Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-17, 13:36   #3151
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV

Cytat:
Napisane przez Cytryn Pokaż wiadomość
Co do siwych włosów - świetne i oryginalne. Baaardzo mam ochotę wyglądać jak pani w załączniku, ale nie wydaje mi się, żeby wyglądały na mnie lepiej niż rude. Poza tym pewnie po rozjaśnianiu wypadłyby mi razem ze skalpem

Henna trzyma mi się jakiś tydzień, może z 10 dni. Nie wiem, czy to jest standardowa trwałość, ale ja zdecydowanie nie jestem zadowolona.
A teraz masz rude?

Mi też coś koło tego.

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Moje buty a la lity też są bardzo niewygodne i stopa jest właśnie tak dziwnie ułożona, ale podobno te oryginalne są bardzo wygodne
Wątpie w to. One są baardzo wysokie.
Stary 2013-03-17, 13:48   #3152
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
A teraz masz rude?

Mi też coś koło tego.

Wątpie w to. One są baardzo wysokie.
Tu nie chodzi tak naprawdę o wysokość, bo one mają bardzo dużą platformę tylko o wyprofilowanie podeszwy

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:48   #3153
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Mi skandynawska nie podobała się, nie wiem czy aktorstwo był drewniane, czy to ten język Aktorzy też słabo dobrani. Jeśli wg Szwedów to jest przystojny Bloomkvist to boję się pomyśleć, jakiego aktora wybraliby do zagrania kogoś brzydkiego
ja bardzo proszę bez takich zarzutów do języka szwedzkiego

Szwedzi są specyficzni, a ich filmy już w ogóle. Mimo całej mojej miłości do Szwecji, tak ich kina nie jestem w stanie pojąć. I kanon urody też mają nieco inny. Jeśli chodzi o film - wole wersje amerykańską i to zdecydowanie. Chociaż w filmie właśnie najbardziej urzeczona byłam tym, że mogłam się osłuchać języka i wyłapywać słówka

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:49   #3154
RosemarieV
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie takie bym chciała.. Tyle że wydawanie takiej kasy na buty, w których nie wiem, czy będę umiała chodzić to chyba przesada..
Ale KIEDYŚ zdecydowanie je kupię
RosemarieV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:51   #3155
Cytryn
Zadomowienie

Cytat:
A teraz masz rude?

Mi też coś koło tego.

W zależności od widzimisię - od pomarańczy do granatu Ale mam wielką ochotę na wściekły oranży, tylko nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniej farby.

Ha, wpisałam odcień i jest dostępna na allegro! Robię przelew

Edytowane przez Cytryn
Czas edycji: 2013-03-17 o 13:54
Cytryn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 13:55   #3156
natalkaa7522
Zakorzenienie

Pokaż farbę. I włosy.
Stary 2013-03-17, 14:11   #3157
Cytryn
Zadomowienie

Cytat:
Pokaż farbę. I włosy.
Farba: http://www.beautyencounter.com/produ...09108320-1.jpg

Mój obecny, mało szalony kolor w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosie.jpg (4,8 KB, 83 załadowań)

Stary 2013-03-17, 14:29   #3158
trupiegi
Zadomowienie

Lity? Mam stylowobutkowe z kolcami i noszę je tylko na weekendowe wyjścia. Każde niemal lity mają uskok przy czubkach, dziwnie się przez to chodzi. I fakt, po 2 godzinach stania stają się niewygodne. Prezentują się świetnie, ale nazywanie butów o wysokości 15 cm wygodnymi jest dyskusyjne. Można w nich powyglądać, ale na polskie chodniki i spacerki są niewskazane. Nie zmienia to jednak faktu, że to najbardziej bajeranckie buty, jakie mam.
Teraz kupiłam sobie takie jak w załączniku, z czarnym zamkiem. Są przewygodne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koturny-zip-3-38-39-40-41.jpg (19,9 KB, 33 załadowań)
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.
trupiegi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 15:17   #3159
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Farba: http://www.beautyencounter.com/produ...09108320-1.jpg

