|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
ale to dlatego, że mam jakąś paranoję, że coś się z nim stanie. Ciągle dookoła mnie krążą historie, że a to się odkleiło, a to za szyko zestarzało i działa na psychikę. Ale kochane nic się nie martwcie, jakby coś było nie tak, to by nam lekarze to mówili.Cytat:
więc da się. Ale jak się rejestrowałam to od razu była ta informacja o wpłacie 1zł za rejestracje, które potem jest zwracane na konto i też info o tym, że powiadomią mnie, kiedy konto będzie aktywne. Nie wiem co WhatIthink może teraz zrobić, może najlepiej zadzwonić na infolinię?
|
||
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
jak masz taki odsłuch na każdej wizycie to nic cię nie mija![]() ja mam 2 razy dziennie po 20 min i 2 razy dziennie krótki odsłuch i za każdym razem jest to pogoń za jedną albo za drugą gwiazdą... była u mnie dziewczyna z którą leżałam przed mariolką. urodziła w środę w 35tyg. mała ważyła 135og ale dostała 9 pkt i wszystko poza tym ok ![]() badają teraz łożysko żeby sprawdzić dlaczego tak kiepsko rosła. oraz w końcu się doczekałam https://play.google.com/store/apps/d...enBsZm9ydW0iXQ.. |
|
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4054 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przytulam mocno!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sąsiadki mąż przez całą ciążę pracował w Holandii, zjeżdżał raz na 2 m-ce. Wrócił na stałe, jak mała miała kilka miesięcy i powolutku dawali sobie radę, bo z pracą było ciężko tutaj. Na pewno sobie poradzicie.Cytat:
Dzień dobry! |
|||||||
|
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
|
dzięki, ja bym też chciała wiedzieć, czy skoro kliknęłam kup teraz (jeden produkt) przypadkowo i 2-3 razy próbowałam zapłacić za rzeczy z koszyka (20 sztuk) przy nieaktywnym koncie, to któraś z tych transakcji jest tak naprawdę ważna?
inaczej mówiąc, czy będę musiała zapłacić za swoją nieuwagę np. 2 razy za te same rzeczy czy za to kup teraz? czy te transakcje są ważne skoro nic nie mam zaznaczone na moje konto? oj, nie lubię takich sytuacji...
|
#4056 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Musiałby tam cos wynająć dla nas wszystkich i dopiero wtedy przeprowadzka tylko na razie o tym nie myślelismy więc odrazu po porodzie to nie wchodzi w grę Może jakoś damy radę tak na odległość, powiem szczerze że u nas w górach to jest w miarę "normalna" sytuacja. Mój tata jak byłam mała tez jeździł za granicę teraz też wraca do domu tylko na wekend i jestem do tego poniekad przyzwyczajona Miejmy nadzieję że taka sytuacja długo nie potrwa. Góra rok, dwa lata tak ja mąż obiecuje A jednak masz rację rodzice powinni byc przy dzieciach jak rosną |
|||
|
|
|
#4057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aaś dobrze, że z Maleńką wszystko ok
|
|||
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może damy radę |
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tarczycę trzymam ![]() Metro uważam, że dobrze zrobiłaś, że poszłaś do lekarze. Z tego co pisałaś to ból był faktycznie bardzo poważny, a tylko byś się sama zamartwiała i zastanawiała co się właściwie dzieje. Widziałam, że piszecie o hennie na brwi....jak Wy sobie z nią radzicie? Ja się boję, że bym wszędzie wokół brwi ponakładała i później bym nie zmyła
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no własnie bo są 2 ktg - jedne do tętna a drugie do skurczy jak podłączają dwie peloty. aaaa miesiąc temu rodził się tutaj chłopczyk 430g ![]() już go wyprowadzili na 1200g ale jeszcze poleży tutaj dłuuugo. |
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co? ale dzisiaj w nocy miałam schizę. przebudziłam się na siku i czuje, ze łydki mam wilgotne, od razu myśl - wody mi odeszły!!!, ale zaraz się obmacałam w newralgicznych miejscach i sucho. okazało się, ze po prostu spociłam się pod kołdrą, ale głupota co ?
panika była jednak spora.
|
|
|
|
#4064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam wiadomość od Diabli
Proszę przekazać koleżankom na forum, żeby zakupiły nakładki jednorazowe na sedes Ratują życie jak chce się w spokoju bez trzęsących nóg zrobić kupkę. Poza tym sporo bab naprawdę krwawi i można spotkać brudną deskę. Mnie to przeraża i nakładki ratują bo ciągle mam wizje jakichś szpitalnych bakterii Leżymy na pewno do poniedziałku, szyjka nadal podrażniona, więc obserwują. Wczoraj zostałam bez stanika do oddałam do prania... i pojawiła się siara! Położna mówiła, że ciasny stanik trochę zmniejsza wycieki, hehe. Aaa i pytałam o maliny i wiesiołka. Mówiła, że można ale nie ma dowodów działania. Ona poleca od połowy ciąży okłady z herbaty - podobno krocze robi się bardziej pulchne i można uniknąć nacięcia. Pozdrawiamy! ja już zapas nakładek mam, to była pierwsza rzecz o jakiej pomyślałam w związku z wyprawką do szpitala ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
a jak wyjedziesz to od razu patyczek higieniczny i zmywasz nie ma się czego obawiać ![]() Cytat:
ale cudownie, że żyje
|
||
|
|
|
#4065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wchodzić w moje konto, w kupione to masz to co kliknęłaś kup teraz? Bo jak nie to raczej nie musisz płacić.. chociaż nie wiem czy to się może nie pokazywać jak np,. konto jest jeszcze niezarejestrowane?? Możesz też wejść dokładnie w tą aukcje w której kliknęłaś kup teraz i zobaczyć czy jesteś pośród osób które kupiły. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4066 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też cierpię i jeszcze przeczytałam co zjadłaś i mi ślina leci....![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zadowolona z niej jestem, mam ją już ponad 2 lata i nic się nie spiera i nie mechaci. Czapeczkę też chciałam kupić z misiem, ale już nie było i kupiłam w paski podobną![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja witam w południe w cappucino w ręku. Mąż mi właśnie zrobił. Wrócił z pracy bo zasypuje nas totalnie. Nianię jeszcze dał radę przywieźć, ale odwieźć będzie musiał ktoś kto ma napęd na 4 koła... ![]() Śnieg był do połowy drzwi rano Jutro już ma być słonecznie.A ja pisałam chyba, że mnie boli brzuch w jednym miejscu jakby mi ktoś przyłożył, dzisiaj przeszło, patrzę a tam chyba rozstępy. Nie jakieś bordowe, bardziej wygląda to jakbym się podrapała paznokciami, no ale są...mam nadzieję, że gorzej nie będzie... ![]() Poza tym małe mi się wwierca w "wyjście" oszaleć można. Chyba muszę intensywniej nad tym imieniem myśleć, bo wyjdzie zaraz i dalej będzie bezimienny... ![]() A no i dzisiaj też zaczynam 32 tydzień. |
||||||||
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
A przyszło ci potwierdzenie kupna na maila?
Zobacz na aukcji w tych co kupili czy nie ma twojego nika, tzn pierwszej i ostatniej litery. Zawsze mozesz napisac do sprzedawcy zapytanie czy kupilas czy nie, bo on ma to na pewno obeznane i widzi co i jak. Jakoś o tym nie pomyślałam, pora dopisać do zakupów.
|
#4069 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kolejna marcówka rodzi... I to w tp.
|
||
|
|
|
#4070 |
|
Raczkowanie
|
a propos nakładek na deskę, ja zawsze urywam papier i rozkładam na desce
|
|
|
|
#4071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że wszystko z Nimi w porządku ![]() Cytat:
![]() Jak będziesz miała czas wstaw foto chust
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu sa nakładki w kazdej łazience
i podpaski te poporodowe o dziwo też na sali mamy
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
Nie zapytałaś pana o której mam się go spodziewać u mnie? za wizytę.---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4074 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
Która kupiła termometr na grouponie? Bo przeczytałam, ale mi umknęło.
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Dziękuję!
|
|
|
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
O proszę, taka ze mnie matka, że przegapiłam studniówkę.
|
|
|
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
ok!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj dużo takich maluszków sie rodzi. jak ta koleżanka z sali bała się że 1300g to mało to ją pocieszali że tutaj to będzie i tak dużo bo ich nie dziwią dzieci 500-600g. Z takimi sobie radzą to i z 1300g tym bardziej
i np porody w 27-29 tygodniu....
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie interesują te okłady z herbaty, może uda się gdzieś na netcie znaleść info.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

ale to dlatego, że mam jakąś paranoję, że coś się z nim stanie. Ciągle dookoła mnie krążą historie, że a to się odkleiło, a to za szyko zestarzało i działa na psychikę. Ale kochane nic się nie martwcie, jakby coś było nie tak, to by nam lekarze to mówili.
za glukozę, KTG zazdroszczę ja jeszcze nie miałam ani razu
ale dostała 9 pkt i wszystko poza tym ok 

Przytulam mocno!

wyobraźcie sobie, że to nie była jakaś tam rozpuszczona na szybko glukoza, tylko soczek wiśniowy 

u nas wczoraj wizyta lekarz się zmartwił wynikami mam zrobić awidność IgG cytomegalii. Ogółem tłumaczył mi że to choroba której się w ciąży nie leczy i że jak mały rozwija się prawidłowo to będzie to tylko informacja dla pediatrów po urodzeniu
07.07.2012