|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Dobry.
Odwiozłam Paulinkę do przedszkola więc już jestem tutaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Matiś niektóre też na 80 nosi, a niektóre 68. Te rozmiary to jak im się trafi to robią. Dla przykładu wczoraj wyciągnęłam koszulkę na 92 w którą już by nie wszedł. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() u nas trochę lepiej, tzn ja wracam do życia. Tżta dziś nie ma znów Zosia przestała zasypiać po 1 karmieniu tzn. te kolejne drzemki się skracają. Kiedyś wstawała o 5, jadła i spała dalej do 7 lub 8. W tym czasie ja miałam chwile dla siebie. Potem te drzemki skracały się do 7, 6:30, a teraz pośpi pół godziny i koniec :/ ledwo zdążę śniadanie zjeść i odciągnąć mleko z 2 piersi żeby nie rozsadziło po nocy Justynka na pewno się obronisz na 5 wiem że to stres itd. ale komisja nie ma zamiaru zazwyczaj nikogo oblać ![]() Baobabku dużo zdróweczka dla Kubusia Lucia - trzymam kciuki za Ciebie i Onego... niech mu nie przychodzą do głowy żadne akcje powolutku i wszystko się ułoży---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- No i wszystkiego naj naj dla Kubusia, Filipka i Kinguni!!!
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
dziewczyny tu wiedzą jak sie od początku chwaliłam że w ciąży nie miałam żadnch ciuchów ciążowych bo przytyłam tylko kilogram a schudłam po urodzeniu 13kg ![]() U nas noc do kitu bo coś młody sie budził ![]() Jestem niewyspana. Wczoraj 3 godziny pichciłam małemu zupki, musy itp i miałam dość ![]() I jeszcze na spacerku byliśmy ![]() Dzisiaj coś tam chyba za oknem nieciekawie ![]() Tak mi sie wydaje bo żaluzje zaciągniete a ja w łóżku swym. Tż śpi z maluchem ![]() Czytam o tym żółtku i sie przeraziłam ![]() Ja dodaje do buraczkowej ugotowane żółtko na twardo i miksuje z wszystkim i jest oki. Mam nadzieje że tak zostanie. |
|
|
|
|
#2554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Salud moj jak przytaszczyłam formę do muffinek skwitował "ciekawe gdzie ty to będziesz trzymać?"
![]() Babka piaskowa 125g masła 125g cukru pudru cukier waniliowy 3 jajka 150g mąki 100g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(nie miałam proszku dodalam sodę oczyszczoną) opcjonalnie łyżeczka startej skórki cytrynowej Masło utrzyj z cukrami,ucierajac dodawaj po 1 żółtku.Gdy masa jest puszysta przesiej do niej obie mąki z proszkiem.Białka ubij na piane i delikatnie wymieszaj z ciastem(mi wyszlo strasznie geste to potraktowałam mikserem te piane i też wyszło ).piec 40 min w temp. 160stopni ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Obudzi sie nawet o 3 i marudzi bo gały otwarł ![]() A teraz śpi z tżtem w pokoju gdzie jest niezaciąnięte i śpi już ponad godzine. A jak ze mną śpi o 7 gdzie jest ciemnica to 30-40 minut i już słysze "a pfffff" ![]() W ogóle zamist korzystać i spać to grzebie w fonie
|
|
|
|
|
#2556 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!:-* Cytat:
Cytat:
o. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj
Lucia trzymam kciuki za Was,mam nadzieję ze wszystko się między Wami ułoży Iwa nie pomogę,nie mam pojęcia co taka kupka oznacza. Zaraz przyjdzie sąsiadka z córeczką na kawkę także zmykam.
|
#2558 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cześć,
Ja dziś znów padnięta. Matko chyba już nigdy się nie wyśpię Musiałyśmy wcześnie wstać łapać mocz na badanie, a z tym u nas cholernie ciężko. Jak jej worek naklejam czy chce umyć to zaciska nogi jak nie wiem. A wystarczy że na chwilę ją zostawie to zrobi. A mam teraz takie cholerne worki made in china co się wcale nie trzymają i wszystko ląduje pod nią achhh. No ale po jakimś czasie się udalo i zrobiła wprost do pojemniczka. Jak czytam że tatusiowie obiadki gotują i pomagają przy dzieciach to mi się płakać chce. Bo mój nic a nic Cytat:
Teraz w Pepco kupiłam jej bluzkę na 80 cm i bluzę na 86 cm, a różnicy w wielkości nie widzę wcale, więc też tak na oko trzeba kupować. Cytat:
A ja w wieku 2 lata miałam 86 cm Cytat:
A ubranki też zostawiam dla kolejnej córeczki, bo myślę że znów dziewucha będzie, a jak synuś to dopiero wtedy sprzedam na all. Teraz jak kupuję ubranka to zawsze cenę dzielę na dwa, bo będzie też przecież dla drugiej dzidzi. Ceny są wtedy bardzo kuszące Cytat:
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2560 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam.U nas szpital
Jurek w nocy gorączkował 38,5 i kaszle,ma katar.Mi nos też odpada i gardło nadal boli,kaszel zaczyna dusić .Na 11.15 idziemy do lekarza.Mam nadzieję,że u mnie obędzie się bez antybiotyku,bo chcę karmić Kubusia piersią,no ale jeśli...to trudno,trzeba będzie odciągać i wylewać. Wczoraj po raz pierwszy w swym życiu nie zrobił kupy w dzień,a dziś z rana były wieeelkie dwie i fajnie,ze już konsystencja ich się zmieniła od wprowadzonych nowości,które coraz lepiej mu podchodzą.Dziś wstaliśmy chwilkę przed 6-stą.Teraz mąż go usypia na drzemkę. Kubuś kończy dziś o 13.45 pół roczku ![]() Najlepsze życzenia dla jego bliźniaków wątkowych Igi i Filipka Cytat:
Rozmiarowo porównując moich synków...Kubuś jest większy niż Jurek w jego wieku,dlatego niektórych ubranek po starszym bracie mu nawet nie zdążyłam ubrać ![]() Cytat:
dziękujemy Cytat:
pewnie to ma związek z tym co zjadła...Znalazłam coś takiego:Warto wiedzieć • Jeżeli brzuszek niemowlęcia jest twardy i napięty, a malca męczą gazy, nie musi to świadczyć o zaparciu, znaczniej częściej przyczyną takich problemów jest kolka, przykry ból brzuszka, który dokucza wielu dzieciom w pierwszych miesiącach życia. • Jeśli dziecko przyjmuje preparaty żelaza, kupka jest prawie czarna (może też być twardsza). • Zmianę zabarwienia stolców powodują też niektóre produkty, np. buraki i szpinak. • Leki, które bierze matka karmiąca lub dziecko, mogą zmieniać wygląd i zapach stolca. • Ciemnozielone, spienione kupki mogą świadczyć o nietolerancji lub alergii pokarmowej. Jest to prawdopodobne, zwłaszcza gdy towarzyszy im kolka albo wysypka. Cytat:
Fakt,że te rozmiary różne ![]() Cytat:
dziękujemy za życzenia
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-03-18 o 10:19 |
|||||
|
|
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kingi, Igi, Filipka i Kubusia
Lilka a u Ciebie z lubym się poukładało? nie bylo mnie na forum trochę i się zgubiłam troszkę
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katte wszystkiego naj dla Kubusia i dużo,dużo zdrówka dla Was
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie uczyłam się składać prześcieradło z Perfekcyjną Panią Domu
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Iwa czarna kupa: - pokarm: jagody - żelazo - krew. Takie mogą być przyczyny, więc jeśli 1 i 2 wyeliminowałaś to kup pojemnik na kał, nabierz i do lekarza po skierowanie na badania kału, to od razu możesz zanieść. Albo poczekaj do kolejnego stolca, bo przecież jagódki Ala mogła jeść kilka dni temu, a jeszcze wychodzą. |
|
|
|
#2564 |
|
Rozeznanie
|
Katee zdrówka dla Was. Trzymam kciuki zeby obyło się bez antybiotyku
|
#2565 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do rozmiarówki w pepco to masz racje.Ja raz wzięłam półśpiochy na 74 dwie pary i jedne miały dłuższe nogawki ![]() Może pogadaj z mężem,by Ci pomagał tak na spokojnie ![]() I dziękuje w imieniu Kuby za życzenia. Cytat:
|
|
#2566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam!! |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja trzymam też za dobre wyniki krwi Jasia Asiulki
|
|
#2568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Acha, z tą kupą trochę chyba poleżała bo nie wyłapałam że zrobiła, ona się chyba może też utleniać i zmieniać kolor, nie? Obserwuję. No i jeszcze ząbkowanie na tapecie, ąle to bardziej w kierunku zielonych kup, nie? Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-03-18 o 10:36 |
|||
|
|
|
#2569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A woreczki oczywiście z apteki taki szajs jak nie wiem co
|
|
#2570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2571 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Miki znowu prawie każdą kupę robi zielona, pod koniec żółtawa.
kierwa no, coś mnie bierze, dopiero co się wykurowalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kingusi, Igi, Filipka i Kubusia
Asiulka kciuki zaciśnięte ![]() Katee dużo zdrówka
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Przecież to chwila, a rzeczywiście ile mniej miejsca zajmuje i jak ładnie wygląda.
Cytat:
ALe obserwuj kolejną i pojemnik kup w razie wu. |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dzięki za wszystkie sugestie co do przyczyn wymiotów i też wam powiem, że obstawiam żółtko Kurcze tyle pocytowałam i mi się pokasowało ![]() Tak co pamiętam: Sto lat dla solenizantów Igi, Kingi Filipka i Kubusia Zdrówka dla wszystkich schorowanych dzieciaczków i mamusuek Angel brawa dla Jagódki za pierwszy siad powtórzyła??Iwa a jakie mm dajesz Alicji?? może w nim jest dużo żelaza z tego kupka czarna ![]() Gda przeraziłaś mnie tą rybą...myślałam, że Twoi znajomi pierwszy raz tą rybkę dawali i mała tak zareagowała a tu piszesz, że to był już któryś raz Co do rozmiarów ubrań to moje dziecko jest jakieś dziwne ![]() Ma jedną bluzę 56 która jest na nią idealna, body z h&m nosi 62, body z 5.10.15 rozm. 68 robią się powoli za małe a śpiochy takie docodnia z textil market już na styk są 74 i muszę lada dzień wybrać się po 80 i weź tu człowieku bądź mądry i powiedz jaki rozmiar nosi moja córa ![]()
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-03-18 o 11:36 |
|
|
|
#2577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U nas noc spokojna. ![]() Wszystkiego najlepszego dla Kingi oraz półroczniaków Kubusia, Filipka i Igi!!!! Katee dużo zdrówka dla Ciebie i Jureczka! Cytat:
Cytat:
|
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
czesc,
idziemy do lekarza.Milce nic nie przechodzi ten katar a teraz slysze,ze w klatce jej cos siedzi.troche pokasluje do tego.boje sie,zeby nie bylo to nic powaznego Asiulka,trzymam kciuki
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Bebiko 2 - 7 mg żelaza na 100 g proszku. Z tego co widzę to standardowa zawartość.
|
|
|
|
#2580 |
|
potworkowa
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Witam po dłuższej nieobecności
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Przyszłam i cisza? ale i tak pochwale się, że z przygotowaniami już bliżej niż dalej, przygotowuje poligrafie do drukarni, zostało jeszcze dokończyć zaproszenia i muchy na wódkę zrobić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

bo nosi 80
ja wiem ze obrona to tylko formalność ale sie boje

zjadla o 19 210ml mm i zasnela. Od 21budzila się co godzinę to w koncu kolo północy wzielan ja do nas, bo jak się przyssala do cyca to oderwac jej nie moglam
więc skrótowo: Kubuś w nocy miał 38 st. i dłąwił się flegmą, nie wiem czy od kataru czy kaszel dojdzie
wybudziłam go, dałam ibum forte, popił soczku i śpi nadal. Boję się o Izę, ale już nadzieja, ze jej nie zarazi znikła....

Musiałyśmy wcześnie wstać łapać mocz na badanie, a z tym u nas cholernie ciężko. Jak jej worek naklejam czy chce umyć to zaciska nogi jak nie wiem. A wystarczy że na chwilę ją zostawie to zrobi. A mam teraz takie cholerne worki made in china co się wcale nie trzymają i wszystko ląduje pod nią achhh. No ale po jakimś czasie się udalo i zrobiła wprost do pojemniczka.