Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 13:45   #1381
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

http://youtu.be/B2yK2aeJTMI

Powinno być ok
o kurcze ! moja ta wysoko pare raz trzymała tylko! faaajny

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39763047]Insolito, świetnie tak mnie naszło, że taki łysolek to tak niemowlęco wygląda, a jak na czuprynkę moją czarną patrzę to już dziecko duże

Debrah, ja nie wiem, tak się zastanawiam tylko. Bo jednakna początku tej laktozy sporo.[/QUOTE]

No ja mam to samo że moja przez te wlosy tak "starzej wyglada"

My dziś idziemy na szczepienie, babcia się zaoferowała zapłacić za 5w1 więc tak będziemy szczepili, niestety na pneumo i rota nie stać nas, no trudno....

pewnie też zważy Hanię ale 5kg to jak nic :P

Marsi ! kobieto wspaniała! na śmierć zapomniałam o syrenie a tez jej używałam
Stary 2013-03-14, 13:47   #1382
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jesz te z czekolada?
Kupilam te zwykle, ale nie sa tak dobre...

Za to herbatniki maslane

Moje uzależnienie...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
kurka, ja jak patrzę na mojego opustoszałego lewego cycka to masakra, taki zwis a dużych cycków nie mam przecież....

ależ siłacz!!! Super!!!

kurde, a mówią, że mój to duży chłop, apf

Szajka, kuruj się
ale że co, w wodzie jakiś wirus???
Kobitka odpisała, że zgłosił się jeszcze ktoś (Bokeh? ) i że będzie w kontakcie, jak się uzbiera więcej ludziów to może jeszcze w marcu zrobi te warsztatya pisałaś do niej już?
Kurczę, ja jak się na coś napalę to nie ma bata
Lady: co do piersi - czytałłam kiedyś coś takiego że piersi po ciąży (nie po karmieniu sanym, to nie ma znaczenia, podobno o hormony chodzi..) mogą wracać do siebie ok 2 lat - i że to wrażenie pustości tylko na samym początku jest, a wracają do normy później. Ale to się pewnie dziewczyny które mają więcej niż jedno dziecko wypowiedzą.

Moje, nawet po karmieniu nie zwisają ani trochę, raczej dotykowo da się stwierdzić pustość bo miękkie są mocno. Ale zwisów nie ma.

Insolito: kurdę, zawsze mam zdziwienie na twarzy jak widzę łysego niemowlaka Moja strasznie owłosiona
Śliczny facecik i jaki silny!
Ale przekręcanie się bym skonsultowała, trochę szybko.

Nakręce Wam poźniej moją, bo wam pozazdrościłam filmików.
Póki co mam tyklko takie z pierwszych dni w domu jak była oseskiem. Z Tżcikiem w tle.

Muszę jakieś zrobić!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 13:59   #1383
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Moje uzależnienie...
Znowu nakręcanie na jedzenie pyszności??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:01   #1384
marsi11
Zakorzenienie

Insolito synek śliczność
jeśli chodzi o rozwój motoryczny to to,że robi coś szybciej niż inne dzieci nie ma co się martwić
moje pierwsze dziecko zaczęło chodzić mając 9 miesięcy bez jednego tygodnia
raczkował kiedy inne dopiero siadały
taaadam też szkoła kładzenia na brzuszku wyszła na dobre plus basen

ale z Leo jest inaczej hehee niechętnie leży i widzę,że nie rozwija się tak szybko jak pierwszy gigant
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:14   #1385
insolito
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39763047]Insolito, świetnie tak mnie naszło, że taki łysolek to tak niemowlęco wygląda, a jak na czuprynkę moją czarną patrzę to już dziecko duże
[/QUOTE]

Coś w tym jest. Piotrek urodził sie z łysą główką, ale zaczyna już obrastać w piórka

Cytat:
Jesz te z czekolada?
Kupilam te zwykle, ale nie sa tak dobre...

Za to herbatniki maslane
Ja czasami jem czekoladę i małemu nic nie jest

Cytat:

Insolito: kurdę, zawsze mam zdziwienie na twarzy jak widzę łysego niemowlaka Moja strasznie owłosiona
Śliczny facecik i jaki silny!
Ale przekręcanie się bym skonsultowała, trochę szybko.

