Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 19:03   #1831
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie, to jest taki skrocony sposob dla leniwych

Olejowac mozna i na 3h i na cala noc (ja preferuje nocne). Wlasciwie ilosc czasu jest dowolna - dla jednych wlosow kilkugodzinne olejowanie jest lepsze, innym wlosom wystarczy np tylko godzina.
Nie musisz zakladac turbanu ani podgrzewac suszarka.
Po prostu wylewasz na talerzyk ok 1 lyzke oleju i wcierasz opuszkami palcow we wlosy

Uuuu... Ciezka sprawa z TZ, ale wierze, ze wiesz co robisz.
Chcesz go tylko "nastraszyc" czy faktycznie pakujesz walizki?

Uuu prostownica - tez swoje katowalam, jakies 7 lat

Pytasz o szampon - przede wszystkim nie istnieje cos takiego jak odzywczy szampon. Szampon jest zbyt krotko na glowie, by te rzekomo odzywcze skladniki zdazyly przeniknac i zadzialac. Szampon jest przede wszystkim do mycia, odzywka/maska do odzywiania.
Piszesz, ze masz suche, zniszczone wlosy - plączą Ci sie? Jesli tak, to nie polecam Ci dzieciecych szamponow o naturalnych, delikatnych skladach, bo one spowoduja, ze wlosy bedzie jeszcze trudniej rozczesac.
Dodatkowo wysuszac moga rowniez wszelkie ziolowe szampony zawierajace np. wyciag z pokrzywy, chmielu, rumianku, lopianu, itp.

Poza tym nie sugeruj sie etykietami szamponow - niewazne jest czy jest on do farbowanych, suchych, tlustych - najwazniejszy jest jego sklad.

Generalnie nie zaleca sie, by szampony zawieraly silikony i ich pochodne. To substancje, ktore oblepiaja wlosy i daja sztuczne wrazenie lepszej kondycji wlosa, a tak naprawde nie wnosza nic do odzywienia/nawilzenia, itp.
Wiekszosc szamponow do wlosow farbownnych je zawiera, bo dzieki nim latwiej jest rozczesac zniszczone farbowaniem wlosy.

Tak, jak Black napisala - wiekszosc szamponow zawiera SLS/SLeS (albo podobne do nich). Jesli chodzi o te skladniki to zdania sa podzielone. Maja one przeciwnikow, jak i zwolennikow.

Ja jestem zwolenniczka teorii, ze od szamponu wazniejsza jest odzywka, bo to ona odpowiada za nawilzenie.

Moze wklej mi tu linki do szamponow, ktore posiadasz, a ja powiem Ci co niedobrego jest w ich skladzie?
wiem, że nie byłam pytana :P ale też już nie prostuje od jakiegoś 1,5 roku i nie szusze, różnica jest bardzo duża ! wcześniej miałam siano straszne a teraz mimo że farbuje to moje włosy nie są bardzo przesuszone.
Do tego piszesz że masz lekko falowane włosy to bardzo fajnie :P
Kiedyś myłam włosy takim szamponem z isany https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...s-shampoo.html była tez do tego odżywka ale chyba ją wycofalii i teraz używam odżywki z alterry https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...s-shampoo.html lub https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...se-weizen.html
a szamponu uzywam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...se-weizen.html nie mówie że na Ciebie będzie działać, ale jeśli masz włosy falowane to one potrzebuja więcej nawulżenia niż zwykłe włosy i jak wycieram włosy to nie pocieram o nie ręcznikiem tylko od dołu do gory wgniatam w niego włosy, no i pozostawiam do wyschnięcia. Możesz też olejować jak Najika pisze ja kiedys próbowałam kokosowym ale za dużo zachodu dla mnie
I też jeśli mam być szczera to jesli dalej będziesz prostować to wiesz...

Ja prostowaniem doprowadziłam do tego że włosy mi wypadały tak że miałam prześwity (jak byłam na wakacjach w tunezji a nie ubrałam chustki na głowe to mi normalnie spaliło skalp....)

