|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV
Cytat:
![]() Mi też coś koło tego. Cytat:
|
||
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szwedzi są specyficzni, a ich filmy już w ogóle. Mimo całej mojej miłości do Szwecji, tak ich kina nie jestem w stanie pojąć. I kanon urody też mają nieco inny. Jeśli chodzi o film - wole wersje amerykańską i to zdecydowanie. Chociaż w filmie właśnie najbardziej urzeczona byłam tym, że mogłam się osłuchać języka i wyłapywać słówka
|
|
#3154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tyle że wydawanie takiej kasy na buty, w których nie wiem, czy będę umiała chodzić to chyba przesada..Ale KIEDYŚ zdecydowanie je kupię
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
W zależności od widzimisię - od pomarańczy do granatu
Ale mam wielką ochotę na wściekły oranży, tylko nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniej farby.Ha, wpisałam odcień i jest dostępna na allegro! Robię przelew
Nie każdy chłop z widłami to Posejdon. ![]() Edytowane przez Cytryn Czas edycji: 2013-03-17 o 13:54 |
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
Farba: http://www.beautyencounter.com/produ...09108320-1.jpg
Mój obecny, mało szalony kolor w załączniku
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Lity? Mam stylowobutkowe z kolcami i noszę je tylko na weekendowe wyjścia. Każde niemal lity mają uskok przy czubkach, dziwnie się przez to chodzi. I fakt, po 2 godzinach stania stają się niewygodne. Prezentują się świetnie, ale nazywanie butów o wysokości 15 cm wygodnymi jest dyskusyjne. Można w nich powyglądać, ale na polskie chodniki i spacerki są niewskazane. Nie zmienia to jednak faktu, że to najbardziej bajeranckie buty, jakie mam.
Teraz kupiłam sobie takie jak w załączniku, z czarnym zamkiem. Są przewygodne.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#3159 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a kolor jest trwały? |
|
|
|
|
#3160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I o jaki uskok chodzi? Bo nie bardzo wiem co masz na myśli
|
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do "uskoku" - może źle się wyraziłam. Chodzi o to, że podeszwa nie przylega całkowicie do ziemi. Załączam ilustrację. Niemal każdy model litów (myślę też o podróbkach) tak ma.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie buty który mają taki czub są wygodniejsze (przynajmniej według mnie) niż obcasy które mają przylegający do ziemi czubek. Wtedy ciężar całego ciała nie jest na palcach tylko wyżej, rozkłada się jakby na całej stopie.
Moje z takim czubem były bardzo wygodne a takie same z czubem do ziemi już są niewygodne.
|
|
|
|
#3163 |
|
Rozeznanie
|
Ja się nie wypowiadam, bo prawie w ogóle nie noszę obcasów
![]() Chyba pora kupić sobie jakieś botki na koturnie, żeby się trochę przyzwyczaić. Takie jak Twoje, trupiegi, są świetne ![]() Btw, wystawiłam właśnie trochę rzeczy na Allegro i jestem w szoku, jak dużo czasu to zabiera.. Ale przynajmniej raz ogarnianie szafy idzie zgodnie z planem
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zrobię latem wielką allegrową wyprzedaż. Wyprowadzę się z miasta studenckiego i wtedy dokonam czystki. Ostatnio kupiłam na Allegro świetne koronkowe legginsy (z podszewką) za... 1,50 zł. Pewnie sprzedająca nie była zbyt zadowolona, ale takie są uroki wystawiania rzeczy od 1 zł BCM.
||
|
|
|
#3165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tym, że przemalowałabym im obcas na czarno. Z autopsji powiedzieć nie mogę, ale w KWC (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ll-elumen.html) ma bardzo dobre opinie - jeśli rzeczywiście się okaże, że jest tak bardzo trwała, to przestanę żałować wydawania na farbę 80 złotych zamiast 8 ![]() Cytat:
|
|
#3166 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
W ogóle jak myślę o lecie to słabnę, chyba kupię sobie jezuski
|
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko one są niebezpieczne jeśli o schodach mowa
|
|
|
|
|
#3168 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakość, no nie wiem, na razie miałam ją na sobie chwilę w przymierzalni Niestety pogoda nie sprzyja noszeniu bluzek bez rękawów. Jest 100% bawełna więc powinno być ok. A długość zakrywa biodra, ale nie zakrywa całej pupy z tego co pamiętam, choć z tyłu jest nieco dłuższa. Ja bym do legginsów założyła, bo tyłek zakrywa prawie cały.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to przepraszam, studentki polibudy ubierają się w jakiś charakterystyczny sposób? Bo nie kumam.Cytat:
![]() Horrory, thrillery i psychologiczne ![]() Nawet nie pamiętam nazwy sklepu, ale ogólnie na Półwiejską zawsze warto się przejść. Jest sporo sklepów (chociaż mam wrażenie, że dużo mniej jest obuwniczych niż kiedyś), i niskie ceny w porównaniu do sieciówek A jeśli byś szukała nietuzinkowych butów to jest tam sklep chyba Butyk (to tak jak ten internetowy?), wchodzi się w którymś budynku na górę, chyba tam, gdzie jest Mango. Ale jeśli chodzi o mnie to buty tam są nie dla mnie, w żadnych bym nie uszła ![]() Muszę wam coś opowiedzieć Ostatnio miałam warsztaty na studiach i jednym z zadań było wyobrażenie sobie innej, wylosowanej z grupy osoby, co będzie się z nią działo za 10 lat. Trzeba było to opowiedzieć grupie tak, żeby miała szansę zgadnąć o kogo chodzi. No i koleżanka w opisie mojej osoby podkreślała kilka razy, że będę dobrym pedagogiem, ale w takim "rockowym stylu", cokolwiek to połączenie miało znaczyć Ale jeśli chodziło jej o styl ubierania to jestem w szoku. Ogólnie byłam w szoku, że ludzie w ogóle zwracają na to uwagę. Tym bardziej, że sporo osób z grupy szybko odgadło chórem, że chodzi o mnie. Serio, jestem w szoku do tej pory
|
|
|
#3169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jakim trzeba być matołem, żeby wpaść na pomysł porównywania jednego z drugim ![]() Wydaje mi się, że niektórzy są po prostu oburzeni ilością seksu i przemocy w książkach Martina i z braku laku powołują się na świętego Tolkiena, który wg nich jest wyznacznikiem, jakie powinny być powieści fantasy ![]() Cytat:
Więc to pewnie drewniane aktorstwo ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3170 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A język... cóż, jak zaczynałam się go uczyć był koszmarny a teraz uważam, że jest przepiękny i będę go bronić - uprzedzam, jakby ktoś próbował oczerniać ![]() Cytat:
![]() Problem polega na tym, że teraz nie mogę siedzieć tyle przy komputerze w jednej pozycji, a jak sobie pomyślę, że mam napisać pół strony i przerwać a akurat będę miała wenę to mi się odechciewa. A Twoja praca musi być bardzo ciekawa ![]() Cytat:
No ale mam pracę, z czasem polubiłam swoje studia - albo inaczej, to co mogę po nich robić, bo studia same w sobie są nic nie warte. A zwłaszcza magisterka. Nie wiem jak u Was, ale ja się dużo więcej nauczyłam na licencjacie. A co do wspomnianych tu wcześniej litów, mam jedne bardzo wysokie naszpikowane ćwiekami na obcasie. I są bardzo wygodne, co prawda miałam je tylko raz ubrane bo potem wyszła ta sprawa z kręgosłupem i nie mogę od mniej więcej pół roku nosić obcasów. I teraz zastanawiam się czy by ich na allegro nie wystawić, bo leżą i się kurzą a zanim będę mogła znów nosić obcasy to pewnie mi się znudzą. Teraz chcialabym kupić botki czarne na małym koturnie i jazzówki na wiosnę.
nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec! nie dekold a dekolt! nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść... ![]() bynajmniej ≠ przynajmniej! Edytowane przez Ashira Czas edycji: 2013-03-17 o 23:20 |
|||
|
|
|
#3171 |
|
Rozeznanie
|
Jakbyś wystawiała na allegro to wyślij mi linka na PW
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby obcas był lepiej wyważony (jest troszkę przesunięty względem "środka ciężkości", ale przy takim grubym słupku to praktycznie w ogóle nie przeszkadza) to byłyby idealne I tez nie mam oryginałów ![]() Mam jeszcze "foxy" i też są bez zarzutu
|
|
#3173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
|
#3175 |
|
Konto usunięte
|
Cytryn, ten szary też gdzieś widziałam
|
|
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak pisałam licencjat to potrafiłam 8-10 stron dziennie napisać, a teraz nie mogę się zebrać do kupy I też miałam iść na Politechnikę, na architekturę, a nie poszłam bo dopiero w 3 lo się obudziłam z pomysłem zdawania rozszerzonej matmy. A matematyczka stwierdziła, że owszem, podstawową bym zdała, ale do rozszerzonej to już nie zdążę się przygotować bo jest ogromna różnica w ilości materiału do opanowania. A byłam w klasie humanistycznej. I zawsze się zastanawiam jak by to było, gdybym poszła na architekturę. Pewnie byłabym spokojniejsza o swoją przyszłość po studiach. A tak, teraz, przeraża mnie wizja skończenia studiów. Nie wiem, co będę robić. Jak słyszę ludzi jak mają plany, że ślub, że przeprowadzka, że zamieszkanie z partnerem (bo zazwyczaj tego dotyczą ich plany, a nie życia zawodowego), to słabo mi się robi, bo ja nie mam nikogo, więc tym bardziej takich "prorodzinnych" planów też nie posiadam A z pracą też pewnie będzie ciężko...A co do licencjatu i mgr to prawda, na licencjacie robi się praktycznie to wszystko, co kiedyś w ciągu 5 lat, choć niestety pracodawcy nie są tego świadomi i nie chcą zatrudniać tylko z lic, przynajmniej w mojej branży. A mgr to powtarzanie tego samego, co było na licencjacie, tylko przedmioty troszkę inaczej nazwane. Bez sensu. Dlatego zmieniłam po lic specjalność
Edytowane przez xestrellax Czas edycji: 2013-03-18 o 10:10 |
|
|
|
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co nie zmienia faktu, że po 2 stronach nie usatysfakcjonowałabym samej siebie i bym pisała dalej, jak już zacznę to muszę napisać więcej bo inaczej mam poczucie marnowania czasu ![]() 2. Ja zdawałam podstawę i wystarczyło mi to żeby spokojnie dostać się na Budownictwo oraz Inżynierię środowiska - czyli moje 2 upragnione kierunki. Ja nie wiem co ja robię na tych Finansach, naprawdę a moim największym marzeniem jest coś związanego z chemią - farmacja, biotechnologia, chemia jakaśtam Kiedyś zrobię, a co! I mam z tym tak samo jak Ty z matematyką, byłam dzieciakiem w liceum i nie ogarnęłam żeby się uczyć chemii i fizyki.3. Nie mów mi nic o zakładaniu rodzin, ja się czuję jak stara panna. Chociaż może już jestem? Jestem sama i to od dawna, nie przejmuję się tym zupełnie bo doskonale sobie daję radę. Ja nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam na randce, ja już nie potrafię zdecydowanie się w to bawić Gorzej jak zbliża się @ i mam burzę hormonalną to wtedy ryk i czarna rozpacz ale ja za to mam plany zawodowe i na tym się skupiam. Mój kierunek jakiś szalenie rozchwytywany też zdecydowanie nie jest, ale daje mi wiele możliwości, jestem po nim dość elastycznym pracownikiem. A co do pracodawców moi ulubieni - prosze przynieść wykaz ocen. Co tam, jeden dostanie 5 za uczestniczenie we wszystkich zajęciach a ja 3,5 bo nie byłam na żadnych zajęciach bo zdobywałam doświadczenie w pracy a na egzamin uczyłam się po nocach. Taka sprawiedliwość z ocenami, takim pracodawcom mam ochotę popukać w czoła.