Mój obecny, mało szalony kolor w załączniku

a kolor jest trwały?
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 16:56   #3160
RosemarieV
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trupiegi Pokaż wiadomość
Lity? Mam stylowobutkowe z kolcami i noszę je tylko na weekendowe wyjścia. Każde niemal lity mają uskok przy czubkach, dziwnie się przez to chodzi. I fakt, po 2 godzinach stania stają się niewygodne. Prezentują się świetnie, ale nazywanie butów o wysokości 15 cm wygodnymi jest dyskusyjne. Można w nich powyglądać, ale na polskie chodniki i spacerki są niewskazane. Nie zmienia to jednak faktu, że to najbardziej bajeranckie buty, jakie mam.
Skąd są te koturny?
I o jaki uskok chodzi? Bo nie bardzo wiem co masz na myśli
Stary 2013-03-17, 17:37   #3161
trupiegi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RosemarieV Pokaż wiadomość
Skąd są te koturny?
I o jaki uskok chodzi? Bo nie bardzo wiem co masz na myśli
Buty no name ze zwykłego taniego obuwniczego. Na Allegro powinny być takie.
Co do "uskoku" - może źle się wyraziłam. Chodzi o to, że podeszwa nie przylega całkowicie do ziemi. Załączam ilustrację. Niemal każdy model litów (myślę też o podróbkach) tak ma.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lity.jpg (20,4 KB, 21 załadowań)
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek.
Stary 2013-03-17, 17:49   #3162
natalkaa7522
Zakorzenienie

Właśnie buty który mają taki czub są wygodniejsze (przynajmniej według mnie) niż obcasy które mają przylegający do ziemi czubek. Wtedy ciężar całego ciała nie jest na palcach tylko wyżej, rozkłada się jakby na całej stopie. Moje z takim czubem były bardzo wygodne a takie same z czubem do ziemi już są niewygodne.
Stary 2013-03-17, 18:03   #3163
RosemarieV
Rozeznanie

Ja się nie wypowiadam, bo prawie w ogóle nie noszę obcasów
Chyba pora kupić sobie jakieś botki na koturnie, żeby się trochę przyzwyczaić. Takie jak Twoje, trupiegi, są świetne

Btw, wystawiłam właśnie trochę rzeczy na Allegro i jestem w szoku, jak dużo czasu to zabiera.. Ale przynajmniej raz ogarnianie szafy idzie zgodnie z planem
Stary 2013-03-17, 18:24   #3164
trupiegi
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie buty który mają taki czub są wygodniejsze (przynajmniej według mnie) niż obcasy które mają przylegający do ziemi czubek. Wtedy ciężar całego ciała nie jest na palcach tylko wyżej, rozkłada się jakby na całej stopie. Moje z takim czubem były bardzo wygodne a takie same z czubem do ziemi już są niewygodne.
Wg mnie jest inaczej, czuję się, jakbym podskakiwała albo jakby ziemia miała się pode mną zapaść.

Cytat:
Ja się nie wypowiadam, bo prawie w ogóle nie noszę obcasów
Chyba pora kupić sobie jakieś botki na koturnie, żeby się trochę przyzwyczaić. Takie jak Twoje, trupiegi, są świetne

Btw, wystawiłam właśnie trochę rzeczy na Allegro i jestem w szoku, jak dużo czasu to zabiera.. Ale przynajmniej raz ogarnianie szafy idzie zgodnie z planem
Dziękuję. Znajdziesz takie na pewno na Allegro.
Ja zrobię latem wielką allegrową wyprzedaż. Wyprowadzę się z miasta studenckiego i wtedy dokonam czystki.
Ostatnio kupiłam na Allegro świetne koronkowe legginsy (z podszewką) za... 1,50 zł. Pewnie sprzedająca nie była zbyt zadowolona, ale takie są uroki wystawiania rzeczy od 1 zł BCM.
Stary 2013-03-17, 18:46   #3165
Cytryn
Zadomowienie

Cytat:
Nie przepadam za koturnami, ale fakt - są wygodne. Może zainwestuję w jakieś ciekawe na lato, ale póki co znalazłam ciekawe czółenka a'la lity http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../59/3099485987
z tym, że przemalowałabym im obcas na czarno.

