![]() |
#2371 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Ślicznie
![]() A ja dalej się zastanawiam nad kupnem chusty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No i z biedry te ciasteczka franc maślane ![]() co jeszcze... takie rurki z biedry z nadzieniem śmietankowym ![]() Sernik bym zjadła... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja od sąsiadki będę miała pożyczone ubranko na chrzciny,bo niedawno też mieli chrzest. Deli ale z Niej Lalunia śliczna ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jeszcze się nie odważyłam sama kąpać...Właśnie czekam na Tżta aż z pracy wróci. Ooo no właśnie nomenklatura ja Cie codziennie widzę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny Nadrobiłam te 12 stron i ![]() ![]() A Daria śpi już 2,5 godz co do niej bardzo niepodobne bo Ona mi wogóle w dzień nie śpi. Chyba wie że mama chciała nadrobić to co naskrobałyście ![]() wybaczcie że mało cytowałam ale nie dałabym rady wszystkiego ...za dużo tego...ale przeczytałam WSZYSTKO ![]() ![]()
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast jezeli chodzi o sklad, to jest mocno przecietny, chemiczny. Na pewno dobrze oczyszcza wlosy, bo zawiera mieszanke roznych detergentow. Raczej nie powinnas miec problemow z rozczesaniem wlosow z uwagi na Poliquaternium-7 (ale rownoczesnie ten skladnik moze byc odpowiedzialny za szybsze przetluszczanie). Cenne skladniki (pantenol i ekstrakty) znajduja sie pod koniec skladu, czyli ich stezenie jest naprawde niewielkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- A wiecie...moja Daria ma takie jasne brwi i rzęsy... No i mój Tż mówił ciągle..."po kim ona ma takie jasne rzęsy i brwi???Ja tak nie miałem..." (Ja miałam zawsze ciemną oprawę oczu i jasno brązowe włoski.) A ja znalazłam ostatnio zdjęcie jak mój Tż miał 2 latka.... Blondynek ![]() ![]() Ja mu to pokazałam i mówię "Zobacz a Ty się dziwiłeś po kim ona tak ma" Hmm...ciekawa jestem jak Daria będzie wyglądać za rok ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- A właśnie...pisałam że dziś byłyśmy u pediatry na szczepieniu...no i badała Darię,sprawdzała czy jak leży na brzuszku to już główkę podnosi...ale niestety nie podnosi jeszcze ![]() ![]() A ona nie lubi strasznie na brzuchu leżeć... jak ją nauczyć tego podnoszenia główki????? ![]() Wasze maluchy tak ładnie już podnoszą...nawet te które urodziły się później niż moja Daria.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-03-19 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ja jej jakieś kolorowe zabawki kładłam, tak by je widziała, sama przed nią siadałam, gadałam tak by ją jakoś zaciekawić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Lenova-
![]() dziewczyny, przeleciałam Was pobieznie zeby tylko byc a bieząco, ale tyle stron miałam przez dzisiejszy dzien do nadrobienia, ze juz wiecej nie cytuje, wybaczcie ale padam a pysk. Swoją drogą- podobno młode mamy czasu nie mają ![]() ogłaszam koniec remontu łazienki ![]() od jutra biore sie za odgruzowywanie domu, który wygląda jak rozłożonyw cementowni cyganski obóz ![]() wlasnie wywiesiłam drugą pralkę i mam ochote wstawic trzecią ale dzisiaj chyba sobie dzisiaj daruje ![]() jutro wreszcie jade sie obciąc ![]() no, uciekam, bo mam w planie wstac wczesnie i zaczac mega sprzątanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Rozeznanie
|
Dzięki Nawijko.
![]() ![]() Aj, nie ma co pokazywać dziewczyny. Tyle co końcówki mi skróciła i zrobiła grzywkę. ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Kąpiel zaliczona, młodzież possała 5 minut i śpi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zadomowienie
|
Silver, rodziłyśmy tego samego dnia.. i moja Ola też słabo główkę podnosi, w ogóle jak tylko kładę ją na brzuszku od razu płacze i dupa. No ale postanowilam , że twardym trza być i będę kładła często. Próbuję zagadać, zaciekawić, ale z marnym skutkiem. Chociaż... wydaje mi się, że może płacze trochę mniej..?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Jestem na bieżąco, ale z tel cięzko cytować.