I mam jeszcze pytanie robiła któraś z Was aerobiczną 6 weidera? potrzebuje motywacji i wsparcia tż mnie namawia i szzerze jak widze efekty mam mega ochote ale.... no

Jak tam u Was? bo u nas dziś sliczna pogoda była i bylismy na spacerku

ściskam wszystkie szczególnie charlizz i meduzze ! trzymajcie się i nie dajcie swoim tż !
Stary 2013-03-17, 19:05   #1832
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Może i powinno, ale jak nie chce i wypluwa to nic się nie poradzi..
U mnie to wyglada tak, ze jak Nadia zje swoje mleczko a po krótkim czasie dalej się kręci itd to daje jej własnie wodę albo herbatkę.. Czasem wypija 30ml, czasem 60ml..więcej niż 90 nigdy nie wypiła.. Jak chcę jej podać tak sobie między karmieniami to ona nie chce, wypluwa i się krztusi..
Moja tez wcale tyle nie wypija, czasem wcale nie pije. Zależy od dnia.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 19:29   #1833
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Uwierz mi, ze godzinna nie bedzie Ci potrzebna.
Przy starszych dzieciach dzialaja juz pierwsze takty!
Ktores z Was jeszcze sluchaly piosenki z dzieckiem?
Na mojego też zadziałało

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Laurka to ile u Twoich teściów jest stopni? Bo to tak niezbyt dobrze, z mrozu w gorąc i odwrotnie :/ a może na Wasz przyjazd dodatkowo grzeją?
Oni w takim cieple siedzą. Masakra, nie cierpię zimą tam jeździć. U nas jest 22 stopnie, i ja w krótkim rękawie, młody w bodziaku i spodniach. A tam ze 27 stopni. No ale mąż im zapowiedział że ma być chłodniej jak Miś przyjeżdża.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Jeny nie dosc, ze TZ mnie wkurza to tesciowa ze swoja nerwica.... Ona by chciala wiedziec wszystko: o ktorej jadla o ktorej skonczyla, ile spala, jakie i ile kup robi no prosze was! Ja sie opiekuje dzieckiem a nie analizuje szczura w laboratorium... Ona by chciala zeby dzieci w ogole nie plakaly, jadly co 3h z zegarkiem w reku dokladnie 120ml nie wiecej nie mniej, inaczej na pewno jest lub bedzie chore. MA SA KRA uciekam z Julcia ns bezludna wyspe....
Rany, nie wytrzymała bym

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
nie mam wyjścia, jeśli teraz nie znajde na to siły, to do końca życia będę miała gó.no do powiedzienia w tym związku.. muszę mu udowodnić, że to, że mamy dziecko nie oznacza, że mimo wszystko jestem do niego ''uwiązana'' , musi się ze mną liczyć.
Dużo siły życzę

Do Michała dziś ciotki przyjechały, kokietował aż miło Teraz jeszcze śpi, a gdzie kąpiel?
Byliśmy na spacerku, zimno strasznie, ale dotlenić się trzeba.

Nawijko możesz mi wpisać kp

Dziś kończymy 2 miesiące
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9358.jpg (41,0 KB, 37 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 19:31   #1834
ewadylewska
Zadomowienie

Ja podobnie, czytam glownie na telefonie, podczas chwili oddechu
Wrzucilam do klubu moja slicznote
Stary 2013-03-17, 19:36   #1835
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Fewciu najdrozsza na tym zaswiadczeniu ze skarbowki sa dane z pitow tak? Czyli majac swojego pita za 2011 moge sobie spisac te cyferki to oswiadczenia o dochodach? Wiem, ze brzmi jak odpowiedz w pytaniu ale wole sie upewnic i zapytac kogos madrzejszego
Tak, na zaświadczeniu są dane z pitu - czyli przychód, dochód i składki na ubezpieczenie społeczne. Więc jeśli Twój MOPS/MOPR/GOPR chce tylko Twojego oświadczenia o dochodach, to jak najbardziej możesz spisać

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Fewciu Nie wiem czy będziesz wiedziała ale: wysłałam tydzień temu pita przez net a teraz się zorientowałam, że nie zaktualizowałam nipem-3 numeru konta I mają moje zamknięte konto w danych. Taka pipka ze mnie. Co robić jak żyć? Czy jeśli teraz wyśle szybko nip-3 to zdąże? Czy przepadnie mi szalona suma 100 zł?
Więc po pierwsze druk nazywa się teraz ZAP-3, wygląda podobnie, tylko nazwy troszkę zmienili Pieniądze zostaną nadane na to konto, które mają. Skoro konta już nie masz, to pieniądze wrócą z powrotem do urzędu. I wtedy zostaną nadane pocztą, ale niestety poczta pobiera wadium, nie dam sobie głowy obciąć, ale chyba 10% wartości przekazu. Ale za te 10% nie ręczę Możesz spróbować wysłać ZAP-3, ale z doświadczenia wiem, że raczej nie zdążą go wprowadzić do systemu zanim urząd nada zwrot. PITy wysyłane przez internet są dość szybko analizowane i wysyłane są ewentualne zwroty.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 19:38   #1836
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wiem, że nie byłam pytana :P ale też już nie prostuje od jakiegoś 1,5 roku i nie szusze, różnica jest bardzo duża ! wcześniej miałam siano straszne a teraz mimo że farbuje to moje włosy nie są bardzo przesuszone.
Do tego piszesz że masz lekko falowane włosy to bardzo fajnie :P
Kiedyś myłam włosy takim szamponem z isany https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...s-shampoo.html była tez do tego odżywka ale chyba ją wycofalii i teraz używam odżywki z alterry https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...s-shampoo.html lub https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...se-weizen.html
a szamponu uzywam tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...se-weizen.html nie mówie że na Ciebie będzie działać, ale jeśli masz włosy falowane to one potrzebuja więcej nawulżenia niż zwykłe włosy i jak wycieram włosy to nie pocieram o nie ręcznikiem tylko od dołu do gory wgniatam w niego włosy, no i pozostawiam do wyschnięcia. Możesz też olejować jak Najika pisze ja kiedys próbowałam kokosowym ale za dużo zachodu dla mnie
I też jeśli mam być szczera to jesli dalej będziesz prostować to wiesz...

Ja prostowaniem doprowadziłam do tego że włosy mi wypadały tak że miałam prześwity (jak byłam na wakacjach w tunezji a nie ubrałam chustki na głowe to mi normalnie spaliło skalp....)

I mam jeszcze pytanie robiła któraś z Was aerobiczną 6 weidera? potrzebuje motywacji i wsparcia tż mnie namawia i szzerze jak widze efekty mam mega ochote ale.... no

Jak tam u Was? bo u nas dziś sliczna pogoda była i bylismy na spacerku

ściskam wszystkie szczególnie charlizz i meduzze ! trzymajcie się i nie dajcie swoim tż !
to co robic z wlosami jak po umyciu sa takie nie ogarniete, kazdy w inna strone i troche takie napuszone, bez prostownicy to z domu nie mozna wyjsc???

ktoras z was pisala, ze nie wie co z ciuszkami robic czy zostawiac czy sprzedac i ja mam podobnie, nie wiem czy zdecydujemy sie na drugie dziecko
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 19:42   #1837
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

robilam, efekty byly u mnie po 14 dniach ale bolał mnie kark po tych cwiczeniach ;p ale warto ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 20:12   #1838
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39809398]No, kafelki położone [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ale juz spi, biedny ma problemy z usnieciem, im bardziej zmeczony tym bardziej sie denerwuje
Moja tak codziennie ma

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja też się tak zarzekałam ze mojej nie bede ubierać w róż. A tu się okazuje co innego ahaha ale jak ona slodko wyglądajak malutki cukiereczek
Ja też tak mam A ostatnio ubrałam ją tak
Różowe: body,śpiochy,bluza,skarpe tki,kombinezon,czapeczka Hahaha
Ale tak jakoś ładnie jej w różu Lalunia moja