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
a kolor jest trwały?
Z autopsji powiedzieć nie mogę, ale w KWC (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ll-elumen.html) ma bardzo dobre opinie - jeśli rzeczywiście się okaże, że jest tak bardzo trwała, to przestanę żałować wydawania na farbę 80 złotych zamiast 8

Cytat:
Dziękuję. Znajdziesz takie na pewno na Allegro.
Ja zrobię latem wielką allegrową wyprzedaż. Wyprowadzę się z miasta studenckiego i wtedy dokonam czystki.
Ostatnio kupiłam na Allegro świetne koronkowe legginsy (z podszewką) za... 1,50 zł. Pewnie sprzedająca nie była zbyt zadowolona, ale takie są uroki wystawiania rzeczy od 1 zł BCM.
Też mam potwornie dużo ubrań do sprzedaży. Z częścią pewnie przejdę się po okolicznych lumpeksach, podobno gdzieś skupują, i zobaczę, jak wyjdę na tym cenowo

Stary 2013-03-17, 18:59   #3166
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nie przepadam za koturnami, ale fakt - są wygodne. Może zainwestuję w jakieś ciekawe na lato, ale póki co znalazłam ciekawe czółenka a'la lity http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../59/3099485987
z tym, że przemalowałabym im obcas na czarno.
Sliniłam się do nich w zeszłe lato (akurat taki obcas mi się podoba) ale potem wyobraziłam sobie upał 30 stopni i popylanie na takich obcasach z poodparzanymi od gorąca stopami
W ogóle jak myślę o lecie to słabnę, chyba kupię sobie jezuski

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 19:01   #3167
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie jest inaczej, czuję się, jakbym podskakiwała albo jakby ziemia miała się pode mną zapaść.
Ja wolę takie. Tylko one są niebezpieczne jeśli o schodach mowa bo nie ma takiego wyczucia schoda przez ten czubek.
Stary 2013-03-17, 20:09   #3168
xestrellax
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Moja miłość do Kinga zelżała nieco po 'Cujo' i 'Cztery po północy'. Ciekawą fabułę miała 'Bezsenność', ale strasznie długo się ciągnęła. Dla mnie jego najlepsza książka to zdecydowanie 'Marzenia i koszmary'- naprawdę miałam koszmary po jej przeczytaniu.
A teraz męczę 'Dom dzienny, dom nocny' Olgi Tokarczuk i 'Proces' Kafki.

A jak jest z jakością tej bluzki? I jaką ma długość? Chcę na lato zaopatrzyć się w legginsy i jakieś fajne tuniki.
Kwestia gustu, ja Kinga lubię, choć ma książki lepsze i gorsze. Ulubione to chyba "Worek kości" i "Ręka mistrza".
Jakość, no nie wiem, na razie miałam ją na sobie chwilę w przymierzalni Niestety pogoda nie sprzyja noszeniu bluzek bez rękawów. Jest 100% bawełna więc powinno być ok. A długość zakrywa biodra, ale nie zakrywa całej pupy z tego co pamiętam, choć z tyłu jest nieco dłuższa. Ja bym do legginsów założyła, bo tyłek zakrywa prawie cały.

Cytat:
Napisane przez Ashira Pokaż wiadomość
Co do magisterki - moja leży i płacze. Mam 10 stron napisane operacja pokrzyżowała moje plany. Ale może niedługo uda mi się zacząć coś pisać znowu.
Hmm, moja też, niby piszę, ale to pisanie strasznie wolno mi idzie i strasznie szybko mnie męczy. Napiszę stronę-dwie i mam dość :/ Mimo że temat mnie interesuje. A piszę o cyberprzemocy

Cytat:
Napisane przez kyana Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tej sukience http://i.imagebanana.com/img/zkcbmczx/3.jpg ?
Za dużo się na niej dzieje jak dla mnie
Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
zawsze jest taki moment że ktoś się nie zna i jak widzi jak jestem ubrana etc i pyta niepewnie czy jestem z polibudy... ja zawsze wtedy odpowiadam a czy wyglądam jakbym była?
zresztą kiedyś byłam zanieść TŻtowi projekt i dostał z miejsca zaliczenie, a pan wcześniej był upierdliwy. jak zobaczył mnie zmienił zdanie