Nakręce Wam poźniej moją, bo wam pozazdrościłam filmików.
Póki co mam tyklko takie z pierwszych dni w domu jak była oseskiem. Z Tżcikiem w tle.

Muszę jakieś zrobić!
Pisałam wyżej, już konsultowałam, wsio ok

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Insolito synek śliczność
jeśli chodzi o rozwój motoryczny to to,że robi coś szybciej niż inne dzieci nie ma co się martwić
moje pierwsze dziecko zaczęło chodzić mając 9 miesięcy bez jednego tygodnia
raczkował kiedy inne dopiero siadały
taaadam też szkoła kładzenia na brzuszku wyszła na dobre plus basen

ale z Leo jest inaczej hehee niechętnie leży i widzę,że nie rozwija się tak szybko jak pierwszy gigant
Dzieki Kochana Pani doktor powiedziała dokładnie to co Ty napisałaś

O Samuel szybko na nogi poszedł

My też zamierzamy na basen chodzić tylko u nas dopiero po 3 miesiącu przyjmują

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:27   #1386
BlackSanctum
Zakorzenienie

Insolito, słodziak! No i fakt faktem, to, że sam z siebie robi coś szybciej, niż większość dzieci, to dobry znak - nikt go do tego nie zmusza, po prostu sam do tego "dorósł" i nie jest to powód do niepokoju. Słowa mojego pediatry, bo moja niunia też szybko idzie do przodu, bardzo wysoko podnosi głowę i długo trzyma, a ma dopiero 5 tygodni.

Z racji dzisiejszego "wychodnego" na zakupy, postanowiliśmy iść z TŻem na... pizzę.

A moje dziecię ma dzisiaj dzień z serii "nie wiem, czego chcę, ale chcę tego bardzo!" (Wisienko ).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-14 o 14:31
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:37   #1387
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nafiyqa jak możesz podwieś to na początek wątku pewnie nie jednym się przyda
ćwiczenia dostałam od mojej Pani fizjoterapeutki

ROZSTĘP[ MIĘSNIA PROSTEGO BRZUCHA

dotyczy kobiet po porodzie a nawet w czasie ciąży
- wiąże się z rozciągnięciem mięśnia prostego brzuchja poprzez działanie hormonu jakim jest relaksyna
- o rozstępie mówi się w przypadku rozsunięcia mięśnia na ok 3 palce
-sprawdzamy leżąc na plecach,nogi proste,przyciągamy brodę do mostka
-rozstęp powoduje brak funkcji stabilizacyjnej i może powodować ból kręgosłupa w odcinku lędzwiowym
-ćwiczymy izometrycznie mięsień prosty brzucha (czyli inaczej spięcia) ale nie ćwiczymy mięśni skośnych brzucha dopóki brzusiec mięśnia prostego się nie zejdzie więc zapomnijcie o szóstce vaidera!!!!!!

ĆWICZENIA

1. Leżymy na plecach,nogi ugięte w kolanach,ręce skrzyżowane na brzuchu,pacjentka podnosi brodę do mostka- 10 powtórzeń, 3-5 serii
2. Leżymy naplecach,nogi ugięte w kolanach,pacjentka stara się zbliżyć pępek do podłogi- na chłopski rozum to maksymalne wciąganie brzucha w pozycji leżącej, 10 powtórzeń
3. Leżymy na plecach,nogi wyprostowane,ręcę wzdłuż tułowia,wciskanie lędzwi w podłoźe- 10 powtórzeń
4. Leżymy na plecach,nogi wyprostowane,ręce wzdłuż tułowia,wykonujemy płytkie brzuszki na zasadzie spięć,z unoszeniem głowy, barków i łopatek! nic więcej, 10 powtórzeń
5. Leżymy na plecach,nogi ugięte w kolanach, ręce wzdłuż tułowia unoszenie bioder w górę, 10 powtorzeń
6. Leżymy na plecach, nogi wyprostowane, ręce wzdłóż tułowia, odrywamy stopy od podłoża, nie za wysoko, 10 powtórzeń
7. Leżymy na plecach, polana przyciągamy do klatki piersiowej, łapiemy za nie i wykonujemy kołyskę, 10 powtórzeń
8. Leżymy na boku, przyciągamy nogi do klatki piersiowej, 10 powtórzeń
9. Klęk podparty, wykonujemy koci grzbiet i kolanem próbujemy dosięgnąć ręki, 10 powtórzeń