U nas noc spokojna ale dzień już masakara, zero snu a po południu mega darcie, pewnie brzuszek bolał bo nie wiem co innego mogło być przyczyną. W końcu o 19 wykąpałam, wsadziłam w fotelik i siup do łązienki i sama poszłam się kąpać. Oliwia jakoś uspokaja się w łazience przy w wentylatorze. Potem ja jeszcze tam zostawiłam i zjadłam kolację, pranie powiesiłam i w sumie teraz czekam aż obudzi się na jedzenie. Co do słodkości, to ja tonami zjadam takie małe herbatniczki z biedronki no i jeszcze od kilku dni lody ![]() ![]() Kiedy zaczęłyście kawę pić?? Ja czasem łyczka Tż podkradnę ale więcej to się boję. Moja niunia miesiac dzisiaj ma, i główkę już utrzymuje chwilę, i przekłada z jednej strony na drugą. A mi zostały jeszcze dwa kilogramy do wagi wyjściowej + oponka na brzuchu. Dzisiaj zaliczyłyśmy krótki spacerek no i nasz czołg super sobie radzi na śniegu ![]() Jeszcze co do porodu, ja na początku też parłam na stojąco/kucząco oparta na łózku, dopiero na sam koniec mnie położyli, połozne mi nogi przytrzymywały i w sumie to chyba 3 skurcze były takie mocne, najpierw 2 a potem nacięcie i na trzecim mała wyskoczyła. I karmię jak większość z Was, bluzka do góry i cycek na wierzchu ![]()
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pisałyście o chusteczkach nawilżających i muszę również zabrać głos w tej sprawie ![]() ![]() ![]() ![]() Ludzie z czego oni to robią? A jeśli chodzi o tolerancję zimnych chusteczek przez mojego malucha to nie krzywi się ale widzę że robi mu się gęsia skórka - zanim go wycieram to ogrzewam w rękach ![]() ![]()
![]() |
#2381 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję że wkrótce zacznie podnosić ![]() Aga-mi pediarta nie pokazał jak te rączki mają być ułożone ![]()
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu masz moj wczesniejszy post o odzywkach: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2071 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
Silver- zajrzyj do klubu tam widziałam fotki dzieci na brzuszkach i będziesz wiedziała. Chodzi o to żeby rączki nie leżały po bokach (bo wtedy dziecko leżałoby na klacie)tylko były podparte przy klatce piersiowej a ciężar ciała się na nich opierał.
Nawijko-skąd u ciebie zainteresowanie składami szamponów itp. I ogólnie wiedza na temat włosów. Czysto hobbystycznie?
