|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
w sumie to dobrze zrobiłam, jestem po dwóch deko. i takie odświeżenie im się przydało ten kolor ze zdj. to właśnie po dekoloryzacji, wcześniej miałam takie:
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-03-17 o 21:44 |
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko odzywka ale jedyne co zauważyłam po niej to mi rzesy juz tak nie wypadały ale zeby dłuzsze były to niestety nie zauwazyłam
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przestaną wypadać podczas każdego demakijażu
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?feature...DN3D2Bz8#at=54 teraz w taki sposób się szuka mężów
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja teeeż
![]() Cytat:
) ale chyba ładniej w jasnch ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2737 |
|
Wtajemniczenie
|
przecież mnie nie widać
mam brązowo rude czyli ciemniejsze niż na zdj po deko. biedne te moje włosy, katuje je niemiłosiernie. Mój brat wróży mi wyłysienie
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo nie
Taaaaaaaaaaaaakiego posta trzasnęłam, z cudami, cytowaniem, linkami - bo widziałam, że o produktach do włosów rozmawiałyście i mi się komputer sam zrestartował.
|
|
#2739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam:
Anekaa, ciesze się, że TŻowi tortilla smakowała. ![]() W duży skrócie, też przerzuciłam się na bardziej przyjazne produkty do włosów. Masku odżywam tej: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html - bardzooooooo mi pasuje. A szamponu tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html - tylko teraz ma inną butelkę. Nie obciąża włosów, bardzooooo mocno oczyszcza, na początku miałam z tym problem bo oczyszczał chyba za bardzo, aż włosy się tępe robiły. Poza tym, włosów mam całkiem sporo i nie są super cienkie. Jak poświęcę im chwilę i trochę wysusze na szczotkę, to w ogóle super objętość. ![]() Jedyny problem to - przetłuszczanie, chociaż i tak jest lepiej niż było i dzięki powyższemu szamponowi i wspomagając się czasem suchym udaje mi się je myć co dwa dni - nie zawsze, bo nadal mam fobię tłustych włosów i czasem po prostu MUSZĘ! No muszę! Aaaaa i nie farbuję od półtora roku.
|
|
#2743 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
missmalezji dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś stosowałam jedwab non stop + prostowanie, do tego farbowałam palette i wszyscy pytali mnie co robię z włosami bo były super. Jednak po roku odstwiłam bo zaczęły robić się obciążone, a po trzech miesiącach powróciłam i było znów ok. Teraz doszłam do wniosku, że to pewnie wina glisskura W najlepszym stanie miałam włosy jak używałam http://img.szafa.pl/ubrania/0/010093...ety-500-ml.jpg i http://merlin.pl/Farouk-Systems-Bios...3911500491.jpg ale tego pierwszego już chyba nie dostanę nigdzie.
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-03-17 o 21:58 |
|||||
|
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mogłabyś pokazać? Oczywiście nie namawiam, jeśli nie masz ochoty i wówczas zupełnie olej pytanie
|
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- robiłam kilka tygodni temu z okazji zakupu nowych okularów i pokazywaniu ich koleżankom w necie. ![]() Mam takie włosy, że odrobina słońca i robią mi się pasemka, więc to ombre bardzooo naturalnie przechodzi. No i na żywo, chyba jednak u góry mam jeszcze ciemniejsze, tu się jakoś wyrównały bardziej. EDIT: Wstawiłam zdjęcie do albumu - najaktualniejsze jest to w okularach. ![]() Album jest prywatny, więc jesli ktoś chce zobaczyć mu mnie dodać do przyjaciół.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-03-17 o 22:12 |
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
ijaaa, śliczne włosy
Ja mam włosy do połowy pleców, proste, nigdy niefarbowane- bardziej z lenistwa niż z wyboru
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę dyskusja o włosach
ja właśnie 2 dni temu ścięłam moje długie kłaczki (były za zapięcie stanika) troszkę mi szkoda, ale odrosną zdrowsze i ładniejsze ![]() Z odżywek osobiście uwielbiam tą z Isany z olejem Babassu ale już ją wycofali Poza tym moje włosy polubiły się z olejami Najgorsze, że na wiosnę czeka mnie pierwsza koloryzacja... (siwieję na potęgę
Edytowane przez Loczek_brown Czas edycji: 2013-03-17 o 22:11 |
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Kate ja używam wielu kosmetyków do włosów, ciągle zmieniam
szampony tak jak pisałam - różne, jakoś nie przywiązuje do nich wagi, zwykle loreal, wella, heder... starałam się używać bez silikonów, ale wtedy mam problem z rozczesaniem (bo bardzo mi się plączą)na szybko zrobię zdj. kosmetyków które mam w mieście gdzie studiuje, w domu rodzinnym mam inne, bo ze mną jest tak że nigdy na nic nie mogę się zdecydować. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...na-jedwab.html - z tej maski jestem bardzo, bardzo, bardzo zadowolona ogólnie polecam biovax, doprowadził mi włosy do jakiegoś lepszego stanu/wygląduhttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...treatment.html z tej maski jestem również bardzo zadowolona, włosy mmięciutkie, przyjemne w dotyku krótko się trzyma ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html - na szybko, gdy nie ma czasu. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hair-mask.html kolejna maska, dopiero zaczynam z nią przygodę, ale już widzę że bedzie super i że będę z niej zadowolona ![]() 1 zdjęcie to też maska, o przepiekym kokosowym zapachu i oprócz tego, że pieknie pachnie spełnia w 100% swoją funkcję, bo fantastycznie nawilża mi moje włosy, a po deko potrzebuje tego bardzo 2 zdj to jedwab do włosów, choć gdybym tylko mogła to poleciłabym bardziej z joanny, codziennie nakładam na końcówki - tak a propo bardzo mi się rozdwajają 3 zdj to zwykła oliwka dla dzieci Czasami przed myciem włosów je sobie w ten sposób natłuszczam. POLECAM , przynajmniej u mnie się sprawdza ![]() no i na ostatnim zdj. mniej więcej na środku jest odżywka bez spłukiwania dwufazowa z boiovax'u i nie daje jakiś spektakularnych efektów, ale dobrze po niej mi się rozczesują włosy dove i to fioletowe to już do prostowania włosów... ciągle zmieniam kosmetyki i szukam ideałów. mam też odżywkę z sayosa i z ziaji - nie jestem zadowolona. Z sayosa mam też szmpon w spray'u i to jakaś kompletna katastrofa dla mnie - choć ładnie pachnie. niedawno skończyła mi się odżywka z garniera z żurawiny (któraś z Was o niej wspominała) jest rewelacyjna i tania, więc spokojnie Kate możesz z nią spróbować ![]() robiłam też kreatynę u fryzjerki po deko, ale nie byłam zadowolona z efektu... choć trudno wymagać dobrej kondyzcji po deko, cudów nie ma
|
|
|
|
#2749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
super to wygląda
jak na górze są Twoje naturalne to zazdroszczę koloru, mój naturalny wygląda (z tego co pamiętam) jakby ktoś mi nasrał na głowe (przepraszam za wyrażenie ) ja przez krótką chwilę miałam bardzo podobny kolor po deko jak na chyba 3 zdj ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- a tak w ogóle fajnaa opcjaa z tym albumem też chyba coś takiego zrobię - będziesz wiedzieć z kim rozmawiasz
|
|
|
|
#2752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też kiedyś robiłam dekoloryzację bo miałam czekoladowy brąz. Nie chciałam bardzo agresywnej więc wyszedł mi totalny misz-masz i po nałożeniu farby (chyba miodowej) miałam serio chyba z dziesięć odcieni na głowie. Stopniowo, stopniowo pasemkami zeszłam później do jasnego (bliskiego naturalnemu) blondu.Ja na swój naturalny narzekać nie mogę, zwłaszcza latem - ładnie rozjasnia się od słońca. Zimą gorzej, mam wrażenie, że mam wtedy dosłownie szare włosy. ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#2753 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie najgorsze jest to, że po deko ma się tęczę na głowie
wszystkie kolory świata, a później weź to człowieku doprowadź do ładu i składu ![]() uciekam spać dobranoc![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- a przestań nawet, małe to takie i niewyraźne
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Doradzcie mi
mam strasznie przetłuszczające się włosy ( stosowałam szampony bez silikonu ale strasznie przesuszył mi skóre głowy ( teraz cały czas swędzi szamponami typu head&shoulders musze myć codziennie
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od stycznia zaczęłam też zapuszczać grzywkę, bo stwierdziłam, że w sumie nie wiem jaką chcę fryzurę, a jak będzie trzeba potem zaczesać włosy i upiąć to może być problem, a jak zdecyduje się na fryzurę z grzywką to zawsze można ściąć ![]() No i po weekendzie. TŻ pojechał, mi znowu smutno. Skończyliśmy dzisiaj nauki przedmałżeńskie i ogromnie się cieszymy, że mamy to już za sobą. Pora się chyba zbierać do spania. Dobranoc. 446 DDŚ Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-03-18 o 00:32 |
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu sobie smacznie śpicie, a ja jak zwykle o nieludzkiej porze musiałam wstać
ale dziś idę do pracy dodatkowo, nie miałam tego w grafiku. Więc idę tylko na 6-11 (5 godzinek) później jadę do Oriflame po kosmetyki. W tym nową wodę toaletową dla mnie a tą odżywka do rzęs, używam tak jak napisano na opakowaniu. Na noc jako serum, oraz przed tuszem jako bazę jako baza sprawdza się napewno wydłuża moje liche rzęsy
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie po weekendzie
zmęczona zaspana w pracy poniedziałki sa okropne |
|
|
|
#2758 |
|
Winter is coming
|
hej
Jeszcze co do kręconych włosów, to do podkreślenia skrętu mega jest żel lniany https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619 Podobnie jak kremy do rąk Ale trzeba spojrzeć na skład, czy się nadadzą. Super był zielony z biedronki, ale wycofali, a jakże :/ A teraz mam ten i chyba jest jeszcze lepszy Widzę w ogóle, że wszystkie mamy podobną pielęgnację I króluje Alterra. Naprawdę warto, odżywka i maska są rewelacyjne!Uciekam do pracy, miłego dnia
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Włosy, włosy, włosy... Ja mam dość duży problem bo mam bardzo gęste i ciężkie, a do tego dochodzi ich długość (sięgają mi już do końca łopatek). U mnie po prostu żadne koczki, loczki się nie trzymają
Na ślubie mojego brata fryzjerka zrobiła mi fryzurę i utrwalając powiedziała że ten produkt jest jak beton i na pewno mi się włosy nie rozwalą. Zgadnijcie co było po paru godzinach Teraz na wiosnę będę szła do swojej fryzjerki na cięcie i zobaczymy co mi zaproponuje |
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() u mnie słoneczko nieśmiało zagląda co do włosów to mi sięgają do zapięcia od stanika ale wypadają mi przy myciu może strzelę sobie jakieś nawilżanie czy cuś ![]() nie wiem czy lepiej cieniować czy podcinać na prosto by te krótsze dorosły do tych najdłuższych, nie chcę tez żeby w fryzurze ślubnej coś mi wypadało ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- szukam przepisu na fajne muffinki
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2013-03-18 o 08:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

w sumie to dobrze zrobiłam, jestem po dwóch deko. i takie odświeżenie im się przydało 

W najlepszym stanie miałam włosy jak używałam