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy tak jak ja jesteście ciągle głodne?? Mogłabym jeść non stop I jak ja mam zrzucić zbędne kg??
Ojjj tak też bym mogła non stop jeśćććććć

Właśnie przed chwilą zapchałam się popcornem o smaku masełka z mikrofaliiii (Lady )

Cytat:
Aleeee chce mi sie spac, do 3 rano ogladalam lyzwiarstwo, duuuurne babsko ze mniea i tak nie obejrzalam wszystkiego
Yyyyyy A Pietraszko spał??

Cytat:
nie mam wyjścia, jeśli teraz nie znajde na to siły, to do końca życia będę miała gó.no do powiedzienia w tym związku.. muszę mu udowodnić, że to, że mamy dziecko nie oznacza, że mimo wszystko jestem do niego ''uwiązana'' , musi się ze mną liczyć.
O kurcze Przykro mi że Wam się nie układa kochana. Ale TRZYMAJ się ciepło. My wszystkie trzymamy mocno

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Meduzza, moja Oliwa np inaczej reaguje na smoka, gdy jest głodna - "rzuca" się na niego, wsysa go jak odkurzacz, a jak jest najedzona, to niechętnie go bierze. Także dziecko może ssać inaczej.
Moja tak samo robi

Cytat:
Kurde, pierwszy raz byłam w pepco, ale ten sklep jest niemożliwy!
Kupiłam stanik dla siebie, dla Oli body i kaftanik, leginsy dla siostrzenicy, róż do policzków i za wszystko 40 zł , ale jaja
Oooo TAK Ja też KOCHAM Pepco

Cytat:
Ja kiedyś próbowałam ale po 2 tygodniach skończyłam bo nie dałam rady

No i potem kupiłam hula hop

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziś kończymy 2 miesiące
Super foteczka

Dziewczyny a na moją Darię nie działa ta japońska pioseneczka
To znaczy tak,za pierwszym razem zadziłało,zaciekawiło ją...ale za drugim i trzecim razem już nie
Powiem tak...na moją Darie wszystko działa tylko raz

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-03-17 o 20:17
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 20:18   #1839
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Dziewczyny a na moją Darię nie działa ta japońska pioseneczka
To znaczy tak,za pierwszym razem zadziłało,zaciekawiło ją...ale za drugim i trzecim razem już nie
Powiem tak...na moją Darie wszystko działa tylko raz

Moją w ogóle ta piosenka nie zainteresowała.......:brz ydal:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 20:19   #1840
meduzza
Zadomowienie

Fewciu dziękuję Ci złota kobieto
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Na mojego też zadziałało

Oni w takim cieple siedzą. Masakra, nie cierpię zimą tam jeździć. U nas jest 22 stopnie, i ja w krótkim rękawie, młody w bodziaku i spodniach. A tam ze 27 stopni. No ale mąż im zapowiedział że ma być chłodniej jak Miś przyjeżdża.

Rany, nie wytrzymała bym

Dużo siły życzę

Do Michała dziś ciotki przyjechały, kokietował aż miło Teraz jeszcze śpi, a gdzie kąpiel?
Byliśmy na spacerku, zimno strasznie, ale dotlenić się trzeba.

Nawijko możesz mi wpisać kp

Dziś kończymy 2 miesiące
Dla Michaszka
Cytat:
robilam, efekty byly u mnie po 14 dniach ale bolał mnie kark po tych cwiczeniach ;p ale warto ;p
Potwierdzam, robiłam jakieś 6 lat temu, oczywiście nie dotrwałam do końca ale wyrobiłam sobie mięśnie na dłuuugo-tyle, że później schowane były pod warstwą tłuszczyku
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 20:24   #1841
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ktoras z was pisala, ze nie wie co z ciuszkami robic czy zostawiac czy sprzedac i ja mam podobnie, nie wiem czy zdecydujemy sie na drugie dziecko
Ja zostawiam na razie bo moja siostra chyba będzie się starać o drugą dzidzie
Stary 2013-03-17, 20:39   #1842
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ladna waga
I super, ze to nic powaznego!

