|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
za to długie zwolnienie? dobrze pamiętam?
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2013-03-14 o 14:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3812 |
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Na ostatniej wizycie u gina (4 marca) dostałam zwolnienie aż do 21 kwietnia, no i któraś z Was powiedziała, że pewnie mnie skontrolują z zus-u. No tak się stało ![]() Z tym, że mnie nie było i teraz, że tak powiem dupa blada ![]() ![]() Nie było mnie dlatego, że jestem zameldowana u moich rodziców i taki tez adres ma zus, a ja niestety mieszkam w innym miejscu z mężusiem mym. Z pewnie własnej głupoty i zamyślenia nad wieloma innymi rzeczami ciążowymi nie zgłosiłam do zus-u faktu, że egzystuje pod innym adresem. ![]() ![]() ![]() Z tego co mama mówiła, to Pani zdziwiona była, ze ja w ciąży jestem, a przecież na zwolnieniu lekarskim pisze dokładnie. No ale cóż. Paniusia kazała oświadczenie napisać o innym miejscu zamieszkania i jutro muszę się pofatygować do tego "cudnego" urzędu ![]() A na zwolnieniu oczywiście miałam napisane ze mogę chodzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Jak mają płacić - to Zus się miga ale do kontroli to są pierwsi. No ale co tam, kupiłam sobie strucla z makiem to akurat będzie na poprawę humorku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3813 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ooo... I jak to wyglądało? Opowiadaj... Cytat:
![]() Kurcze, no tak mi się dziś Leoś wypycha w brzuchu jak nigdy... Normalnie mam wrażenie, że chce mi powiedzieć: "pie...le, wychodzę!..." edit: a dziś imieniny Leona, więc kto wie ![]()
Leonek ![]() Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-03-14 o 14:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3815 |
MBZ♥
|
kmagg szkoda, że nie zgłosiłaś tego
![]() ![]() ![]() Demeter jednym uchem wpuść, drugim wypuść dobre rady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też miałam i to na początku L4 mimo, że było krótkie bo 2 tyg ale ja dostałam wezwanie i miałam się stawić u nich. A jeszcze co do tego, że było chodzące to z tego co się orientuję dla Zusu chodzące oznacza, że możesz wyjść do lekarza, laboratorium czy apteki ![]() Ale Ty masz inną sytuację bo mieszkasz gdzie indziej, to zapewne doniesiesz zaświadczenie i będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3817 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3819 | |
MBZ♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do informowania ZUSu o zmianie miejsca zamieszkania... to ja sama się zastanawiam czy to robiłam ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego wczesniej... Demeter, ja nie mam ochraniacza. Może za jakies pół roku pomyślę o nim w komplecie z pościelą... Ale póki co tylko prześcieradełko a Maly będzie spał w śpiworku ![]()
![]() |
![]() |
#3821 |
Raczkowanie
|
Dzięki za słowa pociechy
![]() A teraz zmykam obiad grzać i zajadać się tym struclem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 |
Zakorzenienie
|
być może. ja na szczęście po ślubie jak i tak wymieniałam dokumenty zmieniłam też adres zameldowania, bo już męczyło mnie podawanie 2 adresów, albo zastanawianie się czy to oficjalny dokument i mam wpisać adres zameldowania czy mogę adres zamieszkania. ładnych kilka lat tak mieszkałam z zameldowaniem u rodziców.
u nas tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3823 | |
MBZ♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3824 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za info w sprawie ochraniaczy. Ja własnie planuję, że w łożeczku bedzie tylko prześcieradło, a mały będzie spał w rożku, później przerzucimy się na śpiworek
![]() Co do tej kontroli z ZUSu i adresu to w pracy mają moje oba adresy, wydawało mi się, że ta kwestia leży po ich stronie ![]() Jeszcze dla spokoju sprawdzę to w firmie i przedzwonię do Zusu. Zresztą mam nadzieję, że kontrola mi się nie przytrafi, moja gin. pilnuje wystawiania na max. 1 miesiąc, choć nigdy nie wiadomo.... Wymyśliłam co zrobię dziś na obiad - TŻ poszedł własnie po kiełbasę i będzie zapiekanka z kiełbasą, pomidorami i innymi warzywami ![]() Później muszę wziąć się do roboty i ogarnąć mieszkanie... Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-03-14 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3825 |
Raczkowanie
|
Ja poprzednią wizytę miałam 19 luty i dostałam już zwolnienie do 20 kwietnia
Czy też moge się spodziewać kontroli??
![]() |
#3826 |
MBZ♥
|
Maluda chyba zalezy od gorliwości kontroli
![]() Demeter ja to robiłam sama ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3828 |
Zakorzenienie
|
nieźle. a czemu tak? tak rzadko masz wizyty? ale te kontrole to kwestie zusów, nie przewidzisz. raz skontrolują takie długie L4, raz krótkie, choć zawsze większe prawdopodobieństwo że jak zaczną kontrolować to od tych długich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3829 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Wam, że mam dziś kiepski dzień: już 2 razy się popłakałam, a teraz na dodatek strasznie chce mi się kebeba ![]()
![]() |
![]() |
#3830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem dlatego się nie podniecam ![]() tylko teraz nie moge go już wyganiać seksem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() obiad zrobiony zjedzony to co teraz czas odpoczywac ![]() . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3832 |
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny muszę się trochę pożalić... już 2 tydzień boli mnie rwa kulszowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3833 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak w sumie to nieczęsto są takie kontrole chyba ... nie znam ani jednej osoby która by miała..... Cytat:
![]() ![]() a z tymi ciuszkami to bardzo poważna sprawa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3834 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ja tak samo
![]() Cytat:
Cytat:
oby szybko wszystko się wyleczyło i u Karolka i u Ciebie a co do gorączki to myślę, że cycuchy, jak coś miej w pogotowiu kefir i kapustę i jak tylko pobolewa to rób okłady najlepiej też przed każdym karmieniem idź zrób ciepły prysznic na piersi i rozmasowuj, by się nie zrobiły zastoje i co najgorsze zapalenie. Ja tak robię i od masakrycznego dnia z gorączką i bolącymi okropnie piersiami nie narzekam. Teraz problem - brodawki ![]() Kochana, nie ma co zwracać uwagę, jej posty to czysta prowokacja Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale jak coś to z Wrocławia mogę polecić dziewczynę co brała udział w warsztatach. Nie wiem jak to wygląda, czy wy jedziecie czy ona do was. Mam też koleżankę www.bluehorse.pl co robi też zdjęcia (my ją mieliśmy u nas na ślubie) Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() To prawda, nie ma nic piękniejszego od dziecka. Ja jak patrzę na Michałka i Jucie to mam łzy w oczach ze szczęścia! Michałka mogę tulić cały dzień i nic mi nie przeszkadza bolący kręgosłup. Uwielbiam kiedy Julka mnie budzi z samego rana "Wstawaj mamuś już dzień" i to nic, że jest 6:00 rano ![]() Albo jak przybiega z przedszkola z rysunkiem dla mnie ![]() Każda chwila z moimi dziećmi jest wyjątkowa i choć mówiłam że już więcej na porodówce się nie znajdę, to po cichu marzę o 3 dziecku ![]() Bo dzieci to cud ![]() Cytat:
Dziwne są te kobiety no nie Scarlet?? Jak one tak mogą ![]() Sorry jak ktoś się decyduje na dziecko tylko bo facet chce, to lepiej by nie miało, bo facet pójdzie do pracy, dziecko będzie płakać i taka matka bóg wie co zrobi z takim dzieckiem. Potem powie "że kocyk był za śliski" A co do bólu porodowego, to Twój lekarz skąd wie jaki to ból? W końcu to facet i nie rodził więc nie może porównać. A ból porodowy jest różny, dla jednych jest do wytrzymania i powie "lajciek" dla drugich nie do przejścia i te osoby np mdleją z bólu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mi dziś też trochę czopa odeszło, ale nie zabarwiony krwią.. ![]() cały czas mam skurcze, jutro przed 8 znów na kontrolę, mam nadzieję, że rozwarcie będzie większe i coś się rozkręci.. ![]() mi kazała do siebie do szpitala przychodzić na kontrolę, a zwolnienie miałam do wczoraj i zapytałam o przedłużenie, powiedziała, że jak jutro nie urodzę to wypisze dalej zwolnienie z wsteczną datą..
![]() |
![]() |
#3836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj. Ale nie jesteś u nas pierwsza i każda przeszła pomyślnie. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Pamiętam, że z Igorem po terminie chodziłam co 2 dni na ktg i badanie do przychodni przy IMiD. I na 10 dzień po terminie miałam wyznaczone wywołanie. Ale jak to się stało, że tam trafiłam i co ze zwolnieniem, to czarna dziura w pamięci. 9 dnia trafiłam do IP IMiD - wody.
![]() |
![]() |
#3837 |
Raczkowanie
|
No zwolnienie dostałam na 2 miesiące ale wizyty mam co miesiąc...
Niektóre z was miały już co 2 tyg i robione ktg a ja tylko badanie ginekologiczne i usg nic po za tym. Jak sie zdecyduję na drugie dziecko to napewno nie pójde do tego samego lekarza
![]() |
#3838 |
Rozeznanie
|
No czesc dziewczynki - wrocilam wlasnie z wizyty. Wszystko ok i szyjka sie skraca
![]() ![]() ![]() A tak poza tym wg badania mojego gina waga 2650 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to poczytam co naskrobalyscie przez ostatniepare godzin ![]() P.s. Ale robi wrazenie jak lekarz sie juz z nami zegna sie z nami - jak to on powiedzial - jakbysmy sie nie spotkali to powodzenia zycze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3839 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=eluśka87;39763574]Kobietki polecam Wam ten program, w aptece sa rabaty jak ktos lubi robic przez internet zakupy, dostalam dzis karte i kilka probek... lubie probki.. ![]() Przyszla do mnie paczka z laktatorem m.in.. i kremem lonomag, ziajka na brodawki, pokrowiec na przewijak i do wozka, platki kosmetyczne, itp. dostalam z jepla problk 500 ml plyn do plukania fajna mi probka.. sprzedawca gapa kids polecam, ceny tez takie przystapne raczej... [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dokładnie tak! jak ja dostałam zapalenie okostnej zęba, to płakałam z bólu, cały dzień leżałam w łóżku wyjąc, nie jadłam, nie piłam i tylko na apapie, bo to był wtedy jakoś 16tc Cytat:
![]() dochodź do siebie, super że już jesteś w domku i tu z nami ![]() oj współczuję, jak coś to termofor pomaga, no i masaże.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3840 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaciążona trzymam kciuki! ![]() Ja też dzisiaj miałam wizytę, 35 tydzień skończony, leci 36ty. Mała waży około 2300g, lekarz przewiduje, że do porodu będzie ważyła ok 3kg. Pobrał mi paciora. Następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy będę miała pierwsze ktg. Nie mogę spać w nocy, źle na prawym,źle na lewym boku, źle na plecach, ręce cierpną, siku co 20 min ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.