|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Na razie nie mogę wyjechać do męża bo do czerwca mam studia więc musze je skończyć. A potem jak malutka będzie to z takim małym dzieciem się nie wyprowadzę ewentualnie mogłabym czasem tam jeździć przykładowo na miesiąc czy 2 tyg Najgorsze jest to że jak będę rodziła raczej męża nie będzie w domu chyba że akurat się złoży że przyjedzie na wolne. A tak to umówilismy się że przyjedzie jak już mała będzie na świecie Wiem kiepsko to wygląda |
|
|
|
|
#4022 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Nie wiedziałam, że płaci się 1,01 zł za aktywację konta... może to dlatego
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
![]() metropolitam to odpoczywaj teraz dużo. Mam nadzieję że już taki ból Cię nie złapie. Też muszę dziś sprzątać. Ale jakoś ejscze nie mam weny. Czekam aż mi się mięsko rozmrozi, zmielę je i zrobię canelloni. Używałyście może szampony z kallosa? jakie sa? w ogóle z jakiej firmy można kupić dobry szampon bez tego składnika na "p" (nie pamiętam nazwy ). Pisałyście kiedyś o tym
|
|
|
|
#4024 |
|
Zadomowienie
|
metropolitan dobrze ze piszesz o cc przy tym spojeniu bo mój lekarz nic mi takiego nie powiedział ale on chyba myśli ze to normalne rozchodzenie kości bo ja nie mam takiego dużego bólu jak ty czuje ze mnie boli ale chodzic mogę zapytam sie go czy to jest wskazanie do cc w moim przypadku
|
|
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o i tu masz instrukcję http://refectocil.at/pdf/26605_BPZ-PL-SLO-HR-CS.pdf Cytat:
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-03-15 o 11:29 |
||
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wena na sprzątanie była i sobie gdzieś poszła, bo stwierdziłam, że najpierw się ubiorę a nie będę odkurzać w piżamce. No i wena mi przeszła
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę je wytrzeć trochę ręcznikiem i nałożyć odżywkę na 2 godz.gosiulka podziwiam Cię że dajesz radę żyć tak na odległość. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
mam nadzieję że nic mi nie będzie. Następnym razem zrobię z wodą utlenioną dzięki za info! U mnie znalazłam sklep z artykułami fryzjerskimi i kosmetycznymi. W ogóle muszę się zaopatrzyć w peelingi, maseczki, olejki itd przed urodzeniem dzidzi bo później nie będę miała do tego głowy. |
||
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo też w takim z art. fryzjerskimi u mnie jest ta henna |
|
|
|
|
#4031 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dla męża dużo siły w pracy Cytat:
![]() no cóż jakos można się przyzwyczaić Najgorzej jest latem bo mąż ma bardzo mało wolnego, zimą jest lepiej bo czasem 2 miesiące jest w domu Coś za coś jak to się mówi, niestety Czasem jest mi bardzo smutno ale jak sobie pomyślę że niedługo będzie Elizka i już nie będę sama |
||
|
|
|
#4032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli tak z 3-4 krople wystarczy tej wody utlenionej? |
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Jooasia za 28t
|
#4035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- nie ma opcji mam dokładnie tak jak na załączonym obrazku, od 8 lat tylko żeby Tż nie było za dobrze- to nie zawsze o tym wie
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuuuję na szczęście to nie rozjaśniacz, więc będzie oki no tak na 1cm ze 4 krople jest ok |
|
|
|
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja używam szamponów dla dzieci (baby dream, avon baby)i sobie je chwalę, ale one plączą włosy więc mało komu pasują. U mnie szampon+odżywka i jest git, nie mam problemu z rozczesaniem.
|
||
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to jak już tam kto woli, ja patrzyłam na jakiś link od marchewki, gdzie było 1,8 kg za 17.99
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak piszecie o tych związkach na odległość to ostatnio mąż powiedział ile zarabia kolega co odszedł z jego firmy i pojechał do irlandii. Nie powiem, bardzo kusząca propozycja, ale dla mnie "w razie w". Mąż jest, że tak to ujmę specjalistą z dużym doświadczeniem, tylko mało firm w polsce zajmuje się tą branżą, ale puki co firma jest i płaci. Zaczął coś o wyjeździe to go uświadomiłam, że nie po to wychodziłam za mąż i planujemy rodzinę żeby żyć osobno. Stwierdził, że może na rok, na co ja, że pewnie wynajęcie mieszkania kawalerki a 2 pokoje to niewielka różnica, więc jak tak zdecyduje to jedziemy razem i koniec kropka.
Temat jakoś ucichł, chyba miał taki jednodniowy dołek jak mu rata kredytu z konta zeszła ![]() A rozwodu rodziców pawie oczko współczuję.
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
uffff
![]() Cytat:
myślicie że to coś jest "coś" warte http://allegro.pl/kolagenowy-zabieg-...085834701.html |
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
heloł... przeżyłam glukozę, teraz piję bezkofeinowe latte macchiato i raczę się niesłodką bułką - z szynką i pierdółkami
wyobraźcie sobie, że to nie była jakaś tam rozpuszczona na szybko glukoza, tylko soczek wiśniowy i nawet smaczny, nic a nic nie mulił...no i jak tak czekałam na pomiary, to mnie babki położyły pod KTG (czy jak to się nazywa) i słuchałam serducha młodzieńca, było słychać też kopniaki... fajnie no i zaraz się zmywam do pracy...
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiula cała moja wypowiedź się skasowała
Pisałam, że my własnie przeprowadzkę z małym dzieckiem planujemy. Sofia będzie miała ok 2 m-ce. TŻ jedzie wcześniej przygotować dla nas miejsce, a my przyjedziemy na gotowe Firma kurierska zabierze rzeczy, a ja będę miała przy sobie tylko podstawowe rzeczy na podróż + wózek. 2h lotu i jesteśmy w domu Wydaje mi się to jak najbardziej do rozegrania. Dużo łatwiejsze niż jeżdzenie co miesiąc z małym dzieckiem. No i rodzina będzie razem. To dla mnie argument nie do zbicia. Ale tu już każdy musi określić co jest najważniejsze.Jak długo chcielibyście ciągnąć to jego wygnanie i widzenie się raz na miesiąc? Zwłaszcza z dzieckiem, gdzie każdy dzień ma znaczenie, maleństwo szybciutko się rozwija, a Tata tego nie może widzieć... A co robi Twój TŻ? Może mógłby znaleźć pracę całoroczną, gdzie sezon nie ma aż takiego znaczenia. Albo przynajmniej w martwym okresie mieć jakąś inną robotę. Jak by miał Was przy sobie to byłoby mu dużo łatwiej, miałby tez więcej motywacji. |
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
cloche
za glukozę, KTG zazdroszczę ja jeszcze nie miałam ani razu i szykuj dla mnie kawkę |
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj jechać do Ikei ale taaak mi sie nie chce.. w ogole nic mi się nie chce.. od 5 godzin siedze/leze robiąć wielkie nic..
|
|
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
nie kapuję tego allegro...
mimo, że rejestrowałam konto ono nie było aktywne i musiałam aktywować i przelewać 1,01 zł i teraz czekam na weryfikację danych, nawet do 3 dni ![]() a chciałam szybko kupić, zapłacić i mieć z głowy. Myślałam, że wystarczy zwykła rejestracja. W moje konto nie mam żadnych swoich transakcji zaznaczonych, więc wynika z tego, że pomimo klikania kup teraz nic nie kupiłam, prawda? W ogóle nic nie mam w moje konto. Jedynie w moim koszyku mam 20 przedmiotów (tyle można mieć maksymalnie).No, wkurzyłam się trochę Niezbyt jasne zasady jak dla mnie ma to allegro, mogłoby mieć jakieś wskazówki co do kolejnych kroków albo czego brakuje, a nie jakieś porozrzucane na stronie komunikaty. Wiem, wiem, możecie się ze mnie teraz śmiać sierota ze mnie ktoś coś rozumie z tej całej sytuacji? z tego wszystkiego idę po coś do jedzenia.
|
#4046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super I co, wzięłaś sobie wolne? (podejrzewam, że tak, skoro z nami jesteś )
|
||||
|
|
|
#4047 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W uwadze za to oglądałam http://uwaga.tvn.pl/414845,reportaze...deo_detal.html Ile par stara się o dzidziusia, a nie mogą, a tu takie mendy mają i katują. Kroić i solić, zabiłabym dziada!!!!!!!!!! Nawet mój TŻ dyskretnie łezkę uronił nad maluszkiem. Cytat:
za kolejny tydzień. Maluchy szaleją, oj szaleją. Bartula jest na etapie rozpychania, czasem jakaś bliżej nieokreślona kulka wystaje z brzucha. Słodziak mój Cytat:
![]() Ja w 32 tc mam tez łożysko II stopnia, gin powiedział, że jak najbardziej odpowiada wiekowi ciąży. A to znalazłam w necie i przytaczam wypowiedź: "... II stopień jest charakterystyczny dla trzeciego trymestru ciąży i nie jest to absolutnie żadna nieprawidłowość!! Niektórzy mają II już od 25 tygodnia i też wszystko jest ok. Na samym początku łożysko ma stopień 0, od połowy ciąży powinno mieć już I, trzeci trymestr II i potem okolice terminu III - no ale to wszystko też na pewno zależy od konkretnego lekarza i jego 'skali ocen'. Niektórzy uznają, że jest jeszcze stopień IV" Nie ma się co denerwować na zapas! Cytat:
Aaa i zamówiłam wczoraj bezdotykowy termometr beurera z grupona.
|
|||||
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale przy dłuższym okresie nie wyobrażam sobie bycia osobno. pamiętam jak 2 miesiące przed ślubem wysłali go na budowę do łodzi na miesiąc i widywaliśmy się tylko w weekendy. męczące to było dla nas obojga i nie chciałabym żeby maleństwo przez to przechodziło..Cytat:
za wyniki
|
|
#4050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

...
). Pisałyście kiedyś o tym

Ty ją w jakiejś sieciówce kupiłaś czy jakiejś niezależnej drogerii?

a ja pracuje ciągle odkąd zdałam maturę czyli jakieś prawie 6 lat
Po prostu jest mi go teraz strasznie szkoda. Wiem, że niektórzy nie mają wyjścia albo decydują się na takie życie, ale my na 100% nie chcemy być na odległość.. a jestem trochę przewrażliwiona pod tym względem, bo moi rodzice całkowicie się od siebie oddalili przez pracę na odległość, i najlepsze jest to, że ich rozwód zbiega się terminowo z moim porodem 

- nie ma opcji 
mam nadzieje że jej tak nie zostanie