Ja
Olejuje przed kazdym myciem. Glownie naturalnymi kuchennymi olejami, bo jak cos mi nie przypasuje to zuzywam w kuchni.
Probowalam oleju z pestek winogron, orzechow wloskich, pestek dyni, sezamowego, krokoszowego, lnianego, oliwy z oliwek, rycynowego, slodkich migdalow, kokosowego.
Moje ulubione to pestki winogron, orzech wloski i kokosowy.
Oprocz tego mam oleje indyjskie, a ostatnio bawie sie w kremowanie wlosow kremami do rak lub maslami

Olej kokosowy nie kazdym wlosom pasuje. Moze latwo spuszyc.

Ale tak jak dziewczyny pisza - mozesz uzyc dzieciowych oliwek.

Pytasz jak olejowac - kojarze, ze masz wlosy mniej wiecej do ramion. Na taka dlugosc nalozylabym ok 1-1,5 lyzki. Najpierw dobrze rozczesz wlosy, potem nalej olej na spodek, zanurz opuszki palcow i jedziesz Mozesz olejowac na mokro lub sucho. Jesli chcesz wzmocnic efekt, to wczesniej spryskaj wlosy woda z dodatkiem lyzki ulubionej odzywki (najlepiej zmieszac te substancje w buteleczce z atomizerem).
Ja oleje trzymam cala noc, rano zmywam szamponem, a potem odzywka lub maska.

Ja w szpitalu tuszowalam rzesy

Polecam to maselko, super dziala, cena rewelacyjna w stosunku do pojemnosci: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html

Super Blanka

Narazie nie wpisywalam, bo wiekszosc sie nie wypowiedziala czy chce.

Dziewczyny co myslicie o pomysle szai, zeby wpisac sposob karmienia na I strone? Jest ktoras przeciwko?
ja nie mam nic przeciwko karmie piersia

Cytat:
ale zarąbiście wygląda

śliczna
szkoda, że chłopakom takich opasek nie można zakładać

ja też KP

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Meneq, dziala ta piosenka
Znalazlam juz na yt godzinna wersje hah
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no pisałąm Wam że mnie ordynator na dzieciach powiedział żę zielone kupy są ok. trzebatylko patrzeć czy śluzu w nich nie ma
a jak kupcia luzna to jak wypatzrzec ten sluz????

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

a ja dziewczyny w ogole nie chudne mala zaraz bedzie miala 3 miechy a ja jak 65 po porodzie tak juz zostalo ale to chyba moja wina przed porodem nie przepadalam za slodyczami a teraz ciagle mnie ciagnie i jem za duzo pewnie ahhh moj brzuch jest taki ze wygladam jak w ciazy

kupilismy dzis na allegro mate edukacyjna i taka kierownice grajaca i swiecaca
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 20:51   #1843
s i l v e r
Zakorzenienie

Aha dziewczyny chyba mi się traci pokarm (Daria się nie najada,denerwuje się przy piersi,łapie ją , za chwile wypluwa...płacze....) od paru dni już muszę dokarmiać butla ( i coraz częściej to robię)
Stary 2013-03-17, 20:52   #1844
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, życze dużo siły i wytrwałosci, twarda babka z Ciebie
walcz o siebie i dzidziusia
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
No no Black to brawka się należą

U mnie też na początku szału nie było ale po tak długim celibacie kto by się tym przejmował
Ale prawda jest taka że za każdym razem w miejscu blizny czuje mrowienie
ja oprocz mrowienia jeszcze nieprzyjemne ciągnięcie

wrócilismy niedawno od moich rodziców, mały dosłownie padl... spał w dzien 4x10 min.... biedak, mama moja zapewnila mu wygodne łózeczko, przwietrzony pokój, spokój w domu, a on biedak zasypiał i budził sie za chwile...

wygrałam 4 aukcje dla małego ale jestem z siebie dumna

jaki tu spokój nananana, nic sie nie dzieje nananana
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 20:54   #1845
meneq
Zakorzenienie

fewcia, silver radzilabym jeszcze przesluchac przy innej okazji. Nie poddawajcie sie, skutecznosc ma bardzo duza, ale jak juz wczesniej wspominalam, piosenka nie uspokoi dziecka, ktore placze z powodu konkretnej dolegliwosci, ktorej mozna zaradzic (pielucha, zimno, cieplo, glod, bol). Dziala jesli placze bez przyczyny.

Stodek nocy, wiatr taki silny, ze blokiem trzesie i hula nawet w mieszkaniu, a na termometrze 18st. Pieknie, wiosna przyszla. Tylko czekac az wisnie zakwitna...
Chociaz sniegu nie bylo wcale w tym roku i troche Wam zazdroszcze.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 21:00   #1846
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wygrałam 4 aukcje dla małego ale jestem z siebie dumna

Cytat:
fewcia, silver radzilabym jeszcze przesluchac przy innej okazji. Nie poddawajcie sie, skutecznosc ma bardzo duza, ale jak juz wczesniej wspominalam, piosenka nie uspokoi dziecka, ktore placze z powodu konkretnej dolegliwosci, ktorej mozna zaradzic (pielucha, zimno, cieplo, glod, bol). Dziala jesli placze bez przyczyny
Będę próbować jeszcze

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Stodek nocy, wiatr taki silny, ze blokiem trzesie i hula nawet w mieszkaniu, a na termometrze 18st. Pieknie, wiosna przyszla. Tylko czekac az wisnie zakwitna...
Stary 2013-03-17, 21:29   #1847
Lenova
Wtajemniczenie

Witajcie

Ciężko Was nadrobić bo weekend spędziłam w szkole, tż dzielnie zajmował się Blaneczką
W piątek tak jak radziłyście wysłałam męża z Malutką na szczepienie, wzięlismy 6w1, okazało się że Blanka była baaardzo dzielna, pokwękała tylko przy wkłuciu a potem była cichutko. Jestem z niej taka dumna !
Myślę że to duża zasługa tż bo był opanowany i się nie bał, jakby ze mną poszła to by wyczuła mój niepokój i byłoby gorzej.

Witam nową mamusię w naszym gronie !

Charlizz trzymaj się dzielnie ! ;*
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 21:34   #1848
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
fewcia, silver radzilabym jeszcze przesluchac przy innej okazji. Nie poddawajcie sie, skutecznosc ma bardzo duza, ale jak juz wczesniej wspominalam, piosenka nie uspokoi dziecka, ktore placze z powodu konkretnej dolegliwosci, ktorej mozna zaradzic (pielucha, zimno, cieplo, glod, bol). Dziala jesli placze bez przyczyny.

Chociaz sniegu nie bylo wcale w tym roku i troche Wam zazdroszcze.
kurde, ale bym sie kompotu napila haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 22:03   #1849
sylwietta1988
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=3092446523
moje
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 22:06   #1850
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

ja ostatnio pyszny kompot u mamy piłam

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

co do ubranek dla chlopczyków to uważam że są też bardzo fajne i jest duży wybór
dla dziewczynek to przeważnie różowe...
Stary 2013-03-17, 22:35   #1851
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, ja robiłam, około rok temu, to do tej pory mój brzuch jest w dobrej kondycji, mimo ciąży, same widziałyście na zdjęciach, kiedyś wstawiałam takie już po porodzie. To jest strasznie ciężkie, dlatego więcej się nie skuszę na te ćwiczenia, ale ogólnie polecam. Ja od jutra skakankuję.

Silver, kochana, walcz o kp! Nie poddawaj się. Dacie radę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 22:48   #1852
s i l v e r
Zakorzenienie

Black- nieźle z tym korektorem
Pierwszy raz widzę korektor który po paru minutach tak ciemnieje
Stary 2013-03-17, 23:08   #1853
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Rozczaruje Cie, japonskie nie owocuja!
A co stoi na przeszkodzie, zebys sie napila?
W Japonii nie ma zadnej diety dla matek karmiacych.
Jem wszystko i Yae daje rade.
Jedzenie pewnych rzeczy sie wrecz zaleca, poniewaz zwiekszaja produkcje pokarmu.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 23:09   #1854
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

przepraszam, że nie cytuję i nie udzielam się - nie mam zwyczajnie na to czasu kończymy remont, chcemy się wyrobić w 2 tygodnie, bo w pierwszy dzień świąt wielkanocnych mamy chrzciny małej, więc wolałabym gotować już w swojej kuchni
tak więc każdą chwilę, kiedy mała nie kwęka, wykorzystuje na zakupy na allegro, właśnie kliknęłam zlew

a poza tym Anula baaardzo marudna, nie chce spać, nie wiem co się z nią dzieje jutro będę ją zapisywać do dość dobrego pediatry, może on coś mądrego na m powie, bo powiem szczerze, boję się, że jej coś jest przez kilka lat byłam "doraźną" opiekunką dla dzieci, i nawet, jak dzieci były marudne, to się nie zachowywały tak jak Ania tak straaasznie się martwię o nią! nie mówiąc o tym, że jestem już całą tą sytuacją wykończona...

poczytuję was czasem, ale nie na bieżąco niestety mam nadzieję, że Ani się wszystko unormuje i wtedy będę z wami cały czas

buziaczki kochane!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 23:16   #1855
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hejo
Zabilo mnie to lyzwiarstwo padlam z malym przy karmieniu o 20 i obudzilam sie o 22

3ci dzien z rzedu Pietraszko kuma chyba co i jak i trzeci dzien juz wyglada tak samo slodziak nasz kochany

Silver, tak, maly spal, tzn o 3 ja sie polozylam, on o 4 wstal, zjadl i zachcialo mu sie gadac do 5 tak se pogadal, w koncu go uspalam, i z przerwami na jedzenie spalismy do 12.30

Charlizz, duzo, duzo sily kobieto!

Mnie tak napieprza blizna, ze juz nie wiem co robic, tzn nie sama blizna, co w srodku tam gdzie peklam, boje sie, ze mi sie to rozeszlo podczas bunga bunga w srode za tydzien mam wizyte wiec mam nadzieje, ze mi to ogarnie.....
No i jakas chamska infekcje zalapalam, wrrrrr.....

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Ewulka a jak z karmieniem? Zalapala Anulka butke w koncu?

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Wlasnie zrobilam bilans, co dzisiaj zjadlam i szczerze jak ja funkcjonuje to nie wiem

Lenova, super, ze maz z mala dali rade

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 23:32   #1856
BlackSanctum
Zakorzenienie

Silver, powiem Ci, że ja też, choć kosmetyków mam i zużyłam w życiu naprawdę bardzo dużo... Nigdy wcześniej nic mi nie ciemniało... Głupi bubel.

Lady, a Ty pękłaś? O, to masakra... Pęknięcie to chyba najgorsze, co może być.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-17 o 23:33
Stary 2013-03-17, 23:42   #1857
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black, nacieli mnie a w srodku gdzies tam mi cos peklo dodatkowo jeszcze, swoja droga dowiedzialam sie dopiero na tej wizycie popologowej.....

Stary 2013-03-17, 23:48   #1858
BlackSanctum
Zakorzenienie

Aha. Wkurzyłabym się na Twoim miejscu.
Stary 2013-03-18, 00:13   #1859
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wkurzylabym sie, jakby mi punkt g gdzies wywedrowal, a ze jest w tym samym miejscu to reszta mi wisi, byle by mi to tylko naprawili

Stary 2013-03-18, 00:13   #1860
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dubel

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-03-18 o 00:14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości