|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Can ale moj smiech jest bez ironi
o ja sie nie zdziwie jak wyklujesz pond 4 albo i 5 heee i teraz 3 kg mnie nie zdziwi albo i 3.5 kg hiiiia co do urlopu z Dawidkiem nie bylo mi dane podiedziec dluzej niz 5mc . widc teraz zamierzam wykorzystac i uwazam ze pol roku dodatkowe to bardzo duzo, a w pracy przezyja jeszcze pare mc bezemnie
|
#4712 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
btw ... zaczął się temat skurczy i nie wiem czy na psychikę mi to tak podziałało czy co ale tak mnie męczyły kilka godzin że już chciałam męża ciągnąć na IP, byłam autentycznie przekonana że chyba się coś zaczyna ... nospa nie działała, leżenie nie działało, ciągłe skurcze miałam i bolało bardzo ... potem przeszło na trochę a teraz zaś boli, ale już nie tak mocno. mam nadzieję że rano już będzie dobrze, bo zazwyczaj po nocy się wycisza
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-17 o 21:09 |
||
|
|
|
#4713 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jak decydowałam się na dziecko to jeszcze tego wtedy nie kumałam, ale teraz wiem, że najważniejsze dla mnie jest to, aby być tą pierwszą osobą, która wprowadza dziecko w świat itd... podobnym zaufaniem mogłabym obdarzyć tylko męża; nawet babcie uważam, że miałyby średnio fajny wpływ na małą, gdyby była przez nie wychowywana. Takiego małego człowieka trzeba bardzo mądrze kształtować, i powierzenie tego trzeciej osobie jest zawsze ryzykowne. Szkoda, ze większość ludzi nie stać na taki "luksus" i ja akurat uważam roczny macierzyński za bardzo dobre rozwiązanie. Cytat:
Poza tym, są jeszcze takie kobiety jak ja, które nie mają gdzie wracać po macierzyńskim... i dla takich osób chyba logiczne jest, że ten urlop dużo daje, bo niewiadomo, czy znajdą od razu pracę, a tak to mają ten dodatkowy okres choćby za te 60 proc. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- vil, ja w noc przed porodem miałam skurcze co ok 15 minut, naastawiłam się już, że urodzę, ale nad ranem przeszły chyba bo zasnęłam, obudziłam sie rano i nic, byłam wkurzona, że faszywy alarm, w ciągu dnia nic.... aż nagle o 16:00 chlupnęły wody i myk na porodówkę. Ale np. laska ode mnie z wątku podobno miała takie akcje ze skurczami na 2 tygodnie przed porodem... ale oszczędzaj się na maxa |
|||
|
|
|
#4714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi chodzi tylko o to, że te kwestie czy kogoś stać na opiekunkę, żłobek itp. nie znikają, zostają tylko przesunięte o pół roku, dlatego uważam, to żadne rozwiązanie, aczkolwiek wiadomo lepsze to niż nic ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#4716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak sobie myślę że skoro przy silnych lekach rozkurczowych i dużych dawkach mam takie akcje to naprawdę jak odstawię leki za dwa tyg to zaraz będę miała dziecko na świecie ... Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-03-17 o 21:28 |
|
|
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Owszem nie "dziczeje", ale na pewno emocjonalnie czuje się lepiej i pewniej jeśli dłużej może zostać z mamą. Mysia piszesz, że to pół roku i tak nie rozwiązuje problemu ze żłobkami- to prawda, ale w takim razie skoro można to "zmartwienie" odsunąć o pół roku i dzięki temu więcej czasu poświęcić dziecku wydaje mi się to korzystne. Uważam, że każda z nas ten temat przerobi jeszcze 100 razy, po pierwsze po urodzeniu dziecka zmienia się nieco perspektywa ( znam dziewczynę, która dziecka nie chciała, jak "wpadła" to ryczała i myślała o usunięciu, urodziła jednak i jest tak zakochana i tak chce być blisko że została na wychowawczym), po drugie faktycznie zobaczymy czy i kiedy wejdzie ewentualnie ta ustawa. I choć wiem, że na naszym "rządzie" nie da się polegać to uważam, że byłoby mocno nie fair nie wprowadzić teraz ustawy o której trąbili tyle razy i tyle razy mówili o dacie wprowadzenia.
|
|
#4718 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio o niej myślałam,co się stało ![]() Cytat:
![]() w srode gin,wytrzymam Cytat:
Cytat:
i co? laski przewijaly dziecko,nastepnemy wycieraly buzie reka a kolejne karmily..bez mycia rąk ale papierek jakie to one nie sa wyksztalcone miały.. glupie pipy.. do tego czesto robily tak,że dopiero "przed odbiorem" dziecko bylo przewijane,myte i doprowadzane do ladu..bo po co mialy robic to pare razy w dzien.. do tego genialni rodzice chore dzieciaczki przywozili i w koncu wszyscy lacznie z nie myjacymi rok po kupie paniami kichali i prychali. ciocia/babcia/opiekunka, cokolwiek,byle nie zlobek.. nie mowie ze w azdym tak jest ale jesli w pozadnym zlobku sa takie akcje to co jest w tych gorszych ? mama wytrzymala baaardzo krotko...
|
||||||
|
|
|
#4719 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Cytat:
nie będziemy chodzić bo ona z warmińsko-mazurskiego Cytat:
szkoda tylko że nie można w niej podglądać załączników... ale już napisałam na wątku o tej aplikacji i mają nad tym pracować ![]() Cytat:
a to u nas akurat ksiegowa sama załatwia jak jej się pesel wyśle ![]() w ogóle zaletą małej firmy jest to że duuuuzo spraw pracowniczych załatwia nam biuro rachunkowe bez przypominania itp Cytat:
sposób nr 1: moja mama ![]() sposób nr 2: na dole jest sklep więc można samemu zejść albo poprosić którąś studentkę tylko że w nim jest drogo więc pewniejszy jest sposób nr 1![]() Cytat:
ja za to mam kumulację. pytania o dziewczyny + pytania o szpital + pocieszanie że MUSZĘ wytrzymać moja koleżanka jak już była na wylocie to napisała na fcb że ona nie jest workiem na Zosię i chętnie odpowie też na inne pytania niż: jak się czujesz i kiedy rodzisz? ![]() Vil ty weź nas nie strasz ![]() A co do rocznego macierzyńskiego to ja też się nie nastawiam na niewiadomoco. Będzie to będzie, nie będzie to trudno. Ja na szczęście mam trochę bardziej komfortowa sytuację bo nawet jak przepisy nie wejdą to i tak macierzyński na bliźniaki to 9 miesięcy. Plus do tego wypoczynkowy to można się dokulac do roku... |
|||||
|
|
|
#4720 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mysia, sorki, ale mam wrażenie, bo tak to podkreślasz jakoś, o tym spełnieniu, o karierze itd...że uważasz, że jeśli kobieta siedzi z dzieckiem kilka lat w domu, to znaczy, że ma gdzieś karierę, albo spełnia się tylko w roli matki, albo nie ma już żadnych własnych ambicji? Cytat:
Cytat:
Jakby mi taka małpa odparzyła dziecko to bym jej chyba nie wiem u nas w przedszkolu czegoś takiego nie ma, znaczy u Blanki, to jest prywatne ale widać, jak mega te babeczki dbają i sama Blanka mówi, że "kocha ciocie", wszystko mi opowiada, to naprawdę wyselekcjonowany personel, co wejdę to zajęte dziećmi na maxa, aktywnie się bawią z nimi, Blankę jak trzbea to nawet na rękach usypiają do leżakowania. A jak miałam "przyjemność" prowadzić angielski w pańswtowym przedszkolu to nie daj boże...babka sobie siedziała i czytała gazetę... a wietrzyła, jak dzieciaki biegały spocone po sali, zamiast przewietrzyć, jak np są na spacderze... ale po co.. trzeba by było pomyśleć... A choróbska w przedszkolach to moim zdaniem przede wszystkim wina debilnych rodziców, którzy mają to w doopie., że dziecko jest chore, bo przecież muszą pracować i zaprowadzają dziecko ze śpikiem do pasa do innych dzieci kretyni.
|
|||
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to napisałaś, nie ja to tak samo, jak Ty piszesz o tych bezdusznych matkach skupionych na karierze to znaczy, że uważasz, że jak matka wraca do pracy po pół roku ( a nie przymiera głodem na 1 pensji) to ma gdzieś dziecko i jego dobro?
|
|
|
#4722 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rodzinka super... zazdrośnice jedne. ja już pisałam, mam w pracy dwie koleżanki, które mi za każdym razem mówią, jaka się gruba zrobiłam - a ja w ciąży szczuplejsza od tych rozlazłych krów jestem postanowiłam, że następnym razem skomentuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego ja planuję dogadać się z szefem na pół etatu pracy z domu - bo teoretycznie jest to możliwe. będę miała dzieciaka blisko, przerwę na karmienie można w razie wu zrobić... i godziny pracy ustawić tak, żeby dzieciem zajął się tatuś. albo chociaż częściowo tatuś, a częściowo znajoma niania ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
a ja idę spać, dobranoc
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
weekend jak zwykle minął strasznie szybko ![]() udało mi się nadrobić, nie było tego dużo ![]() Cytat:
![]() ładniejsza? ojj tam.. nie bądź taka skromna ![]() Cytat:
![]() jako nie mogę sobie tego wyobrazić ![]() ![]() podziwiam za determinację Cytat:
za 29 tcnasz w 28 miał troszkę ponad 1,4kg ![]() Cytat:
![]() widziałam, że dyskutowałyście o urlopie macierzyńskim i karierze.. dla mnie kariera jest bardzo ważna, ale nie najważniejsza.. Zawsze chciałam i nadal chcę spełniać się zawodowo.. Miałam wiele marzeń z tym związanych.. Jestem bardzo ambitną osobą i nie wyobrażam sobie normalnego funkcjonowania bez spełniania się zawodowo.. Mimo to, dziecko jest dla mnie najważniejsze ![]() Może ktoś uzna, że nie jestem odpowiedzialna ale nic mi się nie stanie jeśli rozwój, karierę, pracę odłożę troszkę w czasie. Nie wiem czy pamiętacie, ale w październiku miałam genialną ofertę pracy.. Wszystkie warunki jak ze snu ![]() zarówno pensja jak i zakres obowiązków.. czy możliwości dalszego rozwoju. Zrezygnowałam z tego stanowiska bo ważniejsze było dla mnie dziecko.. Nawet jeśli ustawa nie wejdzie w życie to i tak raczej zostanę z dzieckiem dłużej w domu. Moja rodzina mieszka 500km stąd, nie mam tu zaufanych osób, bliskich znajomych z którymi mogłabym zostawić dziecko.. Dlatego kariera spadła na drugi plan. Teraz liczy się tylko maluszek, Tż jest głową rodziny i na razie on musi działać na najwyższych obrotach. Nigdy bym nie pomyślała, że tak mi się poprzestawia. Ale dziecko najważniejsze i już. Chcę być z maluszkiem przez rok ![]() zobaczymy, może mi się jeszcze pozmienia. Wierzę jednak, że na spełnienie zawodowe i robienie kariery jeszcze przyjdzie czas. I odłożenie tego o 6mcs nic nie zmieni
|
||||
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
eee no pomagałam mu zawiązać chustę na nim aby go przekonać, że to łatwe i wygodne
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 c
Vil to ja ci zarzuce linka:
https://play.google.com/store/apps/d...k.wizazplforum Albo wejdz sobie na google play wpisz wizaz i ci znajdzie forum i kwc. |
|
|
|
#4727 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
napewno powiedziałby Ci że nie urodzisz naturalnie albo coś
|
|||
|
|
|
#4728 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ktoras z was mowila o okladach z herbaty na rozpulchnienie krocza to to ma byc zwykla herbata ?i w ktorym tygodniu je stosowac ?
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI
Cytat:
robiłam już tak kiedyś i tylko kwc mi wyskakiwało. może jeszcze forum nie było a nie pomyślałam żeby potem sprawdzić ponownie
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 c
Vil widze, ze Aas juz Ci pomogla
![]() Jeszcze musza popracowac troche.nad nia ale jest krok w dobra strone. Nie podyskutuje z Wami dzis i pewnie pojawie sie dopiero w polowie nowego watku, jesli z poczatkiem tygodnia nabierzecie rozpedu Wroce w srode. Spijcie dobrze i rozkrecajcie jutro impreze. Czy bedziemy korzystac z rocznego macierzynskiego czy nie, warto uczcic to ze mamy wieksze szanse o tym zdecydowac
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy
Cytat:
![]() Ash no to miłego odpoczynku
|
|
|
|
|
#4733 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
konkretna wyprawka ![]() Cytat:
apteczka...kolejna rzecz o której wogóle nie pomyślałam Cytat:
ja bym chciała z Małym tak się dogadać, zeby urodzić tak sobie w 37-38 tygodniu ![]() Cytat:
Cytat:
Dobry pomysł : ) Cytat:
ja ostatnio tez w labku byłąm świadkiem jak stre babki napadły na dziewczynę w ciąży, która normalnie czekała w kolejce , że ona jest po nich itp ;/ no żal .... i oczywiście emeryci...wiecznie śpieszno;/ U nas w kraju nigdy nie bedzie dobrze ;/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, ze wszystko dobrze : ) Cytat:
O przepowiedniach dot. Wagi dzicka nie słucham zawsze : ) ja wg. terminu z usg jutro zaczynam 29 tydzień, jeszcze chwila i 30tka się zacznie ![]() Cytat:
ja tez wychodzę z siebie przy tych pytaniach ![]() Dzisiaj odwiedziłam kolejny raz Świat dziecka i na 99% jestem zdecydowana na x-landera xmove Pewnei sobie pomieszamy kolory, spacerówka bedzie w innym, a gondola w innym ![]() |
|||||||||||
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Głos na tytuł wątku oddany. Witamy z łóżka
|
#4736 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz tylko urodzić zdrowego bobasa i cieszyć się nim w domku ![]() Cytat:
to ja przy Z. nie miałam żadnych ambicji na to wychodzi![]() Byłam z nią prawie 4 lata w domu (pracowałam ale w domu)... Nawet jak dostałam rwewlacyjną ofertę pracy to powiedziałam nie. Dla mnie ona zawsze jest i była na pierwszym miejscu i choćbym miała żyć skromniej to nie dałabym jej do żłobka za nic. Rodzinę mam daleko-więc muszę sobie radzić sama. Nie wiem czy takie samo podejście będę miałą do synka-bo już mam dość siedzenia w domu - zobaczy się... ![]() Dokłądnie tak-jak widzę jakie chore dzieci czasami ludzie przyprowadzają do przedszkola to mam ich ochotę sama odesłać do domu. Na szczęście w pryw. przedszkolu do którego chodziła moja Z. dyrektorka jak widziała, ze dziecko jest chore -odsyłała rodziców z nim do domu lub do lekarza po zaświadczenie, ze dziecko jest zdrowe Cytat:
Bo nie urodzę naturalnie ------------------------------- Dzień dobry Całą noc nie spałam - miałam durne sny ![]() Przed chwilką poleciała mi krew z nosa ![]() Trzeba iść na spacer bo piękne słonko za oknem
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Już się bałam, że nie zdążę na sondę
![]() Wczoraj byłam u kuzynki, ma miesięcznego maluszka, wiecie, myślałam, że Mała będzie większa
|
#4738 | ||
|
Zadomowienie
|
hello piękne!!
ja dzisiaj nakręcona od 5:30 rano, bo: 1. Kubuś nie dał pospać od tej godzinki, harce był dzikie , 2. Mam dzisiaj wyniki egzaminu i trochę cykorka mam...po wczorajszym lataniu po domu i gotowaniu tak mnie w nocy bolał kręgosłup, że znowu kule poszły w ruch, więc dzisiaj staram się odpoczywać. Cytat:
![]() Ja myślę, że to wszystko zależy od indywidualnego przypadku. Znam dziewczynę, która juz po 3 miesiącach wróciła nieoficjalnie do pracy bo miała taką deprechę po porodzie i tak kompletnie się nie odnalazła w sytuacji, że gdyby nie praca, to by na bank sfiksowała. I tego nie neguję, to było jedyne rozwiązanie dla niej i w tym wypadku, dla dziecka też paradoksalnie najlepsze, bo nie ma nic gorszego chyba, niż żeby dziecko miało sfrustrowaną mamę, która wylewa na nie wszystkie swoje żale i porzucone ambicje. Ale chodzi mi tylko o to Mysia, że ty na razie nie widzisz problemu w tym, czy dziecko ma pół roku czy rok, bo nie masz dziecka, naprawdę to jest duża różnica. Oczywiste, że nie chodzi tylko o te pół roku, nie wiem, czemu tak się tego uczepiłaś, przecież nawet jak dziecko ma 6 lat, to rodzic szuka jak najlepszej szkoły i tez nie zostawia dziecka pod opieka byle kogo. Ale taki maluszek to naprawdę co innego. Półroczniak to nie roczniak i kropka, sama zobaczysz. POza tym chociażby kwestia karmienia: zaleca się karmienie wyłącznie piersią do 6 miesiąca życia. Jak to się ma do obecnego wymiaru macierzyńskiego? Są dzieci takie jak moje, że oprócz piersi nie tknęłoby NIC, nawet mleka matki z butelki. Myślę, że kobiety powinny mieć wybór i nie rozumiem, że ty, jako "za chwilę matka" tak krytykujesz te kobiety co "zaciskaja nogi". Naprawdę nie rozumiesz, że każdy ma inną sytuację chociażby finansową, zawodową, rodzinną itd? Nie każdsy ma tak jak ty, że ma super pracę, do której musi lub chce wrócić. Ja te matki rozumiem. Zresztą z tego co widzę, to większość z nas liczy na ten roczny urlop i wśród moich znajomych też mało jest kobiet, które wróciły po 6 miesiącach do pracy. Wolały żyć od 1-go do 1-go, ale byc z dzieckiem. Więc myślę, że lepiej miałyby dostając jednak te 60 % pensji niż nic. Poza tym, w ogóle nie rozumiem tej dyskusji, bo przecież nie musisz brać roku, więc o co chodzi??? niech każdy wybiera to, co dla niego najlepsze. A chyba lepiej mieć wybór niż go nie mieć? Cytat:
|
||
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to podobno można od 3 tygnia. Dlaczego różnica to nie wiem, tak było na Bezp. Maluchu.Odnośnie szczepień, jest jakieś po roku z haczykiem i do wyboru skumulowane 3w1 i 3 osobno i podobno co mądrzejsi lekarze odradzają osobno. U mamy znajomych po tych skumulowanych kilka dzieci się pochorowało ... obiecała dopytać koleżankę, która akurat była wtedy z wnuczką na szczepieniu o jakie chodzi, że lekarz odradzał kumulacji. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

o ja sie nie zdziwie jak wyklujesz pond 4 albo i 5 heee i teraz 3 kg mnie nie zdziwi albo i 3.5 kg hiiii

07.07.2012 

podziel się jak Cię coś szczególnie rozbawi z naszych wczesnociążowych dywagacji 

mam egzemy na ramionach, pomaga stosowanie łagodniejszych środków myjących i właśnie coś delikatnego do smarowania + wiesiołek (jako jeden z niewielu ma on kwasy tłuszczowe, których brakuje skórze atopowej i alergicznej właśnie).
Ciekawe jakie teksty będą rzucać po porodzie
mama wytrzymala baaardzo krotko... 

podziwiam za determinację