Ciekawe Ale to przepraszam, studentki polibudy ubierają się w jakiś charakterystyczny sposób? Bo nie kumam.
Cytat:
xestrellax - mam takie same buty, jakie pokazałaś w załączniku. Jednak mam czarną wersję tych czerwonych, w dodatku zaczepiony jest na nich pasek z ćwiekami. Dałam za nie 39 zł w swoim rodzinnym mieście. Bardzo wygodne są. Wczoraj je kupiłam bez zastanowienia.
Przekonałaś mnie do reszty
Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Było tyle o książkach już, że muszę zapytać, jakie filmy lubicie?
Horrory, thrillery i psychologiczne Kocham patologię, jak każdy pedagog, szczególnie po resocjalizacji
Cytat:
Jest tam coś ciekawego?
Nawet nie pamiętam nazwy sklepu, ale ogólnie na Półwiejską zawsze warto się przejść. Jest sporo sklepów (chociaż mam wrażenie, że dużo mniej jest obuwniczych niż kiedyś), i niskie ceny w porównaniu do sieciówek A jeśli byś szukała nietuzinkowych butów to jest tam sklep chyba Butyk (to tak jak ten internetowy?), wchodzi się w którymś budynku na górę, chyba tam, gdzie jest Mango. Ale jeśli chodzi o mnie to buty tam są nie dla mnie, w żadnych bym nie uszła

Muszę wam coś opowiedzieć Ostatnio miałam warsztaty na studiach i jednym z zadań było wyobrażenie sobie innej, wylosowanej z grupy osoby, co będzie się z nią działo za 10 lat. Trzeba było to opowiedzieć grupie tak, żeby miała szansę zgadnąć o kogo chodzi. No i koleżanka w opisie mojej osoby podkreślała kilka razy, że będę dobrym pedagogiem, ale w takim "rockowym stylu", cokolwiek to połączenie miało znaczyć Ale jeśli chodziło jej o styl ubierania to jestem w szoku. Ogólnie byłam w szoku, że ludzie w ogóle zwracają na to uwagę. Tym bardziej, że sporo osób z grupy szybko odgadło chórem, że chodzi o mnie. Serio, jestem w szoku do tej pory
Stary 2013-03-17, 22:50   #3169
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, ze tłumacza, choć styl Martina wg mnie jest prosty jak budowa cepa, nie wiem jak można porównywać go do Tolkiena, a ostatnio coraz częściej czytam o tym w necie
Porównywanie Martina, Sapkowskiego czy innych popularnych autorów fantasy do Tolkiena to jak dla mnie totalna pomyłka. Kompletnie inny styl. To równie bezsensowne jak porównywanie blondynki z brunetką Nie wiem jakim trzeba być matołem, żeby wpaść na pomysł porównywania jednego z drugim

Wydaje mi się, że niektórzy są po prostu oburzeni ilością seksu i przemocy w książkach Martina i z braku laku powołują się na świętego Tolkiena, który wg nich jest wyznacznikiem, jakie powinny być powieści fantasy

Cytat:
ja bardzo proszę bez takich zarzutów do języka szwedzkiego

Szwedzi są specyficzni, a ich filmy już w ogóle. Mimo całej mojej miłości do Szwecji, tak ich kina nie jestem w stanie pojąć. I kanon urody też mają nieco inny. Jeśli chodzi o film - wole wersje amerykańską i to zdecydowanie. Chociaż w filmie właśnie najbardziej urzeczona byłam tym, że mogłam się osłuchać języka i wyłapywać słówka
No właśnie mi język sam w sobie też się podoba, ale w tym filmie mnie o dziwo drażnił Więc to pewnie drewniane aktorstwo

Cytat:
A mi w takich butach jest sto razy gorzej, przewracam się
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-17, 23:05   #3170
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
No właśnie mi język sam w sobie też się podoba, ale w tym filmie mnie o dziwo drażnił Więc to pewnie drewniane aktorstwo
Mi się wydaje, że jednak nie tyle drewniane aktorstwo co po prostu jak mówiłam, styl skandynawskiej kinematografii. Ona jest dziwna, taka drewniana jak mówisz.
A język... cóż, jak zaczynałam się go uczyć był koszmarny a teraz uważam, że jest przepiękny i będę go bronić - uprzedzam, jakby ktoś próbował oczerniać