acha, dziewczyny, bo dziś było kilku fizjoterapeutów i rzuciłam temat do dyskusji, chustowanie
wiecie co osoba to inna opinia? zdania był bardzo podzielone,jeden obóz mówił,że super,inny,że nóżki ułozone w żabkę długo w jednej pozycji nie są dobre bo mogą powodować problemy z biodrami
inni uważali,ze przeciwnie,że maluchowi taka pozycja nie szkodzi
na koniec wypowiedziała się Pani doktorantka, ktora powiedziała,że chustowanie jest super, swoje dziecko też będzie chustować tylko rada- często ale nie za długo. Czyli nie róbmy tego np każdego dnia po 4 h na raz bo to za wiele dla takiego maluszka
Dzieki za cwiczenia mi tez sie mieśnie rozeszły czas za siebie się zabrac tylko 3 miesiace po cc juz moge ???
Marsi mam jeszcze pytanie jaka masz maszyne przymierzam sie do kupna mozesz mi cos polecic
Nina mam tu cos dla ciebie ja chce sie wybrac w kwietniu spotkanie ma byc tydzien po świętach musze jeszcze jakąs chuste upolowac
http://klubkangura.com.pl/kielce
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:39   #1388
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hmmm a nie wiesz czy od nadmiaru tej laktozy mogą być zielone kupy???

Ale silny chłopak
Oczywiście, ze tak. Wtedy sie mówi o nietolerancji laktozy.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:42   #1389
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Delicjanko zupelnie inne sa ubranka dla dzieci (nadal nie wiem czym sie body od spioszkow i pajacow rozni), ze swieca szukac wozka, ktorego mozna uzywac od razu po urodzeniu (dla takich maluchow sa owszem, ale dopiero po ukonczeniu miesiaca mozna z nich korzystac, siedzenie rozlozone nadal jest pod katem a nie zupelnie plasko), cala zabawa z lozeczkiem i akcesoriami do niego mnie ominela (spimy na materacach na podlodze). Poza tym sa tu takie gadzety, o ktorych nie wspominalyscie, np. podgrzewacz do chusteczek do pupy. Slyszalyscie o takim czyms?
Jak Nadia była noworodkiem to w dłoniach jej ogrzewałam chusteczki, bo jak dotykałam nimi dupci to az drzała
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
O rany! weszlam w moje ukochane spodnie w malutkim rozmiarze hura hura!
Ja tez sie mieszcze juz w swoj rozmiar, mimo 8 kg na plusie, dziwne prawda ?

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja niunia ma cala buzie wysypana czerwonymi krostkami, pod wloskami tez ma, na brwiach ma taka sucha skore, luszczaca sie.. od kilku dni strasznie niespokoja jest, ciagle placze i pręzy sie.. na początku myslalam ze ta wysypka to potowki, ale teraz zaczynam sie zastanawiac czy to nie jest alergia jakas.. miala ktoras z was podobnie? We wtorek mamy szczepienia, ale moze pojde wczesniej do lekarki, jak myslicie?
Pisałam o tym ostatnio, ja myslałam ze to skaza, a lekarka odesłała nas z kwitkiem nie mówiac co to.. smarowałam sudocremem i zeszło.. duzo ma tych krostek na buzi ?

Cytat:
Nafiyqa jak możesz podwieś to na początek wątku pewnie nie jednym się przyda
ćwiczenia dostałam od mojej Pani fizjoterapeutki

ROZSTĘP[ MIĘSNIA PROSTEGO BRZUCHA

dotyczy kobiet po porodzie a nawet w czasie ciąży
- wiąże się z rozciągnięciem mięśnia prostego brzuchja poprzez działanie hormonu jakim jest relaksyna
- o rozstępie mówi się w przypadku rozsunięcia mięśnia na ok 3 palce
-sprawdzamy leżąc na plecach,nogi proste,przyciągamy brodę do mostka
-rozstęp powoduje brak funkcji stabilizacyjnej i może powodować ból kręgosłupa w odcinku lędzwiowym
-ćwiczymy izometrycznie mięsień prosty brzucha (czyli inaczej spięcia) ale nie ćwiczymy mięśni skośnych brzucha dopóki brzusiec mięśnia prostego się nie zejdzie więc zapomnijcie o szóstce vaidera!!!!!!

ĆWICZENIA

1. Leżymy na plecach,nogi ugięte w kolanach,ręce skrzyżowane na brzuchu,pacjentka podnosi brodę do mostka- 10 powtórzeń, 3-5 serii
2. Leżymy naplecach,nogi ugięte w kolanach,pacjentka stara się zbliżyć pępek do podłogi- na chłopski rozum to maksymalne wciąganie brzucha w pozycji leżącej, 10 powtórzeń
3. Leżymy na plecach,nogi wyprostowane,ręcę wzdłuż tułowia,wciskanie lędzwi w podłoźe- 10 powtórzeń
4. Leżymy na plecach,nogi wyprostowane,ręce wzdłuż tułowia,wykonujemy płytkie brzuszki na zasadzie spięć,z unoszeniem głowy, barków i łopatek! nic więcej, 10 powtórzeń
5. Leżymy na plecach,nogi ugięte w kolanach, ręce wzdłuż tułowia unoszenie bioder w górę, 10 powtorzeń
6. Leżymy na plecach, nogi wyprostowane, ręce wzdłóż tułowia, odrywamy stopy od podłoża, nie za wysoko, 10 powtórzeń
7. Leżymy na plecach, polana przyciągamy do klatki piersiowej, łapiemy za nie i wykonujemy kołyskę, 10 powtórzeń
8. Leżymy na boku, przyciągamy nogi do klatki piersiowej, 10 powtórzeń
9. Klęk podparty, wykonujemy koci grzbiet i kolanem próbujemy dosięgnąć ręki, 10 powtórzeń

acha, dziewczyny, bo dziś było kilku fizjoterapeutów i rzuciłam temat do dyskusji, chustowanie
wiecie co osoba to inna opinia? zdania był bardzo podzielone,jeden obóz mówił,że super,inny,że nóżki ułozone w żabkę długo w jednej pozycji nie są dobre bo mogą powodować problemy z biodrami
inni uważali,ze przeciwnie,że maluchowi taka pozycja nie szkodzi
na koniec wypowiedziała się Pani doktorantka, ktora powiedziała,że chustowanie jest super, swoje dziecko też będzie chustować tylko rada- często ale nie za długo. Czyli nie róbmy tego np każdego dnia po 4 h na raz bo to za wiele dla takiego maluszka
Cytat:
Szaja to co piszesz o peelingu z kawy to racja, jak dla mnie najlepszy,dodaje jeszcze pare kropel oliwy z oliwek
tylko kawa musi byc zaparzona- mi tz przynosi po dniu co uzbierał w biurze w ekspresie

a na ujędrnianie brzuszka straaaasznie polecam gąbkę syrene cena jakieś 3 zl, stosuje 2 tydzień wraz z balsamem ujędrniającym i nic mi już nie wisi, nie muszę już nosić pasa
na poczatku bardzo boli dlatego polecam łagodniejsza stroną a potem dopiero tą ostrzejszą, prysznic kończę zimną wodą i brzuszek mam ładniejszy niż po pierwszej ciąży
taaadaaam
Dziękuję !

Mam pytanie, jeśli mam rozstepy na brzuchu, to jak bede szorować gabką, to nic gorszego sie z nimi nie stanie ?

Włosomaniaczka

Stary 2013-03-14, 14:42   #1390
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Insolito, w szoku jestem jak to malenstwo glowke trzyma. oj nie ma zmiluj, bierzem sie z Kubulkiem do roboty

co do wagi to moj 2 dni temu wazyl 5720 wiec te 6kg jest calkiem mozliwe
Moja w pomiedziałek na szczepieniu równe 6.00 kg

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-14, 14:44   #1391
bokeh
Zakorzenienie

Moim zdaniem i tak zawsze taki zbyt szybki rozwój należy skonsultować bo czasem nie są to dobre objawy. Ale nic tylko się cieszyć że synek insolito tak szybko sie rozwija !

Moja ma dziś dzień "wiem czego chcę, chcę na rączki mamusi CAŁY CZAS !"
Więc wygląda to tak że planowałam myc naczynia i ogarnąć mieszkanie a naczynia dalej się kiszą w zlewie .... jedyne co udało mi się odkurzyć i zebrac pranie z szuszarki...

I zdjęcia Hani które miałam wkleić wczoraj mój niuniek malutki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fb5.jpg (59,4 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fb6.jpg (47,7 KB, 70 załadowań)
Stary 2013-03-14, 14:44   #1392
Wisienka_0809
Rozeznanie

Aj, dziewczyny, widzę, że nasze dzieciaczki mają swoje motto przewodnie. Jeaaaa..

Odezwę się później, muszę chałupkę ogarnąć, póki młoda grzecznie leży i gada z żyrandolem.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:49   #1393
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hania cudna!!!
A zdjęcia do zanudzenia będę powtarzać - PRZEPIĘKNE!!! Taaaaakie kolorowe, dziecięce, ajjjjj

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 14:54   #1394
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hania cudna!!!
A zdjęcia do zanudzenia będę powtarzać - PRZEPIĘKNE!!! Taaaaakie kolorowe, dziecięce, ajjjjj

odpisała mi ta babka że ejstem druga parą chętną na warsztaty i że musza byc conajmniej trzy a jak nie to przekłada...szkoda bo ja bym chciała już

a co do zdjęć... jak się zrobi ciepło.... daleko od siebie nie mieszkamy... park chorzowski piękny mamy także teges..no :P
Stary 2013-03-14, 14:59   #1395
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dzieki za cwiczenia mi tez sie mieśnie rozeszły czas za siebie się zabrac tylko 3 miesiace po cc juz moge ???
Marsi mam jeszcze pytanie jaka masz maszyne przymierzam sie do kupna mozesz mi cos polecic
Nina mam tu cos dla ciebie ja chce sie wybrac w kwietniu spotkanie ma byc tydzien po świętach musze jeszcze jakąs chuste upolowac
http://klubkangura.com.pl/kielce
Wiem własnie ze jest Klub mam Kielce i prowadza warsztaty chustowania. Były jedne zajęcia z dziewczynami od nich u nas w SR, ale akurat miałam wtedy wizyte u gina inie mogłam isc.
A przypomnij mi skad ty jestes?? Z checia bym na nie poszła, zobaczymy jak to bedzie w praktyce

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-03-14, 15:03   #1396
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

odpisała mi ta babka że ejstem druga parą chętną na warsztaty i że musza byc conajmniej trzy a jak nie to przekłada...szkoda bo ja bym chciała już

a co do zdjęć... jak się zrobi ciepło.... daleko od siebie nie mieszkamy... park chorzowski piękny mamy także teges..no :P
Szaję trza pogonić, co by się zapisała!!!

także teges no jestem za

Stary 2013-03-14, 15:09   #1397
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Insolito, słodziak! No i fakt faktem, to, że sam z siebie robi coś szybciej, niż większość dzieci, to dobry znak - nikt go do tego nie zmusza, po prostu sam do tego "dorósł" i nie jest to powód do niepokoju. Słowa mojego pediatry, bo moja niunia też szybko idzie do przodu, bardzo wysoko podnosi głowę i długo trzyma, a ma dopiero 5 tygodni.

Z racji dzisiejszego "wychodnego" na zakupy, postanowiliśmy iść z TŻem na... pizzę.

A moje dziecię ma dzisiaj dzień z serii "nie wiem, czego chcę, ale chcę tego bardzo!" (Wisienko ).
Nie rób smaka
Ja się martwiłam czy te wczesne przekręcanie nie jest objawem zwiększonego napięcia mięśniowego dlatego skonsultowałam z pediatrą.

Cytat:
Moim zdaniem i tak zawsze taki zbyt szybki rozwój należy skonsultować bo czasem nie są to dobre objawy. Ale nic tylko się cieszyć że synek insolito tak szybko sie rozwija !

Moja ma dziś dzień "wiem czego chcę, chcę na rączki mamusi CAŁY CZAS !"
Więc wygląda to tak że planowałam myc naczynia i ogarnąć mieszkanie a naczynia dalej się kiszą w zlewie .... jedyne co udało mi się odkurzyć i zebrac pranie z szuszarki...

Twoje zdjęcia to po prostu.... no brak słów
Też takie chcę, buu...

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 15:10   #1398
badziabadzia
Zakorzenienie

Bijkora, no sporo tego ma, teraz to juz cale policzki, uszy, na szyjce, pod wloskami nawet.. dziś sie nie udalo skonsultowac z lekarzem, ale chociaz spacerek zaliczylysmy. Chyba wiosna wraca

Bokeh, sliczna Hania

Insolito, maly silacz
Stary 2013-03-14, 15:17   #1399
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Bokeh Hania ma śliczne oczka!

Dziewczyny ponawiam pytanie... Blance strasznie się ulewa od wczoraj, co zje, to ląduje na mnie podczas odbijania. Martwię się, bo wcześniej tak nie miała...
Stary 2013-03-14, 15:33   #1400
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny ponawiam pytanie... Blance strasznie się ulewa od wczoraj, co zje, to ląduje na mnie podczas odbijania. Martwię się, bo wcześniej tak nie miała...
moja tak miałą że z poczatku w ogole nie ulewała a potem jak zaczela coraz wiecej jeść i pod korek no to jej się wylewało. Nie martw się jesli nie rzyga pod cisnieniem tylko jej wylatuje nawet łyżka dwie... to nic złego dzieci niestety nie mają umiaru w jedzeniu
Stary 2013-03-14, 15:36   #1401
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kupiłam chustę

Stary 2013-03-14, 15:36   #1402
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
moja tak miałą że z poczatku w ogole nie ulewała a potem jak zaczela coraz wiecej jeść i pod korek no to jej się wylewało. Nie martw się jesli nie rzyga pod cisnieniem tylko jej wylatuje nawet łyżka dwie... to nic złego dzieci niestety nie mają umiaru w jedzeniu
Dziękuję za odpowiedź...Martwi mnie to bo od wczoraj to więcej niż łyżka-dwie... Bardzo jej się ulewa..
Stary 2013-03-14, 15:41   #1403
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Moja az ostatnio zatkalo z wrazenia jak uslyszala, ze jechalam z malym autobusem jakies 10min
ja dużo z Darią autobusami jeżdżę.

Cytat:
Cholibka, to muszę tą moją oszczędnościówkę ruszyć do przodu
hahaha

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pewnie nas podczytuja cwaniaki!
Hahaha no pewnie tak

Cytat:
hej, witamy ciekawego gościa
wstawisz zdjęcie coreczki, jestem strasznie ciekawa małej Yae
opowiedz jak wygląda tak poród?
wogóle ciężko było Ci się przyzwyczaić do nowej kultury? dlaczego wogóle znalazłaś się w Japonii? sorry jak są jakieś niewygodne pytanie to przepraszam
Tez jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Położna była 3 raz... Ile jeszcze będzie przychodzić?
U mnie była 4 razy (we wtorek była ostatni raz)

Cytat:
a na ujędrnianie brzuszka straaaasznie polecam gąbkę syrene
A jak mam rozstępy na brzuchu to mogę tą gąbką masować??

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Jejuuuuuuuu ale pięknie trzyma główke Moja Daria nie lubi na brzuszku

Cytat:
Ale Hania urocza Przepięknie

Cytat:
Oooooo mogę teeeeeeż??
Stary 2013-03-14, 15:41   #1404
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź...Martwi mnie to bo od wczoraj to więcej niż łyżka-dwie... Bardzo jej się ulewa..
po każdym? moja niby nie po każdym ale czasem mam wrazenie ze zwraca wszystko co zjadla...
Stary 2013-03-14, 15:45   #1405
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Moja tak ulewa od początku. Byłam u pediatry to powiedziała że jak dziecko ładnie przybiera na wadze to nie ma się czym martwić.
Stary 2013-03-14, 15:47   #1406
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
po każdym? moja niby nie po każdym ale czasem mam wrazenie ze zwraca wszystko co zjadla...
od wczoraj po każdym. wizytę u lekarza mam w pon inie wiem czy jutro z nia iść czy poczekać spokojnie??
Stary 2013-03-14, 15:54   #1407
LadyWhisper
Zakorzenienie

Moj ostatnio jak chlusnal, to zarzygal swoje cale bodziaki i pol kocyka, przy okazji sie jeszcze zakrztusil, akurat M.przy nim byl, to tak sie przerazil, ze malo sie nie poplakal biedny:P

Kurka, jak ja sie doczekac nie moge ciepelka!!! Tak ladnie sie juz zapowiadalo.....
No i chce juz z wami na spacer! O.

Stary 2013-03-14, 16:00   #1408
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Spytam jeszcze raz
Mogę teeeeeeż?
Ja mieszkam niedaleko parku chorzowskiego
Stary 2013-03-14, 16:15   #1409
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, jesteśmy w szpitalu z Kubusiem, zapalenie płuc. strasznie mój skarb się męczy trzymajcie za nas kciuki. warunki straszne - komuna, na szczęście mogę być z maluszkiem. jestem zalamana całą tą sytuacją.
Kurcze, biedny ten Twój Kubuś. Dużo zdrówka życzę

Cytat:
Właśnie - czy można dziecko przystawiać do piersi ZBYT CZĘSTO?
Bo..u nas cycuś jest..lekarstwem na wszystko. Tzn nawet jeśli są problemy z bączkami (wczoraj były), i Małą przystawię to trochę pociumka i zaraz się wycisza, uspokaja, śpi. Tylko, że wówczas też trochę zjada, Nie zzapycham jej za bardzo, dokładając znowu pokarm? Czy się nie przejmować - chce to niech je? Wczoraj to działało najlepiej, na brzuszek i niepokój, przystawienie, i przez to wisiała przy piersi praktycznie co godzinę. Jadła może chwilę (bo nie nadążała zgłodnieć) ale jednak.
Jakby jej było za dużo to by nie chciała ssać. Jak mój czasem płacze i nie wiem czy nie głodny przypadkiem i przystawiam to nie chce, odwraca główkę.
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja niunia ma cala buzie wysypana czerwonymi krostkami, pod wloskami tez ma, na brwiach ma taka sucha skore, luszczaca sie.. od kilku dni strasznie niespokoja jest, ciagle placze i pręzy sie.. na początku myslalam ze ta wysypka to potowki, ale teraz zaczynam sie zastanawiac czy to nie jest alergia jakas.. miala ktoras z was podobnie? We wtorek mamy szczepienia, ale moze pojde wczesniej do lekarki, jak myslicie?
Może to być skaza. U nas tak było i po kilku dniach z pryszczyków na policzkach zrobiły się suche plamy. A też było i na główce pod włosami,i na uszach i na szyjce.

Insolito dla synka, ale siłacz.
Co do ulewania to jak leci po prostu przy odbiciu albo jak leży to kącikmi ust a jak pod ciśnieniem i na odległość to wymioty.

Cytat:
od wczoraj po każdym. wizytę u lekarza mam w pon inie wiem czy jutro z nia iść czy poczekać spokojnie??
Nie denerwuj się i poczekaj do wizyty.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 16:19   #1410
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Spytam jeszcze raz
Mogę teeeeeeż?
Ja mieszkam niedaleko parku chorzowskiego
Gdzie mieszkasz? bo ja do parku mam 10 minut

U mnie znowu sajgon, dziecko mi nie umie spać, w nocy spała łącznie może 5h, w dzień też tylko chwilkę nie wiem skąd ta bezsenność
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości