, jak mi pani w aptece wypisuje usprawiedliwienie

Cytat:
Na ostatnim zwolnieniu mam aktualny adres zamieszkania. ZUS ma moje dwa zupełnie inne adresy: zameldowania i poprzedni zamieszkania. Trudno, najwyżej będą mnie poszukiwać.

Powiem Wam, że mam dziś kiepski dzień: już 2 razy się popłakałam, a teraz na dodatek strasznie chce mi się kebeba

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 15:27   #3830
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
w Kappahl są

Lunka a myślałam, że to może już No ale jak czop odszedł to może się w końcu doczekasz A już caly odszedł? Czy kawałeczek?
Nie wiem rano tak dużo i zabarwione na brązowo później nic i teraz jak się przeszłam do mamy to znów troche, ale tak głownie większa ilość to rano

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
za czop - ale wiesz z nim jeszcze można i z dwa tygodnie
Wiem dlatego się nie podniecam
tylko teraz nie moge go już wyganiać seksem

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 15:38   #3831
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Kurcze, no tak mi się dziś Leoś wypycha w brzuchu jak nigdy... Normalnie mam wrażenie, że chce mi powiedzieć: "pie...le, wychodzę!..."

obiad zrobiony zjedzony
to co teraz czas odpoczywac

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 16:04   #3832
misiulka06
Rozeznanie

cześć Dziewczyny muszę się trochę pożalić... już 2 tydzień boli mnie rwa kulszowa tak straszny ból że jak leże to mi ciężko się przesunąć lub przekręcić bez bólu całe szczęście 4 dzień już jestem na L4.
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 16:11   #3833
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie tak. nas teraz nie stać na porządniejsze ciuszki, więc mamy co mamy i też będzie dobrze.
ja to pisałam ze swojej perspektywy . Nie twierdzę,że droższe są lepsze . Zresztą nie każdy od razu planuje taką ilość dzieci....

Cytat:
...ale tak poza tym to miałaś prawo wyjść na wizytę do gina ....
Tak w sumie to nieczęsto są takie kontrole chyba ... nie znam ani jednej osoby która by miała.....
Cytat:
to my tu poważnie, o dzieciach... a Ty o lalce...

a z tymi ciuszkami to bardzo poważna sprawa , Ninka dostała teraz na urodz.pierwszą lalkę i marudzi o ciuszki a ja nie mogę znależć..... więc tak sobie pomyślałam...... bo któraś z dziewczyn pisała wcześniej ,że miała rodzeństwo - wcześniaka i mama ubierała w ciuszki dla lalek .....
Cytat:
wooow . no ja miałam nieczęste wizyty ale ginka zwolnienia dawała max miesiąc ....
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że mam dziś kiepski dzień: już 2 razy się popłakałam, a teraz na dodatek strasznie chce mi się kebeba

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny muszę się trochę pożalić... już 2 tydzień boli mnie rwa kulszowa tak straszny ból że jak leże to mi ciężko się przesunąć lub przekręcić bez bólu całe szczęście 4 dzień już jestem na L4.
, ehhhh znam to ... ja miałam taki ból w pośladku , nie szło się ruszyć , jak szłam siku to nad ubikacją stałam 15 min. bo nie mogłam usiąść - myślałam już o siku na stojąco ...... trwało to 1,5 mies.
Stary 2013-03-14, 16:16   #3834
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
A ja nigdy nic nowego nie pralam wiec moich koszulek tez nie piore
Ja tak samo

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
cholera jasna jednak bede cisnac na tym watku.
O 1:30 odeszly mi wody, skurczy brak, ale ze mam paciora to jedziemy juz do szpitala.
Trzymac kciuki!
ciśnij dziołchaaaa!!!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

synuś w miarę grzeczny w dzień aniołek, w nocy włącza mu się szaleństwo ale damy radę. a widok tż z takim maleństwem na rękach bezcenny
ja dalej nie mogę usiąść na tyłku, ledwo chodzę i robi mi się słabo jak stoję. strasznie zła jestem, że nie nacięli tylko popękałam, położna powiedziała że do samego odbytu rozjechane żałuję wyboru szpitala, wypuścili małego z gnijącym pępkiem i całym ciałkiem w potówkach a mi powiedzieli żeby się nie przejmować bo to rumień niemowlęcy i samo zniknie. była już położna i stwierdziła, że jak można wypuścić tak zaniedbanego dzieciaczka ze szpitala. dodam, że byłam jedyną osobą na oddziale więc dużo roboty te baby nie miały.
wczoraj dostałam gorączki mam nadzieję, że nie od cycków, chociaż wczoraj miałam strasznie twarde i bolące ale zaczęłam masować, trochę wyciskać i smarować brodawki mlekiem i już jest lepiej.

tak na szybko mój Karolek
zdjęcie trochę nie wyraźne bo z telefonu ale jak się ogarnę wstawię lepsze ma cudne kudełki, warto było znosić zgagę
piękny synuś!!

oby szybko wszystko się wyleczyło i u Karolka i u Ciebie

a co do gorączki to myślę, że cycuchy, jak coś miej w pogotowiu kefir i kapustę i jak tylko pobolewa to rób okłady
najlepiej też przed każdym karmieniem idź zrób ciepły prysznic na piersi i rozmasowuj, by się nie zrobiły zastoje i co najgorsze zapalenie.
Ja tak robię i od masakrycznego dnia z gorączką i bolącymi okropnie piersiami nie narzekam.
Teraz problem - brodawki

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Boże
Kochana, nie ma co zwracać uwagę, jej posty to czysta prowokacja

Cytat:
Scarlett przepraszam Cię bardzo ale albo ze mną i z moim poczuciem humoru jest coś nie tak albo z Twoim:/czemu piszesz o ciąży i o Dziecku w taki sposóbprzeszłysmy obie przez najgorsza sprawę dla kobiety jaką są poronienia, a piszesz w tak bezduszny sposób. Nie rozumiem Czasem mam wrażenie, że specjalnie prowokujesz bo łakniesz uwagi...Ale do akceptacji to nie tędy droga:/
Do niej i tak to nie trafii ...jak grochem o ścianę

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Nie szukam akceptacji, to ostatnie miejsce gdzie mogę ją znaleźć. Udzielam się tu z innych względów, o których nie chcę pisać, żeby nie wywoływać kolejnych polemik.
taaaaa udzielasz się tu, by tylko wywoływać toksyny

Cytat:
Napisane przez KlAuDuNiA10 Pokaż wiadomość
Witam Pisałam tu kiedyś i teraz Was poczytuje, ale jakoś tak śmiałości nie mam by się wbić... Strippi piękne jest to zdjęcie Twojego synka, widać, że profesjonalista je robił. Marzy mi się taka sesja dla mojej córeczki I w związku z tym mam pytanie (bo widzę, że jesteś z Lubina) czy mogłabym dostać jakieś namiary na tego fotografa? I ile kosztuje taka sesja? Będę bardzo wdzięczna za informacje
Kochana moje fotograf były z Warszawy
ale jak coś to z Wrocławia mogę polecić dziewczynę co brała udział w warsztatach. Nie wiem jak to wygląda, czy wy jedziecie czy ona do was.
Mam też koleżankę www.bluehorse.pl co robi też zdjęcia (my ją mieliśmy u nas na ślubie)

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość

strippi tak my tez sesje miec bedziemy w pakiecie wzielismy ciazowa i noworodkowa
ooo nie mogę się doczekać!!

Cytat:
Napisane przez wolanin1 Pokaż wiadomość
Ciąża to nie zawsze sielanka.

Wymioty, zmęczenie, ból, opuchlizna i wszystkie inne cholerstwa z tym związane ale... rozwija się NASZE DZIECKO, w nas. Takie maleństwo śliczne, które za jakiś czas powie do nas pierwszy raz - MAMA! Rozczulając nas tym do łez. Od tej pory - od początku ciąży - nic już nie będzie takie same, zmieni się wszystko ale to jest PIĘKNE! To nie żadne poświecenie, to ten maluszek w cudowny sposób zmienia nasze życie - NA LEPSZE.

Przepraszam, jednak gdy czytam jak kobieta pisze o swoim maleństwie PASOŻYT to uważam, że nigdy nie powinna mieć dziecka bo na nie najzwyczajniej na świecie NIE ZASŁUGUJE!!!

Szla mnie trafia na takie coś, później się dziwią, że matki dzieci źle traktują... Tak! Odpisz mi, że nic nie wiem o tym bólu. Jasne, że nie wiem. Ale mimo, że jestem jedynaczką to nie jestem tak samolubną istotą jak TY!!
pięknie napisane aż się wzruszyłam
To prawda, nie ma nic piękniejszego od dziecka. Ja jak patrzę na Michałka i Jucie to mam łzy w oczach ze szczęścia! Michałka mogę tulić cały dzień i nic mi nie przeszkadza bolący kręgosłup.
Uwielbiam kiedy Julka mnie budzi z samego rana "Wstawaj mamuś już dzień" i to nic, że jest 6:00 rano )
Albo jak przybiega z przedszkola z rysunkiem dla mnie
Każda chwila z moimi dziećmi jest wyjątkowa i choć mówiłam że już więcej na porodówce się nie znajdę, to po cichu marzę o 3 dziecku
Bo dzieci to cud

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Nie rozumiesz widocznie jak może boleć, że jak mówi gin poród to pikuś w porównaniu z tym co mam na codzień

Ciekawe, czy zdecydowałabyś się na ciążę mając w perspektywie, że możesz np. przestać po niej chodzić. Oczywiście napiszesz, że tak bo macierzyństwo to najlepsza rzecz na świecie, ple, ple, ple. Jasne, bardzo samolubne, że chcę mieć sprawne ciało takie jak wcześniej, bo statystycznie jeszcze dziesiąt lat mi zostało, no skrajny egoizm po prostu.

Może ja nie powinnam mieć dzieci, może Ty też nie, ale te dzieci mają również ojców i szlag mnie trafia na takie jednostronne podejście do tematu jak Twoje.
Wiesz, pewnie Cię to zdziwi, ale jest spora liczba kobiet które decydują się świadomie zajść w ciążę i urodzić dziecko mimo ciężkiej choroby, np raka. Gdzie poród może skończyć się dla nich śmiercią.
Dziwne są te kobiety no nie Scarlet?? Jak one tak mogą

Sorry jak ktoś się decyduje na dziecko tylko bo facet chce, to lepiej by nie miało, bo facet pójdzie do pracy, dziecko będzie płakać i taka matka bóg wie co zrobi z takim dzieckiem. Potem powie "że kocyk był za śliski"

A co do bólu porodowego, to Twój lekarz skąd wie jaki to ból? W końcu to facet i nie rodził więc nie może porównać. A ból porodowy jest różny, dla jednych jest do wytrzymania i powie "lajciek"
dla drugich nie do przejścia i te osoby np mdleją z bólu.
Stary 2013-03-14, 16:19   #3835
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Joanna chyba będziemy tak na siebie czekać w nieskończoność...
A robili Ci ktg?

Ja dalej w domu, wczoraj cały dzień mnie kula szyjka i dziś mam efekt bo rano odpadł czop tylko żeby się teraz jakoś rozwinelo ..
nie robili..
mi dziś też trochę czopa odeszło, ale nie zabarwiony krwią..
cały czas mam skurcze, jutro przed 8 znów na kontrolę, mam nadzieję, że rozwarcie będzie większe i coś się rozkręci..

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I takie mam pytanie, bo już nie pamiętam, jak to jest. Jeśli do terminu nie urodzę, to co? Po terminie zgłaszam się na IP? Czy jak?
Moja gin już mnie nie umawiała, więc jak ze zwolnieniem?
mi kazała do siebie do szpitala przychodzić na kontrolę, a zwolnienie miałam do wczoraj i zapytałam o przedłużenie, powiedziała, że jak jutro nie urodzę to wypisze dalej zwolnienie z wsteczną datą..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 16:22   #3836
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
przeróżne opinie słyszałam o ciuszkach z pepco. kupiłam kilka jak mi bardzo wpadły w oko i po praniu nic mi się z nimi nie stało. wychodziłam z założenia, że dziecko pochodzi w nich tak krótko, że szkoda pieniędzy na "markowe". zobaczymy co będzie po kilku praniach. ale znam osoby, które regularnie kupują dzieciom ciuszki w pepco i są zadowolone. pożyjemy zobaczymy
Ja Igorowi kupowałam rzeczy, jak był mniejszy, w Pepco i były ok. Jakość dobra i byłam naprawdę zadowolona. Przestałam, bo już nie ma dla większego dziecka ładnych. Kupuję mu tak dalej skarpetki i majtki - bardzo fajna jakość.

Cytat:
Oj. Ale nie jesteś u nas pierwsza i każda przeszła pomyślnie.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
mi kazała do siebie do szpitala przychodzić na kontrolę, a zwolnienie miałam do wczoraj i zapytałam o przedłużenie, powiedziała, że jak jutro nie urodzę to wypisze dalej zwolnienie z wsteczną datą..
Pamiętam, że z Igorem po terminie chodziłam co 2 dni na ktg i badanie do przychodni przy IMiD. I na 10 dzień po terminie miałam wyznaczone wywołanie. Ale jak to się stało, że tam trafiłam i co ze zwolnieniem, to czarna dziura w pamięci. 9 dnia trafiłam do IP IMiD - wody.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 17:07   #3837
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

No zwolnienie dostałam na 2 miesiące ale wizyty mam co miesiąc...

Niektóre z was miały już co 2 tyg i robione ktg a ja tylko badanie ginekologiczne i usg nic po za tym. Jak sie zdecyduję na drugie dziecko to napewno nie pójde do tego samego lekarza

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 17:22   #3838
Mi6ka
Rozeznanie

No czesc dziewczynki - wrocilam wlasnie z wizyty. Wszystko ok i szyjka sie skraca Jak to lekarz stwerdzil, oznacza to, ze mam wieksza szanse urodzic przed terminem niz po terminie Dobre i to - jak dla mnie, mozemy z mlodym umowic sie na 3 kwietnia i bede mu o tym codziennie marudzic

A tak poza tym wg badania mojego gina waga 2650 I znwou trafilismy do srodka normy... ehhh generalnie sie ciesze, bo przynjamniej wiem, ze przybiera wg jego badan Takze jest zadowolona. Probowalismy robic znowu podejscie do buzki w 4d - znowu mam tylko czesc - tym razem usteczka i nosek - usteczka jak moje i TZ takie wyciete w serduszko Choc chyba wszystkie dzieciaczki tak maja heheh Moje pieknosci

No to poczytam co naskrobalyscie przez ostatniepare godzin

P.s. Ale robi wrazenie jak lekarz sie juz z nami zegna sie z nami - jak to on powiedzial - jakbysmy sie nie spotkali to powodzenia zycze Bo w przyszly czwartek mam na ktg pojsc do szpitala, a jak nie urodze to do niego na 28.03 - cos czuje, ze sie jeszcze zobaczymy
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 17:24   #3839
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
O to to dzisiaj będę mieć nową moją ulubioną Versace Bright Crystal
uwielbiam je!!

[QUOTE=eluśka87;39763574]Kobietki polecam Wam ten program, w aptece sa rabaty jak ktos lubi robic przez internet zakupy, dostalam dzis karte i kilka probek... lubie probki..

Przyszla do mnie paczka z laktatorem m.in.. i kremem lonomag, ziajka na brodawki, pokrowiec na przewijak i do wozka, platki kosmetyczne, itp. dostalam z jepla problk 500 ml plyn do plukania fajna mi probka.. sprzedawca gapa kids polecam, ceny tez takie przystapne raczej...
[
/QUOTE]

za zakupy!!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
p.s.: narobilyście mi smaka na ta cole i teraz jak czytam na murzynka... aa taki z mlekiem ) kurcze! a mam tylko cistka z tesco..:P
czy możecie łaskawie pisać na biało o takich pysznościach !!! Tu są karmiące!!!

Cytat:
Wydaje mi się, że jak czlowieka cos niewyobrażalnie boli to nie może zrobic NIC i na niczym się skupić... Gdyby bylo inaczej, to na salach porodowych pewnie byłyby telewizory włączone w czasie porodu
'

dokładnie tak!
jak ja dostałam zapalenie okostnej zęba, to płakałam z bólu, cały dzień leżałam w łóżku wyjąc, nie jadłam, nie piłam
i tylko na apapie, bo to był wtedy jakoś 16tc

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Witam się z Wami Kochane!!
Powoli staram się być z Wami na bieząco, choć nie ukrywam że jest to bardzo ciężkie, bo maluch absorbuje mnie cały czas..
Wczoraj próbowałam odpisać na forum, ale oczywiście komp mi się wyłączył i wszystko psu na bude...
Pierwszą noc po powrocie ze szpitala mieliśmy ciężką, prawie cała nieprzespana. Mój Ksawcio jest dość aktywnym malcem, w szpitalu narzekały na niego panie położne, że wymaga cały czas uwagi. W domu wiele się nie zmieniło. Druga noc był znacznie lepsza, trochę się udało nam przespać, liczę na to że z każdym dniem-nocą, będzie lepiej
Mały nie lubi cumelków, wręcz go denerwują zamiast uspokajać, więc wisi na cycku non stop, bez znaczenia czy głodny czy najedzony
Pokarmu mam sporo. Z dolegliwości narzekam tylko na ból głowy, bo miałam te zespół popunkcyjny.
Opis porodu postaram się Wam zrobić jak najszybciej, może do weekendu się uda

Pytanie mam do tych które już mają maluszki.
Ile pieluch zużywacie na dobę??
Bo mi idzie tego więcej niż się spodziewałam.

Strippi
piękne to foto

dziękuję kochana
dochodź do siebie, super że już jesteś w domku i tu z nami

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
oj współczuję, jak coś to termofor pomaga, no i masaże.
Stary 2013-03-14, 17:43   #3840
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
synuś w miarę grzeczny w dzień aniołek, w nocy włącza mu się szaleństwo ale damy radę. a widok tż z takim maleństwem na rękach bezcenny
ja dalej nie mogę usiąść na tyłku, ledwo chodzę i robi mi się słabo jak stoję. strasznie zła jestem, że nie nacięli tylko popękałam, położna powiedziała że do samego odbytu rozjechane żałuję wyboru szpitala, wypuścili małego z gnijącym pępkiem i całym ciałkiem w potówkach a mi powiedzieli żeby się nie przejmować bo to rumień niemowlęcy i samo zniknie. była już położna i stwierdziła, że jak można wypuścić tak zaniedbanego dzieciaczka ze szpitala. dodam, że byłam jedyną osobą na oddziale więc dużo roboty te baby nie miały.
wczoraj dostałam gorączki mam nadzieję, że nie od cycków, chociaż wczoraj miałam strasznie twarde i bolące ale zaczęłam masować, trochę wyciskać i smarować brodawki mlekiem i już jest lepiej.

tak na szybko mój Karolek
zdjęcie trochę nie wyraźne bo z telefonu ale jak się ogarnę wstawię lepsze ma cudne kudełki, warto było znosić zgagę
Kwiatuszek , Karolek jest śliczny normalnie nie mogę czytać, że można w szpitalu tak zaniedbać
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
No czesc dziewczynki - wrocilam wlasnie z wizyty. Wszystko ok i szyjka sie skraca Jak to lekarz stwerdzil, oznacza to, ze mam wieksza szanse urodzic przed terminem niz po terminie Dobre i to - jak dla mnie, mozemy z mlodym umowic sie na 3 kwietnia i bede mu o tym codziennie marudzic

A tak poza tym wg badania mojego gina waga 2650 I znwou trafilismy do srodka normy... ehhh generalnie sie ciesze, bo przynjamniej wiem, ze przybiera wg jego badan Takze jest zadowolona. Probowalismy robic znowu podejscie do buzki w 4d - znowu mam tylko czesc - tym razem usteczka i nosek - usteczka jak moje i TZ takie wyciete w serduszko Choc chyba wszystkie dzieciaczki tak maja heheh Moje pieknosci

No to poczytam co naskrobalyscie przez ostatniepare godzin

P.s. Ale robi wrazenie jak lekarz sie juz z nami zegna sie z nami - jak to on powiedzial - jakbysmy sie nie spotkali to powodzenia zycze Bo w przyszly czwartek mam na ktg pojsc do szpitala, a jak nie urodze to do niego na 28.03 - cos czuje, ze sie jeszcze zobaczymy
za wizytę

Zaciążona trzymam kciuki!

Ja też dzisiaj miałam wizytę, 35 tydzień skończony, leci 36ty. Mała waży około 2300g, lekarz przewiduje, że do porodu będzie ważyła ok 3kg.
Pobrał mi paciora. Następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy będę miała pierwsze ktg.

Nie mogę spać w nocy, źle na prawym,źle na lewym boku, źle na plecach, ręce cierpną, siku co 20 min A jak zasypiam, to mi się nos zatyka i chrapię i budzę się od tego sama albo tż mnie trąca, żebym przestała chrapać i też się budzę. Nadrabiam trochę w dzień, ale później znowu nie mogę w nocy usnąć, już nie wiem co lepsze.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości