Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 14:09   #1381
justusia16
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
Ja tego nie lubię w moich wlosach, bo napcham im już wszystkiego co się da, a one dalej leciutkie takie, że nie da się z nimi nic zrobić, no ale może kiedyś po milionach olejowań dojdę do momentu, że uda mi się je obciążyć, a nawet przeciążyć
W sumie fajna sprawa, nie musisz sie martwic ze bedziesz miala przyliz czy przyklap

No ale ok, zycze Ci zebys kiedys doprowadzila je do takiego stanu

Ja nie umiem dlugosci wlosow umyc delikatnym szamponm i musze Sls owac dlugosc

A za h koncze prace, jade odwiedzic siostrzenice, a pozniej zmieszam wszystko co mam i walne na wlosyy o tak
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:20   #1382
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XIX + nadal walczymy, choć offtopowo psocimy.

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
ż

Ja na to teorię mam!
Bo ruskie tłuszczu mają dużo, człowiek z wody zbudowany, a tłuszcz się przeca na wodzie unosi! Dlatego włazi Ci w cycki, nie tyłek!

Musisz zacząć chodzić na rękach.
Tak zrobię: brzydal:
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:30   #1383
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
haha, serio? Trinny i Susannah oraz Tap Madl się naoglądałam, to tak jest a naprawdę to całkiem niedawno dopiero odkryłam w jakich krojach dobrze wyglądam i zaczęłam wydawać kasę wyłącznie na te ciuchy, co do których jestem stuprocentowo przekonana - od razu lepsze inwestycje

no to koniecznie po spódnicę/sukienkę śmignąć, najłatwiejszy sposób na kobiecość bardzo chętnie udzielę kiedyś indywidualnych konsultacji

swoją drogą, wraz z tą nadchodzącą wiosną jakoś szybciej przetłuszczają mi się włosięta
Ja chcę indywidualne konsultacje, ja, ja!
Bo jak oglądałam Twoje zdjęcia to stwierdziłam, że się super ubierasz
Stary 2013-03-17, 14:35   #1384
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
haha, serio? Trinny i Susannah oraz Tap Madl się naoglądałam, to tak jest a naprawdę to całkiem niedawno dopiero odkryłam w jakich krojach dobrze wyglądam i zaczęłam wydawać kasę wyłącznie na te ciuchy, co do których jestem stuprocentowo przekonana - od razu lepsze inwestycje

no to koniecznie po spódnicę/sukienkę śmignąć, najłatwiejszy sposób na kobiecość bardzo chętnie udzielę kiedyś indywidualnych konsultacji

swoją drogą, wraz z tą nadchodzącą wiosną jakoś szybciej przetłuszczają mi się włosięta
Widzę, że nie tylko ja zaobserwowałam to straszne zjawisko

Jak już tak doradzasz to nie umiem znaleźć dla siebie spódnicy na co dzień bo ołówkowe/baskiny są zbyt eleganckie ( a wyglądają na mnie ok) a te słodko pomarszczone w talii robią mi wielkieeeee biodrzyska

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:40   #1385
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
W sumie fajna sprawa, nie musisz sie martwic ze bedziesz miala przyliz czy przyklap

No ale ok, zycze Ci zebys kiedys doprowadzila je do takiego stanu

Ja nie umiem dlugosci wlosow umyc delikatnym szamponm i musze Sls owac dlugosc

A za h koncze prace, jade odwiedzic siostrzenice, a pozniej zmieszam wszystko co mam i walne na wlosyy o tak
przy skórze głowy jest przyliż, a na długości puch, już chyba lepszy przyliż na całej długości
Stary 2013-03-17, 14:42   #1386
blackberry8
Zakorzenienie

Ale mnie nie było, całe 12 stron

Skaczę pod sufit z radości, uśmiech mi nie schodzi z ust przez ostatnie dni - załatwiłam sobie terapię dzienną 40min drogi od domu

Jakie spotkanie na śląsku? Gdzie, kiedy, ja chętną

kaludia91 zaproszenie poszło, jestem grumpy cat
Też chcę mieć Was w znajomych, ciekawe czy mi wykropkuje LINK?

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2013-03-17 o 14:46
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:45   #1387
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
Ja tego nie lubię w moich wlosach, bo napcham im już wszystkiego co się da, a one dalej leciutkie takie, że nie da się z nimi nic zrobić, no ale może kiedyś po milionach olejowań dojdę do momentu, że uda mi się je obciążyć, a nawet przeciążyć
Nie chcesz tego. ;/
Ja nie wiem, co moim fundować, żeby odżywić, a jednocześnie nie przeciążyć. I żeby nie było w tym protein (na bank keratyna mi nie służy, i co ja mam zrobić z moim Bingaczem ze spiruliną i keratyną?) ani miodu.
Więc leci głównie AiK (chociaż jako d/s też rzadko, bo przeciąża mnie czasem), Oleo (ten na razie spisuje się najlepiej) i Alterra (ale też rzadko, kiedyś bardziej ją lubiłam).

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Też mam taką rutynę i brak pomysłu. Chodzi za mną coś zmienić, a nie wiem co. Tym bardziej, że ja kocham radykalne zmiany (a nie stać mnie na wymianę całej szafy )

Ja właśnie ze spódnicami/sukienkami mam problem. Zawsze mi się wydaje, że wyglądam w nich strasznie wyzywająco. A nie daj borze jeszcze obcasy do tego. Ale fakt faktem, uwielbiam obcasy...
Też mnie nie stać.
Ja noszę spódnice/sukienki wyłącznie do połowy uda, nigdy do kolan, bo jestem bardzo niska i mam wrażenie, że taka długość mi nie służy.
A i tak nie uważam, że wyglądam wyzywająco.
Okej, na pewno się zdarzy, ale to na jakieś wyjście i muszę się postarać. ;p Ale też nie uważam wtedy tego za bardzo wyzywający ubiór, tylko raczej tak tyci tyci.

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Ja kocham spódnice, ale trochę infantylne. A obcasów zazdroszczę, nie umiem na nich chodzić
Ja mam parę krótkich rozkloszowanych spódniczek w kwiatki. Nie umiem się powstrzymać od kupowania ich, mimo że później niezbyt często je noszę.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:47   #1388
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

buu nie wyszły mi ladne loczki
a po podpięciu pasm z przodu zrobiły sie takie sprężyny zwisające na wysokość grzywki wiec musiałam je rozprostowac jakoś
Stary 2013-03-17, 14:49   #1389
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość

Wysłałam zaproszenie

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 14:51   #1390
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Wysłałam zaproszenie
Ja też
Stary 2013-03-17, 14:53   #1391
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Ja też
I ja
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:02   #1392
Dinulka
Zakorzenienie

ja też noszę do połowy uda około, bo inaczej źle wyglądam. Uwielbiam spódnice, sukienki, ale mam problem z obuwiem do nich, bo obcasów nie noszę

Odpukać chyba będę miała fajne włosy dziś ide do pracy :P i chyba zwróciłam tam na kogos uwagę a to byłoby super, bo póki co muszę się wyleczyć z kogoś z kim i tak nie będzie już nic więcej, a nawet gdyby było, to często bym pewnie przez niego płakała, więc.... wiossssno napier.....
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:06   #1393
XminorXlosX
Zakorzenienie

I ja też wysłałam zaproszenie akcja fejsbuk vol. 2

Pogoda za oknem to tortury psychiczne, walę temperaturę, będe wiosennie pachnieć na razie siedzi olejek Alterry , dalej też będzie owocowo kwiatowo wiosennie

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:08   #1394
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
wyzywająco bo? masz duży biust, nieprzyzwoicie długie nogi? żadna spódnica do kolana/tuż przed kolano nie będzie wyglądała wyzywająco, uwierz. nawet z obcasami
Nie, ani dużego biustu, ani szczególnie długich nóg. Mam wrażenie, że długość do kolana mnie skraca. Więc jeśli już, to chyba tylko przed...

Cytat:
Też zaprosiłam.

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Też mnie nie stać.
Ja noszę spódnice/sukienki wyłącznie do połowy uda, nigdy do kolan, bo jestem bardzo niska i mam wrażenie, że taka długość mi nie służy.
A i tak nie uważam, że wyglądam wyzywająco.
Okej, na pewno się zdarzy, ale to na jakieś wyjście i muszę się postarać. ;p Ale też nie uważam wtedy tego za bardzo wyzywający ubiór, tylko raczej tak tyci tyci.

Ja mam parę krótkich rozkloszowanych spódniczek w kwiatki. Nie umiem się powstrzymać od kupowania ich, mimo że później niezbyt często je noszę.
Hm, do połowy uda. Myślę, że to mogłoby być dla mnie. Na pewno nie do kolan - patrz wyżej.

Pozostaje pytanie o krój - rozkloszowana czy gładka, zawieszona w talii czy na biodrach? Wiecie może jak to dobrać? Napalam się powoli na jakąś spódnicę.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:19   #1395
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam zaproszenie
Cytat:
Ja też
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
I ja
Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
I ja też wysłałam zaproszenie akcja fejsbuk vol. 2
Cytat:
Też zaprosiłam.
Ło, ale mi pięknych kobietek teraz w znajomych obrodziło

Nie wiem czy się rypnąć i nałożyć proteinowego biovaxa czy zaolejować? I tak jutro rano myję, więc jeśli byłaby tragedia po proteinach to podratowałabym alterrą
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:26   #1396
miranda122
Zakorzenienie

Jakie Wy ładne wszystkie

Blog

Stary 2013-03-17, 15:27   #1397
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
a to nie jest,ze do zakupow produktow vichy dostajesz probki? w sumie to przeszlabym sie po te probki, ale chyba mam juz swoich ulubiencow
Niee
http://www.vichy.pl/artykul/test-prz...lt/a18563.aspx
teoretycznie trzeba się zarejestrować, ale ja tego nie robiłam poszłam normalnie do apteki i powiedziałam co trzeba, zatem mam i testuję ale żaden na razie nie pasuje, świecę się jak psu klejnoty.

Cytat:
Napisane przez sanlan Pokaż wiadomość
i też mam Pottersa od 2 dni i próbki Vichy ! piona ! )

i jak, probowałaś już coś? U mnie na twarzy był już Aqualia Thermal i Normaderm, ale niezbyt

Cytat:
Napisane przez sanlan Pokaż wiadomość
któraś z Was (niestety nie mogę sobie przypomnieć która ;D) pytała jeszcze o ombre, wiec wklejam fotkę
może trochę mało widać ale to takie delikatne ombre :P
fajne masz
mam aktualnie podobne, z tym, że to takie niezamierzone dość

nałożyłam sobie Pottersa wczoraj, ale chyba kolejnym razem będzie tuning albo spróbuję umyć nim włosy, chociaż nie mam przekonania do mycia odżywką

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:29   #1398
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mnie nie było, całe 12 stron

Skaczę pod sufit z radości, uśmiech mi nie schodzi z ust przez ostatnie dni - załatwiłam sobie terapię dzienną 40min drogi od domu

Jakie spotkanie na śląsku? Gdzie, kiedy, ja chętną

Ja też wysłałam
Stary 2013-03-17, 15:30   #1399
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, do połowy uda. Myślę, że to mogłoby być dla mnie. Na pewno nie do kolan - patrz wyżej.

Pozostaje pytanie o krój - rozkloszowana czy gładka, zawieszona w talii czy na biodrach? Wiecie może jak to dobrać? Napalam się powoli na jakąś spódnicę.
Chyba najlepiej będzie, jeśli poprzymierzasz różne, bo można tu celować w kroje, ale i tak najlepiej to po prostu zobaczyć.
Ja przykładowo mam duży biust, nieduże wcięcie w talii (i dodatkowo jest ona krótka) i wąskie biodra, szczupłe nogi. (wymiary 92-67-83 mówią same za siebie o mojej nieproporcjonalności)
Dlatego u mnie odpadają spódnice w talię, celuję takie od biodra, ewentualnie ciut poniżej pępka. Teoretycznie dla równowagi powinnam mieć rozkloszowany fason, takich mam najwięcej, ale w prostych też wyglądam dobrze, oczywiście nie wszystkich, tak samo nie we wszystkich rozkloszowanych wyglądam dobrze.
U mnie odpada też raczej wciągnięta bluzka, raz mi się zdarzyło dobrać tak bluzkę ze spódnicą, że nie raziło to przy mojej figurze.
Stary 2013-03-17, 15:30   #1400
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Miranda, do Ciebie też wysłałam

Ale fejsbukowy szał
Stary 2013-03-17, 15:36   #1401
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Chyba najlepiej będzie, jeśli poprzymierzasz różne, bo można tu celować w kroje, ale i tak najlepiej to po prostu zobaczyć.
Ja przykładowo mam duży biust, nieduże wcięcie w talii (i dodatkowo jest ona krótka) i wąskie biodra, szczupłe nogi. (wymiary 92-67-83 mówią same za siebie o mojej nieproporcjonalności)
Dlatego u mnie odpadają spódnice w talię, celuję takie od biodra, ewentualnie ciut poniżej pępka. Teoretycznie dla równowagi powinnam mieć rozkloszowany fason, takich mam najwięcej, ale w prostych też wyglądam dobrze, oczywiście nie wszystkich, tak samo nie we wszystkich rozkloszowanych wyglądam dobrze.
U mnie odpada też raczej wciągnięta bluzka, raz mi się zdarzyło dobrać tak bluzkę ze spódnicą, że nie raziło to przy mojej figurze.
Chyba się przejdę po sklepach i pofocę się w różnych krojach, a potem będę porównywać. Poza tym i góra się przyda jakaś, bo w męskim t-shircie do spódniczki będę wyglądać jak klaun. Coś mi się widzi, że zakupy i tak nie wcześniej niż w maju - biednam jak mysz kościelna, a gdzie jeszcze przeprowadzka... Będę miała za to dużo czasu na odpytywanie Was.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:37   #1402
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Miranda, do Ciebie też wysłałam

Ale fejsbukowy szał
Ok
Śliczne profilowe

Blog

Stary 2013-03-17, 15:38   #1403
affbe
Raczkowanie

Hej dziewczyny ;*
Mam taki problem z wlosami i fajnie by bylo gdyby ktos mi podsunal jakims pomyslem... sa matowe , nie blyszcza i nie sa sliskie, przez co prezentuja sie fatalnie ogolnie wlosy mam zdrowe, dlugie dosyc, nie mam rozdwajajacych sie koncowek, nie lamia sie, mam ich duzo , nie farbowane, lekko falowane, nie niszcze ich zadnym prostowaniem, a suszarki uzywam sporadycznie. Aktualnie Uzywam szamponu timotei gleboki braz i odzywki garnier aik ale efektow jakis duzych nie widze.. :/ Mam tez maske granat i aloes ale po niej tez srednio...

Nie wiem moze polecicie cos? jakies kosmetyki?
Olejowanie mam juz za soba, staralam sie je pielegnowac metoda cg , odstawilam silikony, olejowalam, lagodne szampony itd itp. Dlugo, dlugo czekalam na efekty jednak zadnych sie nie doczekalam... te moetody mi nie podeszly , dalam im czasu ale juz brakuje mi cierpliowsci do tych eksperymentow.
Chce powrocic do normalnych szamponow i odzywek i nie wzdrygac sie widzac i slyszac slowo sylikon...

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2013-03-17 o 15:39
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:39   #1404
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
macie jakieś zdanie o tym żelu babydream z pompką? nada się do włosów i twarzy?
ja go uzywam cąły czas do mycia wlosów, w sumie dobrze mi wszytsko domywa, jest wydajny

do twarzy tylko kilka razy uzylam więc nie mam zdania

zamiodkowałam się i zaolejowałam

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:39   #1405
justusia16
Wtajemniczenie

Wysłałam zaproo dziewczyna Justyna S to ja

Kto chce niech przygarnie
Stary 2013-03-17, 15:45   #1406
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba się przejdę po sklepach i pofocę się w różnych krojach, a potem będę porównywać. Poza tym i góra się przyda jakaś, bo w męskim t-shircie do spódniczki będę wyglądać jak klaun. Coś mi się widzi, że zakupy i tak nie wcześniej niż w maju - biednam jak mysz kościelna, a gdzie jeszcze przeprowadzka... Będę miała za to dużo czasu na odpytywanie Was.
Mnie się podoba męski t-shirt + krótka prosta spódniczka + trampki.
Stary 2013-03-17, 15:46   #1407
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:
Ok
Śliczne profilowe
DziękujĘ Z półmetka
Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ;*
Mam taki problem z wlosami i fajnie by bylo gdyby ktos mi podsunal jakims pomyslem... sa matowe , nie blyszcza i nie sa sliskie, przez co prezentuja sie fatalnie ogolnie wlosy mam zdrowe, dlugie dosyc, nie mam rozdwajajacych sie koncowek, nie lamia sie, mam ich duzo , nie farbowane, lekko falowane, nie niszcze ich zadnym prostowaniem, a suszarki uzywam sporadycznie. Aktualnie Uzywam szamponu timotei gleboki braz i odzywki garnier aik ale efektow jakis duzych nie widze.. :/ Mam tez maske granat i aloes ale po niej tez srednio...

Nie wiem moze polecicie cos? jakies kosmetyki?
Olejowanie mam juz za soba, staralam sie je pielegnowac metoda cg , odstawilam silikony, olejowalam, lagodne szampony itd itp. Dlugo, dlugo czekalam na efekty jednak zadnych sie nie doczekalam... te moetody mi nie podeszly , dalam im czasu ale juz brakuje mi cierpliowsci do tych eksperymentow.
Chce powrocic do normalnych szamponow i odzywek i nie wzdrygac sie widzac i slyszac slowo sylikon...
Jakich olejów używałaś? Może Ci po prostu nie podeszły i musisz spróbować czegoś innego?
Stary 2013-03-17, 15:50   #1408
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Helo

wracając z uczelni kupiłam TAKI szampon - schauma lekkość i pielęgnacja, moje włosy zawsze lubiły się z szamponami schaumy więc myślę, że mi podpasuje

A i mam pytanko, czy któraś może coś polecić na łupież?
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:52   #1409
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Helo

wracając z uczelni kupiłam TAKI szampon - schauma lekkość i pielęgnacja, moje włosy zawsze lubiły się z szamponami schaumy więc myślę, że mi podpasuje

A i mam pytanko, czy któraś może coś polecić na łupież?
Podłączam się do pytania.

Blog

Stary 2013-03-17, 15:54   #1410
kisiej25
Tajka

Ale szalejecie z tymi postami

Mam takie pytanie dość offtopowe.

Wyczytałam, że Mocznik ma działanie gojące i przyspiesza gojenie się ran.
W jaki sposób można go na te rany na twarz stosować ?
Mam na myśli taki mocznik z zsk, beautyever, mazideł itp

kisiej25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości