|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39769115]
O rany, ja normalnie się myję tą gąbką, nie cierpię myć się ręką albo gladką gąbką, mam wrażenie, że się nie domywam ![]() [/QUOTE] Bo z Ciebie twarda babka jest ![]() Jaka buujna czuprynka Faktycznie nie widac azjatyckich rysow! Mala Nie obwiniaj siebie! Wszystkie wiemy, ze opiekujesz sie synkiem najlepiej jak potrafisz.Kurcze, straszne sa te choroby ![]() Powiedzcie mi - taki katarek jest widoczny na pierwszy rzut oka? Czy objawia sie tylko tym, ze dziecko ma trudnosci z oddychaniem, furczy, itp? |
|
|
|
#1472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamę
![]() Malutka cudna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie dzisiaj tragedia, poczynając od nocy gdzie nie było spania od 4 a akurat Tż wtedy z pracy wrócił a Mała non stop płacz. W dzień nie było mowy o spaniu tak samo, jakieś krótkie drzemki tylko. Do prysznica robiłam kilka podejść bo cały czas się budziła. Dopiero teraz zjadła, wykąpana i usnęła w bujaczku. Mam nadzieję że dzisiaj lepiej będzie. Co do uspokajania się dziecka to u mnie tylko Tż weźmie na ręce, płacz się urywa jak ręką odjął, a u mnie ryk prawie non stop ![]() Szaja mogłabyś mi linka do chusty wkleić jaką masz, bo większość forum czytam na tel i potem nic nie moge znaleźć, a musze sobie kupić chustę bo inaczej nic w domu nie zrobię.
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
O, teraz dopiero widze posta, podpisuje sie pod Szaja, mam tak samo, jak gladka strona sie myje albo reka bo akurat nie mam na stanie gabki to czuje sie jak niedomyta
![]() Mala, nasz maluch kicha, charczy i pokasluje od urodzenia, baaaardzo latwo jest przegapic u takich maluchow infekcje, ja juz sie tak przyzwyczailam ze nasz tak robi, ze w ogole bym sie pewnie nie zorientowala, ze cos malemu jest.... kochana, glowa do gory ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Aga, nasz po szczepieniu plakal przerazliwie!!! Nic nie pomagalo, dopiero czopka dostal i sie uspokoil.... Ifwka, Szaja ma Natibaby, ja mam Little Frog, tez fajna bardzo podobno
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie: co to za karuzelka która była na zdjęciu Twojego kącika? Mała: to cię musiałam z kimś pomylić ( z Ewulką???), a kurczę chyba codziennie czytam tutaj ten tekst,,,, Nie róbmy sobie tego dziewczyny!
|
|
|
|
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak możesz katowac nas kebabem, czekoladą i słodzonym napojem gazowanym złosliwiec z Ciebie ![]() Cytat:
tylko głosno nie mów bo już Nawijka na nude narzekała to sie po kilku dniach odprzysiegła tych słów ja jak gdzies musze wyjsc to dzwonie co pół godz.... a czasami łapie mnie masakryczne pieczenie piersi i co sie okazuje jak dzwonie? młody ciągnie butle
|
||
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Sooorki, dziewczyny, ale jakoś tak chciałam się pochwalić, że na chwilę jestem na normalnej diecie...
Mala, nie, nie Ewulka, choć napisała tam, że trzeba było się z tym liczyć - z tym, że ja ciąży nie planowałam. Nie ma co zgadywać, nie będę pisała wprost, o kogo mi chodzi, bo to bezcelowe...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-03-14 o 21:29 |
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak piszesz. Słychać trudności w oddychaniu,furczenie (u małego było jednocześnie z gardełka i z noska) a nawet zatykanie przez co dziecko zaczyna się dusić bo nie może złapać powietrza. No i obserwacje wydzieliny podczas ściągania fridą (u nas może dwa razy wyciągnełam taką wodę- teraz myślę że to mogła być woda morska bo na katar nie wyglądało. A później już były ciągnące glutki. Nie dużo ale coś było. ).
|
|
#1478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do chorób, straszne są owszem. Ale dziekujmy, że żadnemu z naszych bobasów nic nie jest tak na prawde b.powaznego. Cytat:
![]() a co do szczepienia, moja dostała czopka też i sie nie uspokoiła, dopiero wieczorem była taka zakręcona od tego czopka, biedna, jak soobie przypomne to aż mi się coś robi. Powtórka z rozrywki dopiero po 11 kwietnia buuu
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeszcze wyjdzie że to ja Ależ mnie głodomorra złapała- ale chyba lenistwo zwycięży
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, nie katuj sie bo to nie Twoja wina, aboslutnie nie!
Debrah- ty jak cos napiszesz to serce sie sciska ze wzruszenia Black- no dobra, jakos Ci daruje to kuszenie jedzeniowe ![]() a co do sukienki to kupowac na all nie mam zamiaru, szukałam inspiracji i mam nadzieje, ze znajde cos podobnego w sklepie i bede w tym wyglądac bosko |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
a te czopki to same kupiłyście wcześniej?
ahaa : prośba w klubie. |
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
To już wasze drugie szczepienia... Wiecie czego się spodziewać.
Ja idę za tydzień i jak choroba przejdzie będziemy szczepić. Boję się o tego mojego cudaka. W ogóle dziś byłam z nim sama,bardzo brakowało mi męża-takiego jego wsparcia psychicznego. Też chodzicie same?
|
#1484 |
|
Lurker ;)
|
Wlasnie moja mala tak charczy ostatnio i czasami trudniej jej sie oddycha, wiec psikam jej tym Sterimarem i wyciagam glutki. Zadnej cieknacej wydzieliny nie zaobserwowalam. Moge isc z dzidzia na spacer jak ma taki katarek czy to zbyt ryzykowne?
Pytanie do lasek ktore maja inne miejsce zamieszkania niz zameldowania (Bokeh pamietam ze Ty tak masz). Pit do becikowego bralyscie ze skarbowki pierwszej najblizszej czy trzeba jechac do tej ktora odpowiada miejscu zameldowania? Sylwia musze jakos umilac sobie czas miedzy kolejnym podaniem smoczka Mamy taka zabawe- Tosia wypluwa, mama podaje i tak z 20 razy niby mam czas ale i tak nie zdaze nic konkretnego zrobic zanim kluska wypluje znowu smoka i zacznie stekac zebym jej go podala
|
#1485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() KAruzela to fisher price tak zwana z projektorem/biciem serca.
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, to od razu powiem, że nie.
My będziemy chrzcić jakoś po ślubie, jeszcze nie mamy zamówionej daty, ale ubieram czarną sukienkę, którą kupiłam w 2008 roku w Londynie i do tej pory nie ubrałam ani razu , a do tego sandałki na 12cm szpilce z białymi kryształami (oczywiście buty same w sobie też czarne ). Może zrobię sobie w tym zdjęcie później. Tylko nie wiem, czy ktoś chciałby to oglądać.
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
tak czopki kupuje wcześniej, tylko ze sa na recepte- viburcol Cytat:
|
|
|
#1488 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zdecydowana zdecydowanie jest ![]() A takie fotki to zakazane powinny by można cię wynająć?Piękna Cytat:
A propos - dziewczyny, może na 1 stronie przy urodzeniach napiszmy mm czy kp - bo ciągle zapominam, a to istotne właśnie przy takich różnych akcjach? Ja mam 10 minut z pracy Cytat:
Na ulewanie jest syrop gastrotuss baby. Cytat:
![]() Mina typu: i co to ma niby być? ![]() Cytat:
Ulewanie - wypływa powoli, np. bokiem gdy dziecko leży. Chlustanie - samo za siebie mówi ale to nie wymioty w tradycyjnym znaczeniu słowa, to spowodowane jest słabymi mięśniami. A taki przetrawiony jakby serek - też jak najbardziej może być.
|
|||||
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwsze co zrobiłam po wyjściu z małym ze szpitala to był zakup czopków na gorączkę (stosuje się również po szczepieniach) i glicerynowych. Bez recepty. Kupowałam bez zaleceń lekarza.
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Black-kamień z serca,słyszałaś jak spadał? Nie no żarty kochana ![]() A co do oglądania-ja być też chętna
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
my też przed szczepieniem..boję się coraz bardziej..poprosić przy szczepieniu o ten viburcol?
Bezpośrednio po szczepieniu dałyście radę uspokoić dziecko tak, żeby w miarę spokojnie ubrac? Moja z tych mało płaczących ale na badaniu bioderek się spłakała bardzo;( pewnie dlatego, że smacznie spała w kombinezonie i ją nagle obudzili. |
|
|
|
#1491 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39769115]Wykrakałaś ![]() Wszystkie 3 - jakiś wirus, na szczęście słabo, ja akcja rano i teraz brzuch jeszcze boli, Dorka rzadka kupa, ale nie odwodniona, ładnie pije, Agatka dla odmiany piękny rzyg przy obiedzie w przedszkolu, temp. 38,5 i ból brzucha bez kupy. [/QUOTE] Dużo zdrówka Cytat:
Cytat:
Cudna Cytat:
![]() Cytat:
Dla Oskara jesteś najlepszą, najukochańszą mamusią Cytat:
Cytat:
![]() Nie zacytowało mi wszystkiego Igorek, przystojniak, będzie miał wzięcie chłopak ![]() Moje dziecię jak nie śpi to uwielbia słuchać jak się do niego mówi. Często puszczam jakąś piosenkę z youtube i śpiewam mu ( uwielbia ) , klepię pierdoły, a jak mi się wena kończy to czytam książkę " Ania z Zielonego Wzgórza" nie mam żadnych bajek, ale mu chyba nie przeszkadza bo wczoraj słuchał 40 min i zaczął marudzić tylko dlatego,że śpiący już był. Trochę poleży pod karuzelą, troche w leżaczku, lubi gadać z żyrandolem i kątem nad drzwiami Na rączkach nie lubi
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-03-14 o 22:07 |
||||||||
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w domu na początku też było ok, do czasu.....ale po poprzednim szczepieniu było to samo, najpierw spokój w domu, a później płacz, ale dziś to aż się zanosiła biedna |
|
|
|
|
#1493 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O proszę ![]() Cytat:
Że tak powiem: podobna do mojej Dorki, bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
O, to możesz sobie potem na spacery do ogrodu botanicznego chodzić, fajnie |
||||||
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, słyszałam, jak coś uderzyło o podłogę właśnie...
Dobra, to jak mała uśnie, to się w to ubiorę i wstawię fotkę.
|
|
|
|
#1495 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A proszę: http://allegro.pl/natibaby-tkana-chu...092657341.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1496 |
|
Rozeznanie
|
Ojejeee jaka ona podobna do mojej Nadii
kolor oczu się tylko rózni i to że włosy z czarnych zrobiły sie brazowe Tylko że na zdjęciach nie mogę nigdy uchwycić tak jak wyglada na serio, bo do zdjęć się zawsze napina i wyglada jak rasowa pulpeciara![]()
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za wszystkie pochwaly.
blackTata jest Japonczykiem, ale na razie poza wlosami i oczami jego geny sie nie ujawniaja. szaja, bijkora przegladajac forum zwrocilam uwage na podobienstwo. delicjanko, debrahImie Yae czytamy Jae. |
|
|
|
#1498 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dla pocieszenia powiem ci że ja za to mam mnóstwo rozstępów których nie znoszę i nie mogę na swój brzuch patrzeć po prostu jak nie urok to sr**czka ![]() Cytat:
pamiętam że przed ciążą też tak miałam... Cytat:
Cytat:
![]() będę nudna Bokeh twoje zdjęcia po prostu są cudowne Ja też z chęcią się przyłączę, do parku chorzowskiego blisko mam można? ![]() Cytat:
Cytat:
My byliśmy przedwczoraj na szczepieniu. I jestem bardzo z małego dumna, bo płakał tylko przy wkłuciach a później aniołek jak nigdy, aż myślałam że mi dziecko podmienili spał cały dzień z przerwami na papu a potem całą noc. Wczoraj praktycznie cały dzień też przespany, w kąpieli błoga minka no i od 23 do 7 rano sobie chrapał Natomiast lekarka u ktorej byliśmy MASAKRA!!! Po prostu szok, jaka franca. Powiedzieliśmy jej, że małego po jedzonku boli brzuszek, że ma zaparcia bo nie robi kupki kilka dni a potem zbite bobki wychodzą, na co ona że takie małe dzieci nie mają zaparć. Popatrzyła na jego policzki, a wysypany był bardzo i stwierdziła, że to alergia na proszek (mały nie ma nigdzie indziej tych krostek, a na policzkach to takie suche plamy są), zapytała w czym piorę, mówię że w Dzidziusiu, a ona na to z taką pogardą: absolutnie zmienić, jelpa kupić! Dostaliśmy też ochrzan, że go przekarmiamy, bo my na mm, mały ma teraz 5300 (7 tydzień i 3 dni, 4 kg przy urodzeniu) i ona stwierdziła że to wielka nadwaga, za dużo dajemy mu jeść więc mamy się nie dziwić, że go brzuszek boli po jedzeniu na pytanie o skazę usłyszeliśmy że przy mleku modyfikowanym nie ma alergii, bo to nie jest mleko tylko odżywka, i że mam zajrzeć do składu to mi się włosy zjeżą, jak zobaczę czym ja dziecko karmię. A skoro pytamy o skazę, to ona ma nadzieję że nie dajemy mu Łaciatego, bo wtedy można o niej mówić... Naprawdę poczułam się jak wyrodna matka i do tego głupia bo co ja dziecku do jedzenia daję... Jak on od początku nie chciał ssać i spadł z wagi tyle w 2 doby że chcieli nas zatrzymać jeszcze... Ja tu się cieszę że sobie zdrowo rośnie a teraz to już sama nie wiem o co chodzi... Jedno jest pewne więcej tam nie pójdziemy |
|||||||
|
|
|
#1499 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie, kurde, to ja może nie będę pisać, że mam doła, tylko, że mi strasznie smutno.
![]() Mianowicie, bardzo zawiodłam się na mojej mamie. Albo inaczej - przykro mi jest przez nią nieraz. Praktycznie siedzę cały czas w domu, tyle co na zakupy gdzieś czasem, czy w odwiedziny z Polą jedziemy i tyle. I naprawdę staram się nie siedzieć bezczynnie, tylko robić cokolwiek, chociaż nawet jedną rzecz w ciągu dnia. Zmywam naczynia, prasuję sterty ubrań, myję podłogi (a dom niemały), teraz po trochu zaczęłam robić porządki przed świętami; zapalam w piecu centralnym, wynoszę worki ze śmieciami, gotuję obiady, nastawiam/wywieszam/zbieram pranie, ścieram kurze na wszystkich szafkach, kwiatki nawet podlewam. I co? Jak wraca do domu, to najczęściej jedyne co od niej słyszę, to że mam burdel w pokoju. Dobra, tylko że sprzątam w nim sobie co dwa dni, a czy to moja wina, że czasem np. jak robię butelkę Poli, to ona już tak kwęka, że nie mam już czasu posprzątać po tym i muszę ją nakarmić? Albo właśnie pozmywam podłogi, a ona przychodzi, i, co jest bardzo fajne, od razu przychodzi do małej, ale nawet butów nie ściągnie. Czy, jeszcze lepiej, pyta, czy dzisiaj było zmywane... A to chyba moja sprawa, jak sobie egzystuję we własnym pokoju, i nawet jeśli rzeczywiście jest trochę nieporządku to mi nie przeszkadza? A jeśli już, to przecież w końcu sprzątam to. Przecież Pola nie zawsze jest grzeczna jak anioł, i chyba muszą się nią czasem zająć. Albo po prostu, ku.wa, chociaż przez chwilę sobie siąść i po prostu odpocząć, siedzieć i nic nie robić. Nie wiem, kiedy ostatni raz drzemałam sobie w dzień. Czasami faktycznie dostaję jakiegoś powera, i dużo mogę zrobić, i nie jestem zmęczona. Ale chyba normalne, że w końcu baterie siadają? Według mamy, to powinnam chyba codziennie sprzątać cały dom na błysk, łącznie z myciem okien i czyszczeniem podłóg na kolanach. Przecież nie tylko ja jestem w domu. Brat siedzi nieraz od 9 rano do 2 w nocy na laptopie bez przerwy, tylko coś do jedzenia sobie robi, a nawet tego, co on powinien, nie może zrobić, i ja muszę za niego. A to i tak nie wystarcza. I mama mu złego słowa nie powie.:/ Ehh...
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-03-14 o 23:05 |
|
|
|
#1500 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tyle że ja śpiewać nie potrafię zbytnio ale zauważyłam, że pamięta piosenkę którą do znudzenia w ciąży słuchałam i się przy niej uspokaja Poza tym Insolito twój mały i jego umiejętności mnie zszokowały, jaki on już silny jest Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

Nie obwiniaj siebie! Wszystkie wiemy, ze opiekujesz sie synkiem najlepiej jak potrafisz.

22.05.2008
14.08.2011
Nie róbmy sobie tego dziewczyny!

mój niuniek malutki
można cię wynająć?
bo ja do parku mam 10 minut 

6 5 4 3 2 1