Cytat:
Napisane przez xestrellax Pokaż wiadomość

Hmm, moja też, niby piszę, ale to pisanie strasznie wolno mi idzie i strasznie szybko mnie męczy. Napiszę stronę-dwie i mam dość :/ Mimo że temat mnie interesuje. A piszę o cyberprzemocy
a ja należę do tych co jak siądą to piszą 5- 6 stron co najmniej na raz
Problem polega na tym, że teraz nie mogę siedzieć tyle przy komputerze w jednej pozycji, a jak sobie pomyślę, że mam napisać pół strony i przerwać a akurat będę miała wenę to mi się odechciewa.
A Twoja praca musi być bardzo ciekawa

Cytat:
Napisane przez unblabla Pokaż wiadomość
czy tylko ja jedyna tutaj jestem na politechnice?
ja swój wybór też błogosławię nie bez powodu też jestem drugi raz na pierwszym roku na tym samym kierunku
zazdroszczę, miałam iść na Politechnikę. co więcej - dostałam się na upragniony kierunek. A w ostatniej chwili zaniosłam papiery na UG, gdzie się tylko ubezpieczałam.
No ale mam pracę, z czasem polubiłam swoje studia - albo inaczej, to co mogę po nich robić, bo studia same w sobie są nic nie warte. A zwłaszcza magisterka. Nie wiem jak u Was, ale ja się dużo więcej nauczyłam na licencjacie.

A co do wspomnianych tu wcześniej litów, mam jedne bardzo wysokie naszpikowane ćwiekami na obcasie. I są bardzo wygodne, co prawda miałam je tylko raz ubrane bo potem wyszła ta sprawa z kręgosłupem i nie mogę od mniej więcej pół roku nosić obcasów. I teraz zastanawiam się czy by ich na allegro nie wystawić, bo leżą i się kurzą a zanim będę mogła znów nosić obcasy to pewnie mi się znudzą.

Teraz chcialabym kupić botki czarne na małym koturnie i jazzówki na wiosnę.

nie dekold a dekolt!

Edytowane przez Ashira
Czas edycji: 2013-03-17 o 23:20
Stary 2013-03-17, 23:27   #3171
RosemarieV
Rozeznanie

Jakbyś wystawiała na allegro to wyślij mi linka na PW
Stary 2013-03-17, 23:36   #3172
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Mam lity i muszę przyznać, że chodzę w nich od święta. Przestają być wygodne po dwóch godzinach
Chyba zależy od "wersji" - ja sobie zamówiłam takie, żeby obcas nie był zbyt wysoki i to są chyba moje najwygodniejsze bardzo wysokie obcasy - spokojnie po kilka godzin mogę w nich biegać Gdyby obcas był lepiej wyważony (jest troszkę przesunięty względem "środka ciężkości", ale przy takim grubym słupku to praktycznie w ogóle nie przeszkadza) to byłyby idealne I tez nie mam oryginałów

Mam jeszcze "foxy" i też są bez zarzutu

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 00:42   #3173
RosemarieV
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Chyba zależy od "wersji" - ja sobie zamówiłam takie, żeby obcas nie był zbyt wysoki i to są chyba moje najwygodniejsze bardzo wysokie obcasy - spokojnie po kilka godzin mogę w nich biegać Gdyby obcas był lepiej wyważony (jest troszkę przesunięty względem "środka ciężkości", ale przy takim grubym słupku to praktycznie w ogóle nie przeszkadza) to byłyby idealne I tez nie mam oryginałów

Mam jeszcze "foxy" i też są bez zarzutu
A gdzie kupowałaś?
Stary 2013-03-18, 01:28   #3174
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
A gdzie kupowałaś?
Lity na Sequinshoes, Foxy na Czasnabuty

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 08:20   #3175
201607040946
Konto usunięte

Cytryn, ten szary też gdzieś widziałam
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 08:45   #3176
Cytryn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Cytryn, ten szary też gdzieś widziałam
Tylko mi nie mów, że to Ty