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do związków...mnie nie załamuje to, że jestem singlem od...5 lat ) byłam w liceum. Wiadomo, że człowiek dojrzewa, ale kurczę, bez przesady. Jednak czasem jak mam trudny czas, to wtedy brakuje mi ramienia, na którym mogłabym się wesprzeć ![]() Pracodawca pytający o oceny? Czy ich do reszty pogięło? Nie słyszałam jeszcze o tym. Ja byłam do tej pory na jednej poważnej rozmowie w zeszłym roku, chciałam dorobić jako asystentka w przedszkolu. Jednak jak pan dyrektor usłyszał, że studiuję dziennie, to chyba od razu się zniechęcił. Niby przeprowadził rozmowę do końca, zadając dziwne pytania, ale oczywiście telefonu później nie otrzymałam
|
|
|
#3180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I w ten sposób zostałam biurwą ![]() Ja jestem sama od 2,5 roku. Wcześniej długi związek, może on mnie tak skrzywił. Też nie byłam na żadnej randce i mam tak samo, po prostu żaden facet mnie nie zaciekawił na tyle. Aczkolwiek mam też bardzo niską samoocenę co ułatwia mi zwalać wszystko na to jaka jestem szpetna, nadwagę i ciężki charakter ![]() A tak jest zawsze, ja dopiero po rozstaniu z byłym odkryłam jakie ja miałam powodzenie w liceum, młodość ![]() Czasem tylko brakuje mi oparcia, jak mam gorsze dni. Generalnie jestem twarda babka i bardzo sobie cenię swoją niezależność. I pytanie o oceny pojawia się bardzo rzadko, przeważnie już w ogłoszeniu jest to wyszczególnione. I wtedy odnoszę wrażenie, że rekrutacją zajmują się osoby w wieku ponad 80 lat nie wiedzące zupełnie jak teraz wyglądają studia. Przeważnie pytają po prostu jakie miałam przedmioty, jakie lubiłam a jakie sprawiały mi trudności. Teraz studiuję dziennie i pracuję na pełen etat. Trochę jestem cyborgiem ale daję radę. No teraz to w ogóle jestem na zwolnieniu i siedzę w domu, ale od przyszłego tygodnia wrócę może na uczelnię, na same ćwiczenia. Już kisnę w domu i nie wyobrażam sobie siedzieć tu 3 miesiące. Pracuję od 3 roku licencjatu. No pomijając wcześniej prace sezonowe. Najpierw była praca z elastycznym grafikiem popołudniowym, potem na pół etatu, jakieś praktyki no a od prawie roku pracuję na pełen etat. Niby najpierw mi mówiono, że muszę się przenieść na zaoczne. Zaczęłam pracę w wakacje i miałam możliwość dogadania się z przełożoną i nie było problemu, mogłam się zwalniać na egzaminy (tylko potem wrócić i siedzieć do 20 w biurze ). Najważniejsze dla mnie było zdobywać doświadczenie poza tym ja z tych co w miejscu nie usiedzą.No i nie powiem, odkąd uczę się szwedzkiego, który jednak nie jest popularnym językiem odczuwam większe zainteresowanie moją osobą na rynku pracy. Co nie zmienia faktu, że ciężko o dobrą pracę.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

Ale mam wielką ochotę na wściekły oranży, tylko nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniej farby.

Gdyby obcas był lepiej wyważony (jest troszkę przesunięty względem "środka ciężkości", ale przy takim grubym słupku to praktycznie w ogóle nie przeszkadza) to byłyby idealne
). Najważniejsze dla mnie było zdobywać doświadczenie poza tym ja z tych co w miejscu nie usiedzą.