#2385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie najgorsze chusteczki to Dady, ło matko... Straszne są! Śmierdzą i szczypią niemiłosiernie... Myślałam, że nic nie przebije tych fioletowych Tammi czy jakoś tak, z Rossmanna, ale one przynajmniej nie szczypią (kupuję je do wycierania kurzy, ścierania kosmetyków z rąk itp itd
![]() ![]() Moja mała wykąpana, bardzo to lubi... ![]() Widzę, że piszecie o podnoszeniu główki w pozycji leżącej na brzusiu - moja też podnosi, już od jakiegoś czasu. Utrzymuje ją spokojnie przez kilkanaście sekund, a potem jej opada. Czasem widzę, jak walczy z mięśniami i się denerwuje, męczy się z tym, hehe. Biedactwo. ![]() ![]() Silver, nie martw się, Twoja na pewno też podniesie niedługo główkę. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Rozeznanie
|
No nic, trzeba iść w kimę. Jutro też (Sylwietta
![]() Papa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
My juz w lozeczku, wykapane. Hania zasypiala mi na przewijaku podczas ubierania
![]() ![]() ![]() Jakos po dzisiejszym dniu jestem mega wykonczona a niby dzien jak co dzien. Jeszcze tz mnie wku*.... Nadal nie ma go po pracy. Awrrrrr Jak myslicie moge zjesc golabki? Mama mi dzis przywiozla bo wie ze uwielbiaaaam no ale tam kapusta ktora niby jednak wcale nie szkodzi??? Juz sama nie wiem jak to z ta kapusta jest? Dobranoc ![]()
#2390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jadłam surówkę z kapusty kiszonej (3 dni) i Darii nic nie było
![]() |
#2391 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Ja tez juz padam na ryj-cale popoludnie dzis sponsorowane przez kolke... Myslalam, ze nas to ominie ale niestety. Polecam suszarke, naprawde pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za info Cytat:
a doustnie ci cos dali???? mi przez 7 dni claritine ale nie pomoglo mialam masc robiona w aptece tez nie pomoglo posmarowalam 3 razy laticort i pomagalo tylko to mocne dosyc jest i boje sie troche bez konsultacji jutro jade na 4 wizyte do alergologa-dermatologa a wszyscy mi gadaja bo bylam u 3 lekarzy i 2 z nich ze to atopowe zapalenie skory a gowno prawda ja wiem ze cos mnie uczula, mialam w dziecinstwie ale zaleczone zostalo wieloletnim braniem zyrtecu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Polozna laktacyjna mowila mi w szpitalu, ze kapuste gotowana mozna. Ja jadlam i malemu nic nie bylo. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Za to ja jadlam golabka i malego bolal brzuszko
![]() ![]()
#2395 |
Zakorzenienie
|
o matko i córko, co Wy z dziećmi robicie, że macie czas na pisanie
![]() ![]() ![]() witam nowe mamuśki i dużo zdrówka dla tych naszych chorowitków ![]() wszystko przeczytałam, ale nie cytowałam, bo od tygodnia nadrabiam i zapominałam po co cytowałam i co chciałam odpowiedzieć ![]() ![]() no i zaczęłam go od dzisiaj przestawiać na karmienie co 4 godziny i większe porcje, bo może lepiej będzie spał po tym ![]() ![]()
#2396 |
Zakorzenienie
|
bokeh
Wcielo mi cytat, ale pamietam, ze nic nie zrozumialas... Cos wyjasnic? Nota bene marsi Ty chyba nie mialas problemu, prawda? Pytaj o przepisy, bo odkad zaczelam bywac lub teraz zyc w Japonii zarowno jedzenie jak i gotowanie bardzo polubilam. Kiedys bylo dla mnie nieprzyjemnym obowiazkiem. Slodyczy japonskich nie robilam nigdy, chociaz nie sklamalabym. Raz robilam, ale wagashi, czyli japonskie tradycyjne slodycze niekoniecznie sa slodkie. Kiedys przygotowalam ze znajomymi takie jakby ryzowe ciastka - mochi, ktore tradycyjnie w Nowy Rok sie spozywa. Mam za to od znajomej Japonki przepis na boski pudding z sosem, oba czekoladowe. W Japonii czekolada jest paskudna do jedzenia bez cieplnej obrobki. Jeszcze z czekolady robilam ganache na walentynki tztowi. Oba przepisy chcialabym sprobowac zrobic z dobrej czekolady. |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Cytat:
My co prawda nie na kolke ale na uspokojenie ogolne stosujemy suszare i dziala ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I generalnie kolejna nocka nie przespana,co chwila mały sie budził i poplakiwal,cały dzień był marudny i mało co spał,wiec liczyliśmy na to,ze w nocy sobie odbije,przeliczylismy sie ![]() Plusem jest to,ze tylko raz musieliśmy fast fooda przygotowywać bo ładnie ciągnął mleczko z piersi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po szesciu godzinach nieprzerwanego snu czuje sie jak nowonarodzona, czego i pozostalym mamusiom zycze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba bedzie dzis sloneczko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.