Stary 2013-03-18, 10:08   #3177
xestrellax
Rozeznanie

Cytat:
a ja należę do tych co jak siądą to piszą 5- 6 stron co najmniej na raz
Problem polega na tym, że teraz nie mogę siedzieć tyle przy komputerze w jednej pozycji, a jak sobie pomyślę, że mam napisać pół strony i przerwać a akurat będę miała wenę to mi się odechciewa.
A Twoja praca musi być bardzo ciekawa

zazdroszczę, miałam iść na Politechnikę. co więcej - dostałam się na upragniony kierunek. A w ostatniej chwili zaniosłam papiery na UG, gdzie się tylko ubezpieczałam.
No ale mam pracę, z czasem polubiłam swoje studia - albo inaczej, to co mogę po nich robić, bo studia same w sobie są nic nie warte. A zwłaszcza magisterka. Nie wiem jak u Was, ale ja się dużo więcej nauczyłam na licencjacie.
Dziękuję, mam nadzieję, że wyjdzie ciekawa
Jak pisałam licencjat to potrafiłam 8-10 stron dziennie napisać, a teraz nie mogę się zebrać do kupy
I też miałam iść na Politechnikę, na architekturę, a nie poszłam bo dopiero w 3 lo się obudziłam z pomysłem zdawania rozszerzonej matmy. A matematyczka stwierdziła, że owszem, podstawową bym zdała, ale do rozszerzonej to już nie zdążę się przygotować bo jest ogromna różnica w ilości materiału do opanowania. A byłam w klasie humanistycznej. I zawsze się zastanawiam jak by to było, gdybym poszła na architekturę. Pewnie byłabym spokojniejsza o swoją przyszłość po studiach. A tak, teraz, przeraża mnie wizja skończenia studiów. Nie wiem, co będę robić. Jak słyszę ludzi jak mają plany, że ślub, że przeprowadzka, że zamieszkanie z partnerem (bo zazwyczaj tego dotyczą ich plany, a nie życia zawodowego), to słabo mi się robi, bo ja nie mam nikogo, więc tym bardziej takich "prorodzinnych" planów też nie posiadam A z pracą też pewnie będzie ciężko...

A co do licencjatu i mgr to prawda, na licencjacie robi się praktycznie to wszystko, co kiedyś w ciągu 5 lat, choć niestety pracodawcy nie są tego świadomi i nie chcą zatrudniać tylko z lic, przynajmniej w mojej branży. A mgr to powtarzanie tego samego, co było na licencjacie, tylko przedmioty troszkę inaczej nazwane. Bez sensu. Dlatego zmieniłam po lic specjalność

Edytowane przez xestrellax
Czas edycji: 2013-03-18 o 10:10
xestrellax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 10:38   #3178
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję, mam nadzieję, że wyjdzie ciekawa
Jak pisałam licencjat to potrafiłam 8-10 stron dziennie napisać, a teraz nie mogę się zebrać do kupy
I też miałam iść na Politechnikę, na architekturę, a nie poszłam bo dopiero w 3 lo się obudziłam z pomysłem zdawania rozszerzonej matmy. A matematyczka stwierdziła, że owszem, podstawową bym zdała, ale do rozszerzonej to już nie zdążę się przygotować bo jest ogromna różnica w ilości materiału do opanowania. A byłam w klasie humanistycznej. I zawsze się zastanawiam jak by to było, gdybym poszła na architekturę. Pewnie byłabym spokojniejsza o swoją przyszłość po studiach. A tak, teraz, przeraża mnie wizja skończenia studiów. Nie wiem, co będę robić. Jak słyszę ludzi jak mają plany, że ślub, że przeprowadzka, że zamieszkanie z partnerem (bo zazwyczaj tego dotyczą ich plany, a nie życia zawodowego), to słabo mi się robi, bo ja nie mam nikogo, więc tym bardziej takich "prorodzinnych" planów też nie posiadam A z pracą też pewnie będzie ciężko...

A co do licencjatu i mgr to prawda, na licencjacie robi się praktycznie to wszystko, co kiedyś w ciągu 5 lat, choć niestety pracodawcy nie są tego świadomi i nie chcą zatrudniać tylko z lic, przynajmniej w mojej branży. A mgr to powtarzanie tego samego, co było na licencjacie, tylko przedmioty troszkę inaczej nazwane. Bez sensu. Dlatego zmieniłam po lic specjalność
1. mi też jest ciężko pisać, wcześniej było łatwiej. Człowiek się starzeje co nie zmienia faktu, że po 2 stronach nie usatysfakcjonowałabym samej siebie i bym pisała dalej, jak już zacznę to muszę napisać więcej bo inaczej mam poczucie marnowania czasu

2. Ja zdawałam podstawę i wystarczyło mi to żeby spokojnie dostać się na Budownictwo oraz Inżynierię środowiska - czyli moje 2 upragnione kierunki. Ja nie wiem co ja robię na tych Finansach, naprawdę a moim największym marzeniem jest coś związanego z chemią - farmacja, biotechnologia, chemia jakaśtam Kiedyś zrobię, a co! I mam z tym tak samo jak Ty z matematyką, byłam dzieciakiem w liceum i nie ogarnęłam żeby się uczyć chemii i fizyki.

3. Nie mów mi nic o zakładaniu rodzin, ja się czuję jak stara panna. Chociaż może już jestem? Jestem sama i to od dawna, nie przejmuję się tym zupełnie bo doskonale sobie daję radę. Ja nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam na randce, ja już nie potrafię zdecydowanie się w to bawić Gorzej jak zbliża się @ i mam burzę hormonalną to wtedy ryk i czarna rozpacz ale ja za to mam plany zawodowe i na tym się skupiam. Mój kierunek jakiś szalenie rozchwytywany też zdecydowanie nie jest, ale daje mi wiele możliwości, jestem po nim dość elastycznym pracownikiem. A co do pracodawców moi ulubieni - prosze przynieść wykaz ocen. Co tam, jeden dostanie 5 za uczestniczenie we wszystkich zajęciach a ja 3,5 bo nie byłam na żadnych zajęciach bo zdobywałam doświadczenie w pracy a na egzamin uczyłam się po nocach. Taka sprawiedliwość z ocenami, takim pracodawcom mam ochotę popukać w czoła.

nie dekold a dekolt!
Stary 2013-03-18, 11:48   #3179
xestrellax
Rozeznanie

Cytat:
1. mi też jest ciężko pisać, wcześniej było łatwiej. Człowiek się starzeje co nie zmienia faktu, że po 2 stronach nie usatysfakcjonowałabym samej siebie i bym pisała dalej, jak już zacznę to muszę napisać więcej bo inaczej mam poczucie marnowania czasu

2. Ja zdawałam podstawę i wystarczyło mi to żeby spokojnie dostać się na Budownictwo oraz Inżynierię środowiska - czyli moje 2 upragnione kierunki. Ja nie wiem co ja robię na tych Finansach, naprawdę a moim największym marzeniem jest coś związanego z chemią - farmacja, biotechnologia, chemia jakaśtam Kiedyś zrobię, a co! I mam z tym tak samo jak Ty z matematyką, byłam dzieciakiem w liceum i nie ogarnęłam żeby się uczyć chemii i fizyki.

3. Nie mów mi nic o zakładaniu rodzin, ja się czuję jak stara panna. Chociaż może już jestem? Jestem sama i to od dawna, nie przejmuję się tym zupełnie bo doskonale sobie daję radę. Ja nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam na randce, ja już nie potrafię zdecydowanie się w to bawić Gorzej jak zbliża się @ i mam burzę hormonalną to wtedy ryk i czarna rozpacz ale ja za to mam plany zawodowe i na tym się skupiam. Mój kierunek jakiś szalenie rozchwytywany też zdecydowanie nie jest, ale daje mi wiele możliwości, jestem po nim dość elastycznym pracownikiem. A co do pracodawców moi ulubieni - prosze przynieść wykaz ocen. Co tam, jeden dostanie 5 za uczestniczenie we wszystkich zajęciach a ja 3,5 bo nie byłam na żadnych zajęciach bo zdobywałam doświadczenie w pracy a na egzamin uczyłam się po nocach. Taka sprawiedliwość z ocenami, takim pracodawcom mam ochotę popukać w czoła.
Inżynieria środowiska brzmi tajemniczo interesująco

Co do związków...mnie nie załamuje to, że jestem singlem od...5 lat Ale to, że w tym czasie nie byłam na ani jednej randce, ba, nawet nikt za bardzo nie wpadl mi w oko. Co jest dziwne, biorąc pod uwagę, jaka "kochliwa" (w emocjonalnym, nie fizycznym sensie ) byłam w liceum. Wiadomo, że człowiek dojrzewa, ale kurczę, bez przesady. Jednak czasem jak mam trudny czas, to wtedy brakuje mi ramienia, na którym mogłabym się wesprzeć
Pracodawca pytający o oceny? Czy ich do reszty pogięło? Nie słyszałam jeszcze o tym.
Ja byłam do tej pory na jednej poważnej rozmowie w zeszłym roku, chciałam dorobić jako asystentka w przedszkolu. Jednak jak pan dyrektor usłyszał, że studiuję dziennie, to chyba od razu się zniechęcił. Niby przeprowadził rozmowę do końca, zadając dziwne pytania, ale oczywiście telefonu później nie otrzymałam
Stary 2013-03-18, 12:09   #3180
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Inżynieria środowiska brzmi tajemniczo interesująco

Co do związków...mnie nie załamuje to, że jestem singlem od...5 lat Ale to, że w tym czasie nie byłam na ani jednej randce, ba, nawet nikt za bardzo nie wpadl mi w oko. Co jest dziwne, biorąc pod uwagę, jaka "kochliwa" (w emocjonalnym, nie fizycznym sensie ) byłam w liceum. Wiadomo, że człowiek dojrzewa, ale kurczę, bez przesady. Jednak czasem jak mam trudny czas, to wtedy brakuje mi ramienia, na którym mogłabym się wesprzeć
Pracodawca pytający o oceny? Czy ich do reszty pogięło? Nie słyszałam jeszcze o tym.
Ja byłam do tej pory na jednej poważnej rozmowie w zeszłym roku, chciałam dorobić jako asystentka w przedszkolu. Jednak jak pan dyrektor usłyszał, że studiuję dziennie, to chyba od razu się zniechęcił. Niby przeprowadził rozmowę do końca, zadając dziwne pytania, ale oczywiście telefonu później nie otrzymałam
Paradoksalnie stwierdziłam, że nie chcę całe życie projektować kanałów I w ten sposób zostałam biurwą

Ja jestem sama od 2,5 roku. Wcześniej długi związek, może on mnie tak skrzywił. Też nie byłam na żadnej randce i mam tak samo, po prostu żaden facet mnie nie zaciekawił na tyle. Aczkolwiek mam też bardzo niską samoocenę co ułatwia mi zwalać wszystko na to jaka jestem szpetna, nadwagę i ciężki charakter
A tak jest zawsze, ja dopiero po rozstaniu z byłym odkryłam jakie ja miałam powodzenie w liceum, młodość
Czasem tylko brakuje mi oparcia, jak mam gorsze dni. Generalnie jestem twarda babka i bardzo sobie cenię swoją niezależność.

I pytanie o oceny pojawia się bardzo rzadko, przeważnie już w ogłoszeniu jest to wyszczególnione. I wtedy odnoszę wrażenie, że rekrutacją zajmują się osoby w wieku ponad 80 lat nie wiedzące zupełnie jak teraz wyglądają studia.
Przeważnie pytają po prostu jakie miałam przedmioty, jakie lubiłam a jakie sprawiały mi trudności.

Teraz studiuję dziennie i pracuję na pełen etat. Trochę jestem cyborgiem ale daję radę. No teraz to w ogóle jestem na zwolnieniu i siedzę w domu, ale od przyszłego tygodnia wrócę może na uczelnię, na same ćwiczenia. Już kisnę w domu i nie wyobrażam sobie siedzieć tu 3 miesiące.

Pracuję od 3 roku licencjatu. No pomijając wcześniej prace sezonowe. Najpierw była praca z elastycznym grafikiem popołudniowym, potem na pół etatu, jakieś praktyki no a od prawie roku pracuję na pełen etat.
Niby najpierw mi mówiono, że muszę się przenieść na zaoczne. Zaczęłam pracę w wakacje i miałam możliwość dogadania się z przełożoną i nie było problemu, mogłam się zwalniać na egzaminy (tylko potem wrócić i siedzieć do 20 w biurze ). Najważniejsze dla mnie było zdobywać doświadczenie poza tym ja z tych co w miejscu nie usiedzą.
No i nie powiem, odkąd uczę się szwedzkiego, który jednak nie jest popularnym językiem odczuwam większe zainteresowanie moją osobą na rynku pracy.
Co nie zmienia faktu, że ciężko o dobrą pracę.

nie dekold a dekolt!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości